Zöldi Miklós

Annak ellenére, hogy élveztem a filmet végig, és sokadik filmként még ajánlnám másnak is, eléggé gyenge 4-es.
A take home message - hogy a gonosz emberek a szegényeket kihasználva gazdagodnak meg - ugyan átjön, de nagyon sok klisével: a három másodperces focis jelenetbe is muszáj bevágni a fél lábbal focizó gyereket... És hogy a szegény emberek mellett az ország, természet is elpusztul, anélkül is átadható lenne, hogy nem raknak be csak egy pillanatkép erejéig csimpánzt, gepárdot, elefántokat.
Hogy akkor most DiCaprio és Connelly, illetve az amerikaiak "jó vagy rossz" karakterek, egyáltalán nem derült ki, végig ellentmondásosak voltak. (Ami alapvetően jó is lehetne, de itt nem volt az. A nő vacilálása fotózás közben, az is elég esetlen volt)

Amúgy nagyon sok jó kép és jelenet van benne, jó zenék, jó alakítások (szerintem Connelly is nagyon jó, nem az ő hibája, hogy rossz szerepet kapott), megható és elgondolkodtató is, de a rendezés rossz. DiCaprio úgy lövöldözget, mint a Ryan közlegény megmentésében Tom Hanks, a gép természetesen naplementében megy le, akár ezután is végigmehetne, de még felállva tapsolnak a bíróságon és meg kell mutatni a síró főhősnőt is!

UI.:Eastwodd az Elcserélt életek című filmje Angelina Jolie-val hasonló dolgok miatt nem jött be. De az több sebből vérzik, ha az hármast kapott, ez a film négyest fog kapni tőlem.