Súly: 1929
Regisztráció: 2012. október 31. (11 év, 1 hónap)
Nem: nem publikus
Oppenheimer |
4 | 2023-11-05 | 4,0 (388) |
Hereditary Örökség |
5 | 2023-11-05 | 3,6 (449) |
Az előzeteséből kiindulva senki ne számítson sokra! :(
Végignéztem és nehezen találok szavakat. Félreértés ne essék a film nagyon jó, tény és való, hogy irgalmatlan nagy baromság de jó értelemben! A poénokon hatalmasakat lehet röhögni, igazi lazulós film! Nem érdemes részletes elemzésbe bocsátkozni, mindenkinek csak ajánlani tudom, minimum egyszer nézzétek meg!
Zseniális!
(5)
Tény és való, hogy gyengébb mint az első rész, de sokkal nem múlta alul azt! Ez is tele van brutalitással, pörgős jelenetekkel, morbid poénokkal. A karakterek alig változtak, talán kicsit még eszelősebbé váltak az első rész óta. Az új karakterek brutálisak, az én kedvencem magasan a "Ruszki Mutter" volt. Összességében, szerintem egyáltalán nem rossz film, egyszer mindenképp látni kell.
(4)
Ostobaság volt részemről, hogy megnéztem de hajtott a remény, hogy ez valamivel jobb lesz mint a korábbi Sandler filmek. Tévedtem! Soha többé nem követem el ezt a hibát!
Adam Sandler egy levitézlett ócska ripacs, aki a 2000-es évek közepe óta képtelen, egy legalább középszintű filmet összehozni. Ez a "filmje" sem kivétel, pontosan ugyanazt a nagy semmit nyújtja mint a korábbiak. Az egész történet bárgyú, dúskál a Sandler féle leegyszerűsödött "humorban" ami fingós és egyéb alpári viccekből áll, a többi szereplő pedig vígan lubickol ebben az általuk kreált végeláthatatlan szartengerben. Egyáltalán nem vicces!!! Sajnos a többségnek még sokadszorra is "bejön" ez az olcsó humor, úgyhogy Sandler tovább gyárthatja rosszabbnál, rosszabb "vígjátékait", pedig igazán pihenhetne egy kicsit.
Senkinek sem ajánlom!
(1)
Nagyon szeretem ezt a filmet, a magyar filmek mezőnyében kiemelkedő alkotás. Haumann Péter és Rudolf Péter "játéka" mint mindig most is nagyszerű, az egész film nagyon jól össze van rakva. Kellemes szórakozást nyújt, érdemes megnézni!
(4)
Azok táborát "erősítem" akik előbb látták a filmet, minthogy elolvasták volna a könyvet. A filmet anno 2009-ben még moziban volt szerencsém megtekinteni és tetszett. Azóta talán csak egyszer-kétszer néztem vissza, és újfent tetszett. A könyveket magam se tudom miért egészen 2013 tavaszáig halogattam, nem olvastam el. Aztán nekiálltam, és végigolvastam a teljes szériát. Ahogy előttem már sokan leírták a könyvek fantasztikusak, élmény olvasni. Miután elolvastam és megszerettem a könyveket, a film nagyon átértékelődött bennem. A történet csak nyomokban hasonlít a könyvekre, a film kárára. Amikor Hollywood feldolgoz egy sikerkönyvet a néző joggal elvárhatja, hogy azt vigyék a filmvászonra ami könyvben szerepel. Ez általában nem sikerül, ebben az esetben az eredmény tragikus. Mindezek ellenére pusztán kíváncsiságból szívesen megnéztem volna a folytatást ha elkészül, de nem készült el, talán jobb is.
Mindezek után nagyon nehéz értékelni ezt a filmet. Nem nevezném nézhetetlennek, mert valami egészen minimális szinten még most is tetszik, de a "rossz" besorolásnál nem érdemel jobbat.
(2)
Egészen tűrhető film. Az alapsztorit miszerint adott két zsaru akik utálják egymást aztán a film végére országos cimborák lesznek, már többször felhasználták. Nincsenek benne meglepetések a történet kiszámítható, mégis szórakoztató. Nagyon jó poénokat sikerült összehozni, a filmen igazán nagyokat lehet röhögni. Melissa Mccarthy alakítása dicséretet érdemel, vele ellentétben Sandra Bullock karaktere meglehetősen bárgyúra sikeredett. Összességében ez egy nagyon jó nyári vígjáték, megéri megnézni!
u.i.: A magyar cím borzalmas!
(4)
Kevés francia vígjátékot láttam az utóbbi időben, és az a kevés sem tetszett. Ellenben ez a film képes arra, hogy megnevettesse az embert. Kellemes történet, jó színészekkel, jó poénokkal. Sokaktól halottam, hogy eredeti nyelven még jobb a film, hiszen a legtöbb poén az észak francia dialektusra épít. Sajnos nem tudok franciául pláne nem sötömiül, de azt kell mondjam, hogy a francia nyelven belüli eltérésekre épülő poénokat még magyarul is sikerült "átadni".
Jó vígjáték, mindenkinek csak ajánlani tudom!
(4)
Nem vagyok Tom Cruise rajongó sejtelmem se volt mit várhatok ettől a filmtől, de miután megnéztem örömmel nyugtáztam, hogy nem okozott csalódást. Bár általában rájövök a "turpisságokra", ennél a filmnél "bekajáltam" az alap sztorit annak ellenére is, hogy vannak benne minden realitást mellőző baromságok. Olyannyira elhittem az alap sztorit, hogy elkezdtem szurkolni az általam kevésbé kedvelt Tom Cruisenak a "dögevők" ellen, aztán jött a csavar és a pofára esés. Kellemetlen :). A csavar után, miután mind megtudjuk az igazságot a film kissé nyomasztóvá vált számomra, a vége pedig egy az egyben függetlenség napja koppintás.
Dióhéjban: Egy jól felépített érdekes történet egy nagyon jó csavarral, közepesen erős színészi alakítások, szép látvány. Megéri megnézni.
"Zseniális" besorolást nem érdemel, de egy erős "jót" igen.
(4)
A film előzetese bizakodásra adott okot, így viszonylag nagy elvárásokkal mentem a moziba. Pofára esés lett a vége.
A sztori úgy ahogy elfogadható, bár vannak benne teljesen felesleges szálak, amik gyakorlatilag semmit nem adnak a filmhez.
A szereplők teljesítménye felemás, az egész jótól, az übergázig terjed a skála.
A film első fele még egész élvezhető, a második fele azonban kész katasztrófa. Az utolsó 15 perc nettó kínlódás volt, egymást érték a hatalmasabbnál hatalmasabb ökörségek. Igen zabosan jöttem ki a moziból.
Mérgelődésem tárgya az volt, hogy simán lehetne ez egy középkategóriás - esik odakünn, nézzünk filmet - alkotás, de sajnos nem az. Nagyon nem szívlelem amikor nehezen megállapítható, hogy milyen műfajban nyomul az éppen megtekintett alkotás. A film esetében többször felmerült bennem a kérdés, hogy "na most ez mi akar lenni". A mai napig nem tudok épkézláb választ adni erre a kérdésre.
Egyszer nézhető, abszolút felejthető alkotás.