fahejember

Engem nem szokott zavarni a korkülönbség, de itt nem tudtam túltenni magam Gary Cooper táskás szemein, pedig ha sikerült volna lehet, hogy egy kicsit kevésbé érezném túlnyújtottnak. A lerészegedős jelenet és a kezdő képsorok tökéletesek.

Egyébként, az utalások ellenére, Cooper konkréten kimondja "I can't even get to first base with her."

Gondolkodtam a négyesen, de pár nappal később láttam a Kabarét, és zeneileg ahhoz képest - a jazzen és a főtémán kívül - ez annyira nulla, hogy nem tudom rá megadni.

Vizuálisan rendben van, azért vannak benne jó ötletek, jó megoldások, a zene is tetszett, de ez a fajta humor nekem egyáltalán nem jön be. Ritkán nevettem, akkor is inkább kínomban és ez őszintén szólva tönkre-vágta az egészet. És a színpadiasság. Igazából utána kellett volna néznem, hogy mire ölük be.

Szóltak nekem, hogy borzalmas, de nem hittem el. A sorozat tényleg zseniális, de ez... Szinte minden hiányzik belőle, amitől a Twin Peakst szeretni lehet, pedig egész biztatóan kezdődik - az eleje és a zene miatt adtam rá csak hármast. Laura hisztérikus, a nyomozókon kívül pedig a többi karakter egyszerűen gyenge. Sajnálom.

2013-10-19 20:40:11 Hot Fuzz (2007) / Vaskabátok fahejember (4) #37

oké. úgy érzem mintha 48 órányi folyamatos brainstorming eredményét néztem volna meg.

Egy fél óra elteltével sikerült túllépnem rajta, hogy a filmnek szinte semmi köze ahhoz amit vártam, utána már elég jól szórakoztam rajta. Meglepően abszurd egyébként, pláne amikor3 férfi kergetőzik meztelenül a tó körül. És az egyik egy pap.

Úgy vagyok ezzel a filmmel, hiába érzem "csak" nagyon jónak, annyira zseniális többek között a színészi játék is, Beethoven 7. szimfóniája pedig a szívemhez nőtt a The Fall óta (még az se zavar különösebben, hogy talán túl sok filmben is használják/használták már), szóval egyszerűen nem vagyok hajlandó négyest adni rá.

2013-03-03 20:32:02 Cloud Atlas (2012) / Felhőatlasz fahejember (3) #114

Csodálatosan van összerakva, komolyan elismerésem érte, mind a 6 történet teljesen érthető, csak mindemellett egy kliséhalmaz. Reméltem, hogy legalább majd keresgélnem kell az összefüggéseket, gondolkodni rajta, de egy filmnél ahol időnként ilyen mélységű mondatok hangzanak el, mint (örök érvényű coelho-i igazság a spoiler mögött:D)
- ...no matter what you do it will never amount to anything more than a single drop in a limitless ocean.
- What is an ocean but a multitude of drops?
, erre egyáltalán nem volt szükség. Vannak érdekes részek, csak ritkán unatkoztam, de számomra ez nagyon messze van a zseniálistól.

Úgy szeretném értékelni ezt a filmet, de több év távlatából szinte semmi másra nem emlékszem belőle, csak az elrejtett(?) szobában lakó emberre, akiről sehogyse tudtam eldönteni, hogy fiú-e vagy lány, viszont már attól is kiráz a hideg ha visszagondolok rá, úgyhogy még jó sokáig nem fogom újranézni.

Lehet, hogy nem rögtön a könyv után kellett volna megnéznem, de így nekem nagyon összecsapottnak tűnt, teljesen súlytalan. Sajnálom, az itteni hozzászólások alapján sokkal többre számítottam :( (Ezra Millernek jár a pirospont!)

Csak a történet miatt talán ötöst nem kapna tőlem, de gyönyörűen van megrajzolva minden egyes kockája :)