Proxyi

Tapasztalat: 188 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 213
Regisztráció: 2014. február 17. (4 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Mother!
Anyám!
1 2018-11-11 3,9
(409)
The Last Boy Scout
Az utolsó cserkész
5 2018-08-26 4,1
(784)
Die Hard
Drágán add az életed!
5 2018-08-26 4,3
(1308)
El laberinto del fauno
A faun labirintusa
5 2018-08-26 4,3
(1255)
The Notebook
Szerelmünk lapjai
4 2018-08-26 3,9
(735)
Meet Joe Black
Ha eljön Joe Black
3 2018-08-26 3,7
(1013)
Captain America: The First Avenger
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló
3 2018-08-26 3,1
(824)
Thor
 
3 2018-08-26 3,3
(861)
Thor: The Dark World
Thor: Sötét világ
3 2018-08-26 3,1
(585)
Hannibal
 
3 2018-08-26 3,8
(1055)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-11-11 02:15:49 Mother! (2017) / Anyám! Proxyi (1) #75

Végre volt szerencsém megnézni ezt a filmet. "Szerencsém". Bár ne lett volna. Nem is igazán tudom szavakba önteni, óriási csalódás Aronofsky az utóbbi munkáival. A Fekete hattyú-ig folyamatosan emelkedett számomra, kuriózum volt, úgy tűnik, az volt a csúcs, onnantól hihetetlen meredek esés. Pont azért bírtam, mert megdolgoztatta az embert a szimbolikával, itt azonban már annyira kellemetlenül szájbarágós, hogy elviselhetetlen, és akkor még rájön a fenenagy művészkedés...

a babás jelenet meg valami elképesztő mély- és fekete pont számomra a filmiparban. előre kiejelentem, nem vagyok egy apa típus, és az internet sötét helyeinek 99%-t láttam, de ez...

Olvasom itt a kommenteket, és úgy látom Aronofsky csak elérte amit akart: egy nagyon gyenge, ám annál giccsesebb és megbotránkoztatóbb művészfilmet, amibe a nézők sokkal többet akarnak belemagyarázni, mint ami.

2018-08-05 01:16:32 A Quiet Place (2018) / Hang nélkül Proxyi (1) #57

Hogy ezzel a borzalommal kell elszúrnom a szombat estém...Elképesztően unalmas, buta film, művészkedés 100-ra tolva.

A vége volt az egyik kedvencem, szóval a katonaság nem tudja kinyírni a szörnyeket, mert áthatolhatatlan überfasza páncél van rajtuk, erre az egyszeri falusi paraszt Emily Blunt le tudja puffantani headshottal, amikor szétnyílik a feje. És ez senkinek, de tényleg senkinek nem jutott eszébe a Pentagonban?

2018-03-27 21:59:20 Baywatch (2017) Proxyi (5) #15

Számomra egy abszolút rejtély, miért ennyire meg nem értett film ez. Az egész egy Baywatch sorozat paródia, egy másodpercre nem veszi magát komolyan (mint a Fast and Furious, csak ez nem tolja túl), végig parodizálja a sorozat fő irányvonalát. Ott van Brody, aki a kritikus, ám a realizmus talaján két lábbal álló nézőt testesíti meg, aki folyamatosan megkérdőjelezi a sorozatbeli történések miértjét és okait (hívnám a rendőrséget). Vele szemben viszont az összes szereplő úgy viselkedik, mintha éppen magában a sorozatban szerepelnének, ez is adja az egyik zsenialitását a filmnek.

Számomra ez az okos vígjáték és poén fogalma. Mitch Brodyra használt beszólásai stílust adnak, a drámainak szánt jelenetek elbohóckodása parádés (Brody elhajítja az aranyérmet -> dehát kettőt nyertél -> nem ez a lényeg -> ez szemetelés :D)

Az első részt imádtam, üde színfolt volt hálivúd egén, helyenként zseniális húzásokkal, végig szórakoztató, önmagát kellőképpen komolyan és komolytalanul vevő filmként pont remekül működött.
Ezt a fostengert viszont jellemezni sem tudom, kb soha nem voltam így, de 8 perc után komolyan elgondolkoztam, hogy kikapcsolom, végül 15-ig bírtam. Szomorú és bosszús vagyok, hogy lehetett ezt ennyire elcseszni.

2017-10-10 21:33:41 Funny Games (1997) / Furcsa játék Proxyi (5) #67

Degecről való ez a film... Csak azokra reflektálnék, akik azt mondják, simán elverték volna a két srácot. Esetleg, ha jártasak martial artsban, el is hiszem. Az apának viszont nyilván semmi esélye nem volt, ha a nő beszáll is csak kettő vs kettő, akiből az egyik a gyengébbik nem, de mindegy is, teljesen esélytelenek.
De a lábtörés után akár Bruce Lee is lehetett volna ott, nem tudott volna semmit tenni.

Adott két sportos, jókötésű fiatal, akik gonoszságukból kiindulva valószínűleg elég jártasak a "rosszabb környékeken", és semmi morális gátlásuk nincs, ami jóérzésű emberben max a túlélésnél fordul elő (de talán még ilyenkor sem mer ugrálni annyira, hisz ott a családja, nem akarja, hogy őket bántsák)... Egész végig azon agyaltam, hogy mit tudtam volna tenni a helyzetben a lábtörés után:semmit. Nem lehetsz elég gyors, nem vagy erőd teljében, sőt sérült vagy, és számbeli fölényben vannak.
Elképesztően nyomasztó belegondolni is...

2017-07-13 00:41:18 The Gift (2015) / Az ajándék Proxyi (2) #17

igen ám, de ha vérvizsgálatot akar Simon, mivel magyarázza feleségének az okot? el kéne mondani, hogy lehet hogy nem ő az apa, mert stb stb, ezért is duplán gonosz a bosszú

Ígéretesen indult, de unalomba fullad, nem tudja fenntartani a feszültséget, mindemellett még szinte végig sablonokból is építkezik. Egyetértek az előttem szólókkal, nem igazán tudja a film se, hogy mi szeretne lenni, idegen motívumokat dobál ide oda Edgerton.

előzmény: tomside (#15)

Újranéztem. Édes Istenem, nem is emlékeztem rá, mekkora alkotás ez. Egészen mesteri, ahogy egyes jelenetekben megteremtik a feszültséget, kevés filmen tudok izgulni, pláne újranézésre, itt most is sikerült. A ki nem mondott szavak, a képek, a vágások mind-mind óriási jelentőséggel bírnak, mindennek, súlya van, a filmalkotás egyik gyöngyszeme ez.
Imádom azt is benne, hogy Coenék nem rágtak mindent a szájba, és neked kell kitalálni egy-két dolgot -na nem sokat-, ami manapság hiányszámba megy. A könyvet nem olvastam, de az összehasonlító kritikák alapján a tesók még jobbat hoztak ki a filmből számomra, mint az eredeti verzió, ez is ritkaság.

mondjuk amikor Chigurh kijön Carla Jean-től, és megnézi a csizmája alját, az pont nem kellett volna a filmbe, mert nagyon erőltetetten egyértelműsíteni akarja a történteket, sokkal jobb lett volna, ha csak simán kisétál.

Látom a vége sem tetszett sok embernek, nekem kifejezetten bejött, illett a film stílusához, és semmi happy end nem volt benne, ezért külön piros pont.

Csillagos ötös, nagy kedvenc.

2017-04-05 21:52:57 The Invitation (2016) / A meghívás Proxyi (4) #27

Az utolsó 20 percig egy elképesztően szenzációs film, sajnos utána sokat veszít értékéből. Nem kellett volna így rámenni a slasher vonalra, nekem egy olyansmi befejezés is tetszett volna, hogy Will gyásza paranoiába csapott át, és semmiféle veszély nem volt, csak egy kicsit hippimód hibbant az exe és párja. Így ez csak egy 4es, és brutális kimaradt ziccer. De az tetszett, hogy nem klisésen csak a főszereplő és kedvese élte túl, Tommy is, ezért jár egy újabb pirospont.

2017-02-03 09:50:19 Split (2016) / Széttörve Proxyi (4) #43

Olvasom itt a sok fanyalgást az utolsó 15 percről, és nem igazán értem, hogy azok a kritikustömeg felhasználók, M. Night filmre ültek be, azok igazából mit is vártak?
A rendezőnek ha jól emlékszem egyik filmje sem a teljes realitás talaján mozgott, hanem volt benne valami természetfeletti.

A film vége teljesen beleillett az ő repertoárjába és szerintem semmi gond nem volt vele, igazából vártam is egy ilyen húzást, mondva ezt úgy, hogy elég kritikus vagyok a filmek realisztikusságával kapcsolatban, és általában apróságok ki tudnak zökkenteni. Viszont itt nem lehet, de egyáltalán nem is kell sziklaszilárd komolysággal venni a filmbeli történéseket.

A mozi eleje számomra nagyon nehezen, erőltetetten indul be, Anya-n kívüli két csaj színészi játéka és karaktere rendkívül gyenge és művészi lett, nem is igazán tudtam komolyan venni. Kb 30-45 perccel később kezdődött nekem a film maga, olyan volt, mintha a kezdeti lámpalázat sikerült volt leküzdenie mindenkinek, rendezőnek, dialógusoknak, színészeknek.

Érdekes alapszitu volt, egyetértek, hogy McAvoy zseniális volt, közepe táján(tól) már a thrillerek feszültsége is felsejlett. Összességében nekem jó moziélmény volt, gyengébb 4-est adok rá.

Jah, a végéhez meg, tudom, hogy ez nem egy Marvel-film, de elfért egy ilyen vicces snitt, díjazom az ilyen fajta csibészséget, humorérzéket.

Egyetértek, kiegészíteném még azzal, hogy helyenként elég hatásvadász is.

előzmény: Tenebra (#1)

Összes komment...