Simpleton Larry

Tapasztalat: 1876 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 1901
Regisztráció: 2012. január 15. (10 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Spider-Man: No Way Home
Pókember: Nincs hazaút
3 2022-03-14 3,6
(304)
Turning Red
Pirula panda
4 2022-03-14 3,4
(87)
Ready or Not
Aki bújt
4 2021-11-26 3,2
(289)
Bill & Ted Face the Music
Bill és Ted: Arccal a zenébe
2 2021-11-26 2,7
(66)
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Három óriásplakát Ebbing határában
5 2021-11-26 4,4
(938)
Midnight Mass
Mise éjfélkor
4 2021-11-26 4,0
(65)
Dune: Part One
Dűne
3 2021-10-17 3,9
(484)
The Lobster
A homár
3 2018-09-03 3,8
(519)
American Animals
Amerikai állatok
4 2018-09-03 3,7
(79)
Annihilation
Expedíció
2 2018-03-25 3,5
(483)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

"Csak azért van benne, hogy benne legyen, mert most ez a kötelező."
Sokáig pedig fehér férfi volt szinte kötelezően a főszereplő minden filmben, mert "az volt a kötelező" vagyis arra volt kereslet - illetve a befektetők így érezték biztonságosabbnak. Még ebben az állítólag hiper-pc világban is hamarabb teremtődik pénz arra a filmben, aminek nem nő a főhőse, de ez nem baj, hanem az a baj, ha az, "mert most ez a kötelező." Hát jó. Illetve, ha mondjuk egy film történetének valamely kissebbség is része, akkor meghívják esetleg egy tagját is annak a csoportnak, nem pedig olyanok fogják megmondani, hogy milyen is olyan emberként élni, akik sosem tapasztalták, akkor ez is baj. Hát jó. De abban egyet értek, hogy erről márpedig - szemmel láthatóan - beszélni kell, mert egyesek számára nem világos, hogy miért is van így, milyen célt szolgál ez. De ez talán nem szorosan kötődik ehhez a filmhez, hanem inkább általánosságban a kultúrához.

--
Áthelyezve a(z) Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore topikból.

előzmény: Gruden Gergo (#26414)

2022-04-22 11:16:20 [Tévésorozatok] Simpleton Larry #4058

Erősnek erős, de ugyanakkor az, amivel nem foglalkozik a sorozat, az érdekesebb, mint amivel igen. Mondjuk általában egy jó scifire ez a jellemző, hogy a részleteibe bele tudod ásni az agyadat, és akár napokig járatni rajtuk még akkor is, mikor egyébként maga a mű annyira nem tárgyalja.
Mit jelent önkíméletből létrehozni egy személyt, akivel utána osztozol a testeden? Mentesít-e bármi alól? Nem ugyanúgy a teljes észlelt időt ugyanazokkal az érzésekkel, gondolatokkal telve töltöd? Mennyivel másabb a megkérdezése nélkül hozni őt létre, mint egy "rendes" újszülöttet? Mit jelent "megölni," amikor készen állsz újra teljes életet élni? Nincs-e neki is ugyanannyi joga a teljes élethez? Mi történik, ha egyikőtök bűnt követ el? Hogyan lehet büntetni anélkül, hogy a másik is büntetést szenvedjen?
Miért olyan engedelmes minden munkavállaló? Miért nem mond sohasem senki nemet? Mi történne, ha megtenné? Azt kell-e gondolnunk, hogy mindegyikük könnyen manipulálható voltáért lett kiválasztva vagy abuzív kapcsolatokon ment keresztül, és emiatt nincs hozzászokva az ellenkezéshez? (Ez utóbbi sem Helly, sem - mint kiderült - Irving esetében nem tűnik adottnak, mégis az utóbbi az egyik leglelkesebb alkalmazott sokáig, és az előbbi is, bár rebellis, ugyanakkor aláveti magát a büntiszobának viszonylag önként.)

Ezek mellett azok a rejtélyek és csavarok, amikre a sorozat a játékidő nagy részét szánja, annyira nem is tűnnek érdekesnek. (A finálé nagy része konkrétan kiszámítható volt előre - főként a cliffhangeres lezárás - még ha valóban feszült is volt.)
De tulajdonképpen nem is kell, hogy jobb legyen, elég, hogy teljesen kompetensen van kivitelezve az egész.

előzmény: Ubul (#4057)

Kicsit féltem, hogy akadály lesz a korbeli különbség (cca. 10 évvel előztem meg a főszereplőt) de hamar berántott. Szórakoztató, pörgős, mulatságos.
Nem vitatom, hogy elsődleges közönsége a lányok, de mivel ez a ritkább, ez inkább erőssége. (És nem nagyon van létjogosultsága, hogy egyszerre idegenkedjünk a lányos termékektől, valamint aztán problémázzunk, hogy mennyire másképp gondolkoznak és nem értjük meg őket, ha egyszer mi vetünk el minden alkalmat, hogy a nézőpontjukból láthassuk a dolgokat, empatizáljunk velük.)

2022-02-04 11:47:07 [Tévésorozatok] Simpleton Larry #4031

Érdemes, mert bár az első évad kicsit túlságosan "we live in a society"-ízű, és a második évadban tényleg kicsit gyengélkedik, sokszor találkozik olyannal az ember, amikor egy lezárás annyira pocsék, hogy az egész sorozatot visszamenőlegesen elrontja (khm... GoT) olyannal viszont szinte sosem, amikor a lezárás annyira helyén van, hogy visszanézve még a gyengébb részek is mintha helyükre kerülnének, feljavulnának - márpedig a Mr. Robot lezárása ilyen.

előzmény: ChrisAdam (#4024)

Nem rossz és néha tud is mondani valamit, amikor éppen nem akar nagyon mondani valamit.
(A férfi főszereplő elmélkedései a hitről illettek volna kifejezetten inkább egy kamasz szájába, mert annyira tutimegmondósak.)

2021-10-23 22:43:26 Dune: Part One (2021) / Dűne Simpleton Larry (3) #24

Második megtekintés után még mindig hármas, de tudok mondani olyat ami tetszett: klassz, hogy annyi fizika szorult bele, hogy megjelenik, ahogy a homok rezgés hatására folyadékszerűen kezd el működni. És az is jó pont, hogy az öltözékeknek a hölgyeken nincs "boobplate" változata (bár ez alacsony léc.)
Ami jobban zavar, az a pajzs, és mostmár jobban értem, hogy akiknek ez az első találkozása a művel, az miért nem érti, hogy minek vannak. A film alapján ugyanis a pajzs maximum gyors kardvágásokat véd (bár ezt a koreográfia teljesen figyelmen kívül hagyja, és aszerint enged át vágást/szúrást, hogy éppen mit szeretnének a készítők) miközben a lövedékeket csupán lelassítja, de mi értelme ennek, ha miután áthatol a pajzson, ugyanúgy célt ér? (Pl. kábítólövedék, bombák) És sehol nem hangzik el, hogy a lézer és a pajzs találkozása nukleáris detonációt vált ki, sőt, a lézert nagyon is liberálisan használják ahhoz képest, hogy az irodalom szerint a látatlanban pásztázással bármikor megsemmisíthetnek mindent pár mérföldes körzetben, ha véletlen útjába akad egy olyan ember, akin aktivált pajzs van - ami egy harcmezőn nem olyan valószerűtlen.
Fergusson másodjára jobban tetszett, viszont Chalemet továbbra is rossz választásnak tűnik. A srácon sosem látni pozitív érzelmeket, még a haveri ölelések is kilógnak. Nem tudok nem úgy tekinteni rá, mint egy sértődött kamaszra, minden megszólalása, hangneme, mozdulata ezt súgja, miközben Paul eredetileg még kamasznak is igencsak koravén. Nem gondoltam, hogy ebből a gárdából pont Momoa fog kiemelkedni, de no, így történt.
És Arrakeen városa miért néz ki úgy, mint egy félig elsüllyedt, barnára festett csillagromboló alja?
Marad a hármas.

2021-10-17 20:23:38 Dune: Part One (2021) / Dűne Simpleton Larry (3) #12

Látványos. Nagyon látványos. Baromira látványos. Gyönyörűen fényképezett. Szép. Minden alárendelt a látványnak, vitathatatlanul. A szemem lubickolt, viszont a szívem, a fejem unatkozott. Nem éreztem különösebb megrendülést, ha elhullott valaki, izgalmat, mikor épp veszélyben voltak. A zene sosem hagyott nem hogy kérdést, de menekülést sem az ügyben, hogy éppen mit kellett volna éreznem, viszont a forgatókönyv, az alakítások nem tudták kiváltani azt - ez utóbbi gyanítom, hogy a rendezésnek köszönhetően. És ha már mindent a látványnak rendelünk alá, akkor a jelmezek és a díszletek is kaphatnának akkora figyelmet, mint a beállítások, mert eléggé zavaró, hogy minden műanyagnak látszik a karaktereken, a helyszínek pedig egyhangúan brutalisták.

2021-02-15 11:13:18 [Ha brit humor, akkor... ?] Simpleton Larry #11

A bit of Fry & Laurie, meg Alas Smith and Jones.
(A Black Books meg az IT Crowd nagyon tetszett anno, de már nehéz úgy nézni, hogy ne jusson folyton eszembe Graham Lineham, meg a problémás gondolatai.)

Ez eléggé más volt, mint amire a trailer alapján számítani lehetett. Nem azt mondom, hogy rossz, de elég sokan lesznek csalódottak, joggal.

Érdekes számomra a sok magyarázat, hogy minek is szimbóluma a film (és egyre inkább tűnik úgy, hogy pusztán, mint szimbólum működőképes), mert mi van, ha már ott elakadtam, hogy miért küldik be a sokadik csoportot a legeslegmélyébe a zónának, ha egyszer minden alkalommal kudarcba fullad a dolog? Hol van a procedúra, ahol mondjuk egy embert, kötélen, védőfelszerelésbe küldenek be, először mondjuk csak pár méterre, pár percre, mintákat gyűjteni, hogy utána vissza tudják húzni, és onnan haladni egyre bentebb, egyre hosszabb ideig, egyre nagyobb csoporttal? Nem ezt diktálná a józan ész?

Összes komment...