frankcolumbo

A toplista címe

2012. június 27.

# Színész
1 Edward Norton
2 Brad Pitt
3 Daniel Day-Lewis

A toplista címe

2012. június 27.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Fight Club (1999)
Harcosok klubja
David Fincher dráma, krimi, thriller 2089 4,6 Ez a film egy megfeszülő ököl, egy pattanásig feszült idegszál. Fincher lenyűgőző filmes látásmódja ezzel az erős sztorival találkozva csodagyereket hozott a világra.
2 Taxi Driver (1976)
Taxisofőr
Martin Scorsese dráma, krimi, thriller 1261 4,4 Az "Utca" hiteles megjelenítése. A film a robotolós melósok és a javíthatatlan városlakók örök barátja.
3 Chronicle (2012)
Az erő krónikája
Josh Trank dráma, sci-fi, thriller 512 3,4 Engem ez a film nagyon betalált, konkrétan kikészültem a végére. A főszereplő srác nagyon adta, de ami még inkább, az a film kézikamerás megjelenítése, de nem lövök le poént inkább, tessék megnézni.
4 Scott Pilgrim vs. the World (2010)
Scott Pilgrim a világ ellen
Edgar Wright akciófilm, fantasy, vígjáték 664 3,5 A mozgóképes médium minden lehetőségének csodálatos kiaknázása derűs és kicsit sem bugyuta humorral, fasza stílusérzékkel. Szívemnek nagyon kedves mindenféle animációs betét ilyen jóféle beépítése élőszereplős filmbe. Okosan vidám film.
5 Matchstick Men (2003)
Trükkös fiúk
Ridley Scott dráma, krimi, thriller, ... 435 3,8 Ütős film, erős dráma, erős alakítások. Amikor Cage még jó úton járt...
6 Magnolia (1999)
Magnólia
Paul Thomas Anderson dráma 432 3,9 Nehéz végig feszültséget tartani a több szálon futó mozikban, de Anderson mester úr ugye könnyen veszi az akadályt. Tom Cruise egetrengetőt alakít, film végén leborultam előtte.
7 A Woman Under the Influence (1974)
Egy hatás alatt álló nő
John Cassavetes dráma, szerelmi történet 182 4,4 A kedvenc rendezőimnél említett kompozíciók adta feszkó, zseniális.
8 Pusher (1996)
Elátkozott város
Nicolas Winding Refn dráma, krimi 289 4,1 Megint a mocskos "Utca"...
9 Red Dragon (2002)
A vörös sárkány
Brett Ratner dráma, krimi, thriller 901 3,8 A kedvenc "amcsi-pszichopata-gyilkos" krimim. Norton belemélyedése a beteg agyakba borzongató izgalmat ad, miközben érezzük, hogy hajszálnyira egyensúlyozik közben ő maga is ettől a tébolytól. A folyamatos egyensúlyozgatása az épelméjűség és a pszichopatizmus között a fotelbe ragaszt.
10 Contraband (2012)
Csempészek
Baltasar Kormákur krimi, thriller 286 3,1 Egyszerű heist movie, de szemet gyönyörködtetően van összerakva. Nagyon bejönnek az ilyen jól vágott alvilági pörgések, amiben egy mp-re 45 vágókép jut, és erre a filmre nagyon ráéreztek a készítők.
11 Ocean's Eleven (2001)
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
Steven Soderbergh akciófilm, krimi, thriller, ... 1182 3,9 Gyönyörű színek, elegant stílus, jó zenék, mindenki halálprofi és halállaza, mi kell még?
12 Desu nôto (2006)
A halállista
Kaneko Shusuke horror, krimi 177 3,4 Nekem az anime-sorozat jön be, csak azt nem lehetett választani. Életemben soha nem láttam ennyi rafkót és cselszövést, egy rész konkrétan többet tartalmaz, mint az összes Columbo-, Sherlock- és Poirot-rész összesen.

Rendezők

2012. június 27.

# Rendező Megjegyzés
1 David Fincher Sajnos napjainkra Dávid úr igencsak elsorvadt, de a Fight Club miatt nálam ő van az élen. Fincher eszköztára, amiben helyet kap többek közt a magömlesztő világítás, a minden részletre kiterjedő látványtervezés és a különböző látványtrükkök (3D animáció, vágás, stb.), elámít precizitásával és stílusosságával. A filmjeiben-klipjeiben hozott romlott és koszos hangulatoknak nincs párjuk.
2 Paul Thomas Anderson A mester úr mindenféle szakmai oktatás nélkül tört a csúcsra, az pedig csak hab a tortán, hogy filmjeit íróként is maga jegyzi. A drámai filmek szakértője, a feszültségadagolást és a karakterek kibontását zseniálisan viszi végig.
3 Nicolas Winding Refn Fájóan pontosan jeleníti meg az "Utca" és az "Éjszaka" világát, a maga koszos és kegyelmet nem ismerő valóságában. A Drive-nál szerintem ez a vonal megtört, de a remény hal meg utoljára.
4 John Cassavetes A kompozíció mestere, akinek eddig egyetlen filmjét láttam (Egy hatás alatt álló nő), de az úgy letaglózott, hogy örökös tagságot nyert vele a szívembe. Csupán a beállítások olyan feszültséget teremtenek, hogy levegőt venni elfelejtek.
5 Martin Scorsese Műfaji sokszínűsége és epic filmjei okán, többet felesleges is írnom szerintem.