ogreg83

Ezt sok krimire rá lehetne fogni, de itt olyan emberi, drámai, őszinte a körítés, hogy az ember szíve belesajdul.
Az egész úgy zseniális ahogy van. Kate Winslet... egy nézésében benne van az egész fájdalom, amit egy ember átélhet. Csodálatosan szépen felépített történet, számomra hibátlan volt.

2019-11-25 11:00:49 The Green Mile (1999) / Halálsoron ogreg83 (5) #38

Ha van tökéletes film... régen láttam és most még nagyobbat ütött. Amikor nem csak a filmben történnek csodák, hanem a film maga egy csoda. Rég nyomtam rá filmre ilyen könnyedén ötöst.

Ebben az esetben a verem alját :D

előzmény: Benny Bug (#7)

Ezt a filmet japánul kellett volna nézni, a 3-as osztályzatot vegyük úgy, hogy úgy néztem. Aki látta (inkább hallotta ?) érti ...és igen, megér egy mozijegyet, mert szerintem rohadt látványos.

2019-03-27 09:37:35 Pappa pia (2017) ogreg83 (2) #95

Pappa Pia 2: A második kör és kérem szépen Dobó Katát a rendezői székbe...

Lehet, hogy gyenge lesz a film? Benne van a pakliban. Szép lezárás volt a John Rambo vége? Tökéletes.
De mégis, nem tudom nem gyermeki lelkesedéssel várni, kedvenc raTATAtám filmjét.

Old Spice-ban áztatott Szemtől Szemben. Erre találták ki a 3* oké/elmegy kategóriát.

2019-01-28 18:40:33 [Megérdemelte-e az Oscart...] ogreg83 #10970

akkor tényleg nagy a baj

előzmény: saatonda (#10969)

2019-01-28 12:18:00 [Megérdemelte-e az Oscart...] ogreg83 #10967

Eddig is szúrta a szemem a BP menetelése, de hogy SAG-n a legjobb kaszkadőr csapatnak járó díjat elvigye a MI:Fallout elől, na az már tényleg nonszensz.

2018-09-05 16:30:06 Alpha (2018) / Alfa ogreg83 (2) #1

Ez az ötlet/story egy sokkal, de sokkal jobb filmet kellett volna hogy kapjon, értő kezekben hiánypótló klasszikus születhetett volna. Épp ez miatt dűhítő amit látunk. Viszont a képek gyönyörűek sokszor, és a leghűségesebb barátunkhoz való viszony miatt lett nézhető, de bántóan súlytalan filmecske.

Véleményem szerint, annyira szórakoztató a film, hogy magában is érthető, élvezhető lenne, de annak a story szálnak közvetlen folytatása, így én mindenképp javasolnám. Hidd el, nem fog fájni, az is baromi szórakoztató egy film. De ez ugye még arra is rálicitál, így még élvehzetőbb lesz az egész 6. rész.

előzmény: paksiendre (#17)

2018-06-15 23:41:22 Hereditary (2018) / Örökség ogreg83 (4) #29

:) Továbbá az anyukának mitől voltak természetfeletti ( egyébként baromira hatásos parafaktorral bíró képességei pl. sarkon/plafonon parapózban rohanás-gubbasztás? Mert én olvasatomban, és már lehet megint benéztem valamit, de csak a gyerektestekbe költöző Paimon volt az ami nem "emberi"?

előzmény: paksiendre (#28)

2018-06-15 15:28:36 Hereditary (2018) / Örökség ogreg83 (4) #22

Bocs az OFF-ért, akkor most már kiadom magamból :)
Jászberényben lakom, ahol van egy elég jó, hangulatos kis mozi, viszont legtöbbször a világ tirpákjait összegyűjti... Ezért Szolnokra járok át legtöbbször (45km), vagy Pestre (80km).
Legtöbbször a kulturálatlan közönséget elkerülvén, képes vagyok szabit kivenni, hogy hétköznap, esetleg egy feliratos vetítést elcsípjek, hátha elkerülöm őket. Ez most Szolnok volt, sajnos csak szinkronos. Bele is futottam keményen, pedig ha valami, hát ez a film elvárta volna a légyzümmögést. Felháborító, hogy egyesek a kulturálatlan viselkedésükkel szabotálják más művészetét, munkáját, és nem mellesleg az én szórakozásomat, amikor képes vagyok óra hosszákat utazni egy film miatt.
Hogy még ON is legyek:
Imádtam a filmet, ezek ellenére is, és a lenntebb látható értetlenségem ellenére is.
Mikor lépdelsz befelé egy sűrű ködben, és érzed, hogy valami ott les,vár, kerülget, és tudod, hogy a végén várni fog... Na ilyen hatása volt/de leginkább lett volna a filmnek otthon.
Bocsesz a hosszú sorokért.

2018-06-15 13:34:00 Hereditary (2018) / Örökség ogreg83 (4) #16

Mondasz valamit :) Akkor nem figyeltem eléggé tényleg, mentségemre legyen mondva, hogy életemben nem voltam olyan ideges film közben mint most. De a korábban kérdezettekre nincs valami válaszod? Vagy tudjam be a műfaji sajátosságoknak?

előzmény: BonnyJohnny (#15)

2018-06-15 12:21:43 Hereditary (2018) / Örökség ogreg83 (4) #14

A film 5-ös felé kúszik, de sajnos a körülmények ( bunkó paraszt éretlen/és vagy a saját félelmüket nevetésbe fojtó közönség) miatt ki-kiestem az egyébként bitang erősen megteremtett atmoszférából. Talán ezért, vagy én hibámból, de nem volt minden egyértelmű. Innen spoilerek :
Hogy került, illetve inkább ki vitte fel a hullát a padlásra? Mi volt ez a nagy fejetlenség ? ( kislány halála, anya fejnyiszálása, végén a fejeltlen hullák a kisházban).Valami szimbolika lehet? Hogy került hirtelen fel a padlásra a végén az anyuka, és a pucér szektások? Jól gondolom, hogy amikor kiugrik az ablakon, akkor beleszáll a kislány szelleme, ez után amikor felmegy a kisházba, és megy a szertartás, nekem úgy jött le, hogy már a megidézett valamihez beszélnek? Már nem is emlékszem rendesen, hála a kizökkentőknek...
Valaki leírhatná :D "

Szívemből szóltál, mindennel egyetértek amit írtál, baromira élvezhető kis hülyeség ez.
Szinte semmit sem vártam tőle, lehet ez volt az oka, de elérte amit el akartak, 2 órára elszórakoztatott, más céljuk nem is lehetett vele. Sam.L.Jackson meg egy állat benne, látszik, hogy kurvára élvezi az egészet.

előzmény: Xuja (#2)

Most így hirtelen nem tudok példát mondani rá, még az is lehet ha nagyon agyalnék találnék. Én a választási lehetőség hiányát nem szeretem. Képes vagyok felutazni vidékről Budára vagy Pestre, adott filmek esetében, hogy egy feliratos kópiát elkapjak. Itt ugye tudtommal az sem készült. Nekem a véleményem ebben a témában, és ehhez tartom magam, hogy: az eredeti színésszel, a forgatási helyszínen felvett hangot nem tudja pótolni senki sem egy stúdióban, legyen bármekkora szinkronszínész, számomra elképzelhetetlen, hogy az eredeti hangnál megfelelőbbet találjanak rá. Ráadásul ugye tudjuk, hogy sokszor nagy stúdiófilmek esetében erősen megvágott, kitakargatott kópiákról dolgoznak. Összefoglalva: imádom én a klasszikus szinkronokat, egyes színészek esetében simán elviselem, de az eredeti az igazi. Bocs ha hosszúnak és kioktatónak tűntem. Peace

előzmény: nightrace (#16)

Én abszolút feliratpárti vagyok, de még a helyenként valóban gyenge szinkron (pl. Debora hangja, Baby hangja) se tudta elrontani az év eddigi legnagyobb mozis eseményét számomra. Esemény igen, mert amit itt összehoztak, az valami fenomenális lett. Ömlengtek már eleget róla, én is tudnék, csupán egy igazi hibája van:
Hogy vége lett...repeta kikérve !!!

Legalább nem tűnik fel, ha valami nyakigláb rugdossa