betti

Tapasztalat: 502 film
Kompetencia: 3 film
Súly: 577
Regisztráció: 2013. május 2. (5 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Combat High
Ketten a hadsereg ellen
4 2018-06-22 3,0
(27)
Letters from Iwo Jima
Levelek Ivo Dzsimáról
4 2018-06-22 4,1
(454)
Murder by Numbers
Kísérleti gyilkosság
3 2018-06-15 3,1
(286)
The Nice Guys
Rendes fickók
4 2018-06-15 3,8
(609)
FEKETEország
 
4 2018-06-10 3,8
(100)
Zuhanórepülés
 
4 2018-06-10 3,0
(147)
Intim fejlövés
 
4 2018-06-10 3,3
(217)
The Hunger Games: Catching Fire
Az éhezők viadala: Futótűz
4 2018-06-09 3,6
(676)
Dunkirk
 
4 2018-06-09 3,8
(572)
I Feel Pretty
Túl szexi lány
3 2018-06-06 2,4
(12)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Kamasz voltam, amikor láttam a filmet, két bajom volt vele:
- Bár nem ismertem az eredeti címet, fel sem merült bennem, h más, mint a magyar, de haragudtam. Úgy éreztem, h sértő a ffiakra nézve, hogy az alkoholizmust az egyik nemhez kötik. Azzal nem volt bajom, h konkrétan a filmben férfi szerepelt, de az, hogy a címmel ki is jelölik, hogy az ivás = férfiak problémája, nagyon zavart. Nem véletlenül.
- A befejezést én optimistának éreztem (úgy láttam, az az üzenet, h kész, letette), és ezért hiteltelennek. Nem véletlenül.

előzmény: berto (#37)

Kamaszkoromban nagyon jót szórakoztam rajta - apukám felvette videóra, úgyhogy többször is megnéztük :)

De a fene egye meg, egyáltalán nem emlékszem George Clooney-ra, kit játszik?

Ahhoz, h tudjuk (vagy legalább: sejtésünk, ötleteink legyenek róla), h milyen módon alakult volna Brando élete, színészi pályája, ha Dean nem hal meg, szerintem sokkal, de sokkal többet kellene tudnunk Brando-ról, arról, h James Dean mint ember, mint színész, mint legenda (stb) milyen szerepet töltött be az életében.
Sőt: sokkal többet kellene tudnunk arról is, hogy _bárki és bármi más_ milyen/mekkora szerepet töltött be az életében és hogyan hatott a színészi pályájára, az elképzeléseire, terveire, önbizalmára, vágyaira, döntéseire estébé estébé estébé.

Szóval, bár a kérdés érdekes, kb esélytelenek vagyunk válaszolni rá, még tippelni is.

Ja, és, mivel a két alapvető válasz egyike kimaradt a felsorolásból, hálistennek nem csak esélytelenek vagyunk, de legalább képtelenek is (mármint azok, akik az Igen-re kattintottak volna, netalántán :-) ).

Namost. Ha az ember feltesz egy nyavalyás ELDÖNTENDŐ kérdést, akkor a minimum, hogy 2, azaz kettő válaszlehetőséget mindenképpen adjon meg, az IGEN-t, és NEM-et. Nem tudom, milyen nyelvi, logikai, értelmi vagy más kihívásokkal kell küszködni ahhoz, h vki ebből a kettőből ne találja meg az egyiket, ami az IGEN....(!!!???)

Van kérdésünk, van 1 "Nem", meg 3 "Izé, vagyishogy, akkormost" válaszunk. Mi vaaaan???

Én alapból nem vagyok istenhívő, de minden nap történik vmi, ami miatt muszáj gyanakodnom, hogy mégiscsak van valahol egy roppant zavarbaejtő humorérzékkel megáldott teremtő, mert azt egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy ilyesmiket az evolúció csak úgy kitermel magából...

(Egyébként bocs. Valószínűleg azért vagyok ilyen undok, mert ma reggel - elvileg - leszoktam a kávéról).

Örülök, hogy láttam. Van vmi hiányérzetem, de meg nem tudom mondani, h mi. Nem éreztem hosszúnak, nem az a bajom. Asszem, vhogy nem nagyon találtak meg a szereplők, csak az a srác, aki Hanako-nak, a feleségének írta a leveleit.

Tudom, h nagyon régi ez a komment, de én most láttam a filmet, most olvastam a kommentet, és nagyon jót szórakoztam rajta.

Akiknek nem tetszett a film, azok maradjanak meg a faszagyerekamerika(?) filmeknél? - az nem esett le, h az alacsonyabb pontot adók pont nem ezt hiányolták a filmből, ugye?

A Dicsőség zászlaját nem is fogom megnézni! - és, bár ugyanaz a Clint Easwood rendezte, mint ezt, amit aranyba akarsz foglalni, még annyi esélyt sem adsz neki, h utánanézz, mégis, milyen stílusban ábrázolta C.E. , ha már egy alkalommal biztosan képes volt úgy ábrázolni, h téged lenyűgözzön...

"A magyar szinkron igenis jó!" - és még a szinkront ellenzők sem állítják, h nem jó (kivéve néhány konkrét filmre, ahol tényleg borzalmas). Egyébként ez - h legyen-e vagy sem szinkronizálva ez a film - nem igazán kapcsolódik a film minőségéhez, de ez apróság.

"Aki meg csak a feliratos filmeket kedveli, mert szerinte így "művészi" meg "eredeti" , és a magyar szinkronnal, meg csak elbasszák a filmet, az menjen a sunyiba, vagy gyűjtsön otthon inkább bélyeget!"

Itt kicsit bosszankodnom kellett volna, de inkább röhögtem egy nagyot. Az "így művészi" érvet még nem hallottam soha a feliratos filmek mellett (pár napja néztem a Red-et eredetiben, hát az égegyadta világon semmivel nem lett művészibb, de hogy John Malkovich-ot ezentúl nagyon nem szeretném szinkronizálva hallani, az hótziher :-) ).
Az meg, hogy az eredeti nyelvet a szinkronnál jobban értékelő nézőket ahelyett a "sunyiba" küldöd, számomra már egyszerűen értelmezhetetlen. Mi bajod van velük? Ők szenvednek többet, jelenleg is a legtöbb filmet alapból szinkronizálják, alig lehet fellelni egy-egy vetítést, ahol feliratosan adják a filmeket (magyar mozikban), te meg nézheted boldogan a magyar hangokkal - de azokat cseszteted, akiknek ippeg nincsenek kielégítve az igényeik.

előzmény: Yerin (#24)

2018-06-15 21:16:43 The Nice Guys (2016) / Rendes fickók betti (4) #32

Eszetlen jót szórakoztam ezen a filmen.

2018-06-10 21:54:14 FEKETEország (2006) betti (4) #7

Miközben le voltam döbbenve, -nyűgözve (stb) attól, amit és ahogyan bemutat, a végén mégis maradt vmi üresség. Mert azt éreztem: igen, ilyen nyomorult a világ, igen, tökéletesen bemutatta, a színészek kitűnőek, az ábrázolás drasztikus és átható, de... de valami kéne. Nem tudom, hogy mi. De vmi más, vmi több, mint egy látlelet, művészi kivitelben.

2018-06-10 21:46:25 Intim fejlövés (2008) betti (4) #23

Tetszett, jók a szituk, a konfliktusok, a színészek.

Viszont: szégyellje magát, aki a plakátot összehozta. Értem én, hogy úgy érezte, kell egy olyan jópasi is a képre, mint Nagy Zsolt, de abban a szituban nem ő a főszereplő (nem ugrik be a neve, a plakáton asszem a jobb alsó sarokban az ő fotója ott is van), viszont így, h őt (N.Zs-t) beerőltette, kihagyta a négyből az egyik történet főszereplőjét, Gáspár Sándort. Gyalázat. (Bírom én Nagy Zsoltot, tök jó színész, csak épp itt epizódnyi kis szerepe van, és a plakáton egyébként a konfliktusok fő szereplői vannak, akik - egyébként - később mind beesnek a sztriptízbárba. Nagyon nem volt korrekt szerepeltetni 3 főszereplőt, egyet meg kihagyni).

A könyv után az előző is, ez is kicsit kevés volt, de elfogadható.
Ami zavaró, pedig korrekt: a befejezés. Bármennyire is szeretem, ha egy könyvadaptáció hűségesen követi a regényt, itt szerintem jobb lett volna, ha máshol van vége. Könyvben ez nagyon jól fel volt így építve, filmben nézve túlnyújtottnak éreztem, és vhogy esetlennek. Akkor már inkább "elvágtam" volna ott, amikor Katniss belelő a "plafonba", vagy amikor kiemeli a helikopter, először úgy tűnik (tűnhetne), h meghalt, és aztán hopp, kinyitja a szemét - majd snitt, és vége. Ill, harmadig verzió: nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, h kimentették Katnisst, és akkor vetnek véget a filmnek, amikor kiderül, h Peetaa viszont fogságba esett. Nem biztos, h ezek zseniális ötletek, és biztos, h jobban is meg lehetett volna oldani, de az biztos, h az, ahogy vége lett, nem tetszik, bármilyen szöveghű.

Ami zavaró, mert - szerintem - nem korrekt:
néhány figura.
Többen is - pl "Tictac", Mags, Finnick, de még Peeta is több figyelmet érdemelt volna. Oké, Peeta-ra még lesz időnk :) , de az órás csaj meghalt, Johanna is, picikével többet jó lett volna tudni róluk. Finnick totál máshogy néz ki, mint ahogy elképzeltem, kevésbé "erős". A könyv alapján egy letaglózóan jóképű, és a külsején túl is vonzó karaktert képzeltem el, a filmben látott pasas enyhén jóképű.

Ami nem zavart, pedig "nem korrekt" :) :
Philip Seymour Hoffman. Az új játékmestert totál nem ilyennek képzeltem, ráadásul a könyvben közel sem látjuk ezt az oldalát, de Hoffman (szokása szerint) levett a lábamról.
Snow unokája. Emlékeim szerint egy vak hang nincs róla a 2. kötetben, de jó, h berakták, és nagyon jó, hogy pont ezt a jelenetet adták neki (leginkább a hajviseletes megjegyzésre gondolok).

Összes komment...