kaamir

Tapasztalat: 1346 film
Kompetencia: 18 film
Súly: 1796
Regisztráció: 2012. május 17. (11 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 28 user

Bemutatkozás

Krimiket írok, hátha valaki majd megfilmesíti őket.

Kedvencek

Rendezők: Alejandro González Iñárritu, Alfonso Cuarón, Brad Bird, Clint Eastwood, David Fincher, Ethan Coen, Joel Coen, Matthew Vaughn, Milos Forman, Peter Weir, Roman Polański, Terrence Malick
Színészek: Al Pacino, Daniel Day-Lewis, Edward Norton, Jack Nicholson
Műfajok: dráma, horror, krimi, sci-fi, thriller
Országok: amerikai, angol
Korszakok: '70-es évek, '90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1983
Lakhely: Baracska

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
28 Weeks Later
28 héttel később
4 2023-10-02 3,4
(585)
No One Will Save You
Nincs, aki megmentsen
2 2023-09-25 3,1
(120)
Ghostbusters: Afterlife
Szellemirtók: Az örökség
3 2023-09-18 2,9
(180)
This Is the End
Itt a vége
4 2023-09-15 3,2
(561)
Superbad
Superbad, avagy miért ciki a szex?
4 2023-09-15 3,4
(521)
Juno
 
4 2023-09-15 3,8
(818)
Barbie
 
2 2023-09-15 3,4
(466)
Mom and Dad
Szörnyszülők
2 2023-09-11 2,8
(79)
Indiana Jones and the Dial of Destiny
Indiana Jones és a sors tárcsája
3 2023-09-07 3,1
(252)
27
 
2 2023-09-05 3,4
(50)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2023-09-27 16:34:03 [Tévésorozatok] kaamir #4366

Elment a kedvem tőle, de most nagyon is meghoztad :)

előzmény: Adam Taylor (#4365)

2023-09-27 15:26:02 [Tévésorozatok] kaamir #4364

The Bear S01

Egy újabb, nagy hype-ot kapott sorozat, ami nekem csúnyán megakadt a torkomon. A Bear receptje egyszerű: végy egy nagy adag főzőműsoros közhelyet, fűszerezd meg filléres családi drámával (amit még véletlenül sem fejtesz ki rendesen), és adj hozzá egy adag túlspilázott stílust. A végeredmény garantált káosz és émelygés.

Hiába próbál a sorozat életszagú lenni, én szinte semmit nem hittem el neki. Már eleve azt, hogy egy nyamvadt szendvics elkészítése ekkora kihívás lenne, és akkora drámát generálna. Amikor pedig valami valóban érdekes, drámai történne, az alkotók menetrendszerűen elslattyognak egy másik irányba (az milyen már, hogy valaki rálő az étteremre (!!!), és ezen mindenki két perc alatt túlteszi magát, és többé szóba se kerül. Ja, mert ez Chicago, értem.

A rövidke epizódok arra is alkalmatlanok, hogy igazi karakterdrámát kapjunk. Carmy szenved, ha kell, ha nem, Richie aggódig és keménykedik, Sydney tátja a száját, Marcus pedig végeláthatatlanul fánkot süt. A többiekről még ennyi se derül ki. A humor persze ízlés dolga, de én a Bear első évadán kb. kétszer mosolyodtam el. Nagyon rossz fogás lett ez.

Igen, végül is ott van, utólag megmagyaráz dolgokat. Én inkább azt nem értem, hogy miért kellett ezt az információt hétpecsétes titokként kezelni, és dugdosni a néző elől. Ha a harmadik percben kiderül, hogy a csaj agyoncsapta a barátnőjét, és azért olyan, amilyen, akkor értettem volna a reakcióit, a közeget és nem vakartam volna a fejem, hogy ez meg mi. Nem érzem ezt olyan erős plot twistnek, hogy erre kellett volna építeni a dramaturgiát. Feleslegesen zökkenti ki a nézőt és idegeníti el a főhőstől.

előzmény: Olórin (#22)

Az a baj, hogy ez nagyon hamar komikussá válik.

Ha egy-két bazmeget vagy akármit mondott volna, attól még érvényes lenne, amit mondasz, de nem nézett volna ki ennyire hülyén a dolog.

előzmény: Olórin (#13)

Jól indul, az első betolakodós rész kellően feszült, megadja az alaphangot. Aztán sajnos a film rohamléptekkel megy át vállalhatatlan gagyiba. Már a buszos jelenetnél rezgett a léc, de az igazi feketeleves csak utána jön.

Egy idő után már nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, hogy ezt paródiának szánták vagy komolyan gondolták. A végén pedig a rendező megpróbál valami mondanivalót is csempészni a filmbe...meh...inkább hagyjuk is.

Kaitlyn Dever alakítására ugyanakkor nem lehet panasz, a CGI is meglepően jó a büdzséhez képest. Kár, hogy az ufók úgy néznek ki, ahogy egy tizenkét éves gyerek elképzelni őket.

2023-09-23 22:05:31 [Általános fórum] kaamir #10003

Az itteni nem személyeskedő, nem anyázó hangnem egészen ritka kivétel a mai elszabadult internetes világban.

Ez így van. A mentális egészségem érdekében már jó ideje nem kommentelek és nem is olvasok kommenteket sehol. A KT az egyik kivétel (a másik egy nagyon pici, szinte zárt focis oldal), mert itt nem érzem úgy, hogy az emberiség söpredéke használja feszkólevezetésre az oldalt.

Jó, néha itt is vannak olyan dolgok, amitől elmegy az életkedvem, és inkább bezárom az oldalt. Például, amikor a Barbie fórumban arról megy a "diskurzus", hogy csapvízzel vagy filmekkel terjed-e a homoszexualitás.

előzmény: Ugor (#10002)

2023-09-15 12:53:40 Barbie (2023) kaamir (2) #97

Alsó hangon fél tucat lovat akar megülni a Barbie egyetlen seggel - aminek nem is lehet más vége, mint káosz és felszínesség. Hiába vet fel érdekesnek tűnő témákat a film, ha azokkal semmit nem kezd, vagy elintézi őket valamilyen olcsó konyhafilozófiával és ezer éves közhelyekkel.

Akármilyen pörgős és harsány is a film, én a játékidő nagy részében unatkoztam és az órámat néztem. Elsősorban azért, mert a Barbie filmként is nagyon gyenge lábakon áll. A dramaturgia botrányos, egyetlen konfliktusnak sincs felfutása, megoldása, katarzisa. Amelyik konfliktust pedig nem képes feloldani a film, azt egyszerűen elsunnyogja.

Csak úgy halmozzák egymásra a történéseket, amiknek nagyjából semmi közük egymáshoz vagy igazából bármihez. Mert sajnos még szatírát sem lehet úgy csinálni, hogy a karakterek...izé...bábfigurák. Akiket ide-oda lehet rángatni, ahogy a forgatókönyv épp megkívánja, és akik elmondják azokat a tételmondatokat, amiket a rendező a szájukba ad.

Értem én, hogy ez paródia, nem kell komolyan venni, de két órán át bámulni ezt a műanyag, rózsaszín világot, hallgatni ezeket a förtelmes popdalokat, bámulni ezt a ripacskodást nekem már-már fizika fájdalmat okozott.

2023-09-14 11:01:30 Mom and Dad (2017) / Szörnyszülők kaamir (2) #6

„A gyerekek kiszívják a vérünket, lerágják a húsunkat. Ezért időnként meg kell szabadulni tőlük" - mondta nagyon találóan Vekerdy Tamás, és ez a film halálosan komolyan veszi ezt a dolgot. Az alapötlet tehát teljesen jó, csak éppen nincs benne egy játékfilmnyi lehetőség. Főleg úgy, hogy Taylor nem akarja ezt az egészet kifejteni, csak lerak az asztalra egy átlagos kergetőzős horrort, ahol történetesen szülők támadnak gyerekekre. Mélyebb tartalma ennek nem lesz ebben a moziban.

A stílus csapongó, a poénok többsége nálam nem talált be, viszont néha nagyon meredek, normasértő területekre téved a film, ahonnan azért szerencsére mindig visszatáncol. A "nesze semmi, fogd meg jól" befejezés miatt nem adom meg a hármast.

2023-09-13 22:01:39 [Általános fórum] kaamir #9950

Csak tippelni tudok, de sztem abban a kategóriában indulhat, ahova a stúdió jelöli. A színész pedig megkérheti a stúdiót, hogy inkább a neki kedves kategóriában próbálja jelöléshez juttatni.

előzmény: Umberto (#9945)

Mangold rutinosan egymásra pakolja az Indiana Jones-filmek szokásos építőelemeit, emiatt a film könnyen nézhető. Csakhogy emiatt teljesen sablonos, hiányzik belőle a kreativitás és a varázs szikrája is. Ford még mindig nagyon éli a szerepet, korához képest teljesen vállalható a teljesítménye. Phoebe Waller-Bridge ezzel szemben ellenszenves, idegesítő side-kick, talán a legrosszabb a franchise-ban. Mikkelsen csuklóból kirázza a tucatgonosz, a többiek említésre sem méltóak.

Ami viszont említésre méltó, hogy hány kihagyott ziccer van a filmben: Indy öregsége és feleslegessé válása, a gyásza, az időutazás. Főleg az utóbbi kapcsán megy el a film minden lehetőség mellett. Kivéve a végén, ahol viszont gyáván visszatáncol a valóban eredeti, organikus befejezés elől. Sztem ugyanis szép lezárás lett volna, ha Indy meghalhat a kedvenc történelmi korában. Ez illett volna a figurához. Sokkal inkább, mint a másfél perc alatt odakent happy end.

Összes komment...