Regisztráció: 2012. január 27. (11 év, 8 hónap)
Nem: nem publikus
The Out-Laws Szélhámos rokonok |
3 | 2023-08-05 | 2,5 (41) |
Barbie |
3 | 2023-07-26 | 3,5 (304) |
Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész |
3 | 2023-07-14 | 3,7 (98) |
The Flash Flash - A Villám |
2 | 2023-06-25 | 2,9 (140) |
Isle of Dogs Kutyák szigete |
3 | 2023-06-21 | 4,1 (425) |
Blackwaternél a Véreb és utána Tyrion is vezetett rohamot a falakon kívül, a fattyak csatájánál pedig Roose Bolton is alapvetően várvédést akart, csak ramsey presztizsből meg elbizakodottságból vonult ki a teljes sereggel. Én csak arra akartam kilyukadni hogy a gotban még egyszer sem volt klasszikus várostrom (max casterly rock). Nekem a csata következetlenségek nem olyan nagy problémák, annak is örülök hogy végre nem úgy érnek véget a csaták ,hogy jön egy lovas megmentő sereg az utolsó pillanatban.
Nekem tetszett, hogy egy sárkány mekkora pusztitást tud végezni, inkább a korábbi évadok hibája, hogy ezt nem mutatták jobban (meerenben pl. 3 sárkány fújt 2 percig egy hajót mire elsüllyedt)
a várat a falakon kívül védő védők megoldása a got egyik sajátja volt az elejétől fogva (blackwater, fattyak) jó, hogy jonék a falat nem úgy próbálták védeni a vadaktól, hogy kivonultak elé 50en
Nem, tényleg semmi szükség nem volt arra, hogy ő maga az egészben részt vegyen, de akkor nem tudták volna kiírni a sorozatból, és ennek a résznek a rajongók kiszolgálásán és az éjkirály 10 ezer éves legendájának rövidrezárásán kívül más értelme nem volt.
A valíriai acél is addig volt érdekes, amíg nem tudták, honnan lehet seregnyi sárkányüveget szerezni, utána már jelentősége nem volt (max, hogy szebbek mint a sárkányüveg kardok)
előzmény: kwzatz (#3508)
Szerintem a white walkereket tudatosan nem küldte csatába az éjkirály, mert tudta, hogy a védőknek van ellenük fegyvere, és ha őket megölik, akkor olyan ezres nagyságrendben hullanak majd a feltámasztott katonák is. A sárkányüveg is megöli őket, Sam legalábbis azzal ölt meg egyet. Az Azor Ahai proféciának a könyvben nagyon nagy hangsúlya van, én szinte kizártnak tartom, hogy félrevezetésnek használta volna Martin, mert itt ez látványosan elhasalt. De ezeket csak akkor tudjuk meg, ha befejezi a könyveket, vagy ha halála után a rokonok kiadják a draftokat.
Én azzal se értek egyet, hogy ez Arya karakterének valóban az lett volna a végzete, hogy ő végezzen az éjkirállyal, se a sorozat, se a könyv nem tartalmaz egy betűnyi utalást se, ezt ebben a részben erőltették bele Melisandre által (amikor mondja a kék szemeket, és elküldi őt a csarnokból, már tudtam, hogy az éjkirályt megy megölni, egy másodpercig nem hittem el, hogy tényleg végezni fog brannel, pedig én nem szoktam rájönni a csavarokra). Őt egy bérgyilkosnak képezték ki, akinek szerintem az a végzete az apja lefejezése óta, hogy kipipáljon mindenkit a halállistájáról és beteljesítste a bosszúját, köze nem volt a háborúhoz a halállal.
előzmény: kwzatz (#3501)
Got 8x3 erre tud valaki esetleg választ? A valíriai acél nem attól speciális, hogy sárkánytűzzel és varázslattal kovácsolták? A sárkányokra is azt mondják a könyvben, hogy a testet öltött, tűz, varázslat az egész lény (a tűz és jég világában is többször előkerül, hogy valószínűleg ősi, nem evilági lények). Ha a sárkánytűz nem árt az Ejkiralynak, a valíriai acél miért?
ez off de érdekelne más véleménye ezzel kapcsolatban. telegraphon volt cikk arról, hogy lehet poe és finn meleg. a végén rey "barátom" elszólása, pláne a hangsúlya elég meggyőző volt, de a disney szerintetek be merné ezt vállalni?
Áthelyezve a(z) Star Wars: The Force Awakens topikból.
amúgy ez volt az első olyan film, amiben minden bond lány életben maradt?
hát a johnny football=bo callahan párhuzam a jelen ismeretében nem kicsit ironikus...pláne hogy a filmben a seahawks szívta meg vele :D
előzmény: carmine (#2)
egyetértek, sztem elég jól visszaadja könyvet. de mindenkinek tudom javasolni, hogy a film előtt próbálja meg elolvasni a könyvet, mert nekem pl. nem minden lett volna érthető, ha nem olvastam volna
Az 5. évad eléggé félrement. Az első két rész még ugyahogy elment, bár a blackmirroros csavarok, kreativitás, lesokkolas szerintem elmaradt, nekem egyáltalán nem jött át, hogy mik is a fő problémak. Az 5x01-ben pl. nekem nem tiszta, hogy akkor itt mi történik köztük, miért csak a másikkal élvezik a virtuális szexet. Az 5x02 -ben tetszett, hogy a kozossegi oldalasok kb 10 s alatt mindent kideritenek, profilozzak a sofőr motivációit, és hatóságok csak tátott szájjal bamulnak erre. egy ideig azt is hittem hogy erre viszik ki a történetet és ennek a veszélyeire, de aztán nem, és nem is nagyon tudom hogy mi lett akkor a konklúzió. A srácot sem értettem benne, nekem eszembe nem jutott volna egy ilyen labilis állapotban lévő emberrel a pisztolyert hadakozni, mikor már elengedett. Oké hogy megsajnalta, de akkor is. Az meg hogy nem mutatja, kit lőttek le, nagyon olcsó húzás, black mirrorhoz sztem kifejezetten meltatlan, belőlem semmilyen érzelmet nem váltott ki, bármelyiket is lőttek le. Az utolsó rész előtt pedig teljesen értetlenül állok, mintha egy Lindsay Lohan tinivigjatekot néztem volna,bennem az is felmerült, hogy valamit nagyon nem értettem, és megint csak a nézői befogadással játszik a sorozat, ha így van valaki vilagositson fel, hogy mit néztem be.