DenDo

Kedvenc DC animációs filmek 1993-2013

2013. augusztus 16.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Batman: Under the Red Hood (2010)
Batman Piros Sisak ellen
Brandon Vietti akciófilm, animáció 132 3,9 Egyik legjobb történettel rendelkező Batman adaptáció, a vége pedig az egyik legdrámaibb befejezés az animációs filmek világában számomra.
2 Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 (2013)
Batman: A sötét lovag visszatér, 2. rész
Jay Oliva akciófilm, animáció 171 3,9 Kétség kívül a legvéresebb a DC animációs filmjei közül. A története talán nem a legerősebb, de a legerősebb ellenfeleivel állítja szembe a Sötét Lovagot, emellett vannak nagyon "epic" jelenetei is.
3 Justice League: The Flashpoint Paradox (2013)
Az Igazság Ligája: A villám-paradoxon
Jay Oliva akciófilm, animáció, fantasy, ... 103 4,0 Számomra az eddigi legjobb Igazság Ligája adaptáció. Talán azért is szeretem legjobban ezt a feldolgozást, mert a két általam legjobban kedvelt DC karakter van a történet középpontjába, Batman, és Flash.
4 Batman: The Dark Knight Returns, Part 1 (2012)
Batman: A sötét lovag visszatér, 1. rész
Jay Oliva akciófilm, animáció 191 3,9 Kicsivel gyengébbnek érzem a második részénél, de valószínűleg csak azért, mert itt gyengébb ellenfelekkel kell megküzdenie a Sötét Lovagnak. Viszont teljesen jól kiegészíti a második részt, és emellett a befejezése is elég sokat dob rajta.
5 Justice League: Crisis on Two Earths (2010)
Az Igazság ligája: Két Földi válság
Lauren Montgomery - Sam Liu akciófilm, animáció, fantasy 58 3,6 Érdekes látni Batman sötét(ebb) változatát(Owlman), és hasonlóságaikat. Bár azt nem értem, hogy miért Ultraman a családok feje, de ettől függetlenül vicces látni, hogy itt sincs hatalma senkinek se Owlman felett, és kedvére cselekszik a családok tudta kívül. Nem annyira kiemelkedő alkotás, mint az előbbi négy, de ettől függetlenül nem is elhanyagolható azok számára akik szeretik a DC animációs filmeket.