Nordbright

Tapasztalat: 484 film
Kompetencia: 4 film
Súly: 584
Regisztráció: 2014. november 9. (6 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, Denis Villeneuve, Ridley Scott
Színészek: Gary Sinise, Jake Gyllenhaal, Jeff Goldblum, John Malkovich, Kevin Spacey, Nicolas Cage, Samuel L. Jackson, Sean Connery, Tom Hanks, Tommy Lee Jones
Műfajok: akciófilm, dráma, háborús film, horror, sci-fi

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1980
Lakhely: Mezőkövesd

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története
3 2021-04-17 3,2
(140)
21 Grams
21 gramm
4 2021-04-17 4,0
(1027)
Kingsajz
Kingszájz
4 2021-04-17 ?
(2)
Columbo: A Trace of Murder
Columbo: Végzetes nyom
3 2021-04-13 3,6
(81)
Columbo: Ashes to Ashes
Columbo: Béke poraira
4 2021-04-13 3,8
(119)
Columbo: Murder by the Book
Columbo: Ahogy a könyvben meg van írva
3 2021-04-13 3,8
(195)
Columbo: Murder with too Many Notes
Columbo: Gyilkosság hangjegyekkel
4 2021-04-13 3,6
(143)
Columbo: Lady in Waiting
Columbo: Türelmetlen hölgy
3 2021-04-13 3,7
(119)
The Midnight Sky
Az éjféli égbolt
3 2021-04-12 2,5
(126)
Love and Other Drugs
Szerelem és más drogok
4 2021-04-09 3,2
(467)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-04-17 23:22:09 Kingsajz (1988) / Kingszájz Nordbright (4) #1

Nagyon aranyos kis "mese". Gyerekeknek is ajánlott.

viszont sok más résszel ellentétben itt senki nem hallja az a vallomást, csak ketten vannak. Tehát nincs tanú, bizonyíték.

előzmény: ChrisAdam (#4)

teljesen így van - én is így gondolom. Itt simán bukik a vád.

előzmény: critixx (#5)

Viszont ebben a részben a bizonyítás módja, hát... eléggé bárgyú. Olyasmi, hogy nem tudtunk már semmit kitalálni, akkor dobjuk be a végére ezt a "fordulatot". Nem nagyon "üt".

előzmény: Tóth Menyhért (#6)

Nem teljesen értem ezt a nagy felháborodást. A kommentek alapján sokkal rosszabbra számítottam, mint amilyen valójában. Egy átlagos film (sőt látványában jobb), és semmi extra, nem nézed újra hetvenszer, de ennyire botrányosan sz@rnak bőven nem érzem. Naponta jönnek ki hasonló kaliberű filmek.
Vagy mit vártatok/vártak itt egyesek? Valami űrcsatát, vagy még több akciójelenetet, űrhorrort vagy mi a fenét? Nem erről szól a film és kész - ezt el kell fogadni, nagyon sok ilyen van. Nem ad magyarázatot erre vagy arra, mert nem lényeges a történet szempontjából, nem az áll a középpontban. Nem kezd el elemezgetni, meg kitárgyalni, meg tudományosan megvilágítani dolgokat, utánamenni, stb. Ennyi.
Igazából nagyon érződik a filmen, hogy ez inkább könyv formában állna jól (mint ahogyan abból is készült), filmvásznon tényleg túl klisés és érzelgős néhol. Nem is nagyon emlékszem olyan filmre, ahol már közben ennyire éreztem, hogy egy "könyvet látok". Lassú... hát bakker. Az über-istenített Sztalker, Szoljarisz vagy a 2001 mennyire gyors vajon? Vagy egy gyűrűk ura? Két filmen aludtam el életemben, az volt az egyik. Nekik elnézzük, mert az klasszikus remekmű meg "művészi"? Ahhoz képest akkor ez egy eszeveszett akciórengeteg.

Egyébként nekem totálisan egy On the Beach (1959) [Az utolsó part] vagy On the Beach (2000) [Veszélyes jövő - Veszedelmes partvidék] utóérzet a film. Ugyanazokra az érzelmekre hat, nagyon hasonló a sztori is, csak a földi-vízalatti tér helyett föld-űr kontextusban. És ami nagyon közös, hogy egyik filmben sincs részletesen megmagyarázva, hogy pontosan hogy történt a katasztrófa, mi a felhő terjedésének metódusa, milyen események vannak a háttérben, csak mindenki fél, hogy "jön a félhő" és mind meghalunk. Csupán az emberi történetekre koncentrál
De ott van pl. az Út is, ahol szintén nincs megmondva, hogy mi történt és még számtalan másik is, ahol csak "eseményként" hivatkoznak rá, de nem tudjuk mi okozta az apokalipszist. Rohadt idegesítő, mert kíváncsiak vagyunk rá, de nem ez áll a történet fókuszában. Majd ha az lesz, akkor Roland Emmerich csinál belőle egy katasztrófafilmet és akkor aztán rohadt "jól járunk vele".

Az On the Beach záró idézete egyébként (a tengert kivéve) szinte egy az egyben beilleszthető lenne ebbe a filmbe is:
"
Éjszaka a tenger partján áll egy kislány apjával. Keletre néz, fürkészi az őszi eget. A kislány a parton apja kezét fogja. A gyászfelhők egyre lejjebb szállnak győztesen, míg végül mindent elemésztenek, és bámulják az utolsó könnycseppeket.
"

Ráadásul meg van benne ugyanaz a szál is, hogy a túlélők közül egyesek az utolsó aktív "járművön" még visszatérnek a szülővárosukba utoljára látni azt, illetve "meghalni". No meg az is, hogy a túlélők abban is az északi sarkkör közéléből érkező "utolsó" rádiójel forrását akarják megtalálni.
Szóval vannak bőven átfedések.

Az oszt igen :)
Te melyik filmet nézted?
A filmnek a fő mondanivalója pont a két főszereplő jellemének a fejlődése (vagy épp átalakulása). Ezt járja körül és mutatja be, de ők is folyamatosan erről beszélnek (milyenek voltak korábban és mivé válhatnak vagy mivé félnek válni).

előzmény: Daemiaen (#3)

Abszolút kellemes "csalódás". Nagyon szép a látványvilága. Azt nem is értem, hogyha itt sokszor tényleg az eredetitől megkülönböztethetetlenül hitelesre sikerült megcsinálni a látványt, akkor mondjuk egy hatezerszer ekkora költségvetésű szaros Terminátor 13-ban, vagy akármelyik Marvel bohóckodásban miért nem tudnak ennyire jó CGI-t csinálni? Miért übergagyi, fizikátlan, távolról kamu szagú az egész film? (...talán mert akkor nem lehetne önteni kifelé a hülyeségeket, hanem minden fűszálon dolgozni kellene minden jelenetben napokat?)
Nyilván a történet semmi újat nem mutat, hiszen az eredeti másolata, nem kell óriási fordulatokat várni, hiszen ugyanaz minden. De ettől még nem kell lehúzni, hiszen egy remake. OK, az lehet, hogy szükségtelen, de legalább hozza az elvárhatót.

2021-03-24 23:04:47 Sputnik (2020) Nordbright (4) #3

Szerintem ez teljesen rendben van, simán vállalható. Az értékelés alapján előzetesen sokkal gyengébbre számítottam. Nem egy blockbuster, de ahhoz képest, hogy nem egy ismert nagy stúdió készítette teljesen korrekt szintet hoz.
Persze-persze vannak benne blődségek is bőven: pl. azt a részt kihagytam volna, amikor a világ eddig ismert legveszélyesebb lényét engedik kóborolni össze-vissza a bázison, a kihalt folyosókon, ahol a madár sem jár, a tök üres kórteremben, stb. Ja, és az őrzését egy fiatal ápolónő látja el egy folyosón üldögélve. Hát az nagyon szánalmas. Ok, néha besegít EGY fegyveres őr is, akit simán leszerel egy doktornő. Szintén hülyeség, hogy egy idegen életforma környékén sertepertélnek, de semmi karanténszabály nincs betartva. Azt sem tudhatják milyen kórokozókat terjeszt esetleg. Megharapdálja a doktornő lábát, aztán mintha misem történt volna visszaengedik a szobájába. No meg 49 tár lőszer után is életben van még a lény...hát lehetett volna gyököt vonni mondjuk belőle, hogy hitelesebb legyen.
Viszonylag jól adagolja a feszültséget is és az újabb információkat is. Sokáig nem tudhatjuk pontosan mire megy ki a játék és kinek mi a motivációja.
A kevesebb néha több elvet itt is alkalmaztam volna a lény tekintetében, habár itt más volt a film lényege, mint az átlag ijesztgetős lényfilmeknél.
A doktornő motivációja és cselekedetei annak fényében, hogy mivel áll szemben teljesen irracionális/gyerekes/meggondolatlan.

2021-03-24 22:48:34 Sputnik (2020) Nordbright (4) #2

Ha ennyire súrolta az 5-öst vagy 5-alát, akkor végül mi miatt lett csak 3-asra pontozva?

előzmény: pietro (#1)

Nem csoda, hisz ugyanaz a kettő pszichológiája, ugyanarra épít, hasonlóan szerveződik, hasonlóan babonázza meg az önálló gondolkodásra nem képes tömegeket.
*Sőt, igazából Magyarországon is ez zajlik - csak nem gyűlnek össze hozzá a hívők.

előzmény: Kempesbaba (#2)

Összes komment...