TheDriver

Tapasztalat: 726 film
Kompetencia: 67 film
Súly: 2401
Regisztráció: 2015. január 28. (4 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, Martin Scorsese, Quentin Tarantino
Színészek: Al Pacino, Brad Pitt, Christian Bale, Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Tom Hardy
Műfajok: dráma, krimi, thriller

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1988
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Freaks
 
4 2019-12-12 3,4
(16)
Hollow Man
Árnyék nélkül
3 2019-12-12 3,1
(383)
Skin
 
4 2019-12-11 ?
(3)
Marriage Story
Házassági történet
4 2019-12-02 4,5
(84)
Ready or Not
Aki bújt
4 2019-11-29 3,4
(111)
Black Mass
Fekete mise
4 2019-11-28 3,4
(274)
The Irishman
Az ír
4 2019-11-27 4,0
(197)
Stuber
Übergáz
3 2019-11-20 3,3
(110)
Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
3 2019-11-20 2,7
(115)
Ford v Ferrari
Az aszfalt királyai
5 2019-11-17 4,1
(83)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Noah Baumbach szuper realista, nagyon életszagú, szinte már dokumentarista stílusban mesél nekünk egy válásról, annak lelki hatásairól és hogy mennyire nem egyszerű egy ilyen életváltozás. Érződik a filmen, hogy a rendező a saját válását vitte majdhogynem filmre, illetve a két főszereplő közvetlen, vagy közvetett környezetében is volt válás a közelmúltban.
Remek film, egytől egyig fantasztikus alakításokkal, különösen Adam Drivert emelném ki, aki elképesztő erős végig, szerintem közte és Phoenix között fog eldőlni az Oscar díj sorsa. Scarlett Johansson talán még sosem volt ennyire jó, de a két sztárügyvéd Laura Dern és Ray Liotta is szenzációs. Aztán még ott van Alan Alda idős ügyvéd karaktere, aki az ember az embertelenségben. Zseniális casting. A rendezés, forgatókönyv hasonlóan bravúros. Kemény dráma végig, de mindig akad egy-egy poén, humoros jelenet, ami átlendít rajta. A film vége felé látható veszekedésjelenet, az abszolút csúcspont, a színjátszás magasiskolája.
Külön dicséret, hogy a film remekül mutatja be, hogyan tud egy abszolút békésen induló válás, teljesen elszabadulni, ahogy képbe kerülnek a pénzéhes, karrierista válóperes ügyvédek, akik révén egy teljes iparág épült erre.
Azért 1-2 negatívumot is tudok róla mondani, ugyanis rendezőnk a válást nagyon a gyerek elhelyezésre hegyezi ki, szinte minden körülötte forog a cselekményben. Véleményem szerint jobb lett volna, ha többet megtudunk a szereplők egymás iránt érzett érzéseiről, bővebben kifejthették volna, hogy mi vezetett a válásig, ezt hiányoltam. Valamint a végén lévő dalbetét nekem nem illett bele az egészbe.
De ezeket leszámítva az év egyik legjobb alkotása a Marriage Story, ami biztosan ott lesz az Oscar esélyesek között a legfontosabb kategóriákban. Sokat szidtuk az elmúlt időszakban a Netflix filmeket, de idén úgy néz ki 3 művel is fogják képviselni magukat a legfontosabb filmes díjátadókon.

Ha elfogult is enyhén, az azért van mert a rendező a saját válásából merítette az ihletet, gyakorlatilag azt vitte filmre.

előzmény: St4nt0N (#7)

csak mellékesen jelenleg a 150. legjobb film az imdb szerint... :)

előzmény: Interracial Facial Creampie (#8)

Nektek hol volt szerencsétek a premier előtt 1 héttel látni? :)

Egyébként azt írod számodra nem is mérvadó, de egyébként teljesen korrekt az IMDb pontszáma. Jelenleg 7.9 , de lehet még több is lesz. ;)

előzmény: bambusz11 (#17)

Balenek azért tavaly is befigyelt egy Oscar jelölés, nem mondanám azt hogy nincs magasan a csillaga. James Mangold meg kiváló rendező. A rottentomatoes és metacritic pontszámok pedig egy jó filmről árulkodnak.

előzmény: Interracial Facial Creampie (#8)

2019-11-10 19:47:09 Doctor Sleep (2019) / Álom doktor TheDriver (4) #7

Mindenképp pótoljad előtte! Anélkül sok mindent nem fogsz érteni :)

előzmény: Ubul (#6)

2019-11-09 23:42:23 Doctor Sleep (2019) / Álom doktor TheDriver (4) #5

Rögtön az elején leszögezem, hogy nem vagyok nagy rajongója a sokak által remekműnek tartott Ragyogásnak. Egy korrekt, jó filmnek tartom, de sosem tartozott a kedvenceim közé. Ennek ellenére nagyon vártam az Álom doktort, mert kíváncsi voltam, hogyan folytatja a megkezdett történetet és érdekelt a felnőtt Danny Torrance élete. A film egyébként érthető a klasszikus Kubrick mozi nélkül is, de élvezhetőségén sokat ront az, ha nem láttad az előzményt, hiszen rengeteg easter egg, utalás és több jelenet is van benne, ami megidézi a Ragyogást.

A történet szerencsére jóval eltér az alapjául szolgáló regénytől és ez csak jót tett neki, lévén a filmváltozat, a ritka kivételeket erősítve bizony sokkal jobban sikerült, mint a regény.

A mozi első felében Flanagan szépen építi a cselekményt, megismerjük Danny karakterét, alkoholizmusát, a démonait, valamint Abrát (az őt alakító kislány telitalálat volt a szerepre), aki legalább olyan erős képességgel rendelkezik, mint anno Danny. Természetesen erre felfigyelnek a különös lények, élükön a kiváló Rebecca Fergusonnal (amúgyis nagy kedvencem a színésznő), akik azonnal megakarják szerezni és elakarják szívni a kislány képességét, hiszen ők azzal táplálkoznak. Ezen a pontján a filmnek, azért elgondolkoztam, hogy ők is csak lények, akik szeretnének túlélni, és szükségük van élelemre az életben maradáshoz, de sajnos a film nem hagy sok időt a nézőknek az együttérzésre, pedig gonoszságuk abszolút többféleképpen értelmezhető.

A cselekmény második felében kapunk akciót, izgalmat bőven, megérkezünk a legendás Panoráma Hotelbe, ahol anno Jack is elszabadult, megszólal a klasszikus zene és kirázza az embert a hideg. Az atmoszféra egyszerűen tökéletes, a havas táj, az emblematikus szálloda újra felfedezése egészen hátborzongatóra sikeredett. Kubrick filmjének rajongói talán még jobban is fognak lelkesedni ezen a ponton, mint én tettem.

Bevallom jobban élveztem az Álom doktort, mint a Ragyogást. Az év egyik legkellemesebb csalódása, ami minden bizonnyal ott lesz az év végi legjobbak listámon. És le a kalappal az alkotók előtt, hogy bemerték vállalni ezt a befejezést. Engem sikerült meglepniük vele és úgy gondolom, mind a Kubrick, mind a King rajongók elégedettek lehetnek a végeredménnyel. Flanagan ezzel a filmmel mostmár biztosan beírta magát a műfaj jelenlegi legjobbjai közé.

8/10.

Mert egy forgalmazó se vette meg sajnos...

előzmény: acidphase (#9)

2019-10-20 17:19:18 Taxidermia (2006) TheDriver (4) #148


Nagyon figyeltem, de azt elmondaná valaki, hogy a katona aki az első harmadában szerepel a filmnek, és akinek a fia lesz a zabálóbajnok...nos ő neki kitől született meg a fia?? Mert a film során csak állatokkal szexelt, nem?? :D

Összes komment...