adikaland

2018-02-13 18:11:36 Az állampolgár (2016) adikaland (5) #35

Huhh!! marad a szatíra :)

előzmény: zéel (#34)

2018-02-13 17:53:54 Az állampolgár (2016) adikaland (5) #33

Remek honi szatírát lehetne már forgatni, már pár éve mormolom. Remélem lassan lesz is.- Őrület Viszont jó, hogy nem voltam ott, mert csak a fotelból ennyire nevetséges.
Lélekölő drámában senki nem nem kussoltatja el a nőt a honpolgárok közül...

előzmény: zéel (#31)

2018-02-13 17:37:53 Az állampolgár (2016) adikaland (5) #29

"Női princímium pipa,erre jön egy migráns"

előzmény: dittike (#28)

2018-02-13 17:32:36 Az állampolgár (2016) adikaland (5) #27

A lényeg, hogy tetszett neki :D

2018-02-01 11:57:13 Shot Caller (2017) / A góré adikaland (3) #12

Nem igazán értem, hogy miért sztárolják sokan ezt a filmet.
Ennél még a szétstilizált Brawl in cell block 99-et is komolyabban tudtam venni. Értem én , hogy a börtön tesz bünözővé...konklúzió?? Motiváció? Ja család értem.
Nekem ez magában kevés, még ha próbált érdekesnek is tűnni a párhuzamos idősíkokkal.
A zene nagyon idegesített.
Az viszont tény, hogy a Lannister jó színész, a Richard Clayderman fizimiskája nem segít a karrierjén, ezért ez a szerepvállalás frappáns volt tőle

Sokkal jobb volt,mint vártam. A kritikák és főleg a Fehér Isten után.
Az ember gyermeke beakadhatott itthon. A Saul után itt még kézzelfoghatóbb a hatás.
Viszont amíg Cuarón filmje egy zseniális parabola,addig ez sajnos közel sem az.
A valóság túl közel van hozzá.
Az elején még bíztam benne mikor elhangzik a "víz túloldalán már Európa", hogy nem leszünk ennyire itthon.-ahogy a Kontroll is tudott nem kékmetró lenni, ez itt nem sikerült.
Ha a konkrét cél meg a konklúzió az, amit az orvos ki is mond, azaz kicsit nézzünk felfelé, akkor a realistáskodást,terrorveszélyt (vallásos meggyőződésből van ugye az is) kilóg.
Persze ha a migránskérdés van akkor jogos, viszont a kritikák is jogosak így, hogy sokmindent akart a Jupiter, és súlytalan maradt.
Van pár erőltetett,fejvakarós történés is a filmben, amitől izzadságszagú néhol, de így is messze jobb illatú,mint a Fehéristen.
lemobilozza, elhagyja,aztán van megint másik mobilja, el is érik rajta ; ifjabb ács keresi az apját, de megismeri az apja jellegtelen fekete táskáját,amiben pont a bomba van, amit az hordoz,akit pont az orvos engedett el; A túszt elengedi,aztán hívják a liftet; A seggsnitt....Meg azt az áldás a tetőn, na azt mindenképp hanyagoltam volna
De ehhez hasonló "gyengébbek kedvéért" jelenet van pár, csak ezeken kívül nincs nagyon más, ami rávezetne, hogy kiez miez a srác. -Ok repül de ettől miért lenne megváltó, vagy jó?-

Jók a színészek, ami meglepő , mivel eddig kb csak olyan gyenge színjátszást láttam Mundruczónál, mint amit ő is tud. Lásd: Frankenstein-terv.
Ami viszont félremegy az az utószinkron- végre szép lassan elfelejthetnénk, erre főszereplőnek hoznak egy nyilvánvalóan jó, de nem tudni milyen nyelven tátogó grúz színészt.és hoznak alá egy hungrist (vitjór extrordinári tálent)

Szóval kukacoskodom a filmmel, mégis majdnem 4es ez.
Van lendülete, "jószándéka", vannak benne jó színészek, pár extra látványos snitt-A vége már picit giccs, de a nácinál a jelenet az jobb hollywoodi szint.az azért fura volt ott is, hogy a doki megvárta az előszobában a centrifugát és a zene sem rossz.
Kár,hogy sokszor súlytalan a sok félmegoldástól, mert lehetett volna ez nagyon jó is.

Nagyon szerettem az In Bruges-t. Talán én vagyok az egyetlen, aki a 7 pszichopatát talán még jobban.
Ez is nagyon rendben van, szép, meg jószándékú, meghökkentő meg vicces, viszont egyelőre itt hiányzott nekem a katarzis.
Ráadásul lehet a színésznő miatt is- a zeneszerző a korábbi kettőben is ugyanezt a keserédes fafúvós keringős dolgot hozta- de itt ez valahogy egy Coen film lett. Szóval remek, de nem pont ezt vártam De tuti újranézem még.

Kb. a duplán végigerőltetett Albinoni Adagionál- ami végtelenül elcsépelt, és rendkívül kirángatott a filmből- tudtam ez a film innen már nem fog betalálni.
A törekvés érződött, már-már erőltetettnek is tünt, hogy minden jelenetet annyira életszerűre akartak, mégsem működött mind-ahogy az utcán a találkozás sem.(Michelle Williams szerintem konkrétan gyenge volt ott, pedig láttam már jól játszani.-pl Blue Valentine ami filmként szintén gejlközeli melankóliával dolgozik valahogy mégis sokkal jobban elhittem az egész filmet, és a melodráma sem nyomta agyon.)Casey Af. viszont ényleg jó sztoikus depreszióban.
A történetvezetésben is jópofa, hogy ugrálunk az időben, ez ad valami pluszt, hogy érzelmileg vezetve vagyunk, igazán meghatódnom mégsem sikerült, pedig valami ilyesmitől tartottam.
Én lettem végtelenül cinikus. Ok. El kell fogadnom, hogy az ilyen tragédiaömlős filmek már nem ragadnak magukkal. Vagy legalábbis az ilyen csöppet Hallmarkos tévéfilmes tipusúak biztosan nem.
Tudom forgatókönyv Oscar meg Casey Affleck, valahogy mégsem érzem a potenciált. Szerintem északon zsigerből összedobnak ennél jobb,de legfőképpen hatásosabb drámákat..
Lehet alszom még rá párat, de ez így elsőre mondjuk 3/4ed, de felfelé nem tudok kerekíteni.

2018-01-02 03:38:32 Mother! (2017) / Anyám! adikaland (5) #52

Fantazmagória, többek között magáról az őrületről,egy alkotó, vagy anya! -üdv megint a magyar címnek- talajvesztéséről. Így megérteni igazán nem lehet, szerintem nem is kell.
Kicsiben a rejtvények finom ízt, de egészben megcsócsált falatot nem adnak.-Szerintem van itt Isten, Földanya, Ádáméva,
káinábel, istencsapások, istenkritika; Aztán sikeres hiú önző férfi, sikerességhez kötelező önfeláldozó szerető nő;Az anyaság passiója, illetve az alkotás, férfi és művészkritika -
és így finom személyesség is. Ha ott volt pl. A pankrátorhoz Mickey Rourke maga, vagy a Fekete hattyúhoz a Csajkovszkij darab, itt maga az alkotó az a bizonyos izgalmas plusz réteg, ami össze is tart. . Aronofsky- aki elhagyta a tényleges házat és új anyát keres, ráadásul ott volt az a Noé! amit jól szétcincáltak(sajnos mert tényleg retek)pedig milyen nagycélú és jószándékú is volt.-
Így, ezekkel a súlyokkal szülte ezt a remek filmet.

Nem rossz a csend ,de hiányzik kicsit a jó zene(nem clint mansell, nem a tolakodás, sem a közepszerű hatáskeltés, de valami bőralá kúszó kortárs illett volna ide), és jLaw ugyan kevésbé tanodás,mint máskor, de lehetett volna valaki izgalmasabb.
Vizuálisan viszont ezekért is kárpótol a film. Szürreális káosz, apokalipszis..
Egy impresszioinista horror- ha létezik-kegyetlen, de transzcendens élmény.
Méltó folytatása a Fekete Hattyúnak.

Nem bírtam végignézni. Demagóg kínszenvedés volt amíg bírtam.

2017-12-20 09:38:44 [Hamarosan a mozikban!] adikaland #6324

Fél éve vettük fel a zenéjét itt Pesten. Egy izlandi csaj a szerző, de nagyon hasonló...

előzmény: BalaKovesi (#6323)

2017-12-11 02:12:36 Az állampolgár (2016) adikaland (5) #17

Nem gondoltam, hogy ennyire rendben lesz ez a film. Nem volt demagóg, nem kellettek kopaszok,sem politika... Liberális fejtágítás sem.
Érdekes volt, hogy láttunk egy működő kapcsolatot, és egy furcsa család-modellt is,amiket külön-külön csak a körülmények mérgeztek. Együtt pedig hozták az elkerülhetetlent.
-Lehet szeretni egy messziről jött embert,de törődni is lehet egy idegennel.-
Ezeket a szereplőket pedig sikerült megszeretni, és törődtem velük.
Igazi feszültség, és dráma, egy rendkívüli színésznővel, és egy olyan író-rendezővel, aki végig igyekezett lázadni, de inkább maradt humanista, és bízott bennünk nézőkben is.
Nagyon szép kerek élmény.
Egy apró reménysugár, a propaganda szagú langyosvíz közepén, ahol folyik az agymosás, ezzel a mozival a szívünket mosdatjuk.
Volt pár jó magyar film mostanában, de ennél fontosabb nem, talán jobb se nagyon.Büszke vagyok erre, magyarként!!

Lehet én lettem még cinikusabb- ezen gondolkodtam film alatt- ez nekem olyan erős közepes volt. Leginkább a sok egysoros bölcselkedés siránkozás,és szájbarágás miatt, és mindezek hatástalansága miatt.
Önmagában nem érzem a film létjogosultságát sem. Annyi jobb ilyen tipusú film van. Pl az Ígéret megszállottja, v a Hideg nyomon.
Talán a képei,és a hangulata most javít a helyzetén, de ez még lecsúszhat 3asra.

2017-11-05 18:35:35 Life (2017) / Élet adikaland (3) #37

Te kezdted a mondandód azzal,hogy ekkora hülyeséget ritkán olvasol, aztán megpróbáltam értelmezni a kérdésed és reagáltam, hasonló stílusban.
Te is értelmezhetnéd az én mondandómat! A legelején azt írtam,hogy ezek mirelit megoldások-fiókból ki a klisét azt szarni rá.
Nem látom továbbra sem az ellentmondást. Ezektől éppúgy hiányoltam a kedvelhető, vagy a görény szereplőket,ráadásul legyintésre késztetnek, nem együttérzésre.Főleg, mert annyira kéri ezt a film, nem pedig eléri.
Vedd ezt szubjektívnek, és örülj, hogy rád ezek hatottak! ..
A dialógusokat szajkózod, én egy szóval nem keveseltem, max azt írtam lehetnének jobbak, vagy inkább ne legyenek!
A játékidő meg ne legyen már mentség!
A 3as osztályzathoz pedig engem is írtó jó szándék vezérelt. Jah és bocs, hogy nem olvastam az első hülyézgetős kommented után a másodikat így nem érthettem, hogyan is pontoztad!

előzmény: Nordbright (#36)

2017-11-02 05:24:22 Life (2017) / Élet adikaland (3) #35

Ha nem érted a kommentem, picit finomabban! De talán meg is válaszoltad a nyakatekert hülye kérdésed.. Pontosan!! az bizony nem segít, ha a mexikói forma skypeol egyet 20 másodpercben, vagy a főhős mesél egy mesekönyvről mert szenzítív fiú, attól még ugyanúgy színtelenek,szagtalanok maradnak. Max a törekvés izzadságszagú.."motivációk bemutatása"?? Ezek lennének azok? Meg mivan? Jah bocs Wtf??
-attól mert jaj nős, a másik meg tud olvasni még hullhatnak.Normális párbeszédek, valódi kapcsolatok és karakterek kellettek volna, nem ilyen foltozgatás, időhúzás.
De nem veszem sértésnek a kommented. Szerinted ilyen egy 5ös film.. "Lol!?!"

előzmény: Nordbright (#33)

2017-10-28 02:50:04 Tape (2001) / Visszajátszás adikaland (4) #26

Feszült kis kamaradarab ez. Színházi darabként is működne. 18 évesen mondjuk jobban tetszett, mint most. Ugyanaz zavar, mint mondjuk a Before Sunrise-nál, hogy nincs az a mondat, vagy gesztus amit elengedne valamilyen elitista hangú kinyilatkoztatás nélkül, persze ebből szinte gúnyt is űz, de csak nem engedi el.
Nekem jobban műkődött volna kevésbé papírízű párbeszédekkel, de összességében kerek egész kis film.

2017-10-24 03:39:26 Kút (2016) adikaland (4) #33

A "mesét" idézőjelbe kellett volna tennem. A mese heppiendje=a film vége... Az eufória mindenesetre engem messze elkerült. Hatásvadász feleslegnek éreztem és bántott. Jó, hogy valakinél ez működött, mert alapvetően szimpatikus film, amire még egy átnyálazás, pár milla forgatókönyv-fejlesztés elfért volna.

előzmény: lizardking (#32)

2017-10-23 04:07:36 Kút (2016) adikaland (4) #31

Talán csak a szalonna szag, meg pirospaprika húzza fel 4esre, nem tudom, de ilyen jöhet még... Vicces volt, western volt, hogy szerelmetes-e az jópofa, ahogy a kurvák is jópofák, a főhös meg hasonló, mint a nyomozó.Viszont még egyszer átnyálazva, valahova kifuttatva a karaktereket, a történetet talán igazán jó lehetett volna. Találni kellett volna egy katarzist is, mert a végére odabiggyesztett mesés heppiend nem volt az. Hasonló minőség, mint a Nyomozó. 4es ez külföldiül is. Csak azt az utószinkront könyörgöm azt ne, vagy legalább valahogy jobban!!

2017-10-19 16:44:28 The Square (2017) / A négyzet adikaland (4) #18

Tetszett ez. Jobban is,mint a Lavina, de az arany pálma talán félrevezető lehet. Hiányzott a katarzis, a film közepétől az addig nagyon okos,epés humor is eltűnt.
Nagyon széttördelt a story,főleg úgy, hogy konklúzió talán annyi sincs,mint a Lavinában. Persze mondhatjuk, hogy ránk van bízva szinte minden,de sokszor a csapásirány sem volt egyértelmű. Mégis nagyon jól szórakoztam kár, hogy a humort nem bírta tartani. Egy darabig azon is gondolkodtam, hogy mi miért nem tudunk ilyen filmet összehozni. Teszetosza, sznob, gyarló önérzetes és gyáva emberből van itt is sok hát még koldusból! Szerintem hamar újranézem.

Gondoltam, hogy ebből nem lesz Oscar, de azt tippeltem, hogy egy arany medvével a 9es listáig elmegy a film, de túl nagy a csend.
Valaki érti ezt? Miért nincs amerikai forgalmazó még?

2017-08-04 02:00:38 Get Out (2017) / Tűnj el! adikaland (4) #29

Ez egy forma-gyakorlat..vagy inkább egy etűd. Több ilyen Lynches hangulatú horrort szeretnék. Itt már-már túl is magyarázták,azt ami hamar evidens volt, de az a pár meghökkentő jelenet bizony lúdbőrt okozott,ami nagyon ritka. A színészek a tesón kívül jók, pedig nem egyszerű a feladat. Hoszzú idő után az első horrorszerűség,ami gyűjteménybe mehet.

2017-07-02 04:25:05 Toni Erdmann (2016) adikaland (4) #22

Persze kínos az, ha valaki sajtot reszel a fejére,vagy emberek között fingik, meg az ok nélküli meztelnkedés de nekem annyira nem, pláne hogy a szereplőknek sem igazán..

előzmény: ryood (#21)

2017-07-01 03:49:33 Toni Erdmann (2016) adikaland (4) #20

Szórakoztató film volt, kicsit túl sokat is szórakoztak vele. 2 tetőpont már elég lett volna, és az első fele is lehetett volna feszesebb.
-Vicces,de valami kínosabb humor jót tett volna neki. Egy kis Louies C.K., vagy Ricky Gervais-ahogy egy korábbi hozzászólásban is említették az Office sorozatot-
Valóban lehetne egy minisorozat ism, filmnek talán túl epizodikus is volt,de valószínúleg kevésbé bántó ez, ha eleve bátrabban vág az olló.- Szóval van ebben a történetben még lehetőség. Összességében kellemes 2és fél óra volt..Mégis talán először vagyok bizakodó amerikai remake előtt.. Pl. Alexander Payne
már Jack Nicolsohnnal csinált egy hasonló, és jó filmet a Schmidt történetét. Ez az alapanyag meg még jobb is
. Persze lehet Nancy Meyers lesz, és akkor meg se kell nézni.

2017-06-28 00:29:15 Jason Bourne (2016) adikaland (3) #10

Nagyjából minden benyomásom megfogalmazódott már itt. Nem igazi csalódás, inkább amolyan érdektelen legyintés.
Sokadjára bebizonyosodik, hogy receptre nem lehet alkotni. Hiába tudjuk, hogy mik a hozzávalók, meg hogy azok jó minőségűek...
Greengrass már a Véres vasárnap+United 93 tájékán vált az egyik kedvenc rendezőmmé, aztán úgy látszik elnyeli a Bourne kaland.-persze volt még egy rossz Green zone és egy jó Phillips kapitány, de ezt kell sajnos erőltesse, pedig rengeteg jó,akár aktuális témához illene a nyers stílusa, de sajnos a biznisz nyert most. Kár, ráadásul senkinek ne legyenek illúziói, az akció jelenetekhez szinte semmi köze, már a B-csapda werkfilmjében is benne volt , hogy külön szakember koreografálja ezeket, sajna amerikában ez így dívik..
Az első 3 Bourne filmet elteszem, ezt meg elfelejtem, és várom, hogy esetleg lesz még valami igaz története Greengrass-nek.

2017-06-26 16:09:29 Life (2017) / Élet adikaland (3) #21

Nem lett volna ez annyira rossz ha a film utolsó harmadát még párszor átrágják, meg picit ráfeküdtek volna egy kis karakterizálásra meseköny,szíriai történet, skype szülés- mirelit fárasztás helyett... de lehet csak a Covenant utánt tűnt ez jobbnak, mint amilyen, de egy kis délutáni borzongásnak megfelelt, akkor is ha kb 40percig tartott.

A sok csavar az amúgy is életszerűtlen helyzetet még inkább súlytalanná teszi. A végén nincs feszültség, nincs már kivel együttérezni.
Az önmártíromkodás meg hiteltelen és fárasztó. Persze értem én a twitteres generációnak ez hatalmas katarzis, engem egy-két félmosolyon kívűl hidegen hagyott. Az elmúlt pár évben számtalan érdekesebb film született a témában.
ld.:Enemy,a Lavina, Homár

Kedves film. Talán a vége túl drasztikus, és mélabús,
de addig szép egyenletes. A párbeszédek nem ugranak le a vászonról,sőt még Nagy Ervin sem rossz. Morcsányi megint bizonyítja,hogy a színészethez csak karakter és jelenlét kell.
Mária picit túl kripli, ha a film végét vagy azt nézem hogy pl. Endre ezzel kvázi nem törődik. Ezek nem autisztikus vonások, ő autista.
A történet végi cselekedete pedig bár emberi, ehhez én mégis hiányolok némi önreflexiót,legalább egy előzetes kiborulást. Látom, hogy zavarja, hogy nem tud normálisan funkcionálni, hogy gyakorol..stb Valamit mégis hiányolok. Lehet csak egy gesztus hiányzik, ahogy pl. Forrest Gump azt mondja "én nem vagyok egy okos ember" - és tádáám, de lehet ez is kevés lett volna. Kicsit távolinak tűnt így a karaktere.
Ettől függetlenül szép film, örülök a sikerének és szurkolok egy nagy amerikai forgalmazóért.

2017-03-05 17:13:24 The Accountant (2016) / A könyvelő adikaland (3) #15

Nem igazán tudom,hogy ez mi volt. Az értetlenségem miatt 3as es nem 2es. Kicsit őszintébb lett volna egy vállaltan B-filmet csinálni ebből.

2017-03-05 17:09:01 Ah-ga-ssi (2016) / A szobalány adikaland (4) #33

Hasonló az élmény, mint a többi Park filmnél. Előnye a hátránya is, a stilizáltsága, a fordulatokhoz való ragaszkodás teljesen kettős érzést okoznak.
A szemnek nagyon szép film, egyébként kissé izzadságszagú is.
A 3.rész lett sajnos a legsúlytalanabb.
Mindenestre Girl Power!

Erősen kétlem, hogy az írónak ez lett volna a szándéka, de legyen nyitott a vége, legyen akár ez, sajnos akkor ennek jobban meg kellett volna ágyazni pl. A múltbeli szállal- ami amúgy is elég súlytalan. Egyébként jogos és érdekes a felvetésed.

előzmény: Rorschach (#30)

Én egy percig sem a seb mélységét vitatom,hanem nevetségesnek tartom a kései válaszreakciót. Ilyet hirtelen felindulásból csinálhat valaki, persze később is, de nem rittyent mellé egy ilyen koncepciót. A könyvhöz mérten ez nem, hogy nem ütött,hanem elvett az erejéből.Arról nem beszélve, hogy ezen kívül valódi jelenidejű megnyilvánulása nincs is a férfinak. 1 posta és egy randiszervezés.

előzmény: Rorschach (#27)

A könyv története, bár nem rejt túl sok újat, de önmagában, a szereplőivel kicsit tovább duzzasztva mélyebbet szúrhatott volna. Elég lehetett volna ha erről szól. Hol kezdődik a férfi, gyávaság e tehetetlennek lenni, kivárni, és add e megnyugvást később cselekedni. Önzetlenség, bosszú...zsigeri férfi film helyett tinilányos bosszú lett a vége.
Nem megyek el a randira, vagy hidegvérű gyilkossághoz hasonlítom azt amit tett velem a nő....ez kettő véglet. Az elsőz kicsinyesnek és nevetségesnek tartom. Főleg 19 év távlatából.Nem is lenne ezzel akkora gondom, ha nem ez lenne a film zárása, és nem lenne akkora távolság a másik véglet és e között, ami egy komplett mészárláshoz hasonlítja a nő korábbi döntéseit,ami túlzás persze- még abortusszal együtt is, de az alkotó (író) szíve joga.
Az Amy Adamses szállal együtt hasonló ürességet érzek, mint az Érkezésnél, de ez messze nem akkora Blöff, mégis kár érte.
Azért foglalkoztat, és lehet már ezért érne egy 4est. Lehet jobb belátásra térek később, de egyelőre ez csak közepes. -Jake G. csillagos ötös!

Ahogy mondod. Ráadásul ez a szerep plusz ahogy játsza az dettó ugyanaz,mint az Érkezés. Legalább őt nem díjazzák annyira l-számomra érthetetlenül, mint J.Lawrence-t.

előzmény: ryood (#23)

2016-11-26 14:45:52 Arrival (2016) / Érkezés adikaland (3) #43

Csalódás. Egy hatásvadász keretes szerkezet az egész, közben a kígyó meg a saját farkába harap.
Állandó gondom van az ilyen tipusú filmekkel, és itt sem tudtam elvonatkoztatni a nyilvánvaló logikai gondoktól. Pedig szólhatott volna egy csomó érdekes témáról. Pl. a nyelvről- azt is kb montázsszerűen egyszer csak értették- A nemzetek összeférhetetlenségéről- Kína hülye,rossz...- Tudományos fantasztikum helyett viszont kaptunk egy erőltetett ezocica kérdést. A főszereplőn kívül nincs is érdemleges karakter, még Jeremy Renner helyett is lehetett volna egy ruhafogas.Kár érte! Ha már blöff, akkor a rendező Enemy című filmje mérföldekkel jobb!

Igazán Idris Elba megjelenéséig volt jó ez a film. Utána hiába a gyerekkatonák meg a vér, számomra nem volt igazi tétje. Malick filmekre emlékeztetett a sok monológ, de ettől se nem lett elég stilizált se nem maradt kemény,naturális. Szóval valahogy két szék között a padló lett ez a film. Az Agut játszó gyereknek viszont jár a pacsi.

2016-03-15 02:08:30 Fury (2014) / Harag adikaland (3) #55

Az ilyen filmekből kellene 40perces verzió.
Nem is tudom hanyas ez.
Mondjuk az ebéd jelenet jóindulattal 5
Akciók 5.
Karakterek 2.
Párbeszédek 2
Plusz ezek mellé hozzáveszem, hogy néha mennyire hihetetlen, hiteltelen, fárasztó... Ez inkább 3as, mint 4es.

2016-03-15 01:57:31 Carol (2015) adikaland (3) #21

Jobbat vártam.
A színésznők nagyszerűek. Cate Blanchett mint mindig, szinpadias, mégis hihető és erőteljes.
Rooney Mara meg amit színészetként itt produkál és gondolhat az egészről, az számomra kenterbe veri a Hollywoodban most menő színjátszást by Jennifer Lawrence vagy Brie Larson.
Szépek a képek-bár sokadjára az ablakok,kirakatok kissé unalmassá váltak.
Maga a történet annyira érdekes, mint egy jobb tévéfilm, kevésbé szájbarágós, de hűvős interpretációban.
A legfőbb gondom az egésszel, hogy ha ekkora lett valahol a szerelem, akkor jó lenne ha látnám a szereplőkön, hogy legalább beszélni tudnak egymással.
Ja és a zene idegesítően közhelyes volt (ráadásul folyamatosan Truman Show alvós jelenete ugrott be tőle, mivel kb ugyanaz.)
Szóval ez egyelőre közepes.

Kellemes meglepetés volt ez a western, vagy horror. Abban még nem vagyok teljesen biztos, hogy a horror mennyire volt szükséges. Ha az volt- mert mondjuk mást mit mutattak volna erről klánról-akkor is kirívó az az egyetlen egy attrakció nagy hentelés.
Mindenesetre annyira hihetőek voltak a karakterek végig, hogy egy kis félelem jót tett volna nekik, ha már ebbe a horrorba csöppentek a nyugisabb westernből.
Viszont a hangulat, a képek, a dialógok, a színészek,az akciók, a finom humor, az egész tempó, a dinamika...nah a végére összességében ez mégiscsak jó volt! 4esfölé

2016-02-25 04:15:40 [Megérdemelte-e az Oscart...] adikaland #8900

Legjobb film:Spotlight
Legjobb rendező:Inarritu
Legjobb női főszereplő:Brie Larson
Legjobb férfi főszereplő: Leonardo Dicaprio
Legjobb női mellékszereplő: Alicia Vikander
Legjobb férfi mellékszereplő:Mark Rylance
Legjobb eredeti forgatókönyv:Spotlight
Legjobb adaptált forgatókönyv: The Big Short
Legjobb nem angol nyelvű film: Saul fia
Legjobb animációs film: Agymanók
Legjobb operatőri munka: Lubezki
Legjobb művészeti rendezés/látványterv: Mad max
Legjobb kosztümtervezés: Carol
Legjobb smink/maszk:Mad Max
Legjobb vágás: The Big Short
Legjobb filmzene: Morricone - nevetséges, hogy most kb a semmiért
Legjobb filmbetétdal:Lady Gaga
Legjobb hangvágás:Mad max
Legjobb hang:Mad max
Legjobb vizuális effektusok: The Revenant
Legjobb dokumentumfilm:Amy
Legjobb rövid dokumentumfilm: Claude Lanzmann...
Legjobb animációs rövidfilm:Sanjay's Super Team
Legjobb rövidfilm:Ave Maria

2016-02-20 16:05:33 Room (2015) / A szoba adikaland (4) #45

Engem kevésbé taglózott le a film, mint a többséget.
Természetes nagyon jó alkotás A szoba, nálam pár dolgon mégis elcsúszik az ötös.
Az rendben van, hogy a film műfaja nem thriller, mégis a fogság, a nyilvánvaló erőszak miatt valahogy több feszültséget, nyomasztó hangulatot vártam volna.-Persze lehet azt mondani, hogy ez a fiú szemszöge, de szerintem a film egészét nézve ez a döntés hiba lenne, mivel az anya is hangsúlyos szerephez jut.
-
A szétszabdaltsága persze elkerülhetetlen, de valahogy ettől és talán a hangvétele, dramaturgiája miatt kissé teleregényes az egész főleg a második fele,amolyan Hallmarkosan, persze ebben van némi túlzás. Néhány jelenet a célját nézve túl direkt. Nincs megágyazva a nagyapa karaktere és az ő számonkérése sem, az is így valahogy béna, pedig láthatóan fontosnak szánták.

A film közepe a csúcspont, ez fura az aranymetszéshez szokott szememnek, de ez a rész valóban erős. Itt kézzelfogható a feszültség, a képi megoldások is szólnak végre valamiről.
A kissrác karakterét jól eltalálták. Hihetőbb az egész jelenléte,
mint az anyáé. Brie Larsson lehet Oscart kap, meg is tesz minden tőle telhetőt, de én nonstop színjátszást látok rajta- ahogy Jennifer Lawrence körberajongását sem értem, nála is ilyesmit tapasztalok általában.
Ezzel szemben a srác kifogástalan 5 éves.
Összességében a történet, a karakterek hihető motivációja, és érzései miatt mindenképp kár lett volna kihagyni.

2016-02-09 03:17:37 La moustache (2005) / A bajusz adikaland (3) #9

A bajusz úgy feléig nagyszerűen szórakoztam, bár a zenei koncepciót nem igazán értettem. Már a film elején azon gondolkodtam, hogy ha a számomra zavaró Philip Glass helyett jazz szólna, nagyobbat mernénk nevetni egy-egy jeleneten, de a film rámcáfolt és a felénél a zene meggyőzte a storyt. Kacagásból köldöknézés lett.
Nem az a baj, hogy nincs magyarázat, hamar letettem arról, hogy itt érteni fogok mindent. A baj az, ha ráveszem magam egy Lynch filmre akkor az elején tudom már, hogy elengedhetek mindenféle racionalitás, és igyekszem ráérezni.
Itt viszont a film eleje egy remek szatírát ígért, de valami életképtelen hibrid lett.
Sajnos kár érte, mégis 4es. Mert ha blöff maradt is, viccesen abszurd kezdése miatt megbocsátható a kétarcúsága, pláne hogy a film második fele sem rossz- az értetlenégünket a főhős elmeállapotával azonosíthatjuk azt jóvan kösz jóvolt....

2016-02-04 07:57:08 The Green Inferno (2013) adikaland (1) #7

Mintha egy beteg tízenkét éves írta volna. Rég láttam ekkora szart. Ki ad ilyesmire pénzt, úgy hogy elolvasta a forgatókönyvet ez rejtély..
Az addig ok, hogy ritka a jó horror,de a léc nem lehet ennyire mélyen..

2016-02-01 17:36:14 Youth (2015) / Ifjúság adikaland (3) #29

Ha már itt tartunk, ahogy öregszem egyre kevésbé viselem az ehhez hasonló elitista, filozofálgatós, saját jelentőségét túlértékelő történeteket. Emlékszem tizenéve tetszett a Szerelem következményei, ezek után nem merem újranézni.
Megkomponált képek, nagyszerű színészek, itt-ott remek zenék - Simple song-ot nagyon nem venném ide, viszont Weisz kisasszony monológja Stravisnky Tűzmadarára a film egyetlen kikezdhetetlen csúcspontja-
Nagy téma, nagy célok.A végeredmény számomra mégsem művészi, hanem inkább művészieskedő.
Michael Caine-ben remélem lesz még egy komoly főszerep!

2016-02-01 04:20:41 Backcountry (2014) adikaland (3) #17

Igazából 3/4ed ez de mégis inkább lefelé kerekítve. A visszatérő miatt kaptam kedvet hozzá, mit ne mondjak az után jól esett ennek a filmnek az egyenessége ...
A lassúsága nem zavart, a színészek is hellyel közzel rendbe voltak, talán a 3.ik személy alakítása volt kicsit mű, de ez nem feltétlenül a színész hibája. Az az egész vacsora átlátszó volt, és cseppet erőltetett. Nem igazán szeretem ha a nézőt ilyen direkt igyekeznek félrevezetni, főleg akkor nem ha időhúzás jellege is van... De értem é, alkalom nyilt arra, hogy a hősszerelmes máris alulmaradjon.
Apropó a filmet innentől nagyvonalakban ki lehetett találni, így számomra igazán súlya sem volt.
A nagy jelenet, amit itt mindenki dícsér, nekem valahogy fapados volt, de a feszültség mégis működött szóval oké. Ahogy maga a film is oké volt. Ezek után kedvet kaptam a Nyilt tengeren című cápás filmhez, úgy rémlik jó volt annó...

2016-01-25 15:38:00 Victoria (2015) adikaland (5) #19

Vaciláltam, hogy 5ös vagy négyes, de egész egyszerűen csak annyi jutott eszembe rögtön a film után, hogy "Bravó", ilyet pedig egy 5ös érdemel.
Szerencse, hogy keveset tudtam a filmről, nem tudom milyen lett volna ha korábban látom az előzetest vagy tudom, hogy a film második felében mi várható, de biztos rengeteget elvett volna az élményből.
Olyan ez az egész mintha, ésszel, kreativitással és legfőképpen céllal készítettek volna egy hosszú Éjjel nappal Budapest epizódot- mivel Berlinből származik az egész formula, így pláne jogosnak érzem ezt a hasonlatot-
Viszont ez az egész koncepció nagyon erős lábakon állt, és amitől tartottam nem történt meg. A megvalósítás, a bravúr nem telepedett rá a filmre, nem azt figyeltem, hogy "hű micsoda időzítés kellett ide" Inkább azt figyeltem, hogy milyen okosan lineárisan van megírva a story, és így a stílus csak segítette a tartalmat. Működött az egy snitt, a színház a filmben - talán a Birdman ezért az egybeesésért működött nálam, ellentétben a Visszatérővel, ahol a hosszú snittek számomra attrakciók voltak ellentétben a Victoriaval- A színészek remek munkát végeztek, én elhittem nekik, hogy zsigerből képesek hülyeségeket csinálni, és ezért is interaktív az egész élmény
- kénytelen voltam végigreflektálni az eseményeket, hogy én mit tettem volna...
Izgalmas, feszült remekül megvalósított film volt ez, ami még hű korképpel és némi tanulsággal is szolgált.
2015ből elsők között fogok erre a filmre emlékezni, ebben már most biztos vagyok.

2016-01-11 03:35:28 [Megérdemelte-e az Oscart...] adikaland #8680

Pedig jó.

előzmény: Ugor (#8679)

2016-01-10 08:08:36 The Lobster (2015) / A homár adikaland (4) #7

Egészen aktuális lett a téma: "szingliadó, nőknek tessék támogatni a férfit és szülni...stb"-így pláne elgondolkodtató és érdekes volt, ráadásul üdítően furcsa, és más. Sosztakovicsért pedig jár még egy plusz pont..
Viszont olyat sugallt nekem ez az alkotás, mint amit az Enemy című film nemrég. Azaz a szerzőnek nehéz ügy a monogámia, vagy inkább a polgárosodás, ami egy érdekes téma is, mint az Utas és holdvilágban, de nekem összességében eléggé lehangoló a film végkicsengése-az Enemynél méginkább.
A város, a rendszer elvárja, hogy párban élj, ezért folyamatosan engedsz az igényekből, az ideákból. Apró dolgokba, hasonlóságokba kapaszkodsz, mert szükséged is van a társra, hogy legyen, aki bekeni a hátad, és aki végül eltemet. De mekkora áldozatokra vagy hajlandó a mindezért? Érdemes egyáltalán, vagy inkább elhiszed, hogy 100 évig élsz és örökké nemző képes leszel?-
Mikor megvakult a lány rögtön szurkolni kezdtem, hogy jajj csak nehogy Collin is megvakítsa magát-gondoltam olyan egyszerű út ez, de így, hogy ezt a kérdést nyitva hagyták így belefért, de jó lett volna valami kreatívabb, valami konkrétabb, igyekeztem nem a "szerelem vak" marhaságra gondolni, viszont az, hogy otthagyja az sem igazán tetszik pedig a cím miatt mégis erre gondolok .
Aztán lehet, hogy tévedek, és Collin nem is Homár :P

2016-01-09 20:33:46 [Filmet keresek] adikaland #1894

Film eleje. Gyerek reggelizik,megakad a torkán a falat. Vörös hajú anyukája felvágja,de meghal a gyerek. ... ???

2016-01-07 15:17:33 The Visit (2015) / A látogatás adikaland (4) #26

Áhh köszi ez elkerülte a figyelmem..

előzmény: tomside (#25)

2016-01-07 05:33:17 The Walk (2015) / Kötéltánc adikaland (3) #10

Súlytalan, közepes film. Ráadásul, ami jó benne (leszámítva a látványt), azt egy az egyben emelték át a dukumentumfilmből-pl. a narráció, vagy a dramaturgia. Nevetséges dialógusok, a szerelmi szál teljesen felesleges és sorolhatnám…
Túl sok értelme nem volt pár évvel az oscar-díjas Ember a dróton után -ezt így elkészíteni véleményem szerint.
Nézzétek inkább a doksit!

2016-01-07 05:25:36 [Megérdemelte-e az Oscart...] adikaland #8593

Hogy pénzt raknék ezekre természetesen kockázattal járna, és veazthetnék is. Aniket felsoroltál B verzióktól tartanék pont. A Mad Maxtől nem. Az nagy komolytalanság lenne, meg nemár...
Értetlenül néznék ki a fejemből és az elvesztett pénzem se jutna eszembe ha ez történne.. De nem fog.

előzmény: #zombysoad (#8586)

2016-01-06 08:57:23 The Visit (2015) / A látogatás adikaland (4) #24

Ha annyira hangsúlyozták, hogy nincs Wifi,akkor azért a Skype-ot megmagyarázhattak volna
Egyébként Kedves film volt. Az öreglány pedig zseni.

2016-01-06 06:19:47 [Megérdemelte-e az Oscart...] adikaland #8584

Legjobb film - Spotlight
Legjobb színész - Dicaprio
Színésznő- Brie Larson
Idegennyelvű - Saul fia
Dokumentumfilm- Amy
Animáció- Agymanók

Eddig ezekre mernék csak pénzt tenni.

előzmény: #zombysoad (#8583)

2016-01-06 05:49:26 The Revenant (2015) / A visszatérő adikaland (4) #11

A film megtekintése előtt elgondolkodtam, hogy Inarritunak hova lett a stílusa, vagyis inkább, hogy milyen is az.
Aztán a Visszatérőt nézve már inkább az jutott eszembe, hogy lehet már nem is a rendező választ operatőrt, hanem Lubezkihez választanak rendezőt.
Mindez persze erős túlzás, de ezt a filmet. Lubezkivel majdnem így oldaná meg Malick, vagy Cuarón. -És ha már- Az Ember gyermeke hosszú snittjeit imádom, a Gravitáció forgolódó képeit is, Malick filmeket is szívesen nézem még a néha fárasztó költészetükkel is-apropó itt azok az indián trubadúrkodások még fárasztóbbak, de nyilván kellettek... -
Szóval ez az egyveleg nekem itt furcsa és az egésznek van egy erős attrakció szaga(utolsó snitt ráadásul jajj).
Félreértésneessék a képek gyönyörűek, mégis olyan művi valahogy a bot egyszerűségű történettel, ami egyébként egyszerűsége ellenére nem rossz. Lekötött, érdekelt, túléli e Leo, mint Bear (hahabocs)Grylss, hogy beteljesíti e küldetését, a bűnösök elnyerik a büntetésüket..szokásos.
Elhüledeztem néhány hosszú snittes akción majdnem úgy, mint az Ember gyermekénél-engem lenyűgöz a teljesítmény, a koreográfia, ami mind e mögött van.
Nekem volt szimbolika is a filmben. A színészek is ügyesek, meg Leó is kaphat tőlem oscart, még úgy is, hogy túl sok karaktere nem volt, meg igazából Leonardo Di Caprio volt, ahogy valószínűleg Tom Hardyt is úgy hívták fel, hogy "halló rád írtuk ezt a szerepet".
Szóval összességében tetszett ez a film, de valamivel több Mad max és kevesebb Élet fája jót tett volna neki.
Ja és a nyers erőszak miatt meg az jutott még eszembe, hogy Mel Gibsont is meghívták a buliba :) Ami egyébként Lubezki bulija és le a kalappali előtte, csak itt-ott egy picit szerényebben!

2015-12-22 01:58:36 [Filmet keresek] adikaland #1863

A Sorsjegyesek ugrott be, ott Bridget Fonda pénztáros úgy rémlik....a többi már kevésbé stimmel.

előzmény: Mizi (#1862)

2012-04-23 03:33:49 The Grey (2011) / Fehér pokol adikaland (4) #71

Végre egy nézhető,izgalmas, tökös,hatásvadász,hatásos :),és jól kivitelezett B-film. Ilyenkor szeretnék újra 14 éves lenni. simán 4es! Örültem neki, rég készült a kategóriában hasonló minőség.

2012-04-21 16:43:32 Mr. Nobody (2009) adikaland (2) #26

Eleve Jared Leto nekem színtelen, szagtalan, biszeksz rinya benyomását kelti minden alkalommal, ráadásul most még a kínai feleség karakterébe is több fűszer került,mint az övébe.Amúgyse nagyon enged teret a sztori,hogy bárkivel is azonosuljunk, mert "jah,hogy ez nem valóság,meg különben is van még másik 2 csajod mit rinyálsz"...+az egész keszekusza,amivel nincs baj mondjuk a Bábelnél,vagy a korcs szerelmeknél,mert a végén összeáll,és lehet azonosulni a szereplőkkel...hát itt nem.. Nekem ez blöff volt, elég kevés eredetiséggel,(még a zene főtéma is egy egyértelmű arvo part utánérzés)sok giccsel...Azért nem tenyérbemászó, mert jószándékú,és van annyira hatásvadász,hogy néhol hatásos is legyen..Plusz ez, az "anyut vagy aput válasszam" dologban, egyértelműen nincs jó döntés....és összvissz ez az,amit el tudott mondani konkrétan a film. Még meg is támasztja a végén,hogy nincs jó,vagy rossz döntés...Hát ezért a nagy mondandóért nem igazán érte meg végignézni. Hangzatos,színes dolgokkal meg lehet vezetni embereket,lehet coelho a világ legnépszerűbb írója, de attól még,mert szépek a képek, hatásvadász a zene,és egy ember intuitív agymenése,még nem feltétlenül érték...Sokat akart a szarka.