iamthebest

a legjobban a szörfös tábornok tettszik, az a csúcs

A könyvhöz képest sajnos jelentősen le van butítva a film. A mondanivalója hozzávetőlegesen ugyanaz, csak kommersz mindenki által elfogadható formába bujtatva. Sok rész kimaradt, és így hiába követi hűen a könyv eseményeit egy nagy csalódás a film. Amerikai maszlag.

Ez a film nekem nem jön be. Az egész olyan mű, a párbeszédektől kezdve a karakterekig érezni rajta, hogy Hollywood. A 20-as évek az korrekt, de a szereplők és az egész film nem illik oda. Mintha egy ma élő ember lépett volna vissza a 20-as évekbe. Annyira idegesítő ez, hogy elvesz minden élményt. Azért zavar ennyire, mert akkor még nem volt ennyi kétszínűsködés, mesterkedés az emberek természetében, ez a film meg tele van ezzel, előre kiszámítható mondatokkal és azoknak a káros és élvezhetetlen hatásával, egy kis hatásvadászat bőven érezhető rajta.Főleg Connery szerepe, az egy az egyben egy hulladék.

Van jobb, de ez se rossz. Jól ábrázolja De Palma, hogy min mentek keresztül, mit kell kibírni. Ez erről szól, nem a harcról. Lélektan.