Szabó Dániel

Tapasztalat: 717 film
Kompetencia: 9 film
Súly: 942
Regisztráció: 2013. június 22. (10 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Pinocchio
Pinokkió
4 2024-03-31 3,9
(144)
Poor Things
Szegény párák
2 2024-03-28 4,1
(244)
Dune
Dűne
2 2024-03-15 3,0
(524)
The Holdovers
Téli szünet
4 2024-03-11 4,3
(161)
Dune: Part Two
Dűne: Második rész
1 2024-03-02 4,2
(269)
Dune: Part One
Dűne
4 2024-03-02 3,9
(597)
Are You There God? It's Me, Margaret
Ott vagy, Istenem? Én vagyok az, Margaret
3 2024-02-18 3,8
(55)
The Menu
A menü
4 2024-01-14 3,6
(426)
Il ladrone
A lator
4 2023-12-24 4,0
(152)
2001: A Space Odyssey
2001: Űrodüsszeia
5 2023-12-16 4,2
(1080)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Pros:
- Erős alap-story
- Emma Stone (+ szexjelenetei)
- képi világ (bár semmivel jelentősége nem volt ennek a mesebeli világnak...)
- gore (gondolom ha már a sok szex miatt 18-as korhatáros, akkor nyugodt szívvel tehettek bele indokolatlanul erős gore jeleneteket, amiket szeretek)

Cons:
- Nem volt kerete a filmnek, a második 2/3-a a jelenetek úgy jöttek egymás után, mintha sorsolva lettek volna.
- Nekem egy filmet nem húz az fel, ha szar, de legalább lehet rajta gondolkodni utána mert azért volt benne valami. Na ez a film szar volt, és még tanulsága SINCS. Próbáltam olvasni interneten ki mit gondol róla, hátha nem jött át valami (Ingmar Bergman filmeknél is ezt szoktam tenni és ott mindig ezek alapján értek meg dolgokat), de itt a minden komment valami beleképzelt "tanulságről" beszél, ami szerintem abszolút nem volt. Voltak jelenetek amik olyan irányba vitték a filmet, de aztán jött egy másik jelenet ami ezt kinullázta. Ez nem feminista film (vagy itt az az empowering hogy férfitársunk érzéseit figyelmen kívül kell hagyni és k*rválkodni inkább? Mert erről valóban szólt a film, bár lehet nem direkt). Ez egy SEMMILYEN film. Ilyen filmet én is tudok rendezni (mivel szar, szar filmet én is tudok csinálni).
- Nem volt vicces. Egyetlen jeleneten nevettem, amikor Mark Ruffalo annyira pipa volt hogy random járókelőnek azt mondta hogy lerugja a kutyáját ha nem megy arrébb. Ez is csak azért tetszett, mert alpári volt, és abban láttam a komikumot. A többiben nem.
- Mark Ruffalo. Sosem tartottam viccesnek (Marvel-ben is szerintem a leggyengébb láncszem), de itt még komoly jeleneteket is rábíztak, ami meg végképp nem neki való (kivétel a Spotlight, ott valami nagyon bekattant neki a szerepben). Érdekes volt a tehetségbeli különbség közötte és Emma Stone között? Lehet ez valami rendezői húzás volt?? Mert akkor ez volt a legjobb az összes közül!

Én szenvedtem alatta, ami nálam nézhetetlen (1) értékelést érdemel. Viszont az első 1/3-a kimondottan tetszett. Rossz (2).

Tegnap láttam a Dűne 1-et, mivel ma moziban ott kellett lennem a kettesen.
Arra 4-est adtam, abszolút tetszett az első rész, szóval az lett a referenciám. Segített elhelyezni, hogy milyen elvárásokkal kell a 2-esre beülnöm moziba (pl Avatar 2-re Avataros elvárással ültem be, és király moziélmény volt).

Na, erre a filmre nem tudok 1-esnél jobbat adni. Nálam egy filmet lehúz minden olyan jelenet, amiről azt érzem, hogy "nem jó". Ha minden ilyen jelenet 0.5 osztályzattal húz le egy filmet, akkor 8 ilyen kell, hogy egy 5-ös filmet 1-esre lehúzzon. Itt 80 ilyen jelenet volt, de kiválasztok belőle 8-at. Na jó, felsorolok inkább 20-at. És ezek mind olyanok, amik az 1-es részben nem nagyon voltak jelen

- 100 csillió $-os aratógép vs. 1 homokpisztoly, bumm sand people win. Nem beszélve a LÉZERRŐL. Honnan vannak ilyen ágyúik a sandmaneknek? Meg az imperial-oknak a fűszer arra jó hogy kinyissa az elmét, és intergalaktikus szerkezeteket csináljanak, a sandman-eknek meg arra, hogy jól beszívjanak tőle... és a csatákat a sandmanek nyerik meg, mert 2 ágyúlövedékük.
- Abszolút semmi értelme nincs annak hogy a meg nem született gyerekével beszél az anya. Semmi nem maradt ki volna a filmből ha ez a szál nincs.
- Abszolút semmi jelentősége nem volt hogy terhesen itta meg a kék lét, vagy ha volt, akkor annyival lerendezték, hogy "TERHES, EZT MI NEM TUDTUK, OH MY GAD".
- Timothy meghal, de Zendaya belesír a szájába és feléled :D :D :D.
- Hogy ülik meg 100-an a hernyókat?
- Az imperial-ok miért nem kezdenek el lőni amikor látják hogy jönnek szemből a sandman-ek? Megfordulnak és elkezdenek elfutni.
- Hogy a g*ec*mbe vannak elbújva sandman-ek a főhadiszállás (AMI EGYETLEN PIRAMIS???) mellett 1 km-re a végső csatában? wtf?
- Josh Brolinnnak honnan volt aratógépe? Ő egy menekült aki éppenhogy nem halt meg első rész végén? És ja, hogy menekült el???
- Nem lehet egy főgonoszt a film közepénél behozni ha azt akarják hogy bármilyen hatása is legyen a nézőkre. Fantasztikus hangulata volt a gladiátoros térnek, de a jenelet nagyon gyenge volt.
- Micsoda plottwist, a főszereplő a főgonosz rokona. Meg hoppá, mégis van 93 atombománk, masterful story writing.
- A végső harcnál 3 rakétát belelőnek a főhadiszállás mögé, oszt a törmelékek szétszedik az egész piramist :D :D Hihetlen, hogy a erőviszonyi különbségek nemhogy nincsenek, minden egyes jelentnél a 100 db homoklakó van fölényben.
- Timothy-t a végén jól hasbaszúrják (bal alul), a végén meg a jobb vállában van a kés. Gondolom többféle jelentet felvettek, csak pont rosszakat választottak.
- Ez a párbajozás a viták eldöntésére nagyon vicces. Megnyerik a háborút, aztán a végén a 80 éves királlyal akar párbahozni? És mivan ha ott kikapsz? Mégsem nyerted a háborút? Meg ha a király választ valakit hogy ő párbajozzon helyette, és az meghal, akkor miért fél attól hogy őt is meg fogják ölni? Nem azért nem ő harcolt hogy ne ő haljon meg?...
- Zendaya minden szempontból tehetségtelen.


Az antman 2 és a thor 4 jobb fantasy filmek mint ez a trágya. Értehetlenül állok az imdb 9 és KT 4.4 előtt. A legújabb Pókemberről volt ilyen véleményen utoljára, de ez még azt is überelte sz*rságban.

2023-08-13 00:58:26 Blowup (1966) / Nagyítás Szabó Dániel (2) #48

Én nem vagyok művész. Nekem ebből a filmből minden hiányzott, ami miatt szeretek filmet nézni (lényegében AKÁRMI érdekes...) 1-2 jeleneten kívül végig szenvedtem. Kegyelem kettes.

2023-08-02 23:21:16 Arrival (2016) / Érkezés Szabó Dániel (5) #236

Hát szerintem a 3.9-es átlag ennek a filmnek az kevés. Én imádok kötözködni a filmeken, és felhúzni magam 1 baromságon (tipikus magyar vagyok), de ebben a filmben nem találtam kimondottan semmi ilyet, pedig végig olvastam a kommenteket is. A kötözködések egy nagy részével nem értek egyet az idő nemlinearitása és a jövővel kapcsolatos döntés képtelenség szerintem teljesen korrekt logika. Az, hogy ki hogy tanította volna meg az alieneket beszélni meg nem érdekel, nem volt különösebb bajom a filmben látott módszerrel, bár nyilván ezt végtelenségig lehetne vitatni. Az, hogy mi volt a céljuk az Alienek-nek, szerintem abszolút mindegy. Mondták, hogy azért segítenek most az embereknek, mert 3000 év múlva nekünk kell majd nekik segíteni. Nyilván ők ezt látják, hogy ez fog történni (jövőbe látnak), tehát mégha ők sem tudják még ez miért kell, mindegy, megteszik. Elképzelető, hogy a főszereplő csaj ezt a nyelvet jobban el tudja sajátítani mint az alienek maguk, és az emberiség ezáltal fejlettebb lesz, mint az alineke, így tudnak majd nekik 3000 múlva segíteni. Nem tudom, de mindegy is
Az utolsó 15 perc számomra nagyon erős. Nagyon szomorú.

2023-07-28 16:03:17 Oppenheimer (2023) Szabó Dániel (3) #24

Hú de fárasztó volt a megállás nélküli beszéddel és a folytonos aláfestő hatásvadász Interstellar zenével.

Engem kimondottan nem érdekelt, hogy Oppenheimer mit mondott Einstennek (ez tényleg megtörtént, vagy csak Nolan tette bele, hogy legyen valami erőltetett dráma), pedig ennek kellett volna az "erős" zárásnak lenni egy meglehetősen unalmas per után.

A Trinity tesztes jelenet az mondjuk tényleg nagyon jó volt.

2023-06-30 14:53:54 Martyrs (2008) / Mártírok Szabó Dániel (5) #123

Csak úgy eszembe jutott a film pedig már 5 éve láttam. Az utolsó pár perc belém égett. Hosszútávon emiatt nálam 5-ös.

Értetlenül állok a pozitív kommentek előtt. Unalmas, komolytalan kimondottan nem vicces (10 éveseknek lehet az).

2023-03-27 00:07:53 Babylon (2022) Szabó Dániel (3) #36

Teljesen inkoherens film, üres szereplőkkel, ember"távoli" párbeszédekkel és történésekkel. Nem tudom hova tenni, szerintem nem volt jó. Volt egy sajátos hangulata, azt meg kell hagyni.

Sokadjára is újranézve a valaha készült egyik legjobb mozi. Minden másodpercét élvezem. Nálam ez a fő (és egyetlen?) szempont egy filmnél.

Milyen jelenetre gondoltok, ami nem gyereknek való volt?

Összes komment...