blazserbozso

Tapasztalat: 127 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 127
Regisztráció: 2011. július 30. (12 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Roald Dahl's Esio Trot
Akéb sőnket - Nőj meg, teknős!
5 2016-04-09 3,5
(23)
Everest
 
4 2016-01-05 3,5
(479)
Maze Runner: The Scorch Trials
Az útvesztő: Tűzpróba
2 2016-01-05 2,6
(301)
Inside Out
Agymanók
5 2016-01-05 4,3
(852)
The Martian
Mentőexpedíció
5 2016-01-05 3,8
(973)
Frank
 
3 2015-11-24 3,3
(235)
Terminator: Genisys
Terminátor: Genisys
3 2015-10-30 2,7
(463)
The Necessary Death of Charlie Countryman
Halálos szerelem
2 2015-10-14 3,1
(91)
Leijonasydän
Oroszlánszív
3 2015-09-18 4,2
(39)
Revanche
Revans
4 2015-09-04 4,1
(171)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Muszáj véleményt írnom hozzá, hogy segítsek másoknak is a döntésben, mert érdemes megnézni a filmet. Gondoltam, hogy a zseniális Roald Dahl nem fog rossz sztorit kiötölni a szenzációs Meghökkentő mesék után - és nem is csalódtam. Egészen más műfaj, nem rémisztő és hátborzongató, mint azok a történetek, de kreatív, ötletes, egyedi stílusú és atmoszférájú, kedves és romantikus, szívből szerethető filmecske erős és jól megrajzolt karakterekkel. Nagyon jó újra látni olyan méltatlanul háttérbe vonultatott óriásokat, mint a Dustin Hoffman és örülök, hogy egy különleges filmben láthatom újra és nem csinál magából totál hülyét, mint a De Niro a hozzá méltatlan gagyi vígjátékokkal.
Ez egy különleges film, különleges élmény, kedves és szívhezszóló. A megvalósítása egyedi, a léleknek pedig üdítőleg hat egy ilyen kis abszurd mese. Ajánlom.

2016-01-20 09:27:42 Knowing (2009) / Képlet blazserbozso (4) #105

BonnyJohnny, köszi a tippet, megnéztem a Bad Liteutenant-et és bár a film csak közepes, jó volt nézni, hogy Nicolas Cage azért tud színészkedni is. Nyilván ehhez jól ki kell találni és meg kell írni a karakterét, továbbá úgy tűnik, hogy a drog- vagy alkoholfüggő figurákat tudja a leghitelesebben alakítani.:) Mindenesetre jó volt nézni és köszi az ajánlást!

előzmény: BonnyJohnny (#104)

2016-01-05 16:49:17 Everest (2015) blazserbozso (4) #28

Eléggé megrázó film volt, főleg, amikor a végén megmutatták a valós szereplőket, az igazi képeket az életből.
Elolvastam a hozzászólásokat és egyetértek, hogy a karakterek nagyon nem voltak jól kidolgozva, de nem azért, mert nem jutott rá idő. Az első kb. 50 percben nem történik semmi, abban a felvezető részben meg lehetett volna oldani, hogy érdekessé tegyék a szereplőket, de nekem nagyon művi, túlzó, sablonos, mesterkélt volt szinte mindegyik. Van az a jelenség, hogy egy adott csoportba tartozó emberek a csoporton kívülről nézve furák, sajátos szlengjük, humoruk, vicceik vannak, amiket csak ők bírnak, kívülről mindez idegen. Ilyen volt a break-esek, a hip-hopos haverjaim világa, de ilyen az is, amikor egy munkahelyi kollektívába csöppensz és ők a saját céges vicceiken röhögnek - te meg csak nézel. Ilyen volt nekem ez a hegymászó csapat is, akiknek olyan sajátos humoruk, sajátos "nagy dumáik" voltak, mint a korábban Tenebra által idézett "a hegy dönti el, hogy megmászhatod-e!" patetikus nyál szöveg. Nem érzem hitelesnek a felrajzolt világot, szerintem nem sikerült jól megmutatni ezeknek az embereknek a furcsaságát, sajátosságait, zárt közösségét. A karakterek tehát gyengék voltak.
Aztán elindult a cselekmény maga és onnantól beleszögezett a székbe. Szép képek, ijesztő erők, az ember kicsinysége - ezek jól működtek. Izgalmas volt, megrázó és félelmetes.
Aztán vége lett és bennem maradt sok minden, ezért elkezdtem utánaolvasni. És utána zaklatott fel igazán. És ez már nem szigorúan a filmhez tartozik, mert ez maga a megrázó és felkavaró valóság - amiből viszont keveset láttam a filmben és ez baj. Nem értettem meg belőle a kétféle ember motivációját: az unatkozó, kivagyi milliomosét, aki kifizet húszmillió Ft-ot azért, hogy a klubban gizdán elmesélhesse, hogy megmászta a Himaláját. Serpák hozzák-viszik, napi négyszeri étkezést, oxigénpalackot és masszázsfotelt biztosítanak neki, ha erre van igénye és pénze. És akkor talált magának valami különleges hobbit, amitől különb lesz, mint a többi gazdag pajtása. Rutinmeló (persze attól még teljesítmény), nem több elit turistamutatványnál.
És van a megszállott hegymászó, amilyen ebben a filmben is volt egy pár. Én igazán ezen emberek motivációjára lettem volna kíváncsi: miért kockáztatja valaki az életét egy ilyen expedícióval, mi az, ami ennyire hajtja, hogy ha kell, bele is pusztul, borzalmas fájdalmat okozva a családjának. Nem tud leállni, nem tud gátat szabni az adrenalinhajhászásnak, miközben terhes felesége várja otthon, ha kell, hazudik, úgy lép le otthonról (ahogy a filmben), miközben lehet, hogy soha többé nem látja őt az, akit otthagyott. És nem csak élve nem látja többet: a legmegrázóbb, hogy a mai napon is állítólag 200 hulla van fent az Everest-en, akiket szándékosan hagytak ott, elriasztásul mindenkinek, aki ilyen őrültségbe fog. Ez nem mozi, ez a valódi élet horrora: az ember, aki úgy ül ott ma is egy barlangban, ahogyan leült oda pihenni és megfagyott ültében, a fagy pedig konzerválta és ugyanúgy látható ma is.
Na, ezt bele kellett volna tennie a filmbe a rendezőnek, azzal talán az álláspontját is megfogalmazta volna, nem csak valós alapokon nyugvó katasztrófafilmet csinál, amivel dokumentálja a történteket.
A valós helyzetet jobban megismerve már azt mondom, hogy rosszul nyúlt hozzá a témához, de látványban és izgalomban hozta az elvárhatót.

Az első rész nekem tetszett (pedig azt is szidják, nem teljesen értem), ez viszont igazi hálivúdi butaság volt: kergették őket, ők meg menekültek végig, semmi kitalálandó, semmi rejtélyes nem volt benne, az izgalomnak még a sziluettje sem sejlett fel, csak ezer ostoba klisé.

2016-01-05 15:19:21 Inside Out (2015) / Agymanók blazserbozso (5) #53

Csodás kis film, elképesztően kreatív és ötletes. Az a világ, amit megjelenít, egy olyan komplett magyarázatot ad a dolgokra, hogy akár így is lehetne.:) Az érzelmekről, az emlékekről, hogy melyik helyzetben éppen milyen érzelem vagy indulat uralja a cselekedeteidet - tüneményes! Aranyos karakterekkel, megnevettető és elszomorító is egyben. A végén egy picivel nagyobb csattanóra számítottam, de nem volt hiányérzetem. Sőt, még a feliratok alatt is kaptunk egy adag plusz kreativitást és cuki viccet.
Hogy mennyit ért meg egy kisgyerek ebből, azt nem tudom, de sérülést nekik sem okoz. Önfeledt élményt viszont igen, azt hiszem. Ha a Mikulás bemászik az ablakon, a tojást a nyuszi tojja, a gyereket meg a gólya hozza, akkor ebbe a sorba simán elférnek a kis manók a fejedben, amik az érzelmeidért és az emlékeidért felelősek.:)
Az ötletgazda, aki erre a gondolatra rátalált, biztos érezte abban a pillanatban, hogy ebből mestermű fog születni!

A többiek véleményét nem olvastam, ezért lehet, hogy amit írok, arról már volt szó, bocs. A film nekem hatalmas élmény volt, majdnem 5-ös, de mivel nincs 4,8-as értékelés, ezért megérdemli a felfelé kerekítést. Egyedi sztori, izgalmas helyzet, Matt Damon nagy lehetősége a majdnem "one-man-show"-ra. Nekem tetszett, ahogy hozta a figurát. Néhány kis malőrtől eltekintve (pl.: nem tudtuk meg, hogy a legkézenfekvőbb megoldás, nevezetesen, hogy visszafordul az űrhajó érte, miután kiderül, hogy ott ragadt, mi a fenéért nem jutott eszébe senkinek. A vége felé kapunk egy félmagyarázatot rá, de én akkor sem értettem, hogy ez miért nem volt opció. Amíg nem kapok erre magyarázatot (vagy ki nem derül, hogy én siklottam el a filmben a magyarázat mellett), addig kénytelen vagyok elkönyvelni az általam nagyon utált hálivúdi elkenésnek a dolgot, amire egy gondolkodó ember felteszi a kérdést, hogy "az előző jelenetben feldobtak egy almát, az hova lett?". És a film csak annyit tud erre válaszolni, hogy "Ne agyalj! Nézd a filmet!". Mert a készítők nem is akarják kerek egészre csinálni, "jó lesz ezeknek így is!". Mert nem volt ötlet, vagy mert az adott helyzetre nincs is elfogadható magyarázat, vagy mert bonyolult lenne magyarázatot kitalálni rá, vagy mert a producer beleszólt, vagy mert már nem volt rá idő, hogy kitalálják. Az amerikai filmek nagytöbbsége hemzseg az ilyen magyarázattalanságoktól, amik számomra gagyivá teszik őket.
Ebben a filmben is volt egy-két ilyen, de ezeket leszámítva nagyon élvezetes és izgalmas volt, a humora miatt is egyedi atmoszférával (ami azért annyira nem volt hihető, hogy ilyen vicces és laza fiú ez, hogy ilyen helyzetben is MókaMiki marad, de mégis kellemes hangulatot adott ez a könnyedség a filmnek). Damon hihető és okos Macgyver-ötletekkel oldott meg minden újabb felmerülő problémát, remek szórakozást adva végig.
Az utóbbi idők egyik legjobban várt filmje volt nekem és nem is csalódtam. Csak két tizednyit.:)

2015-11-24 09:35:36 Frank (2014) blazserbozso (3) #14

Eléggé furmányos jószág volt, nem mondanám jó filmnek. Túlzottan elvont volt nekem, olyan zenét játszottak, ami nem fogyasztható. A főszereplő egy olyan pszichésen zavart ember, hogy egy nagy maszkkal a fején mászkál gyerekkora óta, háááát... plusz az összes együttes-tag degenerált volt, az egyikük ahogy elkészültek a lemezmunkálatokkal, felkötötte magát reggelre. Nekem ez az egész sok volt. Kicsit szimbolizálta azt a világot, amit nem értek és nem tudok jóváhagyni: a művészeknek-zenészeknek azt a világát, amiben a bolondság és őrület határán billegnek, tehát vagy totál hibbant az ember, vagy full kábítószeres vagy alkoholista. És jól van ez így, mert így együtt jár kéz a kézben a bolondság meg a művészet és a maga hatalmas művész voltát azzal legitimálja, hogy ő bizony társadalmi normákon kívül él, mindent kreténül csinál és mondjuk egy nagy babafejet hord a nyakán és hallgathatatlan zenét gyárt. Én jobban szeretem azt a művészetet, amiért nem kell megbolondulni.

Jaj, de rossz volt! Egyedül Schwarzi miatt adtam rá 3-ast, mert - igaz, hogy lelomboz, mennyire megöregedett,de - mégis jó volt újra látni Terminátorként. A film megpróbálta hozni a 2 hangulatát és azon a nyomvonalon haladni tovább, de itt minden rossz volt: a humor gyenge volt, a dumák szarok, a castingost kirúgnám, a stylist-ot is, aki öltöztette őket. Ilyen gyatra szereplőválasztást is régen láttam már. A csaj, aki Sarah Connort játszotta egy bosszantó kis puhos fókatestű törpe volt, se izom, se energia, se erő benne, se kisugárzás, kis cipóképű statiszta, aki a rendező lánya lehetett és apu már régóta próbálta betolni valami nagyfilmbe. Semmi köze nem volt a Linda Hamilton emblematikus figurájához, aki szikár, izmos, elszánt tekintetű kemény csaj volt, róla elhittem minden szót, ez az apukedvence töltöttgalamb meg annyira hiteltelen volt, hogy végig fájt nézni. A Kyle Reese-t játszó szteroidos hombárfejű is bosszantott, de a John Connort alakító ordítóan kamusebhelyes lufifejű csávó is annyira volt népvezér világmegmentő, mint a Gusztáv rajzfilmfigura. De legalább mindegyik szörnyen rosszul játszott, ez szerencsére semmilyen rosszat nem ellensúlyozott.
A sztori béna, a csavarok nyeklettek-nyaklottak, végig a "Hát ez meg honnan került ide?", "Ez honnan szerzett helikoptert 14 másodperc alatt?", "Ez miért nem robbant fel?", stb, stb, stb, kérdések zakatoltak a fejemben. Minden eresztékében recsegett-ropogott a film. Semmi izgalom, semmi derű nem volt benne, béna dumák, béna sztori, szar színészek, tré és nyálasan hatásvadász, olcsó megoldásokkal operáló zene. Imádom, amikor a libabőrcsináló fantasztikus soundtrack-csoda,a Terminátor eredeti zenéje csak a stáblista alatt kerül elő először, kíváncsi lennék, mi lehet ennek az oka. A filmbe betenni többe került volna, és inkább spóroltak a producerek?
Sosem értettem és mindig felmerül bennem a kérdés, amikor ilyen "mindent a szemnek, semmit az agynak" produktumot látok: ezek a készítők-színészek-rendezők-forgatókönyvírók ennyit tudnak, ez a maximum, amire képesek? Vagy szándékosan csinálják ellentmondásosra, ostobára, logikátlanra és gyatrára a filmet, hogy így süllyedjünk észrevétlenül egyre lejjebb igényesség és logikai érzék tekintetében? Hogy néhány év múlva már bármilyen blőd elméletet, sztorit, baromságot le lehessen nyomni a kritikai gondolkodásra teljesen képtelen nézők-fogyasztók torkán?

Gyenge, kelet-európai hangulatú tévéfilm, enyhe művészfilmes beütéssel. A gengszter nem elég félelmetes, a szerelem nem elég mély, a figurák nem elég súlyosak, a sztori gyengén épül fel, a vége totál hülyeség.

Demagóg, erőltetett és szinte minden realitást nélkülöző film.

Összes komment...