Calavera

2022-05-27 07:20:33 Dýrið (2021) / Bárány Calavera (4) #5

Ohhhhh milyen szép is lett volna egy olyan irány/befejezés ahol azért fontos a testvér, mert így kiderül az, hogy a nő félre-félrelép és így kiderül, hogy a kos-emberrel hált együtt és valóban ő az anya és tőle lett az Ada. de sajnos nem így lett, hisz látjuk megszületni őt. De szerintem ez így lett volna egy igazi csavar.

2022-02-17 09:16:45 La chevre (1981) / Balfácán Calavera (?) #7

Ha abból indulok ki, mennyire szeretem a francia filemket, főleg azokat, amik 60-as 70-es 80-as években készültek, gondoltam rámegyek erre is. Egy ideig nagyon tetszett, de amikor elkezdenek a szálloda bárjában verekedni onnantól az egész egy unalmas huzavona. Innentől tekergetve néztem végig.
A film igazán nem vicces, talán egy két mosolyogtató pillanat.

Igen, ebben igazad van. De ebben az esetben amikor elütötték, akkor egy gyors magyarázat nem ártott volna, azon túl, hogy a kocsmárosnő mond 3 mondatot a csókáról

előzmény: Ubul (#12)

A film első fele nagyon magával ragadt, egyre jobban vártam, hogy mi is lesz, hogyan folytatódik a történet. Nagyon tetszett a film atmoszférája, London ezen sötétebb, éjszakai életének bemutatása, mind a két korban.
Aztán valahol a film második felében elkezdődött ez az ezerszer megénekelt történet a szellemekkel és a gyilkos nővel és a lelkek segítséget kérnek a lánytól. Hozzá még jön ez a megvádolja az öreg mukit, akiről jaaaaaaj kiderül, hogy jó és szép ember, mert ő egy rendőr és őrzi a lányok álmát...pf
Az elején valami olyasmit kezdtem felfedezni, hogy ez lehet egy Black Swan, aztán valahol onnan átugrottunk az ilyen Cold Creek Manor, Mirrors, stb kategóriába.

Nem bánom, hogy megnéztem, de semmi újat nem adott. A hirtelen gyorsan magas pontszámra ugrás után, lassan lecsusszan ez ahova úgy igazán való, a közepesek felsőbb szegletébe.

HBO-s korszakban sokszor láttam, de akkor még nem teljesen jött át, hogy mennyire egy rettenetesen szomorú film ez.
Mind a gyerekét egyedül nevelő anya mindennapi küzdelme már alapban sem szívderítő, ráadásul bozrasztóan sajnálja a saját gyerekét, tehetetlen, hogy segítsen. A gyerek vonala meg még annyira szívszorítóbb.
A film maga elég jó, az alaptörténet is, csak nem egyszerű...

"kedvencem": egy hiperszuper vadászgépen úgy kell lőni, hogy kimondod, hogy "töhhimm", ütközetben nagyon megbízható
kedvencem: Sienna Miller
a film egy közepesen szar, de nézhető akciófilm

2021-09-01 11:10:33 Deep Rising (1998) / Kísértethajó Calavera (?) #4

Ohhhhh, 2000es évek legeleje, HBO dekóderrel...csodás idők.
Az alaptörténet egész jó, díszlet nagyon jó, a CGI mintha painttel csinálták volna, szereplők gatya, de a legvégén a jetski-s menekülés epic.

Kínos, eröltetett, teljesen felesleges Barátok köztes színészi játékkal, teljesen bugyuta és unalmas.
Úgy mindenhogyan egy katasztrófa, elpocsékolt idő.
ui.. a két lány annyira ergya volt, hogy észre sem vettem, hogy a két főszereplőt próbálják majmolni

2021-07-15 09:15:23 Allied (2016) / Szövetségesek Calavera (3) #20

Zemeckist nagyon szeretem, sajnos már a The Walk utáni filmjei nem olyanok mint amit tőle megszerettem.
Ez az Allied látványra szép, mint alaptörténet kémek a II. vh.-ban, szerelem, házasság gyerek, aztán, a csavar és a vége nem happy end nagyon tetszik nekem. Ami a problémám, hogy van egy kis akció a kávézóban, aztán tetőn nyáladzás, megint egy kis akció a konzulátuson, megint nyáladzás aztán ez megy elég sokáig.
Brad Pitt folyamatos teljes játék nélküli bamba feje, komolyan mintha Ben Affleck adta volna a tanácsot, hogy hogyan legyél teljesen érdektelen és bamba.
Mondok mást: előrángatnak egy jó karaktert a konzul személyében, van 5 mondata, aztán kuka ugyanez van a húgával is, 5 mondata van. Szomszédasszony ugyan ez.

Szerintem a forgatókönyv volt nagyon egysíkú és mondhatni ötlettelen/összecsapott.
Eről 3as, mert azért jó volt ez, de mennyivel mennyivel sokkal jobb lehetett volna

és milyen a film?

Bitangpusztulatosan szar.
Két pozitívum aztán csókolom. Für Anikó mint magyarhang és az a lakás, amiben játszódik.
Tehát akkor csak egy pozitívum.

Komolyan mondom, ez annyira szar úgy mindehogy, hogy már jó.
Megint ment valahol, megnéztem és tetszett. Még a reklám után is visszakapcsoltam, hogy "hol is tartottunk".

2021-07-01 14:12:55 Game Night (2018) / Éjszakai játék Calavera (4) #19

Abból a szemszögből nézve, hogy milyen trágyalé vígjátékok mennek manapság, meg szarabbnál szarabb "vígjáték-sorozatok", ahhoz képest ez egy kiemelkedő, ötletes film.
Egész viccesnek is mondható, vannak jó poénok benne. A fényképezés miatt egyszer-egyszer visszatekertem, mert annyira tetszett.
Az alaptörténet is érdekes, ami persze nem szárnyal túl magasan, de azért van benne valami.
Színészek viszont a helyükön vannak, hozzák amit kell.
Egy lehelletnyivel jobb rendezés és egy kicsit jobban kidolgozott forgatókönyvvel akár még maradandóan jó is lehetett volna.
Ceruzás 4-es.

Rettenetesen ócska alaptörténet, ezzel a megátkozgatással, totálisan jelentéktelen karakterekkel és kliséhegyekkel.
Félelem vagy feszültésg semmi nem volt és azzal, hogy már magukat a főszereplőket próbálja meg veszélybe sodorni, hogy értük aggódjunk, savanyúuborkáért kiáltó ötlet.
Az első két részben ők azért segítettek a családoknak, mert egyrészről ez a munka-hobbijuk másodszor sajnálják őket.
Az első két részre első megnézés után is tisztán emlékeztem. Ezt tegnap előtt láttam és kb fogalmam sincs mi volt benne.
Sherlock Holmes-ban Lord Blackwoodnak jobban ment a "megátkozás".
Nagyon túltolták Warren asszony képességét, ami megint csak nagyon olcsó időkitöltés, azokkal a bűvésztrükkökkel.
Kettest érzek itt és netflixes érzés van itt nagyon.

Elolvasva St4nt0N kommentjében a cikket, ez a film meg is érdemli, hogy ennyira bántóan szarkupac legyen, mert az, úgy mindenhogyan. Azt nagyon sajnálom, hogy a három színész (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore) elvállta ezt és egy ilyen trágyaléhez adták a nevüket.

2021-05-25 16:25:22 A berni követ (2014) Calavera (?) #30

...és a végén komolyan a Sziget-himnusz, Punnany Massif szám veszi kezdetét? Az együttessel még úgy nem lenne gond, de nem egy ilyen jellegű film végén. Komolyan odamennék bármelyik készítőhöz, és erre így rákérdeznék, hogy "Ezt hogyan is gondoltátok?" akkor mindenki elszégyelné magát, hogy "Ja, az nem volt a legjobb ötlet..."

Májkell Csávez? Érdekes, sajnos már a második rész sem volt az mint az első, pedig ott még együtt volt a banda. Gondolom a lejtőn már megállíthatatlanul száguld az imdb 5 felé....remélem nagyot tévedek. Nagyon várom.

Amikor anno kijött, talán láttam egyszer, de -gondolom- a digitális kamerával való fényképezés miatt nagyon nem tetszett. Most megnéztem megint; Gondoltam Michael Mann, Tom Cruise, Mark Ruffalo és az alaptörténet csak jó lehet. Ugyanúgy nem tetszett a fényképezés, de a sztory egész jó, csak valahol leül az egész.
Amikor kidobja a táskát? Na ott voltam, hogy befejeztem, mert ilyen lépéssel visszük tovább a történetet? Ne már.
Sajnálom, hogy egy sima taxis így ki tud szúrni egy bérgyilkossal és a végén még győzedelmeskedik is? Komolyan én végig Tom papának drukkoltam, mert az egész film ezt hozta magával.
Mindegy, egynek jó volt, de lehet, hogyha akkor moziban nézem, teljesen rákattanok...
De megnézem a Heat-et mégegyszer, az az igazi

Tehát akkor megint egy "a férfiak minden bűn forrásai és csak a nők képesek dolgokat irányítani" film, az "I care a lot" után szabadon?
"Nagyon jó".

Több kérdésem is van. Egy 35 éves színésznő, aki egy 30éves karaktert játszik, miért néz ki 45+nak, mint aki már kétszer elvált és van két gyereke?

Én ezt valahogy úgy értelmeztem, hogy bosszút áll. Na most az a bosszú, hogy egy hétig hagyja azt az ebédpartnerét, abban a hitben, hogy lefeküdt egy másik mukival? Aztán, hogy 3 percig a dékán azt hiszi, hogy a lányát éppen abuzálják? Aztán átmegy ahhoz az ügyvédhez, aki térdeborulva vergődik? Ez a bosszú? Az lenne a bosszú, hogy igen, undorítóan megcsinált bebaszva a hotelszobában. Igen a lányod az egyik szobában van 5hapival és soha nem találod meg. Az ügyvédre is ki lehet találni valamit.

"Uhh a The girl with the dragon tattoo-ban is rátetoválta a mellkasára, akkor mi is csináljuk ezt, de az ott túl durva, úgyhogy inkább ne

Valamiért beugrott a Kill Bill, hogy na az bosszú film, de rájöttem, hogy felesleges is ilyen két különböző galaxisban focizó csapatot egy pályán emlegetni.

Meghalt a barátosnéje? Ezt tudtuk, de a végén nem kellett volna, egy kis visszatekintés, amikor végre súlyt kap a dolog, bemutatják, hogy hogy halt meg, mi történt, stb?

Miért elfogadott a filmben, hogy egy nő úgy bekarcoljon, hogy nem tud magáról, az rendben van és ebben is a férfiak a hibásak? "Tán nem kellett volna azt a vagon pezsi-redbullt bevedelni..."

És ez komoly? Hogy az a csavar a végén, hogy mindent előre megrendezett és még a halála után kapják el őket?? Úh mekkora Guy Ritchie-s csavar, aztamindenitneki.

I II III III ez sikerült? "Úgy szeretem Quentin-t, ha neki megy, hogy fejezetekre osztja a filmet, uhh akkor én is ezt csinálom"< igen, csak te kevés vagy ehhez.

Az 5 (!) Oscar mellett egy, ám annál fontosabb érv szól, az amire egyébként a film felhívja a figyelmet a világban, az igen figyelemreméltó és örülök, hogy valaki a köztudatba akarja építeni, hogy ilyen problémák is vannak, amivel foglalkozni kell és odafigyelni. (Leszámítva, ha nem esel szét annyira, hogy bárki azt csinál veled amit csak akar....)

Hát ez valami mélyen pusztító alpáriság volt.
Miért érdemli Dreyfuss ezt az egész osztást? Egy dolgot kért a családjától, hogy ez a nap fontos számára, erre mindenki azon van, hogy kib@asszon vele.
Jó, lehet, hogy nem ő az év apja.
Elhappolt egy házat egy idős házaspár elől? Nincs több ház a világon? Akkor most a kávézóban élnek??
A karrierje fontosabb, mint a családja és nem olyan türelmes. Jó.
És az a vége, hogy nem "a jó útra terelődik", hanem beleőrül, és Bob meg levarrja a húgát és ő lesz a pszichológus??
Ezen a filmen inkább sírni kell, mint nevetni azon a másfél poénon.
És akkor persze, mi nézők érezzünk ellenszenvet a doki iránt, mert a családjával akart tölteni egy hónapot, szerepelni egy 10perces reggeli műsorban, hogy büszkén elmondhassa, hogy könyvet írt.
Bill Murray-t meg aztán főleg hagyjuk, mert ő az egyik pillanatban egy 5éves gyerek szintjén van, majd jön egy kis Esőember, a végén meg ő a sztár. Vagy a lényeg, hogy csak megjátszotta az egészet? Lehet, de ez nem derül ki.

2021-03-15 11:03:20 Mother! (2017) / Anyám! Calavera (?) #85

Ha ezt a filmet egy dvd-re kiírnánk és egy post-it-ot ráragasztanánk, azon lenne, ki kicsoda a filmben, majd ezt elküldenénk az összes földön kívüli civilizációnak, nem kellene többet azon agyalnunk, hogy léteznek-e, mert olyan nagy ívben elkerülnék az emberiséget, hogy csak na.
Nem arra gondolok, hogy maga a film milyen, hanem hogy ez a tökéletes pédája annak, hogy milyen egy hányadék az emberiség. A Noah-nál már ezt leírtam, tessék, újranézve ezt a filmet, tökéletes bemutatása, hogy mit művel az emberiség egymással és a Földdel.
De mellette pedig a mindennapi életből egy nő, aki mindent megtesz a szép otthonért, a gyerekért, a férjéért és mellé az elnyomó "csak én számítok" férfi, aki mellett másnap úgyis egy új nő ébred -vonalat is ki lehet innen olvasni, nagyon tetszik és még mindig

2021-02-25 11:20:33 The Banker (2020) / A pénzember Calavera (?) #2

Remek korbemutatás, nincs sallang, nincs "esőben a sárba térdrerogyó istenhez fohászkodás" és hasonló giccs. Van egy történet, meséljük el egyszerűen, érthetően. Szeretem az ilyen jellegű filmeket (is), mint a The Founder volt hasonló például.
Imádtam hogy nem egy CGI fröccsöntött kutyagumi, hanem tényleg ott forgatták ahol kellett, amit csak tudtak.
Jók a színészek, de hogy Nia Long milyen volt a 2000-es években, mostmeg egy 50éves nagyinak néz ki...nagyon öregszünk baszki:)

Mennyivel többet kaptunk volna nézők, ha ezt a sok felesleges szarakodást itt a nemekkel, meg a nők férfiak harcával, stb elhagyják és maradunk az alaptörténet kibontásánál, majd a végén a megfelelően megbűnhődő főhősnővel zárul a film.

Nagyon jól kiemelted ezt a részt, és azt hiszem, emiatt vártam, hogy "Legyen már vége":
Amikor a gyémántot elviszi felméretni, ott is egy nő dolgozik és ővé a bolt, de ahogy az öccse szóbakerül, máris negatív hangvételbe fordul át.

Az rendben, hogy a nők viszik a filmet és ők a jók és így tovább, ezzel nincs baj, azzal van baj, hogy a férfiakat úgy állítja be, ahogy te is leírtad. Végre odamegye egy nagymenő ügyvéd, aki rendet akar tenni, jó a duma, befenyíti, a csókát a bíróságon meg a nő 3 mondattal lerendezni. Pont mint az első bírósági ügyben.

Most hogy így belegondolok, lehetett volna olyan hangulatú, olyasmi film, mint a "A Simple Favor " de valahogy csak egy ilyen erős színekkel dolgozó, netflix pucc lett.

előzmény: LibernyákBuborékPukkasztó (#7)

Az eleje nagyon tetszett, maga az ötlet a csalással, de utána már átfordult egy ilyen tipikus lingyi langyi netlixes szarrá, hogy azért minél nagyobb korosztály megnézhesse.

Ha az alapötletet egy rendes rendező nem a netflixre készítí, tehát nem egy futószalagos fröccsöntött kutyagumi lenne, hanem ahogy mondjuk a Gone Girl-ből sem egy X részes HBO minisorozat lett, ami a 3. évadnál tart, hanem Fincher egyik gyöngyszeme, itt is lehetett volna valami hasonló. De nem. Netflix lett és ilyen lett. Egynek (sem) elment.

Azért is remélem, hogy a Jared Leto volt a gyilkos, mert ha nem, akkor lesz ebből második rész és az még ennél is rosszabb lenne, nem kell az már :)

és bocsássa meg, de mi volt az a kulcstartó, amit az excsaja, a korboncnok mutogat neki, amit a végén a csajból vettek ki és akkor ott valami paktumot kötöttek ezzel?

Le sem írom, amit akartam, mert te már megtetted helyettem. Még a "Denzel papa" kifejezés is a helyén volt!

előzmény: TheDriver (#1)

2021-02-01 10:00:59 Coherence (2013) Calavera (?) #22

Imádom az ilyen filmeket, alacsony költségvetés, kevés szereplő, pár helyszín és valamilyen időutazás, paradoxon, nagyon nehezen értelmezhető. Itt foldulok kérdéssel hozzátok:
Ha van már olyan hogy Triangle, Primer, Chronocrimes, Time Lapse, (talán) Project Almanac és akkor egy Coherence, tudtok még filmet, ami ezen sorba beleillik? Előre is köszönöm az ötleteket.

2021-01-06 16:18:41 Tenet (2020) Calavera (?) #149

Ez így elég bonyolult. Mert ha azt mondom, hogy ebben az esetben Nolan, akkor biztos hogy megnézem és erősen tetszeni is fog. Ha azt mondom, hogy Philip Seymour Hoffman, akkor is nagy eséllyel megnézem. Ha Fincher, akkor is, de tessék, a Monk meg nem tetszett.
Persze, azért valahol nézem az imdb értékelést, de azért az is nagyon csalóka sokszor. Régen még ért valamit az Oscar, mostmár egyáltalán nem érdekel ez a mérce.
Egyébként visszafelé érdekesebb, hogy a régebbi filmeket, most "megtalálnom", akkor megnézem a rendezőt, itteni kommenteket, imdb pontozást, megnézem és döntök, hogy nekem mi tetszett.
Előzetest már nem nézek, mert gyorsan kiderül belőle sok dolog.
Ázsiai thriller/bosszúfilmekben még nem csalódtam, egyszerűen imádom, úgy is mint a skandináv krimiket és így tovább.
Szóval nálam a Tenet egy olyan agymunka, ami azért tetszik, mert úgy hagy ott a székben, mint egy (a jobbak közül) egy Black mirror rész.
de talán az all time favourite a Rain man és a Forrest Gump. Köszönöm a kérdezést.

előzmény: Gruden Gergo (#148)

2021-01-04 19:36:26 Tenet (2020) Calavera (?) #147

Igen, jól játszik, de arra gondoltam, hogy ez a film nem az, hogy most fő,- mellékszereplőnek bármilyen díjat osztogassanak; mert nem ez a lényeg. Itt a téma és annak bemutatása az, ami lényeges.
Osztályozni nem akarok, mert ami nekem 1000pont, az lehet, hogy másnak egy nagy 0. Nem vagyok kritukus, nem tudok értékelni vagy nem is akarok.
Amikor elmesélem, hogy nekem mennyire bejött egy film, egy hét múlva azt kapom vissza, hogy mennyire egy szar volt, vagy pont fordítva.... mások vagyunk, más miatt tetszhet egy film.

előzmény: Ubul (#146)

2021-01-02 23:47:58 Tenet (2020) Calavera (?) #144

Baszki délután kettőkor nem az este felé, hanem a reggeli felé halad a napom és erről csinálni egy filmet, ráadásul Nolan? Legkevesebb GCI-al? Háttőőő, akkor azt hiszem, hogy jó filmet nézek. Már 3x láttam és mindig arra jutok, hogy "na akkor megnézem megint, hogy azt a dolgot mégjobban megértsem/felfogjam/átgondoljam.
Ha most invertálódom, akkor mehetek visszafelé annyi évet, ahány évet még a testem bír, aka visszamehetek 1990 környékére és onnan folytathatom... Mi a fuck?
Persze, sok időutazós film van, egyik jobb mint a másik...nade ilyen? Ilyen nincs hogy mellettem elszalad egy arc, de hátrafelé, mert ő nem "előre" halad az időben, hanem a reggeli irányába...
Nolan-nek kellett egy időutazós filmet csinálnia, azt hittem, ilyen "Vissza a jövőbe" kat. lesz, de hát nem, hanem ilyen "Lett egy 3asom a lottón, de az milliárdokat fizet" lett.
Egy pillanatig sem érdekel senkit, hogy ki mit játszik, milyen a színészi játék, az alap történet a lényeg. Sírok.

2021-01-02 23:00:38 25th Hour (2002) / Az utolsó éjjel Calavera (?) #48

Olvastam itt kommenteket, hogy miért is nem jó a film...
Én úgy élem meg a filmet, hogy egy picit hátrébb kell lépni és úgy megnézni. El kell képzelni, hogy az embernek van két legjobb barátja. Van egy nője. Egy faterja. Egy kutyája. Hozzá egy olyan élete, ami nem éppen olyan, mint amit elképzelt, de ez lett. De az az érzés, hogy "holnap reggeltől börtönbe kerülök és mindent itt kell hagynom; a barátaimat, a szerelmemet, az apámat" az egy olyan dolog, amit nem lehet csak úgy a polcra tenni. "Gyerünk bulizzuk egy utolsót és csináljunk úgy, mintha semmi nem lenne".
A film ezt olyan tökéletesen bemutatja és átérezteti a nézővel, ezt az elviselhetetlen érzést. Az ikonikus jelenet a budiban egy olyan ki mondani nem mert monológ -itt még csak Amerikában-, amit egyrészt a 9/11 gyűlöletet jár át, de valahogy minden szavával együtt lehet érezni (érteni) -ha az ember elég bátor (lenne) ebbe belegondolni és kimondani; akár 2021ben is...
Az utolsó rész, amikor már az autóban ül az apjával, aki elmondja, hogy hogy lehet esetleg (!) majd a jövöben, szívszaggató, pedig pozitívan mutatták be, ám akinek van olyan társa és belegondol, hogy soha nem láthatja többé...

2020-12-04 10:28:12 Noah (2014) / Noé Calavera (?) #98

Tegnap megint megnéztem és komolyan mondom nekem tetszett.

Leginkább az tetszett, hogy a mostani "ERESZ-ezős, erdőirtós, globális felmelegedéses, donaldtrumpos és még sorokon keresztül sorolhatnám világban", milyen érdekes kontextusba helyezi a földi hardreset.
A színészek azt sem tudják, hogy most mit játszanak, vagy mi is történik. Emma Watson folyamatos homlokráncolása, a két idősebb fiúgyerek folyamatos bamba feje....

Picit azért hosszú, egy viszonylag faék egyszerű történethez.
Darren Aronofsky-ről már lehet tudni, hogy a vallásos témájú filmjei ilyenek, és ezeket helyükön kell kezelni, de így elég jók. Mother!? Zseniális! The Fountain? Szintén.

2020-11-30 10:51:40 Kol (2020) / Hívás a múltból Calavera (?) #1

Tegnap megnéztem.
Elfogult vagyok a koreai filmekkel, mert eddig amiket láttam, mind nagyon tetszettek.
Ez sem volt kivétel. Maga az ötlet hogy 20 év eltolással segítenek egymással, ezáltal időparadoxont hozva létre. Ami ehhez csatlakozik, hogy a szereplők tudják, hogy milyen volt az életük a változás előtt mindenképp megér egy megnézést.

Persze a megfelelő vérengzés egy sorozatgyilkossal csak dob az egészen.
Végig feszült és izgalmas, de mellette azért van egy két szívfacsaró momentum is.
Akár még ajánlanám is megnézni.

Valahogy pontosan úgy, ahogy már többen írták:
Párom a 20. percnél adta fel, én mondtam, hogy azért csak végignézem. Én egy óra elteltével kapcsoltam ki.
Még lehet, hogy tetszett is volna az, hogy ő hogy simliskedik, mint zsidó származású, hogyan lavírozik a new-york-i ékszerpiacon, hogy megy szarrá a családja. De az, hogy szerez 17hónap alatt egy milliókat érő opalt, és azt szó nélkül odaadja valami félig meddig jöttment trógernek, hogy majd "reggelre hozd vissza!". És érted, mint a Lali a nyertes szelvényt, odaadja neki, a milliókat érő követ. Amikor beszorulnak az a két ajtó közé, kezében a kővel, de még mindig nem adja oda...ott adtam fel.

Megyek megnézem a Blöff-öt inkább.

Mint a görög mitológiát ilyen formán bemutatni, nálam csodálatos.
Proteus mint Dafoe aki a tudás őrzője, míg Pattinson mint Prometheus aki pedig ellopja a tudást, a fényt.
Szerencsére lehet ilyen jellegű filmeket találni, mint a Mother!, The killing of a sacred deer, de akár a Matrix is vagy a nagy kedvenc, Triangle. Meg persze kell még lennie.

Ilyen fényképezést, libabőr. Zseniális.

"Since the film is set in 1890, it was shot on 35mm black and white Double-X 5222 film, all while augmenting the Panavision Millennium XL2 camera with vintage Baltar lenses from as early as 1918 to as late as 1938. This makes the aspect ratio approximately 1.19:1, which is practically square. To enhance the image and make it resemble early photography, a custom cyan filter made by Schneider Filters emulated the look and feel of orthochromatic film from the late 19th century. This filter blocks all the red wavelengths from hitting the film, so that the reds appear black. Considering most pores and skin tones have red in them, the orthochromatic emulation allows the audience to see just about every imperfection and pore on the actors faces." imdb

Valaki lentebb írta a Keeperst, hogy az mennyivel jobb....hát Gerard Butler-rel?! epic fail

2020-11-02 08:59:36 Gisaengchung (2019) / Élősködők Calavera (?) #122

Köszönöm szépen, valahogy én is ezt próbáltam meg leírni lentebb, neked sikerült tömörebben és lényegretörőebben.

előzmény: gyengeandras (#120)

de azóta rockstart lett:
Sunset Silhouette - Oxford Road c. néhányszor megnézett nótában

előzmény: critixx (#2)

Gyerekkorom egyik nagy filmje.
Jó szinkron egy két jó poén alapsztori is végülis jó

Igen-igen, kicsit ritkítani, hogy ne legyen ilyen hosszú. Nem, a vége is tetszett.

előzmény: BalaKovesi (#15)

Imádtam. Amit leginkább az a fényképezés és a fényekkel kialakított hangulat. A történet is izgalmas volt, a feszültségkeltés, hogy mi lesz a következő borzalom nagyon átjárja a nézőt.
Szereplők rendben voltak, sőt, mindenki hozta "tokkaa' vonóval".
A Netflixes trágyadömpingben egy ilyen kimagasló filmet látni igazi öröm. Mondjuk, biztos hozzátartozik, hogy a mozik zárvatartása miatt "végezte" a Netflixen.

Akkor lett volna igazán kerek az egész, ha a 2óra 18perces játékidő helyett, úgy 1óra 50perc környékén elindult volna a stáblista.

2020-09-18 10:14:05 Gisaengchung (2019) / Élősködők Calavera (?) #118

A film maga egész jó. Egy nagyon jó téma a jelenkori világban, a gazdagok és a szegények közötti szakadékról. Mellette egy nagyon ötletes csavarral, hogy hogyan jut a csóró család csalásokkal feljebb és szereznek pénzt. Hozzá a mellékszál az alagsori történet, minden egyben van -jó.

DE mi a baj? Az, hogy annyi többszörösen kimagasló Kelet-Ázsia-i és persze koreai alkotás készült már el, amiről a világnak halvány fingja sincs, mert nincsenek és nem is voltak szarráhájpolva meg Tarantino bólogat, hogy szép volt meg Oscar (pffff).
"Láttad már a Parasite-ot?" "Ja, felejtős, én többek között az Oldboy-t, a The Handmaiden-t, I Saw The Devil-t, a Memories Of Murder-t, Crouching Tiger, Hidden Dragon-t is láttam (és még csak 20évet ölelünk fel)" "Azok mik? Mindegy, mert a Parasite a top!" "OKcső".

és van tovább: az egész film egy nagy CGI buborék. Semmi igazi nincs benne, nincs súlya, egy stúdióban felvett fröcsöntött műanyag utánzat.

Az ilyenek, hogy nem zavar senkit, hogy az izzó villog? Már rég levágtam volna egy ollóval az egész lámpát. Az, hogy, amikor bepiálnak, senki nem érzi a pia szagot a házban, főleg az új házvezetőnőn? És van még pár ilyen.

Egyszer mert újdonság és mindenki erről beszél, másodszor meg hogy kiderüljön, hogy nem kell ezt ennyire hájpolni és újra megnézni

2020-07-16 12:44:04 The Nun (2018) / Az apáca Calavera (?) #24

Inkább jól valaKba kellett volna rúgni azt a rusnya apácát.

a film elején a rendszámtábla a VALAK szó betűi. Ha az atya, amikor megtudja, kb a 20. percben, hogy Valak a démon neve, és rákiabál, hogy "Valak, húzz innen a pics@ba", akkor tádám, vége a filmnek

Egynek jó volt

2020-07-16 09:18:31 Deep Impact (1998) Calavera (?) #8

Beszarás, én ezt a filmet tegnap láttam ELŐSZÖR, nem is értem:)
Az egész elég nagy trágyalé volt, de az a hangulat, amit megpróbál átadni arról, hogy mindenki meghal és ez elkerülhetetlen, nagyon tetszett és így felnőtt fejjel megával ragadott, egyébként is sokat agyalok az ilyen témán, talán ezért is ütött egy 98-as film 2020ban.
Persze óriási kedvenc az Armageddon, de az meg azért, mert ez az amerikai pátoszos lamentálás és könnycsppek és sírunk és megmentjük a világot - Michael Bay...Imádom az egészet. Bruce Willis-szel együtt...
A Holnapután mellé teszem ezt a filmet, tetszett.

2020-06-25 10:54:43 Memento (2000) / Mementó Calavera (?) #90

Olvasgattam itt a kommenteket, de nem találtam választ:
Mi volt az a pont, amitől beszart az emlékezőtehetsége? Az hogy a feleségét abuzálták és fejbevágták Lenny-t (Leonard-ot, csak a felesége hívta Lenny-nek:))? Innentől nem emlékezett dolgokra, de a felesége túlélte a támadást? Az asszonynak semmilyen betegsége nem volt, max hogy cukorbeteg?

2020-05-14 11:46:30 Vivarium (2019) / Vivárium Calavera (?) #5

Nekem nagyon tetszett.
Egyrészt szeretem az ilyen 2-3 szereplős, viszonylag "olcsó", minimál filmeket.
Az egyik oldalról mint űrlények a Földön neveltetik fel "magukat" nagyon tetszett, de ami igazán mondandót értettem a filmből, hogy sokan űzik magukat a tökéletes ház, tökéletes élet felé, elvárt a kert, kis autóbeálló, spanolás a szomszédokkal, együtt fogmosás és így tovább és persze egy gyerek vagy több, hogy a tökéletes modell meglegyen. De közben úsznak a hitelben, nem figyelnek a gyerekre és szépen egymást is kiégetik és az egész mutatott tökéletesség átfordul egy totális ellenkezővé; Vagy ha nem és így élik az életük, akkor boldognak mondják magukat, de felmerül a kérdés, hogy ez a jó élet?
Ez talán nem is annyira nálunk/Európában, de inkább Amerikára vonatkozhat.

Adil El Arbi, Bilall Fallah? ahha...
A film maga rettenetesen kínos, indokolatlan 2 óra és az "öregek vagyunk és most jaj most üldözzük a szépen nyírt szakállú töröket vagy inkább aludjunk" hangvételtől lesz pontosan egy nagy rakás szar.
Az egészben a magyar szinkron a legjobb.


Nekem Paul Verhoven Hollow man még mindig és bármikor
Az Upgrade 1000x jobb volt mint film, prögősebb, izgalmasabb, pedig ez a történet is adott volna egy olyan pörgéshez ehelyett a szenvedés helyett. Ha mondjuk 30perccel rövidebb lett volna.

Tele volt ilyen értelmetlen szerencsétlenkedéssel, amikor 10 fegyveres őr nem tud rálőni, mindig csak a csajt nézik hülyének. Ott pont nincs CCTV ahol kellene (étterem, utcafront). Idegesítő

Egyszer egész jó volt, de ebből az egészből olyat lehetett volna durrantan, például nincs semmilyen láthatatlan ember, csak a csaj annyira agyban beteg, hogy beképzeli az egészet.
Valamiért a Gothika jutott eszembe, de az nekem jobban bejön

2020-02-11 08:18:05 Midway (2019) Calavera (?) #9

Amikor elkezdtem nézni, gondoltam egy jó kis háborús film lesz, de a mindent zöld háttér előtt megvalósítástól májirritációt kaptam. Ez elrontotta úgy kb az egészet a párbeszédekkel és az összevissza történettel, ami mint történelmi fordulópont, csak meglehett volna úgy csinálni, hogy eggyel könnyebben értelmezhető legyen.
Michael Bay ide vagy oda. Nyálas szerelmes film, de inkább megnézem méghatszor a Pearl Harbor-t.
Ja és már ott volt világos, hogy milyen film is lesz, amikor az elején, a studió logók között a Shanghai pictures/production/whatever kínai betűkkel bejött.

A zene teremtette és a főszereplő narrálása hozza a Noir hangulatot, díszlet és a jelmez csak hozzáad.
Színészek hozzák amit kell, de az egész film nem túl nagy eresztés. A történet nyakatekert, néhol unalmas.
A sok helyen igénytelen CGI-tól viszont a hideg rázott. A látvány túl új, modern, semmi régi feeling. Minden túl éles és színes. Sajnos nagyon látszik, hogy a filmet 2019ben forgatták.
Eddy Norton mint mindig itt is jó, az hogy ő a rendező is, lehet hogy még jobb - vagy nem?
A jazzklub a kedvencem, ilyen helyet keresek évek óta.

Feszült figyelemmel követtem a filmet, de egy kis segítséget kérhetnék, mert nem értettem azt a jelenetet, ahol a gőzben vannak, az öreg kopasz elmegy az öltözőbe és ott a két mukinak azt mondja, hogy a KIRILL van bent, megtalálják és kezdődik a verekedés. Miért Kirillt mond és miért akarja, hogy kinyírják Nikolaj-t?
Egyébként nagyon tetszett, biztos hogy újra megnézem

2020-01-09 08:51:18 Budapest Noir (2017) Calavera (?) #26

Szerintem jó volt a díszlet, a kosztüm, egész jó volt ez a budapesti hangulat, stb.
De amit nem teljesen értek, hogy miért olyanok a párbeszédek, a színészi játék, mint amikor az iskolában el kellett játszani március 15-én valami 1848–49-es forradalom és szabadságharc egyik jelenetet. Pedig azért olyan színészek is játszanak benne, akikre nem ez a jellemző.
amikor a végén azt mondja a zsidó bácsinak, hogy ez Budapest, itt nem lehet baja ; mint utolsó lezáró mondat, elég erősnek érzem.

diplomatikus válasz: mert trágár
egyébként mert így mégjobban kihangsúlyozódik:D

Jaj az a magasságos ez mekkora egy határ szar volt
Pedig még annál a Holdon üldözős jelenetnél bizakodtam.
De még ha a történet olyan egyszerű mint a faék, bizadalmam volt, hogy mint űr-film legalább élvezetes lesz.
Nem sajnos. Rendezőnk nem tudja tagandi, hogysokszor megnézte az Interstellart és már az első pillanatban tudta, hogy olyat soha az életben nem tud leutánozni.

Elég laikusnak érzem magam itt, ezért nem tudom pontosan megfoglazni, de hátha valaki ért engem:
az első részt már vagy 3X láttam, mert nagyon tetszik többek között a sok elrejtett apróság miatt. Úgy veszem észre, hogy nagy odafigyeléssel építették fel a film sok-sok jelenetét polók feliratai, háttérben lévő, homályos képek, például a könyvtáros nő, vagy a falfestmény, a tvben lévő gyerekműsor, stb
Láttam youtube elemzést, ahol "kivilágosították" az egyébként sötét képkockákat, ahol újabb apróságok válnak kivehetővé - ez is zseniális, hogy csak többször megnézve jönnek ezek elő.
Aztán nagy várakozással ültem neki a már 30perccel hosszabb második résznek, ami számomra unalmas és gyászos, "húzzunk le még egy bőrt és közben gyorsan zárjuk le a történetet" ízű volt. Hangulat sem volt meg, inkább azok a filmek jutottak eszembe, aminek az első részét még ma is emlegethetünk, de a második részre gondolva inkább elsírja magát az ember, sajnos sok ilyen van. Általában egy noname rendező kapja meg, hogy a moziba a filmcím miatt tóduljon a nép, de egyébként egy nagy kuka.
Vagy valamit én látok rosszul?

2019-11-22 10:29:39 The Hustle (2019) / Csaló csajok Calavera (?) #5

Mi volt ez a pusztító alpáriság?
Miért kell ezt csinálni? Anne Hatheway fejéhez pisztolyt tartottak, vagy a családják fenyegették, ha nem vállalja el a filmet - mert úgy "játszik"
Az egész rettenetesen kínos. És hogy ezt merték újrafeldolgozásnak nevezni a két előző, eredeti(k) után?
sírnom kell ha csak a borítóját meglátom

Láttam mindegyiket.
2000es évek legjobb King adaptációja biztos hogy nem a Gerald's game. Hanem az IT - hamár.
De egyébként ott van a Dreamcather is, ami eléggé le lett húzva, mert gagyi, meg régi, meg hasonlók, de mindenki tudja, hogy miről van szó és az is jó.
Amit most Stephen King horror vonalon a Netflix mozgat, az pontosan olyan fröccsöntött műanyag, mint maga a Netflix 80%-a. Elnézegeti az ember, de azért csaknem állja ki az idő próbáját, mint mondjuk egy régi fapados Kedvencek temetője, vagy a Carrie Brian de Palma-tól.

Köszönjük szépen, egyszer is sok volt.
Ezek a Netflixet elárasztó """horror""" filmek, Stephen King nevével fémjelezve, pont olyanok mint a TVShopban egy totál ergya és feleselges konyhai terméket egy híres szakács reklámozna.
Teljesen felejtős, pont úgy mint a lentebb említett Gerald's game és a 1922.

2019-10-19 17:26:51 Eli (2019) Calavera (?) #1

Egyszer megnézhető, egész kellemes kis Netflix """""horror""""".
Az egész teljesen kiszámítható, bár a végével egy kicsit megleptek, pozitív csalódás.
Szombat délutáni alvás elé tökéletes

2019-10-08 12:45:23 Midsommar (2019) / Fehér éjszakák Calavera (?) #72

Számomra egy kicsikét hosszú volt. Nem mondom azt, hogy vontatott, csak hosszú, de nagyon élveztem.
Leginkább az tetszett, hogy akármennyire nyomasztó és borzalmas, mindez gyönyörű színes virágok között, fényes, napsütötte helyeken. Értem úgy, hogy nem azzal operál, hogy sejtelmes és fekete, árnyak, hanem minden világos és gyönyörű. Nagyon tetszett.
A hallucinogén anyagok alatt álló személyek látásmódját és átélése is olyan, hogy a néző a helyzetükbe tudja képzelni magát.
Ami zavart kelthet az erőben, hogy a gyorsan elpatkoló figurák felismerhetetlenek, csak képzelni lehet, hogy ki kicsoda.
Miért mosolyog a csaj a végén? Mert megtisztult, minden szarságát, ami a várossal és a való élettel áll kapcsolatban elfelejti, elhagyja és egy olyan helyen lehet, ahol szeretik (május királynő lett), elfogadják és beleillik a társaságba. Amikor megcsókolja a srác aki odaviszi őket, nem ellenkezik, hanem örömmel fogadja a csókot, mert már vissza sem akar menni a válóságban

elég jó film, nekem tetszett, csak úgy mint a The Witch - valamiért nekem hasonlóak

nincs komment?????

Ez a film teljesen jó. Nem értem a 5.9et. Igaz, kicsit olyan kábeltévés hangulata van, de attól még rendben van. Leköti a figyelmet és elég sok minden izgalom is van.

2019-09-23 08:58:18 1922 (2017) Calavera (?) #8

Ez a film egy unalmas szar volt.
De most komolyan. Juj patkányok, akkor jól megijedek.
Vontatott, unalmas. Könyvben tudom, hogy jó, de itt...nem is értem. Fröccsöntött jellegtelen unalom. Elpocsékolt 2óra volt

Imádom, mint a Poseidon-t, a Hollow man-t, a Sphere-t, Cliffhanger-t. Mind még abból az időből vannak, ahol azt hitték, hogy mekkora filmet csinálnak: díszlet, színészek, rendes fényképezés, "vicces" szövegek, akció. Szóval próbálták rendesen megcsinálni. Ezekhez még rendes szinkron is készült, ami nagy plusz nálam.
Olyan amilyen, ezért lehet most is még szeretni.

Leírás alapján kattintottam vasárnap délután a Netflixen rá. Már az Europa logoból tudtam, hogy Luc Besson-hoz lesz köze, úgyhogy tudtam hogy mire számíthatok.
Mint a From Paris with Love, ez is jó volt, szórakoztatott, eltöltöttöm 2órát, izgalmas is volt. Volt benne akció, európában, nem teljesen amerikai fröccsöntött sz@r volt. Élveztem, a célnak megfelelt.

2019-09-16 08:44:58 Predestination (2014) / Időhurok Calavera (?) #49

Nem baj, a lényeg, hogy meglett:)

előzmény: Gruden Gergo (#48)

2019-09-11 11:14:17 Predestination (2014) / Időhurok Calavera (?) #47

Primer ?

előzmény: Gruden Gergo (#39)

2019-09-11 09:38:33 Tyrannosaur (2011) / Tirannoszaurusz Calavera (?) #8

Nekem tetszett, de leginkább, hogy csak másfél óra volt. Nem húzták el, viszonylag gyorsan lepörög.
Ami igazán tetszett, hogy főhősünk úgymond jó dolgok mellett áll ki a kocsmában a billiárdozókkal, a szembeszomszéd ügyében és persze a nővel kapcsolatban is.
Hamár ilyen erőszakos film, akkor egy két visszatekintés a fiatalkori énjéhez remekül passzlt volna, hogy akkor mit csinál, miért utálja a haldokló barátja lánya például vagy hogy viselkedett a feleségével

Jó volt, de egyszer elég is volt

2019-09-05 10:20:10 Cube (1997) / Kocka Calavera (?) #39

Sok helyen védtem már meg a Blair Witch Project-et, vagy a Motel-t, esetleg a Falut és mindenképp a Fűrészt (szigorúan az első részt), hogy ezek a filmek mára már megkoptak és kiszámítható, stb. De ezek a filmek most így tizenX - huszonX év múlva megnézve is jók, élvezetesek, izgalmasak, díszdobozosak - kiállták az idő vasfogát. Ha elvesszük, hogy már mindenki tudja hogy mi a végük, miről szólnak, utolsó mondatukig elcsépelődtek, de akkor is. Most elindítom a BWProjectet, ugyanúgy paráztat mint amikor legelőször láttam. Ergo, tartják magukat.
Na most ez a Kocka, megnézve 2019ben IS egy nagy unalmas f*$. Totálisan értelmetlen matematikai magyarázat, a színészek nevetségesek és idióták, semmi rendes magyarázat nincs hogy miért vannak ott. És általában az számomra nagy pozitívum hogy pár ezer dollárból, egykét hét alatt forgatták (pl Primer), de itt ez nem pozitív, hanem láthatóan egy garázsfilm. Akkor is gagyi volt, most meg unalmas tekergetős felesleges időtöltés.

Nekem tényleg tetszett, izgalmas volt, beleéltem magam.
A film 2/3-ánál kezdtem a fonalat és a lelkesedésem is elveszíteni és így egyre unalmasabbá vált a végére. Egy kicsit több magyarázat nagyobban ütött volna.
Nem egy Mátrix, nem egy Sliders, nem is Tron vagy eXiztenz, de azért jó. Az is igaz, hogy a könyv ami a film alapjául szolgált, 1964ben jelent meg - inkább elolvasni kellett volna mint megnézni

*aki egyébként Meryl Streep

Ilyen idegesítő idiotizmust, ami itt forog...
Minden pillanata, másodperce rettentő kínos és nevetséges. Viszont a magyar forgalmazónak volt humorérzéke, hogy a szinkron is olyan rossz lett, pont mint a film
Glenn Close úgy néz ki mint egy jól sikerült transfesztita az Őrült nők ketrecéből.
Egyetlen egy fényforrás Emily Blunt, ezen mondjuk nincs mit csodálkozni.

A "szívtiprós" kommentem pedig még mindig ide vág

szerintem is pont így
nagyon régóta nézem akármikor, nekem megunhatatlan

előzmény: nandras (#3)

2019-07-31 10:13:39 Downsizing (2017) / Kicsinyítés Calavera (?) #7

Szerintem az ötlet és a megvalósítás óriási.
Annyi potencia van a témában, amit jól meglovagoltak az elején. De egy ilyen témát így elcseszerinteni ezzel a bamba történettel, rettenetes csalódás. Moziban ülve teljesen felvillanyozódtam, hogy véfre egy ilyen eredeti ötlet. Még a csavar is jó, de amikor elkezdődik a a takkernős vonal, meg a világvége, stb akkor elkezdtem unni és szenvedni - és a popcornom is elfogyott

2019-07-17 13:06:49 Anna (2019) Calavera (?) #5

hol van már az Ötödik elem...

2019-07-10 08:46:39 Watchmen (2009) / Watchmen - Az őrzők Calavera (?) #253

Micsoda???
szóról szóra ezt akartam volna írni:
amikor először láttam, végig sem bírtam nézni, de most 10évvel később megnéztem és azut kell mondjam nagyon nagyn tetszett. Biztos hozzájárul az is, hogy a mostani fröccsöntött okádék szuperhős-filmekre rá nézni sem bírok, így úgy gondoltam, hogy a Watchmen még ezen éra előtt készült, így jó kell hogy legyen, így is van.
Dr. Manhattan pedig a legjobb! (mondjuk egy laza kis ágyékkötőt felpattinthatott volna:D)

előzmény: Tetovaltlany (#252)

2019-07-01 20:38:22 The Core (2003) / A mag Calavera (?) #1

Nincs egy komment se?:)
Tok jo hetkoznap estere
2000es evek jo kis akciofilmje
Siras rivas egy ket poen ahhoz kepest egesz vallalhato CGI
Tortenet meg izgalmas is
Jo ez

2019-06-05 09:47:26 Haywire (2011) / A bűn hálójában Calavera (?) #18

tegnap megnéztem.
elég gyenge. de lehetséges, hogy az ezóta kijött hasonló jellegű filmjei nyomták ezt le.
a verekedések nagyon jók, az akció, üldözés. de ezenkívül, úgy kb semmi.
akkor nagyon tetszett, most úgy elég is volt

2019-06-04 20:43:54 Kursk (2018) / Kurszk Calavera (?) #8

Miert angolul beszelnek?
Mi ertelme van egy orosz tortenetet belga-feancia-luxemburgi produkcioban angolul megcsinalni? Vagy Impala vagy semmi. Vagy oroszul vagy inkabb nemafilm.
Es amikor oroszorszagban valaki ezt megnezi akkor inkabb kikapcsolja es nevetve kimegy inni egy vodkat
Angolul belga-francia film.elkepeszto

Tegnap megnéztem és a 1.5 órát végig izgultam. A bár-szobás jelenet egészet zseniális volt, a film maga végülis tetszett, csak egy akár jó történet kicsit bárgyúra sikerült. De a díszlet jó volt...mondjuk kb ennyi. A szereplők ergyák, úgy az egész butácska.
Nekem a Cabin in the woods ugrott be, de mondjuk az valami egészen remek. Itt a végén amikor kell a csavar, ott felesleges volt hagyni a fejekben kérdőjeleket. Ha lezárják, akkor egy teljes egész történet lehetett volna és pont.
a kiscsaj fényképe miért csak akkor válik újra "játékban" feliratúvá, amikor szobába belép a fegyverrel? itt már össze lett csapva.
mindegy, egynek jó volt

2019-05-28 14:32:42 Die Welle (2008) / A hullám Calavera (?) #40

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Third_Wave_(experiment)

előzmény: Truffle (#38)

2019-05-21 11:53:49 Kontroll (2003) Calavera (?) #53

tegnap megint megnéztem a filmet, mert számomra az egyik nagy kedvenc.
olvasom, hogy teljesen jogosan megy az értekezés arról, hogy most ki a gyolkos, a ruhájuk ugyanaz, de aztán mégsem egyértelmű.
amit én megfigyeltem: Bulcsú kapucnija piros, míg a Szabó Győzőé fekete.
Amikor kolbászol az alagútban és találkozik a Bélával és esznek, látunk egy flexelő manust, jól kivehető fehér-kék csíkos ingben. Ő is a Szabó Győző és biztos vagyok benne, hogy ez fontos.
Viszont, amikor álmában, a lány rámutat arra, hogy az alagút végén ott kuporog, ott egyértelműen a saját magában lakó "alteregójára" mutat rá a Macilány.
Az sem ellhanyagolható, amikor a Muki megvádolja, hogy szerinte ő a gyilkos, hisz ott felsorol mindent, amit mi nézők ugyanúgy gondolhatunk...vagy csak össze akar a készítő minket zavarni?
Bulcsó - a metróban - lökdösődéssel>megnyertem az Cluedot vagy kiestem :)

...pedig ez még jó is lehetett volna...de sajnos nem lett az.
Benifiú annyira egy tehetségtelen színész-pojáca, hogy nem is értem. noresz02 tökéletesen megfogalmazta: " már meguntam Affleck távolba révedő egyenfejét is".
neki nem kell gengszterfilmet csinálnia...felesleges. Ha csak Coppola-t vagy Scorsese-t nézzük, ők már megcsinálták A gengszerfilmeket, köszi, több nem kell - főleg, ha ilyen unalmas, vontatott "távolba révedő" és....

az eredeti történetről sokat olvastam, így látatlanban azt gondoltam, hogy a film ezt a témát dolgozza fel, mintegy dokumentumfilm jelleggel.
de így nekem teljesen bejött a film. Jó csalódtam, mert azért eléggé pofánvágták, az egyébként érdekes történetet, de így meg kihoztak belőle, valami kicsit félelmeteset.
Én bírom az ilyen kézikamerás ál-dokumentumfilmeket, REC a legnagyobb kedvenc, de ez is elment. Volt egy kis félelem, egy kis gondolkodás. Jó volt ez. 5.7-nél azért csak jobb, de plakátot azért csaknem rendelek a falamra

2019-04-26 12:45:31 Only the Brave (2017) / A bátrak Calavera (?) #8

Tegyünk valamit tisztába:
Ők nem katonák. Az egész (félmezkóban gyúrnak, meg dobálgatják a patkót, meg kiképzés) nevetséges. Nem amerikai katonák, hanem tűzoltók.
Ezektől az amerikai ömlengős, mi vagyunk a legjobbak és mi vagyunk a világ urai viselkedéstől lesz a film nevetséges. Persze, amikor az USAban a moziban vetítették, akkor ment az éljenzés, füttyögés a "YEAAAAA" és állva tapsolás, mert ott kint ez kell.
Érted? Beszél a tűzhöz! Meg megkérdi tőle, hogy mi a terve? beszarsz.
Aztán az a viszony a feleségével, amikor ott nyáladzanak a kádban, amaz meg a lóval beszélget, valami elképesztő az egész.
Látványra a film teljesen vállalható.
A színészekre nincs panasz, mondjuk nem túl nagy színészkedés kell.
Nem értem ezt a hypolást és azt sem, hogy miért nem lehetett egy rendes tűzoltós izgalmas filmet forgatni, miért kellett 50X a mézes cukros mázba beleforgatni.
...a mondandojat es a tortenet sulyat ertem, nem ez a kerdes

mondjuk egy olyan szállodaszobában és orrából takony csöpögő gyilkos-orvostól nem is várnék alapban sem mást
azt hittem, hogy később valamivel megnehezíti a Tommi fiú küldetését

előzmény: Leo_Stotch (#30)

amikor a szemét kicseréli, akkor az orvos azt mondja, hogy viszonozza a szívességet, mert börtönbe zárta. De mivel is viszonozza pontosan? Mi a kiszúrás?

2019-04-05 16:48:34 Overlord (2018) Calavera (?) #19

az elején eléggé fel voltam villanyozva, hogy valami amerikai, dollárégető film lesz, fröcsögős zombihenteléssel, ilyen Terrorbolygós agymenés vasárnap estére. Aztán egyre ergyább és ergyább lett, a végén már olyan szenvedés volt, hogy mindeképp tekergetni kellett...
Mert a készítők komolyan vették ezt a filmet, ahelyett, hogy lazábbra vették volna vagy nem úgy csinálni, mint egy potenciális "komoly" filmmel.
tré

2019-04-03 14:11:57 Zuhanórepülés (2007) Calavera (?) #13

ennek a filmnek semmi értelme.
hót fos
Simon Kornél egy két beszólása jó. pont.
Gryllus Dorka itt is azt hozza amihez a legjobban ért: "nem-színészkedni-tudni"
végig sem lehet nézni

2019-04-02 16:49:16 Zimmer Feri (1998) Calavera (?) #10

Milyen van a magyarnak? Balatonja!
Mi világhíres a Balatonon? A vendéglátás. Miért, mert olyan amilyen...hideg lángos, lyukacsos palacsinta, 3x annyiért. De szeretjük. A film ezt parodizálja ki, ráadásul amikor még özönlöttek ide a németek, mert ez itt "olcsó nekik".
Tímár Péter az utolsó szögig tökéletesen adja vissza a Balaton-Nyaralás-Zimmer frei-feelinget.
Fényképezés vágás zseniális.
Az egész film jó.
Pont mint Csapd le csacsi!

a film kedves.
de ettől az irgalmatlan (amerikai) pénzszórástól okádnom kell
a lánya, aki körül forog a világ. Az anyjától kér bocsánatot, amikor ötödszörre rángatja be az apját feleslegesen éjjel a kórházba...
de hogy a csávónak egy pacsit adjon valaki, az már smafu....örömapa???pf

Tök jó kis esti krimi.
Szerencsére a második szinkron jobban sikerült

Az autós üldözés epic, meg szerintem a storyval sincs nagyobb baj.
kedvelem ilyen filmeket, mint pl a "Extreme Measures" vagy a "The net" Bullock Szandival.

Szerintem jó volt ez. Izgalmas is volt, kicsit nyálas is, díszlet tetszett és ahhoz képest elég nagy szabású mozi volt ez.
A szinkront kb én is csinálhattam volna itt a panelban, mert valami borzalmas volt, és ez bizonyosan nagyon elvett az élményből.
Érdekes volt látni, hogy Liam Neeson rá egy évvel meg eljátszotta Oscar Schindler-t....az nagy film

2019-02-15 10:03:39 The Master (2012) Calavera (?) #94

Két dolgot tudok szavakba önteni.
Az egyik, hogy nem tudok vagy tudunk eleget a szcientológiáról, ahhoz, hogy a film egy teljes zseniális egésszé álljon össze. Nekem előtte utána kellett volna egy kicsit néznem és olvasnom L. Ron Hubbard-ról és így a film már sokkal jobban követhető és magyarázattal szolgált volna az egész humbugról. Ezt persze most pótoltam és idővel a filmet újra nézve egy zseniális egész lesz.
A másikat meg nem tudom úgy megfogalmazni, mert nem tudom, hogy miért van, de olyan elképesztően gyönyörű látványvilága volt a filmnek. Minden éles volt, nagyon szép színes, meleg színek, jó kontrasztok. eszméletlen volt mézni számomra a képi világot. Vagy csak nem tudom rendesen megfogalmazni...lehet
P. T. Andersonnal +1. Jöhet a következő filmje

2019-02-12 15:24:36 Chinatown (1974) / Kínai negyed Calavera (?) #134

Alig vártam, hogy megnézzem. Sokat utánaolvastam. Itt is látom a csak pozitív kommenteket.
Végignéztem és tetszett. Elég jó volt. Viszont nem tudom pontosan, hogy mi az, amitt a film ennyire kiemelkedik és ilyen imádat övezi. Számomra unalmas és vontatott volt, miközben a történet egy szimpla gyilkosság egy érdekes háttértörténettel. Természetesen, mint fényképezés, díszlet, stb nagyon bejött, de ezenkívül ennyi.
Hozzászólásomat inkább kérdésként írom, hogy mi az, ami mellett a figyelmem elsikkadt és unalmasnak tűnt? Vagy csak ízlések és pofonok...?

2019-02-07 08:11:26 Shelter (2010) / Végső menedék Calavera (?) #5

jó volt ez.
a 2000-es években sok ilyen tinglitangli, de azért kicsit ijesztegetős, túlvilágos, vasárnap délutánra tökéletes film készült, ez is egy közölük. Szerintem jó volt. Persze, hogy ergya az egész, de elvoltam vele.
a végén a csavar meg különösen tetszett

2019-02-03 14:57:02 Sphere (1998) / A gömb Calavera (?) #27

Gyerekkorom órási "félelmetes" filmje volt, ami miatt a mai napig imádom.
A színészek jók, a stori nagyon jó. Számomra izgalmas is. Egyetértek, hogy a végére elfogyott a szufla, de akkor is imádom

Valahogy így, igen:)

előzmény: BonnyJohnny (#2)

tegnap megnéztem útána belépek ide, hogy ki mit mond, de sehol semmi.
igazán nekem tetszett. Jó volt a díszlet, a fényképezés, a történet is egész izgalmas volt. Jodie Foster és Jeff Goldblum nagyon jók. Persze, egy nagyon kicsit olyan "csak DVD-n megjelent" hangulata van, de teljesen jó volt így vasárnap esti mozinak.
az imdb 6.1 nagyon kevés azért. Vagy valamit nagyon benéztem?:)

2019-01-21 12:28:55 Blade (1998) / Penge Calavera (?) #7

egy $eggszőrnyivel jobb mint az 1997es, Spawn - Az ivadék Mark A.Z. Dippé rendezésében.
A fakó emlékeimben úgy élt, hogy egy rendesen összepattintott vámpír akció.
Minden pillanata szánalmas, a "CGI" nevetséges, a "párbeszédek"...na hagyjuk is.
Viszont, hogy a Matrix egy évvel későbbi film és ott mit hoztak össze...