betti

Tapasztalat: 622 film
Kompetencia: 5 film
Súly: 747
Regisztráció: 2013. május 2. (5 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Jumanji: Welcome to the Jungle
Jumanji: Vár a dzsungel
4 2018-10-07 3,3
(319)
Pédale douce
Édes őrültség
4 2018-09-22 ?
(3)
Love, Simon
Kszi, Simon
4 2018-09-19 3,5
(123)
Egymásra nézve
 
4 2018-09-19 4,1
(96)
A bolond lány
 
5 2018-09-16 ?
(8)
Murder on the Orient Express
Gyilkosság az Orient expresszen
2 2018-08-12 3,1
(277)
Taxi 3
Taxi 3.
2 2018-08-10 2,6
(784)
Taxi 2
Taxi 2.
3 2018-08-10 3,2
(870)
Taxi
 
4 2018-08-10 3,7
(1036)
Revenge
A bosszú
3 2018-08-06 3,4
(131)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-10-07 14:29:44 The Painted Veil (2006) / Színes fátyol betti (4) #10

Ez miért "logikátlan"? Ember ilyen helyzetben csak akkor hoz "logikus" döntést, ha tökéletesen közömbös neki a másik. Ha nem az, akkor már érzelmi döntést hoz (vagy, ha esetleg mégis "logikusat", akkor azt nagyon nehéz belső küzdelmek árán, pl ha vannak kicsi gyerekei, és úgy dönt, h az ő érdekükben neki egyszerűen muszáj mindent megtenni azért, h életben maradjon, még azon az áron is, h nem búcsúzik el a férjétől). Mondjuk én általába véve sem szeretem a logikátlanság/életszerűtlenség vádját (még ha néha én is belecsúszok), mert túl sok, külső szemszögből logikátlan, életszerűtlen, abszurd reakciót, viselkedést láttam már a hétköznapokban ahhoz, hogy bármire azt mondhassam, h nem történhetne meg. Tegyük hozzá, az, h egy nő ápolja a súlyos beteg, fertőző férjét, nem olyan ritkaság, megtörtént már sokszor kifejezetten rossz házasságban is...

előzmény: ChrisAdam (#6)

Nem akar túl sokat markolni, így aztán nem is nyúl mellé; jópofa, ötletes, humoros a maga kis egyszerűségében. Uncsi szombat estére tökéletes.

Középiskolás koromban láttam, ofőnk mutatta meg :)
Eleinte, ahogy elkezdtük nézni, nagyon akartam "érteni", látni a konkrét, végigkövethető történetet. Aztán nagy nehezen elengedtem ezt, és attól a pillanattól kezdve nagyon élveztem + rettenetes erővel hatott. Ezért az ötös, meg (talán) azért, mert azóta nem néztem meg. Emlékszem, bennem a végén már fel sem merült, hogy milyen ez mint "csak film", pláne úgy, h "csak film, zene nélkül", inkább olyan érzésem volt, mintha egy nagyon erős, nagyon hosszú klipet láttam volna.

Megnéztük újra, most már a bővített verziót, és javítottam mindegyik rész értékelését 5-re.
Nem fogok tudni újat írni a korábbi kommentekhez képest, hiszen csak azt tudom én is elmondani, amit mindenki (akinek tetszett), hogy egy gyönyörű, szépen felépített történet, a filmes feldolgozás méltó az eredetihez. Miután a harmadik részt is megnéztük, lányommal beszélgettünk arról, hogy mennyire lehet szeretni a Trónok harcát is, ezt is, és bár nagyon más (pl a szereplők személyiségének árnyalása), mégsem "hiba" az, ami az egyiknél megvan, a másiknál nincs. Itt sokkal inkább fekete-fehérek a karakterek, de az egyes karakterek a saját jellemző tulajdonságaikat kimaxolják. Sam például számomra a barátság archetípusa - az a mondata, h "AZT nem vihetem oda helyetted - de TÉGED odavihetlek", nekem nagyon beégett.

Én azt hittem, Lil Martin azért nevezte bicskanyitogatónak, mert Eddard Stark leírta, h ebben még szerepel Boromir. Nem mindenki olvasta a könyvet, látta a filmet, de ebből a pár szóból elég egyértelmű, h Boromir meghal, ami spoiler.
Persze kiderült, h tévedtem :)

előzmény: BonnyJohnny (#84)

Rendben :) (Nem tudtam, én úgy emlékszem, h már amikor az első kijött, akkor szó volt róla, h - mivel a történet teljesen egyértelműen nem záródik le a film végén - ez 3 részben fog megvalósulni, kiteljesedni).

előzmény: kaamir (#21)

Vannak filmek, amelyek ugyan 2-3 részben kerültek moziba, de valójában egyetlen történet feldolgozása. Ilyen pl a Kill Bill, vagy A Gyűrűk Ura (de ide sorolom A tetovált lány-t és folytatásait is, és a Mátrix-ot). Ezeket én vhogy nem érzem ideillőnek, hiszen nem arról van szó, hogy van egy komplex történet, aminek (akár a sikeren felbuzdulva) legyártják a folytatásait (amit talán terveztek, de lehet, hogy eredetileg fel sem merült).

Ha csak azokat a filmeket veszem figyelembe, ahol volt egy film, ami önmagában is működött, nem igényelt, nem feltételezett semmiféle folytatást, de aztán készült 2. rész, akkor az én kedvenceim:

Terminátor 2.
Toy Story 2.
és a harmadik hely üresen marad, mert a Keresztapa 2-t nem láttam még, az Aliens-t meg annyira régen, h nem merem beírni :-)

Ez az a kérdés, amelyre a felkínált válaszok majd' mindegyikét bejelölhetném :)

Viszont eszembe juttatott egy érdekes élményt. Családunkban alap a sokat-olvasás, én így nőttem fel, számomra természetes volt, hogy könyvvel keltem, feküdtem, ültem a buszon és a vécén :D . Viszont a testvérem valahogy kimaradt ebből (jóval később, már felnőttként árulta el, hogy valójában nagyon lassan olvas - talán nem diszlexiás, vagy csak enyhe fokban, nem keveri a betűket vagy ilyesmi). Számomra nagyon furcsa volt, mert egy kifejezetten intelligens, érzékeny emberről lévén szó, aggódtam érte, "hogy lehet élni könyvek nélkül", odavoltam, h - kicsit sznob módon megközelítve - "mi lesz vele". Viszont nagyon sok filmet nézett, ráadásul egy idő után olyan rendezőktől, akiket én nem is ismertem - ő hívta fel a figyelmemet pl a dán, japán, közel-keleti stb filmekre.
Néha persze azért könyvet is olvasott, és egy alkalommal vmelyikről beszélgetni kezdtünk. Akkor döbbentem rá, hogy attól, mert viszonylag keveset olvasott, az érzékenysége - talán az intelligenciájából adódóan, talán a filmeknek köszönhetően, talán mindkettő - bizony nagyon is ott van, és voltak olyan észrevételei, meglátásai, amelyek nekem is újak voltak.

2018-09-22 09:49:16 Pédale douce (1996) / Édes őrültség betti (4) #1

Régen láttam, két élmény maradt meg bennem:
Az egyik, hogy mennyire erős Fanny Ardant és Berry között az, amit ma "kémiának" neveznek. Nekem legalábbis izzásnak tűnt :) .
A másik, hogy az első olyan film volt (nekem), ami a meleg témát igazi könnyed természetességgel hozta, és ez nekem nagyon tetszett.

2018-09-22 09:45:13 Taxi (2015) / Taxi Teherán betti (?) #16

Nem láttam a filmet, arról nem tudok véleményt mondani. Van azonban egy mondat(rész) ami nagyon megütötte a szememet, talán valójában nem így értetted:

"életvidám embereket látok, meg jó autókat és azt, hogy nem kell nagyon a társadalom tetején lenni, hogy taxiba ülj"

Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy ha lehet látni életvidám embereket, ha az emberek egy részének van autója, és van pénzük taxira (ergo, ha NEM nyomorog kifejezetten mindenki), akkor az már nem is olyan vészes, az már nem is igazi diktatúra?!

Ha jól értem, a film egy taxiban játszódik, nem mennek be a börtönökbe, de még csak talán egy ajtón se lépnek be. De még ha be is lépnének, és ott azt látják, hogy az adott lakók jólétben élnek, akkor az mit bizonyít(ana) számodra? Hogy akkor minden oké? Mo-on sem volt diktatúra Rákosi, Kádár idejében, hiszen volt, akinek jutott autó, hétvégi telek, balatoni nyaralás, arany nyaklánc? Ha a 70-es években taxival utaztál volna Bp-en, akkor az utakon autókat látsz. Azt nem lehetett volna "látni", hogy emellett mi mindent nem írhatnak meg az újságok, hogy évekig kell várni az útlevélre, hogy hány embernek tette tönkre az életét az, hogy kuláknak nevezték őt vagy a szüleit, stb.

előzmény: inigo (#4)

Összes komment...