paksiendre

Tapasztalat: 790 film
Kompetencia: 27 film
Súly: 1465
Regisztráció: 2012. augusztus 4. (6 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 13 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Loft
 
3 2018-11-20 3,8
(72)
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Legendás állatok: Grindelwald bűntettei
2 2018-11-18 3,0
(43)
Backcountry
 
2 2018-11-11 3,7
(110)
El orfanato
Árvaház
4 2018-11-10 3,7
(431)
Suspiria
Sóhajok
4 2018-11-09 4,1
(35)
Creep
 
4 2018-11-02 3,7
(26)
Play
Play - Gyerekjáték?
4 2018-11-02 4,1
(72)
Al final del túnel
Az alagút végén
3 2018-11-01 4,0
(26)
Los ojos de Julia
Julia's Eyes
4 2018-11-01 3,9
(86)
El cuerpo
A hulla
4 2018-11-01 3,9
(78)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Megjelent ott a Főnix madár, ha jól emlékszem.
Ennek ellenére rohadt erőltetett és huszadrangú birodalom visszavág csavar volt, amin még lehet csavarnak ide oda.
Amúgy Nagini és Queenie "fainul" kibontott karakter személyiségéről mesélhetne nekem valaki, ha már a film készítőinek nem sikerült.

Hatalmas csalódás, lentebb minden le van írva, aminek le kell, hogy legyen. Az első rész szerintem meglepően jól sikerült, ezért full érthetetlen ez a mélyrepülés.
Összevissza érdektelen keszekusza szálak, sehova nem vezető történet, gyenge látvány és színészi alakítások. Visszagondolva el se tudom mondani hogy mi miért történt ebben a 2 órában annyira nulla volt. Ez sajnos a forgatókönyv hibája (hiánya). Valszeg a kövi 3 résznek se lesz valami acélos forgatókönyve.
Külön kiemelném a Naginis szálat ami full fölösleges, bár gondolom a későbbiekben lesz nagyobb szerepe.
Aki akar magának spórolni pénzt és időt, az várja meg nyugodtan a házi verziót, semmit nem fog veszíteni.

A csillagromboló felbukkanása snitt valóban nem akciójelenet, de pár másodperc után akciójelenet lesz belőle.
Tehát akkor az a snitt emlékezetes volt.

előzmény: The Cortez (#73)

Most akkor csak a vonatos vagy csak a csillagrombolós akciójelenet emlékezetes, kiemelkedő? Vagy mindkettő?

előzmény: The Cortez (#71)

2018-11-12 10:25:24 Suspiria (2018) / Sóhajok paksiendre (4) #28

Hát ez számomra közel sem volt szívlapát, a terror akciókat összedolgozták a sztorival, az anya meg a feminista kérdés meg az eredetiben is jelen volt egy szinten. Viszont a holocaustos sztorit én is körítésnek éreztem.
Ám, ha valami metoo meg PC stb. akkor csinálják így, mert nálam ettől rendesen kiszokott nyílni a bicska a zsebemben, de most egyáltalán nem éreztem ezt. A rendező előző filmjét nem láttam, de az se egy hétköznapi témát feszeget, szóval valamilyen szinten várható volt az efféle dolgok, ilyen formában való megjelenése.

2018-11-10 12:09:03 Suspiria (2018) / Sóhajok paksiendre (4) #24

Esetleg ki tudnád fejteni bővebben, hogy mi volt ez a mögöttes tartalom amit szívlapáttal döngöltek?

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#20)

2018-11-09 18:23:16 Suspiria (2018) / Sóhajok paksiendre (4) #19

Na szóval.

Akkor a Sóhajok anyja, újjászületett Susieban, gondolom ezért is mondta az anyja a halálos ágyán, hogy az utolsó gyereke egy bűn. És ezért kell megtagadnia őt Susienak a végén, hogy teljesen átvegye felette az irányítást?
Továbbá még most sem értem, hogy mért volt a pincében. Ráadásul ha Susie (teste) is ott van a rituálén, (aminek számomra még most se tiszta, hogy mi volt a fő oka, ennek ellenére még napokig velem lesz) akkor mért a démoni test gyilkolászik?


Valami szájbarágósabb írást szívesebben olvasnék. Aki tud ilyet ne tartsa magában. :)
Az eredeti annyiban tényleg emészthetőbb, hogy ott nem bonyolították túl a dolgokat sztori szempontjából.

előzmény: RickSanchez (#18)

2018-11-09 12:32:48 Suspiria (2018) / Sóhajok paksiendre (4) #16

Valaki tudna nekem pár kérdésre válaszolni aki látta a filmet? Lehet, csak én siklottam át felettük vagy szimplán egy megtekintés után nem találtam rá választ.
Igazából a vége nekem félig meddig homály. Kezdve azzal hogy van a Blanc vs. Markos közti viszály. Az egész rituálé miértje az lett volna hogy Markoson segítsenek vagy azért, hogy a Sóhajok anyján, aki be volt zárva egy pincébe, számomra érthetetlen okok miatt?! Blanc valamikor mondta hogy bezárta vagy valami ilyesmi, de efelett a félmondat felett is átsiklott a figyelmem.
Továbbá a Sóhajok anyja, Susie testét-lelkét kihasználva erőre kap és megöli Markos követőit. Mért pont őket? Ő Blanccal szimpatizált? Már arra is gondoltam, hogy Blanc kelti életre a Sóhajok anyját. :D
Örülnék ha valaki találna erre válaszokat, mert neten még nem nagyon vannak spoileres cikkek.

Amúgy ez nekem nem sokat vont le az összeértékéből, rendesen bőr alá kúszó hangulata van, aki szereti az efféle dolgokat az kajálni fogja. Több jelenet is volt, amikor csak hüledeztem, szerintem ezek sokaknál befognak találni.
Negatívumként mondanám, hogy a pszichiáter vonala kicsit elnyújtott volt, de végülis azt is lezárták úgy, hogy senki se tud a boszikról már.

Azért a soundtrackbe ez a szám simán mehetett volna :)
https://www.youtube.com/watch?v=ICtUbPKqUTY

2018-09-13 13:23:30 [Tévésorozatok] paksiendre #3325

Kíváncsi lettem az elmúlt időben pár nagy(obb), híres(ebb) sorozatra, amik kimaradtak az elmúlt kb egy évtizedben. Nem nagyon nézek sok sorozatot, kb. Twin Peaks,Lost, Szökés, Heroes, Jericho (:DDD), Stranger Things amikre így kapásból emlékszem, hogy megvoltak, ezért nagyon szívesen fogadnék valakitől ajánlásokat olyan sorozatokra, amikre tényleg érdemes időt áldozni és megmaradnak az emberben évek után is.

A közelmúltban néztem egy ilyet ami a Breaking Bad volt.
Na hát szégyen nem szégyen, ez is full kimaradt eddig az életemből, de úgy érzem ez nagyrészt olyan sorozat volt, ami megmarad az emberben a fent említett módon.
Remek karakterív van írva a Walternek, bár ezt tuti már elmondták előttem több millióan. Jessevel emlékezetes, maradandó párost alkotnak végig jóban-rosszban, beleivódva az ember emlékezetébe.
Kiemelnék pár részt amikor a hűlve néztem a képernyőt, hogy most mi lesz mint pl. a vonat megcsapolós rész, lakókocsiban kuksolva Hanket felhívás, hogy a felesége kórházban van, Hank rájövése, hogy az egész mögött Walter áll, a fiatal gyerek kinyírja Jesse spanját miközben árul, stb. stb.
Viszont vannak számomra gyengeségei is a sorozatnak. Ilyen volt Walter felesége Skyler teljes mértékben. Konkrétan idegesített mikor a képernyőn volt, bár szerintem a színésznő se volt a legjobb választás. Valószínűleg sajnos direkt egy ilyen karakter kellett Walter mellé. Továbbá voltak olyan mellékszálak a sorozatban amiket teljesen feleslegesnek éreztem. Ilyen volt mikor Skyler lefeküdt a volt főnökével és a következményeket kicsit elnyújtották érzésem szerint, és úgy éreztem, hogy azon kívül, hogy elment a pénzük rá sehova nem futott ki az egész szál évadokon keresztül.
Összességében jó szívvel gondolok vissza a sorozatra, vártam, hogy leüljek elé esténként és maradandó élmény maradt. Ilyet akarok még nézni.

True Detective
Ez már nem mondható el teljes mértékben az HBO saját készítésű elvileg nagyon nagy sikerű nyomozós sorozatáról. Csak az első évadot néztem végig, bár ha több része lett volna lehet ott hagytam volna. Nagyon nehezen bontakozik ki, ami nem gond, de néha itt ott majdnem bealudtam rajta, bár lehet hogy fáradtan néztem az első részeket. Az első 3-4 részben úgy vélem nagyrészt egy helyben toporog a cselekmény. Amit egy filmben kihoznak mondjuk egy fél-háromnegyed óra alatt, az itt volt 4. Mivel el vagyok a szokva a sorozatoktól ezt soknak éreztem egy kicsit. Utána beindulnak a dolgok, izgalmas, jó tempójú, nyomozós thrilleré/krimivé növi ki magát, de sajnos az eredetiséget sok ponton nélkülözi. A végén kicsit többre számítottam, a sebhelyes arcú gyerekrabló, áldozó gyilkosról, egyből a Spawn képregényekből ismert Billy Kincaid jutott eszembe, illetve több motívumban visszaköszönt számomra az eredeti Wicker Man és néhány északi krimi.
A párbeszédek tényleg nagyon jól meg vannak írva, sok nagy okosság, élet igazság, érdekes világnézet hangzik el benne. A színészek kíválóak voltak, és még külön kiemelném a maszkmesterek ill. sminkesek munkáját, hogy a cirka 20 éves időintervallum alatt ide-oda öregítették/fiatalították a szereplőket.

2018-09-11 16:49:16 The Nun (2018) / Az apáca paksiendre (?) #14

Hmm, azért valljuk be a Conjuring se volt egy világot megrengető alkotás. Csak az első részt láttam, de semmi eredetiség nem szorult bele, sőt úgy emlékszem kicsit szenvedve is néztem végig, ahogy a huszadik Ördögűzőt eladják más néven.
Az nem jó ha ez a film azért kap jobb jegyet mert egy híres franchiseból származik, aminek a minősége (számomra) korántsem volt átütő erejű korábban.
De tök mindegy, tejel, szóval legközelebb jön a random szőnyegszörny eredettörténet.

Összes komment...