Regisztráció: 2014. április 27. (8 év)
Nem: nem publikus
C'era una volta il West Volt egyszer egy Vadnyugat |
5 | 2017-01-27 | 4,6 (1103) |
Ghostbusters Szellemirtók |
1 | 2017-01-24 | 2,4 (232) |
Maga a film, a történetvezetés és a dramaturgia felér az eredetihez (Lázadás a Bountyn), de Hopkins nem tudja hozni az erdeti öreg Bleigh kapitány inhumánus, kemény, hideg, elfásult stílusát - ez persze nem von le Hopkins képességeiből. Gibson is jó, de természetesen Brando utánozhatatlan.
Valószínűleg a rendezőnek is bűntudata volt.
Egy ideig biztos nem nézek európai filmeket. Nem tudom hogy aki éltette ezt, az mit látott benne (főleg a zsűri, amely díjazta). Azért mindennek van határa, ilyen alapon bármelyik gimis kisfilmjét - akinek van egy kézikamerája, amit idegesítően körbehordoz az iskola diákjain két óra erejéig - delegálhatnák a filmszemlékre, nesze ide a pálmát nekem - címszóval. Értékelhetetlen, a szó szoros értelmében, ez nem film.
Tényleg tisztán csak lírai jellegű mű. Nekem azért hiányzott belőle a drámai végkifejlet, az egész film egyetlen infernális tettet helyez az eseménysorok középpontjába, nevezetesen hogy a srác pénzzé teszi gyermekét. Vagyis rezignált egyszerűséggel járja körbe, hogy a modernitásban semmi sem szent már, mindennek megvan az ára, és aminek megvan, azt fel is viszik a tőzsdére.
Tényleg tisztán csak lírai jellegű mű. Nekem azért hiányzott belőle a drámai végkifejlet, mert az egész film végül is csak egyetlen infernális tettet helyez az eseménysorok középpontjába, nevezetesen hogy a srác pénzzé teszi gyermekét. Vagyis rezignált egyszerűséggel járja körbe, hogy a modernitásban semmi sem szent már, mindennek megvan az ára, és aminek megvan, azt fel is viszik a tőzsdére.
Áthelyezve a(z) L'enfant topikból.
Hát igen az a jó öreg poros horror klisé tényleg ordít rendről rendre hogy vegyék ölbe - azaz vessék be minden ilyen típusú filmben. Valószínűleg ezek nélkül (a hülye hangeffektek, a kamera látótere mögül előbukkanó dolgok, tátogó rémalakok) akár a jó film kategóriába is átcsúszhatott volna.
Durván C kategóriás film, szétzihált történetvezetés és pocsék forgatókönyv, a rendezésől nem is beszélve, a nyálas jelenetek felérnek egy tömegpusztító fegyverrel, a Disney-faktor csúcsra járatva. Azt nem lehet előnyére írni, hogy Willem Dafoe játszik benne, amúgy sem ilyen szerepekre való.
Igen, sajnos nehéz lehetett eldönteni (mert talán a 70-es években az oscarnak is értéke volt) hogy pl. a két szuperalakítás közül - Linda Blair (Ördögűző) és O'neal - ki is érdemelte volna ki jobban. Nem beszélve a három másik felnőtt színésznőről. Talán L.B. extatikusabbat nyújtott - ha már a két fiatal "színésznő" közül akartak mindenképp választani.
Gondolom Tom Berenger is minőségi szempontból Hopper miatt mondott igent a filmre (vagy mert meg volt szorulva, vagy nem tudom). Nagyon könnyed, amellett hogy természetesen ultra Zs kategória - így a kettő kiegyenlíti egymást.