ifj. Ó. Posszum

Tapasztalat: 2621 film
Kompetencia: 25 film
Súly: 3246
Regisztráció: 2014. április 8. (3 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Kedvencek

Rendezők: Denis Villeneuve, Federico Fellini, Nicolas Winding Refn, Peter Greenaway

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1986
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Jackie
 
5 2017-08-19 3,1
(148)
Colossal
 
5 2017-08-18 3,4
(18)
Big Stan
Kegyenc fegyenc
4 2017-08-16 3,0
(371)
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Harry Potter és a félvér herceg
5 2017-08-16 3,4
(947)
Popstar: Never Stop Never Stopping
Popsztár: Soha ne állj le (a soha le nem állással)!
5 2017-08-14 3,6
(49)
The Autopsy of Jane Doe
A boncolás
4 2017-08-13 3,4
(166)
Being There
Isten hozta, Mister!
5 2017-08-12 4,2
(113)
King Arthur: Legend of the Sword
Arthur király: A kard legendája
3 2017-08-12 3,2
(154)
Poltergeist
Poltergeist - Kopogó szellem
5 2017-08-12 3,5
(314)
A Kind of Murder
 
4 2017-08-12 ?
(2)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Objektíven:
Guy Ritchie féle vizuális látvány, vágás, lassítás, vagyis filmnyelv, ami belefért egy blocbusterbe: zseniáliiiiis!
Jude Law, egy kis pápa beütéssel: zseniáliiiis!
Látvány: zseniáliiiis!
Astrid Bergès-Frisbey minden pillanata: ööö, na érted...
A zene: übergigafaszán zseniáliiiiiiiiiis!

Szubjektíven:
Utálom a kardos, mocsokban kardozós, páncélos, lényes, középkoros fantasyt. Meglátok egy sárkányt és bealszom. De próbálkozom, tényleg, csak nem megy na, még Guy Ritchienek sem.

Egyezzünk meg egy közepesben.

2017-08-12 11:47:16 A Kind of Murder (2016) ifj. Ó. Posszum (4) #1

Fura film, gyönyörű képi világgal.
Rém egyszerű, noirba hajló, melodramitikus, bűnfilm, rideg karakterkezeléssel. Semmi fejlődés, összegyűjti a Raymond Chandler típusú bűnügyi regények és az azokból merítő noir filmek karaktersablonjait, pörgeti őket önmaguk körül - senki se tart sehova - hogy a végén egy hatalmas pofonnal megsemmisítse őket. Értem az 5.2-s IMDB átlagot, mert ez az űr nem jó érzés, de nekem pont a hiányérzet miatt tetszett igazán. Ülsz a stáblista alatt, hogy ez így nem jó, és kattogsz, hogy vajon miért is nem jó. Megmozgat és gondolkodásra késztet.
Ezért válik rétegfilmmé.

Állj, állj, még mielőtt teljesen félreértetek. Dehogynem csinálhatja, sőt, nagyon is jól csinálja a Marvel, a marketingje meg fantasztikus. A csimbumcirkusz meg jó dolog. Csak ennek kapcsán jöttem rá, hogy Nolan Batmanje nem illeszthető be semmiféle szuperhős univerzumban, és tök izgalmas, hanem DC filmként tekintesz rá. Nolan Batmanje szerzői, műfaji film, a Kapitány meg egy tökéletes, jól megcsinált tömegtermék részegysége és ezt pozitívan értem.
A Kapitány témát, meg ti dobtátok fel, azért is írtam, hogy nem vonható párhuzam alá, pont más tészta, az egy Univerzumot épít, Nolan Batman pedig Nolan szerzői világát.
BonnyJohnny: Igen, egyre jobban egysíkú csimbumcirkuszok, de ezzel nincs baj, a Marvelnél a szerialitás lép fel, sorozatként kell rájuk tekinteni szerintem, és nem önálló filmekként.

Fúúú, szerintem nagyon nem. Az első ész nagyon pöpec kaland, a második akció thiller,, a harmadik meg egy fullos szuperhős-gála, és már inkább a Bosszúállókat építi, meg a Marvel univerzumot, mint a Kapitány saját szériáját. De, ha így vesszük, elkülönülnek :D
Ami miatt nem említhetők egy lapon, az az, hogy a Batman Nolan világa (markánsan benne van a kézjegye), az Amerika Kapitány pedig a Marvel világa.

előzmény: BonnyJohnny (#494)

A Dunkirk után felspanolódva és frissen szerzett Nolan lázban égve újranéztem a számomra oly utálatos Batman trilógiát. Hát hűba*dmeg! De tényleg.
(Három éve még rátoltam pl. erre az epizódra az egyest.)
Viszont ehhez a felismeréshez kellett a Marvel filmek egysíkúsága, hogy rájöjjek, Nolan milyen szépen építette fel ezt a szériát, hogy minden rész, elkülönülve, egy-egy problémát dolgoz fel és minden rész más-más zsáner felé hajlik el, mégis a trilógia gyönyörűen eggyé kovácsolódik.
És ebben a harmadik részben fantasztikus húzás Nolantől, hogy Joker után egyáltalán nem próbálkozik azzal, hogy még egy karakteres ellenséget izzadjon a sztoriba. Míg Joker a félelem és a káosz megtestesítője, addig Bane egy arctalan katalizátor, aki újra beindítja a káoszt és a félelmet.
Ez nem szuperhősfilm, hanem Nolan szerzői akció thillere, ahol egy hősmítoszt használ fel, aktualizál és tálal a saját szemszögéből.
Köszönöm Marvel csimbumcirkusz!

+18 A következő részből mekkora törppornó lenne. Kovi és a CGI. Hupikék Tömni kék'. És visszatérhetne minden nyugdíjba vonult pornósztár egy közös nyögés erejéig. Nade tényleg, annyira benne van, hogy lemegy a stáblista, Hókuszpók hazaballag és Aprajafalván itt és most kitör a csoportos orgia. Igaz, Törperős Törpillát már stoppolta, de akad elég amazon törpsuna bőven.
Csöpög a szexus rendesen a filmben, ha ez még nem jött volna le az eddigiekből, de legalább nem buzizzák már le ezek után szegény kis kék mandrókat.


Komolyabb vizekre törpözve: Teljesen rendbe van, végre törphöz méltó sztori, gyönyörűen giccses, még itt-ott kifejezetten vicces is. Ráadásul Törpilla kap végre egy méltó epizódot. Nem veszik bele a forgatókönyv az eredettörténetbe, ismerjük már, szóval nem tököl, bumm, Illa elmegy identitást keresni.
Jó választás a négyes (Okoska, Törperős, Ügyifogyi, és Illa), nem butították le a szereplőket, a rajzfilmhez hű karakterek kalandoznak az LSD dzsungelben (kicsit Trollok szagú). Sőt, Okoskát egész szerethetővé tették, jobban is áll neki, mint a rajzfilmbeli önmaga. Szép, kissé beteg, a serdülőkori problémákat és a változást feldolgozó sztori. Törpös.

2017-08-05 10:15:29 Drone (2017) ifj. Ó. Posszum (4) #1

Ránéz az egyszeri "töltömnézem" a plakátra, és szög üt a torrentjébe: no faszájos, jön a Boromir, oszt szét lő mindenkit a drónjával, na had csurogjon lefele estére. Majd rettenetes nagyot csalódik, mert ez a Boromir hosszú ideig csak nyomkodja a gombot, apáskodik, gyötrődik belül, és a végén kiderül, az egész pereputtyal együtt terrorizmust próbál családi drámába belegyömöszölni, amerikai módra, egy elég markáns katalizátor karakter közreműködésével. Nem váltja meg a világot film, de kellemes csalódásnak érdemes.
És gonoszak vagytok, marketing-tuningolt, turbót hazudó plakátok, nagyon gonoszak!

2017-08-04 20:50:22 [Színház] ifj. Ó. Posszum #147

Félreértettél, vagyis akkor egy információ kimaradt. Én ezt teljesen kőszínházi darabnak tartom, szóval ezért írtam, hogy most egy ideig felesleges kőszínházba járnom, mert Keresztes bezárta egy időre a kapuit, amíg az élmény ki nem fakul. Úgyhogy marad(na) a progresszív darálás.

előzmény: ryood (#146)

2017-08-04 15:10:47 [Színház] ifj. Ó. Posszum #145

Nem tudom, hogy szabad-e ilyet, ide, de megpróbálom. Májusban láttam az elmúlt 10 év egyik legfontosabb és leglenyűgözőbb előadását, a Gogol Egy őrült naplóját, Keresztes Tamással. Félelmetes, amit művel, ahogy minden ő egy személyben, mint színész, mint tervező, mint megálmodó és Bodó szerint háromnegyed részben önrendező is. Tényleg kiver a víz, mert igazi, vérbő színházat látsz.
Van két jegyem holnapra, Szentendrére, a második sorba, ahonnan igazán működik a darab és Keresztes, ha látod, rájössz miért, alig vártam, hogy megnézhessem megint, de sajnos mégsem tudom. Akit érdekel, írjon rám privátban. Köszönöm.
És, hogy ne offoljak ennyire, ez után a darab után még mindig úgy érzem magam, hogy felesleges kőszínházba járni egy ideig, mert olyan magasra ment a léc, hogy azt az egyik társulat se ugorja meg, jó ideig. Zsigeri, zseniális, méltó utódja a Darvas féle verziónak. Ja, és most eszembe nem jutna más helyében Magyarországon elővenni úgy 10 évig :)

2017-08-02 22:38:45 Dunkirk (2017) ifj. Ó. Posszum (5) #48

Nem szeretem Nolant. Viszont elismerem, hogy két évente szállítja a NAGYBETŰS FILMET, csak nem az enyémet. A filmjeiben általában megjelenő feszültségkeltés, a külső hang használata, a rétegzettség és a többsíkúság miatt pedig tudtam, hogy egyszer elhozza az majd enyémet is. És, ahogy Harangozó Teri énekli: "az az egyszer most van".
Zseniális ketyeg minden pillanata.

Összes komment...