ifj. Ó. Posszum

  • 1
  • ...
  • 5
  • 6

Kis Transformers nagy teknőcökkel, akik ugyan rondák, de milyen legyen egy mutálódó ékszerteknős. Viszont Szecska mester tényleg úgy néz ki, mintha Seth Brundle teleportációs fülkéjéből lépett volna elő...
Az akciókáoszt pedig csak Bay tudja irányítani, másra nem kéne ráerőltetni.
De nem volt annyira borzasztó, az eredeti hang szerethetőbbé teszi a teknősöket.

Laza, nem erőlködik, nem akar nagyot mondani, művészieskedni, és így válik mégis kifejezetten erős lenyomattá. Az elvont betétekért és azoknak tökéletes adagolásáért, az egyensúly belövéséért pedig kifejezetten nagy gratula! Taps és hipp, hurrá és ováció!

2014-10-31 14:44:10 The Judge (2014) / A bíró ifj. Ó. Posszum (5) #5

Az csúnya lenne, ha Duvallnak nem menne az Oscar jelölés, de már Iron SherlockMannak is kijár egy! Az egész szereplőgárda ütős, ahogy van.

Ez most valami vicc? Csak kérdezem...
Szatíra, valami mögé tekintés? Esetleg?
Nem veszed kicsit túl komolyan a dolgokat? Csak kérdezem...
Komolyabban kéne venni már az életet? Mozdulj? Esetleg passzív. Esetleg?
Lazázd meg!

előzmény: blazserbozso (#97)

2014-10-24 23:11:36 The Judge (2014) / A bíró ifj. Ó. Posszum (5) #3

Huh, ez kemény menet volt. Giccses, persze, ahogy az egy hollywoodi drámában megszokott, de mégis, az összhatás... vagy már öregszem. A lényeg, hogy az első képkockától az utolsóig... A maga műfajában zseniális.

2014-10-24 13:23:24 Maniac (2012) ifj. Ó. Posszum (5) #10

Borzasztó érzés volt rányomni az ötöst... Hiszen tökéletes, minden másodpercében, a gyilkos szubjektív ötlet nem csak parasztvakításra jó, hanem rengeteget hozzápakol a műfajhoz.
De akkor is... erre ötöst? Mást nem lehet, de nagyon rossz a szájíz utána...

Hát ez... gondoltam, hogy benne van a pakliban, hogy rossz lesz, de eeez... Az értelmezési tartományon kívül esik.
McAvoy mint egy levitézlett tanodaszökevény, Jennifer Lawrence béna minden másodpercében, a többiek meg csak simán jelentéktelenek.
Erőltetett, izzadságszagú és a negyedórás hullámokban a sztorira rátörő műszenvedés miatt végtelenül agylohasztó.
Pocsék! Elcseszettül pocsék!

Jason Bateman, még filmeket, még!!!

Amerika Kapitány pajzs nélkül, kissé mocskosan...
Tökéletes iparosmunkát letenni az asztalra nagyon nehéz meló, viszont sokaknak sikerül. De egy tökéletes iparosmunkát megtölteni bájjal, enyhe naivitással, mítosszal, belehelyezni saját skatulyájába, hagyni, hogy visszamutasson önmagára és ezek mellett még reflektáljon is a műfajon végbe menő változásokra, na az már nem sok "stábnak" jön össze. Fuquaéknak igen. Nagyon is. Denzel Washington pedig cool.

2014-10-08 01:01:15 Boyhood (2014) / Sráckor ifj. Ó. Posszum (1) #32

Unalmas, érdektelen süketelés, ami az első két órában legalább jól tudja működtetni a sablonjait, majd a hátralévő időben lerombol mindent, amit addig felépített. Mintha az utolsó pár évben Linklater maga is beleunt volna saját projektjébe.
Az Argót idézve: "Fasz van itt, nem kincs..."

2014-10-05 19:40:53 Sámán (1977) ifj. Ó. Posszum (4) #2

Tény, hogy nem eredeti, viszont a a létrehozott univerzumban megállja a helyét; vannak benne oly erős képek és pillanatok, ami miatt már megéri végignézni (például a szentkúti búcsú). Talán kerekebb és szebb lett volna, ha a filozófiai szövegek és a versek elmaradnak, és csak egy költői képmasszát kapunk, minimális párbeszéddel.
Ha Zolnay jobban bízott volna a kép erejében, és hagyja a francba a szöveget, akkor lehengerlő élmény lehetett volna. Így csak simán szép.

Túl sok a birkafasz, a fing és a fos.
És a helyzet sem elég abszurd, hogy több síkon is működjön a WC humor, ahogy a Ted esetében ez összejött.

A port.hu kritikához:
Én ahhoz az állatfajhoz tartozom, aki szereti az eXistenZ-t és utálja az Erőszakos múltat.
Ennek fényében: Cronenberg most újra a régi, keményen odaszúr, és lehet, hogy, ha egy kicsit a hollywoodi dicsmészárlás mögé nézünk, akkor valami más, komplexebb mondanivaló is kirajzolódhat.
Sokszor felröhögtem, de közben végig megvolt az a bizonyos "fojtogató-szar" érzés, ahogy ez Lynchnél szokott - hatása érezhető is - szóval: nem, nem szórakoztam jól. 'Hálistennek'...
És a végére a legfontosabb: Cusack az új Nicolas Cage!

A zene fantasztikusan jó, nem csapja tele döngetős latin-mulatóval, hanem megpróbál a kissé a kevésbé közismert dalokból szemezgetni. De ettől még nem film, egy jó soundtrackkel is még simán mehetne az egyes. Viszont a fényképezés pár helyen izgalmas, és Ian McShane szarrá játszik mindenkit, így megmentve a Cuban Furyt a totál érdektelenségtől, feltornászva a mutatót kettes alá.

Dramaturgiát, színészvezetést és narratív átgondoltságot teljesen nélkülöz a film, de minek is az, ettől magyar közönségfilm a magyar közönségfilm!
Egy furcsa ok miatt viszont mégis kettes, ugyanis egy óra eltelte után kétszer is elmosolyodtam, sőt, egyszer még fel is röhögtem; ez pedig - a 60 perc alatt a bennem elért apátia után - nagy teljesítmény a filmtől.
És a végére egy kellemes csalódás: Lengyel Tamás.

Ebben a jelenetben csak az a közös, hogy mindkét filmben kártyáznak. Gordon-Levitt kölyökgólya coolsága pedig fordítottan arányos Terence Hill bárgyú ripacskodásával.

előzmény: SoZi (#30)

Cammogósabb és inkább csak szemtelenkedik a stílussal/műfajjal és önmagával egyaránt, mint, hogy újfent belemerülne saját világába. Talán Jessica Alba sztorijába szorult némi spiritusz.
Ezen kívül amikor Josh Brolin az über-noir környezetben rágyújt, majd pedig felhördül magában, hogy miért cigizik és honnan került elő a cigaretta[, az egyik legjobb noir paródia a filmben.
Szép, kissé vérszegény, de szórakoztató popcorn-kiegészítő.

Bohókás depressza, ami az első negyedétől tipikus európai giccsmesévé gömbölyödik, majd az utolsó néhány percben a gömböly tüskéket növeszt.
Servillo az általam látott filmekben negyedszerre hozza ugyanazt a karaktert/karaktereket (A szerelem következménye, Il Divo, Nagy szépség), ami még mindig fantasztikus és lehengerlő, de nem tudom, hogy ötödszörre is beveszi-e majd ugyanezt a gyomrom.
Viszont a film igazi érdeme az, hogy egy tövig rágott csontot képes úgy az ember elé dobni - speciel ez esetben most én vagyok ez az ember - hogy az szaftos cupáknak látszik, és a kissé különleges fűszerezés hatására (gondolok itt Mung karakterére és a forgatási szálra) boldogan ugrom rá és csócsálom.
Ha nem látom az Il Divot, biztos jobban odaleszek, de így csak marad az intelligens, bemasnizott luxuscsokoládé érzés.

Nem, komolyan :) Tényleg bejön ez a modorosság... amíg nem kezdenek el seggrepacsizni egymással az Autobotok, addig én el vagyok a Bay-zúzdával. Gyönyörűen használja a giccset, sőt, néha már úgy tűnik, mintha mondani is akarna a túlzással valamit. Vicces az önmaszturbáció, az elején a Bad Boys 2. megidézés, jól esett, hogy egy lepukkant moziteremben találnak rá Mark Wahlbergék egy furcsa kamionra, stb... És mellesleg imádom, ahogy kaszál a kamera, mint egy kísérleti vurstli-blocbuster :) Groteszk.

előzmény: flake (#32)

Nekem bejön Bay egyszemélyes játszóháza, már-már intim a közeg... Viszont kevesebb volt most a zúzás és néha teljesen követhető volt, mi történik a vásznon, ez kissé furcsán hatott a Bay-Transformers univerzumban. :) Sőt, meg is tudtam különböztetni a robotokat egymástól 70 perc után...

2014-08-06 11:08:20 Need for Speed (2014) ifj. Ó. Posszum (4) #19

Mert itt szerintem nem erről van ebben az esetben szó; az xbox nemzedékhez és Z generációhoz értékrendszeréhez és szeméhez van alakítva a film. Ezért is kaptak oly nagy hangsúlyt a butácskán kiemelt alapértékek, mint például az összetartás, barátság, megbocsátás, bajtársiasság, stb...
Tinibál, alkoholmentes bóléval, kissé fellocsolva rakétavodkával... de szükség van erre is.
A Vanishing Pointhoz pedig megjött a kedv :)

előzmény: BonnyJohnny (#18)

2014-08-06 10:33:45 Need for Speed (2014) ifj. Ó. Posszum (4) #17

Okés, okés, rosszul fogalmaztam, bizonyos csoportnak sértő itt gázfröccsözni... egyezünk meg biobenzinben! A Mad Max nem ide citálható szerintem se, más műfaj.

előzmény: BonnyJohnny (#16)

2014-08-06 08:53:12 Need for Speed (2014) ifj. Ó. Posszum (4) #15

Gyönyörűen kezeli a pátoszt és oltja képekbe, már a felütés magával ragadó. Egyszerű, benzin áztatta tinifilm, apróbb botlásokkal. Ha 17 éves lennék, tuti vagy háromszor megnézném moziba.
A célcsoportnak tökéletes!

A néhai elmosolyodás és a feel good pillanatok nálam még nem merítik ki a vígjáték fogalmát. "Tömeg"dráma ez, klasszikus feloldással, viszont az átgondoltabb, stílusosabb tucatkalapból. Emellett pedig a négyes színészgárda fantasztikus, még a tojásfejű Aaron Paul sem lóg ki a sorból.

2014-08-05 12:43:32 Rio 2 (2014) / Rio 2. ifj. Ó. Posszum (3) #3

Erős hármas... Példának okáért azért is, mert erősen hajaz a Madagascar 1-2 sablonfelhasználási módjára mondanivalóban és történetben egyaránt: az ösztön az ösztön, találd meg az élőhelyed, stb, stb... Több az ugrabugra és a lebutított karakter, hiányzik az első rész giccses bája, viszont a durvább poénok és Nigel teatrális szenvedése/szenvelgése kárpótol.
Unaloműzésre tökéletes!

Az elején tipikus terhelt-kattant "francia", izgalmas képekkel, majd a közepétől élni kezdenek a karakterek, viccesednek a beszólások/szurkapiszkák, így berántott az egész. Kellemes infantilis!

2014-07-30 16:08:04 Hercules (2014) / Herkules ifj. Ó. Posszum (3) #1

Kissé olyan érzésem volt, mintha a Skorpiókirály és a Gladiátor 3D mashupját nézném... De nem szemet vájó, fehérjeturmixszal elmegy.

Először is: körmöt csontig rágós. Másodszor is: izgalmasan elegyíti a noir és a skandináv thillerekre jellemző elemeket. Harmadszor is: a téma, a műfaj és a történet lerágott csont, a "hogyannal" mégis bebizonyítja, hogy volt értelme ismét elővenni. Negyedszer is: betegségben túl tesz skandináv társain is. Ötödször is: A főszereplő sablonkaraktere a klisék ellenére működőképes, Geert Van Rampelberg uralja a vásznat.
+ 1 is: ötös osztályzat, de azért többet ne kelljen végignéznem.

Mielőtt bármit is böfögnék, le kell szögeznem, hogy rühellem Hitchcockot (tudom, tudom, kevesen vagyunk, ki is halunk majd, mint a dodók), talán ezért is jött be ennyire a Grand Piano...
Ugyanis a film kiragadja H. életművéből legnépszerűbb elemeket, tökéletesen tálalja, majd teleszórja hibákkal, ügyetlenkedéssel; beleszarik a saját vacsorájába és rámutat: tessék, ez úgy jó, ha trutyis. Végig szem előtt az a bizonyos porszem, közben pedig elkápráztat gyönyörű, esztétát könnyeztető képekkel.
Szemét módon lázadó, fricskát mutató deviancia.
Ja és nem utolsó sorban: végre egy mostani film, ami használja a saját nyelvét...

2014-07-27 12:28:36 Calvary (2014) / Kálvária ifj. Ó. Posszum (2) #19

Ha emlékeim nem csalnak a guardistában pont meg van az, ami a Kálváriából hiányzik: nem csak a karakterekben, hanem a filmben is ott van az a bizonyos "dög".

előzmény: ryood (#18)

2014-07-27 11:07:10 Calvary (2014) / Kálvária ifj. Ó. Posszum (2) #17

A guardista után meglepően csöpögős és nagyon sok a duma. A karakterek ismét veszett jók, a képek is, s még sincs összerántva az egész, így csak egy moralizáló, tépelődő rétestészta. Tényleg kár érte...

Gondoltam, hogy nagy átlagban meszelni fogjátok :)
Aki ki van éhezve már egy új Lynch filmre, vagy egy szürreális filmtripre, az veselkedjen neki. Sőt, gendereseknek mindenképp ajánlott!

Nyomokban történetet is tartalmazhat...

2014-07-08 11:03:28 Blended (2014) / Kavarás ifj. Ó. Posszum (2) #3

Majdnem a szokásos... viszont sokkal kevesebb a WC humor és több a lelki deformálódásal való irónia, gúny. A poénlövő figurák most nem működnek, és a Sandler filmekre jellemző ótvar humor alatt lappangó kedves báj esetünkben teljesen elveszik. Helyette maradnak a groteszk, terhelt karakterek és a rendező (Croaci) által sokszor erősen dédelgetett drámai szál (lásd Távkapcs) ami a felsoroltak ellenére feszültséget ad a filmnek, és ezzel a mankóval a fogyatékai ellenére elbiceg.
Drew Barrymorre miatt viszont akár egyes is lehetne, az Aranymálnások idén már biztos lezárták a női kategóriát...

Az első húsz percben lenyűgözött a ravaszsága. Mert etet. Elhúz egy - a bosszúfilm műfajához hű - mézesmadzagot, majd azt azonnal visszarántja, s ezt megismétli vagy ötször. S mikor már kitrükközte magát, rögtön kiteríti az összes lapját és a maga egyszerűségében elkezd építkezni. És tátottszáj. A színészgárda pedig... minden nyökkenésüket...

Szerintem Gálfi itt még Zsótérnál is rosszabb. Nálunk egyszerre hördült fel a mozi a részeinél: "Mi a büdös francot mond?" Esetleg nem lett volna rossz módszer, ha kinyitja a száját, Zsótérral egyetemben, de ez Mundruczó hibája...

előzmény: critixx (#34)

Szeretem Mundruczó filmjeit, számomra ő a művésztrash megtestesítője. Ugyanis a filmjeinek a kimódoltsága és setesutasága valami olyan faramuci bájt kölcsönöz ezen alkotásoknak, amitől szerethetővé és emlékezetesé válnak
Viszont a Fehér istennél pont ez a báj veszett el, és csak az idegesítő dramaturgia, a színészvezetés csetlése-botlása és a kínos műfaji erőlködés maradt. Ezen kívül rá kellett jönnöm: Mundruczó nem bír a színészeivel. Talán próbál valamiféle bressoni, Antonioni féle minimalizáló munkamódszert alkalmazni, viszont a végeredmény a szájuk sarkából mormogó vagy affektáló, a karakterükkel küzdő sablonfigurák. Például sose gondoltam volna, hogy leírom a következőt: Zsótért és Gálffit ledobja a vászon, és, hogy a főszereplő kutya/kutyák Bánki Gergőstül, Derzsi Jánosostul majdnem mindenkit lejátszik. Majdnem! Ugyanis Thuróczy jeleneteinél elkezd élni a film, mintha a képek, a beállítások is sokkal erősebbek, átgondoltabbak lennének. A film csak nála és a kutyáknál működik. Az tett volna a filmnek a legjobbat, ha Thuróczyn kívül mindenki kussol, főleg a főszereplő kislány és Zsótér, és néma szereplőkkel követjük végig a sztorit. Ugyanis most Mundruczót az eddigieknél is jobban érdekelték az arcok (kutya és emberi egyaránt) és a jelenlét, csak azt felejtette el, hogy egy dialógushű, cselekmény orientált filmnél a Barátok Közt színvonalú nyafogás azonnal megöli a jelenlétet és az arc varázsát is.
Összességében nagyon ingadozó színvonalú, olykor kurvaerős pillanatokkal, viszont sok idegesítő negyed órával összeeszkábált izzadságfilm és műfaji kísérlet. Akutyafáját...

Számomra nem McConaughey és Leto volt a nagy meglepetés (eddig is egyértelmű volt, hogy baromi jók) hanem Garner. Kezd úgy csinálni, mint egy színész.

Tényleg a vége, vagyis az utolsó fél óra menti meg, amiatt nem egyes. De odáig... bekokainozott kungfuteletabik Disneylandban.

előzmény: Soltyk (#1)

Shakespeare ezután lehányná, majd körbepisálná Branaght. Az első 10 perc még bájosan bugyuta, fél óra múlva pedig már bántóan béna és érdektelen. Costner, mint egy köszvényes elefántfóka, Chris Pinet észre sem veszem, hogy ott van, Knightlyt pedig nagyon szeretem, de most ő is olyan pofákat vág végig, mint aki sósavat iszik. Gáz.

Gusztustalan, olykor tenyérbemászó giccsniagara. És mégis, annyira maradandó, sokszor visszakúszik... Megadom magam Kapitányom!

Lájtos aranyoskodást vártam. Hát de eez, régen izgultam már ennyire filmen :) A vöröshangyák pedig para arcok.
Többször nézős!

A giccsbe hajló vég (a zenehasználat a ludas) és a sztori "lerágott csont" mivolta ellenére is megkapja az ötöst. Az ok a következő: nem csak a történet helyes felmondására koncentrál, hanem a megpróbál a film nyelvével is hozzátenni a könyvhöz. Lop/merít, de jó helyről, a megfelelő stílusban. És az év eddigi legütősebb színészgárdáját tereli össze, Clive Owen és Billy Crudup soha nem volt még ennyire jó!

Távol álljék tőlem az indulatok felkorbácsolása, de a Rontó Ralph ehhez képest kutyahúgy. Ugyanis a Lego Movie ez előzővel szemben: humoros; tényleg ötletes, nem erőlködik; és elképesztően zakkant! Pont a Ralph miatt viszolyogtam tőle sokáig, aztán leesett az állam. A hollywoodi Pánikfalva.

2014-05-04 02:45:26 [Filmet keresek] ifj. Ó. Posszum #1654

Azt hiszem erre gondolsz: Kalózok

2014-04-21 22:01:35 Hop (2011) / Hopp ifj. Ó. Posszum (4) #6

Teljesen beteg, a happy end pedig végtelenül perverz. Húsvéti trip...

  • 1
  • ...
  • 5
  • 6