Regisztráció: 2012. június 6. (11 év, 3 hónap)
Kedvencek
Rendezők: Alekszej Balabanov, Andrei Tarkovsky, Billy Wilder, Dario Argento, David Lynch, Dino Risi, Jan Švankmajer, Jean-Pierre Melville, Krzysztof Kieslowski, Lucian Pintilie, Na Hong-jin, Nicolas Winding Refn, Park Chan-wook, Paul Verhoeven, Sidney Lumet, Slobodan Sijan, Sono Sion, Tanaka Hiroyuki (SABU), Věra Chytilová
Színészek: Alain Delon, Audrey Hepburn, Chow Yun-Fat, Danilo 'Bata' Stojkovic, Dragan Nikolic, Gian Maria Volonté, Jean-Paul Belmondo, Lino Ventura, Szong Gangho / Song Kang-ho, Tony Leung Chiu-wai, Vittorio Gassman
Műfajok: dráma, horror, krimi, szatíra, szerelmi történet, thriller
Országok: csehszlovák, dél-koreai, francia, japán, jugoszláv, olasz
Korszakok: 50-es, 60-as és 70-es évek.
Nem:
4 | 2023-06-03 | 4,1 (240) |
Tokyo Godfathers Tokiói keresztapák |
5 | 2023-06-03 | 4,2 (149) |
Sziasztok!
Van két eladó jegyem a mai teltházas Sztalker vetítésre, mely 18:00-tól kezdődik a Művész moziban. Párommal ott leszünk, így ha valakit érdekel, a helyszínen a kezdés előtt összefuthat velünk, és átveheti a jegyeket.
Sziasztok!
Az Irodalmi Lépegetők hirdetett egy sci-fi/fantasy novellaírópályázatot, melyre én is neveztem. Az irományomat (Béry Zoltán) beválogatták a szavazásra érdemes művek közé, ezeket az alábbi linken tudjátok elolvasni:
Sci-Fi-Fantasy novellák.pdf
Mihelyst szembe jött velem a pályázat, erős ingert éreztem, hogy kipróbáljam magam ezen a téren is. Mivel még sosem írtam, bármilyen véleményt szívesen fogadok, szeretnék visszajelzéseket kapni. Természetesen ajánlom olvasásra a többi alkotást is, amennyiben pedig valamelyik elnyeri tetszéseteket, csak bátorítani tudlak titeket arra, hogy szavazzatok, ezáltal is visszajelzést adva az alkotóknak.
Szavazás
Előre is köszönöm a figyelmet, mindenkinek további szép estét kívánok!
Z
Össze kéne dobni valakire, aki rendbe teszi az oldalt, az igényelt változásokat megcsinálja. Teszem hozzá nem igényel nagy erőfeszítést. Részemről a kívánságlista hozzáadás dátuma szerinti rendezési opció az óhaj, ettől függetlenül viszont utaltam. Ha a közösségnek van igénye fejlődni, fog. Ha nincs, hát nincs. Sajnos ez ilyen.
előzmény: Raul (#9936)
Sziasztok!
Van két jegyem Tarkovszkij Tükör című filmjére, melyet ma este hatkor vetítenek a Művészben. Sajnos ketten sem tudunk elmenni, így az első két jelentkezőnek ingyen felajánlanám. Teltház van, csapjatok le rá!
Valamiért eddig nekem sem tűnt fel a film humora, csak most, moziban. És szintén meglepődtem, hogy ez a majdnem 3 óra hogy elröppent. Amikor először láttam, a vége szabályosan sokkolt. Jó volt újranéznem, ugyanis most már egyértelműen ki tudom jelenteni, hogy a film lezárása annak szimbóluma, hogy a főhős meghaladta önmagát.
Milyen csodálatos alkotás ez, mint ahogyan az összes többi Tarkovszkij-film is. Az ő kreálmányai túlmutatnak a tapasztalható világ keretein, biztosan ezért van az is, hogy megnézésük után hetek alatt kerítenek egyre inkább hatalmukba a látottak.
A legnagyobb király.
előzmény: tomside (#77)
Kőrisfa úr közbenjárásának köszönhetően értesültem róla, hogy egy külföldi kiadónál a film FULLOS Blu-ray verzióban megjelent.
Csodálatos hír ez, már szede... rendelem is! :)
6. Állj, vagy jövök!
6. Drogháború?