Channá

Tapasztalat: 144 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 169
Regisztráció: 2014. január 3. (3 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Interstellar
Csillagok között
5 2017-03-24 4,1
(1012)
Kong: Skull Island
Kong: Koponya-sziget
4 2017-03-10 3,5
(89)
Collateral Beauty
Váratlan szépség
5 2017-02-11 3,0
(33)
Rogue One: A Star Wars Story
Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
3 2016-12-21 3,9
(414)
The Accountant
A könyvelő
3 2016-11-01 3,4
(301)
Scarface
A sebhelyesarcú
5 2016-10-31 4,4
(971)
Ghostbusters II
Szellemirtók 2.
5 2016-10-29 3,4
(408)
It's a Wonderful Life
Az élet csodaszép
4 2016-10-14 4,5
(358)
Goodfellas
Nagymenők
4 2016-10-09 4,4
(1054)
Room
A szoba
4 2016-10-09 4,3
(515)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Kedves Billy, noha plakát szerint rögtön Apokalipszis most jut eszembe, ne tévesszen meg a plakát. Tekintsünk el olyan bakiktól, hogy ha az őslakóknak nincsen hajójuk, akkor miért van a védőfalnál felnyitható kapu, a hajónak, és ha egy hatalmas állat nem tud megemelni egy helikoptert, akkor majd egy nő legalább meg tudja mozdítani... és hogy a kezdőjelenetnél azt hittem, hogy repülő makett zuhant le, annyira aránytalanul kicsinek tűnt a repülő, és ha több percig égetünk egy szörnyet, akkor egy hirtelen robbanás után súlyosan fog égni... ha a pók alatt állunk, és több méter magas, akkor nem lehet egy karnyújtásnyira a lába, hogy levágjuk, ahhoz pár métert csak rohangálni kéne
Messze jobb mint a Godzilla, de lehet, hogy azért mert frissebb az élmény. A végső harcból a L'Amour rész simán kimaradhatott volna, és valahogy az egész filmet koppintásnak éreztem, különböző filmekből.
Ezek után miért is adok 4 csillagot? Mert összességében izgalmas volt, és szépek voltak a képek, és lekötött. Minden hibájával együtt.

Huh, először le akartam húzni, mert olyan Charles Dickens feelingem volt. És azt már kimaxoltam karácsonykor. De a legeslegvége, amikor sokkal jobb csavart húztak elő, amire én gondoltam, illetve amivel fel akartam dobni a filmet, az hirtelen felhúzta 10 pontosra.
Na jó, a film végének az utolsó 5 perce, a záró rész előtt, na az kicsit mélyre rántotta a filmet. De próbálok szemet hunyni felette. 5 pont.

Az első filmem, aminél még csak egy előzetest sem, sőt semmit nem tudtam róla.
Nem tudom, hogy ennek tudható-e be, de az első felét (?) halálra untam. Kerestem hova fog kilyukadni a történet, mi, és hogyan fog összekapcsolódni.
Szomorú vagyok, hogy bár nem 3D-ben néztem, mégis tök homályos voltak a hátterek, és számomra giccs parádévá sikerült varázsolni ezt a részt is a szereplőkkel, a már megszokott droiddal ( sok mindent elárul, ha egy filmet már másodjára is egy droid visz el a hátán).
És amikor a fejemben összeállt a kép, hogy miért is ez a rész, onnantól megint csak untam, bár a harc jelenet lekötött (picit), de jókat mosolyogtam és ásítoztam a bajszom alatt.
A végkimenetel is várható volt, máshogy nem kapcsolódhatott a már leforgatott részekhez, de azért a végéből is megvágtam volna pár mesébe illő jelenetet.

2016-11-01 12:53:17 The Accountant (2016) / A könyvelő Channá (3) #4

Ritka felesleges volt az utolsó egy órát ennyire elhúzni, csupa haszontalan információkkal, és kit érdekel? fordulatokkal. Én nem tudok beállni abba a táborba, ahol a vége miatt felpontozzák.

Nagyon szép és szívet melengető egy film. Az egy csillagot azért vontam le, mert aránytalannak találtam a filmet.
Az elején (szerintem) túl lett húzva a tökéletesség, a végére pedig (komolyan 20 percet szántak csak rá) kevés volt a másik oldal. És annyira szíven ütős jelenet sem volt benne, ami miatt nagyon másképpen kellett volna (megint csak szerintem) döntenie.
Viszont nagyon tetszett a bankrendszer működésének a bemutatása, és a fotelben ülős rész is igazán ütős volt (pláne, hogy már akkor ilyeneket taníthattak, hogyan lehet valakivel éreztetni, hogy nem partnerként kezeljük őt, vagy ha akkor ezt még nem tanították, akkor kiválóan érzett rá a rendező).
Összességében én az ilyen kisebb részletek miatt is megmosolyogtam a filmet, de a mérleg mégis 4 felé billen.

2016-10-09 21:00:52 Goodfellas (1990) / Nagymenők Channá (4) #149

Számomra ez a film nem zseniális.
Egy részről az egész egy életrajzból adódik, ami a maga felé hajlik, tehát a bamba kölyök nekem nem nyerő.
Másrészt, annyira irreálisnak találtam pár jelenetet.
Harmadrész, akaratlanul is elkezdtem nyomkodni a telefonom, mert nekem sok volt a sok giccs.
Még meg kell néznem biztos, hátha valami elkerülte a figyelmem, de egyelőre csak négyest tudok rá adni, plusz nekem a Keresztapa az ötös.

Próbáltam ezt a filmet a mondandója miatt felcsillagozni, de egyszerűen nem vesz rá a lélek, hogy csak azért adjak rá hármast, hogy elkerüljem a kritikákat amiket ez után fogok kapni.
Nagyon jónak találtam a színészeket, vagyis inkább Edward Nortont, tetszett a mondandója -átfogalmazom, amire ki akart lyukadni-, tetszett a történet vezetése, a képek, a szereplők benne, de ennyi. Egyszerűen nem tudom, engem nem ütött mellbe még az idézettel a végén sem. Lehet túl sokat vártam a filmtől, vagy egyszerűen ostoba embereket láttam csak, akikkel sosem tudtam azonosulni, és mindig is szánni valónak és nevetségeseknek találtam. (olyan klisékre gondolok, hogy nem iskolázottak -És tekintsünk el attól, hogy Derek nem volt ostoba, de láthattuk eredményét meddig tartott ki, sőt valahogy mindegyik kivetett egyének, akik azért csatlakoznak egy segg után, hogy ne érezzék magukat olyan szánalmasnak, hiszen csürhébe tartozni még mindig jobb, mint beismerni, hogy pl. egy túlsúlyos, undormány etc.)
ha az alternatív befejezés lett volna, számomra az is csak annyit jelentett volna, hogy azért áll vissza a bandába, hogy befejezze, vagyis lezárja. Ahogy kérték tőle. És nem azért, hogy bosszút álljon az öcsén.
Számomra a legjobb élmény a faji megkülönböztetés, és úgy zusammen a gyűlölködés ostobaságáról, még mindig a Ne bántsátok a feketerigó c. könyv volt. Filmen még nem láttam, de könyvként a világ egyik legjobb könyve. Ezért sem tudom ezt a filmet 3-nál többre értékelni. Sajnálom!

Nem tudok semmit írni, egyszerűen Q(uentin)rva jó film! :)

Biztos valakinek a lelkét mélyen karcolja, csak nem enyémet. Igaz, nem tartoztam a "szomszéd fűje mindig zöldebb" picsogók közé. Kb. az eleje volt izgalmas, amikor az apa elmondta, hogy mi várható, én meg balga 2 órán keresztül szenvedtem, hogy a vége felé megkapjam a "tanulságot", amit már az első fél órában is kitaláltam, csak a kivitelezést találtam olyan nagyon izzadságszagú művészkedést utánzó semminek. Olyan
Freddie Prinze Jr. A csaj nem jár egyedülben áll a színpadon az egy szem babzsákjával és skandálja, hogy "nem eshet le, nem eshet le. Persze a végén mindig leesik". Vagy ahogy a filmben is, amikor a semmi filmjét kezdi el magyarázni a szomszédsrác a csajnak. Vagy amikor elmondunk egy viccet, és utána elmagyarázzuk a poént, hogy miért (nem) vicces.
Jaj, hát és természetesen a végén kellett volna leesni az államnak, de annyira nem kötött le a főszereplő, hogy nem érdekelt, ki tette.
viszont a srácnak minden elismerésem, szépen rávezette az apját, és hát a csajáért mindent
Annyira egyszerű a képlet, hogy az arcunkba van nyomva, márpedig az apa a példaképed lesz, ha bele is halsz, akkor is.
Nincs előzménye a történetnek, nincs kibontva.
Annyira természetesnek vesszük, hogy szegény apát mindenki csak kihasználja, és hát ne felejtsük el a bizonyos kapuzárás előtti pánik az nem csak humbug...
Adott egy hárpia feleség, de hogyan lett hárpia egy tisztes apa mellett, aki áldozatkészen mindig a családjáért élt. Meg hát a tinédzser, aki persze tinédzser ezért lázad, és így már kész tény, hogy ki is lehet az áldozat ebben a családban.
Nincsen mögöttes tartalom, hogy anyuci miért munkában próbál kompenzálni, nincs kibontva, hogy a tinédzser miért nem nyit az apa. Egyértelmű, hogy ők is hibásak a történésekben.
Csak ha átnézünk a szomszédba, akkor máris sajnáljuk a szomszéd srác anyját, akinél a szemünkbe köpi a rendező a miértet, hogy el sem gondolkodunk vajon szegény áldozati apának miért olyan a felesége, és a lányával a kapcsolata. Sajnáljuk a szomszéd srácot, a szomszéd feleséget, a főszereplőt, tulajdonképpen mindenkit, csak éppen a két fő mellékszereplőt nem, mert ugye ez a film akkor nem lenne hatásos, és kirobbanó -egyesek szerint-, ha egy kerek történetet kapnánk.
Kicsit sem elgondolkodtató, hogy a főszereplő agyi képessége és emocionálisan még gyermek szinten ragadt. Szarj le mindenkit, ne foglalkozz senkivel, és akkor eljutsz a "világ tele van szépséggel, és szétcsordul, és majd megszakadok" szindrómához. szerintem az a legjobb, ha megmaradsz magadnak, és nem nősz fel, mert akkor milyen elégedett leszel.
Nem, olyan alternatíva nincsen, hogy csak szimplán másképpen tekintesz a dolgokra, és ami addig kudarc volt, azt megpróbálod megjavítani, és megleled a szépséget.

Nos, ez a film komédiának tökéletesen jó volt.
Nem volt szörnyű, de aki látta az első részt, annak ez csalódás lesz.
A szinkronhangok pocsékak voltak, a 3D annyira nem jött át.
Az megvan, amikor végigspamelitek a mellettetek ülővel az egész filmet, és társítjátok a jeleneteket, hogy azt éppen melyik filmből lophatták?
Nekünk pl.: Hős6os izéje, és az itteni izé, a Csodálatos iskolabusz rajzfilm vs. diákcsoport az űrlény mellett, a M.I.B. amikor az űrlények a bolygókkal úgy játszanak, mint az üveggolyókkal vs. elgurul az az izé… etc.
Direkt nem szeretném pontosabban leírni, mert nem szeretnék spoilerezni.
Amikor a moziban előttünk ülő kisgyerek a film végénél úgy állt fel, hogy neki ez nagyon tetszett, akkor fél perces néma megemlékezést tartottunk érte, hogy szegény ezek szerint az eredetit nem látta, mert akkor nem mondott volna ekkora orbitális b…-ot.
Azonkívül televolt a film ellentmondásos hülyeségekkel, amiken a könnyünk kicsordulva nevettünk.
Szóval nem volt rossz film, ha eltekintünk attól a kicsi ténytől, hogy minek szánták. Mert akkor viszont nagyon gáz volt.

SPOILER,SPOILER,SPOILER!!!!! ÉN SZÓLTAM, NE OLVASD TOVÁBB!!!:

Szóval az megvan nektek, hogy gyakorlatilag a raboknak még a testüregét is áttapogatják mielőtt sittre zárják őket, de ezeknek az űrlényeknek még a biológiai páncéljukat is rajtahagyják, aminek egyetlen funkciója az, hogy sebezhetetlenek legyenek? És olyan üveget húznak fel az űrlények és a kutatók közé, amit simán szét lehet lőni?
Tovább már nem is sorolom…

ÉN SZÓLTAM!

Összes komment...