Vrahno

Tapasztalat: 49 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 49
Regisztráció: 2012. november 12. (8 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Fehérlófia
 
5 2015-08-22 4,2
(223)
Transformers: Age of Extinction
Transformers: A kihalás kora
3 2015-02-25 2,5
(329)
The Nightmare Before Christmas
Karácsonyi lidércnyomás
5 2014-12-15 4,2
(578)
King Kong
 
4 2014-10-01 4,1
(190)
Bionicle: The Legend Reborn
Bionicle - A legenda újjászületik
2 2014-02-22 ?
(2)
Pacific Rim
Tűzgyűrű
3 2014-01-08 3,1
(604)
Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising
 
3 2014-01-05 ?
(1)
San daikaijû: Chikyû saidai no kessen
Ghidora, the Three-Headed Monster
3 2013-10-03 3,1
(11)
Dinosaur
Dínó
3 2012-12-13 3,3
(218)
Transformers
 
4 2012-12-12 3,1
(993)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Eleinte két dolog nem tetszett a filmben, a Jack oldaláról szinte teljesen kidolgozatlan szerelmi szál, és Oogie Boogie is mintha csak azért szerepelt volna, hogy legyen a filmben egy főgonosz. Az eredeti versben egyik sem szerepel, megvolt a mondanivaló nélkülük is.

De átgondolva a dolgot, mégis csak hozzáadnak valamit a történethez: Jack-nek van kit legyőznie, hogy hősként térhessen vissza és ne egyedül a télapó legyen a megmentő (mint a versben), és a történet tanulsága is kiegészül azzal, hogy Jack rájön, amire mindvégig vágyott, ott volt előtte. Plusz, Oogie egyszerűen fergeteges figura.

Többet aligha tudnék hozzáadni, már mindenki ajnározta a dalokat, a látványt, a hangulatot. Az animáció kissé "durvább" itt, mint a Halott menyasszonyban, észrevehetőbb az akadozó mozgás és a szereplők arcjátéka is darabosabb, de nekem pont emiatt tetszik jobban, szerintem sokkal jobban illik a hangulathoz, hogy a stop motion feltűnőbb.

Amit viszont sajnálok, hogy nem készült hozzá rendes szinkron, hanem csak a beszélős részeket szinkronizálták le (azokat is úgy, ahogy), és a DVD-re meg olyan felirat került, ami nem a szinkron mellé készült.

Észrevettem. Lehet, hogy a gekkós dolog csak valaki emlékében élt, aki még a 89-es mozivetítés idején hallotta félre? Ellenben a "mecha-" szó néhol kissé úgy hangzik, mintha megát ejtenének. Sebaj, legalább nem lett Mechagodzillából King Kong, mint ahogy a német szinkronban (gondolom, a germánok tovább akarták vezetni a film amúgy egészen random majmos vonalát).

Az meglepő, hogy milyen jó magyar hangok vannak ebben. Rendes színészek, nem úgy, mint az angol változatban.

előzmény: soldierdan (#3)

2014-10-01 15:59:54 King Kong (1933) Vrahno (4) #58

Nem tudom, mit beszélsz igénytelenségről meg hogy milyen elvárásaid lehettek, mert ezek az effektek, bár igen, épp kiforróban voltak, de az akkori csúcstechnikát jelentették. Pont hogy az ilyen szupermozik mozdították előre a fejlődésüket. A stoptrükköket nem úgy csinálták akkor, mint ma, hogy több tucat vagy több száz szakember dolgozik aprólékos, csúcsmodern tervezésű szuperbábukon éveken keresztül, majd aztán számítógépen feljavítják a kész jeleneteket. Volt egy-két szakértő, az egész világon az egyetlenek a maguk nemében, akik egy kisebb csapattal sürgetett tempóban dolgoztak primitív makettekkel, amikbe a világválság miatt alig jutott fém. Úttörők voltak, minden trükkjük, minden ötletes megoldásuk történelmet írt.

Én most is úgy ámulok a legtöbb trükkfelvételen, mint amikor először láttam. Hogy ebben a korban, ilyen kezdetleges technikákkal ilyen megoldásokat találtak ki. A hátterek, a miniatűrök, a színészek és alkalmanként az életnagyságú modellek együttes megjelenítése, ráadásul a mozgásaik egymással és a kameramozgásokkal való összeegyeztetése briliáns.

Igaz, hogy a folytatásban az effektek már jobban meg voltak csinálva, sajnos szinte minden más szempontból messze alulmúlja az eredetit.

előzmény: tomasso (#57)

2014-05-12 20:31:11 Godzilla (2014) Vrahno (?) #31

Csak nézői visszajelzéseket olvastam erről, szerintük nem nagy szám, nem ad semmit a filmhez. Volt aki szerint egyenesen rossz lett a konverzió. Annyi pozitívuma van elvileg, hogy a kép fényességén nem változtattak.

előzmény: Umberto (#30)

2014-05-12 16:51:08 Godzilla (2014) Vrahno (?) #28

Holott a rendező és minden egyéb résztvevő is folyton azt hangoztatta, hogy az eredeti feketefehér film drámaibb megközelítéséhez akartak visszatérni. Na nem azt mondom, hogy azt vártam volna, hogy egy ugyanolyan borús, kórházban haldokló gyerekeket mutatós filmet kapjunk. Csak miután annyit mondogatta, hogy milyen fontos neki a drámai hangulat, meg hogy elveti az Emmerich és Bay-féle agyatlan zúzdaparádét, abban reménykedtem, hogy az atmoszférán és akción kívül a szereplőket is hasonló gondossággal próbálják kidolgozni.

Igazából ez nem nagyon zavar, csak abban reménykedem, hogy nem fogom nagyon úgy érezni, hogy feleslegesen pazarolták az időt érdektelen emberekre a szörnyek helyett. Nekem simán belefér egy közepese emberi szál is, ha a többi minden kellően jó és kapunk belőle eleget is. Csak sajnos sokan úgy ítélik, hogy a főszereplő karakter érdektelensége lehúzza a pozitívumokat, mert elveszi tőlük az időt.

előzmény: Tenebra (#25)

2014-05-12 15:05:41 Godzilla (2014) Vrahno (?) #24

Néhány kritikában olyan dolgok miatt fanyalognak, amikre teljesen számítani lehetett (kevés humor, kevés szörnyes jelenet, hosszú felvezetés az akcióig), de az eléggé zavar, hogy még a pozitívak közül is többen laposnak tartják az emberi szálat. Pedig ez volt az egyik fő dolog, amit a készítők erőltettek, hogy milyen lényeges meg érzelem-teli lesz az emberek története.

2014-05-11 20:44:45 Godzilla (2014) Vrahno (?) #12

Minden filmet felpontoznak korán a fanboy-ok, ez az átlag nem jelent semmit.

előzmény: Ubul (#11)

Vélhetően mivel a film készítését már jóval a March kiadása előtt megkezdték, nem annyira lenyúlásokról, mint inkább véletlen egybeesésekről van szó.

De egyébként igen, szégyen, hogy milyen lett ez a film. Egészen pár hónappal ezelőttig úgy volt, hogy kissé komolyabb hangvitelű némafilm lesz, aztán a producerek döntésére lebutították, és alárakták azokat a végtelenül idegesítő dumákat. És arról ne is kelljen beszélnem, hogy a film a címét adó alapsorozathoz is mekkora tiszteletlenség.

előzmény: Yuriko-chan (#2)

2013-10-06 19:04:18 Gojira (1954) / Godzilla Vrahno (4) #5

Nagyon erős kezdés a franchise-nak, nehéz belegondolni, hogy ugyanabba a sorozatba tartozik, mint pár későbbi felvonás. Komoly, mély mondanivalójú, drámai és borongós film. A szereplők jók (ha nem is mind emlékezetesek), és mindenképp elismerésreméltó, hogy sikerült az emberi drámát és a szerelmi háromszöget egybevegyíteni a fősztorival, a helyett, hogy csak úgy mellékesen, mintegy utógondolatként iktatták volna be. A hangulathoz remekül illett a fekete-fehér film, Tokió lerombolásának képsorai nagyon látványosak és hátborzongatóak.

Lehet, hogy primitív megoldás volt egy jelmezbe öltözött színésszel megvalósítani a szörnyet, de aki ezt felrója a filmnek, az nem tudja, mit beszél. Tény, hogy van a filmben egy pár félresikerült effekt, de a java része máig remekül néz ki, amihez az említett fekete-fehér film nyújtotta fény-árnyék kontraszt nagyban hozzájárult. A városmakettek remekek, tényleg elhittem, hogy nem egy díszletet, hanem egy valódi települést látok romba dűlni. Godzilla első kinézetét pedig egyszerűen imádom.

Ha van valami, ami tényleg nem tetszett a filmben, az az itt-ott ripacskodóra sikeredett színészi játék, és esetleg az, hogy milyen hirtelen ér véget. Idesorolhatnám még a főszereplő által előadott bődületesen tudománytalan paleontológiai beszédeket is, de nem teszem, mert Japánban akkoriban nem nagyon volt, aki értett volna az őslénytanhoz. Viszont eléggé átjárja a filmet ez a "jaj, de szegény japánok vagyunk, sajnáljatok minket" érzés, ami az atombombák pusztítását figyelembe véve érthető is... de ne feledjük, a japánok is sok szörnyűséget műveltek a háború alatt, ezért van egy kis álszent mellékíze a filmnek. Ez is zavaró tényező.

Van, aki szerint könnyen pályázhatna minden idők legjobb filmjének címére. Szerintem nem egészen, de ahhoz nem fér kétség, hogy ez egy klasszikus alkotás, és a legjelentősebb filmek közé sorolandó.

2012-12-11 17:48:02 Godzilla (1998) Vrahno (2) #6

Sajnos bárhogy is nézem, lehetetlenség elsiklani afölött, hogy ez a film, mint egy kulturális ikon pimasz meggyalázása, letörölhetetlen csúfságfoltot hagyott a filmiparon. Ez a folt arra figyelmeztet, hogy mennyire rossz ötlet is lehet egy téma feldolgozását olyan rendezőre bízni, akiben nincs tisztelet a téma iránt, ezért szarik a hűségre, és egy "én jobban tudom"-féle hozzáállással lát munkának.
Született így egy olyan film, amely a címén meg néhány apróbb hasonlóságon kívül semmilyen kapcsolatban nem áll már az alaptémával, mit több, egyenesen ellene dolgozik, és emellett széles választékát is kínálja a rendező saját, valamint jó pár más filmből összeszedett idétlen kliséknek és közhelyes motívumoknak. Ugyan nem olyan mértékű a film rossz híre, mint mondjuk a Batman és Robin-nak, vagy itthon a Kis Vuknak, de azért nem kis arcon csapás volt ez a rajongók számára. Nem csoda hát, hogy a 2014-es feldolgozást is aggódva várják -- noha most legalább tudjuk, hogy a készítők maguk is Godzilla kedvelők.

Ha a címtől eltekintek, és különálló szörnyfilmként kezelem, még így is legfeljebb egy közepest tudnék rá adni, mert a hülye szereplők, szemforgatást előidéző események, és a nem-Godzilla jelenetenként változó mérete ugyanúgy benne vannak még a filmben, és továbbra is rombolják az élményt.

Összes komment...