betti

Tapasztalat: 452 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 502
Regisztráció: 2013. május 2. (4 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Kismaszat és a Gézengúzok
 
4 2018-04-23 3,7
(51)
Megalkuvó macskák
 
5 2018-04-23 4,0
(108)
Egészséges erotika
 
5 2018-04-23 4,1
(518)
A légy
 
5 2018-04-23 4,5
(572)
We're No Angels
Nem vagyunk mi angyalok
4 2018-04-23 3,5
(202)
Little Miss Marker
Zálogocska
4 2018-04-23 3,9
(25)
Agnes of God
Ágnes, az Isten báránya
4 2018-04-23 3,3
(27)
The Boys from Brazil
A brazíliai fiúk
4 2018-04-23 3,9
(169)
The Final Countdown
Végső visszaszámlálás
4 2018-04-23 3,7
(194)
King Kong
 
2 2018-04-23 3,2
(241)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-04-23 01:12:35 Kismaszat és a Gézengúzok (1984) betti (4) #4

Nagyon jópofa, és a lányom is nagyon élvezte, amikor kisebb korában megnéztük együtt. Vmi gyerekfilm-fesztivál kapcsán mostanában volt róla szó, h Mo-on nem igazán készülnek ilyen jellegű, kifejezetten gyerekeknek, kiskamaszoknak szóló élőszereplős filmek (nem a Honfoglalás-ra gondolok, hanem vidám, laza, gyerekszereplős vígjátékokra). Hiányzik, ráadásul a mozikínálatban sem igazán látom, hogy legalább külföldről jönnének az ezt a korosztályt korrektül kiszolgáló mozik. (Miközben az animációs filmekkel Dunát lehet rekeszteni).

Eolvastam a kommenteket, nagyon sok minden visszajött - pl az is, hogy annakidején mennyire tetszett ez a film. Lehet, hogy újranézem, és ötös lesz belőle.
Az történt, hogy megnéztem a filmet, nagyon tetszett, csak aztán, jópár évvel később, elolvastam a könyvet. És míg kiskamaszként (ráadásul nem túl jó viszonyban a saját anyukámmal), a film után teljesen "elégedett" voltam a végkifejlettel, addig felnőtt nőként, feleségként és anyaként, a könyvet is elolvasva, már nagyon hiányzott a nő bemutatása - amire a könyvben nagyon korrektül sor kerül, a filmből viszont szinte teljesen kimarad. A könyvben sokkal jobban átjön, mennyire próbál jelezni az asszony a férjének, hogy nem jó neki főállású anyaként, szeretne dolgozni legalább részmunkaidőben, a férj mennyire nem hallja őt (minden rosszindulat nélkül), mennyire csak akkor szembesül azzal, hogy egyáltalán "van" valami probléma, amikor a nőnek már végképp elege lesz... Az a csalódottság, hogy ezt nem mutatja meg a film, okozta valószínűleg azt, hogy most nem igazán tudom csak magát a már elkészült filmet objektívebben megítélni, pedig ezen túl kéne lépni, nem kérhetem számon a regény összes sorát. Szóval, vár erre egy újranézés :)

2018-04-23 00:28:15 Dark Places (2015) / Sötét helyek betti (?) #5

Olvasva a kommenteket, a cikket, és látva az értékelést, gyanús, h kihagyom ezt a filmet. A könyvet viszont ajánlom mindenki figyelmébe (főleg azoknak, akik nem látták a filmet), szerintem nagyon jó, elég hidegrázós élmény volt még úgy is, hogy nyilván számítottam arra, h az jön ki, hogy ártatlan a fiú. De nagyon jó a felvezetés, ráadásul ott nem is két szál van, inkább három (a lány, a fiú, az anya szemszöge).
(Ugyanez igaz a Holtodiglan-ra, azt sajnos előbb láttam - a film nem jött be - , a könyvet már úgy olvastam, h tudtam, mi történik, így nem hatott annyira, de gyanús, hogy ha azt olvasom először, az is sokkal jobban tetszett volna. Mármint könyvben).

2018-04-23 00:24:31 Iszony (1965) betti (?) #10

Kedves Sziez! Örülök neki, hogy működik, működtetitek a mennyországot :)
Maradjunk annyiban, hogy egészen egyszerűen én nem szeretek, nem is tudok talán ennyire szélsőségesen jellemezni egy kapcsolatot, vagy bármit. Számomra nincs olyan, hogy valami tisztán fekete vagy fehér, pokol vagy mennyország, sőt, én még olyat sem tudnék kijelenteni, hogy "egy párkapcsolat sose stagnál" (a "sose" vagy "mindig" szavakat sem használom szívesen ugyanis :)
De nem offolok tovább, ez nagyon nem a filmről szól.

előzmény: Sziez (#9)

Erőltetett, kiszámítható, gagyi.
Bale érzelmekkel feldúsított feje alig különbözik a gyógyszer által érzelemmentesítettől, pedig nagyon igyekszik. Az érzelmek elhatalmasodásának folyamata hiteltelen és fárasztó (mármint nézni). Beethoven és Eiffel-tornyos hógömb, most komolyan?? Sírok. De ez legalább egy valódi érzelem volt, ahogy az unalom is.

A kiskutya gyönyörű volt, és persze a gyerek pont akkor jött be a szobába, szóval
hálistennek azt az EGY kutyust megmentette, amelyik megnyalta az arcát, a többit gond nélkül legyilkolták, de legalább nem mutatták...

Igen, a kutyába én is beleszerelmesedtem, gyönyörű és cuki, és meggyőzőbb volt a kedvessége, bizonytalansága, ragaszkodása, szóval az összes érzelme, mint a film bármely szereplőjéé. Kár, hogy fél percet kapott a filmben, és az is kár, hogy egy hógömbre, fél perc Beethovenre, egy kiskutyára és Emma Watson kinyújtott kezére bízták, hogy elvigye a hátán a filmet. Mert hogy nem Christian Bale-ra, az biztos. Ő lődözött a megadott táncrend szerint, és erősen a szemem közé nézett jóó sokszor. De ez korrekt sci-fi-akciófilm-utópiához édeskevés.

"a kutyás jelenetnek ereje van, aki azt nem érzi át egy kicsit sem, azzal komoly gondok vannak érzelem terén"

Eleve röhej (és sértő, és méltatlan és-a-többi) az a fajta megközelítés, hogy "akinek nem tetszik egy adott film, azzal vmi gond van / nem érti / az érzelmi intelligenciája zéró" stb, de már bocs, a fenti mondat ultragáz. A kommentelők egyike sem állította azt, hogy általába véve egy kiskutya lemészárlása fölötti hezitálás, ill egy kutya megmentése ne lenne katartikus. Az viszont, hogy konkrétan EBBEN a filmben az ábrázolása egy hozzászóló szerint átélhető-e, megható-e, esetleg gagyi vagy erőltetett, nos, az nagyon más kérdés. Attól, h vki esetleg az utóbbit gondolja, még a legkevésbé sem jelenti azt, hogy "komoly gondok vannak vele érzelem terén".
(Apukámmal néztem anno a Love story című filmet. Mire meghalt a csaj, nekem csorogtak a könnyeim, apu meg elaludt - bennem meg egy világ dőlt össze, hogy ő hogyan képes egy ilyen csodálatos, megható, szívszaggató filmen elaludni, hát nincs neki szíve?! Ekkor kb 13 éves voltam. Azóta felnőttem, és ha képes lennék filmnézés közben elaludni, gyanús, hogy a Love story-n simán menne. Pedig érzelmeim, hát azok vannak :)

előzmény: Livcsy (#16)

2018-04-22 22:05:53 [Filmet keresek] betti #2292

Azt mondanám, hogy szinte biztosan legalább 70-es évekbeli, és tuti 2005 előtti. Sajnos nem sokat szűkítettem :(

előzmény: aftur (#2284)

2018-04-22 22:04:13 The War Zone (1999) / Hadszíntér betti (4) #7

"Itt nem egy gyermek megfélemlítéséről és a vele szemben elkövetett szexuális erőszakról, hanem egy felnőtt lányról van szó!! Nem értem az érzelmeit, a cselekedeteit."

Azért mert a film cselekményének idejében már egy "felnőtt" (egyébként nagyon fiatal) lányt látunk, attól még ez szinte biztosan egy gyermek megfélemlítésével, megerőszakolásával kezdődött! Gondolj bele, a második kislányt alig pár NAPOS korában már bántalmazza! Ez az ember egy igazi pedofil, biztos, hogy nem a filmben látható események előtt pár nappal-héttel-hónappal kezdte el abuzálni a lányát. És a lány pontosan úgy is viselkedik, ahogy egy tartósan, hosszú ideje megfélemlített, a szexuális abúzust már szinte normálisnak megélő, az apját ha nem is szerető, de valahogy elfogadó ember lereagálja. Az érzelmeit és a cselekedeteit pedig szerintem jobb is, ha nem érted, szerintem egyikünk sem értheti, aki nem ment át ilyenen. Tim Roth, úgy tűnik, érti :-((((

előzmény: Kalevala (#4)

Jó régen láttam, sokminden kiesett, de egy dologra emlékszem: arra, hogy amikor megnéztem, úgy éreztem, hogy egyszerűen ilyen nő és ilyen testvérek nincsenek. Az, hogy egy lány beleszeret vagy ilyen-olyan okból hozzámegy valakihez, aztán beleszeret valaki másba, aztán megint mással házasodik össze, az oké, nyilván van ilyen. De az, hogy mindezt egy család 3 fián keresztül... Ez nekem vhogy abszurd, sőt, ott és akkor nevetségesnek, sőt valahogy - elnézést - gusztustalannak is. Ez utóbbi érzés talán visszavezethető akkori zsenge koromra :)

2018-04-15 20:14:09 Panic Room (2002) / Pánikszoba betti (3) #42

Az volt a legfőbb gondom, hogy nagyjából a 10. percnél volt számomra egy teljesen érthetetlen dolog (úgy tűnik, a csajt elhagyta a férje, a saját lábára kell állnia, de kivesz egy a szó szoros értelmében hatalmas lakást, amire látszólag semmi szüksége nincsen, a lányával csak lézengenek benne - egy csomó ideig vártam, hogy egyszercsak kiderül, mégis mi a fenéért kell ez neki, aztán persze rá kellett jönnöm, h csak azért, mert így van hol kerülgetni egymást a betörőkkel...). Namost ezzel a félreértéssel azért eleve volt rá némi eséllyem, hogy ne ájuljak el a filmtől, pedig nekem pl kimondottan tetszett az inzulinosgyerek vonal, meg úgy általában az alaphelyzeet.

Összes komment...