Alfie

Tapasztalat: 1688 film
Kompetencia: 3 film
Súly: 1763
Regisztráció: 2013. július 10. (5 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 4 user

Kedvencek

Színészek: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Eva Green, Romola Garai, Saoirse Ronan
Műfajok: dráma, fantasy, minisorozat

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1988
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Roma
 
5 2019-04-28 3,9
(139)
Hooten & the Lady
Kalandor és a Lady
4 2019-04-21 ?
(1)
Ga-lyeo-jin si-gan
Vanishing Time: A Boy Who Returned
4 2019-03-08 ?
(1)
Ruby Sparks
Fejbenjáró bűn
4 2019-03-07 3,5
(160)
Green Book
Zöld könyv - Útmutató az élethez
4 2019-03-06 4,1
(308)
Carrie Pilby
 
4 2019-02-18 ?
(1)
First Man
Az első ember
4 2019-02-18 3,5
(275)
Dunkirk
 
4 2019-02-17 3,8
(632)
I, Tonya
Én, Tonya
4 2019-02-16 4,0
(362)
Glass
Üveg
5 2019-02-10 3,2
(226)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2019-01-24 18:24:09 Lady Bird (2017) Alfie (5) #20

Szívemből szóltál, ugyanezeket akartam leírni a filmmel kapcsolatban. Annyi, hogy nekem a Brooklyn sokkal nagyobb horderejű film volt, mint ez, és témáját tekintve is összetettebb volt, de ez szubjektív.

Én is nagy coming-of-age dráma plusz Saoirse Ronan rajongó vagyok, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam már erre filmre.
Nekem pont a történetvezetése és a vágás tetszett, hogy nem volt hangsúlyozva egyik téma sem és nem egy nagy fordulatra volt kiélezve, hanem egyszerűen, életszerűen sorra történtek a dolgok, drámai hatásszünet nélkül. Ilyennel nemigen találkoztam még és ez nagy pluszpont.
A főszereplőben pedig, minden környezeti, kulturális, stb. különbözőségek ellenére megláttam azt a kései kamaszt, amilyen én is voltam: következetlen döntéseket hoz, impulzív, és bizonytalan, de vannak jó pillanatai és próbál a maga erkölcsi gondolkodásához mérten helyesen cselekedni. Persze, hogy hibázik, hisz az is a tanulási folyamat része, de számomra pont emiatt lett életszerű.
Engem megvettek kilóra.

előzmény: ChrisAdam (#1)

2019-01-24 15:25:55 Juliet, Naked (2018) / A Meztelen Juliet Alfie (4) #5

Nekem pont fájó téma, hogy úgy kell vadászni moziban az eredeti nyelvű filmeket, gyakran már az európai művészfilmek is le vannak szinkronizálva, pár éve ez az arány kiegyensúlyozottabb volt. Még az a szerencse, hogy Pesten legalább 1-2-t adnak felirat nélkül eredeti nyelven, meg néha befigyel 1-2 feliratos. Na jó, az legyen az én bajom, hogy nekem rengeteget elvesz a hol érzelemmentes, hol ripacskodó magyar szinkron, és szeretem filmekkel (is) szinten tartani v. éppen fejleszteni a meglévő nyelvtudásomat.

Ami ezt a filmet illeti, nagyon kellemes meglepetés volt, csak egy kicsi hiányzott az 5-ös értékeléshez. Számomra a film dráma volta jött át leginkább, volt mondanivalója is, persze a téma nem új, de fontos üzenet. A karakterek kellő mélységig ki lettek dolgozva a kereteken belül, így érzelmileg is be tudott vonni. Plusz pont jár érte, hogy nem volt csöpögős egy ponton sem.
Tudom ajánlani, ha valaki könnyedebb, de tartalmas filmre vágyik, és szereti ezt az angol kisvárosi miliőt.

előzmény: bambula (#1)

Nagy kedvencem a könyvtrilógia, így ismét adaptáció-értékelés következik.
A film első fele kifejezetten jól sikerült, abszolút meg lett idézve a könyvek hangulata, és még a két karakter (Emma és Fiona) összekutyulása sem rontotta el a kellemes összhatást: teljesen helyén volt, hogy Tim Burton másképp képzelte el őket. Még az sem zavart, hogy Alma (Vándorsólyom kisasszony) Eva Green személyében túl szép volt - ez kit is zavarna?
Aztán a második félidőben valahogy minden félresiklott. Nyilván amiatt, mert 3 részes a könyv, a film pedig csak az elsőt vette alapul, és így össze kellett csapni a végét valahogyan, de kritikán aluli megoldásnak tartom a csontvázak csatáját az üresrémekkel, ahogyan a karakterek szálainak elvarrása sem volt kielégítő. Számomra a tipikus gagyi happy ending nem igazán illett a történethez, sikerült igazán lebutítani az egész világot.
A dramaturgia is bőven hagy kívánnivalót maga után, elsősorban a cirkuszi jelenetre gondolok, ahol például a "macskanő" eldob 4 kést, majd percekig lóg a levegőben (szó szerint) semmit téve, míg társát, Sub Zero-t odalenn elintézik.
Pedig Burton miatt reménykedtem, hogy jó lesz - így csak azok a részek, ahol az ő stílusa elnyomja a hollywoodi sablonokat, voltak értékelhetőek. Sajnos abszolút felejthető film lett.

2016-07-25 21:24:43 Sing Street (2016) Alfie (5) #1

Fantasztikus hangulatú film, jó zenékkel, értelmes, kedvelhető karakterekkel, a gyönyörű fényképezésről nem is beszélve! Nagyon egyben volt nekem.
Kifejezetten tetszett, hogy giccs- és túlzásmentesre sikerült a drámai szál is.

2016-03-24 14:39:33 God Help the Girl (2014) Alfie (3) #4

Így már sokkal jobb, köszönöm! Mindjárt küldök akkor egy kicsit bővebb összefoglalót! :)

2016-03-24 14:02:38 God Help the Girl (2014) Alfie (3) #2

Nagyon tetszik a szinopszis:
"Éva, egy kórházban foglalkozik érzelmi problémákkal és dalokat ír." Ha valaki pszichés zavarokkal küzd, akkor érzelmi problémákkal foglalkozik? Vajon teljes-, vagy csak részmunkaidőben? Az Éva pedig szép, ausztrál eredetű név, tudtátok?
"Ez lesz az vezérlő ok számára a városba, ahol találkozik James-szel és Cassie-vel, a két zenésszel." - Ez milyen nyelven van? Google fordító-gyanús amúgy... Cassie pedig ráadásul nem is zenész, hanem énekes, a kettő szerintem nem ugyanaz.
Bocsánat, csak fennakadtam rajta.

2016-03-05 03:46:21 Brooklyn (2015) Alfie (5) #17

De jó! Nem is számítottam ilyen gyors reakcióra!
Szuper, nagyon köszönöm!

előzmény: Ugor (#16)

2016-03-04 14:18:55 Brooklyn (2015) Alfie (5) #15

Én is ugyanígy éreztem: aki volt hasonló cipőben, került ilyen döntéshelyzetbe (menjek vagy maradjak?), vagy közeli barátja, hozzátartozója révén tapasztalta meg ezt a szituációt, annak rengeteget tud adni ez a film.
Minden oldalról remekül mutatja be az emberben kavargó érzelmeket, a nagy, sorsdöntő dolgoktól kezdve egészen az apróságokig (mikor például kimennek az ír tengerpartra). A lassúságot nem tudom objektívan megítélni, engem minden pillanata lekötött, vitt magával a film, szinte meg sem mozdultam. Minden érzelmi állapotot, és döntési helyzetet át tudtam élni. Nagyon tetszett az is, hogy - főként az első felében - kis humorral is oldotta a történet feszültségét, komolyságát, és összességében egyáltalán nem volt lehangoló, hanem életigenlő.

Az viszont nagyon érdekelne, hogy aki írta a filmleírást, az vajon látta-e a filmet? Mert hogy idegengyűlöletről szinte szó sem esik a filmben, és egyáltalán nem tapasztalja ezt a főszereplő...

előzmény: hedike (#8)

2016-03-03 22:10:55 Room (2015) / A szoba Alfie (4) #84

Vártam ezt a filmet, mert nagyon tetszett a regény, és kíváncsi voltam, hogyan hozzák létre azt a világot, amit olvastam. Kimondottan örültem, hogy a forgatókönyvet az írónő írta a filmhez, ilyenkor nem szoktak nagy torzítások lenni az eredeti mondandóhoz képest, ami egy ilyen történetnél kiváltképp fontos. El kell ismernem, hogy amennyire filmen meg lehetett alkotni a sztorit, annyira sikerült neki, de maradt bennem egy kis hiányérzet, ami nem a film hibája, hanem inkább a könyv fórja. Akinek tetszett a film, szerintem nagyon fogja élvezni a regényt is, mert rengeteg pluszt ad, még akkor is, ha a "csattanót" már lelőtte. (Nekem sikerült úgy olvasnom, hogy nem ismertem a történetet, és tényleg nagyobbat ütött.) Néhol hátborzongató, máskor nagyon megható, ahogyan Jack mesél az ő világáról, ahogyan értelmezi a dolgokat, a sajátságos módján. Talán ezt nem sikerült igazán visszaadnia filmnek, csak bele-bele kóstoltunk a gyermeki nézőpontba. Több monológgal szerintem hatásosabb lett volna.

Hogy ne (csak) könyv-propaganda legyen a kommentemből, el kell ismernem, hogy tudott újat adni a film is, az a pár apróság, amiben eltért, jó változtatás volt, illetve a két főszereplő alakítása is méltán elismert, kiválóak voltak, jó alkotás lett belőle. Még gondolkodom az 5ösön.

Alapvetően jó lenne.
Viszont, ha bevonnánk a sorozatokat az értékelésbe, tényleg nehézkes lenne a feldolgozásuk, mert nagyon sokfélék. Mondjuk már így is fent van az oldalon pár rövidebb sorozat, ami lezárult, de azért nem mini sorozat (pl.: Cranford), ennek mintájára felkerülhetne még pár.
A részenkénti értékelési lehetőség tényleg nem működne sok esetben (ld.: How I met your Mother és más sitcomok, Dallas, szappanoperák...). De, hogy rögtön ellent is mondjak magamnak, sérelmezem, hogyha már a Columbo-részek fel vannak töltve, illetve mindkét Miss Marple sorozat epizódjai is különálló filmként, akkor a Poirot sorozat adaptációi miért nem kerülhetnek fel szintén? Ez nyilván saját vélemény, de mind az alapul szolgáló regények és a belőlük készült, önállóan is értékelhető filmek bőven megütik a Columbo színvonalát. (Sőt, kifejezetten igényesek és mindegyiket más rendezte, a részek számát tekintve viszont kevesebb az említett sorozaténál.)

Összes komment...