Channá

Az első felét a filmnek komolyan végigszenvedtem, még egy mosdószünetet is megengedtem magamnak, és semmi lényeges dologról nem maradtam le (Ego megmutatja tárlattal az életét), már-már gejltúláradásom volt ott.
Aztán szerencsére innentől már felfelé ment a fokmérő, és a végére igen jó film kerekedett belőle, bár sokszor indokolatlannak éreztem a többi néző röhögését, mert nem volt annyira humoros mint az első rész.
Kicsi Groot annyira hihetetlenül aranyos, hogy meg kell zabálni… :D
Két csillag levonása az első felének, a maradék három viszont abszolút ott van.

2017-04-12 22:50:42 Martyrs (2008) / Mártírok Channá (1) #116

Az eleje még csak-csak, aztán gondoltam skrizó a csaj, így a lelkesedésem abbamaradt, aztán jött egy fordulat, de az a vérfrissítés sem tartott sokáig, majd a teljes apátia, és a megkönnyebbült szempár(am) a végén, hogy vége a filmnek. VÉGRE
Legyek én a Mártír, de ez a film egy kalap f.s.
Persze akik most nagyon izgat a mi van odaát téma, leköti őket… Valameddig, talán teljesen is, és a végén extázisba is fognak esni. Nem Spoilerezek
Csak azt a letakart szemű luvnyát tudnám megfejteni, csak azt. De nem! Hát így mégis hogy a fenébe akarnak olvasni a szeméből? Hát mégis hogy? Hát nem maradhatott ki ilyen jelenet, mert akkor még talán nem gondolkodnék azon, hogy miért nincs mínusz csillagozási lehetőség. De szerencsére ezt a magas röptű gondolatot hagyta maga után ez a film. Pedig biztos mást kellene gondolnom, látnom

"Nézze a szemét!"
"Látja a szemüket?"
Nem, mert letakartad egy átkozott fémlappal, amit önkényesen belefurattál a koponyájába, így mégis mit kellene látnom? És te így hogyan látsz csodát:

Kedves Billy, noha plakát szerint rögtön Apokalipszis most jut eszembe, ne tévesszen meg a plakát. Tekintsünk el olyan bakiktól, hogy ha az őslakóknak nincsen hajójuk, akkor miért van a védőfalnál felnyitható kapu, a hajónak, és ha egy hatalmas állat nem tud megemelni egy helikoptert, akkor majd egy nő legalább meg tudja mozdítani... és hogy a kezdőjelenetnél azt hittem, hogy repülő makett zuhant le, annyira aránytalanul kicsinek tűnt a repülő, és ha több percig égetünk egy szörnyet, akkor egy hirtelen robbanás után súlyosan fog égni... ha a pók alatt állunk, és több méter magas, akkor nem lehet egy karnyújtásnyira a lába, hogy levágjuk, ahhoz pár métert csak rohangálni kéne
Messze jobb mint a Godzilla, de lehet, hogy azért mert frissebb az élmény. A végső harcból a L'Amour rész simán kimaradhatott volna, és valahogy az egész filmet koppintásnak éreztem, különböző filmekből.
Ezek után miért is adok 4 csillagot? Mert összességében izgalmas volt, és szépek voltak a képek, és lekötött. Minden hibájával együtt.

Huh, először le akartam húzni, mert olyan Charles Dickens feelingem volt. És azt már kimaxoltam karácsonykor. De a legeslegvége, amikor sokkal jobb csavart húztak elő, amire én gondoltam, illetve amivel fel akartam dobni a filmet, az hirtelen felhúzta 10 pontosra.
Na jó, a film végének az utolsó 5 perce, a záró rész előtt, na az kicsit mélyre rántotta a filmet. De próbálok szemet hunyni felette. 5 pont.

Az első filmem, aminél még csak egy előzetest sem, sőt semmit nem tudtam róla.
Nem tudom, hogy ennek tudható-e be, de az első felét (?) halálra untam. Kerestem hova fog kilyukadni a történet, mi, és hogyan fog összekapcsolódni.
Szomorú vagyok, hogy bár nem 3D-ben néztem, mégis tök homályos voltak a hátterek, és számomra giccs parádévá sikerült varázsolni ezt a részt is a szereplőkkel, a már megszokott droiddal ( sok mindent elárul, ha egy filmet már másodjára is egy droid visz el a hátán).
És amikor a fejemben összeállt a kép, hogy miért is ez a rész, onnantól megint csak untam, bár a harc jelenet lekötött (picit), de jókat mosolyogtam és ásítoztam a bajszom alatt.
A végkimenetel is várható volt, máshogy nem kapcsolódhatott a már leforgatott részekhez, de azért a végéből is megvágtam volna pár mesébe illő jelenetet.

2016-11-01 12:53:17 The Accountant (2016) / A könyvelő Channá (3) #4

Ritka felesleges volt az utolsó egy órát ennyire elhúzni, csupa haszontalan információkkal, és kit érdekel? fordulatokkal. Én nem tudok beállni abba a táborba, ahol a vége miatt felpontozzák.

Nagyon szép és szívet melengető egy film. Az egy csillagot azért vontam le, mert aránytalannak találtam a filmet.
Az elején (szerintem) túl lett húzva a tökéletesség, a végére pedig (komolyan 20 percet szántak csak rá) kevés volt a másik oldal. És annyira szíven ütős jelenet sem volt benne, ami miatt nagyon másképpen kellett volna (megint csak szerintem) döntenie.
Viszont nagyon tetszett a bankrendszer működésének a bemutatása, és a fotelben ülős rész is igazán ütős volt (pláne, hogy már akkor ilyeneket taníthattak, hogyan lehet valakivel éreztetni, hogy nem partnerként kezeljük őt, vagy ha akkor ezt még nem tanították, akkor kiválóan érzett rá a rendező).
Összességében én az ilyen kisebb részletek miatt is megmosolyogtam a filmet, de a mérleg mégis 4 felé billen.

2016-10-09 21:00:52 Goodfellas (1990) / Nagymenők Channá (4) #149

Számomra ez a film nem zseniális.
Egy részről az egész egy életrajzból adódik, ami a maga felé hajlik, tehát a bamba kölyök nekem nem nyerő.
Másrészt, annyira irreálisnak találtam pár jelenetet.
Harmadrész, akaratlanul is elkezdtem nyomkodni a telefonom, mert nekem sok volt a sok giccs.
Még meg kell néznem biztos, hátha valami elkerülte a figyelmem, de egyelőre csak négyest tudok rá adni, plusz nekem a Keresztapa az ötös.

Próbáltam ezt a filmet a mondandója miatt felcsillagozni, de egyszerűen nem vesz rá a lélek, hogy csak azért adjak rá hármast, hogy elkerüljem a kritikákat amiket ez után fogok kapni.
Nagyon jónak találtam a színészeket, vagyis inkább Edward Nortont, tetszett a mondandója -átfogalmazom, amire ki akart lyukadni-, tetszett a történet vezetése, a képek, a szereplők benne, de ennyi. Egyszerűen nem tudom, engem nem ütött mellbe még az idézettel a végén sem. Lehet túl sokat vártam a filmtől, vagy egyszerűen ostoba embereket láttam csak, akikkel sosem tudtam azonosulni, és mindig is szánni valónak és nevetségeseknek találtam. (olyan klisékre gondolok, hogy nem iskolázottak -És tekintsünk el attól, hogy Derek nem volt ostoba, de láthattuk eredményét meddig tartott ki, sőt valahogy mindegyik kivetett egyének, akik azért csatlakoznak egy segg után, hogy ne érezzék magukat olyan szánalmasnak, hiszen csürhébe tartozni még mindig jobb, mint beismerni, hogy pl. egy túlsúlyos, undormány etc.)
ha az alternatív befejezés lett volna, számomra az is csak annyit jelentett volna, hogy azért áll vissza a bandába, hogy befejezze, vagyis lezárja. Ahogy kérték tőle. És nem azért, hogy bosszút álljon az öcsén.
Számomra a legjobb élmény a faji megkülönböztetés, és úgy zusammen a gyűlölködés ostobaságáról, még mindig a Ne bántsátok a feketerigó c. könyv volt. Filmen még nem láttam, de könyvként a világ egyik legjobb könyve. Ezért sem tudom ezt a filmet 3-nál többre értékelni. Sajnálom!

Nem tudok semmit írni, egyszerűen Q(uentin)rva jó film! :)

Biztos valakinek a lelkét mélyen karcolja, csak nem enyémet. Igaz, nem tartoztam a "szomszéd fűje mindig zöldebb" picsogók közé. Kb. az eleje volt izgalmas, amikor az apa elmondta, hogy mi várható, én meg balga 2 órán keresztül szenvedtem, hogy a vége felé megkapjam a "tanulságot", amit már az első fél órában is kitaláltam, csak a kivitelezést találtam olyan nagyon izzadságszagú művészkedést utánzó semminek. Olyan
Freddie Prinze Jr. A csaj nem jár egyedülben áll a színpadon az egy szem babzsákjával és skandálja, hogy "nem eshet le, nem eshet le. Persze a végén mindig leesik". Vagy ahogy a filmben is, amikor a semmi filmjét kezdi el magyarázni a szomszédsrác a csajnak. Vagy amikor elmondunk egy viccet, és utána elmagyarázzuk a poént, hogy miért (nem) vicces.
Jaj, hát és természetesen a végén kellett volna leesni az államnak, de annyira nem kötött le a főszereplő, hogy nem érdekelt, ki tette.
viszont a srácnak minden elismerésem, szépen rávezette az apját, és hát a csajáért mindent
Annyira egyszerű a képlet, hogy az arcunkba van nyomva, márpedig az apa a példaképed lesz, ha bele is halsz, akkor is.
Nincs előzménye a történetnek, nincs kibontva.
Annyira természetesnek vesszük, hogy szegény apát mindenki csak kihasználja, és hát ne felejtsük el a bizonyos kapuzárás előtti pánik az nem csak humbug...
Adott egy hárpia feleség, de hogyan lett hárpia egy tisztes apa mellett, aki áldozatkészen mindig a családjáért élt. Meg hát a tinédzser, aki persze tinédzser ezért lázad, és így már kész tény, hogy ki is lehet az áldozat ebben a családban.
Nincsen mögöttes tartalom, hogy anyuci miért munkában próbál kompenzálni, nincs kibontva, hogy a tinédzser miért nem nyit az apa. Egyértelmű, hogy ők is hibásak a történésekben.
Csak ha átnézünk a szomszédba, akkor máris sajnáljuk a szomszéd srác anyját, akinél a szemünkbe köpi a rendező a miértet, hogy el sem gondolkodunk vajon szegény áldozati apának miért olyan a felesége, és a lányával a kapcsolata. Sajnáljuk a szomszéd srácot, a szomszéd feleséget, a főszereplőt, tulajdonképpen mindenkit, csak éppen a két fő mellékszereplőt nem, mert ugye ez a film akkor nem lenne hatásos, és kirobbanó -egyesek szerint-, ha egy kerek történetet kapnánk.
Kicsit sem elgondolkodtató, hogy a főszereplő agyi képessége és emocionálisan még gyermek szinten ragadt. Szarj le mindenkit, ne foglalkozz senkivel, és akkor eljutsz a "világ tele van szépséggel, és szétcsordul, és majd megszakadok" szindrómához. szerintem az a legjobb, ha megmaradsz magadnak, és nem nősz fel, mert akkor milyen elégedett leszel.
Nem, olyan alternatíva nincsen, hogy csak szimplán másképpen tekintesz a dolgokra, és ami addig kudarc volt, azt megpróbálod megjavítani, és megleled a szépséget.

Nos, ez a film komédiának tökéletesen jó volt.
Nem volt szörnyű, de aki látta az első részt, annak ez csalódás lesz.
A szinkronhangok pocsékak voltak, a 3D annyira nem jött át.
Az megvan, amikor végigspamelitek a mellettetek ülővel az egész filmet, és társítjátok a jeleneteket, hogy azt éppen melyik filmből lophatták?
Nekünk pl.: Hős6os izéje, és az itteni izé, a Csodálatos iskolabusz rajzfilm vs. diákcsoport az űrlény mellett, a M.I.B. amikor az űrlények a bolygókkal úgy játszanak, mint az üveggolyókkal vs. elgurul az az izé… etc.
Direkt nem szeretném pontosabban leírni, mert nem szeretnék spoilerezni.
Amikor a moziban előttünk ülő kisgyerek a film végénél úgy állt fel, hogy neki ez nagyon tetszett, akkor fél perces néma megemlékezést tartottunk érte, hogy szegény ezek szerint az eredetit nem látta, mert akkor nem mondott volna ekkora orbitális b…-ot.
Azonkívül televolt a film ellentmondásos hülyeségekkel, amiken a könnyünk kicsordulva nevettünk.
Szóval nem volt rossz film, ha eltekintünk attól a kicsi ténytől, hogy minek szánták. Mert akkor viszont nagyon gáz volt.

SPOILER,SPOILER,SPOILER!!!!! ÉN SZÓLTAM, NE OLVASD TOVÁBB!!!:

Szóval az megvan nektek, hogy gyakorlatilag a raboknak még a testüregét is áttapogatják mielőtt sittre zárják őket, de ezeknek az űrlényeknek még a biológiai páncéljukat is rajtahagyják, aminek egyetlen funkciója az, hogy sebezhetetlenek legyenek? És olyan üveget húznak fel az űrlények és a kutatók közé, amit simán szét lehet lőni?
Tovább már nem is sorolom…

ÉN SZÓLTAM!

szerkesztés alatt. Bocs, az új rész kritikáját írtam ide, majd próbáltam törölni, de nem sikerült. :(

2016-06-05 13:34:14 Eddie the Eagle (2016) / Eddie, a sas Channá (4) #5

Érezd magad királyul, add az érzést és hasonló elcsépelt életérzést ad ez a film.
Még ha szkeptikusan is ülsz be, és nézed meg, akkor is a végén azon kapod magad, hogy a végére neked is ott az a kis görcs a hasadban, és szurkolsz.
Szóval megéri megnézni.

Nagyon tetszett a film. Szeretem azokat a filmeket, amik nem akarnak nagyobbak lenni.
Ez egy igaz történetet dolgozott fel, nem hinném, hogy nagyobb feszültséget, érzelmeket, vagy "teátrálisabb" jeleneteket igényelt volna. Arra pont megkaptuk a Visszatérőt, a nagy b.d.s semmiről jó hosszan.
Ez betekintést engedett a kulisszák mögé, és nem hinném, hogy pont a legnagyobb jeleneteket hagytál volna ki, vagy ahogy mások fogalmaztak, befejezetlen lenne. Most csak hasonlattal tudok élni, de nem elhúzni nehéz egy kamiont, hanem kimozdítani. Vagyis egy már beindult témát még jobba húzni, amikor az már úgy is nyilvánosság előtt játszott le, arra ott vannak az újságok, ha jól emlékszem még Magyarországon is nagy port kavart, amikor napvilágot látott.
Lényegében a legnagyobb, legfontosabb jelenetet dolgozta fel, azt, hogyan áll össze, hogyan derülnek ki. Ha ezt továbbhúzták volna, akkor kaptunk volna egy gyenge közepes Visszatérőt, semmi újdonsággal, maximum nézhettük volna tovább, ahogy különböző ország áldozatai mesélik el a történeteiket, és ennyi, mivel mindenki tudja, hogy az egyház nem nyilatkozik. Ezek után nem tudom miért várja bárki is azt, hogy csupán a hatás kedvéért hazudjon a film.

Számomra ez nagyon jó film volt, a célját maximálisan kiaknázta. 10/9 pontos, vagyis nálam kiváló kategóriát érte el.
Nálam mondjuk pont elég nagy hatást ért el már a felsorolás is a film végén, meg a százalék is. Ennél nagyobb sokkot nem tudom mivel lehetne kiváltani, ha maga a téma nem üti mellbe az embert.

Nekem nagyon tetszett összességében a film, a karakterek, a cselekmény, szóval majdnem minden, kivétel a narrátor részek.
Sikerült Tarantinonak megetetnie, de előtte szépen meg is főzött.
Külön tetszett, ahogy morzsákat adott, amire szépen ráharaptam, így elterelte a figyelmem.
És mindegyik szereplő lekötött, ha nem szólalt meg azért, ha megszólalt azért.
Tetszett az eleje, ahogy felépül, és lekötött a második fele is, csak másképpen.
Nekem 5/5 ez a film, és lehet megy a kedvencek közé.

2016-02-26 13:55:13 The Shining (1980) / Ragyogás Channá (3) #165

megjegyzem annak, hogy hónapokra és napokra osztja le az eseményeket, az normálisabb esetben azt feltételezi, hogy az idő múlását és az emberek mentális/pszichés változásait akarja szemléltetni. De ez nehezen megy, ha már eleve defektes emberekkel indít, akkor az idő változásának az érzékelése megint csak felesleges és értelmetlen. Elveszti a szerepét. Az megint más kérdés, hogy már eleve az intejúnál kiütközik Jack nem százas léte, amikor a feleségéről viccelődik. Kimondottan szereti a horrort, majd snitt, és az autóban már is kiütközik, hogy a kannibalizmus szó hallatán is kiakad...
Aki régen látta a filmet, elhiszem, hogy hatással volt rá, de aki nem rég látta, és a rendező neve nem sokat mond neki, az inkább fogja a fejét, hogy mi értelme az egésznek, és a potenciális lehetőségeket látja benne, amiket sokkal jobban ki lehetett volna hozni belőle

előzmény: Leo_Stotch (#163)

2016-02-26 11:42:00 The Shining (1980) / Ragyogás Channá (3) #161

Először is, köszönöm a válaszodat.
Másodszor, mint a film végénél kiderül, nem csak a srác látja a szellemeket, hiszen anyuka is látja, a kérdésem pont azért, hogy a kissrácnak van-e egyéb funkciója, mert így ezt az egyet is elvették tőle. Ha már úgy is mindenki látja a családjában, akkor neki semmi szerepe. Szintén azért is kérdeztem, hogy a szakács a saját erejéből látja-e, vagy sem, mert ha a saját erejéből (és igen, emlékszem még, hogy ő is rendelkezik ezzel a képességel), akkor megint csak nincsen funkciója a srác képességének.
Szóval a kérdéseim valójában nem arra irányulnak, hogy nem értem a történetet, hanem arra, hogy totál el lett rontva az egész és ezért is kérdezem azt, hogy a könyvben is ilyen logikai buktatók vannak, vagy a kedves rendezőnek sikerült egy teljesen érthetetlen és sz.r filmet csinálnia, egy tök jó könyvből?

rám meg minden motel hoz frászt, lsd. Pszicho, de hát kinek a pap, és kinek a papné, vagyis számomra ez nem mestermű, hacsak nem a könyv is ennyire rossz. Mert akkor elfogadom, hogy nem lehetett többet kihozni belőle. És nem, nem azt kérem számon, hogy egy az egyben utánozza le a könyvet, csak azt, hogy legalább adjon is értelmet egyes szereplőinek és valamennyire hitelesebbre csinálja, hogy valóban frászt kapjak, ne csak tündérországban legyen félelmetes.
és ebbe beletartozik az is, hogy nem eleve mentálisan képlékeny embereket sorakoztatunk fel, akik a saját árnyékuktól is megijednek, hanem akik valóban akkor fossák össze magukat, amikor történik is valami. Vagyis az anyuka, ne legyen már eleve debil, Jack pedig legalább az első pillanatokban nézzen ki szimpatikusnak, akiről nem is feltételeznénk, hogy olyanokra képes

előzmény: ChrisAdam (#157)

2016-02-23 21:45:33 The Shining (1980) / Ragyogás Channá (3) #156

ki nyitotta ki az ajtót, és hogyan láthatta a nő is a szellemeket? Valamint miért nem éreztem Jacknél a tényleges idegösszeroppanás fokozatait, valamint a nő miért volt már az elején is idegroncs? A fiú látomásain keresztül látta a szakács mi történik, vagy saját maga képességeinek köszönhette? A srác azon kívül, hogy álldogál és mormol maga elé valamit, meg bicajozik fel és alá, valami funkciója is van? Miért folyik vér a liftből, és miért játszadoznak egymással a plüss meg a pincér? És nekem most ne jöjjetek a "mindig is ön volt itt a gondnok" szöveggel, mert azt sem tudom hova tenni. És nem, nem vagyok szőke, csak éppen szerintem nem voltak megmagyarázva a dolgok, vagy nem megfelelőek voltak az utalások rá
De a képhatás tetszett. Emiatt nem kettes, hanem hármas.
nem tudom, ha elolvasom a könyvet, akkor a feltett kérdéseimre megkapnám a válaszokat, vagy a könyv elolvasása után is ilyen kérdések merülnének fel bennem?
Csak mert ha a könyv is ennyire bosszantóan sok logikai hibával rendelkezik neki sem kezdek, viszont ha ott kiderülnének a dolgok, akkor elolvasnám, és még inkább tartanám magam a 3-hoz. Sőt, talán le is húznám 2-re

2016-02-19 18:23:08 Deadpool (2016) Channá (4) #51

ez annyira rossz volt, hogy már jónak nevezhető. Azért sem adok rá pontot, mert esélytelen, hogy egy év múlva bármit fel tudnék idézni belőle.
Olyan egyszer, szórakozásból nézhető kategória. Pont mint az általa parodizált képregényes filmek.

2016-02-19 13:58:31 The Revenant (2015) / A visszatérő Channá (3) #108

Embertelenül hosszú lett, amit próbálnék elfogadni, hiszen az életben nem öt perc alatt épül fel az ember egy komoly sérülésből, no de amikor szerintem indokolatlanul megtoldják a filmet még kb. 5 perccel, aminek nem sok értelmét láttam a végkimenetel szempontjából, és előtte már párszor megkaphattuk a hasonló jeleneteket, akkor mondtam azt, hogy ez már nem az indokolt túlhúzás, hanem az erőltetett művészet (?) kifacsarása.
Apróságokon már nem is akadok ki, mint hollywoodi klisék. (amint megtudom, hogyan is lehet betenni spoiler szűrőt, ki is fejtem)
Azért adok négyest rá, mert DiCaprio igazán megérdemelne már egy komoly elismerést, még ha nem is biztos, hogy erre a filmjére járna, de félek nem lesz hasonló lehetősége, és ha eddig nem, akkor legalább ezért.
Viszont ha nem DiCaprio lenne benne, akkor 3-t érdemelne.

Ps.: sosem értem, miért mennek el emberek olyan filmre, amit már eleve véresre kiáltanak ki, ha tudják, nem bírják a naturalisztikus ábrázolásokat.

2015-02-21 11:08:50 Gattaca (1997) Channá (4) #26

Így pár évvel megjelenése után is tetszik, és eredeti a téma, a kivitelezés sajnos lehetett volna jobb is. Emiatt 4
A karakterek nem voltak kidolgozva eléggé, és ebből a témából -szerintem- többet is ki lehetett volna hozni.

2014-10-16 04:47:44 Horns (2013) / Szarvak Channá (2) #3

A könyvet nagyjából követi, de ahogy írott formában, úgy filmvásznon sem jött be.
Tele volt üresjáratokkal.

2014-10-10 22:41:30 The Truman Show (1998) / Truman show Channá (5) #55

Kritika:
- első pillanattól kezdve mű volt

- a téma zseniális!
- szerintem vannak olyan emberek, akik azt hihetik, hogy "különlegesek", erre tessék itt egy fricska nekik, és mégis a Trumen és a rendező közötti beszélgetés cáfolja, de még sem
- fricska az embereknek, akik szeretnek mások életébe avatkozni, belekontárkodnk
És:
Egyetlen negatív még a végére, de az jó nagy logikai buktató:
Nekem ne mondja senki, hogy 24 órás adás mellett a tényleges életben, akik nézik Trument GDP növelő tevékenységet folytatnak, hiszen látszik, ahogy nem dolgoznak -> nem termelnek. Gyakorlatilag már arra is sajnálják az időt, hogy elmenjenek vásárolni, hiszen addig is lemaradnak a műsorról
Szerintem viszont ez egy óriási baklövés volt.

A vége miatt és az abszolút szimpátiám hiánya miatt bármely szereplő felé.
Viszont a módszerek miatt felfelé húzom a pontot.

Kiállításon láttam, egymás mellett ment a szemgolyós jelenet és mellette az egész film. Én oda meg vissza voltam tőle, állva végignéztem, mások csak oda oda jöttek, néha röhögtek, néha undorodtak vagy értetlenkedtek.
Számomra jóra értékelhető, mert nevetni tudtam rajta és bár kerestem benne Dalí kézlenyomatát, nem leltem.
Még nem egészen tudtam megfejteni, mi is lett volna a mondanivalója, úgy összességében, és azt mely jelenetekben lehetett volna fellelni, de majd egyszer.

összezárni szüzeket és mindent megtenni velük? Kinek ne lenne álma?
Viccet félretéve, most elkezdtem olvasni a könyvet. Nem sok köze van egymásnak a kettőnek, eddig. Illetve de, Kiderül, hogy a hercegen kívül mindegyik egy impotens, így már érthetőbb az elborultságuk

előzmény: Xuja (#770)

Plusz pontok: - 75's, meglepően nyers
- A női szereplők mind jól játszottak
- A történet, ha korábban születek, akár az én fejemből is kipattanhatott volna.
Negatív: - ha fekáliát akarunk mutatni, akkor fekáliát mutassunk, ne véres hurkát. Ha nem lehet igazi székletet mutatni, akkor ne erőltessük, mert röhejessé válik.
- fél műveltség, nem műveltség. Ergo, vagy legyenek tényleg művelt, elit úriemberek, akikre fel lehet nézni, vagy hanyagoljuk ezt a szálat
- fogalmam sincs, hogy verbális megnyilvánulásukon kívül mi utalt a fasizmusukra, és a háborúra, de gondolom így könnyebb volt "eladni"
- rezzenéstelen arccal végignézni, és közben azon mélázni mi legyen a következő film, azt hiszem semmiképpen nem pozitívum a filmnek.

No, majd lehet eljutok egyszer a könyvhöz is, hátha az kicsivel valósághűbb.
Szerintem a hármassal, még így is jószívű voltam. Kettesen gondolkodtam

2014-09-19 21:25:20 Sleeping Beauty (2011) Channá (4) #21

Alaptörténet szerint kiváló és hozzáveszem, hogy nem volt pornó jelenet benne és mégis sokkoltat. Na ez szerintem elismerést érdemel.

Szerintem zseniális az egész, egyáltalán nem vulgáris vagy obszcén, nem akar erőltetetten "nagyot" alkotni a film, mégis évekig benne marad az ember elméjében, és nem úgy, hogy milyen undorító volt, hanem hogy még meg kell néznie többször. Gyönyörűek voltak benne a jelenetek, a színek, az egész. Tökéletes!

Az első anime ami tetszett, és neki köszönhetően kezdtem el nézni a többit. Amikor bemutatták még csak a szerelmi szálra figyeltem, újranézve később már egészében tudtam értékelni. Zseniális!

2014-09-13 21:18:12 Transcendence (2014) / Transzcendens Channá (3) #35

Zavaros volt az egész történet, és hiába Johnny Depp, akkor sem tudott lekötni a film. Végig kérdések voltak bennem, és nem kaptam rájuk választ.
Viszonylag jók voltak az effektek, és a történet sem lett volna rossz, de szerintem nem volt rendesen kidolgozva. A szereplők sem játszottak hatalmasat. Egyszer nézhetős, talán kétszer, hátha másodszorra érthetőbb.
Mindent elárul, hogy kb. egy hónap múlva már nem is emlékeztem arra, hogy láttam a filmet....

2014-09-13 21:10:57 Reign Over Me (2007) / Üres város Channá (4) #13

Furcsa volt drámában látni Adam Sandlert, és valahogy nem is tetszett annyira a film. Vontatott volt, egysíkú és nem ütött hatalmasat. A négyest csak azért adom, mert végre nem vígjátékban látom. De lehet jobb is ha megmarad azokban, mert ebben nem alakított szerintem fergetegeset.

Kedves kis mese lenne, de túl sok benne a valóság, hogy nem nevezném annak. Jó film, no. Tanulságos, egy felsős gyermeknek már simán megmutatnám, vagy érettebb alsósnak.
Nem minden karakter kedvelhető és nem minden karakterrel lehet feltétel nélkül elfogadni, de szép történet.

Szörnyű volt és kaotikus, a művészi képek túl mesterkéltek és kb. az első vagy a második cselekmény lezárása után már untam az egészet. Az utolsó 40 percet -legyen már vége- hangulat jellemezte, és amikor felálltam megfogalmaztam, hogy több részt én már sosem.
Nem voltam egyedül ezzel.

2014-09-03 19:56:07 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Channá #20741

megkaptam a választ. köszönöm!

2014-03-07 15:07:35 Papillon (1973) / Pillangó Channá (5) #48

Most olvastam a regényt és frissen bennem van, hogy igenis okozott neki nehézséget az emberölés. Egy embert ölt meg, és az összes télakját próbálta úgy megvalósítani, hogy lehető legkisebb kárt tegyen másba.
Nekem például kellett volna az a befejezés ahol partra ér, ha már tovább nem is.
"Szerintem jó ötlet volt az egyik mellékszereplőből főszereplőt csinálni,és a nyitott befejezéssel érzékeltetni a szabadságvágyat és a reménytelenséget." Ne már! Az egész könyv a reményről szól, arról hogy küzdj és valósítsd meg a dolgokat. Erre te most leírod a reménytelenséget? Ha már mellékszereplőből csinálunk főszereplőt, akkor legalább a könyvhöz híven vághattak volna neki az egésznek ketten....
Ez volt a bajom a filmmel is, hogy Pillangót megtörtnek és gyengének ábrázolta, miközben pont hogy állandóan fejben ott volt, hogy élnie kell, és amíg él, addig reménykednie. Ehhez képest a filmben, rögtön köpne?
A leprásokat sem úgy mutatja be a film, ahogy a könyvben vannak, egyáltalán nem "szórakoztak" azzal, hogy fogdosson össze mindent, amihez ők hozzányúltak, az indiánok közül sem az indiánok hagyták ott és tűntek el, hanem ő döntött a távozással. Értem, hogy ennyi télakot mondjuk nem tudnak ennyi időben bemutatni, de akkor az egész könyvet nem kéne elkorcsítani.

előzmény: csabaga (#47)

Ha eltekintek attól, hogy Scarlettet ki nem állhatom, és hogy bőven volt benne üresjárat, aminél el- elkalandoztam, akkor azt mondhatnánk nem is olyan rossz film. Mindenképpen a történet vége húzta fel nálam 2-ről négyesre az "osztályzatot" ami nem a filmnek, hanem az írónőnek köszönhető.
Jók voltak a ruhák, szép volt a díszlet, jók voltak a szereplők (mindegyik úgy néz ki, mint amilyennek elképzeltem).
A történetet meg hagyom, ahogy azt is hogy Scarlett szerethető-e vagy sem, és egyáltalán fejlődik-e. Ez már mindenkinek a szubjektív véleménye. (nekem határozottan nem a válaszom mind két felvetésre)

2014-03-02 10:34:00 Papillon (1973) / Pillangó Channá (5) #44

Pontosan ugyanez a véleményem a filmről. Amikor még nem olvastam a regényt 5-t adtam a filmre, így utólag már nem, mert merőben eltér a könyv és a film. Amit sajnálok. Pillát sokkal esetlenebbnek jelenítették meg mint a regényben. Lehet azért, mert nem akartak a filmben azzal foglalkozni mi cél hajtja. Plusz a filmbeli befejezés... az egész történet... hát mintha teljesen más történet lenne. :( Kár!

előzmény: Lajos The Silent (#41)

Gyönyörű történet.
Nem tudom, lehet félremagyarázom, de nekem az utolsó mondatok a narrátor kislánytól, egyértelművé tették ki is ő. De nem szeretnék SPOILEREZNI!

2014-02-01 13:38:57 Don Jon (2013) Channá (4) #20

Szinkronosan láttam, lehet ez húzta le nagyon a pontjaim. Mert amit tettek Scarlett hangjával... gyakorlatilag a filmet miatta szenvedtem végig. Meg az általa alakított karaktere miatt. Eltúlozta a rendező, az idegbeteg barátnőt.
Viszont a film menete szépen felépített. Számomra elvarratlan maradt a vége. Szó szerint nem hittük el, hogy ez a vége? Még ott ültünk a székben és röhögtünk egyet, hogy hát na. Ennél jobban is megerőltethette volna magát kedves JG-t.
Akivel megnéztem, neki nem esett le a mondanivalója (már ha volt, én találtam). No, hát ott állapítottam meg, hogy vannak, akik (mint előttem író megmondta) "sajnos a férfiak nagy része aggságig sem lép tovább..."

nos, én még nem láttam a filmet, ellenben megfigyeléseim szerint a nőknek nem tetszik és fújjolnak, a férfiak pedig dicsérik. Ha azt veszem figyelembe, hogy ez férfiakról szól és a férfiak ennyire magukra ismertek, akkor nem lehet rossz. Mindenképpen meg kell néznem. Csak nem tudom, hol vetítik. Ötlet?

az eleje miatt húztam le hármasra, ha az nem lenne, akkor pedig 5 lenne.

időtálló, és fenomenális.

Rendezői változatot láttam, ennek megfelelően osztályoztam. Menthetetlen... Rendben bevallom, kb. 60. percnél abbahagytam elsőre a nézését és hagytam magamnak pár napot, hátha én nem vagyok abban a hangulatban, de pár nap múlva is rettenetes volt.
Értem én, hogy belsővívódást és belsőharcot szerette volna megmutatni és annak hatását a katonáknak, de ez számomra nem sikerült. Elképzelhető, hogy közrejátszik az is, hogy éppen A 22-es csapdáját olvasom, és bár azt sem tudtam elsőre elolvasni pár évvel ezelőtt, ma már egyik kedvencem lett, no de vissza lényeghez, a könyv számomra "jobban" -már ha szabad ezzel a szóval élni- visszaadja az őrültség és realitás határán mozgó harcot. Ez a film pedig sok mindent szerintem elvágott és nem fejtett ki. Lehet nekem kellett volna megfejtenem, de egyszerűen képtelen voltam rajta gondolkodni. Lekötött a könyv, és az által gondolkodtam. Remélem elfogadható az érvem, miért is ezt adtam rá.