Újpest Ostora

Tapasztalat: 798 film
Kompetencia: 15 film
Súly: 1173
Regisztráció: 2014. december 14. (2 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 18 user

Bemutatkozás

"...Köpet korom óta a lököttek között van a helyem
Néha hetekig csak csukott szemmel közlekedem
Végigszövegelem az utam, miközben közeledem
Önmagam felé..."

----

Kritikusi énem pedig itt ébred öntudatra: Retrun To Holy Mountain

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Alejandro Jodorowsky, David Lynch, Jim Jarmusch, Kitano Takeshi, Luis Buñuel, Martin McDonagh, Nicolas Winding Refn, Slobodan Sijan
Műfajok: szatíra
Országok: angol, cseh, dán, hongkongi, japán, mexikói, olasz

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1992
Lakhely: murderan

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Baba Yaga
Baby Yaga, Devil Witch
5 2017-11-24 ?
(2)
Brazil
 
4 2017-11-22 4,1
(545)
Tsumetai nettaigyo
Hideghal
3 2017-11-22 3,9
(67)
Les Diaboliques
Ördöngösök
5 2017-11-16 4,4
(167)
Le cercle rouge
A vörös kör
5 2017-11-16 4,3
(83)
The Night Of
Aznap éjjel
4 2017-11-11 4,3
(50)
The Prince of Egypt
Egyiptom hercege
2 2017-11-10 3,7
(373)
Lik wong
Riki-Oh: The Story of Ricky
4 2017-11-10 3,9
(35)
Black Mirror
Fekete tükör
3 2017-11-09 4,7
(310)
Kedi
Kedi - Isztambul macskái
3 2017-11-07 4,2
(43)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-10-27 11:10:54 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Újpest Ostora #23143

Ó, idők, ó, erkölcsök! Nekem csak most tűnt fel ez a vihar a biliben, és nem szeretnék még egyet beleszarni a ventillátorba, de ha már itt vagyok, elmondom, hogy az oldal abszolút mélypontjának éltem meg, ahogy ezerfejű puzsérróberttá állt össze a KT dézivel szemben. Pedig az ő vitakultúrájába és időnként dogmatikus mondanivalójába is van miért belekötni, de összességében az egyszerű és beleszarós kommentjeivel is olyan szellemi fölénybe került a siserahaddal szemben, hogy döbbenet. Egyszerűen nem figyeltetek arra, amit mond, hanem kivetítettétek rá a feminizmussal szemben érzett minden parátokat. Állandóan férfigyűlölőztetek, amikor ő végig rendszerekről beszélt, aminek része férfi és nő.

Tőlem is távol áll a mai feminizmus fogalomrendszerének jó pár kifejezése (amik szerintem sokszor a lényegről terelik el a figyelmet), én is hallok sok világtalan feministát a médiában, de dézi olyan dolgokról beszélt többnyire koherensen, aminek nagy részével nem nehéz egyetérteni. De ha feminizmusról van szó, rengetegen egyből "szexistalégkondizni" meg "svédóvodákbansemlegesneműekavécékezni" kezdenek, tehát a legtufább képviselőivel azonosítják az eszmét - ahelyett, hogy elgondolkodnának pl. azon, hogy az átlagembertől milyen reakciók érkeznek a mostani metoo-sztorikra, és ennek tükrében mennyire van létjogosultsága a feminizmusnak.

Amikor odáig züllött a vita, hogy egy feminista leírhatja-e, hogy valakinek nagy a csöcse, azt már nehéz kommentálni. Maradjunk annyiban, hogy dézi és Olórin esetében is "naggyá tettétek a kapust" a kezükbe bikázott kapuralövésekkel.

Nem vagyok nagy frankomán, de ennek a filmnek a felszínen könnyed, valójában súlyos melankóliája annyira zsigerből és elbűvölően francia... A főhősről meg egyből a Blast of Silence Frank Bono-ja jutott eszembe, hasonlóan vannak elveszve a zárkózottságuk börtönében. És itt is csodálatosan megírt belső monológokkal van szemléltetve ez. A film humora meg gyakran sziporkázó, szóval baromi élvezetes 80 perc!

2017-07-31 10:08:57 Swinger (2016) / Swingerklub Újpest Ostora (3) #4

Szerintem arról van szó, hogy az tud és mer igazán a mélyére látni a problémáinak, akinek nem hatják át minden pillanatát a napi gondok - így van ez nemzeteknél is. Illetve mégiscsak szerencsés nép, akinek ilyen problémákat kell újból meg újból feltárnia. Sajnos itthon kevés film beszél a legfájóbb és legaktuálisabb kérdésekről, de ha így lenne, abból szerintem lehangolóbb társadalomkép rajzolódna ki, mint a dán filmekből. :( (Mondom ezt úgy, hogy mindig undorodtam a fogyasztói társadalom kirakatvilágától.)

Egyébként egész ügyes film, humora is van, de nem túl eredeti. A "jólét és üresség" témáját sokan körbejárták már hozzám közelebb álló módokon, nekem ez nem mondott újat.

előzmény: ryood (#2)

2017-07-08 17:43:23 Bp Underground (2017) Újpest Ostora (4) #2

Fasza, hogy él még a DIY, mert ezt teljesen önerőből csinálták az alkotók. Egyes kimaradók miatt van hiányérzetem, egyes szereplők nagyon panktalan megmondásokba csúsztak bele, de átélhető áttekintést ad arról, aminek én csak a végére értem oda, szóval minden megbocsájtva. Riger Jani és Tizedes meg pont annyira lopják el a showt, amennyire fizikailag lehetséges, de meglepődik ezen bárki?!"Jöttek ezek a bandák, és elkezdtek a vegetarianizmusról énekelni... Angolul! ....HOGY? ....meg KINEK?" :DD És a legszebb, hogy ezzel a film központizenekaraira is reflektált a mi Jánosunk.

A tervek szerint amúgy a rendszerváltás utáni underground színtér más műfajait is feldolgozzák majd ezek a gádzsik. Hiánypótló lenne!

A jó kurva anyját ennek a filmnek! :D Nem elég, hogy megnézet velem egy másfél órás EDM-klipet szatíra címén, ami még tetszik is, de az istenverte Britney-szám dallama is a legváratlanabb időkben bukkan fel az agyamban, és nem akar távozni. Aztán jön a gondolatrendőrség, bevonja a punk-igazolványomat, én meg nézhetek.

Amúgy elismerem, kell egy spéci nézőpont, hogy meglásd a szatírát ebben, de azért amikor Alien olyanokat mond, hogy "nézzétek, vannak rövidgatyáim is minden kibaszott színben", akkor csak gyanús valami, nem? :D

2017-06-29 12:52:59 [Tévésorozatok] Újpest Ostora #3028

Bár minden művész mindig látványosan tenne mindenféle nézői/hallgatói/olvasói elvárásra.

Filmköltészet. Filmköltészet! FILMKÖLTÉSZET!

2017-06-11 11:29:24 [Foci EB 2016] Újpest Ostora #715

Engem aztán nem frusztrál, csak arra próbáltam rámutatni, hogy bizonyos írásaidból úgy tűnt, fontosnak tartod a nyitottságot, és ezzel nincs éppen összhangban, hogy "megvan a véleményed" egy elég népes embertömegről pusztán amiatt, hogy mi és mennyire fontos nekik. A fanatizmus pedig pont arról szól, hogy a szarért is tudsz lelkesedni, mert a lényeg nem az aktuális játékosokon, eredményeken van, hanem a jelentésen, értékeken, amit hordoz ez az egész. A felesleges milliárdoktól pedig a legtöbb szurkolónak ugyanúgy felfordul a gyomra.

A szóba került "focihiszti" kapcsán pedig: a sportújságok meg egy-két szakmabeli faszfej évtizedek óta minden apró sikert százszorosan felnagyít, de a szurkolók nagyja ezt sosem kajálta be. Tavaly sem hitte senki, hogy itt az új aranykor. Pont azért akarta mindenki a lehető legjobban megélni a pillanatot, mert tudta, hogy valszeg nem lesz ilyen a közeljövőben megint.

előzmény: Olórin (#709)

2017-06-10 15:11:08 [Foci EB 2016] Újpest Ostora #708

Írd még le párszor, hogy ha szerinted valami "összességében lényegtelen dolog", másnak pedig az identitásának a része, az mennyire tré és kigúnyolandó, biztosan felvilágosultabbnak fogsz tűnni tőle. A futballszurkolói viselkedésformákon meg el lehet csodálkozni, lehet őket véleményezni, de állandóan magyar specialitásnak tekinteni általános dolgokat nem valami bölcs.

előzmény: Olórin (#706)

Összes komment...