pedroalvarez

Tapasztalat: 378 film
Kompetencia: 5 film
Súly: 503
Regisztráció: 2014. szeptember 8. (9 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 7 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Dune: Part Two
Dűne: Második rész
5 2024-02-29 4,3
(177)
Napoleon
Napóleon
3 2023-11-26 2,9
(173)
Oppenheimer
 
3 2023-08-20 3,9
(520)
Kimssi pyoryugi
Számkivetett a Holdon
4 2023-08-18 4,4
(167)
Air
Air - Harc a legendáért
4 2023-05-28 3,8
(167)
Hadik
 
3 2023-03-11 2,4
(68)
Babylon
 
2 2023-01-22 3,9
(298)
Blokád
Blockade
4 2022-11-05 3,3
(153)
Nobody
Senki
3 2022-09-18 3,7
(390)
News of the World
A kapitány küldetése
3 2022-08-28 3,3
(130)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2023-01-22 21:55:11 Babylon (2022) pedroalvarez (2) #18

Öncélú arrogancia, a’la Hollywood.

Nagyon kellemes csalódás, amcsi film lévén abszolút túlteljesítette az elé támasztott elvárásaimat. Ritka az, amikor kábé az összes karakterrel tudok azonosulni, és bár végig féltem, hogy az érzékeny témaválasztást el fogják barmolni a tipik amcsiskodással, nem ez történt. Nyugodt szívvel ajánlom.

A film, amiben a mexikói bevándorló rohan a határőr autója után.

2017-08-28 23:33:27 Fences (2016) / Kerítések pedroalvarez (3) #6

Ha ez a film egy tészta lenne, elérne Japánig úgy szét lett nyújtva. Az egy dolog, hogy egy pittsburgh-i kukás élete nem zárom ki, hogy kurva unalmas, de akkor a semmiből miért hoznak meg egy olyan erejű drámai zuhatagot, amit a film első felében (vagy kétharmadánál?) lehet bealvás veszélye miatt lehet soha nem fedez fel az ember? Mindenféle rendezői véna nélkül, egy filmet teljesen másképp kell felépíteni, mint ahogy egy színházban darabot rendezni. Ugyanúgy, ahogy a néző is teljesen máshogy nézi a kettőt, így olyan mértékű kibontakoztatást, mint a színdarabok esetén, filmnél tilos....Kettest viszont képtelen vagyok adni rá valamiért, megadom neki a későbbi újrafelfedezés lehetőségét.

2017-05-21 22:41:58 The Great Wall (2016) / A nagy fal pedroalvarez (2) #15

Nagyon ócska film, direkt úgy ültem le, hogy valami szétfolyós limonádé is jó lesz, hát ez még attól is távol áll. Minden műanyag, egy gramm lélek nélkül, még azt a fránya zenét sem sikerült eltalálni. Az az érzés, amikor 15 perc után már neked kényelmetlen a sok CGI, de legalább amit ábrázolnak az is innen-onnan van összeollózva...

2017-05-19 11:38:04 Alien: Covenant (2017) pedroalvarez (4) #47

Húúúúha...

Mindenekelőtt két napja újranéztem a Prometheust (egy Alien-maratont erősnek éreztem) és meg kell mondjam, pozitívat csalódtam benne az első nézéshez képest, a sok nyitott kérdés teljesen rápörgetett a témára, ám a KT-n már néhány számomra mérvadó komment alapján félve ültem be a minden létező haranggal beharangozott Covenantra...

Ridley Scott ért a sci-fi műfajához, ezt természetesen hozza, gyakorlatilag végig. Száz éves távlatokban már nem elég a LED-képernyő, meg a napvitorla, ahogy az original filmekben is már pedzegették, az ember mellett egyre jelentősebb szerepe lesz az általunk generált mesterséges intelligenciának. És ezzel el is érkeztünk a Covenant legellentmondásosabb pontjához, hogy tulajdonképpen mivé is lett ez a film. Lentebbi kommentekben abszolút igazat adok azon érveknek, miszerint az Alien, mint elpusztíthatatlan, legsötétebb rémálmainkban szereplő végső gonosz megszűnt létezni. Bármilyen formátumban van becsomagolva, széjjel mutálva, az emberiség hozzászokott a kommersz ijesztgetéshez, ha 4DX-ben ülve már előre megfogom a nachost, amikor tudom, hogy borogatás lesz, úgy számomra csak bohóckodás a horror, mint kategória. Ezt a vonalat le is tudták azzal, hogy néhány karakter még azelőtt meghal, hogy annyit mondhatna, bakfitty.

A Covenantot leginkább egy új, hibrid kategóriába sorolnám be szívem szerint, ez a gore-akció-dráma lenne, Ridley Scott művén nagyon érződik, hogy próbálkoznak ők, csak már egyszerűen nem lehet eladni azt, és ugyanúgy, amit 40 éve el lehetett.

Vessétek rám a köveket, de aludva rá egy napot én most adok neki egy négyest, melyet nem mentőövnek szánok, nem elfogultságból könyörülök meg, hanem mert valószínűleg ebből a már bejáratott témakörből 2017-ben ilyen eszköztárral ennyit lehet kihozni. Tinédzserkoromban bőven elég volt a kaszabolás, a mértéktelen öldöklés, de felnővén igenis helyet adok annak, hogy próbálgatni kell a határokat, a valóságban jelenlévő emberi kíváncsiság, és eredetkeresés pedig (még ha teljesen kitalált az egész is) nagyon jó, hogy implementálva lett a filmbe, enélkül tényleg fabatkát sem érne a 124 percnyi mészárszék-session.

Külön kitérnék Fassbender játékára, a legelső filmjeiben én kifejezetten rühelltem ezt a színészt, de ebben az androidos-rideg-félisten szerepben elképesztően otthonosan mozog, szinte átváltozik. Az erőltetett homo-jelenetre nem értem, mi szükség volt, már ha egy Alien-filmben is jelen van a libsi-fertő, az sötét jövőképet fest elénk, de tudjátok mit, Fassbendernek még ez is 'jól' áll. Az meg már meg is ágyazott egy következő (ki tudja milyen) epizódnak, hogy a végén csak kihozták, hogy az álomba szenderítés előtti utolsó pillanatban - edzett nézőnek azért hamarabb haha - derül ki, hogy bizony itt nem lesz faházikó építés a tóparton. Sorry ha kicsit pongyola a kritika, most így első billentyűzetmegfogásra ennyi sikerült, lehet egy fél év múlvai újranézéskor részletesebb írással szolgálok.

2017-04-19 22:21:22 Kincsem (2017) pedroalvarez (4) #21

Úgy ültem be a moziba, hogy direkt nem olvastam semmit utána, persze a híroldalakon szembejövő egysorosok elkerülhetetlenek voltak.

A film posztmodern köntösbe való bújtatása összességében jól sikerült, leszámítva a már lentebb is említett két poént. A kalandfaktort teljes mértékben kimaxolták, szinte egyetlen pillanatra sem próbáltam a realitással összevetni a jeleneteket.

Külön ki kell emelni a karakterek alakítását. Csak nemrég hallottam, hogy eredetileg nemzetközi produkciónak szánták nagyágyú színészekkel, de lehet jobb, magyarosabb így. Klara szerepében Petrik Andrea játéka önmagában elviszi a hátán a 121 percet, de sikerült minden más szereplőbe is azt a bizonyos ritkán látott életet lehelni, egytől-egyig mindegyikkel lehet azonosulni.

A versenyjelenetek kellőképpen izgalmasak, az alattuk futó zenékkel pedig sikerült előhozniuk azt a szurkolási reflexet, amit - bár hiába van valóságtartalma - mint nagyrészt kitalált történet nem érdemelne meg.

Összességében előzmények ide-oda, a film önmagában teljesen rendben van. Nem szeretek 5-ösöket dobálgatni, de szívem szerint megadnám neki. Kap egy stabil 4-est, mely a felkorbácsolt magyar virtus lankadásával lehet korrektebb osztályzat lesz. :D

2017-04-05 00:03:21 Passengers (2016) / Utazók pedroalvarez (2) #27

Bár a film úgy álleszcuzámmen faék egyszerűségű, az osztályozásánál gondban vagyok, pláne a vélemények olvasása után. Még sosem fordult elő, hogy három osztályzat közül vacilláljak, de most úgy tűnik, mégis. Elfogult sci-fi/tech rajongóként szinte bármilyen alapkoncepció megfog, itt is, minden apró részletet megfigyeltem, a látvány bőven rendben van, ezért négyesről indult. Sajnos amcsi lévén már az elejétől támadtak a klisék, de hármasra mégis csak a hullámzó figyelemlekötés miatt csúszott, nem szeretem, ha egyik pillanatban egész érdekfeszítő a téma, a másikban meg rémunalmas.
A színvonal zuhanása párhuzamos az idő múlásával, így ahogy említettem, el is érkeztünk a végeredményhez. A film kábé kétharmadától olyan közhely-rengetegbe kerül a kedves néző, hogy a vége felé már csak kisablakban ment a gépen. A kettest nem a jól megszokott forszírozott happy-ending miatt kapja, hanem a már-már a nézőt is kellemetlenül érintő küzdelem annak elhitetéséért, hogy ez a film ez más, ez még egyet csavar! Arra, amit az utolsó 15 percbe műdrámaként belepréseltek, lehet nincs is bocsánat, és nekem senki ne jöjjön azzal, hogy de tulajdonképp meghaltak.
Tényleg nem vártam sokat a filmtől, de úgy tűnik azt sem nagyon hozza. Annyi sci-fit készítenek manapság, hogy a látvány már édeskevés, ha lehet jót csinálni miért csinálnánk szart?

Jó kis film, elsőre anno a rendezői változatot láttam, így most a mozis verzió legvége brutál tompának hatott, ezt be kellene tiltani, gyalázat. Maga az alapgondolat remek, és a film a többféle szállal tényleg sok teret ad a fantáziának. A színészi játék elmegy, néhol kicsit bugyuták a szituációk, pedig sokkal de sokkal többet is ki lehetne egy ilyen ötletből hozni...Szóval még egyszer, a rendezői változatot nézzétek, annak a vége iszonyú sokat dob úgy de facto az egészen, így a végeredmény négyes.

2016-12-11 18:57:03 La zona (2007) / A zóna pedroalvarez (5) #26

Nyers, zseniális. Pont.

Összes komment...