Regisztráció: 2013. május 14. (10 év)
Nem: nem publikus
Crimson Tide Az utolsó esély |
4 | 2023-01-23 | 3,8 (238) |
The Hunt for Red October Vadászat a Vörös Októberre |
3 | 2023-01-23 | 3,9 (455) |
Amikor végre átlendülünk az első 45 (!) percen, ami egy idilli kis szerelmi történet és nem kellett volna azért ilyen sokáig bemutatni, remek kis krimi/thrillerré alakul. Izgalmas, feszült.
Külön plusz pont a számítástechnikai nyomozás, mint is a "lista ott van a gépben, írok hozzá egy programot, hogy leszűkítsük a keresést" és a társai.
"CGI" gatya, műterem mint a Grand Canyon teljesen kuka.
A dugo, kancsal Kriszcsen Slater meg megállítja az elit terrorista csapatot egy parkőr nővel (!!!).
A film nagyon rossz. DE mindenképpen hozzá kell tenni, hogy feltehetőleg ha akkor látom először, amikor kijött, akkor talán tetszett volna. Bár lehet, hogy nem.
Remek norvég iparosmunka, látványos, izgalmas, néhol kicsit csöpögős, követi a kötelező kliséket, amik "elengedhetetlenek" egy modern katasztrófafilmhez.
Először azt hittem, hogy űrlényekkel kapcsolatos, természetfeletti dolgokkal találkozom a filmben, de nagy szerencsére nem erről van szó, Deepwater Horizon tematika.
Mindenképp nézhető
2015ben írtam ide a kommentem, hogy mennyire gagyi és nem pocsékolom erre az időmet. Hiba volt!
a Superdeep megnézése után dobta fel az imdb mint hasonló filmet, gondoltam, hogy felnőttebb, nyugodtabb fejjel újra nekiveselkedem és milyen jól tettem.
Imádtam az egész hangulatot, -ahogy többen is említik- a hideget a képernyőn keresztül is lehetett érezni, az atmoszféra, mintha tényleg az utolsó utáni antarktiszi kutatóbázison lennénk.
A szereplők nem idióta rohangálással és irracionális tettekkel operálnak, hanem felnőtt, edzett férfiak, akik a legjobban próbálják a helyzetet megoldani.
A nyitott befejezés is nagyon tetszett főleg, hogy már értem a kilélegzés páratartalommal való összefüggését.
Külföld szar, csak Magyarország jó!
A külföldi emberek mind arrogáns, erőszakos mumusok, utáljuk ki őket. Francika is egy idióta, mert egy angol hapival él együtt, ki kell őt ebből gyógyítani nagyon gyorsan!
Nem számít egyáltalán, hogy 10évig áll a badacsonyi borvidéken egy pince, ráér, megvár az. Azért kellett 10 évig londonban pultoznia, mert nem jött össze a gimis csaja? De ha nagyfater mondja, hogy itt van kisfiam, ez mind a tiéd, még le is írom, hogy hogy kell mindent csinálni, akkor nem kell "be akarok futni", aztán az nem jön össze, de 10 évet elba!%ni Londonban az úgy jó. Tudjuk, meg kell találni magunkat. Egyébként mint mi akart befutni? Vicc.
A rakjunk bele "húzóneveket", hogy azért ismerjünk is valakit és akkor a Mucsi meg a Szabó Simon? epic.
Valamiért az az érzésem, hogy ehhez három, azaz három forgatókönyvíró kellett, akiknek saját tapasztalataik az életből nem sok van, ezért összeollózták, amit máshol hallottak:
"Hallottam, hogy egyik ismerősöm ismerőse kokainozik" "juj, az jó, írjuk bele"
"A szomszédom unokája Londonban vagy hol pultozik"
jaaaajdejóóóó ez is megy bele, további ötletek?
"Igen, igen, védekezés nélküli közösülésből lett gyerek. Láttam a TLCn" UHHHHMEkkora, bele is írom
Egyébként, a becsusszant gyerek vonal egész jó volt, összakapcsolva Ádika élni nem akarásával is egész érdekes volt, a megkérem a kezét vagy szakítok vele szintúgy.
Slussz-szekunder szégyen :"Én vagyok a Csillag Zsaufi" aztán -nem is értem- megissza azt a páleszt, amit végiggörget az arcán és Marcikára rámegy.
Gyors egymásutánban néztem meg a Crimson Tide után.
Egyik oldalról tetszik, hogy Alec Baldwin-t követve, belelátunk a tengészet világába.
Viszont a film számomra unalmas, vontatott és többször idegesítően hosszú jelenetekk például: amikor át akar szállni a kopterről a tengeralattjáróra, a végén amikor már az orosz tengeralattjárón vannak és ott lövöldöznek
Amikor elkezdtem nézni, nagy reményekkel indultam neki, de amikor kiderül, hogy Sean Connery-nek igazán mi a terve, ott már elvesztettem ezt az érdeklődést.
Nekem egy közepes.
Szerintem nagyon jó volt, az egynek elment kategóriában.
Végig az volt az érzésem, hogy direkt csinálták meg gagyira, mintha a film is akkor készült volna, mint amikor játszódik.
Végülis izgalmas is volt, színészek hozzák amit kell -úgy ahogy.
Hogy az a micsoda képes összeolvasztani embereket és azok a hangok, amiket kiadnak, óriási.
Néhol picikét hosszúak a jeleneket, a szenvedés de amikor a nő ujjai eltörnek és nekimegy az üvegnek, imádtam
A vizsga szerintem egyszerű és nagyszerű volt. Egy remek történet, a végén egy igen jó csavarral, pont másfél órában.
A játsza pedig egy "durrantsunk nagyobbat", meglovagolva az első részt.
Mennyivel jobb lett volna annál az ötletnél maradni, amit meg is említenek a filmben, hogy az egészet a Kulka hozza össze, hogy a felesége miatt bosszút álljon. A lány az ő embere és minden arra megy ki, hogy kiszúrjon a Nagy Zsolttal, akkor azért inkább paff lett volna a néző, mint az alább többször is megemlített kiselőadásnál.
Hámori Gabriella botrányos színészkedni-nem-tudása egy katasztrófa.
Díszlet nagyon jó, leszámítva a CGI-t, sajnos azon csak nevetni lehet.
Ohhhhh milyen szép is lett volna egy olyan irány/befejezés ahol azért fontos a testvér, mert így kiderül az, hogy a nő félre-félrelép és így kiderül, hogy a kos-emberrel hált együtt és valóban ő az anya és tőle lett az Ada. de sajnos nem így lett, hisz látjuk megszületni őt. De szerintem ez így lett volna egy igazi csavar.
Sokat gondolkodom a filmen, mióta láttam. Talán nem is amiatt, hogy mennyire jó volt és megrázó, mert elsőre nem volt az. Amit már lejebb is olvastam, hogy
az ilyen apróságok, mint nincs benzin az autódban? Van egy gyereked. Mi van ha történik valami és a kórházba kell rohannod, megállsz tankolni?
Ha valaki bántja a gyerekemet, akkor minden utolsó energiámmal foggal körömmel támadok és védem meg a gyerekemet. Szereplőink mit csinálnak? Semmit.
Amikor megtalálja a halott Abelt, akkor ha elmondta volna a kedves feleségének, akkor ő is úgy menekülne onnan, kezében a telefonnal a rendőrséget hívva, de apuka nem mond semmit, csak hogy menjünk.
Otthagyja őket az autóban a puszta közepén éjszaka...?
Miért kezdenek el este összebújni, amikor egy idegen helyen vannak, ahol már érzik, hogy valami nem stimmel?
Többek között az ilyen dolgok miatt nem tetszik a film, mert így olyan butuska a dolog, DE akkor más jutott eszembe:
Tudjuk, hogy Björn belefáradt úgy mindenbe, később el is meséli ezt, meg látványosan vergődik is.
Tehát, nála kikapcsol az, hogy a családját megmentse, nem működik az a mechanizmus, hogy "ezzel a holland házaspárral valami nem stimmel, maradjunk távol tőlük", mert számára ez a kilépés.
Ezt az is alátámasztja, amit Patrick mond, hogy "azért tettem, mert te hagytad"
Ha ebből a másik megközelítésből nézzük a dolgot, akkor már mindjárt más.