kovilaci89

Szerintem is jól kifejtetted a lényeget. Annyiban egészítenélek ki, hogy szerintem az "egymásra találás illúziója" halt meg a film végén, az egymás kerülgetése és annak minden negatívuma és pozitíva. Sablonosan hangzik de minden új kezdet az eddigi a végét jelenti.

előzmény: Kogaledo (#95)

2017-07-03 00:50:47 Ed Wood (1994) kovilaci89 (5) #41

Szeretem az ártalmatlan idealista gazemberekről szóló filmeket!

Szubjektív dolgokon kívül azért is érdemel "kiválót" ez a film, mert manapság már kicsit sokallom, hogy a modern természetfilmek akció filmekké váltak valamint csak a hiper szuper különleges állatfajokat emelik ki. Biológusként hízelgő az "átlagos", minket körülvevő élővilágról szóló film :) + pont hogy földrajzi és növény világ is a téma része.

Megtudod mondani az általad említett 3 film címét? Kedvet kaptam hozzá! :)

Összességében jó volt, voltak részek amiket untam, és volt ami kifejezetten szórakoztató volt. Nekem igazából a társadalom kritika tetszett benne:
Jelen esetben egy szexfüggőről van szó, de akár szólhatott volna bármilyen más függőségről is, ami hatalmába keríti az embert. Tetszett a lány lázadása, és hogy a társadalom milyen különféle módokon reagál rá.

Az idei észt filmhetek internetes linkjén találtam rá, sajnos jóval a vetítések után. Van ötletetek honnan lehetne megszerezni?

Szerintem pont, hogy nem tárgyilagos a film. Egy tárgyilagos bemutatása jelen esetben egy személynek és pártnak, a pozitív dolgokat is bemutatja és a negatívat is. Sok az olyan hatásvadász jelenet ahol kifejezetten rossz színbe tünteti fel Hitlert és a náci pártot, mikor a tárgyilagosság megköveteli azt a tényt, hogy őket az emberek beválasztották a parlamentbe. Csak ezen eléggé átsiklik a film, hiszen egyértelműen náci ellenes propagandáról van itt szó. Közepesre értékeltem, de csak mert elszórakoztatott a téma.

Erre mondom azt, hogy ennek a filmnek a fele se igaz! :) Valójában a filmnek csak az eleje és a vége a teljesen igaz. A story nagy része féligazság, hiszen a lelőtt főszereplő naplóját láthatjuk, ami rákontrázás volt az ikrek átverős naplójára, ami szintén részben átverés volt! Vagyis a film ikrek része, magánéletük stb igaz volt, de a dolog másik része köztük Pl: Tesla csak féligazság. A legtöbbet vitatott jelenet a végén a Sci-fi, amikor 2 lett belőle...nos...hazudott.. a sírba vitte a trükkjét, aki meghalt meg a naplóba már szerepelt alkesz hasonmás. Én így látom, de lehet nincs igazam.

2013-01-18 03:31:12 The Truman Show (1998) / Truman show kovilaci89 (5) #47

Egy kiváló filmkritikából tudok csak idézni: " Ez a film rekviem azokért a generációkért akiknek a jólét jutott, akik a tv előtt szocializálódtak, és semmi féle közösség célt, semmi féle egyéni célt nem éltek meg - csak az egymásra jövő szürke monoton hétköznapokat.. munkát, fogyasztást, és a szórakozást. " 10/10

Ez egy jó film, kiváló betekintést ad két elnyomó politikai rendszerbe. Hangulata engem megfogott, a zenéje (Schubret- Piano Trio) nagyon illik a filmhez. Kicsit alulértékelt. 10/7.5

Legyen 10/8 ;) Az eleje, az érfelvágós jelenet, Victor utazása egészen kiváló.

Nem lett volna ez olyan rossz, de szerintem a témából többet kilehetett volna hozni. Első fele giccses események sorozata, hogy "jaj szegény naiv turisták, hogy keverik magukat bajba" a másik fele meg nekem inkább undorító volt mint sem izgalmas :D Néha a kevesebb szerv mutogatás több. Meg sajnáltam, hogy a legcsinosabb lányszereplő esett áldozatul elsőnek :D
10/3

2012-09-24 18:07:57 Wonderland (1999) / Csodaország kovilaci89 (4) #3

Ha lenne magyar nyelvű felirat hozzá jobbra értékelném, így is nagyon tetszett, de csak 90% -ban értettem. 10/7

2012-09-05 19:16:06 9 Songs (2004) / 9 dal kovilaci89 (3) #39

Sokkal többet kilehetett volna hozni egy ilyen alapból. Egyébként pozitív, hogy van hangulata és a két szereplő is illik egymáshoz. 10/5

2012-07-01 15:02:43 The Dreamers (2003) / Álmodozók kovilaci89 (4) #30

Jó az olyat amikor feszegetik a belefér és a tabu határait. Nekem bejön az ilyen, hogy Párizs 68' forradalmi hangulat .stb

Ez az a film ami ellentmondásos számomra, mert jó film, jó történet és jól meg is van csinálva. Ugyanakkor a hatás amit kiváltott belőlem az már kevésbé jó, nagyon felidegesített az egész. Szóval közepest kap.

2012-06-29 19:59:11 Begotten (1991) kovilaci89 (1) #9

Hamarabb olvastam róla, mint láttam és jónak találtam a témát és a rendező megközelítését. Amikor megnéztem rájöttem, hogy ez a 'valami' csak az öngyilkos jelöltek számát növeli max... pocsék lett.

Ezt a filmet egy baráti társasággal néztük meg, mint poén kategória, és akkor elaludtam rajta.. de aztán megnéztem máskor, hogy mit "hagytam ki." :)