dikalosz

Tapasztalat: 1609 film
Kompetencia: 5 film
Súly: 1734
Regisztráció: 2012. június 6. (11 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 52 user

Kedvencek

Rendezők: Alekszej Balabanov, Andrei Tarkovsky, Billy Wilder, Dario Argento, David Lynch, Dino Risi, Jan Švankmajer, Jean-Pierre Melville, Krzysztof Kieslowski, Lucian Pintilie, Na Hong-jin, Nicolas Winding Refn, Park Chan-wook, Paul Verhoeven, Sidney Lumet, Slobodan Sijan, Sono Sion, Tanaka Hiroyuki (SABU), Věra Chytilová
Színészek: Alain Delon, Audrey Hepburn, Chow Yun-Fat, Danilo 'Bata' Stojkovic, Dragan Nikolic, Gian Maria Volonté, Jean-Paul Belmondo, Lino Ventura, Szong Gangho / Song Kang-ho, Tony Leung Chiu-wai, Vittorio Gassman
Műfajok: dráma, horror, krimi, szatíra, szerelmi történet, thriller
Országok: csehszlovák, dél-koreai, francia, japán, jugoszláv, olasz
Korszakok: 50-es, 60-as és 70-es évek.

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1992
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Last Boy Scout
Az utolsó cserkész
4 2024-02-19 4,0
(854)
Kimitachi wa dô ikiru ka
A fiú és a szürke gém
3 2024-02-17 4,2
(73)
Ordet
Ige
5 2024-02-14 4,4
(73)
The Letter
A levél
5 2024-02-10 4,4
(82)
Letyat zsuravli
Szállnak a darvak
5 2024-02-03 4,4
(171)
Bastarden
A fattyú
4 2024-01-25 4,0
(58)
Dellamorte Dellamore
Cemetery Man
5 2024-01-21 4,2
(270)
Una pura formalità
Puszta formalitás
5 2023-10-21 4,3
(351)
Talk to Me
Beszélj hozzám!
2 2023-10-02 3,5
(134)
Meshes of the Afternoon
A délután szövevénye
5 2023-09-01 4,4
(67)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Itt az ismertetőt kicserélném egy fokkal igényesebbre:

Nishi kis korától kezdve szereti Myont, ám a lánynak mással vannak tervei. Egy napon végül a fiú összeszedi bátorságát, és megkéri Myon kezét. A lánykérést azonban jakuzák zavarják meg, így a két fiatalnak menekülnie kell.

2024-02-24 18:02:58 [Általános fórum] dikalosz #10258

Nagyon sok filmet nem lehet beszerezni legálisan, az a helyzet... számomra a torrent aranyat ér.

előzmény: fempolip (#10257)

2024-02-14 23:47:11 Ordet (1955) / Ige dikalosz (5) #31

Némán nézek magam elé... Döbbenetes erejű alkotás.

2024-01-28 21:27:26 [Általános fórum] dikalosz #10230

Blast of Silence nélkül nem tudok komolyan venni egy ilyen listát, pláne, ha csak amerikai filmeket sorakoztat fel.

Nálam biztos, hogy top 10-es lenne még az Ecce Homo Homolka, és a Dead or Alive: Hanzaisha.

előzmény: zéel (#10222)

2024-01-23 22:17:47 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] dikalosz #27209

Már Ugor is?? Tényleg?

- Érvénytelenítés (Invalidation) - Olyan környezet teremtése, ami az áldozatnak folyamatosan azt sugallja, hogy véleménye, értékrendszere, jelenléte nem számít, rossz, nem jó, értéktelen.

- Hibáztatás (Blaming) - A ...? bűnbakot keres, nem megoldást. Az áldozathibáztatás módszerrel minden bűne alól felmenti saját magát, hiszen nem tudja elviselni a tudatot, hogy ő valamit rosszul csinálna. Lehasítja, letagadja magának ezt a tényt, így mindig mindenért más a hibás.

- Leértékelés - Mások teljesítményének el nem ismerése, állandó hibakeresés.

- Önsajnálat / Mártírkodás - Személyiségzavarban élvezkedőknél gyakori jellemző az eltúlzott értékelése annak, hogy velük rosszat tettek, őket elhagyták, elhanyagolták, nem szerették. Elérik, hogy sajnálatot vagy szánalmat keltsenek bennünk és ezzel tesz hurkot az arra fogékony, mély érzésű emberek nyakára.

- Önmagasztalás - Saját érdemek félnagyítása, hogy felsőbbrendűnek láttassák magukat.

- Provokálás (Baiting) - Mérges, agresszív vagy bármilyen érzelmi reakciót kiváltó viselkedés. Nem hagy békén addig, amíg valamilyen reakciót ki nem vált, de annyi elég is neki. Utána gyakran újra eltűnik vagy némasággal büntet.

- Szabotázs - A nyugalom vagy status quo spontán megzavarása személyes érdekek kiszolgálása, konfliktus kiváltása vagy figyelemfelhívás céljából.

- Vádaskodás - Mindenért másokat okol. Célja, hogy magáról eltereljen minden rossz feltételezést.

- Zaklatás (Harassing)- A végső fázisokban mindennapos a folyamatos és krónikus nem kívánt viselkedés a másikkal szemben.

- Lejárató kampány (Smear Campaign) - A kapcsolat végső fázisában minden rossznak elmond másoknak és a te bemocskolásoddal negatívan befolyásolja mások véleményét rólad.

A félreértések elkerülése végett a fenti jellemzők a Kritikustömeg közösségét hivatottak bemutatni.

előzmény: somogyireka (#27208)

2024-01-22 20:20:41 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] dikalosz #27202

Megbékélek én. Veled ellentétben optimista vagyok, a magadfajta nő szerencsére elenyésző kisebbség (ha már mi is itt többen kaptunk kritikát, nem kell mismásolni, célozgatni, legyünk nyíltak). Hiába alkot egyre sötétebb képet az itteni diskurzus a "szebbik nemről", hitem továbbra is van, szerencsére sok-sok csodálatos nőt ismerek a környezetemben, illletve itt a fórumon is vannak olyanok, akikre felnézek, sőt, akad olyan is, akit csodálok azért, amilyen! Igyekszem majd rájuk fókuszálni, és nem alámerülni ebbe a mocsokba (akármennyire is a szemem elé kerül időről-időre).

Béke

2024-01-22 15:01:43 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] dikalosz #27196

Gondolom nem csak én, hanem mindenki abuzál, aki nem ért veled egyet semmiben, ám ennek ellenére egy kis energiát szánt rád és reagált a privát üzeneteidre. Ha gondolod, megoszthatjuk a nagyérdeművel, mit kommunikáltunk privátban, döntsék el ők, hogy mennyire reális az abúzus megnevezés. Én kikérem magamnak, és fontos számomra annyira ez a közösség, hogy egy ilyen vád alól tisztázzam magam. Bár gondolom számodra ez teljesen irreleváns, az arrogancia és önzőség diadalmaskodik minden esetben, sok energiát részedről eddig pozitív dolgokba nem nagyon láttam beletenni az utóbbi időben.
A tükrös hasonlat találó lenne, csak az irány helytelen: évek óta saját magad állsz tükör elé, a közösség pedig segít ezt tartani, ám te mégsem látod benne magad. Az az egyetemes tudás, az igazsághoz való megrengethetetlen viszonyulás, amit látsz a tükrödben nem más, mint illúzió. Jó lenne, ha ezt észre vennéd végre, és kinyitnád a szemed.

Örülnék, ha az egész KT-ról elmennél addig, amíg meg nem leled a saját békéd. Ez az én véleményem. Semmivel sem rosszabb, mint ami te művelsz az utóbbi időkben. Minden hétre jut valami. Mérgező légkör vesz körül, minden egyes cselekedeted szárazságot és korhadást hagy maga után. Képtelenség, hogy ne tudnál alkalmazkodni ahhoz a közeghez, ami valahol téged is részben felnevelt, aminek annyi mindent köszönhetsz. Bár lehet, hogy az empátiával való kapcsolatod is olyan szinten elkérgesedett, hogy most már tényleg csak ennyire telik. Nem tudom. Valamiért mégis úgy gondolom, hogy ez az egész szándékos, mintha valaki az ivóvizet mérgezné. Márpedig az ilyen ne tegye, szeretnék tiszta folyadékot inni.

előzmény: somogyireka (#27194)

2024-01-22 14:10:28 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] dikalosz #27192

"Várok valami frappáns és magasztos, mindenképpen a trónról a pórnéphez leszóló attitűdöt, amely tudatlanságomra és gyarlóságomra felhívja majd figyelmem."
Köszönöm.
U-nal-mas. Van életünk. Menj innen, kérlek.

előzmény: somogyireka (#27191)

2024-01-22 13:34:47 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] dikalosz #27190

Az biztos, ha "Éva" ilyen lett, én ki nem mozdulok a lakásból soha többé. Ugyanis ezesetben az emberiségnek vége.
Borzasztó unalmas már ez az áldozatszerep, furcsának találom, hogy egy értelmes ember ilyen dolgokból tud meríteni. Ennyire nem találsz magadnak megfelelő közeget, ahol biztonságban érezhetnéd magad? Még ott, legbelül sem működik ez? Ahol nincs senki más csak "te és te"? Hogy tudod az energiád egy részét arra fordítani, hogy egy filmes fórumon hol gyalázkodj, hol pedig áldozatszerepben tetszelegj?
Szomorú, hogy valakinek az életét ilyen szinten el tudja uralni a gyűlölet, a harag, szinte teljesen elvakít, sikítasz folyamatosan, a látás képességét közben pedig teljesen elveszíted. Számomra lassan a megítélésed a régebbi érző, művészlelkű nőből vírussá avanzsál, amitől jobb távol maradni. Kártékony, megbetegítő, bánatba taszító. Lehúzó, manipulatív és nárcisztikus. Bár gondolom itt inkább én vagyok vakon, igaz? Csak úgy mint mindenki, aki nem ért veled egyet. Nem csodálkozom, hogy a visszajelzések leperegnek rólad.
Elképesztően károsnak tartom a viselkedésed, s hogy ez a Kritikustömeghez nem méltó, az már csak hab a tortán (az undorító, nőgyűlölő, kommunista kritikustömeghez természetesen).
Várok valami frappáns és magasztos, mindenképpen a trónról a pórnéphez leszóló attitűdöt, amely tudatlanságomra és gyarlóságomra felhívja majd figyelmem.
Eközben ugyanakkor őszintén kívánom, hogy találd meg békédet, kezdj el újra járni és látni. Te is tudod, érzed, talán még ott, legbelül, hogy a mostani nem a helyes út. Próbálj alkalmazkodni és szeretni. Engedd be a jó érzéseket, hidd el, a belső fortyogás előbb-utóbb meg fog szűnni!
Amíg ez nem megy, addig viszont kérlek, menj innen!

Ennél a filmnél a KT-n 1967-es évjárat szerepel, míg imdb-n 1965.

Összes komment...