Regisztráció: 2013. március 6. (9 év, 11 hónap)
Kedvencek
Rendezők: Anders Thomas Jensen, Christopher Nolan, Guy Ritchie, Martin McDonagh, Martin Scorsese, Milos Forman, Nicolas Winding Refn, Sergio Leone, Wes Anderson
Színészek: Al Pacino, Christian Bale, Christopher Walken, Jack Nicholson, James McAvoy, Joaquin Phoenix, Mads Mikkelsen, Rachel McAdams, Robert De Niro, Rosario Dawson, Ryan Gosling, Sean Penn, Tom Hardy
Műfajok: dráma, thriller, vígjáték
Celda 211 Cell 211 |
4 | 2023-01-18 | 4,3 (198) |
Searching Keresés |
3 | 2023-01-11 | 3,9 (437) |
Lehet nem nekem keszult ez a film, sajnos 35 percnel ahol szamomra tetozott a cringe faktor (,,hadd szagoljam meg az izzadsagodat, az meg nem megcsalas hehehe") ki kellett hogy kapcsoljam. Biztos megvan ennek is a maga kozonsege, sajnos szamomra ez befogadhatatlan, kicsit nekem ilyen szodavizezett Nimfomaniasra hajazott, csak Lars von Trier nem ontotte le mazzal.
Persze abszolut ertem, hogy a ket film nem igazan parhuzamba allithato, es hogy mirol szol ez a film (legalabbis amennyit lattam belole): a modern tarsadalomban az egyennek felallitott sztenderdizalt elvarasok, ami peer pressuklent fojtogatoan hat azokra, akik nem a deklaralt tarsadalmi formulak alapjan szeretnenek elni, emellett a filmben eros hangsulyt kap az emberek kepmutatasa.
A problemam az, hogy csak azert, mert ezek a jelensegek a filmben be vannak mutatva meg nem lesz jo film, ellenben a minimalis rokonszenvet sem alakitja ki a foszereplovel. Ami nem feltetlen baj, rengeteg filmben ez mukodik (pl.: Shame), viszont az hogy ennyire kinos legyen nezni az semmi nem indokolta. Cserebe jo szajbaragos. Szineszi alakitasok rendben voltak.
Egyszer talan raveszem magamat hogy befejezzem.
Rettenetesen giccses.
Talan az egyik legalulertekeltebb film KT-n es IMDB-n egyarant. Valoban olyan mintha a Driveot es John Wicket mixelte volna Lynne Ramsay (erzesem szerint semmi koze a Takenhez, az hogy itt is van egy elrabolt lany ez szerintem keves a parhuzamhoz) , csak meg nyakonontve egy keves flesselgetessel es jobb sztorival. Hangulatban mindenkepp a Drivehoz all kozel. Erthetetlen szamomra hogy ez hogy lehet ennyire alulertekelt, nevetseges ez a 3.4, arra hviatkozva hogy sok volt a film meg tul depressziv...
Nagyon jol bontakozik ki a tortenetszal, abszolut fohos centrikus maga a sztori, Joaquin Phoenix zsenialis, zenek Driveot idezik/masoljak, operatori munka is rendben volt.
Igazabol ugyanaz igaz erre mint a Drivera, Nightcrawlerre vagy Filth-re: nem a legtemposabb film, inkabb mediativ, es ahhoz hasonloan a hangulataval huz be (vagy eppen taszit el).
Oriasi hidden-gem volt szamomra.
Sokat elárul a társadalomról hogy a Pókember: Nincs hazaút meg 4.1-en van. Ez van, az embereknek nem Szárnyas fejvadász 2049 meg Dűne kell hanem Marvel.
Áthelyezve a(z) Dune topikból.
előzmény: Ágó (#47)
Tenebra az aki a legkisebb arányban mondd hülyeségeket az én megítélésem szerint, szóval neki megy a szavazat :)
Csak a jólsikerült vége miatt kapott egy gyenge 3-ast, maga a film borzasztóan klisés volt odáig,
Ja meg a logikai bukfenc se volt rossz a végén, hogy leírja az öregasszony a nevet, de ő nem mondaná ki érted... Meg amikor be van nyomva a dilidoki akkor KÜLSŐ KAMERÁBÓL mutatja hogy homályos a dolog, a néző azt látja hogy a néni homályos, komolyan ez a rendezés legalja. Ez a csávó csak jó alapanyagokat kap de rendezni nem tud. Nem is tudom miért adtam 4-est, de Mcavoy miatt tartom egyelőre.
előzmény: HejjaX (#24)
Nem sok, alapvetően a rendező korábbi filmje, Unbreakablere való utalás illetve annak kinyilatkoztatása, hogy lesz folytatása a filmnek...
előzmény: HejjaX (#22)
De szerintem ez irreleváns, hogy a kritikák hány %-a pozitív. 5 ember véleménye szerint akivel együtt néztem a filmet ötből öt azt mondta, hogy a film a vége előtti 15 percig zseniális volt, utána meg... Most az, hogy ez kit, mennyire zökkent ki az más kérdés. Mindenesetre lehetett volna sokkal jobb, és ez bosszantó. Szerintem a legtöbb embernek a 3-4 között fog mozogni az értékelése.
előzmény: Korben (#19)
Erdekes, hogy a hozzaszolasok alapjan valakinek vagy nagyon bejott vagy nagyon unta. En megmondom oszinten tanacstalan vagyok hanyasra ertekeljem, konkretan a film utolso 10-15 perceig egy eros 4-es volt, nagyon komoly hangulata volt a filmnek, abszolut a kanapehoz szegezett, es nagyon erdekelt hogy mire fut ki a sztori. Hat elolvasva a kommenteket, nekem tovabbra is a nagy semmire. Egyszeruen nem all ossze, az utolso 1 perces jelenet meg konkretan egyszerre felesleges es nevetseges.
Nagyon nagy remenyekkel ultem le a The Lighthouse utan, a rendezo azon filmje nekem annyira betalalt, hogy napokig a hatasa alatt voltam, es igen, ott sem a sztori vitte a hatan a filmet, hanem a hangulat+dialogok+szineszi jatek+ operatori munka, de ott valahogy nem is ereztem annyira fontosnak hogy mi lesz a ,,megfejtes". Ott kaptunk egy szep metaforat(?), itt meg ehhh... Merges vagyok a filmre mert a jatekido 90%-ban nagyon tetszett.