franktom

Tapasztalat: 32 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 32
Regisztráció: 2013. április 5. (10 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Inception
Eredet
4 2014-02-10 4,2
(1847)
Shutter Island
Viharsziget
2 2014-02-10 4,2
(1570)
Lore
 
3 2014-02-03 3,7
(136)
Side Effects
Mellékhatások
3 2013-08-19 3,6
(533)
Equilibrium
Equilibrium - Gyilkos nyugalom
5 2013-08-19 3,7
(753)
Peaceful Warrior
A békés harcos útja
5 2013-08-19 3,6
(179)
Pain & Gain
 
3 2013-08-17 3,6
(588)
The Great Gatsby
A nagy Gatsby
2 2013-08-16 3,5
(855)
The Place Beyond the Pines
Túl a fenyvesen
3 2013-08-09 3,7
(357)
The Good Doctor
A jó orvos
2 2013-08-04 2,5
(15)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2013-08-19 13:24:35 Side Effects (2013) / Mellékhatások franktom (3) #23

Az elején idegesített a női szereplő, és ezért elkezdtem tekergetni apró lépésenként. A film nagyon jól kibontakozik, és a sztorija jó! (hasonló témájút sem láttam még)
A "semmilyen érzést" én is átéltem, de a sztori simán kapna nálam egy 5-öst is. (de mivel bénán lett kivitelezve (vontatott), így marad az erős közepes.)

A történet jó lenne, ha nem éreztem volna vontatottnak. A mondanivalóval nincs baj, a korszakot viszont nem kedvelem. Sajnos a nevek, az előre beharangozott zenék, és az "újdonság" ereje miatt néztem meg, de hasznosabban is eltölthettem volna az időm... :
Semmi nem történik, de mesél, mesél, mesél a "narrátor", és még mindig nem érzem, hogy elindulna a dolog. Amikor meg belendül(ne), akkor rájössz, hogy "most komolyan ennyi?".
(elnézést, ha túl primitív a hozzáállásom, de ez a véleményem)

A probléma az szerintem, hogy amikor azonosulunk a javulni vágyó főszereplővel, akkor hirtelen előjön egy erkölcstelen papucs férj rendőr, akiből valamilyen módon faragnak egy "hőst", hogy a fiának megmondja, hogy hagyja békén a másik srácot, de aztán teljességgel lezáratlan, elvarratlan, és olyan "állunk apa mellett, mert gazdag kis srác vagyok" jelenetekkel sehogy nem hozzák vissza egyik szereplőbe se az elején megismert "jellemet". Szóval sajnos, de rászoktam az amerikaiktól a hepiendre... :D és itt nincs... A filmek többsége arról szól, hogy megbolygat egy kritikus sztorit, majd a végén felüdülésként, vagy tragikomédiaként "ellő egy nagy poént", így elérve a katartikus érzést, és mindenki örül... (vagy sír), de ez az elmotorozásosdi ez SEMMI... : Ezért lapos, és egyszernézős...

2013-08-04 22:24:13 The Good Doctor (2011) / A jó orvos franktom (2) #1

Az elején a drámai vonzalom kimondottan érdekes, izgalmas volt, mindaddig míg a szeretett személlyel nem kezdett el játszadozni. Az szeretet kifacsart bemutatására kimondottan izgalmas, de félő, hogy sok esetben ebből kifordultan merítenek erőt a lelkileg megfáradtak, ezért kapott tőlem negatív pontozást. A végét ha másképp oldották volna meg, akkor a 4, akár 5 pontot is megkapta volna tőlem, mert a sztori, a színészek, a nyomás, a hangulat szerintem el lett találva.

A végét én is gyengének érzem picit, amolyan amerikai lehetetlenségnek, mert az egész film az igényes sakkozásról szól, de a végére "bumm" varázsszóra eltűnnek a racionális szabályok. : (remélem ez még nem spoiler)

Szóval a vége miatt csak 4-es, de simán jó így is, akár a mostani felhozatalhoz képest, akár az eddig látott összes filmhez képest.
picit a leon a profi, drive, és a tűzben edzett férfi filmekre emlékeztet, mindegyikből csipegetve, és szerintem tartja az "egyszemélyes bosszúálló" színvonalat

Sajnos egyet kell értsek veled. Az elején jól be van mutatva a "tipikus" tini szórakozás, gyökérkedés, aztán átvált ilyen "adjunk nekik hua" lagymatag, erőltetett, kamu akciófilmbe. Természetesen ettől eltekintve simán egyszer nézhetős, de sokat ne várjon senki tőle.

előzmény: valis (#3)

2013-07-23 21:38:09 Oblivion (2013) / Feledés franktom (3) #82

A lopkodás annyira nem zavarna, ha tettek volna bele egy kis "pluszt"...
azon kívül, hogy az idegenek csináltak mindent, és nem ember alkotta a gépeket... de ez lényegtelen szerintem a történet szempontjából...
A drámaiság, az üres pillanatok (amit csak a látvány, és picit a zene javított), eléggé lelombozták a kedélyemet. Amíg Freeman-t nem láttam, addig izgi volt, hogy "mi ez a történet?", de utána már egyenes következett minden... Nem is bakinak hívnám őket, mert kevésbé vagyok jártas az űrhajók irányításában, a drónok elpusztításában, meg a gonoszok kiiktatásában, de az emberi viselkedés, a semmitmondó forgatókönyv sajnos egyszernézhetőssé tette. :
Ez így, olyan "oké köszönjük... Következőt!" kategória. :

A film kibontakozásánál egy olyan negatív hullám töltött el, hogy azt gondoltam kikapcsolom a filmet, de a vége miatt végig néztem, kíváncsiságból. A történet jó, a kivitelezés jó, pár apró baki kivételével. Egy igazi harcos nem akar kínozni, ha van lehetőség, akkor leteríti minél hamarabb az ellenséget, de itt többször is ezen "átsiklanak". Ezen túl a citromos sót nem kellene hígítani vízzel, persze az egész jelenet is felesleges, mert én már akkor végeztem volna a "gonosszal". Aztán amikor a sziklás részen egy kővel halántékon veri, akkor kellett volna addig ütni, míg mozog. Természetesen a végére a kibontakozás miatt nem lett negatív a véleményem, de többet nem fogom megnézni az is biztos. Tisztában vagyok a "mondanivalóval", hogy már nem akar többet gyilkolni, meg belefáradt a háborúskodásba, de akkor sem reális az egész. Így viszont ezt a "realista" alapokra épített filmet elrontja. (szerintem)

2013-07-19 14:46:33 Year One (2009) / A kezdet kezdete franktom (5) #8

Szerintem szuper, ahogy visszaadják a társadalom szélsőséges nézeteit (szüzet áldoznak az esőért, félős beszari, aki csak egy nőt tud leütni, a nagyszájú semmirekellő, aki minden negatívuma ellenére jól látja a dolgokat (csak ritkán cselekszik helyesen), és a sok bárgyú ember...) A sztori miatt aggódtam az elején, hogy nagyon "Isten ellenes lesz", de a végére annyit nevettem, hogy a kedvenc vígjátékaim közé került... :D (a primitív poénokon túl kell esni, a többi meg megéri azt a pár "bakit". Vígjáték, és Jack Black. Ez a két szó nem adott nagyon jó előítéletet a filmnek, mert általában nem szeretem az erőltetett humorát, de itt szerencsére nem csak róla szól a film. Így kiegyensúlyozódik az egész. Szerintem szuper kikapcsolódás, és jó társadalomkritika, természetesen csak annak, aki élvezi a primitív humorral fűszerezett dolgokat. (a kevesebb néha több, tehát a suttyóság néha jobb, mint a "komplex viccek halmaza" (szerintem))

2013-07-11 23:14:15 Stoker (2013) / Vonzások franktom (1) #28

A végén a zene tetszik, a film unalmas, beteg, és vontatott volt szerintem.

Összes komment...