ifj. Ó. Posszum

  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
2021-09-12 07:03:29 Kate (2021) ifj. Ó. Posszum (4) #2

Semmi eredeti nincs benne. Mindent látunk már valahol, minden fordulatot, karaktert, akciót, stb.
Viszont Mary Elizabeth Winstead a tömegfilmek Charlotte Gainsbourg-ja. Finom, érzéki játék, a tekintetével, vagy akár a levegővételével is monologizál és közben akkora titok lengi körül, hogy fülled a monitor. Rajongok.

A kameramozgások és a látvány is pazar. Akár felesleges is lehetett volna, de valami miatt működik. Talán - ahogy mondani szokták - leszállt a filmisten a vágószobába.

Most nem tudom eldönteni, hogy komolya vagy irónia? :D

Amit kifogásolsz, pont az az erénye sztem. Fejetlenül, átgondolatlanul, minden el van baszva, kapkodnak, mert egyszerűen itt a vége. Az emberek meg birkáznak, mert eddig is ezt tették.
Én már inkább túl szájba rágós klíma katasztrófa példázatnak találtam, de akkor ezek szerint mégsem? Vagy csak nem vagyok ma iróniámnál?

előzmény: Lady Ópium (#15)

Elképzeltem, ahogy a NANE fogja somogyirekát, beülteti egy katapultba, és a nők elleni erőszak jegyében kilövi egy ujgur munkatáborba.
Komoly baj van. Egy véleménynek nekiszállni úgy, hogy nem ismeritek azt, amire reagál? Erőszakkal az erőszak ellen... Lapozzunk.
Én ajánlanék egy közös filmnézési projektet. Nézzük meg a filmet, és egy hónap múlva térjünk ide vissza és vitassuk meg úgy.
Én sem láttam, de most kedvet kaptam hozzá somogyireka a gondolataid alapján.

2021-06-06 11:56:08 JAG (1966) ifj. Ó. Posszum (5) #1

A leírást kiegészítve, nem a férfi és a nő viszonya válik bonyolultabbá, hanem a film :D
Itt inkább csak az identitás keresésről van szó. Tipik modern téma, de inkább kísérleti film. Avantgard identitáskereső utazás.
Aki szereti az ilyesmit, annak nagyon ajánlatos, aki kapcsolati drámát keres, az nem azt fogja kapni, amit vár.

Köszi St4nt0N a cikket, így már minden érthető, és kissé felháborító, hogy ennek fényében a Netflix felkarolta a projektet.
A sztori egy szutyok. De tényleg, az az igazi, összelopkodott, unalmas kliséhányás.
Wright pedig megtette, amit megkövetelt a megrendelő. Kicsit többet, amit egy jó szándékú iparos megtehet. A film nagyjelenetében, a vérciki monológból csinált egy színházi jelenetet. Úgy, ahogy a Broadway darabok vérciki monológjainál lenni szokás. Az a rész fantasztikus. És még van benne több trükk a Wright játszóházból.
Ezért érdemes. Amy Adamsért érdemes. Julianne Moore-t érdemes.
Aki viszont egy zseni hátsó ablak átgondolásra vár, az várjon még, nem ez a film az.

2021-05-09 16:43:13 Mortal Kombat (2021) ifj. Ó. Posszum (3) #39

Mintha szuper erővel megáldott növényeket néztem volna másfél órán át. Látványos zöldségfesztivál.

Egy mesterséges intelligencia átveszi a hatalmat?
Lehet valóság.
Egy kenyér alakú kutya szuperfegyver?
Lehet valóság.
Felvesznek az egyetemre mert trash homevideókat töltesz fel a YouTube-ra?
Csak mese.

Azt értettem, hogy szatírát látok, csak inkább tűnt erőlködésnek, mint túlzó fricskának.
Ami a legnagyobb bajom, hogy a filmnyelve nagyon átlagos, ami egy Scorsese filmnél roppantul zavar.
Egy óráig bírtam, de ízlések és farkasok.
Kap majd még egy esélyt.

Először használom úgy az osztályzást, hogy szó szerint értelmezem a nézhetetlent. Nem bírtam végignézni, de bevarrom az egyest. Mert ez a film megérdemli. Scorsese sablon pufogtatás, túltolt ripacskodás, túltolt forgatókönyv és unalmas filmnyelv. Scorsesehez képest minősíthetetlen.

2021-03-31 19:23:14 Flora & Ulysses (2021) ifj. Ó. Posszum (?) #1

A Disney tényleg csinált egy filmet egy szuperhős mókusról? Egy szuperhős mókusról? Várom már a Szuperkutyabébit a Disney+-on, bébi Nick Fury cameóval.

Sajnáltam, hogy nem moziban néztem, fogom majd, ha lehet. Még jobban beránt, ebben biztos vagyok.

előzmény: BalaKovesi (#8)

2021-03-24 22:53:32 Soul (2020) / Lelki ismeretek ifj. Ó. Posszum (5) #8

Szétbőgtem ba***ameg.
Dunát lehet rekeszteni a segítség, felnőttem sztorikkal. Húztam is a szám, mikor kiderült, hogy erre megy ki a játék, de annyira őszinte, húsbavágó, hogy kiemelkedik a több tucat közül. Szárnyal.
Egyik legjobb és a legfelnőttesebb Pixar. Agymanók szint. (Pedig azt nagyon nem kedveltem, de csak mérce, a hétszázát.)

McDormand azért vigye el az Oscart, mert ennyire full természetesen játszani rohadt nehéz. Amikor az látszik, hogy az alakításban nem volt semmi különös, csak le van filmezve az adott színész, na, ott lapul a dög. Abba van az igazi munka. Nagyot játszani rettentően látványos és flow élmény, viszont tisztán, természetesnek maradni rohadt nagy meló. Főleg ebben a filmben, ahol ráadásul civilekkel kellett vegyülnie a színészeknek. Egy apró hazug mozdulat, és azonnal lebukik.
A filmnek is ez a legfőbb erénye. Rohadtul természetes, mintha egy doksit néznél. Van nyelve, de nem tolakodó, van sztori, mégis megmarad az epizodikus szerkesztésnél. Csepegtetve vannak az infók, részletekben kapod meg, ki, miért, mit csinál.
Sodrása van, költői nyelve, zseniális ritmusa. Régen láttam ilyet amerikai filmnél. Talán a legjobb filmnek való drukkom már szubjektív, de akkor is, hajrá Nomadland. Vigyen is még el sok-sok díjat.

előzmény: Mario Brothers (#6)

McDormand kapja csak meg a harmadik Oscarját, a Nomadland pedig a legjobb filmet, akkor is, ha van jobb nála. Mert ez valami csoda, amit itt műveltek.

Az elején nagyon szájbarágósnak találtam, aztán amikor leesett, hogy a múlt történéseit is az idősebb színészek játszák, akkor teljesen átértékelődött a film. Spike Lee csinált egy teátrális (a szó szakmai és nem pejoratív értelmében), politikai, moralitás játékot. A magyarázó képbevágások, dokumentum részletek is inkább a brechti, kizökkentő vonalat képviselik. Ezt a sztorit eljátsszák, de ezt viszont nem magyarázza már Lee, nem látsz stábot, mint mondjuk a Jézus Krisztus szupersztárnál, hanem ezt te olvashatod ki, már, ha ki akarod olvasni :)
Költői film ez, zseni.

Ajánlanám a zoom helyett a Google meetet.
Nem kapcsol szét 40 perc után, nem kell prémium fiók és akár 100 főt is elbír.

2021-02-07 10:00:13 [Vapiti 2020] ifj. Ó. Posszum #85

Tegnap néztem meg a Pilátust, és szuper dolog, hogy Hámori Ildikó bekerült a tíz közé, de Györgyi Annáért nagyon fáj a szívem, hogy rá nem lehet szavazni. Az eddig látott vapiti filmek közül messze az ő alakítása a legerősebb. Mindegy, hajrá Hámori Ildikó!

2021-02-04 23:33:10 Egy nő (2020) ifj. Ó. Posszum (?) #1

Február 11-én meg tudjátok nézni a filmet. Ingyenes közvetítés.
https://www.facebook.com/events/1107684499673265/

2021-01-21 07:13:31 [Vapiti 2020] ifj. Ó. Posszum #24

Kissé renitens lista a Capone-val, de legalább lesz egy szavazata :D

Arany Vapiti
1. Capone
2. A mennyországnak kell lennie / It Must Be Heaven
3. Kisasszonyok / Little Women

Női Ezüst
1. Renée Zellweger [Judy]
2. Haley Bennett [Nyelés / Swallow]
3. Maria Bakalova [Borat utólagos mozifilm / Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan]

Férfi Ezüst
1. Elia Suleiman [A mennyországnak kell lennie / It Must Be Heaven]
2. Tom Hardy [Capone]
3. Mark Rylance [A chicagói 7-ek tárgyalása / The Trial of the Chicago 7]

2021-01-02 10:15:41 Freaky (2020) ifj. Ó. Posszum (2) #2

A forgatókönyv garantál egy közepes szórakozást, sablon karakterekkel, sablon sztorival. Viszont Landon elfelejtette elmesélni Vince Vaughn-nak, hogy milyen filmben is játszik. Szerencsétlen Vaughn pedig hozza az összes tini klisét, amit látott és megtanult a B-kategóriás filmekből. Affektál, amikor fut, fenn tartja a két karját, ha örül sikít, ujjong, stb. A probléma csak az, hogy Millie, a végzős lány nem ilyen. Visszahúzódó, terhelt, elnyomott félénk tininek ismerjük meg a film elején, aki pasi testben úgy jelenik meg, mint egy huszadrangú kabaré két perc alatt megírt karaktere. Úgy tűnik, mintha Vaughn egy másik filmben játszana, egy másik rossz filmben.
Kár érte, mert az ötlet jó és benne volt az egy estés szórakoztatás. Így viszont még a Tökös csaj színvonalát se közelíti meg, ettől még Rob Schneider is elviselhetőbben bohóckodott.

Meglepődve nézem, hogy jó kritikákat kap itt ez a film. "Erős mondanivaló, olyan téma, amihez nem nem sokan nyúlnak, stb." Hasonló filmekre szokták írni, hogy blöff :D
Nagyon szeretem Kaufmant, de nekem ez a film most nem jött be. Most éreztem először, hogy blöfföl. Ugyanazt a témát pörgeti, mint eddig, csak most még zavarba ejtőbb, még kuszább, még több a direkt érthetetlenség. Ami nem lenne gond, sőt, vaduljunk a narratívával, vaduljunk csak, itt viszont valami nem stimmel.
Ez a film Kaufmannak készült, nem nekünk. És falra másztam a mini pszichoanalitikus filmelemzésektől.
David Thewlis-t pedig imádom, de most sajnos nem jó. Hullámzik, egyszer zseni, szép tiszta a játéka, egyszer meg elemelt karikatúra. Toni Collette-t pedig nem kedvelem, de zseniális amit itt művel.
Kényelmetlen film, de nem jó értelemben. Depresszív önmaszti.

Teljesen ötlettelenek. Teljesen teátrálisak. Teljesen didaktikusak.

Vagy karantén, vagy öregszem, de szétbőgtem az egészet.
Más, mint a Lady Bird, és ez marha jó. Elsőre tök klasszikusnak tűnik, de közben rohadtul rétegelt, okos, érzékeny és finoman pimasz.
Greta Gerwignek imádat.

2020-04-29 17:50:32 [JÁTÉK] ifj. Ó. Posszum #32249

Half Nelson?

előzmény: macready (#32242)

Adott egy zseniális színész gárda, wes anderson-i karakterek, finom rendezés. Ennek ellenére nem működik. Talán azért, mert nagyon le kell tolni a sztorit és nincs idő mélázni az abszurd helyzeteken. Nem tudom. Hugh Jackman és Allison Janney lubickol, kapjanak sok díjat.

Én azt nem értem, hogy ennek miért nyilvánosan kell zajlania, és magát a vádat facebookon közölni, a másik felet kihagyva ebből. Elegánsabb lett volna, ha Vitézy felkeresi Hajdut, és úgy mondja el:
- Öreg, átszabom a szádat, ha nem változtatod meg a címet.

Vagy mondjuk, csak simán megkérdezi tőle, hogy miért választotta ugyanazt a címet? :) És megbeszélik, négy fül között. De ez itt nem szokás.

Ez így szerintem csak keserű figyelemfelkeltés.
És tök jó ingyenreklám Hajdunak

2020-04-14 12:59:06 Reakciók (2012) ifj. Ó. Posszum (4) #3

Köszönet. Marhajó kis körkórkép.

Szegény Martin Lawrence, nagyon drukkoltam, hogy kibírja a filmet. Mintha a Gagyi Mami Coelho-s változatát forgatta volna csípőficammal. Marcus karaktere sótlan, az utolsó fél órában villan fel benne valami élet.
A film tempója is nyugdíjas. Vánszorog. Ellenpélda a Halálos fegyver 4. Hiába szól az öregedésről, a megnyugvásról, a cselekmény, a jelenetek eszetlenül pörögnek végig. A két főhőst, pedig bedarálja a száguldás és nyafognak, hogy már öregek ehhez. Lehet így is.
Sokan megköveznek ezért, de hiányzik Bay frissessége, dinamikája :D

2020-04-03 01:28:26 Swallow (2019) / Nyelés ifj. Ó. Posszum (5) #3

Szebb lett volna, ha maga a nyelés megmarad, mint szimbólum, és nem magyarázza meg az okát. Sokkal izgalmasabb, ha a nézőre bízza, miért eszik a csaj tárgyakat. Főleg az üveggolyó, a föld. Van, mit kódolni. De így, hogy konkretizálja az erőszakkal, agyoncsapja a filmet. Nem tetszett a döntés, és, utálni való, hogy felold a végén, de elfogadom, mert ennek ellenére is zseniális. Mélyre túr.

Hugh Grant mikor volt ennyire jó? Colin Farellt meg betenném a spájzba a cukorborsó mellé.
Fasza, hogy Guy Ritchie újra gengszterkedik, de ez a két faszi viszi a filmet.

2020-03-31 08:08:00 Bloodshot (2020) ifj. Ó. Posszum (2) #4

Vin Diesel a Steven Seagal paródia verseny megkérdőjelezhetetlen győztese.
Ez a film pedig még bűnös élvezetnek is béna. Olyan, mint amikor tevének öltöztetnek egy kecskét a falusi szafari parkban.

2020-03-23 00:37:22 Hellboy (2019) ifj. Ó. Posszum (5) #18

Amikor először láttam, nem értettem, miért ez a sok nyavalygás, elmeszelés, hasalás, rossz átlagok, rajongók, akik fel akarják gyújtani David Harbourt. Én jól elvoltam vele.
Aztán telt múlt az idő, fél év. Nekifutottam még egyszer. Meg kellett bizonyosodnom, mi az oka, hogy júliusban ennyire félresiklott nálam ez Hellboy gyerek. Lehet, csak rosszat ettem, azért tetszett. Vagy csak bepállott az agyam a koponyámban. Vagy azóta már felnőttem, megjött az eszem.
Megnéztem. Tévedtem. Nem érdemel négyest. Csak egy kibaszott nagy ötöst, mert ez egy kibaszott jó film.

Meglepően kurvajó. Nem csak a zombisémákra épít. Szatirikus, húsbavágó beszólásokkal, ábrázolásokkal. A Cinemaxon csípjétek el. Vajdaságiaknak pedig kötelező.

2020-01-04 22:20:34 Campeones (2018) / Bajnokok ifj. Ó. Posszum (4) #2

Nagyon cuki, nagyok kedves film.

2020-01-01 20:31:53 [Vapiti 2019] ifj. Ó. Posszum #15

Arany vapiti
The Favourite / A kedvenc
Climax / Eksztázis
Missing Link / A hiányzó láncszem

Női ezüst
Olivia Colman [The Favourite / A kedvenc]
Nicole Kidman [Destroyer / Pusztító]
Walters Lili [Drakulics elvtárs / Comrade Drakulich]

Férfi ezüst
Taron Egerton [Rocketman]
Sam Rockwell [Vice / Alelnök]
Brad Pitt [Once Upon a Time in... Hollywood / Volt egyszer egy... Hollywood]

2019-12-25 00:34:31 Aladdin (2019) ifj. Ó. Posszum (1) #4

Annyira jelentéktelen.

Modern Bud Spencer és Terence Hill vígjáték a Marvel univerzumban.

Az egész csapat zseni, csak itt nem működik. Az ötletek üdítőek, csak itt nem működnek. Minden adott egy szórakoztató filmhez, csak nem ehhez.
Muschietti egy másik filmet akart már csinálni, nem ezt. Hajrá a következőhöz!

Én is nagyon sokat röhögtem, a moziban egyedül :D Ezek szerint olyan humora van a filmnek, ami vagy nagyon működik, vagy nagyon nem. Az elbaszott filmes és szoci utalások, Nagy Ervin karaktere úgy ahogy van, Nagy Zsolt coolsága, és a film fikciója rendkívül szórakoztató.
Pl: Az egyik legviccesebb jelent volt, ahogy Thuróczy a kutyáját gyászolja és Máté Pétert énekel. Emlékszünk a Kántorra? Groteszkségében, abszurditásában lesz marha vicces.

előzmény: Doc (#17)

Karcos, de ez a karcosság az erénye is. Tényleg hasonló, mint az Isteni műszak, nem volt tökéletes, de beégett a retinámba. Ez is. Nagyon szerethető, beránt, mint a Ica néni a kifőzdében.

Az említett csavart már vágtam, a legelején. Kiszámítható volt. Na ennek ellenére egy baszott nagy ötös. Nincs kvázi főszereplője, a hálózatra koncentrál. és mégsem szálazódik szét, nem veszik el a karakterek között, végig tart egy feszes tempót roppant ügyes dramaturgiával.
Inváziós zsánerbe csomagolt kémfilm, ami lefest egy aktuális állapotot, hangulatot.
Fontos és kényelmetlen film.

Négyest adtam rá, de most, 5 nap után megpróbáltam felidézni, de csak annyira emlékszem, hogy jól lekötött és Dexter játszik benne. Hármas lett, maradhat?

Ebben most nem éreztem a flowt. Csak az univerzum sebének a nyaldosását és az önmaszturbálást. Hát, na, de mikor maszturbáljon az ember orbaszájba, ha nem 16 évesen.

Mint X-Men film, hozza a megszokott szintet, se több, se kevesebb.
De, van-e élet a Logan után? Hát, nem úgy néz ki. :D

2019-09-12 17:24:20 [Színház] ifj. Ó. Posszum #197

Kedves színházba járó KT-sek! Nem tudom, hogy ilyet illik-e, de aki mer, az nyer.
Szeretnék ajánlani számotokra egy előadást! Most vasárnap Budapesten, az Óvóhelyen lesz egy szegedi független társulat bemutatója 18:00-kor: a Homo Ludens Project: HUMÁNIA.
Humorban gazdag, elgondolkodtató körkép a hazáról, hazaszeretetről és a minket megillető jövőről.
Mellesleg megsúgom, van aktív KT-s fórumozó kötődése is a darabnak ;)
Bővebb infót itt találtok!
Gyertek! :) Köszönet!

Szerintem is ikonizálta. És Sharon Tate nem volt üresfejűbb és butább Rick Dalton karakterénél. Sőt, egy szinten mozognak. Nálam nagyon működött a drámája bárhogy küzdött, ő nem volt más, mint Polanski felesége. Neki ebben a filmben is csak ennyi jut, mert neki csak ennyi jutott. A mozis jelenete pedig egyszerre volt bájos, szívszorító és gyönyörű.

előzmény: necksprain (#68)

Aki ismeri Will Ferrell egyre jobban önismétlő filmjeit, az a film infantilis humorán sem lepődik meg. Még mindig tudok mosolyogni a felnőtt korban tébláboló, önimádó, nagyra nőtt gyerek paródián, de kérdés, meddig lehet még csavarni ugyanazt a rongyot.
Az biztos, mindegy, hogy Ron Burgundynek, Sherlock Holmesnak vagy Ricky Bobbynak hívjuk, Ferrell mindig ugyanazt játssza.
Majd talán a A százéves ember remakejében látunk valami újat :D

2019-09-03 07:05:42 Au poste (2018) / Az őrsön ifj. Ó. Posszum (5) #1

Aki ismeri Mr. Oizo, vagyis Quentin Dupieux munkásságát, az tudja, hogy a vígjáték címke meglehetősen átejtős. Finomabban és megfontoltabban folytatja az avantgárd marháskodást, mint ahogy azt a Rubbernél és a Wrongnál tette.
Lassú alámerülés a szürrealistásba, abszurd humorral és tisztelgős beidézésekkel, hogy kit idéz be, az maradjon titok.

Filmbuzi szerelmeslevele a filmbuziknak.

2019-08-13 13:14:48 [Tévésorozatok] ifj. Ó. Posszum #3658

Én megtudtam, mert ez a 2. évadban kiderült, hogy itt bizony ez a lényeg.
Beismétlődéseket használ és mintákat, pont azokat, amiket ennek a korszaknak a filmjei használnak. Minden évad egy bizonyos alzsánert spézic ki, és annak a struktúráját követi. Rá is mutat, hogy mennyire pofonegyszerű dologról van szó. Valakinek el kell tűnnie, meg kell halni, sérülnie kell. Pl. 3. évad, a Dolog és a Testrablók volt a legerősebb minta, tehát elkerülhetetlen, hogy a férfi hős életbe maradjon. De jön a 4. évad, akár vissza is lehet hozni, egy újabb zsáner kliséjével. Ahogy nőnek az évadszámok, úgy tárul fel egy 70-80-as évek műfaji filmjeinek a vizuális kézikönyve.
De annyira gondos a karaktereivel, annyira szereti őket, hogy én ezt teljesen elfogadom, mert szívvel csinálja.

előzmény: Ubul (#3657)

2019-08-13 08:37:23 [Tévésorozatok] ifj. Ó. Posszum #3656

Írhattam volna Bambit is :D Teljesen levitt tiniszintre. És ez benne a csodálatos. Sokaknak az Infinity War és az Endgame volt a nagy katarzis, nekem ez :D A főszörny rendíthetetlenül jön, haladunk szépen a nosztalgia vasúton, Dolog, Testrablók, Terminátor, ugyanott körözünk még mindig. Viszont ezt olyan szívvel teszik a Duffer tesók, hogy teljesen levesz a lábamról. Hajlamos vagy a széthájpolt dolgoktól elfordulni, de itt nem megy.

2019-08-13 00:55:07 [Tévésorozatok] ifj. Ó. Posszum #3654

Úristen, most csavartam le a Stranger Things 2. és 3. évadot és...

2. évad
Valami elképesztő fasza. Jobb, mint az első rész. És majdnem elfelejtettem, hogy a Stranger Things miatt kezdtem el úgy általánosságban sorozatokat nézni. De, semmi, nyomába se... ez valami istencsászárság.

3. évad
Bőgtem, mint egy szaros gyerek, mint amikor meghalt Sirius Black.

Nektek leesett,
hogy a kezdő képen, festményen a film sztorija van előre lerajzolva? Zseniális önspoiler, úgy, hogy észre sem veszed. Visszakerestük és eldobtuk az agyunk.

Olyan ez a film, mint Dennis Quaid mimikája.
A csávó próbálkozik, erőlködik, hogy érzelmet préseljen ki orcájára. Akarja, szeretné, küzd érte. Hiába. Az egész játékidő alatt csak egy grimaszra futja. Mint amikor az emberfia arra ébred, hogy összeszarta magát.
Na, ilyen ez a film.

Kihasználtam a lehetőséget, hogy még egy bőrt lehúznak a sorozatról, és elmentem hát a bővitett verzióra a moziba és bepótoltam a nagy elmararadást.
Hát, nyáron szentimentálisabb vagyok, úgyhogy engem megvett a lezárás. Ahogy az előző epizódnál nem jött a katarzis, most bezúzott. Félelmetes ez az önmítosz teremtés, amit a Marvel csinál. Foggalmam sincs, mit gondoljak, csak azt, hogy úgy éreztem magam, mint egy állami ünnepségen, ahol a felajzott tömeg ünnepel, emlékezik, lezár, a múltba tekint, majd pedig várja, mit hoz a jövö. Nem tudom, hogy valami szép, vagy valami káros dolog részese lettem. Lenyűgöző az a tudatosság, ahogy a Marvel dolgozik, de felsejlenek erről a technikáról rossz beidegződések. Vakarom a fejem...

Aranyosan bugyuta tv film, a Galaxy4 csatornán jó lesz premiernek a Murdoch nyomozó után.

2019-07-07 23:53:09 The Grinch (2018) / A Grincs ifj. Ó. Posszum (2) #7

A film megadja rá a magyarázatot, szerintem ez így rendben van, hű a leírás. Ugyanolyan gáz, mint ahogyan hangzik. :D

előzmény: Ubul (#6)

Elsőre nyavalyogtam
hogy miért kellett megcserélni, miért nem Gaget üti el a kamion... fekete hajú, ijesztegetős zombikislány, vao, de eredeti. Pont az volt a megrázó, taszító beteg és szokatlan a könyvben, hogy az egész sztori a kisfiúval történik. Aztán belegondoltam, hogy egy 2-3 év körüli kisfiú, szikével öldös, háááát, elég Chucky fless. Sokkal odabaszósabb így a vége, hogy nem látjuk a gyerekgyilkosságot
Megbékéltem vele. Teljesen rendben van. Lassabb, régi vágású horror. Tökéletes kedvcsináló a könyvhöz.

2019-07-07 17:28:32 11.22.63 (2016) ifj. Ó. Posszum (2) #6

Elitista Luz Maria. Eszembe juttatta, hogy annak idején miért ódzkodtam annyira a sorozatoktól.

2019-07-04 23:29:25 The Grinch (2018) / A Grincs ifj. Ó. Posszum (2) #5

Ettől okádna a Grincs.

Oltári nagy meglepetés. Számomra az idén eddig moziba bemutatott animációk közül az egyik legkiemelkedőbb. A franc se gondolta volna, hogy a 29 milliomodik Asterix feldolgozásra fogom azt mondani, hogy bau. Bau!!!

2019-06-30 10:25:37 Shaft (2019) ifj. Ó. Posszum (4) #1

Könnyed nyári ostobaság. Volt értelme a második nekifutásnak? Valószínűleg nem sok. Szórakoztató? Baromira. Soha rosszabb gagyit.

2019-06-30 10:23:26 Shazam! (2019) ifj. Ó. Posszum (3) #22

Egy idő után olyan érzésem volt, mintha a Power Rangers új epizódját nézném, amit titokban tol hátulról a Disney.

Ez valami csodálatos!

Nagyon erős hármas. Egyszeri szórakozásra igazán ajánlott. Ne olvass róla semmit, lődd ki a szinkront, popcorn, fröccs és mehet. Nem ez lesz életed filmje, de egyáltalán nem olyan gyatra, mint amilyennek tartják. Csak szar volt a kezdeti marketing és a film szembement az elvárásokkal.

Nem olyan pörgős, mint az első rész, de ezt a világot tátott szájjal nézem még mindig. Csoda lett. Ez is.

Nagyon fontos dologról mesél ez az epizód, öröm, hogy az efféle komolykodás trenddé kezd válni. Ugyanis közösségi média és maga az internet helyén kezeléséről szóló tanmese mellett baromi fontos dolgot boncolgat, mégpedig a kapcsolatfüggést. Komoly dolog, aktuális probléma. Sőt, még jobban izgalmas, hogy az elszemélytelenedő, énközpontú társadalom görbetükrébe van ez csomagolva. Éljen Ralph! Szeretem mikor a gyerek nincs hülyének nézve és mernek komoly témát feldobni egy szuperprodukcióban. Akár többet is egyszerre. Éljen, éljen!

2019-06-14 09:51:29 Oldeuboi (2003) / Oldboy ifj. Ó. Posszum (5) #103

Átjavítottam ötösre, nehogy már ezen múljon :D

előzmény: mimóza (#102)

Egy valami nem volt szimpatikus. Bármennyire is rajongtam érte, nem tudtam elvonatkoztatni, hogy ez csak egy 30-as nyafogás. Ahogy a van valaminél... végig érezhető volt az irónia, itt kissé elsikkadt és beleragadt saját depressziójába.
Ezért a film 6-os, lejön belőle -1, és így jön ki az 5.
MERT:
Zseniális, zseniális, 2018 egyik legjobb filmje, magyar viszonylatban pedig szintén szárnyalás. Reisz vizuális játszóháza megint lépett egy szintet.

Éljen Yorgos Lanthimos!!! Van még film. Elképesztően zseniális!

2019-04-07 00:21:36 Glass (2019) / Üveg ifj. Ó. Posszum (4) #51

Pazar beállítások, izgalmas képi világ, jól felépített feszültség, érdekfeszítő puzzle, szentimentális, ovis befejezéssel. Elfogadtam, mert a fejembe mászott. AlterX-men, Intertext Kapitány.

Minden percében tökéletes. Jeff Bridges végre nem saját maga paródiája...
De, láttuk már, minden percét. Tökéletes másolat.

2019-01-21 08:37:32 [Vapiti 2018] ifj. Ó. Posszum #28

Arany
A pentagon titka - The Post
Fantom szál - Phantom Thread
Sosem voltál itt - You Were Never Really Here

Női ezüst
Tilda Swinton - Suspiria
Matilda Anna Ingrid Lutz - Revenge (A bosszú)
Lesley Manville - Fantom szál

Férfi Ezüst
Joaquin Phoenix - Sosem voltál itt
Matt Dillon - A ház, amit Jack épített
Daniel Day-Lewis - Fantom szál

Éreztem, hogy rossz lesz, de hajtott a kíváncsiság, mert az első rész egy vicces, szeretnivalóan trágár tanmese. Ez viszont a még egy bőrt tipikus példája, a legócskább, leggázabb fajtájából. 15 percet bírtam. Nem kapcsolok ki filmet, csak nagyon ritkán, de ez... egy Vadász szaloncukor, amibe kutyaszart csomagoltak.

2018-11-12 08:19:33 Suspiria (2018) / Sóhajok ifj. Ó. Posszum (5) #27

Sztem mindennek van keresnivalója mindenben, horror elemeknek egy szerzői filmben és szerzői gondolatiságnak egy horrorfilmben is. Ezzel sztem nincs gond. Azzal sem, hogy Guadagninot megfogta a Suspiria és csinált belőle egy saját értelmezést. Sőt, ez baromi jó. Én csak azt nem szeretem, amikor az üzenet bele van tolva az arcunkba, hogy "hé, eddig nagyon fontos dolgot akartam mondani, félek nem érted, úgyhogy most figyelj, mert most nagyon elmondom." Az epilógusban ez történik. Aki addig megértette, annak ez nagyon tanítóbácsis összegzés, akinek meg nem esett le, annak azután sem fog, és csak áll, mint Travolta, hogy ez most mi a búbánat volt. Lehetett volna ezt elegánsabban is.

előzmény: saatonda (#26)

2018-11-11 11:36:24 Suspiria (2018) / Sóhajok ifj. Ó. Posszum (5) #25

Persze :)
És most tekintsük el attól, hogy ez egy remake, és a rendező ahelyett, hogy a mai korban helyezné a sztorit, az 1977-es Berlint választja. És azon belül is a Baader-Meinhof csoport körüli eseményekre összpontosít, úgy, hogy jóformán kétpercenként ömlenek az infók valamelyik médiumból a terrorakciókról, történésekről. Hagyjuk, biztos fesztivál kompatibilissé akarta tenni a filmet. Tekintsünk el attól is, hogy az egyik szereplő egy idős pszichológus, és a filmben végig mennek a pszichoanalízises utalgatások. Freud, Lacan, stb. Egyszer kapunk is egy indokolatlan közelít egy a Pszichoanalízis című könyvről, Lacant meg a doki le is fitymálja az egyik jelenetben. Plusz az anya-kérdés végigfut a filmen, ugye az Anyák, amin a pszichoanalitikusok sokat szeretnek rugózni.... De ez is csak bölcsész-maszti, belemagyarázás. Azt se vegyük ide, hogy az öreg dokit szintén Tilda Swinton játssza, így egyszerre a filmben futó jó és gonosz megtestesítője is, ráadásul így nem is marad fontos férfi karakter a filmben egyáltalán. Ez is csak marketing húzás, meg agyonrágott meetoo. DE :)
Amikor a legvégénkiderül, hogy a doki felesége egy koncentrációs táborban halt meg, a majd Susie ül a doki ágyán, kitörli az öreg emlékeit, jól kihangsúlyozva, egy közelibe néz bele a kamerába, és azt mondja a dokinak és kvázi nekünk, hogy "a bűntudat és a szenvedés a mi dolgunk, neked ezzel már nem kell foglalkoznod"... Akkor ott már tényleg azt érzem, hogy szívlapát. Ugyanis ez a holokauszt irodalom és a holokauszt kutatás egyik lerágott fő kérdése.Nem tudok elmenni mellette, mikor ennyire erősen bele van téve egy horrorfilm feldolgozásába. Nekem ez már több, mint erős áthallás, és ez is ütötte ki a biztosítékot. És azt is hagyjuk, hogy az előbb felsorolt spoileres dolgok közt még összefüggés is van szerintem :D

előzmény: paksiendre (#24)

2018-11-10 00:17:18 Suspiria (2018) / Sóhajok ifj. Ó. Posszum (5) #20

Rohadtul zavarba ejtett, mert gyűlölöm, ha egy rendező a pofámba döngöli, hogy mi a történetének a mögöttes tartalma. Guadagnino nem, hogy döngöli, hanem szívlapáttal veri szét rajtad a mondanivalót. De, olyan kurva erős ez a film, a szereplőgárda, a beállítások, a képek, a kamerahasználat, hogy most először nem tud zavarni. Tilda Swinton meg egy istennő.
Csak szegény Chloë Grace Moretz lógott ki a sorból, mint egy stúdiósnövendék hashajtókúra közben. Hogy lehet valaki ennyire modoros?
Egyszerre ötös és egyszerre egyes, viszont úgy beszakította a fejem, hogy röppent az ötös.

Lepődök, és lepődök a hozzászólásokon. Harmadszori nézésre azt kell mondjam, bejutott az örök kedvenc kategóriába. Wright itt őrült meg legjobban, de valami zseniális őrület. Cera, pedig irtó jól hozza "a mit kezdjek magammal, fura, alter, nyuszi, érzelmes srác vagyok, de azért aki, nem vágja a popkultúrát, az tanyasi bunkó" figurát.

Képtelenség rá haragudni. Csupaszív gagyiság.

Én nem látom azt a fergeteges humort és a sírva röhögést, amit oly sokan emlegetnek. Nagyon fárasztó a színészek túljátszatása... amit értek, hogy miért van, de nekem ugyanúgy megette az idő, mint azokat filmeket, amiket kiparodizál. Aranyos, de eszembe nem jutna idézgetni belőle.

2018-10-15 12:31:19 Gringo (2018) ifj. Ó. Posszum (1) #3

Sima, közepes, egyszernézős szórakozás.
DE! A bujtatott rasszista felhanggal nem tudok mit kezdeni, úgy kezeli az afroamerikai karakterét, mintha a 20-as években lennénk. Hiába, hogy a végéngyőzedelmeskedik a jó, mégis, úgy állítja be főszereplőnket, mint egy sete-suta, folyton rinyáló, kis szerencsétlen niggerecske, akinek a talpra esettsége miatt mégis összejön a fele királyság. A négerségből adódó sztereotípián kéne kuncogni, és ez így nagyon nem okés.

Kicsit sok benne a New Kids-es utalgatás, nem bízott a szerző páros egy teljesen önálló filmben. Pedig baromira működik. Kevesebb most poén - de azok sírva röhögősek - és így még jobban kitűnik, hogy egy nagyon is aktuális társadalmi problémán és az ember nyomorán röhögünk.
Rögtön eszembe jutott az Üvegtigris, amit faarccal ülök végig, mert inkább elszomorít az, amiről mesélni akar. De itt... a srácok teljesen gátlástalanul, semmi sem szent alapon, mindent berántanak, amit csak bírnak. Lerúgják a lécet, tízszer egymás után. Tahó, húsbavágó, gonosz és baromira kretén. Nem kérdez, nem akar állást foglalni, csak bemutat egy súlyos problémát türhő paraszt módjára.
Ha tartod a száraz novembert, ne akkor nézd. Én már a főcím után szisszenteni akartam egy sört.

2018-10-01 12:49:15 Victor Crowley (2017) ifj. Ó. Posszum (2) #3

Kár, hogy ez az epizód jut el a mozikba. Ne ezt lásd először, ugyanis kell hozzá türelem. Meg, hogy már eleve rácsavarodj a szériára, hogy ezt ne hagyd ott az elején.

2018-10-01 12:44:37 Hatchet III (2013) ifj. Ó. Posszum (5) #2

Tényleg a legjobb rész, és a legjobb folytatás slasher szériáknál. Nagyon badass, nagyon menő, irtózatosan hülye, szerencsétlen, de mégis magukat komolyan vevő karakterekkel, akik emiatt válnak viccessé.
Mint harmadik rész, ez nálam simán megért egy ötöst.

Tini-horror limonádé. Érdekesen elcsépelt alapsztorival, cukin modoroskodó Uma Thurmannel, kellemes atmoszférával. De a végére lekváros, kolbászos lecsósnokedlivé válik.

Ha az első részre négyest adtam, akkor ennek bizony ötösnek kell lennie. Sokkal merészebb, sokkal durvább, sokkal viccesebb, de legfőképp, sokkal tahóbb. Farva az első részben egy simán taszító bunkó volt, de itt, talán a legviccesebb karakter. Mocskos bugyutaság.

Huu, nem tudom eldönteni, mit láttam. Az első fele tényleg egy unalmas ZS-kategóriás dinós kalandfilm a 2000-es évekből, a második felétől pedig egy keményvonalas ZS-akció keverve Jurassic Park best offal. Viszont rettentően szórakoztató. A harmadik résszel nem összehasonlítható, mert az csak simán szar, de ez... Így összebaszarintani valamit tényleg művészet. Azt hiszem, szerettem :D

Egyetértek, betiltani, kitiltani, letépni, felkoncolni!
Velük együtt a történelem könyveket, a népmeséket, az Andersen meséket. Ja és Ördög Nórát is. Olvasom a lapot és folyton szembejön velem a gonosz. Borzasztó!

--
Áthelyezve a(z) The Nun topikból.

előzmény: angel (#24072)

2018-09-04 00:08:27 Hereditary (2018) / Örökség ifj. Ó. Posszum (5) #57

Nekem pont az tetszett benne, hogy 15-20 percig felkínál valami extraklisés utat, aztán lerombolja. Megint ad egy irányt, és azt is lebontja. A kiszámíthatósággal való játék tette nekem kiszámíthatatlanná. A széthájpolt horrorok közül szerintem magasan a legjobb az elmúlt években.

előzmény: Hannibal Lecter (#56)

2018-09-02 09:06:43 Mother! (2017) / Anyám! ifj. Ó. Posszum (4) #70

"Kizárólag vallási fanatistáknak és érzelmi fogyatékosoknak ajánlom!"
"Nagyon nem ajánlom semmilyen jóérzésű embernek!"

Azért ezt nehéz nem magára vennie annak, akinek tetszett a film :D

előzmény: hellmuth (#69)

Nem találok szavakat. Mindenre számítottam, csak erre nem. Hogy ennyire bátor lesz. Valami... irtó nagy mozit csinált Mitchell!

2018-09-01 19:43:02 [Megérdemelte-e az Oscart...] ifj. Ó. Posszum #10655

Akkor biztos azért, mert olyan rossz, hogy még Cannesba sem válogatták be.

előzmény: Vektor (#10654)

Nem szerettem a filmet, de a Szirmai kritika tényleg cseszett jó.

előzmény: pelu (#101)

2018-08-27 00:55:37 Tag (2018) / Haverok harca ifj. Ó. Posszum (3) #4

Viccesek az akciók meg minden, de a fene egye meg, hát előbb azonosulok egy padlizsánnal, mint ezzel az öt faszival. Közben viszont a film nagyon is szeretné ezt, a végén jól ki is hangsúlyozza, na ezekkel kell együtt érezned.
És ott követi el a hibát, hogy a végén bevágja az eredeti fickókat, és a fogócskás videó szösszeneteiket. De könyörgöm, az eredeti felvételeken minden egyes rajtaütésből árad a kedvesség és a szeretet, amit az öt karakternek másfél órán keresztül nem sikerült összeizzadniuk. Ezzel le is gyalulják a filmet.
- Megkönnyezted őket?
- Egy frászt, hagyjál most, padlizsánozok.

Hiába, Spielberg neve még mindig garancia a nagybetűs mozira. Feszültség uralkodik végig a megkomponált beállításokban, a képekben, eszméletlen vizuális dinamikával. Ritka filmélményeim egyike volt ismét.
Számomra a Bosszúállók és testvérei adnak kissé nyugger-ritmust, de, ha mégis ez az öreges tempó, akkor már huppanok is be a karosszékbe a délutáni teámmal, seggem alatt az ágymelegítővel.

2018-08-22 22:52:26 The Mummy (2017) / A múmia ifj. Ó. Posszum (5) #17

Másodszori nézés után felhúztam ötösre. Tökéletes kalandfilm, vicces, akció dús, könnyed, kicsit trash, menő, full kikapcsolás. Második nekifutásra még jobban éltem.

Semmi elvárás, minden mindegy alapon ültem le elé, hogy na unatkozzunk egy jót... És, fűű, húú, azta meg a paszta. Régi vágású, lassú, de végig feszültséggel teli kém-krimi. Jófajta katarzis-giccsel a végén. Verébből cserebogár.

Infantilis csipogás, kilöki az agyad másfél órára. Ez egy cuki film. De tényleg.
Szegény Gillian Anderson meg úgy néz ki, mint egy egész Star Trek epizód.

Leigh Whannell megrendezte Eli Roth helyett a Bosszúvágy remake-t.

Lassan pörgő kaland, vagyis inkább kalandot hazudó melankólia... de, hát a bürokrácia útvesztőjében a leszögesdrótozott, múltban tocsogó nincstelenek hova siessenek. Üdítő befékezés ciprusról.
"A film amit ma este fognak látni az egy hódolat az értelemnélküliség előtt."
/Rubber 2010/

  • 1
  • 2
  • ...
  • 5