Simpleton Larry

Tapasztalat: 1877 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 1927
Regisztráció: 2012. január 15. (11 év)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Everything Everywhere All at Once
Minden mindenhol mindenkor
5 2022-12-28 3,8
(271)
Spider-Man: No Way Home
Pókember: Nincs hazaút
3 2022-03-14 3,6
(352)
Turning Red
Pirula panda
4 2022-03-14 3,4
(113)
Ready or Not
Aki bújt
4 2021-11-26 3,2
(296)
Bill & Ted Face the Music
Bill és Ted: Arccal a zenébe
2 2021-11-26 2,8
(68)
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Három óriásplakát Ebbing határában
5 2021-11-26 4,4
(953)
Midnight Mass
Mise éjfélkor
4 2021-11-26 4,0
(73)
Dune: Part One
Dűne
3 2021-10-17 3,9
(522)
The Lobster
A homár
3 2018-09-03 3,8
(528)
American Animals
Amerikai állatok
4 2018-09-03 3,7
(80)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nagyon üdítő volt, hogy a készítők semmilyen tekintetben nem engedték magukat a megszokott határok közé szorulni. (És mindezt mennyi pénzből!)
A teljes szereplőgárda remekelt, de úgy érzem, Michelle Yeoh és Ke Huy Quan mellett nem kap elég említést Stephanie Hsu, pedig hű, de megérdemli ő is, sőt.

2022-12-05 13:23:28 [Tévésorozatok] Simpleton Larry #4187

Anno mikor a Dark véget ért, az volt a benyomásom, hogy ez a sorozat okosabbnak tűnik a felszínen, és ha kicsit megkapirgálnánk, beleásnánk magunkat, akkor belebotlanánk hibákba, de mivel elég jól leplezte ezt sorozat, így nem volt szívem felhánytorgatni neki az ilyeneket. Ezt csak így előszóban, ha már ugyanabból a forrásból származik az
1899
Azt kell, hogy megállapítsam, hogy ha a második évaddal kezdeném a sorozatot, semmivel nem tudnák kevesebbet, mint azok, akik végignézték az elsőt. Ezzel nem feltétlen lenne baj, ha kapnánk élményeket, érzelmeket, ha már információt nem. De sajnos, egyrészt mivel a tét nem igazán tiszta, sőt, egyre inkább homályos, vagy sőt, egyre inkább úgy tűnik, hogy kicsi vagy nem létező, így izgulni nem nagyon tudunk min. Másrészt mivel mindenki vagy egyenesen unszimpatikus, vagy minimum gyanús, így szurkolni sincs kinek. (Bár a sorozat megpróbál később megváltani egy rakás karaktert, akik előtte nem resteltek volna legalább szándék szintjén borzalmas dolgokat elkövetni, amiket a készítők vérszegénység híján nem engednek meg nekik.) Így aztán csak nézzük a történéseket, amikről nagyjából az első öt percben elhintett szinkronpoháremelés óta meg tudjuk saccolni, hogy nem történnek meg, és nem tudjuk, hogy miért érdekeljen, amit látunk.
Reméltem, hogy ezúttal nem három évadra nyújtják a történetet, hanem megkapunk mindent egy évadban, de végülis lehet, hogy igazam lesz, csupán az az egy évad a harmadik lesz.

2022-11-28 12:39:29 Black Adam (2022) Simpleton Larry (?) #3

Annyira.... középszerű. Ötlettelen, ezerszer látott darabokból, közönségkutatások mentén összerakott felejthetőség. Kellett ez? Adott hozzá a világhoz bármit vagy csak rabolta a néző idejét?
Mikor fog végre a DC tehetségeket is leszerződtetni, valamint hagyni őket dolgozni szabadon ahelyett, hogy tárgyalótermekben összeállított listákat pipáltatnának ki velük? De legalább végig lenne gondolva az a lista! Miért pont egy olyan szuperhőst választanak, aki ideje nagy részét elmosódott szélvészként töltené, hogy aztán utólag kapjanak észbe és kelljen a jeleneteibe lassításokat rakni, nehogy elfelejtsük, hogyan is néz ki? És ráaggatni, hogy szuperintelligens, de feladatul adni neki, hogy ugyanazt a bárgyú mosolyt tartsa arcán függetlenül attól, hogy éppen vicceskedik vagy egy sűrűn lakott várost szed darabjaira, miközben antihősünk éppen tömeggyilkol? Vagy hogy egy olyan rátermett csapatot küldenek egy harmadik világbeli országba, hogy onnan egy robbanékony egyént begyűjtsön, amiben nincs egyetlen személy, aki ismerné a deeszkaláció fogalmát?
Őszintén, még ha csak vasalás mellé tenné is be az ember magának, hogy háttérzajként szolgáljon, akkor is találna megfelelőbbet.

2022-10-09 14:54:08 [Tévésorozatok] Simpleton Larry #4181

Oké, szóval Rings of Power.
Ilyen lehet az, amikor adva van egy rakás pénz és egy rakás tehetséges ember, de a lényeges pozíciókban sajnos... mondjuk úgy, tájékozatlan emberek ülnek. Mert hogy tagadhatatlan, hogy van mit dícsérni a sorozatban. Bőven. De ha nincs jól megírva, akkor eltékozolt. Márpedig nincs jól megírva. Gyakorlatilag az az ember benyomása, hogy a készítők nem igazán értették, hogy mitől is LotR a LotR, ezért lemásolták azt, ami szerintük azzá teszi. A hangzatos, pátosszal telt, szenvedélyes kamerábabeszélések, gyönyörű tájak, képek, belassítással dramatizált képsorok, tündék, törpök, mittomén. De ami mögötte van... jaj. Tán semmi.
És ez az utolsó előtti rész volt az, ahol mág tényleg nem lehetett tovább bírni kínos röhögés vagy jajgatás, fejfogás, értetlenség nélkül. Mert azt még el tudnám engedni, hogy egy rakás hobbit fog versenyt sétálni kétszer olyan hosszú léptékű szereplőkkel, akik tán teleportálni is tudnak és jókora előnyük van. De olyan vágás előzi azt meg, ami elképesztő. Néhány varázslónak látszó tárgy lángba borítja a táborukat, és csupán ennyit látunk, aztán meg szomorú, sokkolt félszerzeteket. Azt nem, hogy a varázslószerűségek közben mit csinálnak. Lelépnek? Vagy csodálják remekbeszabott terrorizmusuk eredményét? Fogalmunk sincs. Lehet, hogy még mindig ott állnak. A kamera nem tartotta érdekesnek megmutatni, hogy ez a pár lény, aki igencsak veszélyt jelent szereplőink számára, az mit csinál vagy hol van.
De ennél is bántóbb az, amit sokan üdvözöltek, hogy megjelenik a Balrog, jócskán idő előtt (éppen csak néhány száz esztendő különbséggel, de nem ez bánt benne) aki ezáltal már nem a mértéktelenség, kapzsiság eredményére figyelmeztet bennünket, hanem ebben a történetben arra int bennünket, hogy szövetségeseinket, barátainkat segíteni a bajban nem vezet jóra. (És most abba nem megyek bele, hogy számunkra ez miért lehet különösen jelentős mondanivaló, tekintettel jelen külpolitikai helyzetünkre.)
Nem jó sorozat ez, nagyon nem, hiába szép, hiába fektetett bele munkát a CGI részleg, pénzt Bezos.

Számomra furcsább, hogy én vagyok a helyzetben a furcsa, mert harminc rántotta után a harmincegyedik rántottát is öröm és ujjongás övezi, míg én halkan megjegyzem, hogy kezd unalmassá válni a menü.

előzmény: Hege (#29)

Kevés vajon apróra vágott fokhagymát főzni kakukkfűvel és rozmaringgal, és arra önteni a felvert tojást.
Pikáns, tán ízletes is akár, de továbbra is ugyanúgy rántotta, mint amit már napok óta eszel, hol így, hol úgy.
Néha nem elég csupán vadítani, kiegészíteni, újítani az alapreceptet. Néha már szeretnél mást is enni.

2022-08-16 10:48:42 [Tévésorozatok] Simpleton Larry #4167

Szerintem elbúcsúzhatok a Westworld-től, akár lesz még évad, akár nem. (Márpedig eléggé finálé íze volt az utolsó perceknek, bezárta a kört.) Mi volt ez az évad? Kinek szólt? Mit mondott (olyat, amit előtte még nem)? Azt kell, hogy mondjam, pocsék volt.
Bár régen volt már az első évad, de úgy rémlik, hogy ott még kaptunk válaszokat. Nem feltétlen könnyen, sokszor a sorok közé rejtve, de kevesebb volt a megválaszolatlan kérdés, mint a megválaszolt. Illetve talán találóbb azt mondani, hogy amire nem kaptunk választ, az szándékosan történt így. Most viszont...? Egy rakás kérdés, egy rakás részlet, amivel látszólag nem akartak foglalkozni az írók, hanem pakolták elénk a következő jelenetet, és csak az orruk alatt dünnyögték, hogy ne oda figyelj, az nem lényeg. Nem lényeg, hogy a lány semmit nem ért el azzal, hogy a városba behatolt. Nem lényeg, hogy Doloresnek semmi hatása nem volt arra, ami történt vele. Egy golyóbisban töltötte a napjait, és abszolút nem volt beleszólása abba, hogy az a golyóbis hol van és ki mit csinál vele. Nem lényeg, hogy a robotok a robotokká tett emberekről még mindig, mint a "ti fajtátok" beszélnek, és nem akarja vizsgálni, hogy áll-e még ez. Nem lényeg, hogy egy kihalt világban hagyott számítógép nem fog örökké működni magától, hogy évei meg vannak számlálva. Nem lényeg, hogy egy igencsak fejlett "faj" egy városnyi népességgel az irányítása alatt képtelen megállítani néhány betévedő lázadót. Ezekkel mind nem vagyunk hivatottak foglalkozni, mert az alkotók valami mással próbálják lekötni az agyunkat, de nem világos, hogy mi is az a más, vagy miért érdemesebb a figyelmünkre.
Az pedig valószínűleg sajnos a pandémia átka, hogy egy igencsak néptelen világban töltötte az idejét a sorozat. Sosem tűnt élethűnek, hogy egy népes nagyvárosban mindig nagyjából ugyanannyi, még éppen nem sok, de nem is kevés, és mindig egyenletesen eloszló népesség tapasztalható.
Meghasonlott és kihagyható évad volt ez is. Bár még mindig ajánlanám másoknak a sorozatot, de azt hiszem a második évaddal bőven befejezhető a megtekintése egy új néző számára.

"Csak azért van benne, hogy benne legyen, mert most ez a kötelező."
Sokáig pedig fehér férfi volt szinte kötelezően a főszereplő minden filmben, mert "az volt a kötelező" vagyis arra volt kereslet - illetve a befektetők így érezték biztonságosabbnak. Még ebben az állítólag hiper-pc világban is hamarabb teremtődik pénz arra a filmben, aminek nem nő a főhőse, de ez nem baj, hanem az a baj, ha az, "mert most ez a kötelező." Hát jó. Illetve, ha mondjuk egy film történetének valamely kissebbség is része, akkor meghívják esetleg egy tagját is annak a csoportnak, nem pedig olyanok fogják megmondani, hogy milyen is olyan emberként élni, akik sosem tapasztalták, akkor ez is baj. Hát jó. De abban egyet értek, hogy erről márpedig - szemmel láthatóan - beszélni kell, mert egyesek számára nem világos, hogy miért is van így, milyen célt szolgál ez. De ez talán nem szorosan kötődik ehhez a filmhez, hanem inkább általánosságban a kultúrához.

--
Áthelyezve a(z) Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore topikból.

előzmény: Gruden Gergo (#26460)

2022-04-22 11:16:20 [Tévésorozatok] Simpleton Larry #4058

Erősnek erős, de ugyanakkor az, amivel nem foglalkozik a sorozat, az érdekesebb, mint amivel igen. Mondjuk általában egy jó scifire ez a jellemző, hogy a részleteibe bele tudod ásni az agyadat, és akár napokig járatni rajtuk még akkor is, mikor egyébként maga a mű annyira nem tárgyalja.
Mit jelent önkíméletből létrehozni egy személyt, akivel utána osztozol a testeden? Mentesít-e bármi alól? Nem ugyanúgy a teljes észlelt időt ugyanazokkal az érzésekkel, gondolatokkal telve töltöd? Mennyivel másabb a megkérdezése nélkül hozni őt létre, mint egy "rendes" újszülöttet? Mit jelent "megölni," amikor készen állsz újra teljes életet élni? Nincs-e neki is ugyanannyi joga a teljes élethez? Mi történik, ha egyikőtök bűnt követ el? Hogyan lehet büntetni anélkül, hogy a másik is büntetést szenvedjen?
Miért olyan engedelmes minden munkavállaló? Miért nem mond sohasem senki nemet? Mi történne, ha megtenné? Azt kell-e gondolnunk, hogy mindegyikük könnyen manipulálható voltáért lett kiválasztva vagy abuzív kapcsolatokon ment keresztül, és emiatt nincs hozzászokva az ellenkezéshez? (Ez utóbbi sem Helly, sem - mint kiderült - Irving esetében nem tűnik adottnak, mégis az utóbbi az egyik leglelkesebb alkalmazott sokáig, és az előbbi is, bár rebellis, ugyanakkor aláveti magát a büntiszobának viszonylag önként.)

Ezek mellett azok a rejtélyek és csavarok, amikre a sorozat a játékidő nagy részét szánja, annyira nem is tűnnek érdekesnek. (A finálé nagy része konkrétan kiszámítható volt előre - főként a cliffhangeres lezárás - még ha valóban feszült is volt.)
De tulajdonképpen nem is kell, hogy jobb legyen, elég, hogy teljesen kompetensen van kivitelezve az egész.

előzmény: Ubul (#4057)

Kicsit féltem, hogy akadály lesz a korbeli különbség (cca. 10 évvel előztem meg a főszereplőt) de hamar berántott. Szórakoztató, pörgős, mulatságos.
Nem vitatom, hogy elsődleges közönsége a lányok, de mivel ez a ritkább, ez inkább erőssége. (És nem nagyon van létjogosultsága, hogy egyszerre idegenkedjünk a lányos termékektől, valamint aztán problémázzunk, hogy mennyire másképp gondolkoznak és nem értjük meg őket, ha egyszer mi vetünk el minden alkalmat, hogy a nézőpontjukból láthassuk a dolgokat, empatizáljunk velük.)

Összes komment...