mateka225

Hát nem vagyok elégedett, és ez leginkább a terjedelemnek, és az ebből fakadó lendületvesztésből adódik. Nincs ebben a sztoriban annyi, hogy ámuljunk háromszor három órán át, és hiába a régi ismerősök, semmi plusszal nem járulnak hozzá a végeredményhez.
Szép látványos, meg minden, de tényleg nem az igazi

A legszebb szerelmes történet ami valaha született, és ehhez méltó Franco Zeffirelli története, aki ugyan sokat nem rakott hozzá az alaphoz, de vajon érdemes-e tökéletesíteni egy amúgy is tökéletes történetet?
Nino Rota szívbemarkoló nótája szintén az egyik legszebb filmzene és bizony Olivia Hussey őzikeszemeibe is elég könnyű belepistulni.
Ennek ellenére én azt mondom, hogy Shakespeare tragédiájának továbbra is a papír áll legjobban.

A tegnapi közönségtalálkozó kis híján telt teremben zajott, és negatív felhang szinte nem is hagyta el a nézők száját. A magam részéről is abszolút korrektnek és felvállalható produkciónak tartom. Szórakoztató, hisz megvan a maga morbid humora, és a szereplők is roppant kedvelhetőek karaktereikben.
Másrészt azonban semmi rendkívüli (maximum magyar viszonylatban), semmi maradandó, és abszolút semmi elgondolkodtató nincs ebben az alkotásban.
Persze ezen utóbbi kritériumokat nem feltétlenül kell keresni minden egyes filmben, de bevallom volt egy kis remény bennem előzetesen ezeket illetően.

Szép történet, a melegszínű színesbőrű sofőr, és a zsémbes zsidó vénasszony szokatlan párosából kovácsolodó életre szóló barátságról. Jessica Tendy zseniális, Morgan Freeman szintúgy, Hans Zimmer zenéje pedig tökéletesen gyújt alá az érzelmeknek.