frindli

  • 1
  • 2

Nincsenek benne unalmas, felesleges részek! Elejétől a végéig élvezetes, értelmes, jó és tanulságos film!
A film egyik jelenetében a híres "A vonat érkezése" című filmet (1896) nézik a szereplők!!

Szokásos: jó ötlet, kezdetben figyelemfelkeltő cselekmény, amely - bár nem rögtön az elején - de csakhamar unalomba fordul.

Érdekes a hozzászólásod, mert pont olyan, mint a film: szép is, meg szar is.

előzmény: tomside (#21)

Lenyűgöző, meditatív doksi. Nézzétek meg ti is.

Egyet értünk, sajnos a film semmi pozitív meglepetéssel nem áll elő. Csak egy újabb termék a gyártósorról...

előzmény: somogyireka (#1)

Nekem nagyon NEM tetszett! Az egy dolog hogy NEM álmaim helyszínein forgatták, de az egész egyben nagyon NEM fogott meg. NEM tetszett:
ahogy a kis félénk menősködő fa**ból nagy menősködő fa** lett

Bocs Busmen, de tényleg így gondolom. Bár beismerem valójában nem is bírtam végig nézni, ezt a fajta hányinger keltő stílust ki nem állhatom!

előzmény: Busmen (#15)

Jó nagy B kategória. Manapság a reklámok és a fényképezés is lehet magas színvonalú vagy annak tűnő. El kell kezdeni nézni, hogy rágyere B kategória.

Én azt kívánom, hogy minden embernek úgy oldódjanak meg a problémái, mint ezen film hősnőjének:
vagyis, hogy amikor a legnagyobb szarban vagy, akkor másnap felébredsz és te magad sem érted, hogy, de mégis MINDEN apró részlet rendbe jött az életedben mindenféle magyarázat nélkül. De hát végül is kit érdekelnének ilyen esetben a magyarázatok, nem?

Nem egy frappáns történet. Valószínűleg a nagy ötlet az volt amivel a film véget ér. Az még jó is lenne, sőt a mondanivalója kifejezetten tetszik, csakhogy az utolsó néhány perc előtt van még több mint 2 óra nem túl kifinomult, inkább üres párbeszédekből álló rész.

2014-02-22 17:42:28 El empleo (2008) / The Employment frindli (?) #5

Nagyon jó tényleg. Jó munkát mindenkinek : )

2014-01-31 14:31:02 Stop-Loss (2008) / A sereg nem enged frindli (?) #3

A színész alakítások nincsenek csúcsra járatva, de egyébként kiváló film a téma iránt érdeklődőknek. Nem csak egy, hanem sok apró részlettel mutatja be ezt az elbaszott mechanizmust.

A vége különösen jó! Nincs Happy End, sőt!

2014-01-24 04:00:44 Escape Plan (2013) / Szupercella frindli (?) #15

Izgalmas amerikai mese. És mivel egy szokványos amerikai mese, ezért nem is izgalmas.
Most akkor tetszett-e vagy nem? Arról van szó, hogy egyszer nézős és készítsetek be vmi finom kaját is, h legyen mit élvezni.

2014-01-22 06:29:13 Paha maa (2005) / Frozen Land frindli (?) #2

A pillangó effektusra egy nagyon jól kivitelezett, reális dráma. Továbbá nagyon jót tesz neki, h nem amerikai. Érdemes megnézni. A sztori jól kidolgozott és intelligens. Egy igazán jó darabja a műfajnak.

2014-01-12 05:05:31 Morfij (2008) / Morphia frindli (?) #2

Nagyon jó a vége valóban. Megrázó és humoros egyszerre. De az egész filmet ajánlom.

2014-01-05 03:25:23 Womb (2010) / Womb - Méh frindli (?) #24

Szinte mindenki utálja ezt a filmet, aki hozzászólt. Pedig a végeredmény több, mint 100 szavazat mellett 3,25 az egyáltalán nem rossz.

Nekem tetszett a film. Szól egy fiatalkori szerelemről, ami később tragikusan megszakad mielőtt elkezdődött volna. Aztán szól az anya-fia kapcsolatról. Aztán szól a kettő különbségéről és hasonlóságairól, mindezt vegyes érzelmekkel megspékelve.
De ami a legjobban tetszik, hogy bemutatja, hogy az új technológiák, amik látszólag egyik napról a másikra bukkannak fel, milyen tipikus reakciókat váltanak ki az emberekből, milyen hatással vannak az átlagemberekre.

A film végén az anya-fiú kapcsolat mégis - ahogy lentebb írtátok - tabuba fordul. Vérfertőzésről és erkölcstelenségről is beszélhetünk. Azonban nem azt látjuk a való világban is, hogy a fejlődő technika (amely szinte kizárólag a profitot termelő technológia fejlődése valójában) az emberek életminőségének javítása helyett egyre nagyobb kavarodást, káoszt és egyre erkölcstelenebb és motiválatlanabb embereket termel ki? Bár én az erkölcstelen szóval egyébként nem értek egyet, inkább úgy mondanám, hogy mivel mindent lehet és emiatt az embereknek maguknak kellene kontrollálni saját magukat - de persze erre nem képesek - ezért olyan furcsa dolgok és életszituációk kezdenek egyre gyakoribbá válni a világban mindenhol:
- amelyek annak idején ritkaság számba mentek, de ma már nem,
- amelyek annak idején erkölcstelenségnek és tabunak számítottak, de ma már nem, sőt akár természetesek is ma már a világ bizonyos részein
- és amelyek az előtt nem is létezhettek (mint a filmben szereplő sztori), de amik lehet, hogy holnap már teljesen reálisak lesznek, holnap után pedig elfogadottak.

Összefoglalva azt mondanám, hogy az embernek saját magát megismernie és kontrollálnia kell, másokról pedig csak véleményt alkotnia. Több lehetőség nincs, viszont ebben az is benne van, hogy a mi furcsaságainkat is el kell fogadnia a világnak, azok maximum csak bizonyos embereknek nem fognak tetszeni. Valami ilyesmi a szabadság különben: tudom, hogy én kivagyok, de a tőlem eltérő embereket is elfogadom egy bizonyos határig. Az a bizonyos határ pedig egyre kitolódik.
„Mindent szabad nekem, de nem minden használ.” (1Korinthus 6,9-20)

Továbbá tetszett, hogy a film stílusa az, hogy kevés lényegre törő beszéddel és erős atmoszférával, letisztult képekkel mesél és vet fel kérdéseket, így sok időt hagyva a nézőnek is, hogy az hozzáadhassa a filmhez még a film közben az ő saját gondolatait.
Izgalmasnak találtam ezt a dolgot és engem teljesen lekötött ezért. Egyszer nézős, de úgy érzem értékes időtöltés volt.

Még egy megjegyzés, ami nekem a klónozásról jutott eszembe és ami viszont nem tetszett a film sztorijával kapcsolatban. A film a klónozott, tehát ugyanolyan fizikai adottságokkal rendelkező személyt úgy mutatta be, mint, aki "újraszületése" után végül ugyanolyan személyiséggé válik, mint legelőször. A valóságban én ezt inkább úgy képzelem, hogy ugyanaz a fizikai ember az újra és újra előállítása során soha nem válna ugyanazzá a személyiséggé, szellemi lénnyé. De kitudja. Talán nem sokára kiderül.

Bármelyik amerikai és hasonló sztorijú filmnél izgalmasabb és több intelligenciát is mutat. Hozza a dán/svéd filmek magas színvonalát. Egy értékes politikai témájú film északról.

2013-11-16 22:08:26 Anklaget (2005) / Megvádolva frindli (?) #1

A sztori a 2012-es vadászat című filmével közel azonos. Ettől függetlenül érdemes megnézni ezt a verziót is, ami minimum ugyanolyan jó.

Igazán kiváló film. A "nincs izgalmas és csavaros és fordulatos sztori és nincs nyálas romantika" típusú filmek egyik legjobbika szerintem.
Szóval a szerelmi történet, mint műfaj senkit ne riasszon el a megnézésétől.

2013-10-25 18:27:41 In ascolto (2006) / Lehallgatás frindli (?) #3

Pont a témába vág és filmes vonulata is van, csak ez már 2013 és a valóság:

Hollywood-i sztárok a lehallgatás ellen cikk az indexen:
[link]

2013-10-17 12:19:40 In ascolto (2006) / Lehallgatás frindli (?) #1

Meglepően, sőt felháborítóan kevesen értékelték IMDb-n ezt a filmet, itt pedig egész mostanáig fent sem volt. Szóval állíthatom, h ez a film egy rejtett kincs. Nagyon jó, mert valós problémákra hívja fel a figyelmet (ami készítése óta, csak egyre nagyobb probléma - az adatok és a személyes szféra védeleme), ugyanakkor mégsem dokumentumfilm, hanem egy izgalmas játékfilm.
Továbbá az elejétől a végéig egy másik nagyon aktuális kérdéskört is bemutat, méghozzá az állami és az üzleti szféra kapcsolatát és, hogy hogyan befolyásolhatja, sőt irányíthatja az üzleti szféra az állami szféra döntéseit.
Ajánlom megnézésre a mondandója és maga a film miatt is.

B kategóriás TV film, de ennek ellenére nézhető és figyelemfelkeltő. Az a véleményem, hogy nem sablonokból építkezik, ügyes film.

2013-10-13 03:42:35 Elysium (2013) / Elysium - Zárt világ frindli (?) #21

Én is megvagyok lepve, hogy imdb 7 pont és azon meg még jobban, h itt is 3 felett van. Ez egy röhejes, ócska szar volt. Alig tudtam végigszenvedni. A legeleje tetszett egyébként, azért is néztem végig, mert az eleje miatt nem akartam elhinni, hogy valójában ez egy szar, de az. Odáig volt jó szerintem, h haldokolni kezd a főhős a munkahelyi baleset miatt. És nem spoiler, de ahelyett, h egyre rosszabbul lenne a következő jelenetben már emberfeletti küzdelmeket nyomat és közben néha mikor eszébe jut, akkor sír, h jaj megfogok halni, de látszólag sose volt jobban, tiszta röhej.

Kimondom nektek őszintén: szerintem az itt hozzászólók többsége hazudik, bár talán nem is tudja, hogy azt teszi. Mivel azt vettem észre (nem csak ezen az oldalon), hogy sok vélemény szerint van egy csomó baj a filmmel (pl.: #20-as üzenet) de mégis jóra értékelem, mert... ...csak vagy mert látványos (és ez elég indok????), stb.

előzmény: vadPINGvin (#15)

2013-10-05 19:32:52 Skytten (2013) / A mesterlövész frindli (?) #1

Szerintem nagyon jó film. Dán filmként sokkal valósághűbb és kritikusabb és nyíltabban véleményt mondó, mint bármelyik amerikai "kötelező Happy End"-es film. Teljesen megvagyok döbbenve az imdb pontszámon...
Ajánlom, h nézzétek meg.

Nem értek egyet. A film nem keménykedik és nem is akar egyáltalán. Azt meséli el, amit más film még nem nagyon tárgyalt azóta se, hogy valamikor teljesen legális embereket felmenteni a súlyos bűneik alól és mind-e mellett ártat emberek életét tönkre tenni, természetesen ehhez valamely hatalomban kell helyet foglalni.
Ne felejtsük el, hogy a filmben a valódi bűnös, aki hatalmánáél fogva nem csak felmentett egy bűnözőt, de tönkre tette egy másik ember életét - ez az ember semmilyen büntetést nem kap, sőt ezen tette segítette hozzá egy magasabb pozícióhoz.
Továbbá kiemelném kedvcsinálónak, hogy ez is egy olyan b kategóriás tv film, amely pozitív csalódást képes okozni, és távol tartja magát a b kategóriás sablonoktól.

2013-10-04 06:36:49 The East (2013) / A Kelet frindli (?) #4

Véleményem szerint minden idők egyik legjobbja a témában.

2013-10-01 17:51:24 A nagy füzet (2013) / The Notebook frindli (?) #14

Én még nem láttam a filmet ezt leszögezném, de többen is írjátok, hogy sablonos. Mások szerint meg tök jó film. Én így látatlanban csak azt kérdezném, hogy: mi a faszért már megint egy 2. világháborús sztorit kell nyomni? Egyet értek azzal, aki azt írja, hogy a téma önmagától adja a drámát. De az egymilliomodik ilyen film után kevésbé vonz a moziba.

2013-09-14 13:22:57 The Croods (2013) / Croodék frindli (?) #6

Szép képi világ? Akkor ajánlanék egy minimum 7 dioptriás szemüveget...

előzmény: Egy filmkritikus (#5)

Amerika a szokásos és mára már sablonos jó fiú szerepet öltötte magára ebben a sorozatban. Ennek ellenére a sztori magjából ki lehet hámozni néhány érdekességet az amerikai oldalról, ami közel sem pozitív rájuk nézve.
Összességében elég középszerű és unalmas...

2013-09-05 03:01:06 World War Z (2013) / Z világháború frindli (?) #43

Amerika eddig is mindig egyre nagyobb erőszakott vitt a filmjeibe. De ez esetben a probléma megoldásaként is a betegek teljes kiírtását volt olyan intelligens belevinni ebbe a szokásos sablonokra épülő családi (legalábbis, úgy értem szokásos módon megint egy család van a középpontban) moziba. A sztori a régi, a kivitelezés sablonos és magát az egész filmet egy szóval úgy jellemezném, hogy felesleges (például megnézni is felesleges, meg elkészíteni is az volt, stb.)

2013-08-21 20:25:11 The Tree of Life (2011) / Az élet fája frindli (?) #259

A propaganda szó hivatalos jelentése: "nézetek, elméletek népszerűsítése". Vagyis igazad van: minden létező film propaganda film, nem is beszélve a dokumentumfilmekről.
Tehát te vagy elfogult vagy negatív irányban bármilyen vallásos tartalom ellen (és az elfogultság az igazán rossz dolog) vagy egyszerűen csak nem a te stílusod.
A propaganda szót, meg ezt a filmet meg többé ne említsük egy lapon.

2013-08-18 00:27:10 Pain & Gain (2013) frindli (?) #13

Egyszerűen érthetetlen... de szerintem is nagyon jó film. Valószínűleg a 3 főszereplő karaktere ami nagyon jó.

2013-08-16 21:51:55 Local Hero (1983) / Porunk hőse frindli (?) #1

A kor más filmjeihez hasonlóan rengeteg minden van belesűrítve, nem koncentrál eléggé a főszálra. Ez hátránya, továbbá egy poént se tudnék mondani belőle (ennyit arról, h vígjáték). Kicsit úgy érzem elsiklott a sztori a sztori mellett, úgyhogy nem egy maradandó alkotás számomra.

Izgalmas és érdekes volt. Örülök, hogy végre nem egy sci-fi/horror készült. Mivel nem horror, így erősen reméltem, hogy lesz értelme is és hát valóban. Realisztikus elképzelés, szerintem hihető sztori, ami izgalmas volt annak ellenére, hogy töredezett felvételeket/kameraképeket látunk.
Az egyedüli bajom a legvége volt. Baromságnak tartom azt a lényt, amit kitaláltak és ami egyébként is valami gépnek néz ki és nem élőlénynek. Én azt gondoltam nem fognak mutatni semmilyen lényt, ez az egy dolog ami csalódást okozott.

2013-08-16 00:16:01 Promised Land (2012) / Ígéret földje frindli (?) #19

Szerintem a film nagyon jó. Nagyon szerettem. A hozzászólásokban már említett nagy fordulatot én nem látom és nem is éltem meg fordulatnak. Szerintem bárki aki ma él és kicsit is intelligens az azt gondolja, hogy ebben a filmben nem voltak fordulatok. Már csak azért sem mert egészen a legvégéig nagyon reális és nagyon ügyes.

Egy kis adalék a való világból, hogy másképp nézd a filmet:
a főszereplő karaktere nekem különösen tetszett, mivel láttam már ilyet, csak a való világban. A "We feed the world" (Mi etetjük a világot) című dokumentumfilmben a Pioneer (globális - jelenleg épp - mezőgazdasági óriásvállalat, amely - jelenleg épp - a génmanipuláció eszközén keresztül hódítja meg a világot), szóval a Pioneer romániai termelési igazgatója (a film főszereplőjéhez hasonlóan egy láthatóan rendes ember) beszél arról teljesen nyíltan, hogy a természetes eredetű romániai padlizsánok sokkal finomabbak, mint a génkezelt társaik és ő inkább a manipulálatlant választana étkezésre, dehát ez van... Ezért írtam a filmről, hogy a vége nem reális, mert a valóságban az, hogy jó szándékú, kedves, jó fej ember vagy, az még nem jelenti azt, hogy helyes döntéseket hozol. De mi a helyes? Az ha jó szándékú, rendes emberek addig pusztítják a világot, hogy végül minden embert is ahhoz hasolóan mesterségesen kell életben tartani, mint ahogy manapság már számos állatfajt?

Végül félreértéseket elkerülve hozzá tenném, hogy a véleményem ellenére ténylegesen magát a filmet, mint filmet is jónak gondolom, mivel szerintem a színészek és a sztori nagyon hitelesen jelenítette meg azt, amit a valóságban is látok. A film vége pedig, mint egy kedves mese, ami más amerikai filmekhez hasonlóan inkább az emberi vágyakat fejezi ki és nem a valóságot mutatja be...

2013-07-28 00:15:55 Oblivion (2013) / Feledés frindli (?) #94

Erről van szó pontosan. Egész odáig elmehettek a filmek, hogy robotok és emberek szeressék egymást. Ez simán elfogadható (persze robottól függ : ))
De ha az egyént nem kezdi tisztelni a történet, ott nem talál a néző semmit a sztoriban, amibe beleélje magét/akinek a helyébe beleképzelje magát. A nyert ügy az mikor azonosulni akarsz a hőssel, de legalább vmelyik karakterrel. Itt ki melyikkel akar azonosulni? A főszereplővel nem lehet, (Mert melyikkel a végtelen sokból?), a női szereplő igény (mármint igénytelensége) pedig meglehetősen idegen (remélem) az emberektől.

előzmény: nejmed (#88)

2013-07-26 04:45:25 Oblivion (2013) / Feledés frindli (?) #84

Úgy látszik a "kettős személyiség" sablon után, az új sablon a klónozás. Ez a film pedig nem ezen új sablon első tagja vagy éppen egy kiemelkedő tagja, így tuti, hogy nem lesz belőle a klónbos sztorik harcosok klubja...
A klónozás szerintem teljesen aláás minden sztorit, teljesen élvezhetetlenné és értéktelenné teszi többek közt ezt a filmet is. Alapvetően azért, mert a szimpatikusnak/hősnek beállított főszereplő életét nem kell féltenünk, mivel annyi van belőle, amennyit és amikor csak akarunk. Ezzel tacsra is ment az amit az amerikai filmek évtizedek alatt felépítettek, hogy izguljunk a karakterekért vagy éppen szeressük azt (az egyet magát).

Vagy az embereknek ez bejön??? IMDB 7.1??? Ez egy vicc? Ezt kéne élveznie a nézőnek, hogy:
A főhös meghal, majd megint meghal (de most saját magát öli meg), majd megint meghal (de most szó szerint saját magát öli meg) aztán a végén beállít, hogy hello jöttem haza. Na ne szórakozzunk már...

2013-07-26 00:26:58 Metro (2013) frindli (?) #1

Hihetetlen meglepetés! Nagyon jó film! Sokkal szívesebben néztem, mint bármelyik amerikai katasztrófafilmet, mert sokkal emberibb volt azoknál. Ez a film nem egy kijelölt hősről szólt, aki mindenkit megment, mint az amerikai hasonló filmek, hanem átlagemberekről. Ennek ellenére nem volt giccses, végig élvezhető volt, a film elején jól bemutatták a későbbi főkaraktereket, akik között a szálak is jól kivoltak találva.
Nagyon jó volt és remélem a jövőben több hasonló színvonalú nagyjátékfilm is orosz anyanyelvű lesz.

Érdekes, hogy a film elején arra gondoltam, ezt akár mi is rendezhetük volna. De később rájöttem ez csak a történetre igaz, de a film minősége sokkal magasabb volt, mint, amit a magyar hivatalos filmipar és azok irányítói kitudnának termelni ma a spanjaikkal és családtagjaikkal.
A sztori azonban közel állhat hozzánk. A metró szerelvények is pont ugyan olyanok, mint, amik itthon vannak. És felüdülés volt kelet-európai karaktereket követni 2 órán keresztül, maguk a karakterek is előnyére formálták a filmet. Jó!

Fúúúúúúúj...
Mi a franc? Eddig terjed mostanában a fantázia? Ezek a problémák? Ilyenek mostanság a szimpatikus karakterek?
Hányás undorító szar volt, szóval csatlakozott az utóbbi évek filmjeinek 99%-ához... People Like FUCK...

2013-07-17 03:48:33 Tesis (1996) / Halálos tézis frindli (?) #16

Szerintem az ilyen filmek írása/rendezése közben maga a készítő annyi fordulatot él meg a saját képzeletében, hogy a végén már mindenféle befejezést izgalmasnak tart. Ezért ha a rendező gondolatmenetét mi is végigkövethettük volna az elejétől és nem csak annyit amennyit a filmjéből visszakapunk ebből, akkor lehet, hogy mi nézők is lelennénk nyűgözve. De így nem, az tuti...

2013-07-16 03:25:23 Point Break (1991) / Holtpont frindli (?) #18

Egyet értek. Gagyi. Ráadásul nem használták ki vmiért a film elején olyan jól felépített egyetlen izgalmat, vagyis, hogy a szörfösök nem tudják, hogy az új "tagjuk" egy nyomozó. Egyszer csak tök értelmetlenül kiderül azt kész... De a legeslegrosszabb az a film vége...

előzmény: ender1112 (#17)

2013-07-16 03:19:09 Kynodontas (2009) / Kutyafog frindli (?) #24

Érdekes, hogy az elvonult és bezárkózott közösségeket a filmek általában valamilyen vallásos, leginkább fanatikusan vallásos közösségeknek tudják csak elképzelni ÁLTALÁBAN, de ebben a filmben pont nem így van, ami nagyon jó. Ettől függetlenül érdekesség, hogy úgyy tűnik a vallásos és a nem vallásos bezárkózott csoportok is végül mindketten pont ugyan oda jutnak... nyílván - gondolom - maga a bezártság az amit egy ember sem viselhet el józnaul.

2013-07-16 03:15:18 Chained (2012) / Láncra verve frindli (?) #3

Nem volt valami hihető a fogva tartott fiú jellem nem fejlődése. Szerintem a történet egyszerűen borzasztó érdekesnek ígérgezett, de borzasztóan rosszul volt megcsinálva.

Szerintem az a helyzet, hogy a 2. résznek nem a múltba kellett volna visszamennie, mert így nem lehetett az első részhez hasonló mondanivalóval zárni, mivel az ekkor még nem történhetett meg, amivel az első rész véget ér. Ráadásul a vége nagyon összevisszaság volt. Szerintem csak annak tetszhet igazán, aki tudja értékelni az első részre való utalásokat, de különben közepes történet.

Valóban jó és reális film volt, egészen a zárásig. A befejezést valószínűleg csak a stúdió követelte. Kötve hiszem, hogy a rendező akarta volna, főleg, hogy a film elején bemondják, hogy ez bár csak fikció, de fontosnak tartják elmondani, hogy ez a valóságban is megtörténik nap, mint nap.

Azt mondjuk nem tudom. Vajon Európában ekkor még a tanárok verték a diákokat vagy már itthon is az 50-es évektől fordított a helyzet. Csak mert ma mindenhol azt hallani, hogy az, hogy a diákok terrorizálják a tanárt az állítólag egy vadonatúj dolog???

előzmény: Tenebra (#5)

Szerintem meg a legutolsó csavarás a végén nagyon nem hiányzott, mert teljes mértékben légből kapott.

előzmény: Tenebra (#3)

2013-07-12 02:27:19 Hoosiers (1986) / A legjobb dobás frindli (?) #1

Egy tipikus, nagyon rossz sportfilm, amiben végig csak a kijelzőt látjuk, ahol az állás 20 : 0, aztán az utolsó 1 ezredmásodpercben 20 : 21-re győznek a főszereplők. Szóval, csúcs izgalom...

2013-07-10 21:51:10 Trance (2013) / Transz frindli (?) #21

A végtelen számú fordulatokkal szét lehet verni egy filmet és könnyen ellehet veszíteni a néző érdeklődését...
Itt is pontosan ez történik.

2013-07-05 16:41:48 American Splendor (2003) / Sikersztori frindli (?) #3

Nagyon jó, élvezetes, izgalmas film. Annak ellenére, hogy valódi felvételek és a valódi Harvey Pekar is megjelenik a filmben. Hihetetlen, de ez sem bomlasztja szét, csak közelebb hozza a valóságot. Nagyon jól kivitelezett, de a humora ellenére nem nevezném vígjátéknak.

2013-07-03 22:20:14 Insidious (2010) frindli (?) #38

Ez baromi jó...
Te részegen ültél le megnézni ezt a filmet? Vagy mi? Úgy gondolom még félelmetesebb volt.

előzmény: Lil Martin (#25)

Talán arról van szó, hogy ez egy teljesen átlagos, giccses és egy "minden 5 percenként 10 percet szerelmesen beszélgetünk" szerelmi történet mindenféle plusz nélkül.
És, hogy mégis miért néztük meg már annyian ( 856 szavazat van rá jelenleg itt ). Nyílván azért, mert a színészek és a történet leírása alapján valami teljesen, de tökéletesen teljesen másra számítottunk.
Óriási - és most tényleg nagyon illik ide ez a szó - CSALÓDÁS.

előzmény: Cesare Gonzago (#54)

Érdekesen indul, egyre unalmasabbá válik, majd a vége tőled függ: ha jó a fantáziád mögé láthatsz egy csomó értelmet és mondanivalót, ha nem jó, akkor láttál egy rossz filmet. De melyik filmmel nincs ez így? Azért nézzétek meg, a furcsa sztori ne fogjon vissza senkit. Közepes szintű film.

Teljesen és abszolút 0! Azért "open", mert az út során bármi megtörténhet... Csakhogy valójában mindent előre lehet tudni. A vígjáték része nem létezik, a drámai része talán 6 éves korig drámai. Nem ajánlom...

Annyira méltatjátok, de nekem csak egy közepes film volt. Főleg azért mert a sok apró momentum amit a film bemutat
apa, aki megtudja, hogy van egy gyereke és megakar változni
szimpatikus tolvaj, aki túlzásba viszi a rablást és végül elkapják
korrupt rendőrség
a korrupt rendőrséget lebuktató rendőr, aki attól még maga is korrupt és erkölcstelen
az erőszakos, problémás, vadállat középiskolás fiú, akit az apja mindig megment, de aki másokat bajba sodor
stb...

már mind számtalan jó filmben alaposan is ki lett fejtve. Ez a film nekem csak azért közepes, mert ezeket szépen, de nagyon röviden összefoglalja. Bár ennek ellenére sem a filmnek, sem egyenként semelyik sztorinak különösebb értelmét és főleg mondanivalóját nem látom.

2013-06-18 02:45:37 To the Wonder (2012) frindli (?) #8

Nem értek egyet veled egyáltalán! Szerintem közel sem a Tree of Life vagy bármelyik másik filmjének a megismétlése. Ténylegesen jól felismerhető ebben a filmben is a rendező stílusa, de ezt valaki szereti. Te valószínűleg nem túlságosan. Ez volt az első olyan Malick film, ahol teljes egészében a modern világban vagyunk. (Még egy videóbeszélgetés is szerepel ebben a Malick filmben - még ilyet!)
A filozófia vonal most is megvan, nagyon is. A konkrét történet és minden egyes karakter pedig ehhez egy magyarázó eszköz.
Én például a "szerelmi történet"-et nem is adnám meg neki műfajként. Az ismert műfajok közül még tényleg a dráma a legmegfelelőbb. De csak az.
Az egészben a legjobb pedig, hogy végre nem egy újabb akció-, horror-, tini- "filmszarság". Kíváncsian várom a betervezett többi filmjét is, szerintem ez is kiváló volt.

előzmény: von Schatu (#7)

Elmondom mi volt a legnagyobb bajom ezzel a filmmel. Láthattuk a film vége felé, hogy a gazdag főszereplő teljesen kiborul, hogy
nem akar meghalni, majd a következő kép, hogy meghalt, de minden rendben van.
Szerintem meg pont ez a kihagyott rész okozott volna, akkora feszültséget, ami vitákat szült volna. Így a "kihagyás" mint filmes eszköz, mint ez esetben is nagyon félre vezető. Az "elején és a végén egy kis India" részek már sokkal jobbak. És a film elején még miután a főszereplő el is utazott már Dániába, még mindig folytatódott a történet szerintem lényege (vagy az a szál ami igazán érdekes volt), amit itt a fórumon is már alaposan átbeszéltetek, hogy a főszereplő bármit is mond Indiáról és Dániáról, rákényszerül, hogy a saját állításait átértékelje.
Ezek után viszont elvágják ezt a szálat. Reflektorfénybe kerül a dán gazdag ember. És a kezdetektől mindent ő irányít a háttérben. Még a feleségének is megmondja, hogy kit szeressen, ha meghalt, stb.

Összességében egy közepes szintű élmény volt. Sokkal kevesebb értelemmel, mint ahogy azt a film eleje sugallta. Egyszer megnézhető, de mind az itteni, mind az imdb-s pontszámot erős túlzásnak tartom. Nem tudom,hogy, aki 5-öst adott ennek a filmnek, az mibe kapaszkodott, melyik karakter vagy a történet mely vonala tetszhetett neki ennyire. Bennem igazából csak kérdések fogalmazódtak meg már a film első felében: ez most mi?, mit akart mondani végül is a rendező?, ha az indiai segítő és a dán középosztálybeli karakter egy személyben való ellentéteinek bemutatása volt a cél, akkor minek kellett a film közepén az a röpke másfél óra?, stb... Szóval nekem nem volt átütő élmény, meg élmény se nagyon.

2013-05-24 21:16:03 Side Effects (2013) / Mellékhatások frindli (?) #14

Még egy utolsót szeretnék reagálni neked. Te tényleg úgy gondolod, hogy ha egy cég reklámot vesz egy filmben, akkor az a film már arról a piaci szegmensről szól legyen az gyógyszergyár, apple számítógépek, üdítő italok, dohánygyárak, hitelkártyacégek, keresők, stb.?
Mert akkor a legnagyobb stúdiók filmjei csak az előbb felsoroltakról szólnak.

előzmény: flake (#11)

2013-05-21 20:04:15 Side Effects (2013) / Mellékhatások frindli (?) #10

Egy gyógyszergyártól sem. Főleg, hogy nem járatja le, mivel a gyógyszernek semmi köze az állapotához.
Továbbá ne felejtsd el azt sem, hogy nem minden egyes gyógyszer, sőt nem minden egyes ugyanarra a betegségre árult gyógyszer jelent eg-egy külön céget, A többség egyetlen helyről jön. De ez a film nem erről szól.

előzmény: flake (#9)

Elejétől a végéig aktív, élénk és gyors (főleg felirattal :) film. Vagy inkább a pörgős a helyesebb szó, bár valószínűnek tartom, hogy aki a filmben megjelenített karakterekről és cégekről még sohasem hallott, annak teljes káosz..
Nekem nagyon-nagyon tetszett. Szerintem a Margin Call-nál is jobb.

2013-05-21 02:02:16 Side Effects (2013) / Mellékhatások frindli (?) #8

Akik a gyógyszeripart említik a hozzászólásokban... felfogták, hogy ennek a filmnek semmi köze a gyógyszeriparhoz??? Kivéve persze, ha csak a film első fél óráját látták.

A film vége egyébként nekem nem tetszett. Kezdtem úgy érezni, hogy jönni fog a 3., a 4. az 5., stb. csavar is. Mert ilyen fordulatból bármennyit lehet találni és be lehet tenni a filmbe. (Például akkor már a feleségét is elvitethette volna, aztán meg a gyerekét.) Vagy a főszereplő nővel vagy a doktornővel kapcsolatban mást kellett volna kitalálni.

mi a fene az a nyájszag?

előzmény: somogyireka (#1)

2013-05-13 22:24:17 Jagten (2012) / A vadászat frindli (?) #122

Itt ha jól olvasom többen is egyetértettek azzal, hogy a valóságban inkább a kislánynak (illetve általában inkább az áldozatnak) nem szokás hinni. Ezt szerintem teljesen rosszul gondoljátok a konkrét esetben. Ez meglátásom szerint két dologból tevődik össze elsődlegesen: az első, hogy a gyerekmolesztálás téma nagyon előtérben van és ezért az emberek azonnal ugranak rá. Tehát míg más esetekben pont az áldozatnak nehéz bizonyítani az igazát, ez ügyben azonnal elszabadulnak az indulatok. Továbbá jegyzem meg, hogy nagyon jól bemutatta a film az egyik lehetőséget arról, hogy honnan vesz egy gyerek olyan szavakat, melyeket elvileg nem ismerhetne. A világ számos pontján nem lepődünk meg ilyeneken, mert ugye ott a tv, stb. De a filmben egy kisváros szerepelt.
És itt jön képbe a második összetevő, amely már a filmben szereplő konkrét karakterekre vonatkozik. Ugyanis a film elejétől csodásan be vannak mutatva a karakterek (a mellékszereplők is) akik unatkoznak, nem tudnak mit kezdeni magukkal és imádják, hogy végre történik valami. A főszereplő állítólagos barátja/a kislány apukája, illetve anyukája ugyanez a kategória. Folyamatosan veszekednek, mert nincs jobb dolguk, a lányukkal nem is foglalkoznak. Ez az "ügy" tökéletes nekik ahhoz, hogy ezt az életvitelt átmenetileg beszüntethessék, innentől nincsenek veszekedéseik és a lányukhoz is közelebb érzik magukat rögtön. Ez fontosabb is nekik, mint az állítólagos barátjuk...

Egyébként a főszereplő sem egy szuperember karakter, ő is csak egy hasonlóan gyenge jellem, mint a többiek, hiszen örül amikor eljön a békülés ideje, és újra azokkal tölti az idejét akik ellene fordultak.

előzmény: cucu (#111)

2013-04-14 02:11:21 The Words (2012) / Lopott szavak frindli (?) #2

Mozifilmnek álcázott B kategóriás termés. Csak azért nézed végig , mert eltudja hitetni veled , hogy a végén majd adni fog valamit. De semmi... Rossz volt.

2013-03-23 08:23:34 Hoffa (1992) frindli (?) #2

Gondolom devito kitalálta a film végét és azt gondolta az majd mindent visz. A baj az, hogy könnyen rá lehet jönni a zárásra már a film elején és persze az, hogy az egész film dög unalmas és tök érdektelen.

2013-03-22 02:29:15 Restless (2011) / A nyugtalanság kora frindli (?) #6

Ugyanazt tudom mondani, mint az egy évvel később megjelent "Now is good" című film esetén:
"A hasonló témájú filmek mind pontosan ugyanerre a sablonos szerkezetre épülnek, amiben az lenne a különleges ha a főszereplő NEM akarna meghalni."

2013-03-22 02:25:52 Cargo (2009) / A rakomány frindli (?) #3

Korrekt, főleg svájciként. Nekem tetszett.

2013-03-20 05:34:42 Now Is Good (2012) / Most jó frindli (?) #10

A hasonló témájú filmek mind pontosan ugyanerre a sablonos szerkezetre épülne, amiben az lenne a különleges ha a főszereplő NEM akarna meghalni.

Nagyon jó. Intelligens történet, reális végkifejletekkel (a karakterekére gondolok). Aki azt mondja, hogy rossz a vége, azt ne higgyétek el, inkább megosztó (szerintem pl. teljesen jó), úgyhogy ajánlom megnézésre!
További jó hír, hogy NINCS az egész filmben egyetlen pozitív (úgy értve, hogy erkölcsös) karakter sem, annak ellenére, hogy jó pár karaktert megismerünk. De, hogy ez az állítás igaz legyen, ahhoz végig kell nézni a filmet, mert ez először még nem nyilvánvaló. Már csak ezért is jó. Nincs benne se happy, se happy end.

Szerintem ennek a filmnek jót tett volna, ha a főszereplő nem egy drogos karakter. Így egy rossz drogos film volt (az a baj, hogy minden gondja a drogfüggőségére vezethető vissza), egyébként viszont egy egyszerű, de jó film lehetett volna egy átlagemberről, aki mondjuk társadalmi okok/kiábrándultság miatt keveredett volna oda ahova. Így azzal sem értek egyet, hogy ez korrajz volt (főleg nem 10/10-es).

előzmény: Dió (#6)

Egyszerű kis jó pofa film.

2013-02-24 21:12:12 [Vapiti 2012] frindli #365

Mióta először használom a kritikustömeget azt gondolom, hogy a "topfilmek" menüpont alatti eredmények tükrözik az oldal nevét, miszerint "kritikus", de a Vapiti eredmények nagyon nem sajnos.

Ha egy szóval kéne jellemeznem: értelmetlennagyonrossz !

A film alapja egy gyermek mese. A filmvásznon is egy inkább kisebbeknek szóló grafikájú animációt láthatunk. De a film mondanivalója csodálatos akár kicsiknek, akár nagyoknak és még humoros is végig.
Nekem nagyon tetszett és ajánlom mindenkinek! Az itteni eddigi vélemények vagy az imdb-s pontszám senkinek ne vegye el a kedvét!! NÉZZÉTEK MEG!

2013-02-10 10:51:59 Lo imposible (2012) / A lehetetlen frindli (?) #6

Ja, különben most az a divat, hogy nem amerikai filmet készítünk amerikai színészekkel?

2013-02-10 10:49:43 Lo imposible (2012) / A lehetetlen frindli (?) #5

"naturalisztikus előadásmód"
Szerintem olyan sok katasztrófát láttunk már FILMEKBEN, amik a digitális technika fejlődésével egyre jobbak lettek igaz, de ne gondoljuk ezeket azért hitelesnek. Ezt csak azért érezzük, mert a legújabb filmek jeleneteit nem a valósággal, hanem a régebbi filmekkel hasonlítjuk össze.
A legelső hozzászólással nagyon egyetértek! Én már az elején arra gondoltam, hogy valószínűleg egy sablon film lesz, sablon jelenetekkel és sajnos tényleg. Szerintem forgatókönyvet se kellett írni hozzá, csak leporolni egy régebbi filmét.
Külön sajnálom, hogy maga a katasztrófa (kicsi földrengés, majd egyből egy nagy raj madársereg a levegőbe száll, majd egyből jön az áradás) teljesen hiteltelen volt, csak az számított, hogy minél több érzelmet csikarjunk ki egyetlen család történetéből, akikkel a katasztrófát megelőzően még csak nem is lehetett szimpatizálni.

Szívesebben látnék egy olyan filmet a történtekről, amely bemutatja az előjeleket (merthogy voltak), azt, hogy hogyan éltek előtte (még mielőtt a gazdag külföldi családoknak az életét meg kellett volna menteniük) és utána a HELYIEK és persze, hogy hogyan reagált a katasztrófára ez az antidemokratikus ország, ahol még a külföldi segélycsomagokat is átcímkéztek a saját államuk nevére propaganda célokból.
Ez a film viszont NEM SZÓLT a történtekről, csak egy közepes film volt ami bármikor játszódott és bármiről szólt azt ennyi. Na persze a "hétvége a kikapcsolódás ideje" nézőket, biztos meg lehet ríkatni vele miközben eszik a pattogatott kukoricát. Pfujj, de kétszínű.

előzmény: Umberto (#2)

Ez végre egy hiteles jövőkép, csak sajnos nem túl tartalmas a film, de amit tartalmaz az jó!

2013-02-01 01:25:41 Flight (2012) / Kényszerleszállás frindli (?) #41

Sajnálom, hogy még manapság is megjelenik a valóságtól teljesen elrugaszkodott repülőgép szerencsétlenség a moziban. Engem nem nyűgöz le attól egy film, hogy vannak be jó színészi alakítások. Ez fontos, de elsősorban maga a történet érdekel. Így nem csoda, hogy ez a film nem tetszett. Semmit nem kaptam: sem egy szimpatikus karaktert, sem egy hatásos történetet, csak untam magam és azt meg hiába reméltem, hogy hátha végül mégis szólni fog vmiről a film.

2013-01-25 20:24:56 Amour (2012) / Szerelem frindli (?) #40

"Az öreg volt az egyetlen hős, mert ő tudott hősiesen kiállni a szerelméért." - ezzel mélységesen vitatkoznom kell!

Két - szerintem nagyon jó - filmen keresztül szeretném elmondani, hogy én mit is gondolok: az egyik a Gran Torino című film, a másik a You Don't Know Jack.

A Gran Torino végén valóban két embert láttam aki közel került egymáshoz és ott valóban hős volt a
gyilkos, de ebben a filmben a gyilkos pusztán csak egy gyilkos volt. Egyrészt itt a férfi részéről megalapozott a gyanú, miszerint a tettét a hirtelen elkeseredettség és nem a feleségének tett ígérete táplálta. De ez nem egyértelmű, ezt mindenki eldöntheti magának. Viszont a másik, hogy a felesége eltávozását brutálisan (a fulladás egy borzasztó halál és a valóságban sokszorosan durvább, ráadásul tovább is tart az áldozat szenvedése, mint ahogy ebbe a filmben megjelent) oldotta meg. Vagyis röviden fogalmazva a Gran Torino vége bár vegyes érzelmekkel teli, de szép, az e filmben látott befejezés viszont elítélendő. Ha valaki így teszi amit tesz, szerintem utólag ő maga is megbánja.
A You Don't Know Jack pedig egy olyan film, amiben a főhős az eutanázia legalizálásáért küzd. Ez a film azért jutott eszembe, mert szintén megerősíti azt a véleményemet, hogy a filmbeli "öreg" korántsem hős, sőt! Mivel amit ebben a Haneke filmben láthatunk az maximum egy ellen propagandája lehet az eutanáziának. Nem véletlenül!

Még egy dolog: vajon az "öreg" felesége, hogyan értékelné a férje tettét? Nem akart volna otthon, a férje karjaiban, DE ENNÉL tisztességesebben meghalni? Nem várt volna ennél több kreativitást a szerelmétől?

Szerintem aki "mentegeti" a főszereplő ezen tettét, sőt hősnek kiáltja ki őt, az csak a mozi vagy a szobája kényelmes székéből ítél vagy egyszerűen csak elfogadja, hogy ez a film biztos azt akarta mondani, hogy ez az ember egy hős. De egyrészt a film valójában nem is foglal állást, csak a nézők akarnak mindig szép befejezést, másrészt mi lenne ha ez a valóságban történt volna meg és TE lennél a feleség vagy a lánya, stb.?

előzmény: Tenebra (#38)

2013-01-25 07:01:17 Amour (2012) / Szerelem frindli (?) #36

Csupa 4-es, 5-ös hozzászólás ? 4,41-es átlag ?? "Nálam rögtön a Haneke életmű egyik (ha nem a) legjobbja." - írja alul valamelyikőtök ???
Én meg: TI MOST VICCELTEK, UGYE ???????

Szerintem, ha bárki bármelyik másik Haneke filmet már valaha látta, akkor inkább azt kérdezi: mi történt, hogy ez most ilyen gyengécskére sikerült?
Vegyünk pl. egy hetedik kontinenst: sokkal erősebb atmoszféra, meglepő és sokkal sokkolóbb vég kifejlett.
Mivel ott nem idős emberek halnak meg, hanem egy középkorú házaspár, akik a gyerekeikkel is végeznek !!
Ebben a filmben talán a legrosszabb az volt, hogy már a legelejétől lehetett tudni, hogy mi fog történni, ráadásul a végkifejlet ha meglepetés lett volna, akkor sem lenne mondható sokkolónak, de akkor legalább annyi izgalom lett volna, h a férj megteszi-e vagy sem.

Ez a film sokkal inkább eszembe juttatta a Barbárok a kapuk előtt és hasonló filmeket, mivel a házaspár lányával folytatott beszélgetésekből egy szomorú, és ma sablonosnak számító életvitelt látunk, ráadásul az is kiderül egy jelenetben, hogy a lány nem volt különösebben jóban az anyjával. De ebben a témában is csak minimumot nyújtott ez a film, ami végül is közel sem volt egy "Haneke alkotás" !

2013-01-15 06:24:05 Isolerad (2010) / A folyosó frindli (?) #1

Csodálom, h még senki nem írt véleményt, mivel egy olyan filmről van só, amit nézve az emberben az elejétől a végéig váltakoznak és kavarognak az érzelmek. Nagyon erős film. IGAZI JÓ THRILLER!

2012-11-20 22:22:40 Mientras duermes (2011) / Amíg alszol frindli (?) #9

Szuper jó film. Különben egyáltalán nem horror, hanem egy erős és intelligens thriller.

Ja, és különösen figyeljetek a végén lévő rövidke jelenetre, amikor a bíró a védő ügyvéddel vált pár mondatot!

Nem csak a múltra, de a mára és még a jövőre nézve is sok mondani valót tartogat a film, így ajánlom, hogy aki még nem látta az nézze meg! Kitűnő!

Hát ez a valami - ezek szerint sokak felháborodására - számomra is 1-es, vagy mondhatnám úgy is, hogy 0 pontos.
Nem találtam benne semmi élvezhetőt. A humorról meg teljesen más elképzelésem van.

Nekem mindegy, hogy 5-ös, 10-es vagy bármi más a skála. Én egyszerűen nem akarok belefolyni abba, hogy minden látott film után pontosan megpróbáljam határozni, hogy az milyen volt. Szóval nekem inkább a filmek kommentálása jelenti ugyanazt.

előzmény: zéel (#5)

Érdekes. Szerintem egy pillanatra sem ül le a film. Szerintem kifejezetten dinamikus végig.

előzmény: somogyireka (#2)

A vígjátékot ki kellene venni szerintem. Van benne humor, de a vígjáték műfajba akkor sem tartozik. Az IMDB-re a film készítők szeretik így tálalni, hogy nagyobb érdeklődés legyen iránta!

Sok tanár-diák viszonyról szóló filmet láthattunk már. A többségében vannak a rossz környékre született, rossz arcú diákok, akiket helyre kell tegyen egy különleges tanár vagy (ez mostanság ritkább) a gonosz tanárok, akiknek az erőszakos és lenéző viselkedése megkeseríti a diákok életét.

Ez a film nem ilyen. Próbál sokkal hitelesebb lenni és sikerül is neki. Erre törekedett a 2008-as francia "Entre les murs" [Az osztály] című film is annak idején, de ez a film annál sokkal jobb.

A tanárok és a diákok karaktere nagyon élethű, mindkét fél problémáit megismerhetjük. Mind az iskolai, mind a magán életi nehézségeiket. Itt nincs szó arról, hogy az egyik fél majd csodák csodájára átalakítja a másikat, a kérdés az, hogy a felek érdekeit, hogyan lehetne összehozni, hogy mindenki jól járjon.

A film egyébként példa értékű. Nincs benne felesleges jelenet, utalás. Mindennek megvan benne a maga helye és célja. Nagyon jó film!

Csupa 5-ös vagy 1-es? Ez érdekes. Muszáj lesz megnézni.

2012-09-22 04:27:13 Danton (1983) frindli (?) #1

Közepes szintű történelmi film. Egyszer mindenképpen tudom ajánlani.

A mindenit milyen szintre jutottak az északiak filmkészítés terén. Úgy tűnik megéri azokat a filmkészítőket támogatni akik tehetségesek. És nem úgy mint itthon, hogy a rokon, a haver, meg a múlt rendszer hősei szennyezik a magyar filmgyártást.

Azonnal nézzétek meg!! Zseniális!! Mindent tud!!

2012-09-07 07:08:22 Route Irish (2010) / Halál sugárút frindli (?) #3

Ken Loach ezúttal keményen elfogult, nem véletlenül. Jó film.

2012-09-06 17:27:46 Adás (2009) frindli (?) #4

Nem tudok egyet érteni semelyik pozitív véleménnyel.
A film alapsztorija nagyon csalogató, csak épp a filmnek semmi köze hozzá. Az lenne reális, h ez vmi amatőr filmes első próbálkozása volt az iskolában aki minden alapvető és nem alapvető hibát elkövetett. Bár kivételesen én itt most nem sok tanulást és szorgalmat hanem inkább pályamódosítást javasolnék.

2012-09-05 20:17:18 Margaret (2011) frindli (?) #3

Nem tudom mi a franc akart ez lenni. Végig se bírtam nézni. Pont leszarom, hogy ismert színészek is betévedtek a forgatásra. Az előző két hozzászólóval meg teljesen egyet értek. A főszereplő visszataszítóan gusztustalan karakter.
Nem volt szó szerint semmi értékelhető a filmben.

2012-08-29 19:51:49 The Door (2012) / Az ajtó frindli (?) #12

A színházba otthon érzik magukat a magyar színészek. Én meg színházba érzem magam ha magyar filmet nézek (nagy ritkán meg cirkuszban).

előzmény: berto (#8)

2012-08-27 02:22:47 The Dictator (2012) / A diktátor frindli (?) #27

Látom írtátok, hogy beengedték a gyerekeket is a filmre. Ezen mondjuk én nem lepődök meg, mivel a filmeknek igencsak kevés köze van a korhatárokhoz.
De eszembe jutott: azt ugye tudjátok, hogy a mozis verzió majdnem 15 perccel rövidebb? Az unrated verziót is nézzétek meg az 95 perces a mozis meg csak 83 min!
Még akkor is ha imdb-n még nincs fent, hogy van egy hosszabb verzió is. Úgy látsi ők csak a szuperhősös/tini horror fosokkal, meg a sztár pletykákkal naprakészek.

előzmény: emőke (#18)

2012-08-27 02:08:14 Phenomena (1985) / Jelenség frindli (?) #8

Inkább csak a műfaj kedvelőinek ajánlom. Minden más szemmel nézve borzasztó rossz film. 0 pontos számítógépes trükkök, b kategóriás jelenetek, meg a sztori se volt a toppon.

Egyetlen emlékezetes idézetet sem tudnék mondani a filmből. Ami a témáját tekintve szerintem durva. A film kezdete alapján lehetne ez egy jó kis történet, de végül nem lesz az. És a befejezés is semmilyen: se igazán happy end, se valami drámai, se művészi.
Robert de Niro meg csak ugyanazt a karaktert játssza amit általában mindig mostanság, mint amit a Limitless-be is játszott. A Taxisofőrhöz KÖZE SINCS!!

A show business teljesen hamis világát jól bemutatja. Utáltam a filmet onnantól, hogy a főhősre tüzet bocsátanak, hogy ne érjen el a játéktér szélére, mert egész odáig abban reménykedtem, hogy arról fog szólni a film, hogy a főhős felveszi a harcot ezzel a mocskos undorító játékkal, sőt az egész mocskos társadalommal szemben. Amikor a kislány is meghalt és fellázadtak a játék ellen a kinti tömegek, megint felcsillant bennem a reményt, de sajnos hiába.

Így viszont egy reális társadalomkritika volt a film. A show business teljesen hamis világát jól bemutatja. De az e tekintetben realisztikus filmektől már egyre inkább rosszul vagyok, ahogy pl. a mostanában megint felkapott reális politikai témájú filmektől is. Talán pont azért mert túl reálisak.

Ennél jobban (előre bocs a hozzászólóktól) már csak azt utálom, amikor arról kezdenek el egyesek beszélgetni egy film tekintetében, hogy a könyv verziója így meg úgy. Ti ettől nem másztok a plafonra? Hogy egyesek mintha előre megírták volna pl., hogy "a film nem volt olyan jó mint a k*****ott könyv" és ezt minden novella alapú filmhez be másolják.

Ez így új volt, de mégsem tetszett a vége miatt. Jobb lett ha volna ha racionális marad a sztori.

B kategóriával indul, majd fokozatosan végig megy a teljes ábécén. 0 pontos!

2012-07-17 14:35:34 Black Swan (2010) / Fekete hattyú frindli (?) #289

Akik 5,4 vagy 3ast adtak valószínűleg hasonló gondokkal küzdenek mint a filmbéli főszereplő:
csak ők azt hallucinálták, hogy ez egy jó film Pedig nem! Ébresztő!

  • 1
  • 2