Proxyi

Tapasztalat: 157 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 207
Regisztráció: 2014. február 17. (3 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Kingsman: The Golden Circle
Kingsman: Az Aranykör
1 2017-11-27 3,1
(227)
Funny Games
Furcsa játék
5 2017-10-10 4,3
(281)
The Gift
Az ajándék
2 2017-07-13 3,6
(264)
Coherence
 
4 2017-05-28 3,7
(232)
The Invitation
A meghívás
4 2017-04-05 3,7
(171)
Youth
Ifjúság
3 2017-02-19 4,1
(384)
Middle Men
Szex a neten
4 2017-02-12 3,4
(132)
Split
Széttörve
4 2017-02-03 3,6
(453)
The Nice Guys
Rendes fickók
5 2016-10-23 3,8
(587)
The Witch
A boszorkány
5 2016-10-08 3,8
(305)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Az első részt imádtam, üde színfolt volt hálivúd egén, helyenként zseniális húzásokkal, végig szórakoztató, önmagát kellőképpen komolyan és komolytalanul vevő filmként pont remekül működött.
Ezt a fostengert viszont jellemezni sem tudom, kb soha nem voltam így, de 8 perc után komolyan elgondolkoztam, hogy kikapcsolom, végül 15-ig bírtam. Szomorú és bosszús vagyok, hogy lehetett ezt ennyire elcseszni.

2017-10-10 21:33:41 Funny Games (1997) / Furcsa játék Proxyi (5) #67

Degecről való ez a film... Csak azokra reflektálnék, akik azt mondják, simán elverték volna a két srácot. Esetleg, ha jártasak martial artsban, el is hiszem. Az apának viszont nyilván semmi esélye nem volt, ha a nő beszáll is csak kettő vs kettő, akiből az egyik a gyengébbik nem, de mindegy is, teljesen esélytelenek.
De a lábtörés után akár Bruce Lee is lehetett volna ott, nem tudott volna semmit tenni.

Adott két sportos, jókötésű fiatal, akik gonoszságukból kiindulva valószínűleg elég jártasak a "rosszabb környékeken", és semmi morális gátlásuk nincs, ami jóérzésű emberben max a túlélésnél fordul elő (de talán még ilyenkor sem mer ugrálni annyira, hisz ott a családja, nem akarja, hogy őket bántsák)... Egész végig azon agyaltam, hogy mit tudtam volna tenni a helyzetben a lábtörés után:semmit. Nem lehetsz elég gyors, nem vagy erőd teljében, sőt sérült vagy, és számbeli fölényben vannak.
Elképesztően nyomasztó belegondolni is...

2017-07-13 00:41:18 The Gift (2015) / Az ajándék Proxyi (2) #17

igen ám, de ha vérvizsgálatot akar Simon, mivel magyarázza feleségének az okot? el kéne mondani, hogy lehet hogy nem ő az apa, mert stb stb, ezért is duplán gonosz a bosszú

Ígéretesen indult, de unalomba fullad, nem tudja fenntartani a feszültséget, mindemellett még szinte végig sablonokból is építkezik. Egyetértek az előttem szólókkal, nem igazán tudja a film se, hogy mi szeretne lenni, idegen motívumokat dobál ide oda Edgerton.

előzmény: tomside (#15)

Újranéztem. Édes Istenem, nem is emlékeztem rá, mekkora alkotás ez. Egészen mesteri, ahogy egyes jelenetekben megteremtik a feszültséget, kevés filmen tudok izgulni, pláne újranézésre, itt most is sikerült. A ki nem mondott szavak, a képek, a vágások mind-mind óriási jelentőséggel bírnak, mindennek, súlya van, a filmalkotás egyik gyöngyszeme ez.
Imádom azt is benne, hogy Coenék nem rágtak mindent a szájba, és neked kell kitalálni egy-két dolgot -na nem sokat-, ami manapság hiányszámba megy. A könyvet nem olvastam, de az összehasonlító kritikák alapján a tesók még jobbat hoztak ki a filmből számomra, mint az eredeti verzió, ez is ritkaság.

mondjuk amikor Chigurh kijön Carla Jean-től, és megnézi a csizmája alját, az pont nem kellett volna a filmbe, mert nagyon erőltetetten egyértelműsíteni akarja a történteket, sokkal jobb lett volna, ha csak simán kisétál.

Látom a vége sem tetszett sok embernek, nekem kifejezetten bejött, illett a film stílusához, és semmi happy end nem volt benne, ezért külön piros pont.

Csillagos ötös, nagy kedvenc.

2017-04-05 21:52:57 The Invitation (2016) / A meghívás Proxyi (4) #27

Az utolsó 20 percig egy elképesztően szenzációs film, sajnos utána sokat veszít értékéből. Nem kellett volna így rámenni a slasher vonalra, nekem egy olyansmi befejezés is tetszett volna, hogy Will gyásza paranoiába csapott át, és semmiféle veszély nem volt, csak egy kicsit hippimód hibbant az exe és párja. Így ez csak egy 4es, és brutális kimaradt ziccer. De az tetszett, hogy nem klisésen csak a főszereplő és kedvese élte túl, Tommy is, ezért jár egy újabb pirospont.

2017-02-03 09:50:19 Split (2016) / Széttörve Proxyi (4) #43

Olvasom itt a sok fanyalgást az utolsó 15 percről, és nem igazán értem, hogy azok a kritikustömeg felhasználók, M. Night filmre ültek be, azok igazából mit is vártak?
A rendezőnek ha jól emlékszem egyik filmje sem a teljes realitás talaján mozgott, hanem volt benne valami természetfeletti.

A film vége teljesen beleillett az ő repertoárjába és szerintem semmi gond nem volt vele, igazából vártam is egy ilyen húzást, mondva ezt úgy, hogy elég kritikus vagyok a filmek realisztikusságával kapcsolatban, és általában apróságok ki tudnak zökkenteni. Viszont itt nem lehet, de egyáltalán nem is kell sziklaszilárd komolysággal venni a filmbeli történéseket.

A mozi eleje számomra nagyon nehezen, erőltetetten indul be, Anya-n kívüli két csaj színészi játéka és karaktere rendkívül gyenge és művészi lett, nem is igazán tudtam komolyan venni. Kb 30-45 perccel később kezdődött nekem a film maga, olyan volt, mintha a kezdeti lámpalázat sikerült volt leküzdenie mindenkinek, rendezőnek, dialógusoknak, színészeknek.

Érdekes alapszitu volt, egyetértek, hogy McAvoy zseniális volt, közepe táján(tól) már a thrillerek feszültsége is felsejlett. Összességében nekem jó moziélmény volt, gyengébb 4-est adok rá.

Jah, a végéhez meg, tudom, hogy ez nem egy Marvel-film, de elfért egy ilyen vicces snitt, díjazom az ilyen fajta csibészséget, humorérzéket.

Egyetértek, kiegészíteném még azzal, hogy helyenként elég hatásvadász is.

előzmény: Tenebra (#1)

Erre azt tudom mondani, hogy a "tízmillió légy biztos nem tévedhet" tipikus esete. MEg ez az egész hálívúd is, egyre silányul a világ értékrendje, amit mutat a töménytelen igénytelen szuperhős-képregény-popcorn film áradat is, mert erre van kereslet. Meg a sokadik folytatásokra.
Eredeti ötlet és még minőségi is? Ugyan?! Minek? Nem érdekel az már senkit. Szomorú dolgok ezek.

De ez nagyon off.

előzmény: Singularity8 (#28)

Csak egyetérteni tudok ezzel. Nem csak, hogy messze van a Tél Katonájától, de igazából nem is mondható 3. résznek, hanem ez egy az egyben egy Bosszúállók 4. Őszintén megvallva féltem, hogy ez lesz, a sok hős összeeresztésével, de a rendező neve miatt bizakodtam. Aztán pofára estem.
Más: a Marvel beszólások a vége felé már annyira sok és kínosan erőltetett, hogy meglepődve tapasztaltam azt, hogy nem csak én nem, hanem kb senki nem is kuncog már rajtuk.
Igazából az egészet nem tudpm hova tenni:sok, emellett még kesze kusza, homályos katyvasz, ami próbál több és mélyebb lenni, ám menthetetlenül átmegy komolytalan halálos iramba.
A végén az, hogy azért forgatta fel a főgenya a fél világot a piros könyvért, a titkos laborért, h csak összeugrassza a hősöket, de előtte teljesen feleslegesen kinyirja a katonákat teljes nonszensz volt már. Alapból, ha nem akart velük semmit, minek nyirta ki őket?
Na meg pont ott van egy térfigyelő (?) kamera, ahol Bucky kinyirja a szülőket?! Menjé má!
Az ominózus csatajelenet is közröhej:Vízió nem tudom mit csinált az egész (!!!) közben, sakkozott? Annyira nyilvánvaló volt, h nem tudnak vele mit kezdeni az írói szobában, h nekem fájt már.
Ezért veszélyes is felesleges beletenni ilyen hatalmú karaktereket...skarlát boszival próbálkoztak legalább, bár ő is ahelyett, hogy lazán hazavágna mindenkit, inkább ledőlő tornyokkal foglalkozik feleslegesen.

Azért volt egy két pozitivum, pl.:A feka párducot brutálisan jól megcsináltak, a hangya meg ellopja az egész filmet.
Összességében viszont böszme nagy csalódas, más cimmel én is mást vártam volna... A kevesebb néha sokkal több.

előzmény: Robobá (#5)

Na ja, Snyder rendezői utasítása Eisenbergnek is csak annyi lehetett, hogy legyél egy őrült ripacs. Mondjuk azt jól hozta.

előzmény: Olórin (#71)

Összes komment...