Bajuszbá

Tapasztalat: 1293 film
Kompetencia: 3 film
Súly: 1368
Regisztráció: 2014. április 6. (10 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Creator
Az Alkotó
4 2024-06-01 2,9
(177)
Furiosa: A Mad Max Saga
Furiosa: Történet a Mad Maxből
3 2024-06-01 3,9
(94)
The Menu
A menü
4 2023-01-05 3,6
(429)
Everything Everywhere All at Once
Minden mindenhol mindenkor
4 2022-12-30 3,6
(425)
The Banshees of Inisherin
A sziget szellemei
5 2022-12-30 4,1
(470)
The Whale
A bálna
5 2022-12-30 3,9
(292)
The Batman
Batman
5 2022-03-06 3,7
(485)
Uncut Gems
Csiszolatlan gyémánt
4 2020-01-31 3,5
(316)
Portrait de la jeune fille en feu
Portré a lángoló fiatal lányról
5 2020-01-13 4,1
(137)
The Farewell
A búcsú
4 2020-01-11 3,8
(111)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2024-06-01 23:55:38 The Creator (2023) / Az Alkotó Bajuszbá (4) #20

Akciófilm sci-fi elemekkel. Nem túl eredeti, sem összetett, de hangulatos, szerethető, látványos. Ami benne van az profi munka, alacsony költségvetésből. A zenék is fantasztikusak voltak, a betétdalok és Zimmer is. Lehet így is.

Hát ez teljesen középszerű volt.
World buildingnek jó volt, az előző film hátterét, világát jobban megismertük. Ezen felül a sztori sajnos teljesen érdektelen volt, a karakterek továbbra is egysikúak, a régiekhez sem adtak semmi újat, csak néhány plusz sornyi szöveget. Hemsworth karaktere meg kilóg az egészből, de nem a jó értelemben, végig az az érzésem volt, hogy nem tudom hová tenni. Ez az egész Furiosa történet nekem nem volt kerek, nem éreztem csúcspontot, bármi jellemfejlődést, nem éreztem igazából semmit, pedig a felvezetés jól indult. A legnagyobb gond viszont az akciójelenetekkel volt szerintem, szinte ugyanazokat láttuk, mint az előzőben, csak 1-2 új elemmel. És észrevehetően több a használt - közepes minőségű, elmosódó - CGI, mint az előzőben, és kevesebb a practical effect, ami a minőség rovására ment. Szerintem az előző filmben - ami szintén egysikú volt, de legalább nagyon jó akciófilm - ellőtték a kreatív energiákat. Furiosa sztori helyett pedig mehettek volna inkább a Hardy féle Mad Max-el tovább, jobban jártunk volna, illetve kaphatnánk már egy rendes Mad Max sztorit is akár...én nagy megfejtéseket, szimbolikát nem fűznék hozzá, szerintem ezt a forgatókönyvet egy mezei MM fan is összedobja. A poénok kínosak voltak, több megoldás kifejezetten béna, beleértve a végét is.

2023-04-01 21:19:24 Fight Club (1999) / Harcosok klubja Bajuszbá (5) #203

Minél többször térek vissza a filmhez, annál zseniálisabbnak tartom. Aki nem látja a film sokrétűségét, az nagyon csak a hagyma külsejét kapargatja. Egy tökéletes jelentés a kapitalizmusról, a fogyasztói társadalomról és annak kultúrájáról, a 20-21. századi emberek (kiemelve persze a férfiak, talán ezért is azonosulok vele méginkább) tragédiájáról, eszméletlenül bomba idézetekkel, úgy, hogy mindezt koherensen egy -amúgy a tematikához teljesen hozzáillő - történeten keresztül szemlélteti. Emellett szerintem egyáltalán nem szájbarágós, a külső rétege is borzasztóan szórakoztató. A látszat ellenére szerintem sokkal monumentálisabb, mint amiről általában beszélnek a filmmel kapcsolatban, hiszen a film végével az egész kapitalizmus, és az azzal összefüggő fogyasztói kultúra megoldásának egyetlen verzióját látjuk, a totális anarchiát, a rendszer teljes elpusztítását. Még azt is elmagyarázza teljesen logikusan, hogyan építs fel ehhez egy terrorszervezetet, hogyan és mi alapján toborozz hívő tagokat, akik követnek. Aki azzal a fordulattal foglalkozik, hogy úristen ez a két ember végig egy személy volt , az a filmből semmit nem látott, alszik tovább a "mátrixban". Ha 3 filmet mondanék, ami mindenkinek látnia és értenie kell serdülő/ fiatal felnőtt korában, akkor az egyik az biztosan ez lenne. A film monológjai eszméletlen erősek és mellbevágók, máig ütnek és érvényesek maradtak...és azóta csak rosszabbak lettünk.

2022-12-30 14:29:49 The Whale (2022) / A bálna Bajuszbá (5) #3

Tegnap volt szerencsém premier előtti vetítésen megtekinteni. Szerintem Aronofsky emészthetőbb, szélesebb közönség elé szánt művei közé tartozik, már amennyire a látványt emészthetőnek lehet hívni :D.
Alapvetően nem szeretem az egy helyszínes filmeket, de szerintem itt remekül használták a teret, és fontos szerepe is van a hangulat és az érzések megteremtésében. Pedig azért a két óra húzós tud lenni egy helyen, de én nem éreztem úgy, hogy leülne a film, folyamatosan jöttek az ingerek.
Érdekes infó lehet, amit én csak a film után tudtam meg, hogy amúgy ez egy kevésbé ismert színdarab megfilmesítése. Szerintem abszolút jól működik a filmvásznon, és a profi jelmeztervezést a főszereplőnél én mindenképpen külön díjaznám, szép munka.
Érdekesen boncolgatja ezt a beteges elhízást és túlfogyasztást, az ahhoz vezető lelki okokat a film, annak ellenére, hogy a mai társadalomban rémisztően sok az elhízott ember, egészen kevés film van ami ezzel foglalkozik. Fraser tényleg jól játsza Charliet, teljesen elhittem, hogy ő ennek a kövér embernek átvette a gondolatait és mozdulatait. Lehet sokat nézegette előtte a TLC-n a túlsúlyosokról szóló rémműsorokat :D
A film végén van egy kisebb fordulat, amit akár könnyen sejteni is lehet, de nekem nagyon tetszett, és az ilyen szép jeleneteket egyszerű eszközökkel is el lehet érni. Lehet lesz olyan, akinek nyálas ez a film, vagy túl sok érzelmileg, nekem tetszett, teljesen átszellemültem, már az első fél órában olyan szomorú lettem, hogy nem tudtam végig tudom-e ülni, kicsit féltem is, hogy nehogy legyen valami túl undorító jelenet bár azért önmagában rengeteg jelenet undorító, pl. amikor látjuk a gennyes sebeket a hátán
Azért zseniális számomra, mert ez az év amúgy harmatgyenge volt filmek terén, és ez mindenképpen egy messzemenően kiemelkedő darab a többi közül, plusz ez az egyik legjobb egy helyszínes film amit eddig láttam, elégedett voltam nagyon sok mindennel (rendezés, operatőri munka, díszlet, jelmeztervezés, zene, színészek), a témáját pedig ma fontosnak tartom nyilván itt a túlsúly mellett bejön a homoszexualitás és a vallás kapcsolatának kérdése is, megannyi ok mellett ez is vezethet egy ilyen állapothoz, nekem az tetszett, hogy a különböző traumákat a karakterek hogyan dolgozzák fel, hogyan hat ez az egymáshoz fűződő viszonyukra, szerintem egészen merész témákba megy bele, és én nem éreztem túl didaktikusnak sem.

Valóban meglepő és meglepően jó Sandler ebben a szerepben. A stílus, a rendezés és a fényképezés érdekes, nagyon hasonlít a páros előző filmjére, a Good Time-ra. A feszültséget amúgy folyamatosan fent tartja a film végéig, csakúgy beledob a cselekménybe és nem hagy lélegezni a végégig. Emiatt is totál megértem ha valakinek nem tetszik, vagy már alapvetően a stílus miatt. Kicsit elgondolkodtató is, az életünkben sokszor nagyon merész döntéseket kell hoznunk, nagy téteket kell felraknunk a siker érdekében, de azért ennek megvan a határa, ez a film pedig ennek a végletét, vagy egy nem megfelelő módját mutatja be. Főszereplőnk élete teljes káosz, amiben nem lehet élni, tulajdonképpen semmi szilárd talaj nincs az életében, és mindent kockára tesz. Az egyetlen megoldás az lett volna, ha felhagy ezzel az életmóddal, de folyamatosan csak még nagyobb bajba sodorta magát. Talán a vége már kiérdemelt volt, hiszen végig az életével játszott, és azzal, hogy bezárta az ajtók közé a "rosszfiúkat", megírta a végzetét.
Összességében élveztem, folyamat izgultam a filmen, szorongtam a helyzeten amit felvázolt a film. Nekem egyedi volt minden szempontból, a rendezés, a forgatókönyv, a színészek választása, szóval tetszett.

2018-06-03 00:09:51 Game Night (2018) / Éjszakai játék Bajuszbá (3) #13

Nem mondanám, hogy kifejezetten eredeti lenne, tekintve, hogy a Játsz/ma c. filmre hajaz, de érdekes módon ugye a Harcosok klubja is benne van, meg Edward Nortont is megemlítik, nagy hatással lehetett a rendezőpárra David Fincher munkássága. Meg ha még rá akarom erőltetni, akkor volt itt Ocean's 12 (tojás), halálos iramban (repülőgépüldözés), végső állomás (repülőgép turbina halál), felnyomva (az este eldurvulása), az ajándék (a rendőr para karaktere hasonlít Gordo-ra). Egy két jó poén azért volt benne, könnyű kikapcsolódásnak okés.

2014-05-25 19:28:16 [JÁTÉK] Bajuszbá #28854

1. Hálózat - William Holden

2014-05-25 19:22:44 [JÁTÉK] Bajuszbá #28852

igen, elnézést kérek
7. 500 nap nyár - Joseph Gordon-Levitt

2014-05-25 19:05:07 [JÁTÉK] Bajuszbá #28850

7. 500 nap nyár

2014-05-18 23:32:06 [JÁTÉK] Bajuszbá #28728

10. A forrás

Összes komment...