Alfie

Tapasztalat: 1664 film
Kompetencia: 9 film
Súly: 1889
Regisztráció: 2013. július 10. (5 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 4 user

Kedvencek

Színészek: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Eva Green, Romola Garai
Műfajok: dráma, fantasy, minisorozat

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1988
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Place
A hely
4 2019-01-20 3,8
(134)
Den skyldige
A bűnös
4 2019-01-20 4,2
(166)
Contratiempo
The Invisible Guest
4 2019-01-16 4,2
(143)
Az Elmenetel
 
4 2019-01-09 3,4
(25)
Susotázs
 
5 2019-01-09 3,9
(90)
Endeavour
 
4 2019-01-08 ?
(7)
A Simple Favor
Egy kis szívesség
3 2019-01-08 3,2
(74)
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Legendás állatok: Grindelwald bűntettei
5 2018-12-12 3,1
(110)
Professor Marston and the Wonder Women
Marston professzor és a két Wonder Woman
3 2018-12-02 3,6
(42)
Widows
Nyughatatlan özvegyek
3 2018-12-02 3,6
(40)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nagy kedvencem a könyvtrilógia, így ismét adaptáció-értékelés következik.
A film első fele kifejezetten jól sikerült, abszolút meg lett idézve a könyvek hangulata, és még a két karakter (Emma és Fiona) összekutyulása sem rontotta el a kellemes összhatást: teljesen helyén volt, hogy Tim Burton másképp képzelte el őket. Még az sem zavart, hogy Alma (Vándorsólyom kisasszony) Eva Green személyében túl szép volt - ez kit is zavarna?
Aztán a második félidőben valahogy minden félresiklott. Nyilván amiatt, mert 3 részes a könyv, a film pedig csak az elsőt vette alapul, és így össze kellett csapni a végét valahogyan, de kritikán aluli megoldásnak tartom a csontvázak csatáját az üresrémekkel, ahogyan a karakterek szálainak elvarrása sem volt kielégítő. Számomra a tipikus gagyi happy ending nem igazán illett a történethez, sikerült igazán lebutítani az egész világot.
A dramaturgia is bőven hagy kívánnivalót maga után, elsősorban a cirkuszi jelenetre gondolok, ahol például a "macskanő" eldob 4 kést, majd percekig lóg a levegőben (szó szerint) semmit téve, míg társát, Sub Zero-t odalenn elintézik.
Pedig Burton miatt reménykedtem, hogy jó lesz - így csak azok a részek, ahol az ő stílusa elnyomja a hollywoodi sablonokat, voltak értékelhetőek. Sajnos abszolút felejthető film lett.

2016-07-25 21:24:43 Sing Street (2016) Alfie (5) #1

Fantasztikus hangulatú film, jó zenékkel, értelmes, kedvelhető karakterekkel, a gyönyörű fényképezésről nem is beszélve! Nagyon egyben volt nekem.
Kifejezetten tetszett, hogy giccs- és túlzásmentesre sikerült a drámai szál is.

2016-03-24 14:39:33 God Help the Girl (2014) Alfie (3) #4

Így már sokkal jobb, köszönöm! Mindjárt küldök akkor egy kicsit bővebb összefoglalót! :)

2016-03-24 14:02:38 God Help the Girl (2014) Alfie (3) #2

Nagyon tetszik a szinopszis:
"Éva, egy kórházban foglalkozik érzelmi problémákkal és dalokat ír." Ha valaki pszichés zavarokkal küzd, akkor érzelmi problémákkal foglalkozik? Vajon teljes-, vagy csak részmunkaidőben? Az Éva pedig szép, ausztrál eredetű név, tudtátok?
"Ez lesz az vezérlő ok számára a városba, ahol találkozik James-szel és Cassie-vel, a két zenésszel." - Ez milyen nyelven van? Google fordító-gyanús amúgy... Cassie pedig ráadásul nem is zenész, hanem énekes, a kettő szerintem nem ugyanaz.
Bocsánat, csak fennakadtam rajta.

2016-03-05 03:46:21 Brooklyn (2015) Alfie (5) #17

De jó! Nem is számítottam ilyen gyors reakcióra!
Szuper, nagyon köszönöm!

előzmény: Ugor (#16)

2016-03-04 14:18:55 Brooklyn (2015) Alfie (5) #15

Én is ugyanígy éreztem: aki volt hasonló cipőben, került ilyen döntéshelyzetbe (menjek vagy maradjak?), vagy közeli barátja, hozzátartozója révén tapasztalta meg ezt a szituációt, annak rengeteget tud adni ez a film.
Minden oldalról remekül mutatja be az emberben kavargó érzelmeket, a nagy, sorsdöntő dolgoktól kezdve egészen az apróságokig (mikor például kimennek az ír tengerpartra). A lassúságot nem tudom objektívan megítélni, engem minden pillanata lekötött, vitt magával a film, szinte meg sem mozdultam. Minden érzelmi állapotot, és döntési helyzetet át tudtam élni. Nagyon tetszett az is, hogy - főként az első felében - kis humorral is oldotta a történet feszültségét, komolyságát, és összességében egyáltalán nem volt lehangoló, hanem életigenlő.

Az viszont nagyon érdekelne, hogy aki írta a filmleírást, az vajon látta-e a filmet? Mert hogy idegengyűlöletről szinte szó sem esik a filmben, és egyáltalán nem tapasztalja ezt a főszereplő...

előzmény: hedike (#8)

2016-03-03 22:10:55 Room (2015) / A szoba Alfie (4) #84

Vártam ezt a filmet, mert nagyon tetszett a regény, és kíváncsi voltam, hogyan hozzák létre azt a világot, amit olvastam. Kimondottan örültem, hogy a forgatókönyvet az írónő írta a filmhez, ilyenkor nem szoktak nagy torzítások lenni az eredeti mondandóhoz képest, ami egy ilyen történetnél kiváltképp fontos. El kell ismernem, hogy amennyire filmen meg lehetett alkotni a sztorit, annyira sikerült neki, de maradt bennem egy kis hiányérzet, ami nem a film hibája, hanem inkább a könyv fórja. Akinek tetszett a film, szerintem nagyon fogja élvezni a regényt is, mert rengeteg pluszt ad, még akkor is, ha a "csattanót" már lelőtte. (Nekem sikerült úgy olvasnom, hogy nem ismertem a történetet, és tényleg nagyobbat ütött.) Néhol hátborzongató, máskor nagyon megható, ahogyan Jack mesél az ő világáról, ahogyan értelmezi a dolgokat, a sajátságos módján. Talán ezt nem sikerült igazán visszaadnia filmnek, csak bele-bele kóstoltunk a gyermeki nézőpontba. Több monológgal szerintem hatásosabb lett volna.

Hogy ne (csak) könyv-propaganda legyen a kommentemből, el kell ismernem, hogy tudott újat adni a film is, az a pár apróság, amiben eltért, jó változtatás volt, illetve a két főszereplő alakítása is méltán elismert, kiválóak voltak, jó alkotás lett belőle. Még gondolkodom az 5ösön.

Alapvetően jó lenne.
Viszont, ha bevonnánk a sorozatokat az értékelésbe, tényleg nehézkes lenne a feldolgozásuk, mert nagyon sokfélék. Mondjuk már így is fent van az oldalon pár rövidebb sorozat, ami lezárult, de azért nem mini sorozat (pl.: Cranford), ennek mintájára felkerülhetne még pár.
A részenkénti értékelési lehetőség tényleg nem működne sok esetben (ld.: How I met your Mother és más sitcomok, Dallas, szappanoperák...). De, hogy rögtön ellent is mondjak magamnak, sérelmezem, hogyha már a Columbo-részek fel vannak töltve, illetve mindkét Miss Marple sorozat epizódjai is különálló filmként, akkor a Poirot sorozat adaptációi miért nem kerülhetnek fel szintén? Ez nyilván saját vélemény, de mind az alapul szolgáló regények és a belőlük készült, önállóan is értékelhető filmek bőven megütik a Columbo színvonalát. (Sőt, kifejezetten igényesek és mindegyiket más rendezte, a részek számát tekintve viszont kevesebb az említett sorozaténál.)

2016-03-01 19:31:57 Freier Fall (2013) / Szabadesés Alfie (2) #1

Még egy ilyen hitvány forgatókönyvet... Klisé klisé hátán; a karakterek egy 15 éves középiskolás érzelmi szintjén vannak (holott késő húszasokról szól a film); a párbeszédek abszolút élettelenek és sekélyesek; a főszereplő iránt pedig nem sikerült szemernyi szimpátiát sem ébresztenie a filmnek, pedig kőkemény dráma lévén ez fontos mozzanat lett volna. A főhős gyakorlatilag egy tulok, semmilyen belső értéke nem lett felmutatva, így az őrlődése is teljesen hidegen hagyott.

Egy hajszál híján ötöst adnék rá. Az a hajszál csak annyin múlott, hogy a különböző szálak lezárásában a hangsúlyok igencsak eltolódtak, mint az több "sokszereplős" filmnél is előfordult már. Nagyon sok eredeti ötlet volt benne, több kedvelhető, esendő ember, csak egy-két történetfonál hiányérzetet hagyott bennem. Azért mindenképpen ajánlott (és Jennifer Garner sajnos nálam is kicsit kilógott a sorból...)!

Összes komment...