csabaimate

2023-08-12 12:11:41 Asteroid City (2023) csabaimate (3) #15

Wes Anderson túltolta a Wes Anderson-stílust, ez egy üres ujjgyakorlat, amiben a rendező védjegyei még erőteljesebben jelennek meg. Viszont számos témába belekap az önkényesen metaszintekre polcolt cselekmény: gyász, alkotás, színészet, hidegháború, atomfenyegetettség, műanyag 50-es évek és paranoia. Egyik témát sem fejti ki igazán, emberi mélysége pedig így nincs a filmnek.

kurva jó film. imádom ezt a műfajt. Sean Penn karaktere rohadt jó feelt hoz, és amúgy ez az a film, amiben Nicholas Cage is statiszta

2017-12-31 02:03:29 Rebel in the Rye (2017) / Salinger csabaimate (3) #1

Letöltöttem torrentmoziból, mert kíváncsi voltam, itthon nem fogjuk látni, a poszt-Weinstein-korszakban pedig már csak Kevin Spacey miatt sem. Közepes film, pedig a sztorit majdnem jól fogja meg, de azért sokszor összecsapott és fantáziátlan.
Ott van a Rozsban a fogó (az öregebbeknek Zabhegyező), egy végtelenül fantáziadús regény, ehhez képest a filmnek annyit sikerül csak, hogy visszhangozza a mondatokat. Pedig a háborús vonal és a regénycselekmény között adja magát a párhuzam -- ezt Kenneth Slawienski monográfiája hangsúlyozza is, és elvileg ez alapján készült a biopic. Csak hogy nem sikerül fogást találni rajta.

Nagyon rossz.

2015-08-03 12:34:42 Blindness (2008) / Vakság csabaimate (?) #19

A könyvet szerettem, úgy tűnik, a filmet nem fogom megnézni. Már a trailer is elrettentett.

A könyv sokkal jobb, a végével együtt is.

2014-04-03 11:02:46 Észak és dél gyermekei (2014) csabaimate (?) #14

Engem a vágás fogott meg, főleg a gyors képsorok, azok nagyon profik voltak, nagyon hatásosak. Nagyon jó zenék voltak benne, bár néha, amikor ötmásodpercenként változott a dal, amit hallasz, olyan volt, mint amikor a CD-lejátszót léptetgeted.
BonnyJohnny, nem épp Gáti Oszkár, lehet, hogy még egy kamaszgyerek hangját hallod, de ez nem baj, én inkább a szöveg nyelvi ügyetlenségeire hívnám fel a figyelmet. Gondolom, szerény technika állt rendelkezésre, ami nem is rögzíti a hang teltségét. Mindenesetre én javaslom, hogy következőnek kerüljön a hanghoz egy kis basszuskiemelés, esetleg mélyítés, plusz visszhang. És máris teltebb hangú narrátort kapunk.
Tetszett, hogy a vége megfogalmazott valamit, valahova mégis kilyukadt a történet.
Az elején nem jegyeztem meg, ki az a néger kislány, hogy ő a Jenny, én teljesen két karakternek vettem, és vártam végig, hogy a néger kislány bekapcsolódjon a történetbe... Na mindegy, én hibám.Fura volt, hogy az elején fekete bőrű azt szőke kék szemű :D

Amikor Latham Coleról kiderül, hogy Butch testvére, és a fiú nem tudja, ki az ellenségem ki a barátja, majdnem megöli a nagybátyját, megörültem, hogy végre beindul a sztori. De nem indult be. A vége nagyon elnyújtott volt már, 100-120 perc elég lett volna ebből a filmből. A keret - öreg indián - is felesleges volt.
Johnny Depp tetszett, a látvány is jó volt, de a végső vonatos üldözés borzasztóbb, mint bármi, amit mostanában láttam. Nézhető, egyszer.

2013-05-30 21:33:03 Onegin (1999) / Anyegin csabaimate (?) #6

jesi, az angol nyelvű levél még semmi... a tavasz tizenhét pillanatában cirill betűkkel vannak írva a náci akták :D

ChrisAdam, beszélgethetsz vele, vár ebédre... Mondja a végén: I've got some friends for dinner...

2013-03-24 00:16:49 The Rum Diary (2011) / Rumnapló csabaimate (4) #26

csak engem idegesít borzasztóan, hogy minden irodai jelenetben folyamatosan csörög a telefon?

2013-03-04 00:33:35 Cry-Baby (1990) csabaimate (2) #9

Hát... 20%

2013-03-02 18:51:32 Állami áruház (1953) csabaimate (?) #33

Félre kell rakni az ilyen filmeket, mint a régi, aktualitását vesztett hazugságokat. Végülis ez olyan, mintha Az akarat diadalát néznénk, és ámulnánk rajta - ez is ugyanolyan propagandafilm, csak hízelgősebb, simogatósabb.
Nem kell szidni sem - volt, elmúlt, hálistennek.

2013-02-23 10:42:19 Memento (2000) / Mementó csabaimate (?) #47

Na... értem én az egészet, de azért pár dolog sántít:
- hogyan emlékszik Lenny arra, mi történt a Sammy-vel (illetve, ahogy később kiderül, ez saját maga), ha akkor már elvesztette az emlékezőtehetségét?
- amikor megy az autóban a végén, eszébe villan, ahogy a feleségével fekszenek az ágyon - erre hogy emlékezik?
- miután a feleségét (ezek szerint) véletlenül megöli az injekciókkal, hogy kerül arra a városrészre stb?
- hogy nem kapja el a rendőrség? hiszen vagy két-három embert megölt!

Egy családos csóka beleszeret a lánya barátnőjébe és állandóan róla fantáziál, még gyúrni is elkezd, hogy tessen neki, illetve rákap a fűre... Ennyit tudtam a filmről és egy vígjátékot vártam. Hát nem... :) De jó volt.

jo21: Az amerikai álom... nem feltétlenül illúzió. Más a mentalitásuk, aminek megvan az előnye is. Más történelem, más kulturális háttér, más vagyoni, társadalmi, világpozícióbeli helyzet.

2012-08-03 16:56:25 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] csabaimate #15201

****

--
Áthelyezve a(z) Alexander topikból.

Nagyon jó film. Sztich, szerintem nem lehet hiányérzete a nézőnek, azért több a második fele a filmnek,m ert egyre több legenda jelenik meg a színen stb.
Beyobcé nagyon jól énekelt, de a többi felvétel is jó volt. Kár, hogy nem nagyon vetítették ezt itthon. A Csillogó fekete lemezek magyar cím kicsit félrevezető, mert ugye az Illés Little Richard c. dalának egy sora ez, Little Richardról pedig nincs szó a filmben.

2012-06-25 08:36:08 Nineteen Eighty-Four (1984) / 1984 csabaimate (?) #21

gomez1000-nek
Olvasd el a könyvet! :)

Nem vicc, de az eksztázis szó 'ksz'-szel van, nem x-szel. :) Nem véletlen az angol szóban: eCStasy.

Akit pedig érdekel a valós háttér, annak ezt a rövid cikkrészletet ajánlom (forrás: zene.net)

A rádió egy bizonyos Ronan O’Rahilly agyszüleménye volt, a Caroline egy nemzetközi vizeken horgonyzó hajó fedélzetéről sugározta adását. Egy hétre rá a főposta kampányt indított a beszüntetésére, de május 12-én a Radio Atlanta is megkezdte adását, majd júliusban a Caroline-nal egyesülve létrehozták Caroline Dél és Észak (a bázis a Man szigeten volt). Más sebtében összeverbuvált állomások is gyorsan átvették a példát, hajókról vagy elhagyott katonai bázisokról közvetítették adásukat. Decemberre a ma már népszerű Radio London is belépett az éterbe.
"A kalózok az igazi kalandokat szimbolizálták” - emlékszik vissza Nigel Chapman (alias Skull), aki a Radio Caroline DJ-je volt az 1970-es években - "Volt hogy heteket töltöttünk el egy hajó fedélzetén, és még fizetést sem kaptunk. Viharos időben adást közvetíteni egy hajó fedélzetéről, hát az aztán kaland volt a javából.”

A BBC-vel ellentétben, ahol szó szerint ragaszkodni kellett a szöveghez és a játszási listához, a Caroline és a többi kalózcsatorna élvezte a tilalom nélküli beszédet és zenét, átvették a vadító amerikai stílust. Két éven át ők uralták az étert, a hallgatók száma több millióra volt tehető, amikor az olyan Dj-k, mint Stuart Henry és John Peel először mutatott be olyan klassz bandákat, mint a Cream vagy a Pink Floyd.
"Az intézményellenes mozgalom részeivé váltak.” - mondja Ozzy Osbourne - "Az ágyban feküdtem és a kis tranzisztoros rádiómat a fülemhez szorítottam. Az adás minősége pocsék volt, de sajnos abban az időben ez volt az egyetlen lehetőség arra, hogy normális zenét halljunk. Olyan volt ez az egész, mint a drog. Valami, amit nem szabadna csinálni, mégis mindenki csinálja.”
Jó pontnak számít, és érdemes megemlíteni, hogy John Peel (igazi neve John Ravenscroft), akinek a show-ját, ’The Parfumed Garden’-t (Az illatos kert) szinte mindenki hallgatta, nem folyt bele abba a drogkultúrába, ami a legjobban kedvelt zenéjét övezte. "Nem nagyon drogoztam,” - mondja - "mert nagyon rosszul lettem tőle, és azt hiszem nem ez az érzés a drogozás lényege.”
A kalózrádiók nagyon gyorsan kivonultak a köztudatból, amikor 1967. augusztus 15-én kiadták a Maritime Broadcasting (Offences) Bill-t (a sugárzási jogot megsértők elleni vádiratot). A vádirat megszületése után a kalózrádiók egy csapásra megszűntek. Csak a Caroline szegült ellen a szabályoknak egészen 1968 márciusáig, amikor is az állomást leállásra kényszeríttették. A Radio One, a BBC megkésett válasza a kalózoknak, hat héttel azután kezdte sugározni adását, miután a Maritime Bill-ből törvény lett. A kalóz DJ-k legtöbbjét átcsábították a most már hivatalosan működő rádiók. Ezzel egy igazán csodálatos korszak ért véget.

Szerintem nagyon jó film. Bár hiányoltam belőle a Beatlest és a Rolling Stonest, na meg néhány anakronizmus is becsúszott, pl. a Moody Blues Nights In White Satin c. 1967-es dala (a sztori 66-ban játszódik), vagy Jimi Hendrixtől a The Wind Cries Mary is 67-es.
A vége nem lett a legjobb, de az azért tetszett benne, hogy volt humoros fordulat, a zárás pedig olyan igazi happy end lett, nos, ez szerintem most nem ártott.

2012-06-18 19:59:32 My Valentine (2012) csabaimate (4) #2

Hmmmm. A 2008 GP3 jelű aszteroidán 11,8 perc alatt telik el egy nap. Ott ez egy egész estés film lenne...

Zseniális film, nagyon jó történet és forgatókönyv. Nem válik prédikációvá, de amennyire kell rátapint az akkori egyház és vallási élet visszásságaira, közel hozza a nézőhöz a szereplőket, Szent Ignácot, Néri Szent Fülöpöt. Marha jó... és humoros.
A főszereplő színész pedig fantasztikus, bár nem egy sztárkarakter, annyi bizonyos ;)
Furcsállom, hogy imdb-n csak 7.1 az értékelése. Persze, ezek az amerikaiak.

A trailer alapján egy 4-est megérdemel, de lehet hogy csak azért mondom ezt, mert szeretem Mozartot. Mindenesetre megnézem majd, csak a zene miatt is. Ja, és tetszik a lány rizsporos parókában.

John Rhys-Davies pedig jól hozta Márdokeus szerepét, néhány jelenet - például Eszter és a király nászéjszakája - meglepően jól sikerült.

Szerintem nem volt annyira rossz a film. ChrisAdam, láttad egyáltalán? :)

Hadd helyesbítsek: Johnny Depp NEM ebben a filmben játszik, hanem a hasonló című régi sorozatban!!! Kérem kijavítani. :)

nagyon jó film!!! Miért nem szinkronizálták le??? Szerintem John Lennonnak még ma is van akkora kultusza, hogy érdemes lett volna!

Nekem a vége volt sok, túlságosan zagyvaság volt az a sok verekedés meg minden, szerintem jó film volt, ébren tudott tartani. Bár a modern korba érkező régi ember olyan "Jöttünk, láttunk,visszamennénk"-es volt, de mindegy, szerencsére nem hangsúlyozták túl azt a szálat. A kis Victoria magyar hangja borzalmas volt.

2012-04-09 20:12:38 Ben Hur (2010) csabaimate (1) #7

Egy gyenge olcsó sorozat, Ennyi. Már jól lealáztam az elemzésemben, nem fogom még egyszer . ;)

2012-04-09 20:09:50 Quo Vadis (1951) csabaimate (5) #34

Nekem pont az tetszik benne, hogy olyan, mint egy reneszánsz freskó, az egész film. Főleg, hogy még az Utolsó vacsora is benne van. Én nagyon szeretem a filmet, Isten Lelke megérint, amikor nézem.

Ez kegyeten unalmas volt, a sok színes ház meg az ostoba nénik nem szórakoztattak, hanem felidegesítettek. A cselekmény hihetetlen gyenge. Aránytalan: az utolsó húsz percben végre kibontakozik valami, addig semmi. Nagyobb hangsúly eshetett volna a feltalálóra és Edwardra, az előzményre. Csa "elmegy".

Nekem jobban tetszett volna nem musical formában, de így is nagyon jó volt. Gótikus látványvilág, Johnny Depp sminkje remek. Bonham-Carter pedig nagyszerűen csinálta, váltakozott a megtört, a sátáni, a csábító asszony szerepében. De a kisfiú nyerte az egészet. Szegényt, elképzelni sem tudom, hogy élt tovább... Szerintem rossz volt, hogy Johanna és a lovagja vonala befejezetlen maradt. Na, jó akkora mégsem volt az űr, de azért kezdhettek volna valamit vele.

Johnny Depp nélkül semmi lenne a film. Orlando borzasztó, bár úgy látom, a jóképe elég vlt, hogy megkapja a szerepet, Keira Knightley nem túl nagy szám ott a mellek számítottak (mi a baj azzal), a kalózok nagyon jól ki vannak találva, bár száz év képregénytörténelmére lehet építeni. A többi szereplő jellegtelen, sablonos. Johnny Depp apró gesztusai viszont utánozhatatlanok, a hangja is, elég borzasztó is a szinkron.

Nagyon jó film, de nem szeretem, amikor - arra hivatkozva, hogy nem igazi fordulat stb. - lelövika a végső poént, különböző könyvekben, épp attól jó a film, hogy a néző együt gondolkodik a főhőssel, azonosul vele (ami nekem könnyen ment, mivel egyidős vagyok vele). Jó kis New Wave-es film, a beeat mozgalom hajnaláról.

2012-01-10 22:24:40 Ben-Hur (1959) / Ben Hur csabaimate (5) #56

Az a jó a Ben-Hurban, hogy nem fog rajta az idő. Szerintem hihetetlen modern, nem véletlen, hogy a Star Wars versenyének (Baljós árnyak) is a szekérverseny az alapja. A jó öreg Ralph E. Winter (vágó) még évtizedekig oktatta, hogyan is kell jól vágni - a Ben-Hur segítségével.

Christopher Nolannek alapeleme egy olyan fizikai feltevés, amelyre aztán a film épül, lásd Eredet. Szerintem ettől jó a film, hogy csavar egyet a nézőn. Ettől sci-fi, de az ember mégsem scifiként látja, főleg mert ma már a sci-fi fogalmát a Star Warshoz igazítják.

előzmény: Dynast Grausherra (#160)

2012-01-10 22:18:28 Modern Times (1936) / Modern idők csabaimate (5) #20

Időtlen alkotás. Amikor nézed, fel sem tűnik, hogy nincsenek látványos kameramozgások, színek, se hang, annyira leköt ennek a kisembernek monden mozdulata, az a fájdalmas humor, ami Chaplint a kritikusai szerint "érzelgőssé tette", de szerintem nem így van. Ő volt az, aki megfestette a 20. századot, nem Hitchcock, Tarantino, még csak nem is a depressziós olasz realista filmesek.