Nordbright

Tapasztalat: 329 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 354
Regisztráció: 2014. november 9. (2 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan
Színészek: Jeff Goldblum, Nicolas Cage, Samuel L. Jackson, Sean Connery
Műfajok: akciófilm, dráma, háborús film, horror, sci-fi

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1980
Lakhely: Mezőkövesd

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Awake
Éberség
4 2017-04-29 3,4
(257)
Cloud Atlas
Felhőatlasz
4 2017-04-24 3,6
(765)
Scarface
A sebhelyesarcú
5 2017-04-15 4,4
(975)
The Wolf of Wall Street
A Wall Street farkasa
4 2017-03-27 4,0
(1038)
Paranormal Activity
Parajelenségek
3 2017-03-25 3,1
(451)
Sully
Sully - Csoda a Hudson folyón
4 2017-03-19 3,7
(247)
Ratatouille
L'ecsó
4 2017-03-19 3,9
(1087)
The Thirteenth Floor
13. emelet
4 2017-03-11 3,8
(240)
Pacific Rim
Tűzgyűrű
2 2017-03-05 3,1
(533)
Spy
A kém
3 2017-02-27 3,4
(461)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

kis OFF:
Nem értem azokat akik televágták 1-essel... Szerintem teljesen eltorzult az értékrend. Mitől horror egy horrorfilm? Azért mert hektoszámra ömlik a vér mindenhonnan? Azért mert feldarabolják az embereket, felnyársalja valami őket, stb? Csak ez lehet horror és akkor ami nem ilyen az már nyálas? Elég sok horror javarészt a feszültségre és annak fenntartására épít. Nem feltétlen a percenkénti ijesztgetésre meg darabolásra. Sajnos ugyanez a hozzáállás látszik a mai sci-fi / akció filmeken is. Ha nem robban fel egy fél kontinens, nincsenek holdnyi űrhajók, egy autó felrobbanása után nem repül 719 méter magasra, 42 piruettel akkor már gyenge a látvány. A "mi" hülye elvárásaink teszik olyan szarrá a filmeket amilyenek lettek.
ON:
Egyébként még 4-es is lehetett volna, ha a főhősök nem viselkednek a legtöbb esetben úgy, ahogy egy átlagember nem viselkedne. Pl. a sokak által emlegetett nem-villanyfelkapcsolás végig teljesen "természetellenesen" hatott. A csávó hüledezései, "mi a f@sz ez?" / "hát ez meg micsoda?" beszólásai miatt már szájba vertem volna. Mintha nem tudnák mi a f@sz ez, mikor már hetek óta LE VAN FILMEZVE. Akkor mi lenne? Szélmozgás, egerek? Hülye... Egész végig ellentmondásosan viselkedik. Szóval vannak hibái, de bőven nem olyan vállalhatatlan mint egyesek beállítják.

Nem volt rossz, de nem is feltétlen "maradandó" alkotás. Érdemes megnéznie annak, aki szereti a repülést és hasonló témájú filmeket. A film gerincét adó konfliktus kicsit műnek tűnik és ehhez képest túl nagy a fordulat a végén, már szinte sírva borul össze "vádló" és "vádlott".

Egyébként egy NTSB vizsgálat sem igazán így, ilyen lépésekben folyhat, szándékosan drámaira vették a figurát (picit túlerőltetve).
A jó osztályzatban nyilván szerepe van a személyes élményeknek is. No nem a gépen, hanem a helyszínen (Jersey-ben épp a leszállás helyén lévő partszakaszon volt szállásunk -persze nem akkor- így pár napot épp ezeken a helyszíneken sikerült eltölteni és így kézzelfogható közelségbe került a történet).
*PS: Ennek kapcsán ami megmosolyogtatott, hogy az Intrepid fedélzetén nincs ilyen festésű F4 Phantom II, ilyen jó rálátással, illetve ami van sem ilyen pozícióban áll a többi gépről nem is beszélve :) Azért ezt egy NY-i lakos csak kiszúrja (hogy a múzeumhajó "át van rendezve"). Ez a vadászrepülős, szintén drámai vonalat erősítő szál is csak tölteléknek kellett - kicsit kalandfilmes lett.

2017-02-27 09:34:16 Spy (2015) / A kém Nordbright (3) #38

Annyira azért nem rossz. Meg azért sem, mert magyar helyszíneken játszódik nagyrészt.
Költői kérdésnek pedig: vígjátékot manapság már nem lehet csinálni csak puki/kaki/hányás stb betétekkel, "poénokkal"? Már kur*ául unom, de tényleg.

Annyira azért nem rettenetes, mint amennyire a legtöbben beállítják. Egy tipikus "UFO-s film", nincs benne óriási csavar vagy világmegváltó megfejtés. A baglyos háttér és a bagoly fényképezése zseniális, hátborzongató, azt nagyon eltalálták. Az tény, hogy a vége felé valóban nem hozza ki a történetben rejlő maximumot. Az "archív" <> "színészi" felvételek egymás mellé játszása valakinek vagy bejön vagy nem, de az biztos, hogy egyedi megoldás. A bunkó zsaru sztereotípiára hogy így ráerősít a film az már kifejezetten ba..ta a csőröm, nagyon irritáló volt. Nem hallgatunk meg senkit és semmit, nem gondolkodunk csak üvöltünk mint az állat... Tények, ki-mit látott az nem számít. Szóval egy átlagos film, semmi extra, de bőven nézhető kategória. Szerintem kicsit már megnőttek az elvárásaink és senkinek nem elég már semmi, valami soha nem látott nagyszabású alkotást vár "mindenki".

2017-02-24 20:46:25 Üvegtigris (2001) Nordbright (3) #27

lehet megnézem a többi részt is és lehúzom az egészet...

előzmény: Dangar (#26)

2017-02-22 16:22:22 Üvegtigris (2001) Nordbright (3) #25

Valahogy kimaradt az életemből, de alapmű. Hát legyen...
Nagyon kegyelem hármas. 2-3 poén volt amin tudtam mosolyogni, a többi iszonyatosan erőltetett. Történet semmi, befejezés semmi (oké, "sorozat" - persze). Idétlen jelenetek egymás után pakolva, minimális összefüggésekkel. Mondjuk alapból nem vagyok Rudolf Péter rajongó, mert szerintem nagyon "mű" a játéka bármiben, nem csak itt. Ettől jóval jobb magyar vígjátékok vannak.

2017-02-12 11:05:53 Passengers (2016) / Utazók Nordbright (3) #14

Ez is egy biztatónak induló, de középszerűségbe átforduló alkotás lett. Ettől függetlenül megéri megnézni, messze nem katasztrofális! A látvány kiváló, gyönyörű képek, nagyon szép a technikai kivitelezés, a steril és utópikus környezet, a jövőbeni technológiák bemutatása, az űrhajó "világa", az atmoszféra. Na de a legjobb Arthur volt!! :)
Logikátlanságok lehet vannak benne több helyen, de a végéig nem túl zavaróak, ott viszont spórolhattak volna velük.
Faxságok:
- a tűzkiengedős résznél a főhősnek szarrá kellett volna égnie. Így is majdnem átégett, de utána egy égésnyom sem volt a szkafanderen, még egy folt sem - csupán egy hajszálnyi szakadás a ruhán. :/
- a végén az a növényekkel és állatokkal teli rét... értem mit akar kifejezni, de MIÉRT? Miért így, ennyire eltúlozva? (egyébként hány köbméter földet hordtak a fedélzet(!) alá, és honnan, hogy egy 30m magas fa is nőhetett oda?
- a hollywoodi befejezés most (is) kifejezetten b...ta a csőrömet. Happy end. Nagyon kiszámítható és sablonos volt (a megmenekülés is). Mikor az űrben sodródva húzta maga után a szakadt kábelt már tudtam, hogy mi lesz a szerepe... persze, hogy meg is lépték.

Szép volt, de elpazarolt lehetőségek is jellemzik.

Nem igazán értek egyet azzal, hogy a film értékelése sokak szerint 1-es vagy 2-es. Dühpontozás (no én is csináltam már ilyet, de nem 1 vagy 2-re). Leginkább azok nyávognak (lehet jogosan) akik könyvben is olvasták. Nyilván így van egyfajta elvárásuk a filmmel kapcsolatosan, de mivel az (ezek szerint) teljesen más cselekményre épül, elfogultság leszavazni (a porig). Akik nem olvasták könyvben azok teljesen máshogy lát(hat)ják. Ez egy teljesen átlagos akció/sci-fi.
CGI minősége néhol tényleg elmarad az elvárttól, de nem erre épül a film, így kibírható.
Be kell látni, hogy míg néhol kiszámítható, néhol tartalmaz azért meglepő fordulatot is.
A végével nem mondom, hogy ki vagyok békülve mert gyakorlatilag a fél filmet negligálja, de el lehet fogadni, hogy így is megoldható a lezárás.

Igen, a Waltzing Matilda -t nem ismertem, de most utána is néztem és meg is hallgattam párszor :)

előzmény: Drug (#6)

Sokáig nem láttam az eredetit, csak a 2000-es adaptációt. Nagyon ritka az, amikor az adaptáció megtartja az eredeti rész történetének legfontosabb mozzanatait, szereplőit (még ha nem is 100%-ig ugyanúgy) és még tud is hozzátenni. Ez esetben szerintem ez történt, de a továbbiak itt On the Beach (2000).
Visszatérve az eredetire, szerintem nagyon jól érzékelteti a posztapokaliptikus, kilátástalan világot, de mégis kontrasztba helyezi azt az élet élvezésének a bemutatásával, amíg csak lehet.
Talán az atomkorszak viszonylag elejére tehető dátum miatt még kissé butácska módon jeleníti meg a történéseket - nyilván nem így zajlana le az apokalipszis és így folytatódna az "élet" egy atomháború után.
Ettől függetlenül ajánlott és elgondolkodtató mű.

Összes komment...