Channá

Tapasztalat: 212 film
Kompetencia: 18 film
Súly: 662
Regisztráció: 2014. január 3. (6 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Gwoemul
A gazdatest
1 2020-02-26 3,4
(228)
The Remains of the Day
Napok romjai
4 2020-02-25 4,3
(324)
Oscar
 
5 2020-02-24 4,1
(950)
Dolor y gloria
Fájdalom és dicsőség
3 2020-02-24 4,1
(88)
Child's Play
Gyerekjáték
2 2020-02-24 2,9
(76)
Greta
The Widow
4 2020-02-24 3,6
(22)
Joker
 
5 2020-02-19 4,2
(635)
Gisaengchung
Élősködők
3 2020-02-19 4,4
(424)
Little Women
Kisasszonyok
5 2020-02-11 4,0
(85)
La La Land
Kaliforniai álom
4 2020-02-10 3,9
(520)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-02-26 14:07:57 Joker (2019) Channá (5) #313

Írtam, hogy nem Batman filmként kezelem? Szerintem igen.
Írtam, hogy az a száll erőltetett lett?
Szerintem igen.
Bár mind a kettőnél a szerintem kifejezést ki is hagyhatnám..
Más, szerintem elég ciki az, hogy egy ilyen filmnél a legnagyobb kritika az, hogy betegyük a többi képregény film közé, miközben minden másban messze felülmúl komolynak szánt filmeket is.
Szóval én annak örülök, hogy mint a bekakat, úgy főztek meg a nézőket is. Beultettek egy látszólag képregény filmre, és egy sokkal nagyobb latoszoggel engedték ki őket, mind ezt akaratukon belül tettek volna, mert nem biztos, hogy sokan megnéztem volna... Viszont így még lehet kevesen mondjak azt utólag, hogy bánják... Max a Batman szálat bánják, de maga a film többi részét biztos, hogy nem.
És megint csak nem tudok elszakadni az Oscartol, ott Beultettek egy dramara, és szembe lettem kopve... Annyira felszínes volt, hogy magam éreztem kínosan... Miközben nem kevés nálam okosabb ember ült velem, és mégsem sikerült elinditani semmilyen beszélgetést. Ennél a filmnél meg lehet...
Persze ha csak egy szalba kapaszkodunk, jó erősen, és nem akarjuk észrevenni, hogy dráma műfaj is fel van sorolva, akkor valóban csalódás lehet...

előzmény: kaamir (#312)

2020-02-26 13:36:07 Joker (2019) Channá (5) #311

Nekem eleve gyengén az, ha egy embernek a történetet ismerhetem meg, pláne ha ez egy olyan karakter, akit eleve negatívan kellene megitelni. Itt meg kapunk egy nem felszínes magyarázatot, hogyan is lett az, ami...
Az lehet az én hibám, hogy nem akarom besorolni (már) a Batman filmekhez, hanem eleve külön kezelem. A filmnek voltak mélységei, szerintem pár néző fel is szisszenhetett talán, és mondhatná magában, hogy igen, már értek mindent.
És amíg kapunk egy emberi lélek drámát, ami szépen ki volt dolgozva, és bár nem vagyok pszichológus, de nekem minden szépen stimmelt, és annak ellenére, hogy sejtettem milyen elettortenete lehet neki, mert kb vallom, hogy senki nem úgy születik... Mégsem tudtam úgy nézni, hogy jah pipa ebben a tünet en, pipa ebben a behatasban, mert mégsem volt klisés...
Másrészt volt a társadalmi kérdés is, aminel egy ici pici hiányt érzek, talán ott meg kellett volna mélységei adni, mert pusztán az indikátor nem magyarázza meg az ekkora robbanást, itt mondjuk a fantázia már kellett nekem, hogy elképzeljem a társadalomban is mekkora veszultsegnek kellett lennie ahhoz, hogy oda jusson a film, ahova... Nekem ezek voltak a szempontok, amit már önmagában is tudtam értékelni pozitívan, úgy, hogy láttam egy Oscar díjas, elméletben szintén társadalmi kritikát vakarni akaró filmet, úgy meg még jobban afelé hajlok, hogy ez a film messze tulszarnyal azon. Én csak a nevezett filmekhez hasonlítom a Jokert, és lehet, hogy ha nem ennyire ingerszegeny közegben kellene összehasonlítások, akkor nem is lenne akkora nagy durranás, de az nem a film hibája, hogy manapság annyira kinlodva lehet jó filmet látni. Bár még így is hiányos a repertoár, mert sajnos pár várt filmet nem sikerült megneznem, lecsúsztam róluk.
Ettől függetlenül tartom magam, hogy több elgondolkodtato dolog van ebben a filmben, mint egy sima vállrándítás...

előzmény: Mizi (#309)

2020-02-26 13:11:00 Gwoemul (2006) / A gazdatest Channá (1) #25

Gondoltam megnezem ennek a #túl# dicsert rendezonek más filmjét is.
Mit mondhatnek, kb mintha egy 14 éves débil rendező rendezett volna 14 éves debileknek filmet. Attól még nem akadok ki, hogy az effekt szörnyen amatőr volt, tudjuk be, hogy nem volt elég pénz.
De az egész cselekmény, a szereplők...
Szólni kellene, mert Tarantinon nevetünk, etc. az egy koreai másolatban ultra gáz...
Szerintem van pár ember, aki vegigszenvedte a rendezonek a filmjeit, és bár élvezni nem élvezte, úgy volt vele, hogy ne o egyedülikent szenvedjen, szóval úgy adta elő, mintha zseni lenne.. Pedig csak valami alacsony IQ val rendelkezo, futottak még.
Egy Mit tettem a tavaly nyáron, v mi is a címe a Zs kategóriás amerikai parodiaknak, na azok is néha felülmúljak ezt...
Az agysejtem pusztulasnak indult...

Kicsit lassú volt, viszont a színészek és a történet is lekötött. Több témát is érint, és mindegyik érdekes. Mint a személynek a története, mint a politikai vonala jó volt.
a legjobban az a rész "bosszantott fel" és talán a legnagyobb erénye ennek a filmnek, amikor ki akarják kérdezni a véleményét politikáról, majd jól kinevetik, miközben az amerikai a szakemberekre hívja fel a figyelmet. Számomra ez a szál húzta fel négyesre a filmet

2020-02-19 16:31:03 Joker (2019) Channá (5) #300

felvezetőként, ezt a filmet tavaly októberben néztem meg kétszer, csak erre az oldalra nem vittem fel a kritikámat. Most ide bemásolom, amit más forumra írtam. Illetve kibővíteném, hogy látva két hatalmas Oscar esélyes és nyertes filmet, teljesen le vagyok döbbenve, hogy miért nem ez nyerte az Oscart. Társadalmi kritikában is messze felülmúlta ez a film az Élősködőt, aminek elvileg az lett volna az erőssége... És akkor a kritika:
Számomra ez a film egy igazi jó meglepetés volt. Direkt nem néztem semmi kritikát, előzetest semmit, így a szokásos akció (anti) hős film helyett kaptam egy drámát, ami nekem az egyik kedvenc műfajom, egy jó kis lelkizessel, és pszichés problémákkal, na hát itt már rögtön kenyérre lehet kenni.
Először is, a színészi alakítás majdnem 10 csillagos, simán Oscar. Bár Joker szerepe, karaktere hozza is magával.
Szépen behuzott a történetbe a rendező, teljes mértékben meg tudtam érteni Joker fejével a cselekedeiteinek a miertjet, attól függetlenül, hogy természetesen a való életben nem tenném utána.
Minden egyes mozzanat, minden egyes feleslegesnek tűnő kepkocka automatikusan hozta magával a vegkifejletet.
Egyedüli hatalmas kritikam a Batman vonal erőltetett belegyomoszolese.
Másodszori nezesre is simán lekötött, sőt, még több értéket tart fel előttem.

2020-02-19 16:03:25 Gisaengchung (2019) / Élősködők Channá (3) #75

Háááát, lehet nem azután kellet volna megnéznem, hogy tudtam , Oscar díjas… mert ahhoz képest messze alulmúlta az elvárásaimat.
Még az elején csak-csak lekötött, bár nekem erősen az HBO sorozat Aranyásók jutott eszembe, aztán meg a végére átvett egy másfajta történetbe, amit nyilván az is nehezíti a megértését, hogy nem éltem Koreában, és nem tudom, hogy valóban ennyire szörnyű állapotok lennének. És valahogy sok gondolatot nem is indított el bennem, valahogy a nagy baráti társaságban nem indított el mélyenszántó beszélgetéseket, inkább mindenki nézett furán ki a fejéből, hogy mi a csuda, és miért ezek a díjak.
A szereplőkkel nem lehetett azonosulni, sőt nálam többször is volt pillanat, amikor fel akartam állni, és elhagyni a termet, mert már kimondottan irritált az egész történet, utána hiába a horroros szeretetem, még ezen a vonalon sem tudott kicsit sem érdekelni, és hogy őszinte legyek a vége sem, a jelenetsorozat sem tudott kicsit sem lekötni, inkább komikumnak gondoltam, mintsem meglepettség, per meghökkenés, vagy nem is tudom, hogy mi a jó túrót akart kifejezni az alkotó… Sajnálom.
A társadalmi probléma nem volt kifejtve, a vége erősen Tarantíno mindenkit abszurd módon kinyírunk, a klisék közhelyesek voltak, és amennyit mégis a filmre szántunk megbeszélni, kb egy mondattal le is rendeztem a nagy társadalmi problémás jelenetes idilli majd gyors mélyrepülést jah, hát erősen pofán kellene csapnia annak, amikor a bokor mögött lapulnak indiánnak öltözve, és akkor benyőgik, hogy busásan fizetik emiatt, bocs, nem magyar és még csak nem is angol fordításban néztem, szóval ha nem szó szerinti a fordításom, akkor nyakazzatok le, ha nagyon akartok, na és akkor kellett volna valamit éreznem, asszem, legalábbis ez az egy dolog volt, amin a társaságunk akart beszélgetni, én megcsak annyit mondtam, hogy de hát el is fogadja a pénzt, tehát kölcsönösen megvan az üzleti alap, hiszen a "sofőr", sem mondta, hogy jah, hát ne fizess drága barátom, ingyé vagyok én ám itten... szóval a nagy szipp is gyorsan le lett lőve, és ezzel le is rendeztük ezt a két és fél órás filmet... amiből kb. 1,5 óra lett volna értékelhető

2020-02-11 01:56:19 Little Women (2019) / Kisasszonyok Channá (5) #7

Nem emlékszem sokra már az előzménye, de vele együtt és nélküle is megallja a történet, persze jobb úgy, hogy ismerjük az előzményt, mindenesetre amire én emlékszem, bőven kielégítő volt.
A filmrol: először a hossza megijesztett, meg az elején nehezen kaptam el a fonalat, de aztán olyan érzelmi hullámvasút játszódott le bennem, hogy magam is megdöbbentem, hogyan lehet ekkora hatással rám egy ilyen film. Mert én nem kedvelem az ilyenfajta filmeket, és mégis teljesen lekötött, elvarázsolt.
Az egyik pillanatban még nevettem, és szó szerint egyszer csak éreztem ahogy a könnyek folynak le az arcomon, és nem az örömtől.
Inspiráló, lenyűgöző, és egyszerre keser édes.
Nagyon örülök, hogy az ismerősöm elhivott rá, mert magamtól nem néztem volna meg, és bizony sok mindenről maradtam volna le.
A könyvet még nem olvastam, de már varolistan van

2020-02-10 01:34:13 La La Land (2016) / Kaliforniai álom Channá (4) #86

Uh, az elején valami habos babos, nézhetetlen filmre, vagyis musicalre számítottam, emiatt sem néztem meg eddig. De nem. Igen, néha sok a dal meg a tánc, meg a csili-Vili, de osszessegeben nagyon tud ütni. Már értem a sikerért, és én is osztom, hogy jó! Nagyon jó! Nagyon tetszik a cselekmény, a vége, meg minden

2020-02-07 16:19:55 Le chant du loup (2019) Channá (4) #1

Meglepően nem volt rossz. Nem mondom, hogy folyamatosan akciókban dús lenne, de mindenképpen meglepő volt, ahhoz képest, hogy egyáltalán nincs túlreklámozva. A látvány sem gagyi számítógépes.
A történet is egyedi, a cselekmény sem buta. Hatalmas pozitív csalódás volt.

2020-02-01 04:24:45 1917 (2019) Channá (2) #46

Viszont a rendező annyira kiralysagos volt, hogy még azért korhuen egy indiait is vetett, szóval a drámai kategóriában is megerne egy Oscar... Kis humanitárius.
Arra is figyelt, hogy még véletlenül sem a britek tegyék meg az első lövést, ők mindig csak áldozatok voltak a jelenetekben...
Oscar esőt ennek a remekműnek. Amúgy meg tok hiteles véleményeket szoktam itt olvasni, olyanok, hogy tok jó volt a film... Hát amiatt igen csak kijar neki X Oscar, mert sikerült a technikával már odáig eljutni, hogy egy snittnek tűnjön a film.. Én meg a legjobb szeplot, meg mellékszereplő, és a kis francia csajnak a legjobb női szereplőt is megadnam. Aztán majd jöjjünk vissza kb 3 év múlva és nézzük meg, hogy hányan fognak egyáltalán emlékezni, hogy ez a remekmű melyik vh rol szólt?... Mondjuk a címet is be tudja nyogni

Összes komment...