Proxyi

Tapasztalat: 256 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 256
Regisztráció: 2014. február 17. (10 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Midsommar
Fehér éjszakák
2 2020-04-11 3,7
(523)
There Will Be Blood
Vérző olaj
4 2020-04-11 4,1
(801)
Journal 64
A 64-es betegnapló
3 2020-04-11 4,0
(344)
Gisaengchung
Élősködők
4 2020-04-11 4,3
(730)
The Lighthouse
A világítótorony
4 2020-04-11 3,8
(325)
Joker
 
2 2020-04-11 4,2
(810)
Children of Men
Az ember gyermeke
3 2020-04-04 3,9
(1127)
Richard Jewell
Richard Jewell balladája
3 2020-03-29 3,9
(244)
Brain on Fire
Lángoló agy
3 2020-03-29 3,4
(51)
Metro Manila
 
4 2019-12-08 4,3
(138)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2019-10-16 23:04:43 Fractured (2019) / Megrepedve Proxyi (4) #1

Érthetetlenek számomra a kritikák lehúzó pontszámai, nekem egy nagyon erős négyes. Korrekten vezetett és jól felépített, remek kis thriller ez, hasonló alakításokkal és rendezéssel.
Shutter Island utánérzés mondjuk megvan rendesen

2019-10-12 22:58:35 Earthlings (2005) Proxyi (?) #17

A dokumentumfilmben (és azon kívül) feltűnő emberek, akik röhögve, mitöbb élvezettel ölik le az állatokat, sőt még feleslegesen is kínozzák, bármilyen okból, azokkal szerintem nincs minden rendben, és nem feltétlen kéne szabadlábon hagyni...

2019-08-31 23:17:52 Moon (2009) / Hold Proxyi (3) #105

Imádom a sci-fit, de ez most nem jött át. Olyan langyoskásan folydogáló, semmilyen film. A zene meg zseniális (Clint Mansell ugye), csak ide pont nem illett, sőt, meglátásom szerint rengeteget elvett a film élvezeti értékéből, kvázi szerintem zene nélkül sokkal jobb lett volna a múvi.

Nem szeretem, amikor egy KT-s átlag után pofára esek, mint most. A filmecske egy Drive-ba bújtatott Kingsman akar lenni, vagy fordítva, csak a közelükben sincs. Teljesen komolyan vehetetlen az elejétől fogva, de a vége teszi be a kaput a Halálos iramban-Bosszúállós paródiával. Egyestől csak a zenék, Elgort táncikálása, meg a kazettás bolondozás menti meg.

1. "csak nehéz volt nem megállni" Ennek nincs értelme. Gondolom nehéz volt megállnit akartál írni a kontextusból ítélve, viszont azt is írtad, hogy nem szóltál be, csak én értem félre, szóval hogy is van ez? Költői kérdés.

2. "ha már sikerült a "műfajában" zseniális Baywatch színvonalán kritizálnod a filmet" Semmi ilyenről nem volt szó. Pártatlanul kritizáltam, mire TE hasonlítottad össze a Baywatch-csal. Ami egyébként igen brilliáns párhuzam, ismételten, de tudom, az én lejáratásom volt a célod igazából, csak akkor miről beszélsz már megint.

3. "Persze nem azt mondom, hogy egymillió légy nem tévedhet (simán), de itt most szerintem nem téved." Mondjuk ennek a mondásnak pont az a jelentése, hogy a legyeket nem érdemes alapul venni, mert "tévednek" (és finoman fejeztem ki magam), de mindegy.

4. bali113 írásának kritikájával is egyetértek, helyenként már túl szőröző, mert az általa felsorolt elemek egy része (de nem az egész!) minden átlagos/tini/trash horror visszatérő motívuma. Ezen a vonalon haladva viszont nem igazán érdemli meg, hogy kiemelkedjen az átlagból, azt meg végképp, hogy ötös legyen.

5. "A lényeg, a közhely: hogy a saját világában működjön és úgy adja elő, amit előszeretne, stb... Ha a filmen belül van ellentmondás, akkor az hiba. Ha nem a realitást adja vissza egy az egyben, de a film realitása (koherenciája) nem sérül,"
Javíts ki, ha nem így van, de ez a film véresen (haha) komolyan veszi magát az első vágástól kezdve (vagyis venné, csak nem jön össze). Egy olyan szituációt akar lefesteni, ami mindennapi életünk során bárkivel előfordulhatna, semmi CGI, csak a naturalista valóság. És ezek után olyan baromságokkal operál végig a filmben, mintha egy utolsó trash horrorról lenne szó.
Ha nem próbálna/próbált volna egy olyan világban maradni az alkotás, mint amiben, akkor fel sem hozom ezeket a dolgokat, lehet nem is egyest nyomok rá, mert más kategóriába sorolom. De nagyon nem ez a helyzet.
A film koherenciája lépten nyomon sérül és ellentmondások vannak benne dögivel, amikből bali ki is emelt párat. Nekem is az egyik legszembetűnőbb volt az, hogy az egyik főhősünknek úgy fordul jobbra-balra a személyisége, mint a szélkakas. Amúgy meg mégis személysigétől függetlenül ki lenne az az ember, aki egy random idegen városban egy idegen házba nemhogy bemegy hívatlanul, de még felmegy az emeletre, hálószobákban császkál. Gtfo. És ez egy két főszereplős filmben ez elég gáz.
De pár a kedvenceim közül:

-a ház a tóparton jelenet egy az egyben teljesen hihetetlen, minden ami ott történik.
-a konténer tetejére való felteleportálás annyira nevetséges volt, hogy nem akartam hinni a szememnek. Bár épp ezt megelőzően ugye megérkeznek a srácok, a csaj ott áll a sarok mögé bújva, igen ám, csak a konténer és talaj között kb fél méter légüres tér van, ahol simán látni kellene a lábát, de a skacok nem vezsik észre (hiszen az egyik vágásnál nekünk nézők számára is eltüntették lol). Aztán lopakodik körbe az egyik, és mi nézők azt gondolnánk, hogy húú, majd most emgtalálják az asszonyt, de jön a teleport. Ez a jelenet csak egyike volt az olcsó, hatásvadászok közül, amikkel egyébként a rendező előszeretettel dolgozik. Ja és még ennél a résznél maradva, az elején a főnök visszaküldi egyiküket a férfihoz, mondván, ŐRIZD brotha. Nyilván akkor teljesen jó terv, amikor 4 km-re eljöttek tőle, mert miért ne.
-a kutyás jelenet is agyrém. A főni ott gyászolja a kutyáját, odadobja a slusszkulcsot nekik, ő teljes letargiában és gyászban van, mintha elásta volna a csatabárdot. Ennek ellenére a kis feka inas fenyegetően kipattintja a sniccerét (az ő karaktere is megérne pár sort), amit nem is értettem miért és honnan jön ez. De mindegy, hőseink elmenekülnek, erre a boss felpattan és kiadja az ukázt, utánuk és most meg kell halnia mindenkinek. Akkor meg mi a fészkes fenéért dobta oda nekik a slusszkulcsot? Ja, anélkül nem lett volna menekülős jelenet.
-a végét, amit sokan remek csavarként írnak le, a kocsis jelenetnél mondom magamban vajon meghúzza azt a rendező, hogy ismeri a sofőr a srácokat? Meg. Ezek után nyakamat tettem volna rá, hogy a ház, ahova betéved, szintén zenész lesz. Lehet, hogy túl sok horrort láttam, vagy a film motívumai/karaktere vezetett rá erre. Számomra ez gyenge, másnak meg zseniális. De nincs ezzel semmi baj, emberek vagyunk, nem egyezhetünk.


Igen, a hangvételem nem rózsás, mert így is többet foglalkoztam ezzel, mint illett volna.

Ezek szerint nem, úgyhogy nagyon kíváncsivá tettél, fejtsd ki, ha elkezdted. :)

:) :)

:)

előzmény: pietro (#84)

Sajnos, pedig ha csak tizedannyira lett volna jó a műfajában...

(Am igen, nagyon beszóltál)

előzmény: pietro (#82)

Már egy ideje itt a kritikustömeges pontozásokat is nagyon kritikusan kezelem, erre amikor nagy ritkán leülök filmet nézni, egy ilyen irdatlan nagy foshalmazba futok bele.
És még azt is elkezdtem pedzegetni, hogy velem lehet-e a baj, de szerencsére látok itt pár 1-es értékelést, megnyugodtam.
bali113 kommentje már önmagában elég lenne elkaszálni egy filmet, de az a legszomorúbb, hogy még bőven lehetne sorolni a logikátlan és mérhetetlenül ostoba mozzanatokat, de nem akarok még ennél is többet pazarolni erre.
Ejj de felhúzott ez az alkotás.

2018-11-11 02:15:49 Mother! (2017) / Anyám! Proxyi (2) #75

Végre volt szerencsém megnézni ezt a filmet. "Szerencsém". Bár ne lett volna. Nem is igazán tudom szavakba önteni, óriási csalódás Aronofsky az utóbbi munkáival. A Fekete hattyú-ig folyamatosan emelkedett számomra, kuriózum volt, úgy tűnik, az volt a csúcs, onnantól hihetetlen meredek esés. Pont azért bírtam, mert megdolgoztatta az embert a szimbolikával, itt azonban már annyira kellemetlenül szájbarágós, hogy elviselhetetlen, és akkor még rájön a fenenagy művészkedés...

a babás jelenet meg valami elképesztő mély- és fekete pont számomra a filmiparban. előre kiejelentem, nem vagyok egy apa típus, és az internet sötét helyeinek 99%-t láttam, de ez...

Olvasom itt a kommenteket, és úgy látom Aronofsky csak elérte amit akart: egy nagyon gyenge, ám annál giccsesebb és megbotránkoztatóbb művészfilmet, amibe a nézők sokkal többet akarnak belemagyarázni, mint ami.

2018-08-05 01:16:32 A Quiet Place (2018) / Hang nélkül Proxyi (1) #57

Hogy ezzel a borzalommal kell elszúrnom a szombat estém...Elképesztően unalmas, buta film, művészkedés 100-ra tolva.

A vége volt az egyik kedvencem, szóval a katonaság nem tudja kinyírni a szörnyeket, mert áthatolhatatlan überfasza páncél van rajtuk, erre az egyszeri falusi paraszt Emily Blunt le tudja puffantani headshottal, amikor szétnyílik a feje. És ez senkinek, de tényleg senkinek nem jutott eszébe a Pentagonban?

Összes komment...