Ryennin

Tapasztalat: 279 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 279
Regisztráció: 2013. február 12. (11 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
About a Boy
Egy fiúról
4 2013-02-14 3,6
(460)
Abigél
 
5 2013-02-14 4,3
(440)
Abduction
Elhurcolva
1 2013-02-14 2,0
(148)
Aa! Megamisama! The Movie
Ah! My Goddess!: The Movie
2 2013-02-14 ?
(9)
A.I. Artificial Intelligence
A.I. - Mesterséges értelem
3 2013-02-14 3,6
(1112)
A Walk on the Moon
Séta a Holdon
4 2013-02-14 3,4
(54)
A Time to Kill
Ha ölni kell
5 2013-02-14 3,9
(491)
A Thousand Words
Ezer szó
3 2013-02-14 2,8
(145)
A Tenkes kapitánya
 
5 2013-02-14 4,0
(250)
A Single Man
Egy egyedülálló férfi
4 2013-02-14 3,9
(213)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nekem sokat lendített a filmen itt is Norton, miatta lett ez 4-es részemről. Egyébként valaki kérdezte, hogy miért vállalta el a szerepet: nagyon egyszerű, kiskorától fogva nagy Hulk képregény rajongó, így nem csoda, hogy elvállalta, és a forgatókönyvbe is besegített.
Nem olyan rossz film ez, a sok képregény adaptáció mellett nem csoda, hogy ismét elővették a témát, de a az Avengers után tényleg nem célszerű megnézni, inkább előtte. Bár Nortont itt is imádom.:D

2013-02-14 18:44:48 Primal Fear (1996) / Legbelső félelem Ryennin (5) #18

Az egyik legkedvesebb filmem a Legbelső félelem. Nagyon ütős kis tárgyalótermi krimi, bár biztos elfogult vagyok jogászhallgatóként, de ezt a filmet még akkor láttam, amikor még nem tanultam jogot, és már akkor is eszméletlenül belezúgtam. Edward Norton Aaron Stampler-e tökéletes, megérdemelt volna érte egy Oscart is szerény véleményem szerint. Egyébként nem akarok nagyon szőrszálat hasogatni, de a karakterNEM SKIZOFRÉN, hanem DISSZOCIATÍV SZEMÉLYISÉGZAVARBAN szenved, a kettő nem ugyanaz az!!!!! A disszociatív személyiségzavar egy többszörösen hasadt személyiséget feltételez, amelyet azért alakít ki az adott személy, mert jellemzően fiatal korában olyan erőszakos ráhatások érték, amelyeket nem tudott feldolgozni, és kvázi védekező mechanizmusként kialakít egy másik személyiséget. Nagyon érdekes, és ritka zavar ez, eszméletlen brutális dolgokat lehet arról olvasni, hogy mi miatt alakul ki. Minden estre nem ugyan az, mint a skizofrénia, és egyébként a filmben bemutatott dolgok valóban jellemzik.
Szerintem itt nem a csattanó kell keresni, hanem végig azon lavírozik a történet, hogy vajon ártatlan-e Stampler, avagy sem, és erre kapunk választ kvázi. De nem ez a lényeg, hanem maga az út, ahogy eljutnak a végéhez. Szerintem félelmetesen jól bemutatja. Bár hozzáteszem, nekem a Laura Linney-s utolsó jelenet, mikor Gere karaktere ismét megpróbálja felszedni már sok volt, a film erősségét nem ez a szerelmi bohóckodás adta. Ennek ellenére imádom, és Norton egyszerűen fantasztikus. Mindig megdöbbenek. Egyébként érdemes elolvasni a könyvet, ami a pocsék magyar fordítás ellenére is zseniális, mert a karakterek mélyére megy, rengeteg minden kiderül Aaron múltjáról, a Frances McDormand által alakított pszichológusról, az ügyészségről...szóval nagyon jó magyarázatokat, és motivációkat ad. Mind a könyvet, mind a filmet nagyon ajánlom!

Huha, nem i gondoltam volna, hogy ennyire ellentmondásos véleményeket olvasok erről a filmről, de nagyon érdekes volt. Nekem személy szerint nagyon bejött, pont mert elvont, abszurd, és kiordított, ráadásul szélsőséges. De nekem pont ez tetszett benne. Amit tényleg sajnálok, hogy nem árul el többet a fiú és a lány betegségéről, pedig az igencsak érdekelt. De ennek ellenére is, engem magával ragadott a hangulata. Meglepődtem, hogy Bruce Willis végre tetszett valamiben a 12 majom után.:D Edward Norton, aki az egyik abszolút kedvencem most is hozta a zseniális formáját, de persze Frances McDormand, vagy Bill Murray is nagyon jó volt. Talán az fogott meg ebben a meseszerű elvont világban, hogy nagyon groteszk módon, és igencsak sajátosan, ám mégis találóan ábrázolja a kis szigeten együtt lakó emberek típusait. Valaki írta, hogy gyerekfilm...nos ezzel viszont nem tudok egyet érteni, ennél mélyebb tartalmú a film. De akárhogy is, nekem agyon tetszett.

2013-02-14 18:06:06 Stone (2010) Ryennin (4) #7

Szerintem nem egyszerű darab. Kell hozzá bizonyos fogékonyság, de ha épp nincs hozzá hangulata az embernek, akkor biztos, hogy félreteszi. Személy szerint én nem éreztem rossznak, és ez a mindig és mindenben zseniális Edward Norton-nak köszönhető, mert az ő játéka miatt még élveztem is végignézni. Voltak jó gondolatok, és szerintem nem rossz darab, de amiért érdemesnek tartottam megnézni, az tényleg csak Norton színészi képessége.

Tudom, hogy már mindent elmondtak róla előttem, de ez a film...szóval emellett senki nem tud szó nélkül elmenni. Brutális és kendőzetlen, és olyan témát feszeget, ami igencsak tabu, ezáltal provokatív. Edward Norton meg eszméletlenól zseniális....fantasztikus, ahogy 3 különbözően gondolkodó, és más élettapasztalatokkal bíró embert képes egy filmen belül megjeleníteni.

Összes komment...