barvagarbalarka

Tapasztalat: 0 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 0
Regisztráció: 2015. január 4. (9 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2015-01-19 00:17:30 Psycho (1960) barvagarbalarka (?) #138

A film nálam 10-ből 10. A kritikáid viszont ettől függetlenül is erőltetettek számomra.
Miért ne lenne köze a történethez a leskelődésnek? Hisz az anya indítéka épp az volt, hogy a fia megkívánt egy nőt. Onnan derül ki igazán, hogy nem csak udvariaskodásból hívta meg vacsorázni. Másrészt leselkedni picit olyan kisfiús dolog, szerintem remek húzás volt az a jelenet, abszolút illik az anyakomplexusos férfi jelleméhez, egy újabb adalék Norman jellemábrázolásához.

Érdekes, hogy azt nem tartod realisztikusnak, hogy a rendőr nem forszírozta tovább a nő utáni kutakodást, miközben a valóságban már az iszonyat valószerűtlen, hogy fél napon át egyetlen nőt kövessen egy egyszerű közrendőr, mert az a kocsijában aludt. Nagyon sok nő érezné már ettől a ténytől zavarban magát, és lenne ideges - miközben nem csinált semmi törvénybeütközőt.

A szex utáni jelenet miért ne lenne valószerű? Szenvedélyesen szeretkezők sokkal logikátlanabb dolgokat is csinálnak, minthogy félig felöltözve feküdnek az ágyon. Másrészt a nőnek okvetlen még csak le sem kell vennie a felsőjét/minden ruhadarabot, hogy szeretkezzen egyet. Sőt én már olyat is láttam, hogy a szoknyáját, bugyiját sem vette le, egyszerűen félrehúzta a bugyit. Nahááát!


Ha ebben a Hitchcock-filmben ennyi hibát vélsz felfedezni, kíváncsi lennék, hogy a Szédüléssel hogy állsz... :D

előzmény: csabaga (#137)

2015-01-04 10:21:20 Psycho (1960) barvagarbalarka (?) #136

Nem igazán látom valós alapját egyik kritikádnak sem.

Az első, pásztoróra utáni jelenetnél jól látszik, ha tovább nézed, hogy a felsője távolabb volt egy széken. Simán lehet, hogy azt még ott levette magáról vagy odadobta, a többit meg az ágyra vagy ágy körül. Jó vicc, hogy lassan már két egymásra beindult ember vetkőzési szokásaiban is logikai hibákat keresel. Másrészt miért ne kezdhetne el teszem azt tűnődni valamin két ruhadarab felvétele között?

A moteltulaj szimplán azért leselkedett, mert megkívánta a nőt (értsd: szexuálisan). Az újabb változatban még maszturbál is hozzá emlékeim szerint (Hitchcock alkotása sokkal kifinomultabb e tekintetben is, hisz minden kellően érett ember tudja így is, miről van szó). Aztán abbahagyja, mert belül "közbelép" az anyja, vívódik, de végül eljut a gyilkosságig, hisz mint tudjuk, az anya az erősebb személyiség.

A rendőr épp eléggé gyanút fogott, hisz követte végig a nőt. De az ideges viselkedésén kívül semmi mást nem talált. Az autó papírjai rendben voltak, feljelentést pedig nem tettek a nő ellen. Mit kellett volna még tennie a rendőrnek? Egész nap egyetlen embert követni, hátha elkövet valamit? Szerintem már így is többet tett, mint amit a valóságban megtett volna egy rendőr.

előzmény: csabaga (#131)

Összes komment...