Regisztráció: 2014. április 8. (8 év, 9 hónap)
Bemutatkozás
Szilágyi Szabolcs
színész - Homo Ludens Project
filmalkoholista)
Az isten szerelmére, egy film beszéljen a nyelvén!
Kedvencek
Lakhely:
Szeged
Film | Szavazat | Mikor | Átlag |
---|---|---|---|
Bardo, falsa crónica de unas cuantas verdades Bardo, egy maroknyi igazság hamis krónikája |
5 | 2023-01-19 | 3,4 (14) |
The Menu A menü |
5 | 2023-01-08 | 3,7 (254) |
The Sea Beast A tengeri fenevad |
4 | 2023-01-07 | 3,5 (59) |
És aki nem érti, de tetszik neki? Azzal mi van, az mondhat?
előzmény: energoman (#22)
Engem nem érdekel az Avatar, de már ez a pár sor baromi izgi, amit a film kapcsán a CGI-ről írsz, és, hogy mit, hogy csinálnak és, hogy miért szenzációs ennél a filmnél a technika. Ezt viszont olvasnám nagyobb terjedelemben!
előzmény: ChrisAdam (#49)
Had rajongjanak. Illetve volt, hogy egy bemutatóról és is úgy értesültem, hogy olvastam hozzászólásban. Sztem hasznos :)
előzmény: Mityu (#14680)
Először 4-est adtam, mert zseniálisan van megcsinálva, de közben mégis folyamatosan azt kérdezgettem magamtól, hogy oké, de miért kellett megcsinálni ezt a filmet? Hisz a külcsín fantasztikus, ugyanolyan a profi a szerkezet és ugyanolyan teátrális a film, mint a séfünk. De mégis, tök felszínes és üres. Nincs mögötte semmi. A semmiért csinálták ezt a filmet? És utána rádöbbentem, hogy igen, a semmiért. Ez a semmi ott lappang néhány kult rendező, alkotó mögött, akik nem csinálnak mást egy idő után, csak ismétli önmagukat. Ez a büdös semmi van a kiégés során, ez a semmi folyt meg.
Ezeket az értelmezési utakat, lehetőségeket hiányoltam például a Nope-ból, ami ugye egy "tökéletes baromság", de mégis, az talán tényleg üres. Itt viszont az üresség a kulcs, egy félig rágott sajtburger.
Arany
Fabian: A vég kezdete (Fabian oder Der Gang vor die Hunde)
Bones and All
C'mon C'mon - Az élet megy tovább
Női ezüst
Mia Goth - Pearl
Jessie Buckley - Ők (Men)
Penélope Cruz - Út a díjesőig (Competencia oficial)
Férfi ezüst
Colin Farrell mindent visz A sziget szellemeiben (The Banshees of Inisherin), még Joaquin Phoenix-et is kenterbe vágja, de mivel a januári mozis bemutató miatt ez 2023-as Vapiti lesz, ezért az ezüst a következő:
Joaquin Phoenix - C'mon C'mon - Az élet megy tovább
Tom Schilling - Fabian: A vég kezdete (Fabian oder Der Gang vor die Hunde
Mark Rylance - Bones and All
Oilboy, itt a Shutter Island-et spoilerbe tehetted volna, ennek tudatában az első perctől tudtam, hogy mi a sztori és mire megy ki a játék. Azért "abból" már lehet tudni, aki látta azt a filmet.
Ennek ellenére a spoiler nem vett le a film élményből, ugyanis nem a rejtély a lényeg, hanem, hogy hogyan jutunk el oda. Olyan dramaturgiai bravúrt csinál a film, hogy öröm nézni. Ha valaki szereti, ha egy film rafinált, akkor hajrá, tessék megnézni.
előzmény: oilboy (#4)
Azért nem maradtál le semmiről, mert ismered a pause gombot? Vagyis a pause gomb ismerete olyan plusz tudást adott neked, hogy tisztában voltál a film cselekményével, anélkül, hogy néznéd?
Már megérte elindítanod, ha ilyen kvalitásra tettél szert közben.
Áthelyezve a(z) Mother! topikból.
előzmény: Igaz_Mondó (#26641)
Magasan McDonagh legjobb filmje nálam. Más, teljesen más, mint az eddigiek, nyugodt, lassú, csak az ember és a hétköznapok abszurditása maradt meg. És a szellemek, mert azok itt maradnak, filmen, drámán, háborún túl is.
Collin Farrell pedig azért lett színész, hogy ezt eljátszhassa.
David O. Russel ravaszabb, fifikásabb és kemény szavúbb, mint valaha.
Azzal, hogy narrátornak egy, a gyógyszerektől mámorban lebegő orvost tesz meg, olyat csavar az egészen, hogy ilyet ritkán látni Hollywoodban. Mert hepiend, a nácikat elkergetik, ki van mondva, hogy szeretettel lehet legyőzni a gyűlöletet, de basszus, minderre egy becucozott orvost
használ szócsőnek. És tudjuk, hogy nem így fog történni és a szeretet bizony nem jut el a Németországig. Végletekről beszél, oldalak libikókájáról, ahol nincs középút, csak az egyik vagy a másik. Mai korrajz ez keményen és Russel azt mondja vigyázz!
Fantasztikus, hogy elindulunk két veterán burleszk szerű figurájából és hova is fut majd ki a film. Olvastam kritikákat, hogy a sztárok végigripacskodják az egészet. Hát, a szinkronos előzetes alapján tényleg úgy tűnt, de eredeti nyelven nézve. Erről szó sincs.
Christian Bale egy csoda, a legfinomabb, legérzékibb alakítása ez, egyszerűen szép, ahogy játszik. Margot Robbie soha nem volt ennyire izgalmas.
A zene pedig, Pemberton az U.N.C.L.E óta nem írt ennyire zseniális filmzenét.
Nagyon jól esett ez a film, még, ha negédesen is nyomorgat.
A dada dal, az bekerült nálam a top jelenetek közé.
Na ilyen még nem volt, egy film és egy férfi jelölésem se jött be. Viszont a nők közül mind a három :D
Női ezüst
Mia Goth - Pearl
Jessie Buckley - Ők (Men)
Penélope Cruz - Út a díjesőig (Competencia oficial)
végül megváltoztattam erre: Tang Wei - A titokzatos nő (Heojil kyolshim)
Mia Goth vagy Jessie Buckley? Kő papír olló, bárcsak lehetne két első helyezett. Ha valamelyik nyer, én már elégedett vagyok.