Durus4

Tapasztalat: 67 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 67
Regisztráció: 2014. november 15. (9 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Adjustment Bureau
Sorsügynökség
3 2018-01-11 3,4
(654)
One Eight Seven
187
4 2018-01-11 3,6
(119)
Cloud Atlas
Felhőatlasz
4 2018-01-10 3,5
(866)
Flatliners
Egyenesen át
4 2018-01-10 3,7
(504)
Dark City
 
4 2018-01-10 3,9
(583)
Blade Runner 2049
Szárnyas fejvadász 2049
4 2018-01-10 3,9
(691)
Blade Runner
Szárnyas fejvadász
5 2018-01-10 4,1
(1240)
Stardust
Csillagpor
4 2018-01-10 4,0
(939)
The Hobbit: An Unexpected Journey
A hobbit: Váratlan utazás
3 2018-01-10 3,8
(974)
The Lord of the Rings: The Return of the King
A Gyűrűk Ura: A király visszatér
3 2018-01-10 4,2
(1735)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-08-11 23:45:36 Dunkirk (2017) Durus4 (3) #57

Kedves BALAKOVESI :)

Na akkor vegyük át :)
Hősies Amerikaiak, az igazság bajnokai...blablabla.... lerágott csontokat filmesítenek megint...
Igen igazad van, rosszul fogalmaztam... Rendezésben éreztem a hős Amerikai katonás feelinget... ami már émelyítő számomra, és ez össze köthető azzal a sablonos klisé mondattal: Nézd fiam ! legjobb repülőgép amit valaha csináltak (na szép... gonosz németek annyira szart csináltak).
Fuldokló katonát pont akkor mentik meg amikor már szinte megfulladt a repülőben.
következő sablon amikor pont akkor gyulladt ki az olaj a vízen amikor hőseink már fél MOL kútnyi olajos emberrel elhagyták az olaj foltot.( utolsó másodpercben megállítottuk a bombát, vagy ha mégse utolsó pillanatban ugranak ki az épületből a hőseink amikor a bomba robban.... na ez mi? igennn sablon...
Amikor már könyörögtem hogy " nenenenene ezt be B@szátok el de igen, bejött MEGINT a megérzésem a következő jelenetnél: Körbe néz az ember a hajón, keresi a menekülő utat ha beütne a krach... és beütött torpedó képében és sok sok jó ember életét megmentette... legsúlyosabb hibának tartom azt ( ha már újításról beszélünk) nem volt újítás a repesz téren... innentől ez is sablon, régi háborús filmeket megnézed légvédelmi ágyúk lövik az ellenséges repülőket azok meg cikázva kikerülik őket... hát igen a repesz szét szedi a repülőt ... viszont amikor a parton dobtak le bombát ez a fizikai jelenség nem jött elő... mint ahogy szokott menni a szokásos unalmas sablon filmekben.
Kedvencem amikor épp annyi üzemanyaga volt az embernek hogy épp hogy de sikerült az ellenséges gépet lelőnie... sorolhatnám XD Nem nevezném új fajta megközelítésnek... Ellenség a kapuknál, ott jobban átjött az igazi háború élménye, és feszültebb volt a hangulata mint ennek a langyos citromos sör filmnek, nézd meg a filmet vagy észre veszed vagy nem hogy jobban megmutatja a háború okozta szenvedéseket.
ha már a lerágott csontnál tartunk :D 2000 utáni években kiadott összes gonosz Hitleres, Zsidós témájú film lerágott csont.
AZ ígéret is lerágott csont... szegény üldözöttek ( most nem az emberi oldalát nézem hanem azt hogy egy kaptafára készültek a filmek, emberileg undorító a népirtás, de mivel filmről beszélünk ezt a részét nézzük el, film kritikára koncentráljunk)
Zongorista az egy remek alapmű, és a hátán felkapaszkodva jöttek az érzelmes megható egy kaptafára készülő szegény zsidó vagyok ments ki innen filmek. Megint mondom nem vagyok rasszista semmi bajom a zsidókkal, viszont a sablon filmeket UNOM !!!

Recept a következő: Fogj egy rohadt jó alapfilmet, írd át, és ha jó a marketinged akkor úgy adod el hogy saját nézőpont alapján készült....

Olvastam hogy lesz egy újabb háborús film amiben a katonák az ellopott pénzért vagy aranyért mennek és vissza adják a jogos tulajdonosaiknak... A film címére meg a pontos történetre nem emlékszem mert arra se méltó hogy megjegyezze az ember.... lényeg hogy Kelly hőseit olvastam más köntösben. Mi ez ha nem lerágott csont amit újra írnak ?... hozzá kell tenni hogy az még kiváló alkotás. Az a baj hogy lehetne sorolni, és a filmipar haldoklik, próbálják lenyomni a torkunkon hogy ez egy újjj alkotás nagyon jó :D hááát engem nem etetnek meg olyan könnyen :) jaaaa meg nem láttam sok háborús filmet, de ez egy új megközelítés... oké most leírtad más véleményét szinte 0 tapasztalattal :D És pont nem érdekel hogy mit írnak a filmről az újságokban meg a fórumokban, ügyes Marketing az egész hogy egyedi és új fajta megközelítés...Am örültem hogy írtál köszi :)

előzmény: BalaKovesi (#55)

2017-08-11 23:23:02 Dunkirk (2017) Durus4 (3) #56

:D

2017-08-11 21:58:11 Dunkirk (2017) Durus4 (3) #54

Majdnem elaludtam rajta, annyira izgalmasra akarták csinálni hogy, már tömény fáradtságot éreztem.
Fegyverek hatásfoka egyáltalán nem tükrözte a valóságot... innentől kezdve nincs értelme arról beszélni hogy mennyire törekedtek arra hogy vissza adja a valódi csatatéren történő feszült pillanatokat. (repeszek emberek !! repeszek!! )
Nem is beszélve arról hogy elég kemény sablon film lett...
Látványra nem volt rossz, de valami újat kell már mutatni, kezdenek untatni a világháborús filmek, hősies Amerikaiak, az igazság bajnokai...blablabla.... lerágott csontokat filmesítenek megint.

"A Dunkirk nem csupán a légi felvételeknél, hanem az elejétől a végéig magához láncolja és nagy nyomás alatt tartja a nézőjét"

"A Dunkirk forgatásakor mindent megtett a minél nagyobb valósághűség érdekében: eredeti helyszíneken rögzítette a jelenetek egy részét, korabeli hajókat és repülőket kutatott fel, például igazi Spitfire-öket is felküldött az égbe. Próbált minél több dolgot a forgatáson megoldani, hogy aztán az utómunka során minél kevesebb CGI-ra legyen szükség." forrás: http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20170719-dunkirk-kritika-christopher-nolan-fionn-whitehead-tom-hardy-kenneth-branagh-cillian-murphy.html

Oké... A rendező arra törekedet hogy egy igazán izgalmas és lebilincselő filmet hozzon össze... mivel a részletekre nem figyelt hogy milyen egy valódi csatamezőn(Fizikai tényezőkre gondolok) , nálam egy nagy Bukta a film...

JAh és sok ember fejében megfordul hogy nálam csak a vér számít, meg hogy minél brutálisabb legyen a film... Hát NEM :) Realisztikus filmre számítottam, ami közelről érzékelteti hogy milyen borzalmakat éltek át az emberek, mivel hiteltelen számomra a részletek hiánya miatt, engem inkább untatott :)

Összes komment...