Cosmopolite

Tapasztalat: 312 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 312
Regisztráció: 2011. október 2. (12 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Conversations with Other Women
A nő másik arca
2 2014-05-20 3,6
(127)
Elysium
Elysium - Zárt világ
3 2013-10-14 3,0
(702)
Snitch
Csapda
3 2013-10-13 3,1
(191)
Lore
 
3 2013-10-13 3,7
(136)
Umi wa miteita
Figyel a tenger
4 2013-10-10 ?
(8)
Fight Club
Harcosok klubja
4 2013-10-10 4,6
(2142)
Baran
Baran - Allah nevében
4 2013-10-10 4,4
(38)
Pelle erobreren
Hódító Pelle
5 2013-10-10 4,3
(71)
Dědictví aneb Kurvahošigutntág
Örökség, avagy Guten Tag faszikáim
4 2013-10-10 4,1
(302)
Vesničko má středisková
Az én kis falum
4 2013-10-10 4,4
(301)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nehezen tudtunk - megnézése után - túllépni a hímivarú "kemény vagyok" főszereplő tobzódó, a rejtélyes okokból rátapadó nőivarú árnyaltabb, és a hozzájuk kapcsolódó egyéb szereplők döntő részének anti-intellektuálisan kimagasló ősszhatású performanszán (kinézetén, gesztikulációján...), üres, súlytalan dialógusaikon, a kidolgozatlan eseményeken, az olcsó, és ezért, vagy eleve minősíthetetlenül gyatra hatásvadász akciókon, "színészi" erőlködéseken...
A filmhez köthető embereknek annyi köze van a szinészkedéshez, vagy a forgatókönyvírónak, rendezőnek... a maga "mesterségéhez", mint tengerimalacnak a szoftverfejlesztéshez.
Pár ezer film megtekintése mellett sem sokszor láttam még ilyen bárgyú, antipatikus, bármiféle egyedi stílusjegyet totál nélkülöző Ffi főszereplőt. Lehet, ha töredéke ennyi minőségi filmet látott volna elötte az ember, vagy ha a társadalom peremén, marganizálódva tengődne, antiszociális, ignoranciától tobzódó közösségben asszimilálódna.... - lehet, hogy max egy hármast is megérne, de így ?
A legynagyobb jóindulattal max. 2-es ez a kritikán aluli mocsok !
Nagyon bízom benne, hogy egyetlen egy fulldilettáns emberrel sem fogok soha töbé összefutni a képernyőn, akinek ehhez a zszs kategóriás szeméthez kicsit is köze volt, de többen is ezen a véleményen vagyunk.
Ez a valami totálisan értelmetlen, igénytelen,hiteltelen, érdektelen farcmű, ebben nem üzemel - mert rém gyenge - sem a dráma, sem az akció, sem a szex...- tömören semmi.
Világvégi tv adókra az ilyen trágya tákolmányokkal, ahol max a jetiket, rénszarvasokat, vagy fókákat borítja ki ha balszerencséjükre belebotlanak.

2013-03-20 23:52:43 Skyfall (2012) Cosmopolite (2) #153

Nem részletezem különféle aspektusból, miért nem ér szinte semmit ez a film, de a (amúgy akció imádó) tini srácok félúton elszivárogtak előle (nyílván, már kifinomultabb az Ő ízlésük is minőségibb filmekhez szokva, s így korrekten szelektálnak, ha kell negligálnak már), a nők elaludtak rajta, én végigküszködtem - de minek ...
Számomra sem adtak sokat a Bond filmek általában, pedig az elmúlt 40 évben párral megpróbálkoztam - de ez még a 007 filmek között is gagyi, akció-kaland kategóriában "B" szint. - ha csak ennyit érnek a következő Bond filmek, soha többé nem akarok rá időt szánni az életemből, s másokat is óva intek attól, hogy akár csak 5 percet is értéktelen blődségekre pazaroljanak !

Jajj nekem, ez írtó gyengére sikeredett. kb a film 97%-ban vártam, hogy történjen már végre valami. Irtó gyenge - mondhatni egy nagy 0 - story, folyamatos keresztény propaganda, agresszív agykontrollal erőltetve. Általában szerencsém van a filmekkel, ritkán nyúlok mellé, de ennél most így utólag, piszkosul sajnálom a rászánt időt - csak az a hülye optimizmusom: lesz ez még jobb is, megindul a film felfelé... -hát nem tette ! Nem is azokra vagyok igazán mérges, akik ilyen xart csinálnak (mert biztos letudják nyomni néhány "kiválasztott" torkán kényelmesen), hanem magamra, meg az ismertetőjét készítőre. Igazán említhette volna legalább egy szóban, hogy itt több lesz a vallási marketing, félrebeszélés,toborzó, erkölcsi humbuk, mint a húsvéti nagymisén !

Még szerencse, hogy ráakadtam erre a filmre, mert a 3 órás játékidő nagyon kellemesen telt. Egy kellemes western, Robert Duvall ismét hatalmasat alakított, a film tempója a történethez pont megfelelő. A western mellett még a dráma, és talán a 'családi' besorolást adnám neki, de mindezeket semmiképp sem degradáló célzattal, sőt ... Nagyon jól elvan a film - és a néző - a felesleges agresszív jelenetek, esztelen pisztoly-puffogtatások nélkül, ez a film úgy jó ahogy van. Nem is tudom, hogy kerülte el 6 évig teljesen a figyelmemet...

Csak azért nem 5-ös nálam, mert az egyik főszereplő, pontosabban a srác, és az Ő szinkron hangja sem volt szimpatikus, továbbá a film eleje húzta picit vissza nálam az komplett megítélést (igaz, lehet idővel ez javulni fog, s még 5-ös is kikerekedik a végén) . Maga a film némely elemében nagyon emlékeztetett az Anyátlanok c. japán mozira, de ennél viszont más vonalon sodródnak az események a maguk szomorú, nyers valóságával. Csodálkozom, hogy ezt a remek filmet még csak ennyire kevesen látták, minősítették, mert ennél jóval értékesebb alkotás, a főszereplő kislány alakítása nekem nagyon tetszett.

Nagyszerű film ! Azt hiszem, még nem igazán csalódtam a fenti északon készült filmekben, ennek is megvan az a magával ragadó hangulata, varázsa. Hogy miért ? Meg kell nézni kérem ! - a táj, a zene, a megérintő melankólia, lassúság, no meg a remek színészi produktumok. Az északi-skandináv, ill. a keleti filmek egyébként (nem véletlen) nálam a favoritok. :)

Az itteni besorolása vígjáték, aminek halvány jeleit ha tapasztaltam. Számomra sok volt nagyon,(valószínűleg, mert engem hidegen hagy, csak mint életben maradási kötelező feladat) hogy ennyire a helyi kulináris világ, a zabálás körül forgott a film jó része , de ettől eltekintve a film maga tényleg kellemes, meleg, hangulatos...

Rengeteg a negatív "élmény" számomra, így összefoglalva csupán annyit: a történet csapongó, ki nem dolgozott -azaz a történet (ha van ilyen) semmire nem tér ki, mi, s miért, s mitől,... - felszínes, elnagyzolt, irtózatosan gyenge dialógusok, 0 dramaturgia.... Nem lenne a filmben 2-3 pénzigényesebb jelenet, no meg Cruise, egy észrevehetetlen tucat TV akció mozi volna - bár, nálam így sem ugrotta túl ezt a minőséget.

Próbáltam fentebb tornászni az értékelésemet, de nem ment. Nem éreztem az igazán mély drámai kidolgozottságot.Egy totál időrabló, felesleges szeretői viszonyt ecsetelő mellékszállal még rontva az amúgy sem túl erős történetet, nem volt nyerő, a befejezés csapni való, illogikus a realitásokhoz képest ...

Jó az alapötlet, de szerintem sem lett közel minden kihozva belőle. Vígjátéknak alig-alig éreztem, ahhoz jóval több poént bele kellett/lehetett volna vinni, a romantikus szál is elég halovány.
Nálam Emma Thompson alakítása mentette meg a filmet leginkább, Hoffmannak kevésbé kellett oda tennie magát a leosztott szerepe szerint.
Az utolsó fél óra húzta kicsit fel nálam az osztályzatot, így lett egy gyenge négyes (az ötből).
Max. egyszer, többször tuti nem nézhető - nekem.

Összes komment...