Nordbright

Tapasztalat: 386 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 411
Regisztráció: 2014. november 9. (4 év)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan
Színészek: Jeff Goldblum, Nicolas Cage, Samuel L. Jackson, Sean Connery
Műfajok: akciófilm, dráma, háborús film, horror, sci-fi

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1980
Lakhely: Mezőkövesd

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
In Time
Lopott idő
3 2018-11-04 3,1
(749)
We're the Millers
Családi üzelmek
3 2018-10-23 3,6
(661)
The Great Gatsby
A nagy Gatsby
5 2018-10-22 3,6
(774)
The Revenant
A visszatérő
5 2018-10-04 3,8
(771)
The Predator
Predator - A Ragadozó
2 2018-09-22 2,8
(69)
Spotlight
Spotlight - Egy nyomozás részletei
5 2018-09-15 4,0
(606)
Friday the 13th
Péntek 13.
3 2018-09-14 3,4
(326)
Last Vegas
 
3 2018-08-06 3,1
(382)
Masterminds
Lángelmék
2 2018-07-21 2,6
(108)
Brokeback Mountain
Brokeback Mountain - Túl a barátságon
3 2018-05-07 3,8
(750)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-11-04 17:50:33 In Time (2011) / Lopott idő Nordbright (3) #76

Kicsit csalódás volt. Nagyszerű lehetőségek lennének a történetben, de nem sikerült kihozni belőle az átlagos mozinál többet. Egyszer nézhető, logikai bukfenceket is lehet benne bőven találni, elmegy kategória.

2018-10-25 17:08:51 The Revenant (2015) / A visszatérő Nordbright (5) #178

Azért én örülnék, ha kiugranék kirándulni és ilyen látványok fogadnának szerteszét - no de nem lehet mindenki egy Semjén Zsolt. Egyébként nyilván konrét példákon keresztül jobban össze lehetne hasonlítani, hogy miről beszélünk, de általánosságban elmondható, hogy ennyire tisztán csak a "termeszet csodalatos eszkozeit hasznalva", blue/greenbox és agyon CGI nélkül, az egész filmet elejétől végig kísérő látványvilággal még nem találkoztam.
A szenvedés megítélésének kérdésével pedig én nem tudok mit kezdeni, miképp definiálható objektíven a "jobb és a rosszabb" szenvedés (nyilván a ZS kategóriás filmeket leszámítva). Nem tudom mitől lehetett volna itt még többet, vagy mást kihozni belőle. Kevesebb, vagy több nyál, vagy hörgés, vagy fájdalmas nézés 15%-kal jobban összezárt szemekkel, 25%-kal jobban kinyitott szájjal... nem tudom.

előzmény: dikalosz (#176)

2018-10-04 20:55:39 The Revenant (2015) / A visszatérő Nordbright (5) #175

Lehet, hogy a film nem érdemel teljesen 5-öst, de 4,5 nyugodtan adható.
1) A fényképezés -ahogy már említették- lenyűgöző, egyszerűen nincs más szó rá. Nem igazán lehet hasonlítani semmihez, ezt látni kell, nem lehet körülírni. Lehet sokan ezt nem értékelik, feleslegesnek/túlzottnak tartják, és akkor sem értem ezredjére sem, hogy ez miért probléma, vagy akár negatívum...? Tiszta nonszensz.
2) Leonardo játéka... ez volt a feladata és ennyi. Maximálisan hozta a kínokat, igazából ennyire őszinte és hiteles szenvedést még horrorfilmekben sem nagyon produkáltak. A szeme, a légzése, nyögése, nyáladzása (igen) - szinte testközelbe hozta a kínlódást. Ennyi kellett, lehozta.
3) A megtekintéskor még nem tudtam, hogy igaz történeten alapul, és olvasva az eredeti sztorit még egy plusz pontot kap a film az eredetihez kapcsolódó tartalmakért.
4) Hogy legyen negatívum is, néhol már valóban túl ki lett tolva az emberi teljesítőképesség határa. Összességében nem tette tönkre a filmélményt, de mondjuk a teljesen kifordult nyílt lábszártörés utáni versenyfutás a végén valóban nem kellett volna, azért kár.

Hú... Nem könnyű. De nagyon nem.
(*előre elnézést és kérem nem moderálni a hozzászólást, ahol én is a film "nyelvezetét" használom)
Négyen néztük a moziban a filmet, de kijövetel után annyira tönkrevert csapat benyomását keltettük, hogy még annak is elmehetett az életkedve valószínűleg, aki ránknézett. Szó szerint 15-20 percig csak a "nem hiszem el", "ez mi volt", "aztak..va", "az anyámat" és még a "k" betűs szó különféle variáció ismétlődtek újra és újra. Túlzás nélkül.
Nem mondom, hogy mostanában nem divat a klasszikusok feltámasztása és meggyalázása, így várható volt, hogy rosszul is elsülhet a dolog. Az AvP-t köpködni ugye már-már elvárás, de egy franchise-t így szét..úrelni, hát az már valódi művészet. Ezt nem meggyalázták, hanem a már meggyilkolt és elásott filmet/történetet/franchise-t/stb ásta ki, gyalázta meg és temette még mélyebbre az alkotó.
Az csak egy csepp a tengerben, hogy egy maroknyi, effektíve dilettánsokból álló csapat, élükön egy szegény (és nem megbántásból) autista kisgyerekkel megmentik a galaxist, legyőznek űrlényeket, zsoldosokat, bárkit aki szembe jön. De emellett a történet semmi, illetve egy brutál erőltetett, összeesküvéseket kényszerűen egymásra hányt katyvasz. A humoros szál. Hát igen, az van valóban és egy Halálos fegyverben ez rohadtul jól is jön ki, de egy Predatorban az elejétől a végéig folyamatosan erre épülnek a karakterek. Hát jó. És az utolsó 2/3-ot elvileg újraforgatták. Milyen lett volna az eredeti? Erre már csak azért lennék kíváncsi, mert kb. onnantól kezdi teljesen elveszíteni a film az önkontrollt. Akkor eredetileg ez még "durvább" (értsd gagyibb) lett volna, vagy pont így cseszették el a rendezővel? Ezt már talán soha nem tudjuk meg.

És milliónyi hülyeség amit felsorolni is nehéz, ebből pár:

-az, hogy szemtől-szemben több ezernyi lőszerrel 5-10 ember szitává lövi a lényt, miközben még csak a vére sem fröccsen, majd a végén két pisztollyal halálos sebeket ejtenek rajta 3-4 lövésből... minimum szánalmas
-az űrhajón való szörfözés... :) EPIC
-egy kezdetben megszeppent tudós kiképzett akcióhőssé válik néhány perc alatt és azonnal mindent összefüggéseiben lát és ismer, mintha évtizedek óta ez már természetes lenne neki
-rettenthetetlen űrkutya-szelídítő mutatvány (a Jurassic Word mellette elbújhat)
-gyakorlatilag mindenki teleportálódik bárhonnan bárhová randomszerűen a filmben (kezdve kutyától, helikoptertől, kommandósokon át űrlényekig)
-természetesen minden filmbe kell egy nagyobbnál még nagyobb, még gonoszabb gonosz, még nagyobb űrhajó, még nagyobb-nagy-nagy akármi ... látványos nagyság mert az COOL. Hát anyádat!
-és még tucatjával lehetne sorolni és sorolni és sorolni, gyakorlatilag jelenetről jelenetre az égbekiáltó baromságokat


Már több kritikában megfogalmazódott és erősen hajlok én is a felé, hogy gyakorlatilag ez a film egy paródia. Méghozzá önmaga paródiája. Nem is akar sem komoly lenni, sem annak látszani, magát sem veszi komolyan, ezáltal a többi filmet sem. És ha így nézzük a jelenteket, valóban bele lehet látni, hogy miért van a hülyeség és logikátlanság ennyire kidomborítva. Így még az is megeshet, hogy egyfajta médiahack áldozatai vagyunk, és valóban ez volt a rendező szándéka??? Szeretném ezt hinni, de attól tartok mégsem erről van szó.

De a legnagyobb probléma, hogy ezek a filmek (és itt most fel lehetne sorolni az elmúlt 5-10 év akció - sci-fi filmjeinek nagy százalékát) azért jöttek és jöhetnek létre ebben a formában, mert valahol van rá igény... Van rá igény, és a nézők ezt a műfajt idáig juttatták, vagy ha úgy tetszik ilyenné tették.
Lövöldözős, értelem-, történet- és logika nélküli FPS játékokká butították azokat, ahol semmi sem fontos, sem a karakterek, sem a történet, sem az összefüggések, sem a fizika legelemibb törvényei, egyszóval semmi.... Igen, kedves nézők, ez a kritika Nektek is szól! Vagy egyszerűen ilyen "gyerekessé" vált a világ, egybitessé a gondolkodás, az igények pedig a béka segge alá. És végérvényesen el kell mondanunk, hogy Hollywood valahol megelőzte Bollywood-ot (aki érti tudja mire gondolok).
Persze, mi a bajod vele "hülyegyerek", tök jó popcorn mozi ez... hát az bmeg... igen, tényleg az....

2018-08-10 14:54:15 Dark Star (1974) / Sötét csillag Nordbright (3) #25

Nem egészen, mert az említett SW nem szándékosan lett olyan, amilyen - ez a film viszont igen.
Azért megérte, hogy megszületett, mert valahol ennek köszönhetjük az Alient is.

előzmény: MicaHiro (#24)

2018-04-07 10:19:21 Down (2001) / Gyilkos felvonó Nordbright (2) #7

Egyébként ha valóban paródia jelleggel nézzük, akkor megérhet egy 3-ast is.

Nehéz a pontozás, mert ez 3-as és 4-es között van. Mindkét irányba nagyjából ugyanannyi érv szól.
Az eleje, több mint az első 30-40 perc elég vontatottan zajlik, lassan "pörög fel" a film - bár ez jelen esetben eléggé képzavar. Érdekes történet, végig furcsa érzésem volt a film közben, nem tudtam eldönteni, hogy ez most valami tök jó, vagy egy unalmas (nem a legjobb szó) valami. De egyfajta furcsa érzést/élményt mindenképpen kiváltott a film. Talán tényleg túlzóan sok konfliktus és a dráma.
Streep-et soha nem szerettem, itt is kicsit túltolja talán a szerepet, mint ahogyan többen is említették előttem.

2018-03-22 22:31:48 Dunkirk (2017) Nordbright (3) #99

A várakozásokhoz- és a beharangozáshoz képest kifejezetten csalódás a film. Mind megvalósítás, mind a történet szempontjából. Számomra abszolút nem volt reális, ha szabad ilyet kijelenteni.
Sajnos ZoLeEe "kollégával" vagyok kénytelen egyetérteni, szinte szó szerint megfogalmazta az érzéseimet, még ha nem is húzom le annyira az értékeléssel:
"foltozzuk be a kilyuggatott hajót kézrátétellel, térjünk ki egy messerschmidt elől gyors manőverrel hajóval, zuhanóbombázó lelövése motor nélkül, jön tíz kishajó nos egyszeribe 300000 ember tűnik el a partról minden átmenet nélkül, jelenetek..." + kiegészítve azzal, hogy ahhoz képest, hogy a repülők elég központi figyelmet kaptak, mind szövetséges, mind német részről 1-2 gép portyázik csak az egész hadszíntéren, még egy valamire való kötelék sem jelenik meg sehol
desolator említette, hogy a díszletek egy része változatlanul, modern formában került a filmbe. Ezt konkrétan nem tudtam a film megnézése előtt, de hihetetlenül előjött filmnézés közben és kilógott a jelenetekből, a hangulatot lerontotta. Talán ilyen érzésem még soha nem volt történelmi filmet nézve.
ryood: "őszintén szólva fogalmam sincs, mi fordul meg egy katona fejében egy háborúban, de én a filmben egy nyálas, csöpögős giccset érzékeltem, egészen máshogy is meg lehetne mutatni egy ilyen jelenetet"
Diót idézve: "az állítólag 400.000 embert állomásozó part nekem inkább párezresnek tűnt, és hát azért az utolsó jelenet is elég pátoszos."
-senki-: "Akkor sajnos egyenesen nevetségbe fullad amikor azon vitatkoznak (kb. ez lenne az egyetlen komolyabb dialógusos konfliktus) hogy ki legyen az az egy ember akitől könnyebb lesz a hajó miközben több hektó vízzel telik meg a hajó... "

Elnézést, ilyet még soha nem csináltam, hogy idézeteken keresztül értékelek, de úgy érzem, hogy egyes előttem szólók nagyon jól kiemelték bizonyos gyenge pontjait a filmnek.

előzmény: ZoLeEe (#73)

2018-03-22 21:44:36 Geostorm (2017) / Űrvihar Nordbright (2) #9

Valahogy az volt az érzésem, hogy egy tipikus Roland Emmerich katasztrófafilmet nézek, és nem pozitív értelemben véve.
Egy nagyszerű ötlet lett ismét elpazarolva azzal, hogy teljesen bugyuta módon szimulálták az időjárási anomáliákat. Egyszerűen nevetséges, bár már megszokott klisék.
"Futok a fagy elől, amely méterről-méterre közelít felém és pár centire megáll tőlem". Ja..wazze.
Vagy ugyanígy a hőség elől, áradás elől, stb.
Aztán amikor már gyakorlatilag a teljes Föld időjárási rendszere összeomlott, katasztrófa-katasztófa hátán tör elő, akkor nyomunk egy RESTART gombot és 1-2 perc alatt csodálatos időjárás kerekedik szerte a bolygón. Hát... no comment.

Kicsit Másnaposok utánérzet, de ettől függetlenül simán vállalható film. A 3-as pontszám nem lehúzás, inkább csak a 3,5 lehetőség hiánya.

Összes komment...