Újpest Ostora

Tapasztalat: 713 film
Kompetencia: 6 film
Súly: 863
Regisztráció: 2014. december 14. (2 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 14 user

Bemutatkozás

"...Köpet korom óta a lököttek között van a helyem
Néha hetekig csak csukott szemmel közlekedem
Végigszövegelem az utam, miközben közeledem
Önmagam felé..."

----

Kritikusi énem pedig itt ébred öntudatra: Retrun To Holy Mountain

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Alejandro Jodorowsky, David Lynch, Jim Jarmusch, Luis Buñuel, Martin McDonagh, Nicolas Winding Refn
Színészek: John Cleese, Mads Mikkelsen, Steve Buscemi
Műfajok: dráma, krimi, szatíra
Országok: dán, japán, spanyol
Korszakok: porszagok

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1992
Lakhely: Tar...

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Hadashi no Gen
Mezítlábas Gen
4 2017-05-25 4,3
(30)
Naked
Mezítelenül
4 2017-05-25 4,2
(105)
Babe: Pig in the City
Babe: Malac a városban
2 2017-05-21 2,2
(227)
film #14: valtari
Sigur Rós: valtari
4 2017-05-17 4,1
(18)
Thriller
Michael Jackson's Thriller
4 2017-05-17 4,2
(138)
Being There
Isten hozta, Mister!
5 2017-05-17 4,2
(111)
Idiocracy
Hülyék paradicsoma
3 2017-05-16 3,3
(285)
Vesničko má středisková
Az én kis falum
4 2017-05-15 4,4
(251)
Torrente 4
Torrente 4.
1 2017-05-14 2,9
(241)
Panelstory aneb Jak se rodí sídliště
Panelsztori
5 2017-05-11 4,2
(18)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ez a semmihez sem hasonlító tragikomédia úgy kritizálja az érzelmileg totál kiégett (amerikai) társadalmat, hogy közben az emberi lényről mégis feltételez valami eredendően jót. Mert itt van egy ember, aki kimaradt a szocializációból, és ahogy én értelmezem, leginkább ebből fakad, hogy minden emberhez szeretettel viszonyul. Nincsen semmiféle előfeltevése a világról, ezért pont olyan érdeklődő és nyitott, mint egy gyerek.

A filmet körbelengő légüres atmoszféra meg talán azt mutatja meg, hogy ez a mentalitás mindig is befogadhatatlan lesz a legtöbbek számára ezen a bolygón. Bár, ugye, ennek a csodabogárnak nagy hatása van az emberekre, szóval vágyik mindenki erre az egyszerű jóságra, ami olyan természetes, mint az évszakok körforgása, de igazi kapcsolatot teremteni nem tudnak vele. Kivéve a csilliárdos Bent, aki talán a halál közelsége miatt tud hasonlóan gyermekien viszonyulni Chauncey-hoz, mint az hozzá. A már említett vízen járás pedig végképp szabad utat ad az elménknek, hogy mi mindent társítsunk Chance-hez/Chauncey Gardinerhez.

Nevettem is a filmen, de nem szokásosan. A humor olyan ebben a filmben, mint a főszereplő. Teljesen közegidegen. Mintha ha az angol humort ledobták volna Washingtonban, és mire földet ért, elfelejtette, hogy mi a dolga az angol humornak. Minden korban sokkal több ennyire képtelen filmre lenne szükség!

Üdv, egyfelől szeretném kérni ezt: http://www.imdb.com/title/tt0446765/

másrészt az idei Friss Hús rövidfilmjeinek is csak egy része van fent. Amiket én személy szerint osztályozni szeretnék:
Asszó, Egy karcolás (Itt találjátok az adatokat.)
A csatárnő bal lába életveszélyes, A Birodalom utolsó napja, Földiek (Itt találjátok az adatokat.)
Csoszogj úgy, Graffiti, Családi ebéd (Itt találjátok az adatokat.)

És még ezt a 2014-es Friss Húsra készült rövidfilmet is szívesen látnám az oldalon. (A szörfös halála - rendezte: Szurcsik Benenedek, szereplők: Stepán Gábor, Tamási Nikolett)

Köszönöm a munkátokat, remélem, rendben van, hogy ilyen formában küldtem a linkeket.

Az egész film vállaltan klisé-halmozás, de annak nagyon is stílusos. Szerintem önirónia is van benne bőven - de ha nincs, akkor is körbelengi egy olyan báj, ami miatt a megmosolyogtató részletek az én nézőpontomból erénynek, és nem sutaságnak számítanak. George karakterében pl. annyira túl van tolva az olaszmacsó-faktor, hogy az már csak vagány tud lenni. A bociszemű hősnőnk pedig őrlődik a kanok karjai közt, a végén meg persze, hogy egy - szerintem szintén nagyon simlis fejű :D - új hódoló menti meg! De említhetném a vészjóslóan sepregető gondnokot is a parkban, aki sikolyt hallván, persze, hogy tovább sepreget. :D Kicsit "B-filmélmény", de annak kiváló.

Leírták már páran lentebb, de ez a film tényleg köp egy jó nagyot, aztán alááll, és tetőtől talpig megmártózik a csulában. A TV-kapcsolgatós médiakritika még egészen éles, az irodai, orvosos, stb. társadalomkritika már jóval konvencionálisabb. És ahogy haladt előre a cselekmény, egyre világosabbá vált, hogy a rendező végig azokat az olcsó panelokat használja, amik ellen fel akar szólalni. A záró szónoklat után már csak abban reménykedtem, hogy jön valami kikacsintás a nézőnek, hogy "beszoptad, ha tetszett, mert ez a film pont olyan szar volt, mint a műsörök az elején". Bobcat Goldthwait valószínűleg hasonlít a főhősére, aki minden médiaszereplőről megmondja a tutit, mégsem jut eszébe jobb esti program, mint az okádék műsöraikat nézni. Ezért nem lát tovább az orránál sem Frank, sem a film - oké, gázak az itt pellengérre állított típusfigurák, de tényleg ők Amerika legnagyobb problémái? Így általános társadalomkritika helyett csak egy "bezzegrégen" színvonalú átlagos kispolgári hőbörgést kapunk. Egy felvizezett, kilúgozott, széthalivudoztatott Összeomlást.

Kösz, haver, király vagy! Láttam, hogy van felirat a PunkFilms-en, úgyhogy leszedtem én, egyszerűbb így. Már a szereplők névsorával megvett kilóra, úgyhogy nem sokáig fog nézetlenül pihenni a gépen. Külön öröm, hogy a Black Flagben még épp nem volt benne Henry Rollins. Nem mintha nem bírnám a vele készült lemezeket, de hallottam már eleget pofázni arról, hogy nincs értelme semminek, és mennyire lelőne egy junkie-t. :D

Ui.: Bizonyára komoly flessben voltam, mikor ostorként definiáltam magam a nick választásakor - "rettegnek majd, ha Újpest Ostora lesújt vitriolos kritikáival..." Ilyen ez, a nagyzolás mindig visszaüt! :D

előzmény: necksprain (#1)

2017-02-22 15:16:26 Barfly (1987) / Törzsvendég Újpest Ostora (3) #2

Szerintem Bukowskinál nincs coolabb író, ezért félelem és remény keverékével kezdtem bele a filmbe - végül a csalódás és a katarzis is elmaradt. Rourke elég jó (bár lényegében egy arckifejezéssel akar mindent megoldani, de végül is működik), Dunaway csodás, a sztoriról lerí, hogy ki a forgatókönyvíró. Van is benne szinte minden abból, ami annyira vonz a "Bukowski-univerzumban" - napokig hordott véres trikó, megmosolyogtató késelés, céltalan csőcselék és alkoholtenger. Mégis hiányzik az egészből az a tömény őrület és elragadó életundor, amit, gondolom, be akarna mutatni a film. A rendező vagy nem látott elég mocskot életében, vagy túl megalkuvó volt. A zárójelenet azért szívmelengető kiállás az örök önpusztítás mellett. A Barfly születéséről szóló Hollywood című Bukowski-regényt pedig ajánlom mindenkinek a film megtekintése előtt, után és nélkül egyaránt. Minden kontextusban ütős.

2017-02-14 01:16:35 Mindenki (2015) / Sing Újpest Ostora (3) #48

Újranézve már annyira bántóak néhol a barátokközt-párbeszédek, hogy elvesztettem jóindulatomat. Azért szurkolok, persze!

2017-02-14 00:01:49 Mindenki (2015) / Sing Újpest Ostora (3) #47

Itt fent van egyelőre. Egyébként meglepő volt számomra olvasni a tanárnőt védő hozzászólásokat. Alapból hibásnak tartom a "csakgyőzniszabad"-logika sulykolását kisgyerekek esetében (is), de olyan eszközökkel meg pláne, amelyeknél ennyire egyértelműen sérülnek az érintettek. Ha az itt láthatónál sokkal kisebb mértékben, akkor is. Ki a túróstáskát érdekel egy nyeremény-utazás ilyen áron? Erika néni totál kretén, de ezt a szánkba is rágja a rendező rendesen. Ahogy minden más is túl didaktikus a filmben, de az alapkoncepció, a fényképezés, na meg az anarchista végkicsengés (igen, én mindenbe ezt látom bele, de legalább vállalom :D) miatt jár egy jóindulatú négyes.

előzmény: Korben (#46)

2017-02-13 11:16:07 The Guard (2011) / A guardista Újpest Ostora (5) #21

Én nem tudom, hogy a McDonagh-tesók milyen koszton nőttek fel, de annyira zsigerből hozzák a szigetországi szarkazmus legszebb hagyományait, hogy az elképesztő! Bár a finálé szerintem nem nőtt fel a filmhez (túlzottan az arcunkba lett tolva, hogy a zord külső érző szívet takar - értettük enélkül is), addigra annyi 10/10-es dumát kaptunk már, hogy nem tudok 5-ösnél rosszabbat adni. Az ilyen pofátlan fekete humor nálam mindig nyitott kapukat talál, ha minőségi a megvalósítás. Brendan Gleesonnak meg elhiszek bármit az írekről, annyira autentikus! Gerry Boyle-lal teljesen eggyé vált, akinél szerethetőbb rendőr-karaktert én még nem láttam. De ez a nyitójelenet bélyeg-felnyalással egybekötött "wat a beautiful fokin day"-énél kiderült már. :D

Összes komment...