Channá

  • 1
  • 2

Érdekes megközelítés, hogy amikor valaki kezdene valamit önmagával, akkor önzőnek van kikiáltva, de aki meg mindenkit a saját kesernyés pocsolyájában tartana, az egy áldozati bárány, miközben egyértelműen szegény áldozatunk az, aki féltékeny arra, hogy a barátja ő nélküle is tud élni, és jól éreznie magát. Nem feltétlenül kiteljesedni, nem lesz belőle Mozart, de boldog lesz, mert az teszi, amire nem volt lehetősége, mert a másiknak az önsajnálatába kellett asszisztálnia.Akit pedig nem tesz boldoggá az, hogy akit elméletben kedvel, boldog, akár nélküle is... az nem szeret, az birtokol. Miközben áldozatunk folyamatosan önbecsapásokba keveredik, hogy miért is kell neki a pocsolyájában megmaradnia, és miért is ellensége így mindenki, aki nem akar az önsajnálatba belemerülni. Még az sem tántorítja el, amikor valaki szó szerint szemlélteti vele, hogy mennyire szenvedett a társaságától, és mennyire visszatartotta a pocsolyájába. Amint részegen kivergődött legalább egy kicsit, és élni kezdett, máris partnerre talált volna, de nyilván ezt az állapotot nem tarthatta meg, hiszen akkor az addigi énjét kellett volna szemen köpnie. A kedvességet pedig kár volt felhoznia, hiszen Colm nem az összes szigetlakótól vonta meg társaságát, hanem csak attól, aki nem hagyta élni, és így kicsit is úgy érezni, hogy nem csak azért jött a világra, hogy meghaljon, a kettő között meg elteljen az idő. A diákjai felé is árasztott kedvességet. Csak hát szegény páránk, aki elszenvedője Colmnak - irónia - annyira korrekt volt, hogy elűzte azt, aki észrevette Colm szeretetét, legalábbis annak más formáját, mint amire főhősünk behatárolta. Erre még a kevésbé értelmes is felhívta a figyelmet. Onnantól kezdve, meg már csak annyit láthatunk, ahogy próbálja a saját mocsarába visszarángatni Colmot, bármi áron, másokat bevonva, akár ellene hangolva. Ezek után mi a kérdés, és miért csodálkozunk rá, hogy Colm egy ilyen koloncot, és érzelmi piócát felismert és le akart rázni magáról? Érzelmi piócánk pedig szegény párának van beállítva, miközben egyedül maximum Dominic volt a valódi pára, aki mindennek elszenvedője volt, és nagyon nem is volt lehetősége a képességei miatt alakítani az életét, pedig még ő is több erőfeszítést tett erre, mint Pádraic. Siobhant sem kiáltja ki senki rossznak, mert fogta a sátorfáját, és időben - Colmnál jóval fiatalabban - felismerve a rá váró nyomorult jövőt, ő is inkább elmenekült a piócától. Még lehetőséget is adott neki, hogy az álindok - munkanélküliség - hátrahagyva, új életet kezdjen, de piócánk ezzel sem akart élni. Ezek után nem tudom, mi a kérdés. Colm meg ráeszmél a végén, hogy kire pazarolta az egész életét. Persze ő is tehet róla, hiszen miért csak akkor eszmél, amikor életet lát a túlpartról, miért nem előbb eszmél rá, hogy milyen parazita és gazda kapcsolatban van.

Nehezemre esik dűlőre jutni az osztályzatával kapcsolatban, mert filmügyileg pöpec minden, történet szempontjából nem látom be, hogy mit akart mondani. Amennyiben ez csak egy film volt, ami bemutatott 4 fiktív embernek az életét, akkor nincsen semmi gondom, tök jó kikapcsolódás volt.
Amennyiben akart kezdeni a férfiak problémájával, és a kezelésének módjával, ott már komolyabb kivetnivalóim voltak.
leül a 4 jóbarát, megtámogatják az egyik problémás barátjukat, és elszabadul a pokol. Nincsen támogatás amögött, aki egyedül él. Mégis könnyebb annak, akit bár nem szívesen, de várnak otthon, mint akit senki nem vár, de nem gond, ezen túl tesszük magunkat egy vállrándítással. Felállítunk példákat arra, hogy milyen sikeresek voltak - bár itt kérdezném meg a siker definícióját - az alkoholista emberek, mellőzve az információt, hogy mögöttük levő, árnyékban élő emberek adott esetben mennyivel többet szenvedtek, hogy a köz jól szórakozzon. Nem gond, feláldozhatóak az alkoholisták hozzátartozói, amennyiben az alkoholista a többség szemében rock star. Jómadaraink végre megérzik annak szellőit, hogy az ő életük problémáira való megoldásaikra mennyi embernek kell a közvetlen környezetükben szenvedni - nyilván lehet megoldás lenne, ha a 3 gyerekes anyuka is bevágná a hisztit, és elkezdene inni, meg a másik családban, lévén a gyerekek már nagyobban, ott csak komplettük kezdene a család inni, esti vacsora mellett, mert apucinak fáj az élet. Másnak nem, csak neki, és ebben a filmben tessék komolyan venni. Szóval kapják a pofonokat, ekkor észre is veszik magukat, de a végén, leül a 3 jómadár, és ugyanazzal a kifejezéssel, ugyanazzal a párbeszéddel konstatálják, hogy tulajdonképpen semmi rossz nem történt, ez az élet rendje, sőt, a kapcsolataik is "új szintre emelték"... a főszereplőnk pedig alkohollal a szervezetében, sörrel a kezében, rátalál az ifjú önmagára és a jazz balett múltjára. Az igen, ez aztán egy hatalmas feloldozása volt a filmnek. a film kicsengése miatt nem tudom 3-nál jobbra értékelni.

2024-03-01 19:16:51 One Life (2023) / Egy élet Channá (3) #2

hm, nehéz, mert kavarognak a gondolatok bennem, és annak ellenére, hogy nagyon vártam ezt a filmet, nem tudok jól nyilatkozni róla.
Anthony Hopkins eddigi leglaposabb játéka? Igazából kezdem azt hinni, hogy külön új trend, rendezői utasításnak kiadni, hogy olyan semmilyenek legyenek a fontosabb filmekben. Én nagyon megértem, hogy a reakciója, egy védekezési mechanizmus eredménye, de ettől függetlenül több mimikát, meg érzelmet is elbírt volna a szerep. Szegény Lena Olint annyira elmaszkírozták, hogy folyamatosan azon töprengtem, hogy nem tudtak esetleg Hopkinshoz korban közelebb álló színésznőt találni, vagy nem áll jól neki ez estben, hogy ilyen jól tartja magát.
A beharangozott feszültséget sem érzetem annyira hogy nagyon tépné magát a múlton
A visszaemlékezések televoltak élettel, a közelmúltban játszódó részek pedig teljesen kizökkentettek a filmből.
Amennyire vártam a katarzist, pont annyira sikerült egy gyors numerára redukálni.
Annyira sajnálom, hogy ilyen negatívan kell erről írnom, pedig általában az igaz történetekre simán 5 csillagot osztok, tiszteletből, de itt annyira elcseszettnek érzem a közeljövőben játszódó részeket, hogy nem tudom megadni, és még feszülté is tesz.

Ennek ellenére, bevallom, zsebkendőt elő kellett vennem, de ott is inkább a saját fejemben feljavított, hogyan nézhetett ki a ... jelenet a valóságban, gondolatra.

2024-02-29 16:43:30 Hail, Caesar! (2016) / Ave, Cézár! Channá (4) #28

A kiválóságát azzal húzza le, hogy 3-4 részletben néztem csak meg, tehát valahol mindig ledobott magáról a történet. A nagyszerű, ámde igen sok cselekményszál, pont annyira darabolja szét az egészet (kedvemre volt az, hogy ennyire szétválasztotta a gondokat, és ezáltal egy felszínes szemlélőnek összekutyult valaminek tűnhet, miközben minden szál önmagában is működik, ámde pont ez segített rá arra), hogy megengedtem magamnak azt, hogy akkor térjek vissza rá, amikor valóban már nincsen semmi fontosabb tennivalóm. Az egy kérdőjel marad, mi lett volna ha ezt moziban kellett volna megnéznem, akkor egyszerre lenne vagy nagyon jó film, vagy egy erőltetett agymenés.
A képvilága, a zenék, és az apró részletek (színészek játéka) túl mutat egy egynek elmegy agymenésnek, viszont mégsem tud lehengerlő lenni.
Együttérzésemet küldöm Eddienek.

2024-02-28 23:04:03 Poor Things (2023) / Szegény párák Channá (5) #20

Ez egy bizarr, szokatlan és egyedi. Ellenben minden előbb leírt dolog csak annyira volt megfeszítve a filmben, amit még be tudtam fogadni. A képhatások, a stílus, a zene, a szereplők, a történet, mind eltúlzottak, de azt hiszem ezek nélkül annyira komor és szürke lenne, hogy én magam vetném le a hídról.
Ez egy Benjamin Button újragondolása, legalábbis a beharangozónál erre gondoltam.
Nem is tudok választani, hogy melyik aspektusból vizsgáljam meg amit láttam, nem tudom, milyen jelzőkkel dicsérhetném a rendezőt. Az, hogy egy női test, és egy nőt látunk fejlődni (bár az utóbbi nem lényeges szerintem), mindenképpen egy érdekes témát vetett fel, és azzal éltek is. A testhez való jog. Férfival aligha lett volna ennyire érdekes és fontos ez a szál.
A fejlődés szakaszai is hihetően voltak ábrázolva, bár elég kevesen végzik orvosként a fejlődésüket, ez egy kicsit meglepett, és kizökkentett a végén, viszont betudom annak, hogy ez a film a túlzások felé megy, amiben az igazság is megtalálható.
Azt is sajnálom, vagy hiányérzetem maradt, hogy a testiség felé lett elhúzva többségében és így a fontosabb mondanivaló elvesz egy-két aktus közé.
A végét pedig elsiettetnek érzem, és gyorsan összecsapottnak, plusz én is kicsit úgy érzem, hogy a végére megszürkült, vagy jobban lenyugodott. Ez esetben jönne a kérdés: ez lenne az életünk? A végére mindenki lenyugszik, megtalálja a nyugvópontot, és beleszürkül a "hivatásába", amit a gyerekkorából hoz?

2024-02-25 11:36:53 The Whale (2022) / A bálna Channá (2) #15

Kétszer kezdtem neki, és kétszer aludtam be a filmen.
A karakterek és a játékok nekem laposak voltak. A cselekmény egyszerű és kiszámítható.
Ellenben annyira kellemesen nem ad feloldást, hogy az fájdalmas.
Vagy hol volt ebben a probléma kezelésének a megoldása?
Ha nem volt célja a filmnek, akkor egy sima túlsúlyosokról szóló reality docut is benyomhattam volna. Jaj lázadok, jaj meghalt a szeretőm, jaj meleg vagyok, jaj, én meg hívő, de nem, jaj elhízott vagyok, jaj, végre valahol értékesnek és fontosnak tartanak, emiatt zabáltatom a bálnát és úgy teszek, mintha valóban érdekelne az élete. etc. Rendben, de mi volt ezzel a cél? Az, hogy amikor már öt percre volt a haláltól, akkor megnyugodjon, és lelki feloldozást kapjon, mert az addigi életét elcseszte, de na, az utolsó x idejében mindent be akar hozni? Taps! Mélyen szántó, és követendő gondolat.

Ez egy habos babos, tündérmese. Az egyetlen jó dolog benne, hogy igen jó meglátásai vannak, és mutat rá az ok-okozati összefüggésekre, de ezt a szintet egy igényesebb gyerekmese is meg tudja ugrani.

"de ezalatt még annyi mélységgel sem tudja megtölteni a karaktereit, hogy a film után legalább egy párra emlékezzek." én csak erre tudnék reagálni, de miért kellene egy karaktert, szereplőt is kiemelnem, ha ez pont a közösség (az elhunytak és a túlélők) szemszögéből volt írva?
Most ha úgy adódna, hogy lezuhanok X tök ismeretlen emberrel, és abból valaki azt mondja, hogy együnk emberhúst, és azzal életet ment, akkor amikor túl vagyunk ezen, akkor nem korrektebb azt mondani, hogy mindannyian ettünk, és senki nem evett?
Értem, hogy a filmben megemlítik a neveket, de ha jól emlékszem a legtöbb, vagy az összes akit ilyen kényes témában megemlítettek, elhunytak (akinek eszébe jutott, aki kivitelezte, aki végül beadta a derekát, azt hiszem a húsevésben, ők mind meghalt), és igazából csak ők tudják, hogy amúgy valóban a megnevezett emberek voltak-e, vagy a túlélők.
Vagy miért kellene jobban emlékeznem X-re, mint Y-ra?
Esetleg a kor aktuális filmsztárjaiból kellene kiválasztanom a nekem szimpatikusabb bármely karaktert? Miért kellene nekem kedvenc karaktert találnom, és miért kellene jobban tudnom mindegyiknek az életét, ha eleve már azzal is tudok azonosulni, hogy lezuhan a gép, és egyik nap létezett, a következő nap meg már nem? Tudnom kell-e azt, hogy amúgy egy nem közveszélyes, tehát társadalmilag alapszinten jóember amúgy mekkora barátikörrel rendelkezett, hogy jobban érezzem a veszteséget? Vagy őt jobban kellene gyászolnom?

Az sem rossz pont, hogy nem a zenével akart amúgy is még nagyobb nyomatékot adni, amikor már eleve a téma magában elég. Visszafordítva a kérdést, amíg az egyik rendező zenével akar hatni, a másik a képhatással, milyen szomorú, hogy a régebbi film nem tudta ezt megadni. (jó ez már tényleg inkább kekeckedés, nem komoly kritika)
A 1993-ban ha jól emlékszem a férfiaknak a szőrzetén kívül nem nagyon volt látványos átalakulás, ebben viszont látványosabb volt. Amit valószínűleg abban az időben 5 csillagra szavaznék akkor is, a bátorság miatt, amiért hozzá mert nyúlni egy kényes témához (megnéztem, annó 4-re szavaztam azt, ami meglepő tőlem, valószínűleg akkor is már láttam annak a filmnek a hátrányait).
A régi filmben már eleve csak a színészek alapján meg lehetett jósolni, hogy ki marad életben, és ki az, aki meghal. Annak aztán tényleg hatalmas dramaturgiája van, hogy azonosuljak jobban egy Ethannal, csak mert láttam már a Holt költők társaságában, és a korom fiatalsága, és balgaságából adódóan talán még jóképűnek is tartottam? Mennyivel korrektebb a történet szempontjából?

2024-02-04 20:10:42 Groundhog Day (1993) / Idétlen időkig Channá (5) #50

Ez a film több egy idétlen filmnél, ha kicsit beleássuk magunkat, akkor szép üzenete is van, de már előttem jobban megírták.
Érdekes, hogy gyermek fejjel, majd fiatalabb fejjel sem vettem észre azokat, amiket felnőtt(ebb) fejjel megértettem.
Végülis mindegyikünk egy idétlen időt élünk, és csak rajtunk múlik, hogyan töltjük meg.

2024-02-03 21:23:54 The Outfit (2022) Channá (4) #4

Nagyon jó film, jól tartja fenn a figyelmet, és jók a szereplők is.
Ennél többet nem is lehet mondani róla.
Szívesen megnézném színpadon is.

Érdekes megközelítés, hogy a civilizált társadalom a jó, és az a társadalom, ami a civilizáció előtt is köszönte szépen, jól elvolt, az a lesajnált.
Miközben ha megnézzük a régi "nyersanyag" vagy erőforrások mozgását a kontinensek között, akkor nem a fehér embert vitték el rabszolgának, szóval valószínűleg az őslakók sokkal szorgalmasabbak, mint a civilizált kényelmesei.
Meg hát valóban, azért az is felvet egy kérdést, hogy ha valahova beteszi a fehér ember a lábát (én is az vagyok, ne aggódjon senki, magamat is beleveszem), akkor miért a már ott élő őslakostól kérik számon azt, hogy nem akar a betelepült kedve szerint élni?
Nem inkább azt a kérdést veti fel, hogyan lehet tök feleslegesen értéket adni mondjuk olajnak, vagy aranynak? És milyen pech, hogy ezek leginkább olyan helyeken fordulnak elő, ahol békén tudják hagyni a környezetet, és nem pusztítják le, emiatt is fogja a fejét a fehér ember, hogy egy civilizálatlan közösség, mekkora vagyonon ül.
Az őslakos meg azon fogja a fejét, hogyan képesek ilyen dolgokra értéket felhúzni. Éhen sosem haltak, szóval azért valamit még is megtermeltek maguknak.

előzmény: sptt (#28)

2024-01-08 22:17:33 Semmelweis (2023) Channá (4) #3

Szerettem volna szeretni ezt a filmet, mert a zene kellemes volt, amennyire értek ahhoz a korhoz, a díszlet korhűnek tűnt, a cselekmény (bár fiktív részeket is tartalmazott mégis) jól van vezetve (tetszettek az átvezetések, ahogy a mellékszálak összefutnak ). Elek Ferenc még hullaként is vidám arcú, tele volt jó alakításokkal, de az nekem kicsit lehúzta , hogy a hullaszállító állandóan, mint a dögkeselyű ott kering, a nagy halálozások pillanat is kezdte az ingerküszöbömet közelíteni, de a fegyelmi jelenetnél konkrétan már át is lépte.
Volt pár színész, akinek sajnos nem a vászon a műfaja, és ami a színházban jó, az filmben nem, de konkrétan a két főszereplő színész nekem (elnézést tőlük), kimondottan a legrosszabb színészeknek tűntek a filmben. Nem tudom megmagyarázni, csak azt tudom, hogy konkrétan nem értettem, ha annyi jó színész van körülöttük, akkor miért rájuk osztották a két főszerepet, amikor láthatólag nem tudnak megküzdeni a feladattal. A nő annyira egyszerűen játszott, semmi különbség nem volt az érzelmeiben, viszont (tényleg sajnálom) úgy nézett ki, mintha a szeme állandóan felakadt volna. Sem a szerelem, sem a testvére iránti szeretet, sem a nagy sietség, egyszerűen semmilyen érzelem nem volt.
A férfinak sem. Egyszerűen semmilyen kémiát nem fedeztem fel kettőjük között.
A testvér konkrétan szegény debilnek lett beállítva, ami nekem nagyon a szememet szúrta, és nem tudtam a rendezőt megérteni, mi volt vele a célja.
Ez egy nagyon gyenge négyes, csak mert a mellékszereplők közül volt valóban nagyon jó alakítás.

2024-01-05 21:31:58 Pretty Woman (1990) / Micsoda nő! Channá (3) #28

Az egyszer nézhető kategóriánál azért jobban kivitelezett, de mondanivalóját tekintve vagy nincsen, vagy agyzsibbasztó. Tökéletesen jó a kikapcsolódásra, mindenfajta túlgondolást mellőz, talán nagyon nagyon gyenge és kevés pozitív megnyilvánulás is van benne, de amúgy felnőtteknek szánt abszolút a valóságtól elrugaszkodott mese.
Ha mélyebben belegondolunk, akkor igen káros üzenete is lehet, de szerintem kár a hibát keresni benne.
Cukorszirupos, habos babos torta.

Viszont ha meglátom, hogy egy nőnek ez a kedvenc filmje, akkor elmormolok egy imát a pasijáért. :P

2023-12-20 06:07:44 The Reader (2008) / A felolvasó Channá (4) #86

A könyvre már nem emlékszem, így most csak a filmre tudok reflektálni, és a saját “olvasatomban”:
Az eleje nekem el volt nyújtva, a vége pedig össze lett csapva, de ettol függetlenül ha jól értelmeztem a srác/ férfi gyötrődését, akkor átjött.
adott egy 15 éves srác, aki felfedezi a testet és találkozik egy érett nővel, aki bevezeti ebbe az életbe, majd a nő viszonzásul nem kér mást, csak hogy olvasson fel. Egy nap a nőt elő léptetik, ahol kiderülne, analfabéta, és közben még mindig ott van egy fiatal srác, akinek eleve egy jobb élet jutott, mint amit valaha el tudna képzelni, szóval inkább lelép a nő.
A srácból férfi lesz, a folyamaton amin a társai átmentek, őt már nagyon nem is izgatja, hiszen mindent megélt már. Ügyvédnek készül, és egy érdekes esetet kell megérteni. Ügyvédként a “bűnösök” miértjét kell meglátnia, és az alapján képviselni őket. Igen am? De milyen felmentést lehet adni a haláltáborokban dolgozó őröknek? Ráadásul az egyikük az ő volt szeretője. Az egy dolog, hogy analfabéta a nő, és az önbecsülése fontosabb, mint az igazság, de jön a kérdés: miért nem nyitotta ki a templom ajtaját? És itt egy heves, és sokak számára érthetetlen választ kapunk: mert az a feladatában zavargást okozott volna. Nem, nem az analfabétaság rázta meg a férfit - szerintem -, hanem más, erre később visszatérek, mire gondolok. Viszont a férfit valóban szívenutotte az is, hogy inkább felvállalja a nő az életfogytiglanit, minthogy bevallja a szégyenét. Analfabétának lenni belathatjuk, abban a korban sem szégyen, nem okolható senki azért, mert nem volt lehetősége tanulni. És akkor megint kérem a türelmet, viszont másért már lehet okolni a személyeket. Szóval a férfi amikor rájön arra, hogy az analfabetasag nem szégyen, elkezdi küldeni a kazettákat. Viszont amikor kapja a leveleket a nőtől, arra nem reagál, miért?
Most jön az én elméletem, amikor meglátogatja a nőt, a szabadulás előtt, és megbeszélik, hogy a nő megtanult írni- olvasni, a férfi felteszi a kérdést: gondolkodott-e a múlton?
Vagyis a tudatlanság nem bűn, és szégyellni valónak tartható számára, inkább az volt a zavaró, amit ugye az egyetemen is elhangzott, a miérteket feltenni. Miért nem tette fel magának sosem a nő a kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy embereket ölnek meg a döntései miatt?
Gondolkodott-e a múlton, vagyis másképp tenné-e? Kinyitná-e a kaput? A válasz az volt, hogy nem kellett.
Mennyivel könnyebb lett volna a nővel együttérezni a tárgyaló teremben, ha ugyanazzal a hevességgel ráüt az asztalra, és azt mondja, hogy félt, félt, hogy akkor ő lett volna a másik helyett… mennyivel emberibb az emberi félelem, mint az, hogy nem érdekelt, miért kell emberekre felügyelnem, én csak tettem, amit kellett, nem tettem fel sosem kérdéseket, nem érdekelt, mi lesz azokkal a nőkkel, akiket kiválasztok, mert kvóta volt, és kész. Egy olyan ember számára, mint a ferfi, akit gondolkodásra tanítanak, arra, hogy ne fogadjon el semmit csak mert, egy olyan embertől, aki bevezette őt az első felnőtt kori élményeibe, azt mondja, hogy csak mert az volt a dolga… önmagában való megbicsaklás is. Egy ösztönlény, és egy észlény. A szex partner vs. amúgy az életét csak leélő ember.
Valószínűleg nem véletlenül tette fel a végén azt, hogy gondolkodott-e a múlton.
Szerintem ha nem az lett volna a vége, ami, akkor a következő beszélgetések a nő életéről szóltak volna, miért nem tudott sosem olvasni tanulni, hiszen ebből eredezhető az is, hogy ezáltal egy mások által bekorlátozott vilagban kellett élnie. Amiből ki sem akart szakadni. A srác már egész fiatalon lázadt a mások által előírt világ ellen. A no meg nem

Ettol függetlenül nem tartom kiváló filmnek.

2023-12-15 03:50:13 Christine (1983) Channá (5) #12

Bejött a film, nem tudom elkepzelni, hogyan lehetett volna jobban adoptálni a könyvet, hogy lekössön, és ne hihetetlen legyen.
Ez a verzió igaz nem követi annyira korhűen a könyvet, de mégis számomra sokkal több izgalmat adott, mintha a könyvet másolná.
1. Mert a könyvet olvastam, szóval mi újdonság lehetett volna?
2. Amit olvasás közben elképzelek, az King esetében nyilván a leírásai miatt is izgalmasak, és hozzák a feszültséget, de ezt egy filmnél értelemszerűen képtelenség lenne megteremteni.
Most kapásból nem tudom, hogy mennyi könyv adaptációs filmet láttam már (Marmint konyv amit olvastam, és láttam a film változatát is), de emlékeim szerint ez felülmúlta az eddigi King feldolgozásokat. (Szerkesztés: hülye vagyok a Halálsoron és a Remény rabjai is jó volt, szóval a szerkesztés az, hogy egy jó feldolgozások közé sorolnám ezt a filmet)
A híres Ragyogasnal pont a lényeget, a szereplők idegeinek leépülését nem tudták követni, mert eleve egy gyenge idegű volt a karakter akit kaptunk.
Ebben a filmben pedig bár sűrített, de benne volt a lényeg.
Hogy lehetett volna jobb is? Persze, mindig lehetne, de mégsem voltam csalódott a végén.

2023-12-13 15:55:23 Nobody (2021) / Senki Channá (3) #26

Az első fele sokkal érdekesebb volt, a rejtélyes karakterrel, akinek nem értjük a cselekedetei mögötti miértet. Onnantól kezdve, hogy világossá válik a miért, egy rém unalmas film lesz belőle. Emiatt a kettőség miatt nekem csak közepes, hiába a jó kezdet, ha a film második fele viszont egy tucat akció. (nem mondom, hogy azok nem voltak jók, csak mégsem a leesik az állam fajta) erős 3, vagy egy halvány négyes a film.

Kár ezért a filmért, pedig jó színészekkel van tele, és ennyi az összes pozitív amit el tudok mondani. Jah, meg a látványvilága.
Viszont a történet gyenge, a cselekménye lapos, a konfliktusok nevetségesek. Feszesebb lehetett volna, ha már a fő témára nem tudták felépíteni az egész filmet, vagy legalább a mellékszálak lettek volna érdekesebbek, de így vontatott volt, és nem maradt érdeklődésem arra, hogy izguljak a miérten. A vége talán vicces. Talán.

A sorozat legrosszabb, legidegesítőbb része. A leghaszontalanabbul eltöltött időm.

Azontúl, hogy minden szempontból egy hatalmas baromság az egész, még sincsen karácsony Kevin nélkül. A sorozatnak meg határozottan a legjobb része, talán a második résszel vetekszik.
A család, pláne a szülők, ennek a gyereknek jobb nélkülük, és jobban is járna.

Ez egy nagyon szerethető gyerekfilm, szép kivitelezésben. A kosztümök, és azok kidolgozottsága nagyon aprólékos. A látványvilág is, a dalok, bár nem az én világom, de semmi kivetnivalót nem találok benne. Egy habos-babos, szirupos karácsonyi gyerekfilm. Az ötöst a saját kategóriájában adom, nem a filmtörténelem legjobb filmje, de mint karácsonyi film, nem tudok rossz kritikát mondani rá. Ha a filmként nézem, akkor nyilván 3, de szerintem nem akart többet vállalni egy könnyed felüdülésnél, és annak viszont jó volt.

2023-11-23 14:37:56 [Filmet keresek] Channá #3215

Próba, cseresznye. Keresek egy filmet (bár simán lehet, hogy sorozat egy része). Valami posztapokaliptikus lehet, mert a szereplők találnak egy közösséget, ahol furcsa szabály van. Attól a résztől kezdve láttam, hogy megígértetik velük, hogy ha a közösséggel esznek, akkor el kell fogadniuk a közösség szabályait.
Fogalmuk sincsen, hogy honnan van hús, amikor is később kiderül, a túlélés miatt kannibálok, és a húst , a közösség tagjai, sorsolás útján önmagukat adjak a közösségnek előre is köszi a választ, csak hogy ne külön hozzászólásban tegyem!

2023-11-17 14:05:56 The Killer (2023) / A gyilkos Channá (2) #13

Egy klisé. Tucatjára lehet megtudni, hogyan (ne) legyél profi gyilkos, de azért bőven van lehetőség, hogy fogjam a fejem, mennyire amatőr. Szóval a történet 0 csillag. A feszültségi faktor 0 csillag.
A kimenetel 0 csillag. Az egészre csak azért adok 2 csillagot, mert 1 csillag a menthetetlen. Nulla csillagot pedig nem fogad be a rendszer. Nem láttam benne sem drámát, sem krimit, thriller pedig végképpen nem éreztem. Magát komolynak akaró vevő film, amúgy meg ha már végigböngészted a Netflix összes filmjét, és már kínodban nincsen mit nézni, illetve bedőlsz a Harcosok klubja kiírásnak (én) akkor erre a filmre lehet áldozni egy megnézést.

Köszönöm a reakciót!
Már jobban értem DiCaprio (a szája lekonyulását még mindig nem) és Gladstone számomra kevésbé "jó" játékát, még nem jöttem rá, hogyan lehetett volna jobban interpretálni a két szerepet, anélkül, hogy jobban megismerjük a szereplők belsővívódását. Szóval az utóbbi két színész játéka felé elnézőbb leszek.

előzmény: Olórin (#17)

2023-11-12 02:12:36 Prisoners (2013) / Fogságban Channá (5) #125

A vége miatt is szerettem annyira. A szereplőknek a reakciói húsbemaróan tűpontos reakcióik. A vége pedig pont emiatt volt zseniális. a saját fegyverét fordították ellene. Bár a kígyóval teli ládás jelenetet nem tudtam nagyon értelmezni, de ennyi legyen a bajom. Konkrétan a kígyókra értelmezem, nem a többi láda tartalmára.

Ha röviden kellene megmagyaráznom, hogy miért tetszett a film, annak ellenére, hogy sok karakternél kényszeresen kikapartam volna az agyam minden megnyilvánulásánál, az az Ernest karaktere. Egyszerűen nem tudtam eldönteni a szerepét. a szerepe az elkötelezettsége a nagybátyja felé, vagy Mollie felé, vagy önmaga felé. Ha jól emlékszem a filmre, azért nem is derül ki teljesen. Annak ellenére, hogy folyamatosan adja be az "inzulint", amit önmagán is kipróbál, bár a végén ömleng Mollienak egy sort, mégis ez a két dolog nagyon elbizonytalanít. Aláírja a papírt, de mégis nagybátyja ellen vall, de az, hogy folyamatosan, tudatában volt annak, hogy mérgezi a feleségét, mégis azt sejteti, hogy önmagának akarta a dolgokat, csak nem volt elég tudása ahhoz, hogy ezt önmaga megvalósítsa, kellett valaki, csak nem tudta, kihez kellene jobban helyezkednie ahhoz, hogy jobban járjon. Ha jól emlékszem a legkisebb gyerekük, aki meghal 4 éves? tehát minimum 4 évet ölel fel, amiből kb. annyit látunk, ahogy adja be a mérget, meg a kommunikációt Williammal, de közben valami szeretet félét mégis csak adhat Mollie felé, aki azért a végkimenetelnél csak látni, hogy nem annyira agyalágyult, szóval Ernestnek csak kellett vagy jól játszani a szerető férj szerepet, vagy Mollienak hülyének lenni, ez a feszültség nem hagy nyugodni, és ha Ernest és Mollie karaktere arra lett rendezőileg berendezve, hogy ez ne derüljön ki, akkor nekem 5 csillagos film. Ha ennek ellenkezője lett volna a cél, akkor viszont nagyon elment valami nálam. DiCaprio folyamatos keresztapás, szájlebiggyesztős alakítása annyira rossz volt. A spoiler részben leírtak miatt remélem, hogy a játéka azért volt annyira steril, mert ha nem, akkor ritkán látok ennyire rossz alakítást, a folyamatos bambán nézek ki a fejemből, és folyok a cselekménnyel.
Gladstone is egyedül a beteg részeket tudom értékelni, amúgy szintén tök semmilyen, steril.
De Nironál sem éreztem hatalmas örömöt, hogy nézhettem.
A film maga tetszett, történettel, krimi részével, ahogy a szálakat kuszálják, de maga a szerepjátékokat, mint sokadjára említem, ha nem ez volt maga a koncepció, nem tudom értékelni.

2023-11-05 22:19:11 [JÁTÉK] Channá #54138

5. My Fair Lady (1964)?

2023-11-05 04:47:58 Closer (2004) / Közelebb Channá (2) #45

Tök jó színészek, jó zene, szép vizualitás, aztán meg jön a hatalmas lózung.
A hazugsággal, meg az igazsággal, mert az különbözteti meg az embert az állattól?
Tényleg ennyire primitív a mondanivalója? Ennél már azt is jobban elviseltem volna, ha Larry és Anna, mint tapasztaltabb házaspár azzal töltené meg a laposodó életüket, hogy hülyére vesznek fiatalabbakat, hogy felpezsdítsék a kapcsolatukat, illetve külsőségekből töltődjenek fel... Alice és Dan. De helyette álcsipogást, és üres fecsegést láttam kb. az elejétől kezdve.
"Alice" volt az élő példája annak, hogy "hazugságból" (értsd: van a kegyes elhallgatás) is lehet kapcsolatot építeni, tulajdonképpen ő volt az egyetlen aki kapcsolatot akart, az egy másik kérdés, hogy a 3 "csak akkor vagyunk különbek az állatoktól, ha mindent kimondunk, és elmondunk egymásnak, amúgy ha feláll a .... megáll az ész elven emberek vagyunk másik kicsit félreértelmezte a képletet.
Szóval számomra ha már mindenáron tanulságot kell levonni a filmről, és megkeresni a nemlétező mondanivalóját, akkor az, hogy nem az őszinteség teszi emberivé az embert.

Mennyi potenciál lett volna ebben a filmben, de mennyi! Ehelyett elhúzott és kiszámítható. Szép lett volna, képvilága, dallama, története, mondanivalója, és még sorolhatnám, de ez az erőltetett, nem tudom magam megfejteni szál ténylegesen bosszantott.

Érdekes film, egy történelem által generált alkalom összehoz teljesen különböző embereket, és gyakorlatilag így megismerhetjük Mexikó történelmét, különböző emberi sorsokat, és az általuk adott életstílusok szokatlan (vagy mégsem annyira?) helyzeteket eredményez.
Kellemes volt a kép élmény, jók voltak a szereplők, csak ajánlani tudom megnézésre. Ha nem is Mexikó történelme miatt, akkor az emberi természet miatt.
Nem vártam azt, hogy ilyen kellemes meglepetésben lesz részem ezzel a filmmel

2023-10-13 21:11:12 Saw X (2023) / Fűrész X. Channá (3) #7

Undorítónak undorító, trancsírozósnak trancsírozós, fordulatos, bár tele van logikai buktatókkal. Sajnos gyorsan rá lehet jönni a film dinamikájára, de mindenképpen jobb mint a sorozat egyes részei, viszont közel sem annyira jó, mint az elsők.
Külön könnycseppet ejtettem el, hogy viszonylag nem túl értelmes közegben sikerült pont azt az egy kifejezést elsajátítani, ami a kimenetelnél szükséges lesz számára, hogy kommunikáljon, na ott is kimondottan húztam le a pontot.
Közben módosítom inkább 3-ra, mert beugrott mi idegesít ezt még.
Amanda. Érdekes, hogy mennyire megtört most a drogos csaj miatt, miközben a második részben, mikor össze volt zárva nem eggyel, sokkal könnyebben elviselte, hogy akar a kezei között haljon meg. A többi rész csak folyamatban van a visszanézése, szóval egyelőre csak a második részhez képest tudtam összehasonlítani a viselkedését

2023-10-10 21:10:17 Barbie (2023) Channá (5) #143

"Amúgy a férfiak tényleg jól érzik magukat a patriarchátusban? Vagy véletlenül ezer bizonytalansággal küzdenek, csak még annyira sem mernek beszélni róla, mert úgyis a 'bezzeganőknekrosszabb' lenne rá a válasz?"

Én amúgy kicsivel messzebb mennék ebben a kérdésben, és semmi köze a filmhez, mármint amit írni fogok, leginkább csak a kérdésedre reflektálnék, én azért hátrébb lépnék kettőt, és nem mint fehér, közép-nyugat-európai nőként tekintenék a dologra. Tekintve, hogy még mindig csonkítanak nőket, tekintve, hogy még mindig házasítanak ki nőket, tekintve, hogy még mindig arról szólnak a felnőtt filmek, hogyan legyen a férfinak jó, és a nőnek természetesen két perc előjáték egy instant nedvesség (és ez nem tőlünk messzebb levő, tőlünk távoli gondolkodású emberekre utaló gondolkodás), tekintve, hogy még mindig több nőt kényszerítenek különböző ruhaviselésébe... etc. ez nem kinek rosszabb, csak ha nekem egy afrikai férfi amiatt kezdene el panaszkodni, hogy neki le kell vadásznia egy madarat, hogy a gyerekeinek és a családjának legyen mit ennie, akkor megkérdezném őt, szeretne-e megcsonkított nemi szervvel, egy nála idősebb nőnek eladva élni. Vagy megkérdezném a férfit, mit szólna ahhoz, ha úgy kellene együtt lennie valakivel, hogy erősebb, és valószínűleg látott már olyat filmet, ahol pusztán ledominálják a másik nemet, hogy saját boldogságot elégítsék ki, és jobb esetben csak egy, és nem csoportos. Esetleg szóltak-e már be neki a Balaton parti városok egyikében, ha a nagy sör hasát kitéve vágta a füvet, vagy csak félmeztelenül szurkolt a kedvenc csapatának.
Szóval lehet úgy tűnik, hogy a nőknek rosszabb tábort erősítem, pedig csak szimplán olyan dolgokat vetettem fel, amik ha megoldódnának, akkor elkezdhetnénk egy olyat beszélgetést, hogy akkor a mai modern kori világban, ahol mindenkinek 8 órát kell dolgoznia, és 24 óra áll a rendelkezésére, és a fizetések pedig egyeletlenül vannak elosztva, mégis ki van jobban kiszolgáltatva, és kinek rosszabb az élete, és ha nincsen az asztalon étel, akkor az csak férfiaknak okoz stresszt, vagy a nőnek is?

Hozzáteszem, és ez már nem neked szólva, azért kíváncsi lennék nemek szerint leosztva, kinél kérdeztek-e már rá finoman (pedig elméletben nem lehetne), hogy van-e gyerek, esetleg terveznek-e? És mégis ezeket a kérdéseket miért tartják relevánsnak, ha elméletben ugye mindenkinek ugyanolyan rossz, mert a családot el kell tartania valakinek, és elméletben két felnőtt lenne erre a lehetőségre, mégis az egyik nemet már egy ilyen kérdésnél beskatulyázzák.

előzmény: Neela (#142)

2023-09-16 04:39:41 On the Line (2022) / Vonalban vagy Channá (5) #1

hát ez beteg, de nagyon. ez a nem igaz, hogy nem tudják hívni a rendőröket, totál le fogom pontozni ezt a filmet, ment a fejemben ha egy drónt tud irányítani, akkor ott kell lennie a közelben, nem igaz, hogy nem esik le nekik a tantusz tuti le fogom pontozni ezt a filmet. vedd már észre öreg, hogy ez a Dylen fiú be van építve és összejátszik, és még add is a kezébe a fegyvert, jól van okoska hát ezt jól lehúzom majd ezen az oldalon.
aztán jött a b.szdmeg, és aztán megint jött a b.szdmeg. És ennél a filmnél ellentétben más túl cifrázott filmmel szemben, még iszonyat jók is voltak a csavarok .
Szóval ezek után, hogy végig ilyen dolgok jártak a fejemben, mégis 5 csillagot kapott. Hát, hogy hogyan és miért, járjon utána. basszuskulcs, ez igen. Ez aztán forgatókönyv.
És vállalom, ha én vagyok az újszülött a földön, ha mindenki másnak egyértelmű lett volna, csak nekem újdonság. leszek én Dylen

Leszögezem, hogy nem a film korszakalkotó technikájára és a film minőségére adok 5 csillagot, hanem a bátorságért, hogy ilyen témához mertek nyúlni.
A filmről amúgy sem tudok sokat mondani, és nem is szeretnék, a témával kapcsolatban pedig nem ez a megfelelő oldal, de vállalom simán, hogy a pornót is megvetem, és ha valakinek arra lenne szüksége, akkor vagy egy pszichiáterhez, vagy kasztrálásra küldeném, minden más esetben pedig még a pornóra sem találok semmilyen pozitív hatást, bármennyire is van pár "szakmabeli", aki szerint lehet jótékony hatása. Akkor ne is menjünk bele, hogy a filmbeli dolgokról milyen véleményen vagyok. És én össze is kötöm a kettőt, még ha nem mindenkinek evidens is, mert simán el tudom képzelni, hogy pár fiatal a végén a már említett filmekben végzi.
Ezek után mindenkinek csak jó szórakozást kívánok a képernyők előtt eltöltött idejéhez is!

Lehet az a gond, hogy nagyon beharangolták a környezetemben, és ehhez képest egy lassú, és számomra unalmas filmet kaptam. Nagyjából ki is ment a fejemből, hogy láttam, és miről szól, erőlködni kell, hogy visszaemlékezzem, és amire emlékszem is nagyjából lelőtték az előzetesben.
Nem nagyon értem, miért kellett kettévágni a filmet.
Valamint az új csaj szerepen is meglepődtem, és érthetetlen számomra azon túl, hogy nyilván kellett az új pipi, mint ver frissítés, nyilván ilyen könnyen jönnek mennek a dolgok, ezen meg sem kell lepődni. Nyeljük le

2023-09-02 05:11:34 Barbie (2023) Channá (5) #81

Ti mind bipoláris zavarral rendelkeztek, ezt már más, korábbi okos is megállapította.

Kiszámítható, semmi fordulat nincsen benne, aki kicsit is járatos a filmekben. Persze lehet, hogy az újszülötteknek nagy meglepetés lesz, de rajtuk kívül egy nagyjából logikátlan film.
mondjuk nem értem, ha rájön, hogy kell jel a bombázót, miért nem áll meg az alagútban
Számomra a párbeszédek is kezdetlegesek voltak.

2023-09-01 01:18:50 Get Out (2017) / Tűnj el! Channá (4) #70

Annak ellenére, hogy elég gyorsan leestek a dolgok, élveztem. Rendben, nekem kevesebb vér is belefért volna, és több pszicho, emiatt is pontoztam le, de összességében jó volt

2023-08-24 16:33:01 Barbie (2023) Channá (5) #60

Én úgy tudnám elmagyarázni neked, hogy számomra mi volt a Barbie lényege, hogy nem volt. Barbienak, mint játéknak semmi dolga nincsen. Ezt el is mondják. Ő olyan, mint a videójátékok, a filmek, az edzőtermek, kikapcsolódni, kiszakadni a világból. Az egy másik kérdés, hogy tudjuk Barbie játék múltját, akkor biztos hallottunk arról, hogy mennyire torzítja a gyerekek és nők énképét, hogy karrier Barbiekat alkottak, most abba ne menjünk bele, hogy társadalmi példaként, vagy sem. Hogy keringenek pletykák a karot megemelő, és mellett növelő babáról etc. Viszont olyan kérdéseket tesz fel, amit egy kislány csinál. Játszik, és általában a szerepjátékok, vagyis babázások alatt vetíti ki a valóvilágban felhalmozott infókat. És milyen információkat kap? Van jobb esetben anya és apa, anya dolgozik, akkor otthon még főz, mos, takarít, meg kikérdezi mi volt az oviban, apa hazajön, vagy időben, vagy nem, vagy fáradtan vagy nem. Ha apa is főz, mos, takarít, akkor az rendben van? Vagy ha anya marad benn többet dolgozni, akkor az rendben van? Azzal mit kezdjen, hogy apa többet keres? Vagy éppen anya, akkor ne árulják el senkinek, nehogy apára papucsként tekintsenek egyesek? Az miért hír, hogy nő lett az elnök egy országban, ha eleve több nő van a világon? Az oviban, vagy iskolában, miért nők vannak, és miért nincs annyi férfi? Ha egy nőt leint egy férfi, az rendben van, de egy nőtől látunk-e olyat főnökként, hogy leint egy férfit? (ugye ez a filmben egy jelenet). Tényleg annyi a dolga egy kislánynak, hogy szép legyen? (mennyiszer hallják a lányok azt, hogy milyen szép kislány... mintha ez lenne az egyetlen érdem, vagy most az érdem, hogy szép?) És a fiúk, akkor ők most mik? Csúnyák? vagy mi? Ha elkezd valaki tanulni, akkor szemüveges, érdektelen lány lesz belőle, mert az energiája nem a külsőre megy, de akkor elhanyagolja magát, ha viszont csinos, akkor ismerjük, nem lehet okos is egyszerre. Az nem lehet, hogy egyszerre legyen okos ÉS szép. Bár tény, hogy a szép emberekhez eleve jobb egyéb tulajdonságokat is párosítanak, szóval ki tudja milyen okból van aki ezt követi, van aki pedig megint nem tudni milyen okból, ellenséges lesz a szebbekkel szemben - amúgy ez férfiakra is jellemző, a férfiasabb társukra erősebben reagálnak, mint a velük egysúlycsoportba tartozókkal. (várjunk, azt hiszem erre is volt utalás a filmben). Aztán cseperedik a lány, és már idősebb lesz, akkor mit kezdjen egy férfival, és annak "segítségével", ha amúgy köszöni szépen, tök jól elvan egy "segítőszándékú" férfi nélkül is . (jó, akkor mekkora bigott, meg beképzelt, etc.) Eleve, nem lehetne az a "segítség", hogy nem csak elméletben és a megint filmben elhangzott szerint(azt hiszem úgy mondja a férfi Kennek: "legalábbis nem mondjuk ki nyíltan"), igyekszenek nem csak elhitetni, hogy egy felnövekvő nő is lehet elnök, és ebben nem egy titkos és rejtett összenézés legyen a válasz, hanem olyan egyszerű és normális kijelentés legyen, mint pl ha a férfi akar otthon maradni a gyerekkel, akkor ő marad otthon. Amúgy is, miért kell meghatározni bárkit is. Vagy mi alapján? Az amúgy nagyon jó volt a filmben, csak sajnos nagyon rövid volt, ahogy akart arra is utalni, hogy bizonyos pozíciókba nem csak úgy kerülnek az emberek -közöttük ugye a női orvos-. Arra azonban sajnos nem reflektált érdemben, hogy bár ez alapján mindenki elméletben tudása miatt van abban a pozícióban, mégis miért a férfi csoport egyik tagja inti le a beosztott női dolgozóját, és miért nem történik ilyen a másik felállásban (bocs, ezt már írtam, de idekívánkozott nekem megint). Szóval a lényeg az, hogy kb. nekem ezek kavarodtak. Kicsit lehet hosszú, és összevissza, de még így is csak pár részt emeltem ki. Szóval a narrátor szerepe arra akart rávilágítani, hogy most ha férfiként ültél be, akkor ne férfiként nézd ezt a filmet, hanem most kislány és majdani nő életútját látod meg, egy szerepjáték során. Amit a gyerekpszichológusok is alkalmaznak, amikor egy gyereket szeretnének megismerni. Mert nem tehetik fel nekik ezeket a kérdéseket, hiszen mit értenének ezekből, de eljátszatják velük, és látják, hogy éppen milyen kérdések foglalkoztatják.
Aztán ha tévedtem, akkor minden tévedés jogát fenntartom, és bocs az idődért!

előzmény: somogyireka (#34)

2023-08-24 15:50:21 Barbie (2023) Channá (5) #59

Kezdem a negatívumokkal: még nőként is kínos volt nézni a férfiak kiherélését, egyáltalán nem volt semmi humor, de még fricska sem a sarkításukban. Illetve a táncos jelenetet sem értettem, ha csak nem akarták azon nézőket is kielégíteni, akik inkább a zenés-táncos műfajú filmeket szeretik.
Azt hiszem most ezek a legidegesítőbb vagy számomra legnagyobb kérdőjelet hagyó nyomok.
A jó dolgok: Na azt hosszan tudnám sorolni, és a végét, Barbie szerepén vagy éppen a befejezetlenségét hosszan méláztam, hogy negatív vagy pozitívként éljem meg, de ha úgy tekintek rá, mint egy szimpla játékbábára, akinek (és ezt el is mondták a filmben) az a szerepe, hogy kilépjünk néha a valóéletből, és nem az, hogy olyan témákkal foglalkozzon, mint a filmben látunk, akkor végül megértem ezt a véget.
Nagyon tetszett a narrátori szerep, pedig amúgy kimondottan idegesíteni szokott, de itt valóban tudták, hogy mi a szerepe, és jól is használták, így egy valódi Barbieland-be csöppentem, amitől először (vagyis promóciós alapján féltem, meg főleg a sok rózsaszínbe öltözött nagy- és kislányok tömegétől) de a végén egy hatalmas pozitív csalódás volt.
Lehetnék méltatlankodó, hogy milyen sok témát érintett, és hagyott lebegni főleg az alap és legnagyobb téma, hogy mi a jó arány a társadalmi szerepvállalásokban de azt hiszem, itt megint visszautalnék arra, mint Barbie személyére a filmben.
Az meg kimondottan üdítő volt, ahogy bevállalta Mattel a nem kicsit, de tényleges savazását, és itt aztán minden aljas gyomrost bevittek maguknak pláne, a kislányok álmait kielégíteni szeretnék, de azért legyen meg a bőséges profit, hát igen, pénz beszél.... most már csak az érdekelne jobban, hogy a Mattel mit kezd önmagával és ezzel a filmmel. Csak egy szimpla profit szerzési szándék volt emögött, mindenáron, vagy valóban fel is merülnek "ott fenn" ezek a kérdések.
Amúgy kedves férfiak. Itt a kedvesen és a férfiakon, de leginkább a kedves férfiakon együtt van a hangsúly, Nem így látunk titeket kikacsintás női társaimra, és halk megjegyzés, de igen. Na jó, nem!! nem!! és határozottan nem!! Várnék egy hasonlóan jól elkészített filmet, a férfiak egzisztenciális problémáiról

2023-08-17 02:40:42 Oppenheimer (2023) Channá (4) #36

Nagyon szeretném szeretni, és szeretem is, de nem tudok 5 csillagot adni.
Elolvastam minden háttéradatot, amit csak képzeltem, hogy el kell olvasnom, de kifelejtettem a Strauss szálat, és emiatt nagyon nem tudtam értelmezni a filmet. Mármint értem a szerepét ennek a szálnak, csak számomra nehezen emészthetően tálalták.
Nem zavart az idősíkon való csúszkálás sem. De az utolsó óra nem kötött le annyira, pedig az első kettő az, ami sokkal kiszámíthatóbb, hiszen megtörtént eseményen alapul, nagy meglepetést nem tartogathat magában.
Nem tudom, hogy túl művészinek, vagy éppen jónak tituláljam.
Háromszor volt szerencsém megnézni, és mind a háromszor ugyanazokkal az érzésekkel, és véleménnyel jöttem ki.

2023-07-29 19:08:11 The Departed (2006) / A tégla Channá (4) #100

Nagyon tetszett, izgalmas film, jó karakterekkel. Talán a hossza az ami kritikus, pláne a vége miatt, nekem az sok volt. Na nem a történtek, csak a csavarszámok. A kevesebb, néha több. A vége miatt csak 4 csillag, minden másban 5.

2023-07-06 03:26:20 The Flash (2023) / Flash - A Villám Channá (4) #15

Bocsánat, de nekem a hátamon a szőr megborzongott a különböző utalások által. Ennyi bőven elég ahhoz, hogy így felpontozzam, amúgy sem várok túl sokat, és nem is adok általában túl sok pontot egy szuperhősös filmre, csak ha a szokásos akción túl valami értéket is tud adni, nekem pedig ez adott.
A magyaroknak pedig mindig örülök a stáblistán. :)

Annyira szerettem volna szeretni, márcsak azért is, mert Peruban is játszódik, de nagyon csalódott vagyok, hogy a perui legendákra egyáltalán nem építettek. Miért nem lehetett mondjuk kondor, puma és kígyót ábrázoló robotokat megjeleníteni, ha jobban el akarnánk hitetni, hogy az inkák a robotok által alakították a történelmet?
Odaviszik Peruba, aztán nem használják ki. Olyan, mintha csak a stábtagok valami alibi miatt szerettek volna 5 csillagos szállóban (feltételezem a Machu Picchu bejáratánál levő 5 csillagos szállóban laktak a forgatás alatt) lakni, és ahhoz kitaláltak valami tök hülye történetet, amit a tudatlan közönség úgyis benyel.

Vessenek meg, de engem nagyon irritált Susannah karaktere. Vagy raktak volna be egy 15 évest, akitől még el is viselném, hogy nem tudja elviselni azt a terhet, hogy egy életre választ férjet, vagy inkább semmi. De ez, hogy mint egy cafka húzza mindenkinek az idegeit, beleértve az enyémet. Nők szégyene. Nagyon ritkán tudom felhúzni magam karaktereken, de ő egy tipikus példája annak, amikor még le is állítom a filmet, és a színészi nevek ellenére is hanyagolom ezt a filmet, valamikor soha napjára.
Jah, addig jutottam, amíg Trisztán vissza nem tér a csatából. Valahogy túl sok volt nekem, hogy valaki megvallja az érzelmeit, de egy kukkot nem tud kinyögni, hogy figyu, igazából a ló helyett szamár lennél, ha elfogadod ezt az esetet, akkor felőlem, ha meg nem, akkor legalább kaptál esélyt arra, hogy találj egy hozzáillő valódi nőt. De helyette, jaj, amit láttál az utolsó este Trisztánnal, azt baromira félreérted, mert valójában az volt, amit láttál.
Röviden ennyit. Szóval nem tudom, lehet az én idegeim nem elegek nő létemre az ennyire "romantikus" hülyeségre.
De még a korból adódóan sem érzem Validnak a viselkedést

Sajnáltam Rocketet, Istent játszani rossz, de amúgy meg annyira semmi ez a film. Néha gusztustalan volt

A színészeket szeretem, Olaszország gyönyörű, a film egyszer nézhetős, és attól függően, hogy kikapcsolni vagy kliséket keresni megyünk (amiből van elég) lehet élvezni; vagy szenvedni a filmen.
Amúgy tok nyilvánvaló az előzetesből is, hogy nem egy átlag életszínvonalat fog bemutatni

Egyszer nézhető, tingli tangli film. Azért ennél jobbra számítottam

2023-05-03 05:03:18 The Gift (2000) / Rossz álmok Channá (4) #7

Jó hangulatú, először látom Keanut ilyen szerepben. Fordulatos, tetszetős film, amikor sejteni vélem, aztán mégsem vagy mégis.
Hiányoznak a hasonló filmek. Jöhetne pár tipp

2023-04-20 01:06:36 Quiero ser (I want to be...) (2000) Channá (4) #1

Kár, hogy rövidfilm, így nem lehetett lekövetni a fejlődést, csak a kezdetet és a véget. De hogy hogyan?

Azért a zene is jó volt, meg a tájak is szépek voltak. :)

előzmény: dorothygale (#8)

Totál úgy ültem be, hogy nem vagyok semmilyen módon oda a Fantasy műfajért, és semmi háttérinfó nem volt, csak annyit mondtak nekem, hogy valami szerepjátéknak a változata, és ha más nem, akkor a popcornért megéri beülni.
Jelentem, nem csak a pattogatott kukoricáért érte meg beülni, nagyon pörgős, látványos, és jó humorú film volt, amit a maga műfajában négyesre értékelek.

Az egyetlen negatívummal kezdem, ami szubjektív is egyben, emiatt nem is lényeges annyira: a verekedések/csaták "megrajzolása" vagy annak stílusa nem jött be, de ez legyen a legnagyobb gondom, és hát ez is volt :)
Akkor jöjjön a jó:
Minden más. De főleg a mondanivalója. A rejtett szimbolikus dolgok, az, hogy a gonoszokról is kapunk infót, és így elméletben lehetne a gyereknek is elgondolkodni rajta, hogy a gonosz az nem csak úgy van, hanem valamiért lesz, és ezáltal lehet ismét jó is
A farkas aki az elmúlást jelképezi, és ugye a vége, hogyha elfogadjuk, és nem félünk, vagy harcolunk ellene, akkor élhetünk teljes életet.
A térkép, ami mindenkinek mást mutat, a kívánsága szerint, ami ugye maga az élet, és az, hogy mi a célunk az élettel
Sorolhatnám, de a lényeg a lényeg, hogy ezt nagyon eltalálták, és kis félelmem, hogy a gyerekek közül nem sokan fogják élvezni annyira ezt az inkább filozofikus mesét, mint inkább a felnőttek, de családi filmnek nagyon jó, és valószínűleg azért a kicsik hátsólebenyébe is belopja magát az üzenet. Kedvenc, mert egyaránt szórakoztató a gyerekeknek és a szüleiknek.

Nagyon lassú lefolyású, és hiába a vége, ha addig egy szenvedés.

2023-02-16 04:06:58 Blonde (2022) / Szöszi Channá (3) #23

Nem ismerem a valódi történetet, valószínűleg sosem fogom megtudni, és nekem jól is van így. Viszont ki nem állhatom, amikor morzsák alapján akarnak rekonstruálni dolgokat, nyilvánvalóan felnagyítva, hogy még hatásosabb legyen.
A fekete-fehér és színes jelenetek között először azt a “logikát”? találtam, ahogy szét akarja választani Marilynt a Normatol ugye ez azért is nehéz, mert a forgatókönyv szerint Marilyn vagy Norma sem tudta elválasztani a szöszit, mintha a férfiaknak nem is számított volna, sőt . Ami szinten lehúz hiszen nem tudom, hogy áldozat, vagy számító egy nő, így a férfiakat sem lehet megítélni, kivétel az elnöki kapcsolat, ami egyértelmű, és ez nagyon bejött, ami nem, azt a spoilerben jeleztem, valamint az is, hogy a főszereplő mentális állapotához hasonlóan próbálja bemutatni a filmet, ami nyilván zavaros és nehezen befogadható, de ez már annyira nem új műfaj, hogy mégsem tudom tátott szájjal nézni (még szerencse is). A hosszát kicsit túlzásnak tartom, viszont tetszett, ahogy bemutatja mennyire ipar a mozi, hogy kvázi beáldozva őt, vagy önmagát áldozza be, mindegy milyen állapotban, csak legyen meg az eredmény. Addig sem a konkurens tarol.
Megelőzési céllal megmutatnam az olcsó hírnévre vágyó fiataloknak, legyen választási alapjuk, és tudjak mi az ára a dolgoknak, de aztán ha mégis erre az útra lépnek, akkor… igen, itt jön egy morális kérdés, mossuk kezeink, mert minek ment oda, vagy bár ő akart odamenni, mégsem kellene visszaélni a helyzettel, mégha amúgy valóban elég sok mindent önként vállalt ahhoz, hogy oda kerülhessen ahova. De ezek már nem a filmben vannak benne, nehogy azt higgye bárki is, hogy ilyen jó lett volna.
Nekem az eredeti hanggal is, meg a magyar szinkronnal is szenvedés volt, a spanyol volt még talán elfogadható. Nem, nem néztem meg háromszor, csak kerestem a megoldást, hogyan nem irritál a hang. Ami nem tudom, rendezői vagy spontán

2023-02-09 16:52:19 Idiocracy (2006) / Hülyék paradicsoma Channá (3) #28

Olyan volt számomra, mint a Ne nézz fel csak azért hasonlítom ahhoz a filmhez, mert azt láttam előbb. Nem tudok dönteni, hogy ez vagy a másik megnézése volt fájdalmasabb számomra, az utóbbinak a hosszúsága sem segít, itt pedig eleve az erőltetett vígjátékot nem szeretem.
Jó kis társadalmi kritika, fájdalmas klisékkel olyan intelligens vagyok, hogy az alapvető biológiával nem vagyok tisztában, és nőként a biológiai órát nem ismerem? hát, akkor hiába a 141 vagy mennyi IQ, hogy ha a szaporodás rész kimaradt a képzésben. Tulajdonképpen az agyatlanságba nem tudok nagyon mit mondani, illetve de olyan okos férfi vagyok, hogy mindenre feláll a szerszám, csak nem az intelligens feleségemre? mennyi szex botrány derül ki híresen intellektuális férfiról? és ha az elméletben túl okosak így viselkednek, tehát az alapvető dolgokat ugyanúgy megteszik, mint bármely átlagos, akkor miben kellene megkövezni a kevésbé szerencséseket intelligencia szempontjából? Hogy emberek, és ösztönlények, mint a másik magas IQ-val rendelkező is?
Az egyetlen mondat amivel tudtam is kezdeni valamit amikor Joe Ritának magyarázza, hogy menjen vissza a múltba és népszerűsítse a fejlődést, a tanulást, a képzést, mert ő maga (Joe) hiába volt átlagos, a legnagyobb hibát követte el azzal, hogy csak a seggén ült, és nem csinált semmit, és ezzel passzívan hozzátett a jövőbeni állapothoz, ami kicsit emlékeztet egy filozófiai könyvre - kövezzetek meg, akkor sem tudok neveket, címeket megjegyezni - amiben az a fő téma, hol válik szét az egyéni szabadság a társadalmi szabadságtól, egyáltalán elválik-e. Tehát a hobbyaink pl csak mi magunkért van, vagy a közjólétért válasszuk meg azt is, hogy mivel kapcsolódunk ki... etc. Annak ellenére, hogy ilyen sok mindent tudtam erről írni, nem tudom a filmet felpontozni.... Illetve de, mert tulajdonképpen most jöttem rá, ez sokkal emészthetőbb bármely ember számára, mint a másik, amit csak kínzások útján tudnám újranézni, mindenfajta pótcselekvés nélkül.

2023-02-08 01:12:59 The Menu (2022) / A menü Channá (3) #33

Még nem tudok dönteni aközött, hogy nagyon jó, vagy átlagos a film, mert egyszerre volt érdekes, egyszerre pedig egy másik film jutott eszembe vagy sorozat? amiben egymást eszik meg, így maradhatnak a közösségben, és amikor először bekerülnek az újak, nem tudják, viszont szívesen esznek, majd amikor megtudják, mi az ára, akkor a csapat pár tagja elfogadja a feltételeket, a másik fele pedig nem szóval kicsit erre hajazott ez a film is, legalábbis maga a történések igen hasonlónak látom, viszont a háttér történetre már nem emlékszem a feljebb leírtnál, de azt hiszem bőven más a mondanivalója, és itt válik el az, hogy miért nem tudok dönteni a jó és átlagos között. Mert van hasonlóság, csak hát a morális kérdésben tér el.
Az mindenesetre szokatlan volt, hogy milyen könnyen elfogadták a sorsukat, és lehet, sőt biztos elkerülte a figyelmem, amikor nem csak a lányt világosítja fel, hogyan záródik a nap, de mindenesetre az a snitt van meg, hogy elmondja a lánynak, hogy mindenképpen döntenie kell, négyszemközt, majd kimegy, a többi vendég közé, akik már tudják a sorsukat, miközben, elméletben nem csak a lány partnere volt beavatva? erre ha tud választ adni, megköszönném.
Az anya ott létét sem értettem nagyon, azontúl, hogy nem volt szent, illetve mi volt a segédek motiváltsága, hogy az egészben bennlegyenek, azon két? segítőn kívül, akik megosztották a miértet? Azt hiszem nagyon szőke vagyok a feltett kérdéseim miatt, na mindegy. Még emésztenem kell a filmet. Khm. Ha értitek az utolsó mondatot :P

2023-02-05 22:06:24 Emancipation (2022) / Emancipáció Channá (4) #2

Az egyetlen hátránynak a hosszúsága, és itt is inkább a második felét értem.
Az első része számomra izgalmas volt, és izgultam, még annak ellenére is, hogy igaz történet alapján. Persze voltak klisék, meg párszor fogtam a fejem, de ezeket nem tudnám hatalmas hibának mondani.
Nem vagyok operatőr, meg film iparban jártas, szóval a képi világával nekem nem volt bajom, amit máshol kritikaként olvastam.

2023-02-02 03:16:45 Athena (2022) / Athéné Channá (2) #4

A kamera mozgás, és képi világán kívül nem sok jót tudok mondani. Sőt… csupa sz*rt. Erőltetett, hatásvadász. Kedvencem amikor állnak egyhelyben amikor leesik, hogy már régen forog a kamera és akkor neki kezdenek a “vének” a beszélgetésnek, vagy csak szimplán rosszul vágták meg, vagy amikor az egyik fiatal nagyban ide oda ugrál, amikor végre megérkezik hozza a rendőr, akinek ezek szerint már régen ott kellene lennie, a srác mozgása alapján.
Aztán a kiváló szövegkönyvről ne is beszéljünk.
És amennyire hatékonyan vezeti át az egyik jelenetről a másikra.
Nem hittem volna, hogy egyszer is eszembe jut a 1942? (Utólag szerkesztve 1917, hat igen, ennyire volt “jó” az a film is) Vagy melyik oscar díjas film, ami khm szintén sz*r, de mintha azt koppintottak volna, csak most a francia konfliktusra, legalábbis a “vágatlanság” látszatát akarják fenntartani.
Khm, az első 10 perc után elvesztettem a figyelmem

2023-01-29 16:11:24 Babylon (2022) Channá (5) #25

3 óra, és mégsem néztem egyszer sem az órámra, nem untam, nem ásítottam, nem éreztem, hogy töltelékjelenetek lennének benne.
Szenzációs, előttem már okosabbak megírtak mindent, annyi, hogy nem érzetem visszaesést a kezdeti lendület után, sőt.
Remekül mutatja be a változást, az egyéni és az ipar szinten is. Sosem gondolkodtam el azon, hogy színészileg mekkora kihívás lehetett ez a korszak.
Teljesen másra számítottam, és annál is jobbat kaptam. Teljesen meg vagyok elégedve!

2023-01-28 17:23:18 Plane (2023) / A gép Channá (3) #6

Tisztességes közepes. Egyszeri szórakoztatásra, illetve később a tévében jó esti program.

2023-01-27 18:23:27 Mon roi (2015) / Az én szerelmem Channá (5) #14

Remek film, remek színészekkel. Komoly téma, nagyszerű feldolgozása. Bár kicsit lehetett volna hosszabb, személy szerint nem éreztem egyenletesnek a nő fejlődését, nekem elfért volna még pár árnyalat a folyamat bemutatására, persze a férfi szemszögét, és pláne a gyerekkel való "játszmát" még jobban kidolgozhatónak tartom, de ez már legyen az én személyes problémám, ettől függetlenül kijár a maximum. Hangulatvilágban is jó volt a képvilág és a zenék is. Eredeti nyelven néztem, ha ez hozzátesz valamit, vagy elvesz az értékelésből.

2023-01-25 19:55:08 By the Sea (2015) / A tengernél Channá (4) #11

Nagyon szépek voltak a képek, jó volt a film képi hangulata. A téma nagyon tetszett, nekem a feldolgozás is, talán a ritka kivételek közé tartozom, akiknek nagyon bejött a monotonitása, melynek szintén volt jelentősége az üzenete miatt. Nem tudom, miért nem tudnám a maximális pontot adni rá, mert számomra mindenben a maximálisat hossza.
A drámaisága és a feszültsége, a különböző mellékszereplőknek a történetei is nagyon jól passzolnak, majdnem zseniálisnak nevezném, de egyelőre nem tudtam megfejteni, hogy mi miatt nem tudok rá maximumot adni. Viszont mindenképpen megy a nem elfelejtős filmek közé. Talán kedvencekhez is.
Talán a lezárása miatt, mert nem szeretem a monológokat, és nem szeretem ha megfejtik helyettem a dolgokat. Lásd a halászt. Ennyi kis titokzatosságot hagyjanak meg a nekem is.

Huh, nehéz egy olyan filmet pontozni, ami konkrétan 98%-ban ugyanolyan mint az elődje, csak amcsi verzióban.
De mégis itt mit kellene értékelni? A könyvet? A filmet, amit előtte már alkottak?
A színészeket? Jó, ők rendben voltak, de egy Tom Hankstol mégis mit kellene várnom, hogy pont egy olyan filmet fog elcseszni, aminek pont előző nap néztem meg az eredeti változatát, a számomra nem ismert színésszel, aki ugyanolyat alakított?
Mondjuk nem a film tehet arról, hogy én megnéztem annak ellenére, hogy pontosan tudtam, mi vár rám

2023-01-14 14:44:45 Marie Antoinette (2006) Channá (2) #22

Milyen szép csöpögős filmet sikerült csinálni, egy kimondottan érdekalapú házasságból.
Ez a Marie Antoinette és férje is, hogy csak áldozatok lettek ebben a filmben, és a parasztok, minden ok nélkül lázadtak fel.
Tucatból is a rosszabb.

2023-01-13 22:16:20 M3GAN (2022) Channá (3) #2

Hu meg ha. Ja nem ide.
Semmi újító.
Sőt, van egy olyan érzésem, hogy egy tok ugyanilyen filmet már láttam.

Két dolog miatt néztem meg és egyben vártam is.
Whitney, mert mint énekest nagyon szerettem hallgatni, és mert a rendező előző hasonló filmje miatt. Valószínűleg az utóbbi miatt túl nagy elvárásaim voltak. Persze sejthettem volna, hogy Freddie életéről szóló film után nehéz lenne egy ugyanolyan sikerű filmet alkotni, de a remény sosem hal meg.
A film megnézése után mégis.

Nehéz témájú film, kicsit limonádé feldolgozásban.
A hatalmas csalódást a vége hozta.
Julianne Moore jól játszik benne.

Tetszett, hogy gyorsan eljutottunk a cselekményhez, és nem kellett várni rá sokat. Ennek hátránya, hogy olyan fájó információkat akartak a torkunkon lenyomni, amik fájnak Kiri létében valóban a legfontosabb kérdés, ki az apa, azt úgy fogadjuk el, hogy van. Ne tegyünk fel kérdést erről, inkább szenvedjünk az apja miatt. Spider jelenléte ugyanez, aki esetleg megkérdőjelezné a memóriáját, nem, az első részben semmi célzás nem volt a jelenlétére, de most rántsuk meg a vállunkat és fogadjuk el, hogy létezik. Meg azt is, hogy az egész, költséges bevetés az egy ok miatt van, hogy bosszút álljanak.
Ezeken túl viszont kapunk egy szép képvilággal és többségében kellemes kis filmet. Aki szereti az akciót az nagyon fogja szeretni ezt a filmet, aki a természetet, annak sem lesz csalódás. A mondanivaló is nagyjából szép. Persze néha felszisszen az ember a pszichés nyomáson, amit az apa a gyerekei felé ad, és előre meg is adja a gyerekeinek a sorsát "Szégyent hozol!" Hát, igazán gratulálok! "te vagy a legidősebb", neked kell a tesóidért is felelősséget vállalni. Ezt persze pár régimódi apa rábólintva elfogadja, azonban azt elfelejtik, hogy a gyereknek gyereknek kell lennie, és bármi történik a gyerekekkel, az a szülő felelőssége, sosem a legidősebbé! Szóval ezt a rosszul begyepesedett szokást is el kellene felejteni
Viszont a részeg tudós résznél valóban elgondolkodtam volna azért iszik, mert tudja, hogy a felesleges ölés eredményeiből jön az a pénz, ami finanszírozza a kutatását. Ezen azért lehetne elmerengeni egy kicsit, hogy akkor most megéri-e a fejlődés, vagy sem. Milyen ára van annak, hogy mindig csak előre és előre , ha hagyott volna időt rá, de sajnos pörögtünk is tovább, pedig azon kicsit lehetett volna moralizálni, és üzenni.
Az első rész jobb volt. Kevesebb fejfogós hülyeség volt benne. Vagy akkor kevésbé fájt

2022-12-14 10:29:47 Nagykarácsony (2021) Channá (2) #10

Szerettem volna szeretni ezt a filmet, mert magyar, de sajnos nagyon bugyuta és kavalkád lett.
Minden szál jó lett volna, de sajnos nem tudtak kihasználni rendesen a potenciált. Engem jobban érdekelt volna a Pali? és Lilla története, de pont azt rontottak el a legjobban. A főszereplők története sablonos és kiszámítható volt.

2022-12-14 10:25:22 The Mummy (2017) / A múmia Channá (2) #20

Csak azért nem egy csillag, mert a nézhetetlennél azért egy fokkal jobb volt.
Sem a történet, sem az alakítások nem érdemelnek többet.
Nagyon sok minden ki sem volt bontva, és magyarázva, viszont voltak amiket túl toltak.

2022-11-22 21:29:41 Allied (2016) / Szövetségesek Channá (4) #22

A nyálas jeleneteket kívül nagyon tetszett, a második fele, feszültségekben gazdag, és folyamatosan tartja a figyelmet.
Mivel az eleje összecsapott lett, így egy gyenge négyest adnék, a színésznő miatt, és a férfi vívódása miatt

A Farghenheit 451-re hasonlított, izgalmas volt, és figyelem fenntartó, összességében nekem tetszett. Bár voltak érthetetlen részek, de szerettem a színészeket, így megbocsátok ennek.

A két színészen kívül nehezen lehetne értékelni a filmet, rájuk adtam 1-1 csillagot.

Nem túl eredeti, és nem túl izgalmas, mégha ebben az évben erre a filmre vártam a legjobban. Kár.

2022-10-23 02:06:14 A tanú (1969) Channá (5) #62

Az elején élveztem, a végére pedig lefagyott a mosoly a számról...

2022-10-21 10:55:08 Bullet Train (2022) / A gyilkos járat Channá (3) #8

Erősen billenek a három és a négy csillag között, mivel négy csillaghoz képest sokszor néztem az órámra, viszont három csillaghoz képest jobb volt.
Kedveltem a színészeket, a karaktereket, és bár a humor adott volt és előre kiszámítható, mégsem volt lapos.
Viszont a cselekmények sorozata lapos volt, és már nem azért vártam a fordulatot, mert benne lett volna a cselekményben, hanem mert már rá lettem szoktatva, hogy úgyis kapok valami "erőltetett poént és cselekményt" pluszba, amin jóóól meg kell lepődni, és amit nagyon kell értékelni, ha már fontosnak tartották berakni. az ikrek közül valaki meghal, az oszlop rádől az autóra, de kb. azon, is hogy az összes antihős meghal, a kiscsaj folyamatosan azon gondolkodtam, hogy melyik tök ugyanazon a kaptafán készült filmből lett átmásolva, amit el is mondanak, hogy ez a szerepe, de mégis
Ahhoz túl komolyan vette magát a film, hogy vígjáték legyen, de ahhoz nem volt elég vicces, hogy az legyen.

A képvilág húzza fel nagyon, a többi, történet, karakterek, mind egy tucat. Narrációt még mindig nem szeretem a filmekben, és azt sem, hogy nevekkel akarja becsalni a nézőket, majd kap belőlük két percet.

2022-09-21 00:10:47 The Batman (2022) / Batman Channá (1) #99

Hosszú, vontatott, unalmas, semmi érdekes. A zeneszerzőt sajnálom csak, hogy kitett magáért, a gyenge film kedvéért. Eleve utálom a filmekben a monológokat, erre van az egész műfaj, hogy ne egy hülyét kelljen hallgatni, ahogy magában beszél. Van kelléknek kép, meg más szereplők, esetleg haladó szinten már beleszövik a cselekménybe, amit a főszereplőnk elmotyog, és a profi szinten nem is kell ketyós, mert maga az egész film mond el mindent.
jön az ár, hát jelöljük ki a legalacsonyabb épületet, hogy odameneküljenek az emberek. A tetőre mindenki elfér.
Jah, és már a második "csavarnál" be kellett volna fejezni a filmet, minden más csak a szenvedésre tesz rá egy lapáttal. Ez igen sok lapát lett. Ha azt hinnéd, hogy vége, akkor sincsen vége, mert lehet még jelentéktelenebb jelenettel megspékelni. Közel három óra, de minek?
A szerepgárdáért sem voltam oda. Meg a Bruce emo kinézetéért.

2022-08-13 05:13:44 Hush (2016) Channá (4) #10

Régen láttam már legalább elfogadható horrort, lehet amiatt is tetszett. A már említett fürdőszoba nem volt teljesen világos, vagy mondhatni realisztikus, de minden másban megfelelő volt, a figyelmet is jól tartotta fenn, és osztotta be a történéseket

2022-08-07 22:49:55 Zhou (2022) / Incantation Channá (1) #1

értékelhetetlen, legszívesebben nullát adnék neki.

2022-08-01 05:10:56 Shazam! (2019) Channá (4) #29

Tetszett, nem akar több lenni mint ami. Fiataloknak tok jó. Néhány jó mondanivalóval.
Persze nem a legjobb akciófilm, és vannak hibái, de bőven belefér

2022-07-31 05:19:18 Elvis (2022) Channá (3) #8

Számomra egyedül a film utolsó egy órája volt értékelhető, ha az életrajzi film részét nézem. Mert a film eleje mindenről szólt, és kicsit túl sok mindenről, csak a lényegről nem. Pláne ha a zenei részt nézzük, akkor viszont sajnos ez a film nagyot bukott.
Már fél óra után hallottam horkolást a nézőtéren, pedig délután hat-hét óráról beszélünk, egy hosszúhétvégén... Többen piszkálták a telefonjukat. Aztán kb. a Las Vegas résznél kapcsolódtak be a nézők is, és lehetett is valamit érezni az egészből. Mert gondolom itt az érzésekre akartak hatni, csak arra nem sikerült.

2022-07-21 23:05:22 Don't Look Up (2021) / Ne nézz fel! Channá (2) #57

Elsőre is leesett, hogy hülye vagyok, és befolyásolható, de emiatt kár volt elhúzni, és vergődni- ezzel az infoval nem visszaélni, és helyen kezelni, köszönöm

2022-07-19 11:08:34 Inside Man (2006) / A belső ember Channá (5) #27

Jól összerakott, dinamikus film, jó fordulatokkal.

2022-07-16 19:54:37 Obi-Wan Kenobi (2022) Channá (4) #26

Nem vagyok rajongója a filmsorozatnak, tulajdonképpen eddig a sorozatig nem is értettem a filmeket. Emiatt adtam négyest. Mert ez a sorozat segített megértetni, ki kicsoda, ki ki miért van rosszban, etc.
Azt nem mondom, hogy rajongója lettem, és mostantól várni fogom a híreket, illetve azt sem ígérem, hogy rohanok megnézni ismét az eddigieket, de ha úgy adódik, hogy vetítik majd, esetleg baráti összejövetelen feljön ez a téma, akkor sokkal nyitottabb leszek, mint eddig voltam.
Kicsit idegesítő volt pár karakter, és nem tudok rájönni, ez a sorozat hibája, vagy alapjáraton is ez a karakterük. nekem obi-wan iránt érzett minden empátiám elszállt, amikor a harmadik nővért simán odavetette Anakinnak, fogalmam sincsen, hogy ilyennek szánták-e pl az ő karakterét, de ha nem, akkor emiatt hajlandó lennék simán 3 csillagot is adni
Emiatt az egy csillag levonás. Szóval teljesen laikusként, élvezhető volt, és nyitottabbá tett.

Fél csillag thor felsőtestéért, fél csillag a zenéért, és még egy csillag a színészekért (Bale, Crowe, Portman etc) és ezzel ki is merült minden amit lehet ebben a filmben értékelni.
Úgy érzem, hogy itt már nagyban a következő generációt célozták meg, és nem az “öregeket”.

2022-07-10 03:07:00 Public Enemies (2009) / Közellenségek Channá (3) #155

Kicsit vontatott volt és hosszú. Tetszett volna, mert maga a történet, a szereplők is jók voltak, de többször untam a fejem, mint az indokolt lett volna egy jó film esetében. Kár emiatt a film miatt, mert kiváló alkotást is lehetett volna kihozni belőle

2022-07-07 04:14:07 The Game (1997) / Játsz/ma Channá (5) #107

azt hittem, hogy a Christinet alakito színésznő azzal a szándékkal hagyta el a partyt, hogy elmenjen a bankhoz, és kivegye a férfi pénzét, aminek a jelszavát a kocsiban mondta el előtte a hapi, amikor mentek az erdei búvóhelyre, de ehhez képest valóban lezárul a játék, egy Happy enddel

2022-07-07 04:01:39 The Game (1997) / Játsz/ma Channá (5) #106

Lassan indul, de aztán mindent bele. Bizarr egy játék, amiben résztvevőként nem tudom, részt vennék-e, viszont nézni is legalább annyira izgalmas volt.

Amikor először láttam, nem nagyon kötött le, mivel nem vagyok a misztikus világ szerelmese.
De aztán hallottam pár dolgot, hogy mi mire akar utalni, és így másodjára és sok évvel később sokkal jobban tetszett és lekötött.
Nem voltak rosszak a színészi játékok, pláne ha elgondolom, mennyi lehetett az élőszereplős jelenet, és mennyi az utólag odaszerkesztett, ennek tükrében valóban gyerekektől/fiataloktól egész kiváló színészi munka.

Hosszú, vontatott.
És bosszantó, hogy még a részletekre sem figyeltek. Jól van az úgy alapon készítették ezt a filmet :(

Túl sok karakter, túl sok szál, és így mindegyik kidolgozatlan.
Ha legközelebb megnézem (ami már biztos nem moziban lesz), előre készítek egy bingo-s játékot az előző részek nagy jeleneteiből, és azzal fogom eltölteni az időt, hogy megtaláljam az összes visszautalast az előző részekre (ami nem lesz nehéz).
Nem minden filmnek áll jól a ráncfelvarrás. Mégha a szereplőknek örültem is.

2022-06-05 05:24:32 Top Gun: Maverick (2022) Channá (5) #8

Nekem nagyon bejött ez a film. Habár az elsőt többször is láttam, de nem mostanában, mégsem éreztem azt, hogy kellene az előzmény, de mégis akinek megvan az eredeti, annak pedig tok jó nosztalgikus részeket tettek bele. Habár simán megjósolható, hogy mi fog történni, egy percig sem volt unalmas. Illetve de, a romantikus jelenetek -számomra- de beletartozik ebbe a műfajba.
Tom jól tartja magát, meg a többiek is jól összeszedték magukat, a ver frissítés is helyen volt.
Lehet csak azért értékelem túl ezt a filmet, mert visszahozza a régi emlékeket?
Nem hinnem, mert nekem tetszett a mostani bevetés, a felkészülés, talán a vége ment el, de egye fene, talán így könnyebb lezárni egy korszakot, és jó szájízzel (?) visszaemlékezni az egészre.
Amúgy fene egye meg, hogy megizzasztotta a tenyerem a bevetés. Jó volt a látványvilág

2022-05-14 20:20:43 Ex Machina (2014) Channá (4) #61

Azt hiszem az első olyan élményem ahol egy robot embert öl eltértek egy eddig bemutatott szabályokon, ami pozitív élmény volt számomra. Viszont nem tudok eltekinteni attól, hogy csupán pár nap alatt az emberünk ennyire megtört, minden hogyan. Vagy rosszul követtem a napokat, vagy igen labilis volt, és emiatt nagyon sokat elvett az élményemből.
Maga a film és az elgondolás viszont nagyon tetszetős

Nem vagyok Marvel rajongó, de egynek elmegy. Azt, hogy kicsit kiléptek a szuperhősös világból, külön élveztem viszont.
Nem mondom, hogy életem élménye, és az extrák sem hoztak lázba.

2020-11-28 00:34:43 Phantom Thread (2017) / Fantomszál Channá (5) #44

Kedvencem lett. Bár az eleje nem volt könnyen befogadható, a végére annyit nevettem/nevettünk. Csodálatosan ábrázol egy mások számára megfejthetetlen, de mégis működő kapcsolatot.
mert valójában ki gondolja komolyan az esküvői fogadalom azon részét is, hogy rosszban is, és betegségben is? Ők komolyan gondolták...
Külön öröm, hogy ekkora korkülönbség volt a két ember között, és nem, nem mert amúgy így elfogadható, bár abban a korban jobban előfordult milyen jól mutatja azt is, hogy az egyének a kapcsolatban is külön érnek és más korszakuk van, mégis át lehet Hidalni ezt is ment a kedvencek közé
Ha már tettünk fel magunkban egy-egy pár esetén , hogy mi köti össze ezt a két embert, mi az ő titkuk, mi a Fantomszáljuk? Akkor lehet szerintem érteni a filmet. Tisztán és pontosan, és ehhez jön még az alkotás oldala... hogyan készülnek a remekművek etc.

Gyerekbarát , Mad max koppintás

2020-04-14 21:44:46 Inferno (2016) Channá (1) #28

A többi rész számomra nagyon tetszett, de ez a rész valami szörnyen rossz volt. Kesze-kuszaság, semmi nem volt normálisan megmagyarázva, mintha nem lett volna átgondolva, és ha rájöttek volna, hogy valami szálat nem zártak le, akkor gyorsan lezárták valami elképesztően bénán. Röviden egy jó sz.r film/rész.

2020-04-14 21:40:22 Replicas (2018) / Klónok Channá (3) #3

Érdekes film volt, nagyon felcsigázott, és fenntartotta az érdeklődésem jó hosszan, de mégsem tudok rá a maxot adni, mert sem a vége, sem a szereplőknek a logikátlansága nem jött be. A vége pedig kimondottan lehúzta.

2020-04-02 04:41:15 El hoyo (2019) / A platform Channá (5) #9

Ez egy igen nyers film , társadalomkritika, nagyon hatásos, bravúros , hogy milyen kevés dologgal, ilyen jó filmet sikerült összehozni. Egyetlen egy a vége, az egy hatalmas WTF volt, attól függetlenül , hogy simán értettem az üzenetet szegény gyermekeknek esélyt adni, hogy ne maradjanak a gödör alján, ami ez esetben nem csak platón, hanem tény szeru
Tehát aki nem értette, #nekem úgy jött le#, hogy az üzenete a gyereknek,ments meg minél több fiatalt, és adj nekik lehetőséget, mert ahogy mondtak, mindenkinek szegény gyermekeknek esélyt adni, hogy ne maradjanak a gödör alján, ami ez esetben nem csak platón, hanem tény szeru
Tehát aki nem értette, #nekem úgy jött le#, hogy az üzenete a gyereknek,ments meg minél több fiatalt, és adj nekik lehetőséget, mert ahogy mondtak, mindenkinek jut

  • 1
  • 2