Dynast Grausherra

A James Bond filmek legjobb karakterei

2012. október 16.

# Színész Megjegyzés
1 Sean Connery Az első 007-es a széria során. Lehetne vitatkozni arról, hogy ki volt eddig a legjobb, de hozzám legközelebb az ő stílusa áll.
2 Bernard Lee Az első M, tizenegy alkalommal játszhatta el ezt a szerepet. Nagyon tetszett a kapcsolata Bonddal, rengeteg remek pillanatuk van. A kedvencem az Oroszországból szeretettel rádiós beszélgetése.
3 Judi Dench A legújabb M. Érdekes alak, eleinte nagyon ellenszenvesnek találtam, de az utóbbi részekben sokkal jobban kibontották az alakját, ráadásul az alakítása is kiváló.
4 Desmond Llewelyn 17 Bond filmben szerepelt, ezzel valószínűleg örökké tartó rekordot döntött. Lehetséges, hogy sokszor túlzásba estek a széria során a különböző kütyük garmadájával, de a Bond-Q jelenetek a sorozat legfőbb ismertetőjelévé váltak. Ezért is örülök, hogy a Skyfall során új Q-t köszönthetünk majd.
5 Walter Gotell Anatol Gogol tábornok, a Moore korszak állandó szovjet szereplője. A Polipkát is csak azért sorolom a jobb Bond filmek közé, mert ebben kapta a legtöbb szerepet.

Kedvenc western karakterek

2012. január 25.

# Színész Megjegyzés
1 Lee Van Cleef Elsősorban, mint Mortimer ezredes Leone Dollár-trilógiájának második részéből. - A vonat meg fog állni Tucumcariban.
2 Clint Eastwood Minden szerepében kedvelem, de a Nincs bocsánat William Manny-ja a kedvencem. - Nőket és gyerekeket is öltem. Volt idő, amikor megöltem mindent, ami élt és mozgott. Most azért jöttem, hogy téged öljelek meg.
3 Jason Robards Cable Hogue, aki vizet talált ott, ahol nem is volt. - Mondtam, hogy túlélem.
4 Henry Fonda Frank a Volt egyszer egy Vadnyugatból. - Hát ezzel mi legyen, Frank? - Már hallotta a nevem.
5 Eli Wallach A Csúf. - Te azt hiszed, jobb vagy nálam. Ahonnan mi jöttünk, ott ha valaki nem akart éhen halni, vagy pap lett, vagy útonálló. Te a te utadat választottad, én az enyémet. Az enyém volt a nehezebb.
6 Gene Hackman Little Bill a Nincs bocsánatból. - Most úgy tűnik, hogy rugdoslak, pedig csak beszélgetek veled!
7 Klaus Kinski A halál csöndjének könyörtelen fejvadásza. - Sajnálom asszonyom. De tudja, mi ebből élünk.
8 Claudia Cardinale Jill a Volt egyszer egy Vadnyugatból. - Na dehát, én se nézek ki úgy, mint egy szegény, védtelen özvegy.
9 Warren Beatty John McCabe - Nyűg az egész. Nyűg.
10 Julie Christie Mrs. Miller, McCabe társa. - Nézze McCabe, én kurva vagyok, és sokat tudok a bordélyházakról.

Disney főgonoszok

2012. január 5.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 The Lion King (1994)
Az oroszlánkirály
Rob Minkoff - Roger Allers animáció, dráma, kalandfilm, ... 1204 4,3 Zordon, a Disney történetében szerintem páratlan alak, akivel a legmesszebb mentek el.
2 Aladdin (1992)
 
John Musker - Ron Clements animáció, fantasy, kalandfilm, ... 826 4,3 Jafar
3 Snow White and the Seven Dwarfs (1937)
Hófehérke és a hét törpe
David Hand - Walt Disney animáció, fantasy, musical 678 4,3 A gonosz királynő
4 One Hundred and One Dalmatians (1961)
101 kiskutya
Clyde Geronimi - Hamilton Luske - Wolfgang Reitherman animáció, kalandfilm, vígjáték 683 4,1 Szörnyella De Frász
5 The Black Cauldron (1985)
A fekete üst
Richard Rich - Ted Berman animáció, fantasy, horror, ... 35 3,4 Maga a film nem mérhető az előzőekhez, de Horned King alakja annyira félelmetesre sikerült, hogy nem hagyhattam ki. + Don Kartács