Channá

Tapasztalat: 426 film
Kompetencia: 38 film
Súly: 1376
Regisztráció: 2014. január 3. (10 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Conquest of the Planet of the Apes
A majmok bolygója IV.: A hódítás
2 2024-05-18 2,3
(164)
Escape from the Planet of the Apes
A majmok bolygója III.: A menekülés
5 2024-05-16 2,7
(191)
Beneath the Planet of the Apes
A majmok bolygója II.
4 2024-05-16 2,9
(271)
Planet of the Apes
Majmok bolygója
5 2024-05-11 4,2
(730)
Sister Act
Apáca show
3 2024-05-11 3,2
(618)
House on Haunted Hill
Ház a Kísértet-hegyen
4 2024-05-11 2,8
(234)
The Big Short
A nagy dobás
5 2024-05-11 4,0
(640)
Up in the Air
Egek ura
3 2024-05-11 3,8
(856)
Hope Springs
Amit még mindig tudni akarsz a szexről
4 2024-05-11 3,2
(253)
The Nun II
Az apáca II.
2 2024-05-06 2,5
(71)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Én azt hittem, hogy kezdem érteni a sorozatot, de ennek a résznek hála, teljesen elbezonytalanottabb az idősíkokban, az ok-okozati eseményekben. nem arról volt szó eddig, hogy az emberiség önmagát irtotta ki? Ehhez képest meg úgy néz ki, hogy a majmok lázadása volt a kiváltó oka mindennek. Mondjuk az előző részben már feljött a kutyák- és macskák téma, de nem gondoltam volna, hogy ilyen formában csapódik le az egész. Oké, lehet be kellene fejeznem az összes rész, és akkor helyremenne minden. Ugye? Ettől függetlenül gyorsan alkalmazkodott a majom meg az ember a kutyák nélküli világhoz. Bocsánat, de ez annyira szürreális leírni, mármint a kutyák és macskák hiánya miatt jutottak oda, amit az első részben láttunk?

Nem vagyok professzionális, ami miatt tetszett ez a rész, az a másik oldalról való megközelítés.
Számomra érdekes témákat érintett, és bár a fő vonal elég kiszámítható volt, a végére is valahogy így számítottam, összességében mégsem tudnám lepontozni. Nem láttam az összes részt a sorozatnak - sorban haladok - nem ez a legjobb, de ismétlem, nekem bejött az oldal váltás.
Korához képest is jól megállja a helyét.
Nem tudok kritikát megfogalmazni, illetve de, bár színészi alakítás hagyna nemi kritikát, de emiatt nem húzom le összességében a filmet.

2024-05-11 04:04:15 Barbarian (2022) / Barbár Channá (2) #37

Miért annyira lehetetlen egy olyan filmet készíteni, ahol addig nem jut ki a szereplő, ameddig össze nem tudnak hozni egy filmet, és amikor megvan, akkor vagy kapunk egy feloldozást, vagy nem?
Számoljuk össze, mennyiszer volt az a filmekben, hogy na akkor jóóól elütöm az autóval, de hu, milyen fordulatos, az autó pont besz.r, amikor el akar hajtani. Igaz, megtehette volna ezt anélkül is, hogy elüti a torzat, és simán elhajt, és maga mögött hagyja az egészet, de nem! jól bele a házfalába, hogy az autó is mozgásképtelen legyen. Az igen! ez is annyira eredeti ötlet volt, hogy sosem láttam már ilyet! pláne ha már 4 vagy 5 csillagot várnak el tőlem, akkor minimum egy ilyen eredeti ötletet értékelnem kellene.
De az, hogy tulajdonképpen úgy döntenek, milyen HATALMAS fordulat lenne, hogy kijutott a szereplő, de jóóóól vissza is megy. Na, ez aztán tényleg egy elkerülhetetlen, és totál professzionális megoldás. A tipikusan le is sz.rom ezek után, hogy mi lesz a szereplőnkkel.
A többi kritikát, már előttem is leírták, főleg a jól lelököm a csajt, majd utána ugrik az anya, és milyen meglepő, fizikát megszégyenítő módon már a szörny ér le előbb a földre, és utána rá a csaj, és mindezt persze egy olyan magasságból, ahol indokolt, hogy még be is hozhatta ezt az amúgy valóban repülő magasságból kivitelezhető manővert.
Eléggé megindokoltam, hogy miért nem esik le az állam, vagy belátható, hogy nem kérek túl sokat egy horrortól? Miért kérem számon, amit számon kérek?

előzmény: Dangar (#35)

2024-05-06 04:15:05 Barbarian (2022) / Barbár Channá (2) #34

Egyszer lenne egy olyan horror ahol ha sötét van, akkor nem megyek le a pincébe, ha a pincében vagyok, nem megyek kideríteni, hogy honnan jön a fény, ha kijutottam valahonnan, akkor nem megyek vissza. Szóval ha ezek teljesülnek, akkor kezdődhet a történet. Amúgy meg miért kellene fognom a fejem, hogy az áldozat, a saját csapdájába esik bele? De tényleg, magyarázza már meg nekem legyen kedves, hogy miért kellene ezek után nekem jó indulatú lenni, és jóóóól meglepődnöm a történeteken?

2024-04-24 16:29:56 Dumb Money (2023) / Pénzeső Channá (4) #2

Méltatlanul mellőzött film.

2024-04-15 03:53:30 Hereditary (2018) / Örökség Channá (2) #85

A figyelmemet kb. ott vesztette el, amikor az anya elkezdett valami iszonyat hangon hisztizni, és onnantól kezdve, hogy konstatáltam ez nem egy átmeneti dolog nála, illetve a férje meg a tipikus a tej is megalszik a szájában típus, elkezdett nem érdekelni. Ezen meg már a film csúcspontjának számító pókmászás sem segített, sőt, ott gondoltam igazán, hogy talán csak egy csillagot ér a film.

Kellemes kis film, de sajnos közepesnél nem tudom jobbra pontozni, pedig minden potenciál megvolt benne. Két jó színész, pár közepes szereplő, érdekesnek induló cselekmény, valahogy rossz történetszállra kifuttatva.
kár érte

Előre jelzem, nem tudtam végignézni a filmet, mert nem tudtam azonosulni egyik főszereplővel sem, és igazából nem tudtam értelmezni a Julia Child (b.sszus, lehet, hogy a vezetéknevéből kellett volna leesnie) gyermeteg, fura hangon vinnyogó akármilyét. Fogalmam sincsen és igazából nem is érdekel, hogy miért lehetett az a rendezői utasítás, hogy közel ötven éves nő úgy viselkedjen (látom, az eredeti csaj sem volt jobb), hogy minden megjelenésénél kaparja az agyam. De sajnos a másik nő sem volt komplett, így kénytelen voltam magam józanész megőrzésére félbeszakítani a filmet. Valahol ott, ahol Julia elkezdte a tanítást.
Szegény Stanley Tucci, hogy neki ehhez asszisztálnia kellett.
Szóval megállapítható, hogy nem szegény Streep volt szörnyű.

Érdekes megközelítés, hogy amikor valaki kezdene valamit önmagával, akkor önzőnek van kikiáltva, de aki meg mindenkit a saját kesernyés pocsolyájában tartana, az egy áldozati bárány, miközben egyértelműen szegény áldozatunk az, aki féltékeny arra, hogy a barátja ő nélküle is tud élni, és jól éreznie magát. Nem feltétlenül kiteljesedni, nem lesz belőle Mozart, de boldog lesz, mert az teszi, amire nem volt lehetősége, mert a másiknak az önsajnálatába kellett asszisztálnia.Akit pedig nem tesz boldoggá az, hogy akit elméletben kedvel, boldog, akár nélküle is... az nem szeret, az birtokol. Miközben áldozatunk folyamatosan önbecsapásokba keveredik, hogy miért is kell neki a pocsolyájában megmaradnia, és miért is ellensége így mindenki, aki nem akar az önsajnálatba belemerülni. Még az sem tántorítja el, amikor valaki szó szerint szemlélteti vele, hogy mennyire szenvedett a társaságától, és mennyire visszatartotta a pocsolyájába. Amint részegen kivergődött legalább egy kicsit, és élni kezdett, máris partnerre talált volna, de nyilván ezt az állapotot nem tarthatta meg, hiszen akkor az addigi énjét kellett volna szemen köpnie. A kedvességet pedig kár volt felhoznia, hiszen Colm nem az összes szigetlakótól vonta meg társaságát, hanem csak attól, aki nem hagyta élni, és így kicsit is úgy érezni, hogy nem csak azért jött a világra, hogy meghaljon, a kettő között meg elteljen az idő. A diákjai felé is árasztott kedvességet. Csak hát szegény páránk, aki elszenvedője Colmnak - irónia - annyira korrekt volt, hogy elűzte azt, aki észrevette Colm szeretetét, legalábbis annak más formáját, mint amire főhősünk behatárolta. Erre még a kevésbé értelmes is felhívta a figyelmet. Onnantól kezdve, meg már csak annyit láthatunk, ahogy próbálja a saját mocsarába visszarángatni Colmot, bármi áron, másokat bevonva, akár ellene hangolva. Ezek után mi a kérdés, és miért csodálkozunk rá, hogy Colm egy ilyen koloncot, és érzelmi piócát felismert és le akart rázni magáról? Érzelmi piócánk pedig szegény párának van beállítva, miközben egyedül maximum Dominic volt a valódi pára, aki mindennek elszenvedője volt, és nagyon nem is volt lehetősége a képességei miatt alakítani az életét, pedig még ő is több erőfeszítést tett erre, mint Pádraic. Siobhant sem kiáltja ki senki rossznak, mert fogta a sátorfáját, és időben - Colmnál jóval fiatalabban - felismerve a rá váró nyomorult jövőt, ő is inkább elmenekült a piócától. Még lehetőséget is adott neki, hogy az álindok - munkanélküliség - hátrahagyva, új életet kezdjen, de piócánk ezzel sem akart élni. Ezek után nem tudom, mi a kérdés. Colm meg ráeszmél a végén, hogy kire pazarolta az egész életét. Persze ő is tehet róla, hiszen miért csak akkor eszmél, amikor életet lát a túlpartról, miért nem előbb eszmél rá, hogy milyen parazita és gazda kapcsolatban van.

Nehezemre esik dűlőre jutni az osztályzatával kapcsolatban, mert filmügyileg pöpec minden, történet szempontjából nem látom be, hogy mit akart mondani. Amennyiben ez csak egy film volt, ami bemutatott 4 fiktív embernek az életét, akkor nincsen semmi gondom, tök jó kikapcsolódás volt.
Amennyiben akart kezdeni a férfiak problémájával, és a kezelésének módjával, ott már komolyabb kivetnivalóim voltak.
leül a 4 jóbarát, megtámogatják az egyik problémás barátjukat, és elszabadul a pokol. Nincsen támogatás amögött, aki egyedül él. Mégis könnyebb annak, akit bár nem szívesen, de várnak otthon, mint akit senki nem vár, de nem gond, ezen túl tesszük magunkat egy vállrándítással. Felállítunk példákat arra, hogy milyen sikeresek voltak - bár itt kérdezném meg a siker definícióját - az alkoholista emberek, mellőzve az információt, hogy mögöttük levő, árnyékban élő emberek adott esetben mennyivel többet szenvedtek, hogy a köz jól szórakozzon. Nem gond, feláldozhatóak az alkoholisták hozzátartozói, amennyiben az alkoholista a többség szemében rock star. Jómadaraink végre megérzik annak szellőit, hogy az ő életük problémáira való megoldásaikra mennyi embernek kell a közvetlen környezetükben szenvedni - nyilván lehet megoldás lenne, ha a 3 gyerekes anyuka is bevágná a hisztit, és elkezdene inni, meg a másik családban, lévén a gyerekek már nagyobban, ott csak komplettük kezdene a család inni, esti vacsora mellett, mert apucinak fáj az élet. Másnak nem, csak neki, és ebben a filmben tessék komolyan venni. Szóval kapják a pofonokat, ekkor észre is veszik magukat, de a végén, leül a 3 jómadár, és ugyanazzal a kifejezéssel, ugyanazzal a párbeszéddel konstatálják, hogy tulajdonképpen semmi rossz nem történt, ez az élet rendje, sőt, a kapcsolataik is "új szintre emelték"... a főszereplőnk pedig alkohollal a szervezetében, sörrel a kezében, rátalál az ifjú önmagára és a jazz balett múltjára. Az igen, ez aztán egy hatalmas feloldozása volt a filmnek. a film kicsengése miatt nem tudom 3-nál jobbra értékelni.

Összes komment...