franktom

2013-08-19 13:24:35 Side Effects (2013) / Mellékhatások franktom (3) #23

Az elején idegesített a női szereplő, és ezért elkezdtem tekergetni apró lépésenként. A film nagyon jól kibontakozik, és a sztorija jó! (hasonló témájút sem láttam még)
A "semmilyen érzést" én is átéltem, de a sztori simán kapna nálam egy 5-öst is. (de mivel bénán lett kivitelezve (vontatott), így marad az erős közepes.)

A történet jó lenne, ha nem éreztem volna vontatottnak. A mondanivalóval nincs baj, a korszakot viszont nem kedvelem. Sajnos a nevek, az előre beharangozott zenék, és az "újdonság" ereje miatt néztem meg, de hasznosabban is eltölthettem volna az időm... :
Semmi nem történik, de mesél, mesél, mesél a "narrátor", és még mindig nem érzem, hogy elindulna a dolog. Amikor meg belendül(ne), akkor rájössz, hogy "most komolyan ennyi?".
(elnézést, ha túl primitív a hozzáállásom, de ez a véleményem)

A probléma az szerintem, hogy amikor azonosulunk a javulni vágyó főszereplővel, akkor hirtelen előjön egy erkölcstelen papucs férj rendőr, akiből valamilyen módon faragnak egy "hőst", hogy a fiának megmondja, hogy hagyja békén a másik srácot, de aztán teljességgel lezáratlan, elvarratlan, és olyan "állunk apa mellett, mert gazdag kis srác vagyok" jelenetekkel sehogy nem hozzák vissza egyik szereplőbe se az elején megismert "jellemet". Szóval sajnos, de rászoktam az amerikaiktól a hepiendre... :D és itt nincs... A filmek többsége arról szól, hogy megbolygat egy kritikus sztorit, majd a végén felüdülésként, vagy tragikomédiaként "ellő egy nagy poént", így elérve a katartikus érzést, és mindenki örül... (vagy sír), de ez az elmotorozásosdi ez SEMMI... : Ezért lapos, és egyszernézős...

2013-08-04 22:24:13 The Good Doctor (2011) / A jó orvos franktom (2) #1

Az elején a drámai vonzalom kimondottan érdekes, izgalmas volt, mindaddig míg a szeretett személlyel nem kezdett el játszadozni. Az szeretet kifacsart bemutatására kimondottan izgalmas, de félő, hogy sok esetben ebből kifordultan merítenek erőt a lelkileg megfáradtak, ezért kapott tőlem negatív pontozást. A végét ha másképp oldották volna meg, akkor a 4, akár 5 pontot is megkapta volna tőlem, mert a sztori, a színészek, a nyomás, a hangulat szerintem el lett találva.

A végét én is gyengének érzem picit, amolyan amerikai lehetetlenségnek, mert az egész film az igényes sakkozásról szól, de a végére "bumm" varázsszóra eltűnnek a racionális szabályok. : (remélem ez még nem spoiler)

Szóval a vége miatt csak 4-es, de simán jó így is, akár a mostani felhozatalhoz képest, akár az eddig látott összes filmhez képest.
picit a leon a profi, drive, és a tűzben edzett férfi filmekre emlékeztet, mindegyikből csipegetve, és szerintem tartja az "egyszemélyes bosszúálló" színvonalat

Sajnos egyet kell értsek veled. Az elején jól be van mutatva a "tipikus" tini szórakozás, gyökérkedés, aztán átvált ilyen "adjunk nekik hua" lagymatag, erőltetett, kamu akciófilmbe. Természetesen ettől eltekintve simán egyszer nézhetős, de sokat ne várjon senki tőle.

előzmény: valis (#3)

2013-07-23 21:38:09 Oblivion (2013) / Feledés franktom (3) #82

A lopkodás annyira nem zavarna, ha tettek volna bele egy kis "pluszt"...
azon kívül, hogy az idegenek csináltak mindent, és nem ember alkotta a gépeket... de ez lényegtelen szerintem a történet szempontjából...
A drámaiság, az üres pillanatok (amit csak a látvány, és picit a zene javított), eléggé lelombozták a kedélyemet. Amíg Freeman-t nem láttam, addig izgi volt, hogy "mi ez a történet?", de utána már egyenes következett minden... Nem is bakinak hívnám őket, mert kevésbé vagyok jártas az űrhajók irányításában, a drónok elpusztításában, meg a gonoszok kiiktatásában, de az emberi viselkedés, a semmitmondó forgatókönyv sajnos egyszernézhetőssé tette. :
Ez így, olyan "oké köszönjük... Következőt!" kategória. :

A film kibontakozásánál egy olyan negatív hullám töltött el, hogy azt gondoltam kikapcsolom a filmet, de a vége miatt végig néztem, kíváncsiságból. A történet jó, a kivitelezés jó, pár apró baki kivételével. Egy igazi harcos nem akar kínozni, ha van lehetőség, akkor leteríti minél hamarabb az ellenséget, de itt többször is ezen "átsiklanak". Ezen túl a citromos sót nem kellene hígítani vízzel, persze az egész jelenet is felesleges, mert én már akkor végeztem volna a "gonosszal". Aztán amikor a sziklás részen egy kővel halántékon veri, akkor kellett volna addig ütni, míg mozog. Természetesen a végére a kibontakozás miatt nem lett negatív a véleményem, de többet nem fogom megnézni az is biztos. Tisztában vagyok a "mondanivalóval", hogy már nem akar többet gyilkolni, meg belefáradt a háborúskodásba, de akkor sem reális az egész. Így viszont ezt a "realista" alapokra épített filmet elrontja. (szerintem)

2013-07-19 14:46:33 Year One (2009) / A kezdet kezdete franktom (5) #8

Szerintem szuper, ahogy visszaadják a társadalom szélsőséges nézeteit (szüzet áldoznak az esőért, félős beszari, aki csak egy nőt tud leütni, a nagyszájú semmirekellő, aki minden negatívuma ellenére jól látja a dolgokat (csak ritkán cselekszik helyesen), és a sok bárgyú ember...) A sztori miatt aggódtam az elején, hogy nagyon "Isten ellenes lesz", de a végére annyit nevettem, hogy a kedvenc vígjátékaim közé került... :D (a primitív poénokon túl kell esni, a többi meg megéri azt a pár "bakit". Vígjáték, és Jack Black. Ez a két szó nem adott nagyon jó előítéletet a filmnek, mert általában nem szeretem az erőltetett humorát, de itt szerencsére nem csak róla szól a film. Így kiegyensúlyozódik az egész. Szerintem szuper kikapcsolódás, és jó társadalomkritika, természetesen csak annak, aki élvezi a primitív humorral fűszerezett dolgokat. (a kevesebb néha több, tehát a suttyóság néha jobb, mint a "komplex viccek halmaza" (szerintem))

2013-07-11 23:14:15 Stoker (2013) / Vonzások franktom (1) #28

A végén a zene tetszik, a film unalmas, beteg, és vontatott volt szerintem.

2013-07-08 21:00:39 Trance (2013) / Transz franktom (2) #16

Nem jött be. Ami után elveszítem az érdeklődésem (most akkor ki mit akar?), elvész a varázs, hogy végigvárjam a maradék 60%-át a filmnek, hogy "mi lesz a vége"... A vontatott suttogós (lágy női hang) beszédek, a semmiről, aztán meg végülis sajnos, de ki kell mondanom: Nem értettem a filmet. (bár végig tekertem, de valószínűleg pont ez volt a halála. (elnézést azoktól, akik szerint jó film)
Valaki spoilerezze már le, hogy miről szól. Nagyon megköszönném. :)

Ha külön külön lennének, akkor érdemlegesebben tudnám pontozni. Így egy részt "kivágtam" magamnak, a többit elsüllyesztettem az elmém mélyére.

Izgalmas alap ötlet, kellemes színészekkel, de elszalasztott lehetőség, mert a film felétől körülbelül már vontatott. Megoldásként egy elég fránya lehetőséget választanak a forgatókönyvírók, ezért egyszer nézhetős film lett. Több izgalmat, tervet és lehetőséget tartogatott volna a sztori, mint amit megtudtak valósítani.

2013-07-05 23:50:27 The Expatriate (2012) / Likvidálva franktom (4) #2

Kicsit soknak éreztem a drámát (felesleges hiszti a kiscsajtól), de összességében élvezhető film. Bakiktól nem hemzseg, viszont a "sablonossága" tényleg hátrány. : (valamivel megfűszerezhették volna)

Mért nézik hülyének a nézőt? Mért a világ "legjószívűbb" (transporter, parker, the mechanic, etc...) akcióhősével kell így befejezni, aki kinyírja az egyik leglazább karaktert? (Han-t) (nem kamu izomszagú, nem érzelgős, nem játssza magát, de tökéletesen higgadtan precíz, lojális, macsós, és ahh...) Oké, azon is elgondolkodtam, hogy ki akart szállni a "sorozatból" (Han), és valahogy "meg kell halnia", de mért pont így? Az is átfutott az agyamban, hogy Statham valszeg átáll majd a jókhoz a 7-be, és akkor ismét a régi "jófiú" lesz, de ha nem, akkor nagyon szomorú leszek. :D (kit érdekel, hogy szomorú leszek? :D tudom tudom...
Az apróbb bakik miatt másodjára tudtam végignézni, de mivel szeretem az autókat, így érdekelt. A hibák, és a "személyes problémáim a sztorival kapcsolatban" miatt nem teszem a dvd gyűjteményem közé. (egyszernézős)

2013-06-17 21:45:59 The Host (2013) / A burok franktom (3) #20

A csillagkapuban találkoztam először a gazdatest fogalmával, és ott azért (talán a sorozat mivoltja miatt) jobban ki volt fejtve, hogy ki a jó, a rossz, ki mit miért csinál, és mi a menete a "megtérésnek". Természetesen ezek után, ezt a filmet eléggé lehangolónak élem meg, mert a romantika, a szerelmes vonulat, és a sok ömlengős semmittevés (miközben az ellenség aktívan mozgolódik) egyszerűen idegesítő. : Természetesen egyszer nézhetős, de a logikai bukfencek miatt nem lett a kedvenc filmem. :
Nem tetszett nagyon...

2013-04-28 22:27:03 Jagten (2012) / A vadászat franktom (5) #87

Elnézést akkor, ha "mellébeszéltem". :))

előzmény: 1100101 (#86)

2013-04-27 06:09:35 Jagten (2012) / A vadászat franktom (5) #85

A nők közötti összekacsintás (ahogy te írtad szépen :) ) mindig is jelen lesz, mert nem annyira (hangsúlyoznám: annyira! :) ) objektívek egy témát illetően, mint a férfiak. Nem vezetem vissza, hogy miért van így, de szerintem ezt valamiféle "axiómaként" most meghagyhatom ennyiben. Az meg, hogy a város "szubjektív véleményalkotói" (a nők) összefognak, mert empátiájukba bele tudják magukat képzelni az esetlegesen igazat mondó kislány szerepébe, még nem jogosítja fel az (elméletileg) objektíven megítélő férfiak társaságát, hogy egy ilyen alaptalan vádaskodást, így reagáljanak le. Főleg nem úgy, hogy régóta ismerik, (szinte) barátjuknak tekintik Lucas-t.
Szóval elsősorban nem a bosszú van szerintem a néni (óvodavezető) szándékaiban, hanem az egyszerű, megalapozatlan női érzelmi beleélés. Akármennyire is helyes a viselkedése (viselkedésük), vagy nem... Ilyenek a nők. (tisztelet a kivételnek) A férfiak viselkedése az, ami miatt kiment a biztosíték nálam. :)

előzmény: 1100101 (#83)

2013-04-25 20:03:57 Jagten (2012) / A vadászat franktom (5) #82

Igaz, de szerencsére ez csak felteszi a film "drámaiságára" a pontot, nem pedig e körül forog az egész. :P

Tudom, hogy Emőkét kérdezted kedves 1100101, de szeretnék válaszolni, az óvónő viselkedését illetően.
Szerintem nem az a gond, hogy nem objektíven vizsgálja a kritikus témát, hanem az, hogy a többi ember sem objektív, csak mert egy "hatalmi pozícióban lévő" karakter (adott esetben az óvodavezető) tette a kijelentést. Ez az egyik legérdekesebb "tükre" a társadalmunknak, mert ha valaki hatalmas mond valamit, akkor elhisszük, anélkül, hogy utána járnánk. Pedig ő is ember, és tévedhet, vagy akár hibázhat... Ajánlom mindenki figyelmébe e témát érintve a következő filmet: (remélem ilyet szabad csinálni :) ) Arlington Road 1999

előzmény: Xuja (#79)

2013-04-25 19:24:07 Jagten (2012) / A vadászat franktom (5) #78

Ez a film szuper képileg, hangulatilag, történetileg, amit megspékelt a mondanivalója. Izgalmak lövöldözés nélkül, feszültség áram nélkül. :)

2013-04-25 19:00:40 Jack Reacher (2012) franktom (4) #13

A mostani film felhozatalhoz mérten teljességgel nézhető, és szórakoztató, de többet is kilehetett volna hozni belőle.
Engem lenyűgözött az elején a "nem beszél sokat, de sokat lát" karakter, de amikor a rendőrnek a fogdában elmondta a puska sorozatszámát, akkor lehullt a lepel... Onnantól kezdve, bakik bakik hátán voltak, amiket a profi gonoszok, és a profi tom sem tudott áthidalni. Természetesen a végén a bugyuta lövöldözős jelenetet is szinte óbégatva néztem, mert az elején látható komolyság, minőség, precizitás a végére komédiává alakult. (gondolok itt a gonoszok 6 fős seregére, a biztosító dolgok hiányára (ha meghalna a főgonosz, akkor a nőre szereltem volna bombát, vagy teli aknáztam volna az autó utat ahol bejön tom, vagy 3x ennyi zsoldost hívok, mert kitudja hány fővel jön tom... stb stb)