betti

Tapasztalat: 671 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 721
Regisztráció: 2013. május 2. (7 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 12 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Mountain Between Us
Hegyek között
3 2020-11-28 3,0
(130)
Ladri di biciclette
Biciklitolvajok
5 2020-11-26 4,5
(441)
Double Indemnity
Gyilkos vagyok
4 2020-11-10 4,5
(261)
Tangled
Aranyhaj és a nagy gubanc
5 2020-11-07 3,8
(587)
Marnie
 
4 2020-11-05 4,0
(234)
The Scarlet Pimpernel
A skarlát virág
4 2020-10-31 3,8
(15)
Jojo Rabbit
Jojo Nyuszi
4 2020-10-31 4,0
(479)
Blindness
Vakság
4 2020-06-19 3,3
(254)
Slow West
 
3 2020-05-30 3,7
(115)
Legally Blonde
Doktor Szöszi
4 2020-03-14 2,8
(674)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Én pont az előbb olvastam (és kommenteltem) a Nymphomaniac-os komnentedet, hasonló benyomást tettél rám, bár én - tartok tőle - karcosabban fogalmaztam meg a véleményem, ne haragudj... :(

előzmény: Lady Ópium (#8)

Lady Opium, nagyon abszurd tapasztalataid lehetnek a férfiakkal, hidd el, a 99,99%-uk hamarabb megtalalja a hüvelyt mint kb bármi egyebet, és hetszentseg h a gps az utolsó amire szükségük van hozzá :)
De, felreteve a viccet : azon kívül, h leirtal pár borzasztó közhelyet a pasikrol (és a nők megiteleserol), van vmi véleményed a filmről? Mert én erről csak egyetlen mondatot találtam, a többi sehogy se kapcsolódik a történethez, itt nem egy buja gondolatokkal megaldott nőről, hanem naponta 7-8 különböző ferfival szexelo csajrol van szó. Akit a film során - emlékeim szerint - egyetlenegyszer kurvaznak le, akkor is egy megcsalt feleség.
(Ettől függetlenül jót szorakoztam a kommenteden, a zoldseges helyett feszt szexshopba járó nő képe pl kimondottan érdekes asszociációkat hozott elő :D).

előzmény: Lady Ópium (#89)

2020-03-19 17:48:22 West Side Story (1961) betti (4) #17

A rendőr szerintem a legkevésbé sem a herceg. Persze, ha minden Rómeó és Júlia figurának feltétlenül meg akarunk feleltetni vkit, akkor igen, és helyzetét tekintve még vmelyest stimmel is a dolog, a rendezők se véletlenül rakták bele, eddig oké - ám az ő viselkedése a legkevésbé sem egy elfogulatlan, mindkét "családot" tisztelő, de mindkettőt békíteni, lenyugtatni próbáló valaki. Régen láttam a filmet, de számomra akkor elég egyértelmű volt, hogy a jól szituált amerikai srácok oldalán áll, és kábé egyértelművé teszi számukra, hogy "csináljatok ezekkel a g.cikkel amit akartok, én majd nem nézek oda". Az ő szerepe nem szürke volt, hanem mocskos, de azt jól csinálta...

előzmény: ChrisAdam (#11)

2020-03-16 19:17:51 Legally Blonde (2001) / Doktor Szöszi betti (4) #1

Csuklobol kirazott, habkonnyu vígjáték, szimpla kis figurákkal... Egyrészről. Másrészt, van benne vmi báj, és van benne vmi nagyon rokonszenves becsületesség.
Semmivel nem ad többet ez a film, mint amennyit ígér, de azt nagyon korrektül.
Bírom, h a főszereplő nem egy uresfeju, csak a divattal és a külsőségekkel foglalkozó liba, hanem egy uresfejunek, csak a divattal foglalkozó libanak LÁTSZÓ csaj. Árulkodó, milyen mélyen ismeri azt, ami érdekli, és mekkora eltokeltseggel tud foglalkozni azzal, ami felkelti az érdeklődését - ez járul hozzá, h el lehessen hinni, tényleg képes megbirkozni a felvételivel, az egyetemmel.
Tetszik a csaj jelleme, stílusa : végig teljesen onazonos. Kicsit naiv, de főleg rendíthetetlenül jólelkű és tisztességes, pillanatig sem inog meg saját magát illetően (nincs 180 fokos fordulat, hű milyen hülye voltam h csak a divat érdekelt stb - mindez éppolyan fontos továbbra is, csak épp talál mást is ami érdekli).
Sok apróság van ami tetszett, pedig egetveroen nem az én stílusom és világom ez a film...

2020-03-04 17:51:52 Shame (2011) / A szégyentelen betti (4) #85

Okes, akkor ez(eke)t megbeszeltuk :).
Csak egy megjegyzés, a 6-hoz. Nem a gyerek tankönyvét nyitottam ki, és másoltam ki onnan neveket. Nem egy általános, "kötelező" listát dobtam fel, mert "nem merem megkerdojelezni" amit anno tanítottak. Piszkosul laza irodalom tanárom volt, akivel hatalmas vitákat folytattam pont mert kb bármilyen kanont megkerdojelezek :).
Akiket írtam, festő, író : személyes kedvenceim. Sajnálom, ha téged Móricz novellái nem találtak meg, ha Victor Hugo A nevető ember-e nem érint meg, stb. Ettől még nem feltetelezem h rossz lenne az izlesed (érdekel egyébként, ha már ők "rosszak", te kiket tartasz jó íróknak, koltoknek).

Az, h attól számítana vki nagy művésznek (Mo-n) aki minél depressziósabb művet alkot, számomra értelmezhetetlen, gyerekkel kísérem/kísértem végig az irodalom tanulást, nagyon nem ezt látom, halistennek. Nem lehet h nagyon vacak irodalom tanarod volt?
Csapongtam, meg off is, mobilrol írok, elnézést.

előzmény: wildcoyote25 (#84)

2020-03-03 22:03:35 Knives Out (2019) / Tőrbe ejtve betti (5) #38

Hm. De Joni nem pont ez, pont ilyen, amit látunk? Érdekelne, hogy mi rossz konkrétan, itt? Nem hiteles, nem önazonos?

Tételezzük fel, hogy sosem láttam a színésznőt semmilyen más filmben, hadd ne kelljen elfogadnom, h azért rossz itt, mert ó, hát ő az általad eddig látott mindegyik filmjében rossz volt, tehát muszáj neki itt is annak lennie :)))

előzmény: The Cortez (#37)

2020-03-03 22:00:18 Shame (2011) / A szégyentelen betti (4) #83

1) Ez a neve neki, ráadásul amennyire én látom, nem felvett név, ezt kapta a papától és a mamától. Hogyrohaggyonmeg.
2) A senkiházi rendező hozta össze a Hunger-t és a 12 Years a Slave-et is.
3) Aki rákeres a névre mert a _színész_ S. M.-ről szeretne olvasni, látni valamit, az hétszentség, hogy a szőke, fehér bőrű, hétmesterlövészes Steve-et nem fogja összekeverni a fekete bőrű Steve-vel, a színészt a rendezővel, stb stb. De bátor elgondolás, tisztelem a fantáziádat, vannak benne lehetőségek.
4) Nincsen olyan "elem" aminek kötelezően benne kell lennie egy filmben, csak azért, mert egy néző úgy gondolja, hogy a) kell bele élet b) ezt az "életet" egy "mosoly egy csinos száj sarkából", egy "baráti ölelés" stb tudja csak biztosítani.
5) Az "élet" milliárd összetevőből áll, más az életem nekem, neked, Robespierre-nek, egy értelmi fogyatékosnak, egy szexmániásnak, egy zeneszerzőnek, sőt, az összes zeneszerzőnek, az összes szexmániásnak, és az összes szexmániás zeneszerzőnek mind-mindnek egészen (jé) más az élet, és más az élete, az meg a rendezők (írók, költők, festők, zeneszerzők stb) dolga, hogy ezekből az életekből mit, mennyit, hogyan, miért szeretnének megmutatni.
6) Egy műalkotás nem lehet nyomasztó, vagy ha az, akkor már nem is művészet? Van Gogh. Dosztojevszkij. Victor Hugo. Móricz. Hagyjuk.
7) A film sehol, egy pillanatig sem sugallja, hogy amiatt, mert szépnek találsz (vagy bárki annak talál) egy férfi és/vagy női testet, azért bűnösnek kéne magát éreznie. A főszereplő nem szépnek látja a testeket, nem gyönyörködik bennük, ahogy a masszív alkoholista sem az üveg cimkéjében gyönyörködik. Folyamatosan megdugni mindenkit aki él és mozog és nőnemű, az nem esztétikai élvezet, itt valami félreértés forog fenn. (Egyébiránt, a film még arra sem utal, hogy az átlagostól aktívabb szexuális élet - ha esetleg ezzel a mondatoddal virágnyelven erre szerettél volna utalni - elítélendő lenne. Nem ítéletet hoz a főszereplő felett, maximum vele együtt kínlódik, miközben bemutatja).
8) Hogy ne lennének a karakterek kidolgozva, azzal nem értek egyet, de ez legalább tényleg tök szubjektív, úgyhogy legyen így, neked kidolgozatlanok, nekem meglehetősen azok.
Üdv a blogon.

előzmény: wildcoyote25 (#82)

2020-03-02 10:50:38 Knives Out (2019) / Tőrbe ejtve betti (5) #36

Imádtam. Először, amikor Mo-on szinkronnal néztem, már akkor is, ill később eredeti nyelven :)))
Bírom a forgatókönyvet, imádom a színészeket, odavoltam egyes jelenetekért... pl: végrendelet felolvasása előtti családi ereszdelahajam, mindegyik szereplő, mindegyik mondat úgy tökéletes, ahogy van - de az olyan apró kis pillanatok, mint amikor a dédi felnevet, vagy amikor a kiccsalád meglátja az erkélyen a lányt, kezében a "my home, my rules, my coffe" bögrével...

De nagyon tudom szeretni ezt a filmet a lelkéért is. A 85 éves férfi, aki pontosan tudja, ki mennyit ér, és képes feláldozni az életét, mert tudja, hogy ez a lány megérdemli. A lány, aki bebizonyítja, hogy tényleg - pl amikor a családja megélhetését, biztonságát, saját szabadságát teszi kockára, hogy megmentse a házvezetőnőt. De nagyon-nagyon tudom szeretni azt is, hogy a férfi úgy halt meg, hogy még egy utolsó bizonyságot kapott arról, hogy ez a lány tényleg odadobná a szakmáját, szabadságát már nem is azért, hogy az ő életét megmentse (arra már tudtuk szerint esély sem volt), csak hogy ne hagyja magára - mert úgy ment el, hogy még látta a lányt visszalépni. Ilyen "jól" meghalni, ilyen értelmetlenül, ez eszméletlen.... (Mert, ha belegonodolok, milyen lett volna egyébként az élete a hátralévő x évben? Rettenetes családi háborúskodás, végignézi esetleg, ahogy szétesik a családja, ahogy mindenki kimutatja a foga fehérjét a döntései miatt, stb. Így pedig úgy tudott elmenni, h legjobb tudása szerint megfelelő döntéseket hozva, rákényszerítve a családját arra, hogy felelősségteljesen, önállóan tanuljanak meg létezni + megmentve azt, aki a legtöbbet ér az egész kompániából).

2020-03-02 10:41:35 Knives Out (2019) / Tőrbe ejtve betti (5) #35

Tökre egyetértek, csak azt nem értem, hogy Toni Colette miért rosszabb, mint bármelyikük? (Ill, miért nem ugyanolyan jó?) A figura ilyen, egy rendkívül megjátszós, őszintétlen, magát nagyon szépnek gondoló, agyonszoláriumozott, agyonsminkelt, valójában totál művi csaj, akit Toni Colette tökéletesen jelenít meg (egyébként én két pillanatot éreztem, amikor a Joni őszinte reakciót mutatott, az egyik a migránsos beszélgetésnél, ott valódinak tűnt a felháborodása, ill amikor a lányának elmondta, h nem tudja fizetni a tandíját - ezekben a szitukban mintha Joni maga "kiesett volna a szerepéből", de nem a színésznő, aki szerintem ezeket nagyon jól hozta). Másfelől pedig, kb mindegyik színész ripacskodott, amennyiben egy vmelyest eltúlzott karaktert mutatott be, látványos, de nem túl mélyre hatoló eszközökkel - de nagyon meggyőző, nagyon szerethető ripacskodás volt ez, legalábbis számomra. (Szerethető = a karakterábrázolás, nem maguk a karakterek).

előzmény: The Cortez (#34)

Nem sztereotipizáljátok túlzottan a férfi és női "nemi tevékenységet"? Persze, vannak alapvető jellemzők, de annyira csak a kategóriák jelennek már meg a kommentjeitekben (most elsősorban a tiedre gondolok ugyan), mint amikor vki kijelenti, hogy _minden_ férfi poligám, _minden_ nő monogám, _minden_ ffi megcsalja a feleségét, _minden_ nő tyúkanyó.

Ez a "gát nem tudja önmagát meggátolni" szerintem már vhogy rettenetesen túl van gondolva, pláne, hogy már a kiindulási alap is szerintem vmiféle konzervatív, de nem feltétlenül igaz felfogáson alapszik. Nyilván, tradicionálisan a férfitól várjuk a kezdeményező szerepet a kapcsolatban, jellemzően férfi hívja randizni a nőt, férfi kéri meg a nő kezét, a szexben is talán a ffi kezdeményez többször stb - de azért azt állítani (egyetemlegesen), h a nő szerepe _semmi más_ mint a várakozás, passzivitás, szerintem egyrészt túlzás, másrészt olyan következtetés levonásához vezet nálad, amihez nem vezet :) , vagyis önmagában, ha az előzőek még vmennyire igazak is, akkor sem az a következménye, amit levezetsz belőle.
Hiszen "a férfi vágyát a nő elégíti ki", persze, a heteroszexuális ffi vágyát a nő, de hát a heteroszexuális nő vágyát meg a férfi, hálistennek :) , szóval ez oda-vissza működik normális esetben.

"Mikor egy nő adoptálja a férfi aktivitását, akkor a féktelen kiélés lesz a jussa."

Nem, ha egy (átlagos) nő adoptálja egy (átlagos, normál "működésű") férfi aktivitását, akkor csak egy szabadabb, könnyebben ismerkedő, a szexualitását bátrabban kiélő ember lesz belőle - de miért lenne feltétlenül "féktelen kiélés a jussa"? Mert egy nő, ha - ilyen értelmezés szerint - olyan mértékben kezdeményező a szexben, ahogy egy átlag, normál férfi, akkor az (mivel nőről van szó) már féktelenségnek számít?
Igazából olyan érzésem van, mintha tudományosabb kifejezéseket használva, de kb ugyanazt mondanád, mint amikor a kocsmában a pultot támasztó férfiak arról beszélnek, hogy a Marcsi mekkora kurva - pedig említett Marcsinak csak annyi a "bűne", hogy a házasság előtti 1 db kapcsolatát nem 1 db esküvő és holtig tartó szerelem követte, hanem hosszabb - rövidebb, de egyébként teljesen normális kapcsolatai vannak, ahogy egyébként sok, a kocsmában épp jelen lévő agglegénynek. (Joe meg nagyon nem ez).

Arról nem beszélve, h a férfi ilyen jellegű aktivitása is csak időszakos, jellemzően egy bizonyos életszakaszra jellemző elsősorban (ha aktivitás alatt a könnyedebb, aktívabb partnercserét, és a rövidebb, rámenősebb kapcsolatokat értjük), ezt követően viszont a férfiak többsége is monogám kapcsolatra vált, és az aktivitása többé-kevésbé kiegyenlítődik a nő(partnere) aktivitásával.

"A nimfománia egy nő szexuális életében megjelenő férfi habitust jelenti, ami az arctalan aktusért van kizárólag." - légyszi, vezesd le ugyanígy férfiak esetében is (ugyanis van férfi szexmániás is :)))

(Egyébként a fenti mondattal még egyet is tudnék talán érteni, ha azt beletetted volna, hogy "egy nő szexuális életében megjelenő, ABNORMÁLISAN ELTÚLZOTT férfi habitust jelenti" stb).

előzmény: caulfield (#86)

Összes komment...