Calavera

Tapasztalat: 44 film
Kompetencia: 7 film
Súly: 219
Regisztráció: 2013. május 14. (11 év)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Fall
Zuhanás
2 2024-04-23 3,4
(126)
Anatomie d'une chute
Egy zuhanás anatómiája
4 2024-03-21 4,2
(185)
I See You
Látlak
2 2024-03-18 3,6
(107)
Pride and Glory
A zsaruk becsülete
4 2024-01-16 3,3
(266)
Thanksgiving
Hullaadás
1 2024-01-15 3,2
(64)
Dark City
 
3 2023-12-05 3,9
(584)
The Equalizer 3
A védelmező 3.
2 2023-11-21 3,2
(140)
The Creator
Az Alkotó
3 2023-11-20 2,9
(175)
Átjáróház
Halfway Home
2 2023-10-17 3,4
(77)
Asteroid City
 
3 2023-09-25 3,2
(185)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2024-04-23 11:57:40 Fall (2022) / Zuhanás Calavera (2) #11

Van egy kiváló ötlet. Van egy egész vállalható fényképezés. És ehhez hozzáraknak két lamentáló nagycsöc$ű totálisan érdektelen bénázó karaktert.
Komolyan, az, hogy vekereg a kocsmában meg ott ordibál az apjával minek kellett?
Egyáltalán az egész minek kellett, hogy meghal a férje, aki ráadásul a másik csajba szerelmes
és még sorohatnám nagyon sokáig.

Miért kellett egy ilyen remek ötletből egy ilyen impotens nyavalygást csinálni?

Nincs kesztyű náluk, nincs bameg powerbankjük. Egy kulacs vizük van. Egy piros converse-ben mászik, nincs náluk egy pulóver és ne adja egy szaros műholdas vészhívó? Egy kötelük van? Az elején amikor a hites férje lezuhan, úgy mutatják be őket, mint Tuckert és Walkert a Függő játszmából. Na, akik profi mászók, hát azok nem ilyen balfékek, hogy nem visznek magukkal semmilyen biztosítást és KESZTYŰT.
Lehet, hogy nagycsöc$1 nem féli a halált ezért nem hozott magával semmit??

Egy profi túlélőfilmet kellett volna csinálni. Nem tudom, mint mondjuk a Thirteen Lives.

Az a csavar is, az minek kellett?Az hogy a csajt látnánk lezuhanni és toccs, aztán aki fent marad egydül vergődik tovább mennyivel izgalmasabbá tette volna Csavar? Nevetséges!
Azért 2 mert para volt nézőként a magasság.

2024-04-08 14:33:07 Finch (2021) Calavera (?) #7

Olyan Book of Eli és I'm legend keverék.
Posztapokaliptikus filmnek nagyon gyenge, inkább családi "szeljük át az USAt". Megvan apuka, gyerek, kutya, csak anyuka hiányzik.
Az "izgalmas" részek, unalmasak, sablonosak. Mondjuk nincs is belőle sok. amikor abban az étteremben majomkodnak, bíznánk benne, hogy valami izgalmas dolog miatt sejtelmes a jelenet, erre annyi, hogy jaj elgurult a busszal 5 métert. Az is amikor követik őket, aztán megintcsak semmi, csak a lamentálás hogy lebaszta a tetőről a napelemeket.

Nagyon hosszú, amíg megismerjük, hogy a robotot építi, beszélgetnek, járni tanul.

Robotos filmnek egyébként nem rossz, hogy hogy válik emberivé egy robot.


Minek kell minden boltra nyomtatott nagy betűkkel felírni, hogy CLEARED? Miért nem elég egy X? Mindegy is.


Annyira hozzá vagyok szokva, hogy az amerikai filmekben, ami bíróságon játszódik, az ügyvédek rendszeresen beleszólnak, hogy "Tiltakozom" emiatt vagy amiatt. Itt viszont sok tanú mondja el a saját véleményét, hogy szerinte mi történt ő hogy látja a dolgokat, szerinte ki a gyilkos és az ügyész, az egész bíróság úgy kérdezi őket, mintha a véleményük releváns lenne és nem csak a tények, amiket közölnek az a fontos. Nem tudom, hogy ez francia dolog, vagy csak a film ilyen, hogy így több infó jut el a nézőhöz.

Filmet imádtam, száraz tények, események egymás után szépen felépítve. Nincs felesleges sallang vekergés.
A 151 perces játékidő lehet, hogy egy lehelletnyit sok, de mivel a film végig élvezetes, nem volt zavaró.

2024-03-18 13:05:36 I See You (2019) / Látlak Calavera (2) #18

Semmit nem tudtam a filmről, ezért amikor a Helen Hunt feje utáni sokkból felocsudva tovább tudtam nézni, egész érdekesnek kezdett hatni. Aztán elkezdtem rettenesen unni a botrányos teljesen nulla színészi "játékot", a kétszer bemutatott jelenetek, csak egy másik szemszögből, ami mondhatni teljesen feleslegesek voltak egy idő után, mert "értjük, köszönjük" haladjunk.
Az alaptörténet úgy ahogy nem volt rossz, de részemről teljesen unalmas 90 perc volt.
Szerintem, ha az ember nem látott volna még jó thrillereket, akkor azt mondom, hogy na ez jó. De az ingerküszöb már igen magasan van, hogy ez a film vasárnap későesti Mozi+ színvonal.

Én ezt a filmet még soha nem láttam. Időutazás volt számomra a film, abba az időbe, amikor (még) Eddy Norton és Colin Farrell azt hozták, amiért én szeretem őket.

Örömmel olvasom alább az egyöntetű véleményeket, miszerint ez egy kemény zsaru film, New York bugyraiban, remek színészi játékokkal, izgalommal és kellően erős jelenetekkel.
Igazi színes szagos 2000 évek beli film.
Nagyon tetszett.

2024-01-16 09:25:07 Thanksgiving (2023) / Hullaadás Calavera (1) #8

A tralier szerintem zseniális volt, ami 2007ben (!) készült. Ha egy pontosan olyan filmet kaptunk volna, csak másfél-két órában, akkor sírva indítanám el újra, hogy megint megnézzem.

De sajnos azóta eltelt 16 év. Akkor még voltak Weinstein-ék, akkoriban még mertek moziban ilyen filmeket, mint a Planet Terror és a Death Proof bemutatni. Most mi megy? A netflixes fröccsöntött műanyag, mobiltelefont nyomkodó, századjára ugyanazt a bőrt lehúzó unalmas vekergés.

A trailarben több hentelés és -mekkora már az a legutolsó képkocka és gore van, mint itt az egész filmben. A mostaniban a hangulat hiányzik.

Ehh, soha nem értettem, amikor az idősebbek azt mondogatták, hogy régen minden jobb volt. Nyilván hülyének néztem őket. Most már értem őket...

Nyilván abba bele sem megyek, ha csak 2007-et nézem meg, milyen filmek jöttek ki akkor és tavaly mi volt a termés...

Na mindegy, a lényeg, hogy ezen a filmen csak sírni lehet.

előzmény: BonnyJohnny (#7)

2024-01-15 14:53:22 Thanksgiving (2023) / Hullaadás Calavera (1) #6

Katttttttttasztrófálisan rossz.
Ezer üresjárat, aztán valami gyönge haláleset, totál unalom az egész film.
Szerintem inkább paródia ez....2/10

2023-12-05 09:48:08 Dark City (1998) Calavera (3) #34

Ha akkor látom, amikor kijön, biztos, hogy rajonganék érte.
Most megnézve nekem egy kicsikét olcsó. A díszlet elfogadható, a CGI-t excel és paint keverékével csinálták volna. A színészek játékára úgy fogjuk rá, hogy valamennyire értelmezik, mit is játsznaak, de úgy nem igazán vannak teljesen képben. K.S. akadozó beszéde nem a nagy szinészi játék csúcsa.
Tetszett a film noir hangulat, a sötét, nyomasztó város, mintha én is ott lennék. Nyilván az alaptörténet jó, de a kopasz űrlények. Nem tudom én.
a Matrix a mai napig nálam megállja a helyét és rajongok érte, biztos, ha most látnám először, úgyanúgy teljesen bele lennék bolondulva, mint amikor először láttam.

Első 40 perc vekergés, jó, biztos beindul ez. Végre látjuk az ellenséget, na ez az, lesz kit kicsinálni. Még mindig semmi, sétálgatunk a food festen a parton. Jó, még egy tea. Na ezaz, éttermi jelenet, utána utca a borosüveggel. Na végre, Denzel papa beindul. Erre semmi...nem történik semmi.

Értem hogy 68 éves, ezért látunk kb 5 mozdulatot tőle, majd a sötétben, csöndben kicsinálja az egész maffiát, az égész leszámolás kb 15 perc
Úgy emlékszem, hogy az első résznek pont az volt a lényege, hogy milyen részletességgel lépésről lépésre iktatja ki, aki neki nem tetszik, válogatott eszközökkel és puszta kézzel. Itt most ez mi?
2-es.

2023-11-20 08:40:56 The Creator (2023) / Az Alkotó Calavera (3) #13

Amikor először láttam a plakátot, rendező nevével, elkezdtem nagyon várni.
Majd kijött a trailer, ahol már egyértelmű lett a fő csapásvonala a filmnek, a gyerek. Itt már tudtam, hogy ez úgy lesz tövestűl elcsevszve, ahogy van, de azért vártam, hogy megnézhessem.

Megnéztem. Látványra számomra zseniális és tipikusan az a film, amit még a látvány miatt órákig elnéznék.
DE az egész a gyerekről, aki egy snapshot a meg nem született gyerekéről, aki ráadásul olyan tudással van felruházva, mint egy kiválasztott, a főhős a felesége utáni vágyakozása és az amerikaiak mint a vietnámi háborúban, megint a főgonoszok és sajnálnunk kell a AI-t hát engem teljesen lehozott az életről.
Az űrállomásos vekergés az amerikai irányítás elleni győzedelmeskedéssel, hát ott már tekergettem, hogy végre eljussunk a film végére.
Valamiért többször a Looper jutott az eszembe, talán azért, mert egy gyerek van ott is a középpontban, bár nem sok köze van ehhez, márcsak azért sem, mert az jó volt, ez meg nem.
Egynek viszont nagyon jó, nem mondanám, hogy nem nézem meg egyszer újra.

Összes komment...