schankox

  • 1
  • 2
2020-10-25 15:43:55 Kholop (2019) / Parasztvakítás schankox (5) #1

Egy igen erős vígjáték. Nagyon jót szórakoztam rajta, bár az egész felépítése olyan hollywoodi, mégis belengi egyfajta oroszos báj, ami nagyon jól áll neki. A vége klisés és erőltetett, egy frappánsabb lezárás jót tett volna neki, de így is messze az átlag feletti.

A kutyák minden mozdulata úgy tűnik, mintha rajzfilmet néznénk. Ezt így kár volt leforgatni. Harrison Ford viszont megfelelően megöregedett ahhoz, hogy egy ilyen vénembert jól alakítson.

Kár lett volna kihagyni, kár lett volna nem bemutatni.

Pozitív meglepetés, mind a film, mind Emilia Clarke. És hát a filmzene!:)

2020-04-12 18:32:07 Go! (2020) / A gokartkirály schankox (3) #1

Teljesen átlagos családi vígjáték, kiszámítható fordulatokkal. Ami nagyon furcsa volt az az, hogy több apró "szál" is van a sztoriban, még sincs olyan érzésem, hogy sokat akartak volna markolni. Ez mindenképpen pozitívuma a filmnek.

2020-04-12 18:24:21 Il ladrone (1980) / A lator schankox (4) #8

Hol jobb, hol gyengébb poénos jelenetek egymás utánja, Edwige Fenech hibátlan testével fűszerezve. Sajnos kicsit lassú a mai szemnek, de így is kenterbe veri a mai "vígjátékok" jelentős részét. Ajánlom!

A film első felében a mindenki által ismert sztorit meséli el, én sokakkal ellentétben ezt élveztem a legjobban. Sokkal hihetőbben mutatja be Jézus történetét bármelyik másik filmnél: a bizonytalanság, tanácstalanság remekül átjön. A nagy "dobás", a film vége nekem kevésbé tetszett, de még azzal együtt is egy nagyon jó, egyedi látásmódú feldolgozása Krisztus életének.

2020-01-15 17:21:27 Life Itself (2018) / Az élet maga schankox (4) #1

Kellemes családregény, eléggé egyedi formában tálalva. Az első negyed órát ki kell bírni, az elég gyötrelmes, az utolsó 10 perc meg inkább szánalmas a "nagy igazságok" kimondásával - ez utóbbit simán ki kellett volna hagyni. De ami a kettő között történik, az izgalmas (nem akciófilmes értelemben), érdekes, néha meglepő és magával ragadó. Erős négyest érdemel.

Kellemes romantikus film, de a fő csavart tekintve egy kihagyott lehetőségnek érzem.

2019-12-23 11:09:57 Kursk (2018) / Kurszk schankox (4) #9

Jó film ez, de csak az nézze meg, aki nem klausztrofóbiás és nincsenek vízbe fulladós rémálmai. Végig izgalmas, feszült, jó történetvezetésű film, csak hát ugye a végkifejlet előre tudható és nagyon szomorú. Erős négyes.

Két elég excentrikus és talán ezért nehezen szerethető személy talákozása és románca. Sok-sok párbeszéd, és valóban, kettejükön kívül senki más nem szólal meg a fimben. A sok szöveg miatt folyamatos koncentrációt igényel a mozi. Van pár poén is, de mire kuncognál egyet, már a következő mondatra kell figyelni. Talán ettől is tűnik a film a valóságosnál hosszabbnak.
De legalább nem rángatják a kamerát :) és ez a mai világban már pozitívum!

2019-11-03 12:49:49 Kölcsönlakás (2019) schankox (3) #23

Egy bohózat, aminek inkább a színházakban volna a helye. Vagy jobb rendező kezében.

Ez a sztori egyszerűen kevés volt egy nagyjátékfilmhez.

Már azért érdemes megnézni, mert ennyi balfék karaktert ritkán látni egy filmben.

2019-09-16 15:54:55 Tully (2018) / Pszichoanyu schankox (4) #4

Jó ez a film, bár nehezen szippantott be, egyszer csak átvillant az agyamon, hogy "mi a franc folyik itt" és attól fogva lenyűgözött. Az eleje kicsikét nehézkes, ezért nem adok rá ötöst, de a négyes abszolút megérdemli.
Vígjátékként amúgy nehezen értelmezhető, úgy is mondhatnám, hogy vígjátéknak csapnivaló.
Chariize Theron pedig igen jó nő. Ebben a filmben sokat láthatjuk smink nélkül, pizsamában vagy mackónadrágban, és mégis átjön szépsége és érzékisége.

Pár perc kall ahhoz, hogy az ember felvegye a ritmust, de megszokás után egész nézhető lett. A sok-sok vágásból van 5-10 ami nyugodtan nevezhető zseniálisnak, már ezekért érdemes megnézni. A zene is sokat ad hozzá. Az ötlet is remek, de néha kicsit unalomba fordul a film, így nálam csak gyenge négyes.

2019-09-11 12:16:55 Hevi reissu (2018) / Heavy túra schankox (4) #9

Végre egy film, ami a kezdés után nem leül, hanem színvonala a végkifejletig egyenletesen emelkedik. Rég nevettem ekkorákat egy filmen, néha még a könnyeim is kicsordultak. Az első fél óra lassúsága miatt nem tudok ötöst adni, de a négyesem nagyon erős!

Kihagyott ziccernek minősítem a filmet, mert bár a pokemonok ábrázolása igen jól sikerült (különösen: Mr. Mime), a forgatókönyv érdektelen és csapnivaló. De legalább az elejtett humorbombák jól működtek.

2019-06-19 14:02:55 Chernobyl (2019) / Csernobil schankox (5) #71

Persze hogy rányomtam az ötöst!
Nagyon jól visszaadta a rendszer hangulatát, a (szinte) katonai fegyelmet, a kisemberek tudatlanságát. Persze ez nem dokumentumfilm, de azért sok esetben jó lett volna a valósághoz jobban ragaszkodni, mert a széles tömegek (nem szakmabeliek) mind az ebben a filmben elhangzottakat fogják készpénznek venni.
A sok dicséret mellett azért megemlítem, hogy néhány jelenet túl "nyugatiasra" sikerült (pl. tárgyalás, vagy a helikopterben lejátszódó jelenet), és két szereplő is nagyon nehezen illett a miliőbe (főleg Stellan Skarsgård, és egy kicsit kevésbé Emily Watson). De Fomin és a KGB főnök játéka egyenesen zseniális szerintem.

Igazi tahó vígjátékot vártam és az első egyharmad meg is adta ezt az élményt. Valami különös oknál fogva úgy gondolták az alkotók, hogy nem elég az addigi őrület és elkezdik fullba tolni a kretént, iszonyatos ripacskodással elképzelhetetlen mélységekbe lökve a színvonalat. Pedig jól indult. Kegyelem hármas.

Nagyon tetszett, ahogy az "internetet" ábrázolták a filmben. Kb. a feléig egész jó és ötletes (pl. a hercegnők:)). Azonban a dalbetét után - máig nem értem, miért kell minden filmbe egy dalbetét? - alaposan leül. A vígjátéki elemek után nagyon nem áll jól neki ez az érzelgős ömlengés.

Fényévekre lemaradva az első résztől...

Érthetetlen, hogyan készülhetett el ez a film. A főszereplő mérhetetlenül ripacs ebben a méltán feledhető alkotásban. Pár apró poén miatt adok kegyelem kettest.

2019-03-18 17:52:47 Budapest (2018) / Legénybúcsú Bt. schankox (3) #2

Teljesen szokványos vígjáték. Számunkra csupán az "emeli ki" a többi közül, hogy itt Budapest önmagát alakítja :) Érdekes élmény egy francia filmben Kovács Katit és Neoton Famíliát hallani (a Himnusz néhány strófájáról már nem is beszélve).

2018-12-28 10:19:38 Twelve Monkeys (1995) / 12 majom schankox (4) #59

Brad Pitt valami hihetetlent nyújt ebben a filmben! Amúgy nagyon pozitív csalódás volt a film, örülök, hogy megnéztem.

2018-12-07 12:14:35 [Általános fórum] schankox #7710

Köszönöm, tedd meg légy szíves.

előzmény: Ugor (#7709)

2018-12-07 12:02:12 [Általános fórum] schankox #7708

Véletlenül rossz filmet értékeltem és írtam kommentet, lehetne ezeket törölni? Erről van szó:
Perfectos desconocidos/Perfect strangers 2017 (Álex de la Iglesia)

Jön a mozikba a magyar remake BÚÉK címmel, így megnéztem az eredetit és nagyon jól szórakoztam.
Egy jó kis vígjáték, ami a cselekmény előrehaladtával egyre inkább drámába hajlik. Legkevésbé az tetszett, amit az alkotók valószínűleg a leghangsúlyosabbnak szántak: a homofóbia kiemelését. Az elhangzó, homofóbnak tekinthető mondatok szerintem nem indokolják a meleg szereplő film végi reakcióját. Pl. a "két órára langyi" szereplő inkább marad látszólag homokos, minthogy hetero félrelépését felvállalja, azaz szerinte a homo megcsalás kisebb rossz, mint a hetero.

Nehezen indokolható továbbá a legvége, azaz mikor a film úgy fejeződik be, mintha mi sem történt volna az előző másfél órában.

A fenti gyengeségek ellenére is az utóbbi évek egyik legjobb vígjátéka, nagyon ajánlom! (És kíváncsian várom a magyar remake mit ad ehhez képest.)

2018-12-07 11:56:15 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] schankox #24302

ÁÁÁ köszi, rossz helyre írtam a kommentet, én az általad linkeltet néztem meg :))

Töröltetnem kellene, az értékeléssel együtt.

--
Áthelyezve a(z) Perfectos desconocidos topikból.

előzmény: VVega (#24301)

2018-12-07 09:48:00 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] schankox #24300

Jön a mozikba a magyar remake BÚÉK címmel, így megnéztem az eredetit és nagyon jól szórakoztam.
Egy jó kis vígjáték, ami a cselekmény előrehaladtával egyre inkább drámába hajlik. Legkevésbé az tetszett, amit az alkotók valószínűleg a leghangsúlyosabbnak szántak: a homofóbia kiemelését. Az elhangzó, homofóbnak tekinthető mondatok szerintem nem indokolják a meleg szereplő film végi reakcióját. Pl. a "két órára langyi" szereplő inkább marad látszólag homokos, minthogy hetero félrelépését felvállalja, azaz szerinte a homo megcsalás kisebb rossz, mint a hetero.

Nehezen indokolható továbbá a legvége, azaz mikor a film úgy fejeződik be, mintha mi sem történt volna az előző másfél órában.

A fenti gyengeségek ellenére is az utóbbi évek egyik legjobb vígjátéka, nagyon ajánlom! (És kíváncsian várom a magyar remake mit ad ehhez képest.)

--
Áthelyezve a(z) Perfectos desconocidos topikból.

Iszonyat sok utalás, elrejtett poén van a filmben. Ha valamiért, akkor ezért volna érdemes még egyszer megnézni. Igazi suttyó film, ennek megfelelő poénokkal, sőt, a maga nemében már-már zseniális alkotás.

2018-12-04 17:36:01 Jour J (2017) / Oltári baki schankox (3) #3

Pont azt vártam, ami a mai francia vígjátékoktól várható, de a sok-sok kellemes kis epizód mégsem állt össze egy egésszé. Többször megbicsaklik a történet folyamata, ilyenkor az ember egyszerűen kiesik a filmből. Pedig elég sok jó poén van benne, egyszer azért mindenképp érdemes megnézni, de én többet vártam!

Az utóbbi idők legjobb romantikus vígjátéka, és persze, hogy nem Hollywoodból!

Szerintem egy 2018-as akciófilmnek így kell kinéznie. Annak az egy-két logikátlanságnak meg követhetetlenségnek bele kell férnie :)

2018-11-27 10:12:36 Overboard (2018) / Átejtve schankox (4) #6

Nem láttam az eredetit, lehet, hogy az jobb, de nekem ez is átlagon felüli romantikus történet. Gyenge négyest érdemel.

Szerelmi történet a jobbik fajtából. Az egyedisége miatt adtam négyest, de nagyon gyenge az a négyes :)

2018-11-27 10:02:31 101 Reykjavík (2000) schankox (3) #12

Néhány elég jó poénon kívül unalmas, az unalmas részek viszont kis bepillantást engednek az izlandi mindennapokba. Másodjára nem nézném meg.

Elhagyás, újrakezdés, elhidegülés, megcsalás, a test és a szexualitás felfedezése, a szülői aggódás és ráhagyás, a kamaszkor és a felnőttkor problémáit mind érinti a film. Sokat akar tehát markolni és a közhelyekkel ellentétben elég jól sikerül is neki.

A legnagyobb gáz a filmben a prológus és az epilógus, különösen az utóbbi. Minek kellett az??? Maga a narráció nem rossz, a cselekmény alatt talán kicsit ad is a filmhez. Na de az a lezáró szöveg?? Á, hagyjuk.

Nyilvánvaló hibái ellenére ez egy nagyon erős négyes vagy egy gyenge ötös, de mivel rég nem láttam olyan filmet ami ennyire rezonál az átlagember életének bizonyos mozzanataira, megadom az ötöst.

2018-11-11 09:13:43 Borg/McEnroe (2017) schankox (4) #7

Jó kis film ez, és elég izgalmas is annak, aki nincs képben a végkifejlettel. Én nem bírtam ki és menet közben rákerestem a végeredményre :(( Kicsit szégyellem is magam...

2018-10-25 11:35:14 Ride (2014) / Hullámlovasok schankox (3) #2

Úristen, hogy néz ki Helen Hunt! Plasztika ez vagy simán csak botox nem tudom, de nem tett jót az biztos.
A filmről annyit, hogy éppen ő a leggyengébb az egész filmben, pedig ő írta és ő is rendezte. Ha valaki másnak adta volna a főszerepet, akár egy erős hármas is lehetett volna, így csak egy gyenge hármas.

"A világ legnagyobb állatjogi problémája" - mondja a hírolvasó a film elején, ezzel igencsak alacsonyra téve a lécet. A zavaros és igen gyenge lábakon álló kezdésből egy lendületes, akár még izgalmasnak és humorosnak is mondható akciófilm kerekedik ki, ám egy olyan fajta, amiből teljes mértékben hiányzik az egyediség, az ötlet és a váratlan fordulat. A sorozat előbbi részeiből ismert klisék vonulnak fel végtelen (két órányi) mennyiségben. Egyszer nézős, méltán feledhető alkotás.

Jó tíz évvel ezelőtt is megnéztem, mint kihagyhatatlan alkotást és emlékeztem, hogy nagyon nem tetszett. Gondoltam, mielőtt itt leosztályozom, adok még egy esélyt.
Nos, a véleményem nem változott.
Az általában előkelő kritikákat bezsebelő színészek nekem majdnem mind idegesítőek, élen Jack Nicholsonnal. A sorból talán csak Denny DeVito és a Főnök lóg ki, na meg a Főnéni: az a szenvtelen, mégis sok mindenről árulkodó arcjáték nálam vitte a prímet. Egy kicsit szexinek is éreztem, bár lehet nem ez volt a cél :)
Két igazán jó mozzanat volt, ami célba talált: a hajós rész, illetve a medencés jelenet, ahol a főszereplőnek leesik a helyzet.

A film jelentéséről pár szót még. Olvasom itt és máshol, hogy lázadásról meg hasonlókról szól a film és ez mennyire pozitív kicsengésű. Nekem pont ellenkezőleg: van egy nyilván sokkal jobban is szervezhető, de azért működő rendszer az osztályon. Érkezik egy új páciens (civil), aki ezt jól felforgatja. Mert ő ezt jobban tudja. Hát nem. Nem tudja jobban. Csak elnavigálta magát amikor a börtön helyett ide szimulálta magát, aztán csak vergődik a saját maga teremtette helyzetben.
Részben persze igaza van, sok minden mehetne jobban (lásd hajós jelenet).

Bizonyára bennem van a hiba, de nekem csak egy kettes.

2018-10-23 13:04:19 Hurok (2016) / Loop schankox (4) #29

Sokkal jobb volt a vártnál. Jók az újra próbálkozások, az "azonosítási ötlet", az egymásba csúszó jelenetek. Majdnem ötöst adtam rá, de azért valami kicsi még hiányzott hozzá.

Épphogy 5-ös :)

előzmény: Kempesbaba (#59)

Nem vártam sokat a vélemények alapján, de hatalmas pozitív csalódás volt ez a film. Pörgős, látványos akciófilm a kötelező kellékekkel. Érdekes, hogy még Emilia Clarke is jobban tetszett, mint a Trónok harcában - valahogy ez a természetesebb, mosolygós oldala jobban megragad. Ez az Ehrenreich gyerek sem egy zseni, de azért a szerepnek megfelelt. Zene, látvány, humor rendben, a sztori khm... átlagos :). Néhány üresjárattól eltekintve egy jó popcorn mozi, de azért messze nem tökéletes.
81%

2018-09-25 09:35:29 Donnie Darko (2001) schankox (3) #81

A vélemények alapján sokkal jobbra számítottam. Hangulatra kicsit a Mulholland Drive-ra emlékeztet, de annál azért egyszerűbb és összeszedettebb.
50%

2018-08-06 17:25:47 The Island (2005) / A sziget schankox (4) #21

Remek alapötlet, melynek kidolgozása igencsak el lett szúrva az akciózással :( Pedig milyen jó az eleje! Érdekes atmoszféra, látványvilág, mi-folyik-itt kíváncsiság. Aztán sikerül annyi autót összetörni, mint a Taxi filmekben. Blődli akciók, hihetetlen menekülések. Mennyivel jobb lett volna a sci-fi irányba elvinni a filmet az akciófilmes vonal helyett... Ez így óriási kapufa. Sajnos.
70%

2018-07-24 08:39:15 A Viszkis (2017) / The Whiskey Bandit schankox (4) #36

Jó a hangulata a filmnek, a korszakot jól visszaadja, de az látszik, hogy csak a "nagy" dolgokra tudtak figyelni, az apróságokra nem. Pl. minden autó makulátlan tiszta, mintha most állt volna ki az autómosóból:)
Amúgy jó film, megtekintésre érdemes!
70%

Remekül sikerült a hangulat ábrázolása, érdekes operatőri munka, sajátos világítási megoldások. Belushi élete alakításában, de Kate Winslet sem marad le nagyon. Ez a Timberlake gyerek eléggé meglepett, pozitív értelemben; a nagyokhoz azért még nem nőtt fel persze:)
A fenti pozitívumok ellenére az egész nem áll össze eggyé. Minden szükséges Woodys elem megvan és valahogy mégse... Kár érte.
50%

Csajjal és családdal is nézhető lendületes kalandfilm, jó poénokkal, gamer kikacsintásokkal. Néha béna CGI, néha béna színészek, de messze jobb film, mint a mai átlag felhozatal. Igen pozitív csalódás.
82%

2018-03-14 10:28:35 Geostorm (2017) / Űrvihar schankox (2) #8

Az már az elején a kiscsaj monológjából kiderül, hogy szuper pátoszos film lesz, ezért erre felkészülten néztem tovább. Kb. a feléig elég jól épül, persze a logikai marhaságokat figyelmen kívül hagyva... Már kezdtem a hármason gondolkodni, mikor teljes mélyrepülésbe csapott a történet! Minden, MINDEN klisé kimaxolva, a zenei aláfestéstől kezdve egészen a "fordulatokig". Megtekintését akkor ajánlom, ha alacsony a vérnyomásod. Bennem a vége alaposan felqrta az ideget.
21%

A film, amiben Zach Efron a legjobb :)
50%

Már a sztori is érdektelennek tűnt aztán megnéztem a filmet és kiderült, hogy az is teljesen érdektelen. Judi Dench (és az ő maszkmesterei) az egyedül értékelhető, de ez nem menti meg az egyestől.
18%

Atomjaira hulló jelenetsorok összessége. 1-2 értékelhető poén miatt kap kegyelemkettest.
25%

2018-01-17 08:44:53 Get Out (2017) / Tűnj el! schankox (5) #50

Jó-jó, valóban láttunk már hasonló sztorit, engem mégis alaposan meglepett. Csak az első fél órát kellett túlélnem valahogy mert nem szeretem az ösztönökre ható ijesztgetést, de aztán szerencsére ezek elmaradnak, hogy átadják helyüket a lassan kialakuló rejtélynek. Jó film, amit talán másodjára is érdemes megnézni, hogy új megvilágításba kerüljenek a film eleji történések.
85%

2017-12-30 18:36:52 Dunkirk (2017) schankox (2) #87

Nagy szerencsém van, három hete tökéletesen összefoglalta véleményem a kolléga! Minden szavával egyetértek!
Talán pozitívumként a CGI-t említhetném, az nagyon jól sikerült.
38%

előzmény: ZoLeEe (#73)

2017-10-31 13:19:23 Alibi.com (2017) schankox (5) #2

Pont így kell kinézni egy vígjátéknak: könnyed, humoros, romantikus, néha térdcsapkodós poénokkal. Sokadjára figyeltem meg, hogy a franciák mostanában jobb vígjátékokat készítenek, mint az egy kaptafára készülő amerikai filmek. Ez a film is jó példája ennek. Plusz pont jár az Assassin's Creed megidézéséért, kis levonás 2 gusztustalan jelenetért. De így is bőven ötös!
90%

Döbbenetesen jó zene. Remek vágások és kamera kezelés. Az az 1-2 perc míg Arthur felnő zseniális.
75%

2017-05-03 17:19:01 Why Him? (2016) / Miért pont ő? schankox (3) #7

Sajnos az eleje nagyon obszcén, ráadásul a teljesen öncélúnak ható fajtából. Aztán finomodik valamelyest, előjön egy-két poén is.
55%

Először egy olyan átlagos amcsi háborús filmnek tűnt, de aztán jöttek a szuper realista Mel Gibsonos felvételek, és ez kizökkentett a kerékvágásból. Talán túlságosan is élethűen ábrázolták a harcok vérességét. Ha nem tudnám, hogy életrajzi ihletésű a film, még giccsesnek is gondolnám.
85%

Mondvacsinált alaphelyzetben semmitmondó figurák botladoznak. Nagyon gyenge, se füle, se farka, se értelme.
10%

2017-05-03 17:11:25 Renesse (2016) / Szexkemping schankox (4) #3

A férfiember élete 12-18 éves kora között csupa izgalom és érdekes felfedezés. Legalábbis én így éltem meg annak idején. Az ezzel kapcsolatos sztereotípiákat dolgozza fel a film az ettől elvárható színvonalon. Én jól szórakoztam, de hozzá kell tennem, hogy engem relatíve kevéssé zavarnak a szexszel kapcsolatos dolgok, elég nyíltan szoktam a témáról beszélni.
Gyenge négyest adok rá: 63%

Egy felhőtlen vígjáték. Az összképet leginkább az rontja, hogy sok benne a home video minőségű felvétel (kézi kamera, rázkódással). Aki ebbe beleszédül az ne nézze meg, mindenik másnak, aki egy jót akar nevetni, annak ajánlom.

2017-02-08 17:11:50 Gone Girl (2014) / Holtodiglan schankox (5) #111

A film, ami egyre erősebben szippant magába, az ember szorít az egyik szereplőnek, aztán a másiknak, végül kapunk egy lezárást, ami speciel nekem nem tetszett. Izgalom tekintetében egyenesen ível felfelé, egész az utolsó jelenetekig végig fennmarad a feszültség. Pár logikai hibát azért tartalmaz, amiken ha túltesszük magunkat egy egész jó kis filmet nézhetünk meg.
82%

2017-01-03 11:57:28 Clerks. (1994) / Shop-stop schankox (4) #26

Másodszori megnézés után hármasról négyesre módosítottam osztályzatomat. Könnyesre azért nem röhögtem magam, de sok jó ötlet van besűrítve a filmbe, és hát az a párbeszéd a kocsiban, míg a temetésre hajtanak, na az zseniálisan van felépítve :)

2016-12-16 09:29:03 Bad Moms (2016) / Rossz anyák schankox (2) #13

Rendkívül kínos, és ettől még Mila Kunis gyönyörű szemöldöke sem menti meg. A legjobb rész a vége főcím alatti anya-lánya párbeszéd lehetne, de könyörgöm, egy ilyen film végére?

2016-12-07 11:56:36 Ghostbusters (2016) / Szellemirtók schankox (3) #49

Melissa most is idegesítő ripacs, Christen hozza a kötelezőt, Kate gyenge mint a harmat. Ami óriási meglepetés, az Chris Hemsworth. Ő abszolút hitelesen hozza a karaktert (bár lehet, hogy azért, mert nem is kellett játszania hozzá). A klasszikus filmzene most is fülbemászó, kár, hogy túlnyomó többségében az újrakevert változatok szólnak a háttérben. Mivel néha felnevettem felfelé kerekítek, de így is csak közepes.
50%

2016-11-22 10:28:23 Arrival (2016) / Érkezés schankox (3) #41

Rossznak nem mondanám, de számomra időnként lassú volt. Tetszett az idegenek ábrázolása, kommunikációjuk formája. Amy Adams gyönyörű ebben az alig-sminkben - akár a szomszéd lány is lehetne innen az utcából.
A filmben említett magyar szó:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szal%C3%A1mitaktika

A film, ahol Zac Efron a legkevésbé irritáló színész :(

A legjobb Bridget Jones rész. Nem is akar más lenni, csak az, ami. Sajnos Zellweger arca igencsak szét van csúszva, de ezáltal (is) igen hiteles a szerepében. Könnyed, csajos mozi, vaskos poénokkal.
90%

2016-08-23 07:50:31 Open Water (2003) / Nyílt tengeren schankox (4) #16

Legnagyobb hibája az ügyetlen kamera kezelés. Az néha egyenesen nyaralási videó szintű. Amúgy viszont egy hátborzongató történet, néha nagyon hétköznapi és emberközeli párbeszédekkel (pl. az a kis veszekedés, miután már pár órát eltöltöttek a vizben).
70%

Nagyon jó kérdést vet fel a film (mi volna, ha tudnánk halálunk időpontját), de sajnos nem (csak) e kérdés körül forog a cselekmény.
58%

2016-08-08 10:01:04 Grimsby (2016) / Agyas és agyatlan schankox (3) #16

Végre egy film, amin (majdnem) végig felszabadultan tudtam röhögni! Sajnos azonban két jelenet (hernyóméreg, elefánt) még nálam is túlment azon a határon, ami még jól esik. Ezért 1-1 osztályzatot kénytelen vagyok levonni. Azok nélkül simán zseniális lenne. Pörgős, tapló humor minden mennyiségben és rengeteg kikacsintás a filmből.
85% (de ebből le kell vonni két osztályzatot)

Nem volt ez azért _annyira_ szar. Ami egyáltalán nem működött, az az öncélú trágárság. Miért kellett pl. látnunk, ahogy Robert DeNiro maszturbál ? Vagy a farkát (még ha valójában ne is az övé ? Zac Efron bujkálása menyasszonya elől viszont tartogatott humoros pillanatokat. Részemről egy gyenge hármas.
45%

2016-05-10 15:55:58 The Revenant (2015) / A visszatérő schankox (3) #128

Kicsit túlzottnak érzem a film körüli felhajtást. Irtózatosan hosszú film, és minden erőlködés ellenére nem túl hiteles DiCaprio szenvedése. Tom Hardy sokkal jobbat alakított.
Vagy attól kéne lehidalnom, hogy egy-egy szép tájat hosszan, szinte fényképszerűen mutatnak? Nem volt nálam stopper, de az biztos, hogy ha ezeket a "jeleneteket" fele hosszúra vágják, több percet megtakarítottak volna minden mozinéző életéből.
A nagylátószögű kamera is hasznos állóképekre, vagy egy-egy "körbenézésre", de így, ahogy itt mozgatták, kifejezetten zavaró volt.
Sokkal többet vártam, ez így bizony csak közepes.
50%

2016-05-10 15:47:23 Point Break (2015) / Holtpont schankox (2) #6

Ez kérem nem akciófilm meg krimi! Inkább egy természetfilm és egy sportfilm szerelemgyereke, amihez kitaláltak egy igen bugyuta sztorit, csak azért, hogy minden extrém sportból be lehessen mutatni pár snittet. Ezek a jelenetek valóban egész jók és a tájra sem nagyon lehet panasz. De ugye ha thrillert akar nézni az ember, akkor nem egészen erre számít, mikor beül a moziba.
25%

2016-05-10 15:42:33 Witness (1985) / A kis szemtanú schankox (4) #8

Egy korrekt kis film. Legfőbb erénye (Fordon kívül), hogy bepillantást enged az amishok világába. Mai szemmel persze megmosolyogtató momentumok is akadnak szép számmal, ezért csak gyenge négyest érdemel.
62%

2016-04-04 14:24:32 Bridge of Spies (2015) / Kémek hídja schankox (4) #14

Jobb ez a film a vártnál, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy egy ügyvéd a főszereplő. Korrekt iparosmunka, de a zseniálistól messze van.
65%

Egy átlagos életrajzi film, a sztori háromnegyedénél egyszerűen abbahagyva. Ashton Kutcher a vártnál jobb, és ennek nagyon örültem.
55%

Szinte hihetetlen, milyen jól áll ez a film itt is, pedig nem volt egy nagy szám. Gyenge hármasból erős hármasba fordult a végére, de sokkal jobbra számítottam.
50%

Egy habkönnyű kikapcsolódás, elsősorban 45 éven felülieknek. Legalább három arcát láthatjuk Emma Thompsonnak, pl. öregasszonyként a strandon (hát itt elég gáz, ahogy kinéz), de egészében véve elég jól tartja magát. Brosnan úr hozza a szokásost, de azért már rajta is látszanak az évek... A legjobb karakter pedig a baráti házaspár férfi tagja.
Persze, blődli az alapszitu meg a poénok is, de mégis egy egészen szerethető filmmé áll össze.
75%

2016-01-14 09:27:51 Foxcatcher (2014) schankox (2) #21

A du Pont ranch frankó.

És ezzel minden jót elmondtam a filmről.

30%

2016-01-02 19:06:03 Pixels (2015) / Pixel schankox (3) #30

Egy kis Wreck it Ralph utánérzés Sandler módra. A látvány jó lett, ezért kapott gyenge hármast.
45%

Igazán sejtelmes és feszültséggel teli film. Remek példája annak, hogy hosszú snittekkel, szinte steady kamerával is szinte a végletekig lehet fokozni a hangulatot. Az pedig, hogy a háttérben végig hallhatók az űrhajó gépészetének hangjai, még horrorisztikusabbá varázsolják a fimet. Mai szemmel talán kissé lassú, de lehet, hogy ez kell a hatásosságához. Sokadszorra is remek film, borzongató alkotás.
90%

Egy sajátosan gondolkodó kisfiú utazása keresztül a gyönyörű amerikai vidéken.
65%

2015-12-28 08:48:05 Vacation (2015) / Vakáció schankox (5) #9

Kínos, altesti poénokkal teli, ugyanakkor mégis szórakoztató egyveleg. Talán pont Chevy Chase jelenetei a legkevésbé jók.
82%

2015-12-24 14:50:02 Laggies (2014) / Későnérők schankox (3) #5

Furcsa kis filmecske, nem az a hömpölygő romantika, inkább nekem idegen szemléletű hölgyemény viaskodása a valósággal. Igen szomorú pillanatok is vannak, de azért a szerelem uralja a történetet. Hogy vígjáték-e azt nem tudom, én nemigen nevettem rajta.
45%

Öncélú trágársággal teli film. Az oké, hogy így szeretnék elhelyezni a főszereplőt az univerzumban, de néha sajnos túltolják és inkább taszítóvá válik. Néhány poén és párbeszéd viszont tényleg üt, ezért megszavazok egy erős kettest.
35%

A Karácsony-esküvő páros adja a romantikát, a végig jelen lévő halovány rasszizmus a humort. Hihetetlenül jól eltalált arányokkal, nálam az év vígjátéka!
90%

2015-12-14 09:08:29 Entourage (2015) / Törtetők schankox (4) #10

Én sem ismertem a sorozatot (hehe). Akit irritál, hogy lusta léhűtők ember feletti luxusban múlatják az időd, az ne nézze meg! Mindazonáltal a filmkészítés kulisszái mögé bepillantani mindig érdekes, még akkor is, ha ez a film inkább a finanszírozás pokoli bugyrairól szól.
Érdekesség, hogy a film vége felé a "vörös szőnyeg" mellett a háttérben feltűnik Návai Anikó ("Szeretettel Hollywoodból").

65%

2015-12-11 09:29:00 The Interview (2014) / Az interjú schankox (4) #23

A vártnál sokkal jobban szórakoztam. Talán csak Franco tolta túl a kretént, egy kicsit már zavaró volt. Főleg a film csúcspontjának szánt interjúban. Na, az nagyon nem jött be.
De a többi a párostól megszokott színvonalon és poénokkal rendben működött. Majdnem megadtam rá a gyenge ötöst, de azért ez mégsem tökéletes film :)
78%

Pörgős akciófilm, látványos, ámde majdnem lehetetlen küldetésekkel :) Sajnos néha nehezen követhető, hogy ki kivel van.
62%

Kérem, ez a legkirályabb romantikus filmek között is előkelő helyen szerepel. Bár szinte kizárólag a régen ismert panelekből építkezik, ezt rendkívül jól teszi: jó ütemben váltakoznak a vidám, a romantikus, a megcsalós, a reménytelen stb. jelenetek. Hátránya talán egyedül az, hogy sok szálból áll, és 130 percben sem sikerül mindet megfelelően kibontani. Igazi sztárparádé, többször nézhető, összebújós filmecske.
90%

Lehet, hogy túl nagy elvárásokkal ültem le a film elé, de ez nagyon gyenge volt. Ez humoros? Nekem inkább fájt és kínos volt. Ami azért a nézhetetlennél jobbá tette:
- a zene
- Balsai Móni kinézete

A film többi részéről nem tudok jót mondani.
22%

2015-11-20 15:29:55 San Andreas (2015) / Törésvonal schankox (3) #31

Nagyon látványos katasztrófafilm, amiből megtudhatjuk, hogy:
- helikopterrel csak vízszintesen lehet menekülni az eldőlő épületek elől, föléjük emelkedve semmiképpen sem
- csak úgy mentünk helikopterről, hogy egy résbe ereszkedünk le, 5 méterrel feljebbről, a tágas helyről soha
- bevetésre kizárólag üres üzemanyag tankkal indulunk
- egy magas épületben, ami csak magasságának 70%-áig van kész az alsóbb szintekre már a bútorokat is bepakolják
- ha helikopter pilóta vagy, simán leléphetsz a géppel, a feletteseid nem fognak keresni
- miután romba dől a városod, valakinek az lesz az első dolga, hogy a híd megmaradt pilonjára kiteszi az USA lobogót
Nem sorolom tovább... Mivel ennek a filmnek nem is a logika a feladata, hanem a látvány, megadom a hármast. De a látványon kívül gyakorlatilag értékelhetetlen.
41%

2015-11-10 17:58:33 Jurassic World (2015) schankox (4) #89

Nem volt ez annyira rossz, mint ahogy az eddigi véleményekből gondolni lehetett. Jól hozza az izgalmakat, jó a látvány, feelingben egy kicsit valóban az első részt idézi. Tulajdonképpen elmehetne első résznek, amiből csináltak egy előzmény trilógiát. Az egész felépült park nagyon látványos lett, olyan, mint egy igazi nagy vidámpark. Jó, hogy a film első fele teljesen világosban játszódik, így minden elég részletesen megfigyelhető. Tetszett.

Ami viszont nagyon rontja az összképet: tűsarkúban sprintelés, verőfényes napsütésből 1 perc alatt leszálló éjszaka, pofátlanul sok termékelhelyezés (a már említetteken kívül feltűnik pl. a Starbucks és az IMAX mozi is) stb. Aztán megtudhatjuk, hogy a dínók a vastag bőrükön át is érzik a simogatást :-)

Hibái ellenére engem magával ragadott. Erős négyes, és épphogy lecsúszott az ötösről.
78%

2015-11-02 08:59:27 Kopps (2003) / Zsernyákok schankox (3) #6

Kicsit furcsa, de végig úgy éreztem, ez akár egy magyar film is lehetne. Persze nem a bűnmentes kisváros miatt, hanem a színészek, karakterek olyanok, mintha egy hazai alkotást néznék. Azaz:
- nincs munka a melóhelyen, de úgy teszünk, mintha lenne
- a büfé
- a munkahelyi ökörködés
- a kényszeres kollégák
- munkahelyi leépítés réme
Kellemes kis vígjáték, de sokkal többet vártam tőle. Erős hármas.
55%

Nehéz úgy értékelni egy filmet, ha az ember leginkább a "főgonosszal" ért egyet, és nálam ez a helyzet.

A film azonban nem rossz. Egy kicsit több humor lehetőség volt a témában, ezt szerintem nem aknázta ki eléggé. Inkább dráma ez, mint vígjáték. A szereplők ha nem is szimpatikusak, de jól működnek a vásznon. Sőt, néhány egészen kiváló jelenet is van (öregasszonyok...)

De ami igazán megmenti a filmet, az a soundtrack. Aki fiatal volt 1984/85-ben, az nem fog csalódni: Yazoo, Dead or alive, Frankie goes to Hollywood és persze az elmaradhatatlan Jimmy Sommerville is "feltűnik" - na azért az 5 percért már megérte beülni a filmre!

50%

2015-10-26 17:57:42 Paper Towns (2015) / Papírvárosok schankox (2) #5

Hát ez gyenge volt. Mikor már-már kezdene beindulni, ismét hihetetlen mélységeket látogat meg a vontatottságával és a narrátorral kimondatott igazságaival. Jó pont a road-movie szál (amit szintén egészen jól sikerült elrontani), és azért néhány esetben hangosan felnevettem - ez is egy eredmény.
25%

Sokadjára nézve is zseniális! Az előző részekből megismert helyzetek itt is jól működnek. És hát western.
95%

  • 1
  • 2