pracli

2018-01-05 06:29:57 Black Mirror (2011) / Fekete tükör pracli (5) #79

Egyre zseniálisabb (4.évad) !

2015-11-12 00:39:55 Youth (2015) / Ifjúság pracli (5) #2

Megkapó.

2015-11-12 00:38:41 Macbeth (2015) pracli (4) #9

Én eredeti nyelven láttam és irtó zavaró volt. Megerőltető. Olyan volt mintha két külön síkon mozgott volna, egy képi és egy nyelvi síkon, amik ütötték egymást. Nekem.
Pedig Fassbender és Cottillard is kiváló volt. És a látvány is. Bár kicsit az volt az érzésem, hogy túlságosan grandiózusnak lett szánva. Szerényebben jobban hatott volna.

2015-07-29 08:40:19 Lava (2014) / Láva pracli (2) #8

Ez annyira abszurd, hogy még most sem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek... Mondjuk van az az állapot amiben 100%, hogy jót mulatok rajta.... De gyerekek viszonylag ritkán kerülnek "abba az állapotba" :D

Ez tökéletes folytatása a Disney-csatornán "felnőtt" gyerekek lelki-érzelmi-esztétikai "nevelésének". Erőtlen műkarakterek, röhejes közhelyek, fantáziátlan story (bár ezt még annak se nevezném..). Cseppet sem erotikus vagy lélektani vagy érdekfeszítő. Üres. Leginkább. Sajnálom a tinilálonyak, akik csoportosan vonulnak a moziba megnézni és aztán azt hiszik láttak VALAMIT...
Megnéztem, mert a témában van potenciál. Bár a könyvbe amikor kíváncsiságból beleolvastam három mondat után röhögőgörcsöt kaptam és letettem. De gondoltam vizuális eszközökkel talán ki tudnak hozni belőle valamit. Hát nem.
Mondjuk úgy, hogy jó lenne már egy olyan ütős film, ami a Nimfomániás erőltetett művésziessége és e között a súlytalan szerencsétlenkedés között félúton erotikus és elgondolkodtató. Merthogy tényleg volna benne bőven potenciál.... És lenne rá érdeklődés.
Azért van rá példa: Adele élete (bár most így hirtelen nem tudom megmagyarázni miért asszociálok ezekről arra..)

2014-12-02 00:43:00 Nightcrawler (2014) / Éjjeli féreg pracli (5) #7

Jake Gyllenhaal nélkül is jó film lenne, de miatta adom meg az 5-öst. Azt hiszem, a Donnie Darko-ban azt sejtettem meg róla, amit ebben a filmben bebizonyít. És tulajdonképpen minden filmjében. Zseniális színész, na.

3x mentem ki a konyhába, hogy lopjak egy falatot a hűtőből -ami jelenleg tele van francia sajtokkal-miközben néztem... :)
És legalább ennyiszer vihogtam hangosan.Csendben vigyorgás mindvégig meg volt.
A francia konyha tényleg megér jó néhány filmet, könyvet, utazást. Talán annak aki ezt már tapasztalta, nagyobb élmény ez a film is.
És Meryl Streep is zseniális (mint mindig).

2014-08-13 12:14:04 [Általános fórum] pracli #5269

Sziasztok! Ezt a kincset találtam, szemezgessetek! Ritkaságok, nehezen megszerezhető filmek, rövidfilmek, némafilmek, dokumentumfilmek. Online.
[link]

Szeretem Jarmusch-t és ennek a filmnek is nagyon elvitt a hangulata és főleg a zenéi, de valami miatt nem teljesen kerek számomra...

2014-07-03 08:41:09 Baise-moi (2000) / Legyél velem! pracli (1) #25

Fú, ez de szar és de nem jó nézni se...

2014-05-28 10:52:40 Papírkutyák (2009) pracli (3) #14

Hát engem jókor kapott el, nehezen bírtam abbahagyni a röhögést. De ez biztos azért van mert alapból rosszul vagyok a magyar vígjátékoktól és ezért távol tartom tőlük magamat. Így nincs összehasonlítási alapom. Na jó, az Üvegtigris megvolt, de nem emlékszem, hogy többet vagy jobban visítottam volna a röhögéstől azon, mint ezen. Úgy látszik nekem most volt erre szükségem. :P

Jajj. Nem fér a fejembe miért ölnek bele egy csomó pénzt ilyen filmekbe...

Szerintem zseniális. Kifejezetten jó, hogy nem derül ki, mit miért csinál a leányzó. A rezzenéstelen arca ezt csak fokozza. Nem hiszem, hogy Ozon általánosítani akart, és azt hiszi minden lány vágyik arra, hogy belemenjen ilyen játékokba. Azt hiszem, hogy -ahogy a mostoha apa szájából is elhangzik a filmben- itt tényleg a lány szépsége a kulcs és az, hogy nem tud vele mit kezdeni.
Persze azt hozzá kell tennem, hogy mint lányos anyát, elgondolkodtatott a történet és arra jutottam, hogy Isten ments, hogy ezzel kelljen egy szép napon szembenéznem. :)

Oké. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Nem "nem indokolja", mert igazad van abban amit írsz. De nekem akkor is hiányzik egy kidolgozott, kerek párbeszéd, ami odavezet, hogy elkezdje mesélni az idegennek ezt az egészet. Azért ugye a legritkább esetben fordul elő, hogy 3 mondat után a nyomorúságunkat kezdjük részletekbe menően taglalni valakinek. Mégha idegen is az illető. Persze lehet, hogy ez is része a "kórképnek" és csak nekem, mint átlagembernek tűnik inadekvátnak.
Mondom, én, mint néző hiányosnak és kidolgozatlannak érzem a forgatókönyvet ezen a síkon. Szemben a szaftos jelenetekkel, amik viszont túl vannak pörgetve. Nincs harmónia. Úgy érzem, mintha a cél a pornó lett volna a körítés -a lélektan- meg csak muszájból lenne. Bosszantó, na.

előzmény: Poleon (#57)

szánalmas ez a befejezés. olyan mint egy idegen test... néha a kevesebb több...

A dramaturgia több ponton erőltetett. Eleve béna, hogy csak úgy in medias res elkezdi a vadidegen férfinek mesélni ezt az egész "történetet". Semmi nem indokolja. Ez akár jó is lehetne, de egyáltalán nincs kidolgozva. Kicsit olyan érzésem volt tőle, hogy mindegy hogyan csak csapjunk már a szaftos részletek közé...

egy hete megnéztem az első részt és azóta nem bírom rávenni magamat a másodikra...

Egy dolgot nem értek... (illetve többet, de azok még kitisztulhatnak a 2. résztől):
a film plakátján miért van minden szereplőnek "élvezős" arca? Nem látom ennek az értelmét...

2014-03-19 10:55:18 Take This Waltz (2011) / Volt egy tánc pracli (5) #19

Nagyon tetszett a film hangulata... Annyira ritka, hogy egy férfi és egy nő közti vonzalmat ennyire jól sikerül filmre vinni (szinte az én ereimben lüktetett az ő vonzalmuk).
A vége akár kiábrándító is lehetne. De csak annak, akinek ez új tapasztalat. Csak realista.
Okos film, na.:)

2014-03-19 10:47:48 The Notebook (2004) / Szerelmünk lapjai pracli (2) #25

Na, ha ez a film nem készült volna el, akkor sem lennénk semmitől sem megfosztva... ami azért gáz egy film esetében, lássuk be...
Ez a Nick (Cassavetes) gyerek nem sokat tanult az apjától...