Lanie

  • 1
  • 2

Alapjáraton nehezemre esett feldolgozni, hogy erről egyáltalán film készül, végül nem véletlenül lett nézhetetlen, lényegében nem néztem végig, nem vártam tőle semmit, tettem vele egy próbát de nem.
GothMan meg nem érti a lényegét annak amit írtam. Nem arra utaltam, hogy az akkori tinédzserek/fiatal felnőttek ne lettek volna ugyanolyan elszállt, nagyarcú extrém arcok mint manapság vagy lényegében bármikor. Egyszerűen röhejesen lett ábrázolva, úgy érzem direkt :) Ugyanez volt az érzésem anno a Romper Stomper nézése közben is, az egész idegen, olyan mintha anyám csinált volna belőle filmet akinek annyi rálátása van csak a dologra amennyit általam belelátott és furának/viccesnek tartott. Kb ennyi.

előzmény: agymosott09 (#11)

Kénytelen voltam egyest adni rá, olyan szinten kínos volt nekem mint téma kedvelőjének nézni ezt a túlfigurázott bohóckodást, hogy valahol a fele után abbahagytam és egyszerűen nem éreztem késztetést ahhoz hogy tovább nézzem, annyi szuper de még alapjáraton nézhető film van a világon, erre úgy érzem, hogy semmi szükségem sincs. Rettenetesen elnagyolt, maníros, túlzó, olyan távol áll tőlem mint black metal kedvelőtől, hogy csak na. Persze értem a kifigurázás értelmét, hiszen sokszor van is mit, de egyáltalán nem érte el az általam egyébként is nehezen értelmezhető célját maga a film. Valahogy így képzelem azt amit gondolnak rólam és a körülöttem lévőkről az átlag vidéki konzervatív emberek és én magam teljesen másképp élem meg minden nemű random megmosolyogtató "sátááán" felkiáltás nélkül.

2019-02-09 21:28:00 Glass (2019) / Üveg Lanie (5) #47

A szereplők halála nem volt értelmetlen, kiderült, hogy a titkos társaság nem feltétlen akar mártírokat, de ha nem bán el egymással a "jó" meg a "rossz" akkor mindenképpen közbelépnek. A "jó" halála is azért fontos, mert manapság nem menő realisztikusan ábrázolni a dolgokat hanem belemagyarázzák, hogy a jó mindig győzedelmeskedik. Nem nem mindig.
Külön érdekesség, hogy a legvégén amikor ülnek hárman a padon vonatállomáson, ami a Sebezhetetlen egyik kulcshelye, mindhárman az általuk támogatottak színeit viselik, sárga, lila és zöld.

2019-01-27 14:45:13 A Star Is Born (2018) / Csillag születik Lanie (2) #33

Szóval én nőként is nehezen viseltem ezt a csoda romantikus drámát, hogy őszinte legyek. Coopertől sem dobtam hanyatt magam, cserébe ő öt percenként megtette helyettem, ebben pedig én nem látok semmi kiemelkedőt. Gaga.. Nos nekem az együgyűsége még mindig sokkal jobban bejön, mint a való életben az az ordenáré dívaság amit megpróbáltak az évek alatt köré építeni. Mennyivel jobban áll neki ez a szimpla zongora melletti tehetség mint az a sok sok felesleges manír. Az jutott eszembe, hogy nekem a való életben ő olyan mint amilyenné Ally karaktere vállt a végére, az a túlcsinosított csúnya lány, aki nem fogadja el önön egyszerűségét. Egyébként Gaga tehetségét elismerem még úgy is, hogy én személy szerint egyáltalán nem kedvelem az énekhangját.
Cooper által formált férfi halála a végén rettenetesen klisés, üres, nem vágott a földhöz egyáltalán.
Én ennél sokkal kevesebb ásítozós percre számítottam, úgy érzem sokkal több potenciál volt mind a normál élettel, a múltjával és legfőképpen az alkohollal hadilábon álló zenész, mind pedig az eredeti őszinte énekesnőből vált felesleges, eladható kommersz termék témájából

Kit érdekel? Engem például marhára, de az már legyen az én perverzióm :D Valamiért az áldozat szerepébe mindig is sokkal nehezebben tudtam beleélni magam.

2018-12-26 09:18:06 Bird Box (2018) / Madarak a dobozban Lanie (4) #8

Igen, nekem is ez jutott az eszembe :D Éjszaka, pláne odakint a csillagos ég alatt tökéletesen lehet látni. Támasztanám alá ezt azzal, amikor a macskát minden éjszaka kiengedem és simán látok mindent a kertben pedig nincs a kert közelben közvilágítás.. :)

előzmény: Olórin (#7)

2018-12-23 15:27:38 Bird Box (2018) / Madarak a dobozban Lanie (4) #4

Nem szeretem azokat a filmeket amikben mindent a szánkban rágnak, de azokat a filmnézőket sem, akik ezt elvárják.
A kényelmes székben hátradőlve filmező ember pedig könnyen talál logikai bukfenceket olyan posztapokaliptikus filmben, ahol a főszereplőknek sokszor hirtelen kell dönteni. Persze lehet utálni, miért ne lehetne, de a legtöbb férfi szereti megmagyarázni, hogy mi a szar az adott filmben és ő hogy is csinálná jobban. Ezen én meg már kezdek erősen ásítozni. Minden filmmel kapcsolatban lehet okoskodni, hogy mi is a logikátlanság, ugyebár :)

2018-12-22 09:45:11 Venom (2018) Lanie (3) #22

Marvel-mérce.. Szóval akinél ilyen van az biztos máshogy nézi, nekem pont hogy a Marvel univerzum nem a szívem csücske, ez a film meg egy közepes szórakozás. Azért Hardynak ennél sokkal jobb színészi képességei vannak, néha kínos volt nézni, ahogy próbálja a laza főhőst alakítani a közepesen gyenge humorú filmben. Kifejezetten kínos jelenet volt amikor Venom megemlíti hogy ő is egyfajta lúzer a fajtája között. Egyébként a darktól ez olyan messze volt fejleherapás ide vagy oda ( nem spoiler, a trailerben is az arcunkba van nyomva) mint ahogy lehetett is számítani rá. Valóban egy sima buddy film.
Azért azt elmagyarázná valaki, hogy miből gondolja, hogy a női főszereplőnk tinilány akar lenni? Tinilányok viszonylag ritkán rendelkeznek saját lakással meg főállással, nekem az imidzs sem olyan volt, hanem egy nagyon basic amcsi nő.
Szóval nem egy színész óriás legkellemesebb perceit láthattuk sajnos, főleg olyan filmek után nézve mint mondjuk a Locke.

Az sem feltétlenül bánja meg amit tett aki azt mondja.. :) Egyébként is, aki ilyen szinten előre eltervezve végez öldöklést, robbantást az nem bánja amit tesz.

Az a fura nekem, hogy mennyire sok embernek nem esik le a film megnézése után sem hogy az a két gagyi zombi a két túlélőnk akik visszateleportálnak 59-be, saját magukat látták jelen időben is, az ő vérüket, az ő kamerájukat mert mindez már megtörtént, őket akasztották a horgokra.
Vacilálok a négyes és a hármas között, de én minden gagyisága mellett is elvoltam, az ilyen túlélős filmeket szeretem szóval szívesen várok még hasonlókat ha tudtok :)

Számomra nem volt hihetetlen sem pedig döbbenetes vagy sokkoló, de mondjuk én abszolút tisztában vagyok azzal, hogy az én ingerküszöbömmel van baj és nekem ezek a dokumentumfilmes stílusban lassan csordogáló dolgok nem ütnek túl nagyot, sőt. Akkor már inkább szeretnék megnézni egy igazi dokumentumfilmet a témában ami valódi tényeket közöl, mivel ez a film 99%-ban kitaláció, az az 1% meg az amit nagyjából összeszedtek a túlélőktől, de mint tudjuk a főszereplő és az összes többi szereplő, a párbeszédek, majd minden helyzet kitaláció, én ebbe nem élem bele magam annyira.
Nem gondolom, hogy a filmet nézve én elgondolkodnék rajta, hogy ne fogjak fegyvert másra, ha egyébként meg van rá indíttatásom, rám ez nem volt semmilyen hatással szívtelen dögre. Egy sima hármas, főleg azért mert nem a gyilkos szemszögéből láttuk, ennyi.

Az első felében lévő fekete humoron kibukott belőlem pár hangosabb nevetés, apróbb mosoly, de a második felétől olyannyira untam, hogy biztos nem nézném meg még egyszer. Somogyiréka által említett hihetetlen elcsépelt, unalmas párhuzamok, a tettei és a művészet között sem hozott lázba, ennél sokkal de sokkal érdekesebb párbeszédeket vártam, erősebb mondatokat a főhősünk szájából, vagy úgy egyáltalán bárkiéből..

2018-11-01 14:27:21 Eighth Grade (2018) / Nyolcadik osztály Lanie (2) #5

Semennyire sajnos. Az apán kívül tényleg nincsenek életközeli szerethető karakterek, egyszerűen annyira taszító volt szerencsétlen főszereplő karakter, hogy azt le sem tudom írni, de Dió már megtette helyettem is. A Florida projekt sem hozzám közel álló dolog, ez valóban ahhoz hasonlítható. Én is valami The Edge of Seventeenhez hasonlót vártam, mert az olyannyira humoros, átélhető dolog volt, hogy többször is megnéztem és megnézettem másokkal is.

előzmény: Ubul (#2)

Valószínűleg nem lehetek elég romantikus lélek, mert bár a romantikus filmeket (és különösen a kosztümös filmeket imádom) nekem mosolyra húzódott a szám, a nő leírása és a naplemente hosszas ecsetelése során is. Egy kedves munkatársam ajánlotta a filmet és azt kell, hogy mondjam, egynek elment, de sajnos a lényemet nem fogta meg túlzottan arról nem is beszélve, hogy a táj néha olyan volt mint egy odafotóboltolt kis költségvetésű de nagyot markolni akaró gagyiság.

Te jó ég milyen káros ez a film... A realitás talajától elrugaszkodva, cukormázasan tömi bele csúnyácska lányok életébe azt, hogy ha beadják egy helyes fiúnak hogy ők a jó csajok végül el is hiszik a helyes fiúk hiszen a személyiséged csúnya lányként is bombasztikus. NEM, srácok, ez egy nagy nem, ne nézessétek meg fiatal, önbizalommal küszködő lányokkal, mert nem az a legjobb módja az önértékelés növelésének, hogy másokat becsapva figyelemhez jutunk. Azt már csak mellékesen említem meg, hogy ha a történetben a nemek meg lettek volna cserélve és egy fiú csinálta volna ugyanezt, nem ezt a történetet láttuk volna filmre vinni..
A catfishinget soha semmilyen körülmények között nem lehet racionalizálni Waat? Azzal érvelve, hogy a lány kitaszított, lúzer, úgysem jönne össze neki ezért megérdemli azt a kis boldogságot amíg átveri a fiút? nem lehet happy endé tenni, hogy átversz másokat és különösen nem lehet azt beadni fiatal lányoknak hogy a másik fél majd megérti hogy te miért csináltad, miért verted át hónapokon keresztül, miért adtad ki magad másnak, hogy aztán a fiú megértően és szerelmesen a lány nyakába omoljon.. REALLY?
Dühösen néztem a filmet, hiszen tiniknek szól, olyan tiniknek akik bizonyára azonosulni tudnak a főszereplő lány önértékelésével.

2018-11-01 10:08:39 Eighth Grade (2018) / Nyolcadik osztály Lanie (2) #1

Fuh, hát ha valaki élvezi dokumentarista stílusban nézni hosszú időn keresztül egy tinilány minden mozzanatát, ismétlem minden jelentőség nélküli bamba mozzanatát akkor szívből ajánlom. Nekem ez így tömény unalom és szenvedés volt, valami egészen mást vártam.

2018-06-06 18:59:59 Love, Simon (2018) / Kszi, Simon Lanie (3) #14

Az senkinek nem merült még fel, hogy a főszereplőnk hány emberre vetítette ki Blue képét? De most komolyan, értem, hogy netes szerelem, de valahogy úgy érzem, ha egy 150 kilós zsíros pattanásos arcú fiú lett volna az online álca mögött - ahogy valljuk be valószínűleg a filmesnél a valóságban sokkalta csúnyácskább vagy átlagosabb lett volna a végeredmény- akkor már nem ezt a befejezést kapjuk. Aranyos ez a kivetítem a személyiségét magamban egy helyes srácra dolog, de a helyes személyiség nem minden esetben talál be olyan embert aki külsőleg is tetszik. Ez itt a giccs kéremszépen, micsoda véletlen, hogy a fiú pont helyes és tetszik is neki! Ejj. Az meg még nagyobb giccs ha valaki az általam leírtak után azt mondja, hogy de hát a személyiségébe szeretett bele nem a külsőbe. Hát dehogynem, kivetítette azt a neki tetsző fiúkra.

2018-06-02 12:36:10 A Quiet Place (2018) / Hang nélkül Lanie (4) #33

Szóval igen, én már ott fogtam a fejem, amikor a sorrend a sétálásban úgy nézett ki, hogy nem elöl meg hátul sétál egy szülő ahogy kellene, hanem a gyerekek hátul. Aztán jön az, hogy a férfi miután megmenti a feleségét, nem fut egyből a gyerekei segítségére, mert hogy úgyis tudnak vigyázni magukra. Aztán meg ott van a baba téma... igazán hangulatos gyereket nemzeni a világvége küszöbén, amikor számomra egy értelmes szülő a már meglévő gyerekeire gondolna inkább, hiszen a szex hangos és a következménye is az, hogy egy hangos kis élőlény veszélybe sodorja a családom életét nap mint nap. Ekkora ótvaros felelőtlenséget! Szóval ezek voltak azok a dolgok amiért hármast adtam volna, aminél nagyon rezgett a léc egyébként. De! A színészek tényleg nagyon szuperek voltak, az egész hangulata olyan feszült amit én különösen kedvelek, és az alaptéma is kecsegtető, hiszen önkéntelenül beleképzeli magát az ember, mit tenne, ha nem adhatna ki semmilyen hangot hosszú éveken keresztül. A többi logikátlanságot már mind leírták előttem.
De a helyzet az, hogy még így is sokkal jobban élveztem mint a legtöbb hasonló témájú filmet, hiszen a horror és a thriller témájában számomra nem sok olyan van manapság ami lekötné a figyelmem.

2018-06-02 11:53:30 Love, Simon (2018) / Kszi, Simon Lanie (3) #4

No igen, azért ez a kertvárosi idill szerintem nem átlagos, hanem egy kicsit felsőbb osztály annál.. No meg az iskola meg az emberek reakciója, szerintem az sem egy átlagos dolog még manapság sem. Olyan hogy is mondjam.. túl harmonikus, túl felhőtlen. Az egész olyan mint egy szimpla fantazmagória, hogy milyennek kellene lennie egy társadalmi reakciónak, ami persze a valóságban nem így megy. Kissé túlcsöpögött a monitorom a végére.

előzmény: biri (#3)

2018-06-01 21:04:55 Love, Simon (2018) / Kszi, Simon Lanie (3) #2

Szívesen adnék rá négyest mert csodajók benne a színészek meg a karakterek, de számomra pont hogy súlytalan az egész. Sem a szülők reakciója, sem az anya beszéde, sem más drámainak beállított dolog nem vágott szíven. Szerettem nézni, de Nick Robinsonon kívül nem sok más dolog volt benne amiért újranézném valaha.

2018-05-15 22:00:17 Aus dem Nichts (2017) / Sötétben Lanie (3) #23

Nekem mondjuk pont nem lovagolta meg az érzelmeimet túlságosan, nem is tudom mi mást írhatnék arra, hogy a főszereplőnk nagyon jó színésznő, de még így sem az a film ami bennem maradna hosszú napokig. Sőt, elmegyek aludni és holnap már nem is fogok gondolni rá, hiába az elviekben felzaklató alaptéma meg a direkt érzelmeket korbácsoló halott gyermek

2018-05-06 11:41:30 Verónica (2017) / Veronica Lanie (3) #2

Hú nem tudom eldönteni, hogy hármast vagy kettest kapjon. Bizonyos helyzeteket olyan gagyin oldottak meg, hogy nem tudtam nem unni de úgy elég erőteljesen. Viszont, az ijesztegetős misztikus jelenetek, amikor mutattak is belőlük valami konkrétat, az beza látványos.

Furák ezek a Maze Runner filmek, rányomom a hármast mert nem nézném akármikor újra, de attól függetlenül mégis kiemelkedik a sok hasonló közül. Valóban nem váltja meg a világot, de szórakoztató és az alap mondanivaló; a tipikus soha ne add fel mellett jelenleg a nekem nagyon tetsző, ne hagyd hátra a szeretteidet/barátaidat volt.

2018-04-13 21:14:55 Wildling (2017) Lanie (4) #1

A végére egy kicsit túlzottan fentezi lett az egyébként nagyon szuper thrillerből. Valószínűleg, ha nem lennék péntek este ennyire kómás akkor előbb is kitalálható lett volna, hogy miről is fog szólni így viszont kellemesen meglepő, nem is olyan lassan építkező filmet kaptam. Valahol a három és félnél áll nálam, de a szuper szereplők, a jó alaptörténet és a fantasztikus Liv Tyler miatt megkapja a négyest tőlem.

40 perce nézem de erős a gyanúm, hogy ez nem az én filmem (szerkesztek majd ha sikerült végignéznem). A gond nálam a gyerekekkel (és a baromi rossz színészi alakításokkal) van. Szeretem a kalandfilmeket, szeretem coming of age sztorikat és a drámákat is, de egy nagy halom pár éves gyerek ilyen koncentrációban az életkedvemet is elveszi, nem hogy beindulna nálam bármilyen anyai ösztön. Ismétlem magam; ez valószínűleg nem az én szívemhez szóló film.
Szerk: Na hát én leszek az a szívtelen állat akinek ez a film rossz, számomra semmit nem adott a megnézése. Az egyetlen pozitívuma Dafoe.

2018-03-06 17:08:29 My Friend Dahmer (2017) Lanie (4) #1

A film nézése közben elég könnyű beleveszni abba a ténybe, hogy egy elveszett tinédzsert látunk, tehát első körben spoileresen és kissé nyersen Dahmer felnőtt életéről írnék.
A film Jeffrey Dahmer fiatal éveit követi az első gyilkosságáig, amit 18 évesen követ el a szülei válásakor. Dahmer 1978 és 1991 között összesen 17 embert ölt meg, akik egytől egyig fiatal fiúk és férfiak voltak. A milwaukee kannibálként emlegetett férfi többek között azért lóg ki a sorozatgyilkosok népes táborából mert áldozatait amolyan élő zombikként szerette volna megtartani maga mellett társakként (persze mindhiába), savat fecskendezett az agyukba, megerőszakolta, megkínozta, majd felfalta áldozatai különböző testrészeit. A megmaradt testet feloldotta savban vagy a hűtőjében helyezte el, abban a hiszemben, hogy így az áldozatok örökre vele maradnak. 1991-ben végül egy férfi sikeresen kiszabadult Dahmer otthonából és értesítette a rendőrséget, akik bizarr fényképekkel teli lakásban találták magukat.
Az a tény, hogy a főszereplőnk egy Dizni szökevény, eléggé meglepett a film megnézése után. A fiatal színész remek munkát végzett, végig éreztem a visszafogott dühöt és tehetetlenséget, azt a megmagyarázhatatlan dolgot, ami tudod hogy ott van benne jó pár emberben, mégsem tudod megmondani, hogy mi olyan furcsa.
Olvastam valahol, hogy a Dahmert valaha ismerők is megdöbbentek azon, milyen jól hozta a fiú a karaktert, a járásában, a testtartásában, a manírjaiban is ráismertek. A film megnézése előtt, pont órákat töltöttem el olyan videókat nézegetve, ahol a karakterét, gyerekkorát és szokásait firtatják, azt kell hogy mondjam, hogy egytől egyig találkoztam velük a filmben (osztálytársak és mások előtt való produkálás, kezdődő alkoholizmus vagy a képekről kisatírozott fejű Dahmer, amit az egyik osztálytárs akkoriban még viccesnek, utólag kevésbé annak tart.)
Természetesen nem ajánlom azoknak, akik kifejezetten gore filmre vágynának, hiszen ez egy "eredettörténet", valami olyan lassan csordogáló dolog, amihez kell figyelem és megértés is. Nem túl véres, nem túl bizarr, és valahogy mégis azzá válik, ahogy megismered az ifjú milwaukee kannibál életét és rájössz, milyen hétköznapi életet élő, szomszéd fiú külsejű ember is képes azzá válni, amivé Jeffrey Dahmer vált.

Azon kívül, hogy rendkívül szerelmes vagyok Ben Mendelsohnba, semmi kiemelkedőt nem tudok írni a filmről. Egy gyenge hármasra Oldman miatt simán értékeltem volna, aztán jött az a bizonyos metrós jelenet.. a kislány.. a fekete srác... te jó ég, ekkora égbekiáltó gagyiságot azért már elég rég láttam egy egekig magasztalt filmnél.
Hát ezt nem nézném meg még egyszer még véletlenül sem.
Szerk; három részletben sikerült megnéznem, mert mindig sikerült valami sokkal érdekesebb dologra lelnem magam körül mint a film. Meh.

Nekem bejött, valóban egy felnőtt mese ez, minden perce elüt a realitástól, de nem is képzeltem magam elé semmi mást mint egy fordított dark kis hableányt.

2018-02-11 19:50:30 The Ritual (2017) Lanie (3) #3

Mondjuk ritka az a film aminek az eleje szar és a vége jó, szóval ez sem kivétel ez alól. Az eleje nagyon remek hangulatú, szinte én magam is ott éreztem magam a nedves párás vadonban, de a végére... Nem tudom, hogy lehet ennyire elrontani valamit. Sokkal jobban szeretem amikor misztikus/titokzatos marad végig a hangulata direkt és borzasztó magyarázat nélkül.

Valóban az önzésé a főszerep, kissé érdekesen építették fel a karaktereit ilyen szempontból. A négyest azért adom meg rá, mert annyira felkeltette az érdeklődésemet a téma, hogy szívesen elolvasnék cikkeket és könyveket a témában.

2018-02-11 11:37:53 Lady Bird (2017) Lanie (4) #5

A coming of age filmek általában gyenge pontjaim, nem tudom őket nem megnézni :) Viszont itt magával a történettel és a karakterekkel voltak problémáim. Saoirse mindent kihozott magából amit tudott, fiatal nőként mégsem éreztem magam közel a karakteréhez. Nem is feltétlenül értem, miért gondolta úgy Gerwig, hogy egy ennyire szuper határozott és még annál is magabiztosabb lányhoz tudnám én mint néző közel érzeni magam. Most komolyan, hány nő mondhatja el magáról, hogy középiskola végén de még mindig kis tapasztalatlan csitriként, ennyire ön és céltudatos, magabiztos ember volt? Én a környezetemben sem tudnék ilyet mondani, egyszerűen nem érzem magaménak kicsit sem. A színészek miatt megkapja a négyest mert ők egytől egyig fantasztikusak voltak. Kicsit az év csalódása nekem ez a film.

2018-01-01 20:16:38 Beginners (2010) / Kezdők Lanie (3) #9

Az apa és fia kapcsolatát jó volt nézni, a férfi és nő kapcsolatát azonban nem. Nekem ezeket a nyögvenyelős, ki tudja miért nem működő kapcsolatokat a valóságban sem jó nézni pláne nem filmben,
egyszerűen untat az értelmetlen szomorúságuk annak ellenére, hogy egymásra találtak. A nő ül az ágyon és szomorú. A nő áll és néz ki a fejéből és szomorú. Egyszerűen nekem ez nem annyira jön át, sőt.

Nagyon sokáig halogattam a megnézését, de kár volt, igazi agymenés! Ez a fajta alpári humor, pláne nem egy elnyújtott két órában, hanem 39 percben rettenetesen jó kikapcsolódás.

2017-12-26 08:41:05 Kynodontas (2009) / Kutyafog Lanie (2) #40

Gyanítom, hogy úgy nagyjából az első tíz perc elég volt rá, hogy felmérjem a teljesen átlagos színészeket, majd a 90-es éveket megszégyenítő gagyi hangulatot. Az általad írt "vontatott, értelmetlen, sznob európai művészfilm" vonalat végtelenül unom, de valahogy mindig belefutok. Komolyan mondom, ha egy drámának ezen az oldalon nagyon jó értékelése van és csupa jót olvasok róla akkor biztos hogy ebbe a kategóriába esik. Esküszöm teljesen értetlenül állok az előtt, hogy lassan szűrnőm kell, ami (hasamra ütök) 3,5 alatt van, az lehet, hogy nekem való, ami felette, az számomra már biztos, hogy felesleges művészieskedés? Mondjuk azt mindig is tudtam, hogy nem vagyok egy tipik magyar film sznob, de ez a felismerés azért kicsit mégis megmosolyogtatott most.
(Szerk; Azért persze mindig van egy pár kivétel, ott van a Mother amire simán rányomtam az ötöst, mint nehezen emészthető film, de azért remélem nem kell a kettő közötti különbséget ecsetelnem senkinek)

2017-12-25 22:41:44 Evilenko (2004) Lanie (?) #8

Andrej Csikatilo azért a való életben ha lehet így fogalmazni, arc ügyileg mindent és mindenkit überel egyébként.

előzmény: Jereváni Rádió (#4)

2017-12-25 22:27:28 Kynodontas (2009) / Kutyafog Lanie (2) #38

Én mondjuk nem mondhatom, hogy kiakadtam volna a filmen, cserébe felettébb untam a színészi performanszokkal együtt. Persze értem az erős társadalomkritikát és a direkt lassan és felettébb érzelemmentesen vezetett történetet is, de valahogy nem változtat azon, hogy egyszerűen nem tartotta fent a figyelmem. Nekem nőként sem elég egy szimpla "sokkoló" jelenet (pláne ha azt vesszük, hogy a küszöböm a fellegekben van, tehát nem túlzottan érint) ahhoz hogy átjöjjön a hasonlat/párhuzam a látottak és bárféle megtévesztő rendszer között.

2017-12-24 12:48:05 Hounds of Love (2016) / Farkasnász Lanie (2) #4

Szerintem meg nem, nekem a The girl next door egy szuper erős alkotás ez meg egy igen feledhető darab. Csak a színészek miatt nem kettes. Szerk; nem bírtam ki, ez egy szimpla rossz film.

2017-12-24 10:19:47 Thumper (2017) / Szívás Lanie (4) #1

Nem rossz, nem rossz. Bemutatja, hogy mennyire nem fekete-fehér a világ, vagyis az, hogy mit gondolunk rossznak és jónak, néha nem olyan egyszerű mint szeretnénk.

2017-12-24 09:43:02 Mother! (2017) / Anyám! Lanie (5) #45

A film legnagyobb erőssége, hogy minden percben maximálisan együtt tudtam érezni a főszereplőnő frusztráltságával.

Egy olyan helyzetet elevenít meg, ahol a szülőkkel érez együtt az ember és nem pedig a vagány anarchista tinédzserekkel akik kiállnak abban amiben hisznek. Számomra nagyon sok érdekes kérdést vet fel a gyereknevelés, a szocializáció és a velünk kialakult és mástól teljesen független alap személyiségen át, addig, hogy két szülő mennyire merőben máshogy tudja feldolgozni ugyanazt a családi tragédiát.
Egyébként lehet én voltam már fáradt tegnap este de teljesen kimaradt az az apróság, hogy amúgy most Rita karaktere ki is volt? Ismerték egymást Merryvel? Ki hazudott és legfőképp miért?

Számomra érdekfeszítő eléggé az alaptörténet és a szereplők reakciója a látottakhoz ahhoz, hogy jóra értékeljem. A színészek fantasztikusak, én nem gondolom úgy hogy ne bontották volna ki őket eléggé ahhoz hogy megértsük a szándékaikat. A lány szándékát, hogy minél távolabb essen a tökéletes szüleitől, az apa zavartságát aki átlagos kétkezi munkától nem félő embernek érzi magukat és a lányukat is ebben a szellemben nevelőnek érezte és az anya csalódottságát aki egy átlagos élet reményében házasodott, majd pont azzá vált belőle akit a lánya tévesen látott róla egész életében.

2017-12-24 09:30:34 These Final Hours (2013) Lanie (3) #7

Érdekes is volt meg nem is. Néha áthajlott valami rossz paródiává amikor azt hittem elnevetem magam az extrém szélsőséges viselkedések bemutatásánál és hát néhány színész sem volt ott a toppon. De a két főszereplőt szerettem, így a hármas és a négyes között vacilálva inkább egy erős hármast adok.

Én egy kicsit jobban megnyomtam volna a depresszív vonalat ami bemutatja a lány életét. Amikor átment nyomozósba meg akcióba akkor váltott nálam négyesből ötösbe, valahogy kevésbé jött át a dolog.
A két főszereplő nagyon jó, különösen Elijah, de mondjuk ebben tényleg nincs semmi meglepő.

2017-10-29 16:16:25 Leatherface (2017) / Bőrpofa Lanie (2) #1

Ha egy horrorra van időtök az este, én azt mondom, hogy keresgéljetek tovább mert ez a film jócskán átlagon aluli.

2017-10-29 16:14:33 La cara oculta (2011) / The Hidden Face Lanie (5) #6

Valóban azt gondoltam, ó egy átlagos történet, nem fognak kihozni belőle semmit. És lám, a fordulat, ahonnan érdekessé válik és ami miatt nem érdemes kikapcsolni egyből, úgy arcon vág és annyira tetszik a végéig, hogy be kell valljam; bármikor szívesen újranézném.
Engem mondjuk nőként egyáltalán nem zavartak a pucér jelenetek, többek között azért mert a való életben sem ruhában fürdik vagy szeretkezik az ember. Egyáltalán nem volt zavaró, a lány teste sem volt valóságtól elrugaszkodóan művi.
Biztos nem való mindenkinek, de ha már rászántátok magatokat hogy belekezdjetek, adjatok neki egy esélyt, nem olyan átlagos mint aminek elsőre tűnik (méghozzá direkt).

2017-10-29 16:07:02 1922 (2017) Lanie (4) #4

Nyomasztó, sötét, lassan eszi meg a benned lévő örömöt. Thomas Jane tényleg nagyon jó benne de én nagy fanja vagyok Molly Parkernek is.
Nem ajánlom olyannak aki pörgős akciófilmeket nevelkedett, tényleg olyan a film jellege mint amikor az ember egy könyvet olvas, lassan bontakozik ki, de hatásos.

2017-10-29 15:48:10 Gerald's Game (2017) Lanie (5) #8

Az még hagyján, de most nézem, te jó ég 61 éves! Na jó, nem tud nem előtörni belőlem a nő, ki kell hogy mondjam; fantasztikusan néz ki ebben a filmben!

2017-10-04 19:27:47 Gerald's Game (2017) Lanie (5) #2

Először négyest akartam rá adni aztán.. rájöttem, hogy ezt simán meg tudnám nézni még jó párszor és akkor is találnék benne valami aprócska dolgot amin elmélyedhetek. Nem olvastam a könyvet, de elég nehéz lehetett megfelelően megfilmesíteni azt, amikor egy nő belső vívódását kell megmutatni. A színészek, az a kevés aki van benne, rettenet fantasztikus, én személy szerint imádom azt is amikor a cselekmény egy helyszínen játszódik végig. Nagyon erős, megmaradt bennem azóta is a cselekménye, biztosan elolvasom majd ha tehetem.

2017-10-01 21:44:22 You're Next (2011) Lanie (3) #9

Én egyébként is nagyon imádom, a home invasionos filmeket, mondhatni, hogy számomra a valóságosabb thrillerek ütnek jobban a természetfelettivel szemben. (szóval szívesen veszek ajánlásokat a témában ám) Egy kicsit több titokzatosság valóban elfért volna benne, akkor simán megadtam volna neki a négyest, de így egy kicsit unalomba fulladt a végére. Jó pont, hogy ritkán sikerül a badass női karaktert kedvelhetővé tenni, vagy úgymond kevésbé művivé, de a főszereplő színésznőnk jó volt. A trashbe áthajló filmvég viszont nekem bejön.

2017-10-01 21:38:33 The Game (1997) / Játsz/ma Lanie (4) #93

Egy kicsit sok volt, egy kicsit túl sok minden történt a főszereplővel, plusz annak a ténye, hogy én másképpen fognám fel az egészet, teszi a számomra négyessé. A helyzet az, hogy ha valaki ilyen módon "megtréfálna", pont nem a testvére által sugallt, mostmegtanulodértékelniazéletet történne velem, hanem eszméletlen dühös lennék/bediliznék és minden létező emberrel megpróbálnám megszakítani a kapcsolatot aki ebben benne volt. Nyilván többek között azért mert normális ember ilyesmibe bele sem menne. Persze,
a testvére él, hurrá. Ha úgy fogom fel, hogy egy kicsit az egész egy elferdített, szinte fekete humorú valóság,
ahol egy kicsit mindenki kettyós, azt mondom, nagyon erős négyes. De nekem még így is csak négyes,
kicsit lefárasztott így estére, még így is sok bennem a kérdőjel. Mintha nem így tervezték volna a végét,
nekem kb olyan érzésem van.

Ez tipikusan az a film aminél a végletek játszanak.
És hát igen, kevés az a film amit nem tudok végig nézni, és amikor látok ennyi jó osztályzatot akkor egy pillanatra el is gondolkodok, hogy mi az amit én nem láttam bele, de Umberto kommentje után rájöttem, hogy bizony ez nem nekem való és ennyi. A pite evés volt ásításom fénypontja.

Ugyanez. Töredelmesen bevallom, hogy annyira irdatlanul lassú a tempó nekem, hogy a végén már mindent csináltam csak a filmet nem néztem (pedig pozitív baráti kritika után néztem meg izgatottan).
És még bele is pörgettem. Nesze. Kimondtam.

2017-09-30 16:57:35 The Beguiled (2017) / Csábítás Lanie (3) #4

Adott egy halom jó színésznő egy nekem való korban, csodálatos kosztümökben, a karizmatikus és jóképű Colin Farrell főszereplésével és mégsem működik. Nem csábít, nem köt le, hiányzik az hogy valamelyest kötődjek a karakterekhez és azok motivációihoz, az egész valóban vagy nagyon siet vagy rettenet leül. Coppolának szó szerint minden adott volt egy szuper filmhez, ez mégis csak közepes lett a számomra.

"...jó volt látni férfi szemmel, hogy lányok hogyan is élhetik meg a lázadó korszakot és a hormonok robbanását. " Hát pont az a gond ezzel a filmmel főképpen, hogy nem így. Nem tudom ehhez a filmhez hogy találták ki a címét de erősen kétlem, hogy egy 15 éves lány teljesen átlagos élete olyan lett volna a 70-es években mint amit ebben a filmben láttunk. Erős túlzás minden pontja, én ettől sokkal hitelesebb filmet vártam volna mint amit kaptam. A főszereplő lány különösen irritáló volt, ez gondolom egy tinit alakítónak jó pont.
Értem én, hippi korszak, szabadság, a nők magukra találnak, de ezt egy kicsit túltolták egy enyhén szólva is átlagos tizenéves lány bemutatása esetén, én többnyire unatkoztam a nézése során pedig nem volt tíz éve hogy annyi idős voltam mint a főszereplő.

Nekem pont a dalok voltak a negatívumai a filmnek, te jó ég ennyi auto-tunet még egy pop számban sem hallani mint ebben. Bárgyú, mondanám, hogy gyermeteg, de gondolom ez volt a lényege. Nekem sokkal jobban bejönnek a Maleficent-féle darkosabb hangulatú darabok. Szörnyen restellem, de én a vége felé már elkezdtem javában pörgetni a dalokat.
Pozitívuma a látvány, negatívuma, hogy Emma semmilyen pluszt nem adott a filmélményemhez. Mondjuk úgy, nem varázsolt el, pedig egy mesében az lenne a lényeg nekem.

2017-09-09 09:26:27 The Guest (2014) Lanie (5) #14

Komolyan mondom, Dan Stevenstől a hideg is kiráz. Valami eszméletlen az amit az arcával és a hideg kék szemeivel művel, megyek és jól megnézem, milyen filmekben/sorozatokban szerepel még a színész, mert engem megvett kilóra. A film maga megfogott, persze a hangnemváltástól nekem is kicsit mosolyra húzódott a szám, de egészen addig egy hangulatos akció thriller és utána is élvezhető. A zenék szintén nagyon bejöttek, nagyon erős hangulatot alapoz a filmhez. Összességében bármikor szívesen újranézném.

2017-09-09 09:21:29 Wonder Woman (2017) Lanie (3) #41

Nagyon szerettem volna szeretni, Gal Gadot egy tünemény, de sajnos színésznőnek nem a legjobb még egy szuperhős adaptációba sem. Abszolút felejthető film élmény, annyira nem kötött le, hogy két részletben néztem végig.

A téma nagyon is érdekel, a megvalósítás viszont sehogy nem akart lekötni.

2017-08-26 11:55:17 Jane Eyre (2011) Lanie (4) #8

Fassbender mindig hasonló alakításokkal kápráztat el, ebben a filmben sem volt különb. Gyönyörű képek, csodás szerelmi történet, engem pedig a kor hangulata már kapásból magával ragad.

2017-08-26 11:54:08 To the Bone (2017) Lanie (4) #1

Személy szerint Lily Collins teljesen kimaradt mint színésznő, na de ebben a filmben.. Szóval erős, mind a téma mind az alakítások. Nem mondom, hogy nem voltak benne klisés dolgok, de engem eléggé telibe talált. A diszfunkcionális család, Keanu Reeves, a folyamatos súlyvesztés... Ajánlom.

2017-08-26 11:50:28 Ying xiong (2002) / Hős Lanie (5) #52

Néha azt sem tudtam, hova kapjam a fejem, gyönyörű képek, fantasztikus színészek, váó. Szívesen vennék ehhez hasonló filmajánlásokat ám!

2017-08-26 11:46:37 Annabelle (2014) Lanie (3) #7

Valóban ingerszegény. Nincs egy maradandó jelenete sem, olyasvalami ami hamar felejthető, átlagos, máshol már sokszor látott alkotás.

Ezeknek a filmeknek sosem a magvas mondanivaló volt a lényege, hanem az a szuper dark/gót fíling ami valljuk be, mondjuk a közelmúltban a Penny Dreadfulon kívül semmi sem adta át, tehát ritka az olyanoknak akik szeretik. De ez... hihetetlen mennyire elvesztette a jellegét, egy összecsapott és hétköznapi semmiség, olyan színészi munkával, hogy már a megnézése után pár nappal is csak azon töprengek, hogy hogy lehetett ennyire elszúrni.

Nem vártam tőle egetrengető alkotói munkát, így jól szórakoztam. Látványos kis film egy elég érdekes utópiában. Másokkal ellentétben nekem Michael Pitt játéka is bejött, de én már a Boardwalk Empireben és a Hannibalban is nagyon szerettem mint színész.

Hunnam valóban túlszárnyalja a kezdeti Sonsos színészi képességeit, bár ezt már az utolsó évadokban is láthattuk. Mindenesetre nekem ebben a filmben nagyon tetszett, a témája nekem való, a vége tökéletes, a kettő között meg egy pöppet többet szerettem volna de így is teljes mértékig lekötötte a figyelmem.

Idéznék egy Rottenes véleményt; "
You'll laugh, you'll gasp, you'll watch people's heads explode. What more can anyone ask for, really?"
Egyébként ezeket a hostage filmeket nagyon csípem, kb majdnem bármit megnéznék a témában, szóval valószínűleg elfogult is vagyok kicsit.

2017-06-22 21:15:01 The First Time (2012) Lanie (3) #2

Butácska kis film butácska kis párbeszédekkel, még nagyon viccesnek sem tudom mondani, pedig az elején valóban ígéretesen kezdődött. Hát sajnálom, holnapra felejtős fajta, pedig az alapvető gondolat jó. Közepes megvalósítás.

2017-06-13 16:02:25 T2: Trainspotting (2017) Lanie (4) #30

Igen, a fiatal lány nekem sem jött be, egy igen gyenge pontja a filmnek az ő számomra nem olyan sokat mondó karaktere és színészi játéka.

előzmény: tomasso (#29)

A hangulata. Nos az a leírhatatlan valami ami vagy megkap vagy nem (akárcsak a kapcsolat választásban) nekem most működött. A táj, a rejtélyes helyszín próbálja velem feledtetni a nem annyira csavaros történetet, de nekem így, egyszeri nézésre lekötött.

2017-06-04 09:43:55 Life (2017) / Élet Lanie (3) #6

Az, hogy a vége nem hepiend az az egyetlen olyan benne ami kicsit is megfogott, egyébként erősen végig ásítoztam az egész filmet. Ahhoz képest, hogy tudom, hogy jó színészek vannak benne, nem kezdtek velük az ég világon semmit sem.

2017-05-28 10:58:55 T2: Trainspotting (2017) Lanie (4) #26

Ami a legerősebb úgymond üzenet a filmmel kapcsolatban, azt a jó Rentonunk a Choose life monológjában el is mondja. Örülök neki hogy nem erőltetik mindenre rá a hepiend vonalat, attól lesz olyan szörnyen valóságos és melankolikus, hogy pont olyan mint az élet, tele csalódással. Mondhatni, hogy senkinek nem jött össze és azt is bátran kijelenthetem egy Dr. House idézettel társítva, hogy; "Nem változunk. Legalábbis úgy nem, ahogy számítana."

2017-05-23 19:36:13 The Accountant (2016) / A könyvelő Lanie (4) #17

Nekem bejött. Az Affleck tesóknak nagyon jól áll ez az elvont figura vonal, ezekben látom igazán, hogy nem is olyan rossz színészek ám.

2017-05-21 15:36:13 Stand by Me (1986) / Állj mellém! Lanie (5) #28

Szeretem az okos, gyermekekről szóló kalandfilmeket, könnyű beleélnem magam, annyira közeli problémákat feszegetnek a felnőtté válásról és arról, hogy nem fenékig tejfel az élet akkor sem, ha tizenéves vagy.
Témájánál fogva az Atlantisz gyermekeire emlékeztet, mindkettőnek imádom a hangulatát, elfog a nosztalgia, a boldogság és a melankólia egyszerre. Újra gyerek szeretni, csak még egy napig, hogy együtt bandázzunk a patak parton mint régen.

Én sem értem a hasonlítgatásokat és meg kell hogy mondjam, nincsenek is túlzottan az ínyemre a bezzegek. Ez egy különálló mű, méghozzá abból is egy kiváló darab. Bevallom, nehezen ültem neki, sok giccsre és az arcomba bombázott tanulságokra vártam, de ez abszolút nem volt így. Kellemes meglepetés, valóban megható úgy hogy közben érdekes is tud maradni. És a látvány! Főleg a fiú szobájából nyíló keserű, szürke táj, ami ott lóg minden nap az ablak másik oldalán. Nagyon gondolkodom a négyes és az ötös között, de most rányomnék egy erős négyesre, aztán az újranézésnél még javítok. A gyászfeldolgozás egyébként is egy erős téma, mindennapos és alattomos jószág, ez a film pedig biztos vagyok benne, hogy sokunkat megérint akiknek van jelenleg vagy a múltban betegséggel küszködő családtagja. Én személy szerint annyi idős voltam mint a filmünk főszereplője amikor az édesapám rákos lett a harmincas évei végén, így nem nehéz beleképzelnem magam a filmbe mélyebben.

Alien: Covenant. Engem a Karib már hosszú évek óta nem tud megmozgatni, hogy őszinte legyek már arra sem emlékszem láttam-e az előző részt vagy sem.

2017-05-01 15:16:28 Dans la maison (2012) / A házban Lanie (5) #10

Örülök neki, hogy mostanában jó filmekre találok rá ezen az oldalon, a Dans la maison is közéjük tartozik. A főszereplő fiú tenyérbemászó mosolyától kezdve a tanárának kíváncsiságáig mindent érdeklődéssel néztem, különösen azokat a jeleneteket ahol nem tudtam éppen akkor eldönteni, vajon valóság vagy kitaláció amit látok? Érdekes, valahogy velem nem sikerült elhitetni, hogy Esther egy istennő lenne vagy hogy egyáltalán egy érdekes szereplő, valóban úgy emlékszem rá utólag mint egy csinos de unalmas és unatkozó középosztálybeli nő, nem tudnék róla nagyon semmi mást mondani, mint hogy különösebben nem csinál és nem mond semmi érdemlegeset. Persze értem, a főszereplőnknek bőven elég a tudat hogy egy idősebb nő akit elviekben sosem kaphatna meg ahhoz hogy érdekes legyen.

Ez az a film amit mindenkivel megnézetnék, nem csak nőkkel, de férfiakkal is, sok erőt meríthet az ember más történeteiből is. Mindhárom történet nagyon erős, de számomra a fiatal lány és a családjának története a legmegrázóbb, az a kilátástalanság amit a közvetlen környezetünk okoz számunka már egészen fiatal korban. Nem mi döntjük el, hogy milyen családba születünk, de eldönthetjük azt, hogy milyen emberek akarunk lenni, neveltetés ide vagy oda. Ez az erős akarat ami végigfut az egész filmnek, amire jó példa amikor
a bántalmazott anya próbálja megértetni a fiával, hogy csak azért mert az édesapjától azt a példát látta, hogy mindenben a nő a hibás és neki kell bocsánatot kérnie még azért is hogy jóformán él, még nem ez a normális, elfogadott dolog, nem szabad a rossz szülői mintát tovább vinni csak azért mert az például az édesapánk azt tanítja, hogy ez a helyes.

Számomra a film alapvető igazsága az, hogy saját belső értékrendünk kell hogy legyen, attól függetlenül, hogy miben élünk, ki zsarol minket vagy hogy mit kockáztatunk éppen.

2017-04-30 20:21:41 De Behandeling (2014) / A kezelés Lanie (5) #17

Erős, nehéz kifejezni, hogy mennyire az, én meg pont hogy ezért tudok rá ötöst adni. Az a film ami ennyi érzelmet vált ki az emberből az számomra csak ötöst kaphat. Feszülten néztem minden pillanatát, el vagyok borzadva és elképedve is, hogy mennyire "jól" dolgozták fel a témát. Annyira valósnak tűnt, hogy szinte beleszédültem. Nem ajánlom mindenkinek, érzékeny emberek mindenféleképpen kerüljék messzire a filmet, akinek viszont erősebb az idegrendszere, az tegyen egy próbát.

Az én szám kevésbé habzik a logikai buktatók láttán mint másé, persze lehetett volna máshogy és úgy még élvezhetőbb amit látok, de egy filmtől nem várom el örökösen azt, hogy maximálisan reális legyen amit látok. (Egyébként ez ilyen tipikus módi, hogy megmondom mit rontottak el, pörgök rajta egész nap mert hát ez így nem járja, jól leírom, hogy hogy kellett volna másképp...:)
Nos, alapvetően nekem való az antihős koncepció, egyszerűen nulla százalékban tudom magamévá tenni az ájtatos és mindig nagyon igazságos amerikai szuperhős képét, talán ezért mondhatom, hogy a kedvenc képregényeim közé tartozik a Watchmen és a V for Vendetta is, amik hétköznapi hősök vitatott módszereivel való sajátos és nem mindenki által kedvelt igazságszolgáltatása. A filmben látható antihősünk is olyasvalaki aki nem hisz és bízik a rendszerben, megváltoztatná azt a nem túl törvényes és nem is túl rendes átlagpolgár módszereivel, ami nekem alapjáraton nagyon tetszik, úgy gondolom, ha valaha hasonló helyzetbe kerülnék és az igazságszolgáltatás cserben hagyna én sem fogadnám el és ülnék a sarokban sírva. Az alapkoncepció tehát nagyon tetszett, a főszereplőnk alakítása szintén, talán a kivitelezés amit lehetett volna erősebbre is, bár az elején láttunk pár igen hatásos jelenetet azért. Tehát legyen egy négyes, kicsit túlcsavarták a dolgot, de még bőven élvezhető.

Az egyetlen zavaró benne számomra csak azoknak a szerencsére apró jeleneteknek az összessége, ahol kikérdezik az ismerősöket. Egyébként fantasztikusak a színészek, ki sem szeretnék emelni egyet sem, annyira egészben volt az egész. Féltem tőle, hogy talán nem nekem való lesz, túl "lányos", túl érzelmes, de abszolút várakozáson felüli volt. A jelenetek az erőszakkal azért is voltak erősek, mert Kidman testén látható foltok valódiak, amikor a földre esik tényleg megüti magát, ahogy dulakodnak valóban úgy lett megszorítva,
hogy annak látható sérülései vannak, akár csak a való életben. No de a vége, srácok a végén amikor pont az a karakter löki el a nem éppen annyira hősünket, aki a legbékésebb, a leginkább nyugodt és kompromisszumokra képes karakter, nos hát.. az elég erős volt. Volt benne pár hétköznapi drámás szál, nem kell mondanom, hogy a családon belüli erőszakkal kapcsolatosak a legerősebbek, és főleg azért mert hosszú ideig az áldozat sem látja magát áldozatnak, egészen addig amíg valaki rá nem világít, hogy ez nem normális és nem, a gyermekei sem vakok, átveszik a szülői viselkedést seperc alatt.

Egy szóval; nézzétek. Nem azt kapjátok a végére amit az elején gondoltok.

Eszméletlenül rabja vagyok az ilyesfajta filmek/sorozatok hangulatának, mondhatni kicsit elfogult is vagyok, ahol ilyen szuperül felkeltik bennem az érdeklődést, ott nálam garantált a dara.

2017-04-28 20:30:49 Pet (2016) / Ketrecben Lanie (4) #2

Teljességgel elcsépeltnek gondoltam az alaptörténetet, aztán mégis sikerült meglepni azzal, amit kihoztak belőle. Nem tökéletes, sőt, jónak is csak azért mondom, mert szeretem amikor meglep egy film és azt is szeretem amikor nem hepiend a történet. Bár mondjuk valamelyik szereplőnknek ugyebár az lett.

2017-04-28 20:12:34 The Invitation (2015) / A meghívás Lanie (5) #31

Én szeretek kifordulni önmagamból filmnézés közben :) Köszönöm az ajánlást!

2017-04-26 20:24:46 The Invitation (2015) / A meghívás Lanie (5) #29

Én egyébként nagyon szívesen néznék ehhez hasonló hangulatú, végig izgalmas mégsem, hogy is mondjam, feltétlenül akciódús történetet, szóval nagyon szívesen vennék pár ajánlást mert azóta is sokszor jár a fejemben ez a film amióta megnéztem. Egyszerűen fantasztikus volt a főszereplő férfi alakítása.

Frank Grillo olyan szinten kiemelkedik az unalmas átlag karakterek közül, hogy már miatta megadom a négyest. Egyébként számomra érdekes az alapkoncepció is attól függetlenül, hogy egyetértek vele vagy sem, társadalomkritika bár van benne de valahogy nem sikerül túl erősen tálalni, hogy enyhén fejezzem ki magam.

Értem én a lényeget a befejezésnél mi szerint gyávák vagyunk mi emberek elmondani az igazat,
félünk őszinték lenni, de ahhoz van elég arcunk és bátorságunk, hogy a szeretteinket a hátuk mögött megalázzuk, vesszük a bátorságot, hogy lelkiismeret nélkül, tetszés szerint cselekedjünk a saját javunkra.
Mégis, akkora arcon csapás volt számomra az, hogy ez az egész nem történt meg, hogy nem derültek ki ezek a sorsdöntő események, hogy le vagyok taglózva. Mennyivel jobb időben tudni azt, hogy valami nem működik, hogy legyen időd feldolgozni és túllépni (hogy többek között ne házasodj össze olyannal aki nem bír megmaradni nálad, mennyivel jobb lett volna, ha Bianca szabad maradhatott volna, ahogy merengett is rajta..) de nem, mindannyian kemény hazugságok között élünk. A film után azon kaptam magam, hogy elmerengek a körülöttem élőkön, mennyire nem ismerhetem őket.
Ugyanakkor úgy gondolom, idővel minden hazugság kiderül, csak többnyire már későn, ahogy a film esetében, tovább lehet gondolni, hogy Marika esetleg nem hagyja annyiban a terhesség témát és minden kiderül...

2017-02-28 21:17:34 Passengers (2016) / Utazók Lanie (4) #17

Én sem vártam különösen semmit tőle, sőt igazából elég negatívan álltam hozzá és kellemes esti szórakozást kaptam. Nem téptem a hajamat különösebben semmin. A látványt külön kiemelném, gyönyörű a szemnek egy-egy megoldás a filmben, engem pedig inkább az érdekelt mint a romantika faktor.

Ez bizony számomra egy masszív csillagos ötös. Sokszor nosztalgiából adok régi filmeknek szuper osztályzatot, az újabbakkal pedig sokkal kritikusabb vagyok. A traileréből nekem egy hatalmas giccs jött le, halogattam a megnézését és szerencsére nem azt kaptam amit vártam.
Nincsenek benne hányingert keltő masszív hazafi gondolatok, nekem abszolút ésszerű volt a gondolataihoz fűződő cselekedetei. Nem mellékesen az ifjú főszereplőnk is meglepett, tényleg kitűnő színész, egy szavam nem lehet rá. Mel Gibson sokadjára ad nekem filmélményt, azt kell hogy mondjam, egyszerűen szeretem amit létrehoz.

2017-02-26 14:01:17 Jackie (2016) Lanie (4) #9

Számomra érdekes az alaptéma, egy nő aki a figyelem középpontjában van, hogyan viseli el a rá rótt szerepet, hogyan éli túl életének nem első, hanem sokadik tragédiáját. Én is úgy gondolom, hogy a fiktív részek erősek voltak, az interjú alatt láttam azt, hogy ő milyen személyiség, milyenek a valódi gondolatai. Az újra játszott jelenetek pedig arra voltak jók, hogy lássuk, mekkora a szakadék a kettő között. A szerep amit first ladyként volt kötelező felvennie, nem egyezik teljes mértékig az igazi énjével, mégis könnyedén játszotta azt és nem mellékesen, teljes szívből.
Tetszett az amikor azt mondja, hogy a neki mint embernek nincs semmije, mint first lady mindene megvolt, de ez olyan mint egy kölcsön élet, egy darabig az övé, aztán más kapja meg. Érdekelt volna még hogy a következő években hogyan találja meg a saját szerepét a való életben, hogyan találja meg magát a férje nélkül, a fehér ház nélkül, hiszen ez az igazi kihívás, mi pedig egy kis szeletet láthattunk abból, hogy mennyire esetlen odakint a világban.

2017-02-26 13:53:44 Christine (2016) Lanie (3) #3

Naturalista, pontról pontra mutatja meg egy nő életének lejtmenetét, valahogy mégsem tudok szimpatizálni a karakterrel és annak viselkedésével, talán ezért nem érzek semmit sem a megnézése után.

2017-02-21 20:19:56 Fracture (2007) / Törés Lanie (4) #27

Anthony Hopkins egy falat száraz kenyeret is eladna nekem kilós áron, egyszerűen úgy bámulom őt mint szerelmes kicsi lány az édesapját. Goslinggal nincs megfogható vagy leírható bajom, egyszerűen nekem ő teljességgel átlagos, tudom hogy akarja és mindent belead, de nekem valahogy ő főszereplőnek sosem vált még be teljesen, valami elemi hiányzik nekem belőle.

2017-02-19 20:47:58 The Departed (2006) / A tégla Lanie (3) #97

Váó, engem egészen meglepett, hogy ilyen jó vélemények vannak erről a filmről. Hogy őszinte legyek, fogtam a fejem a befejezésén. Egyszerűen katasztrofálisan el lett rontva az egész, szinte még dühös is vagyok miatta, hogy ennyi időt rászántam erre a filmre. Tudom, ízlések és pofonok, sajnos én ebben csalódtam, meg különben is, bár kriminek krimi, de thriller az annyi van benne mint egy tál macskaeledelben.

A tini filmek többsége olyan tipikus, ha komédiára ha romantikára alapozzák őket, hogy legtöbbször nem fognak meg. Na de ez a film! Az a helyzet, hogy nagyon bele tudom élni magamat ebbe a nem tudom hova tartozom fílingbe, ahogy szerintem a legtöbb ember szintén, nem találkoztam még olyannal aki könnyedén vette volna a gimis éveit.
Humoros, érdekes film, a vígjáték jelzőt mégsem aggatnám rá, számomra ez alapvetően egy dráma, ahol egy fiatal lány kesze-kusza gondolatait és életét látjuk. A szereplők csodálatosak, a főszereplő színésznő remekül odatette magát, biztosan néznék tőle más filmeket is.
Összegezve; a film nincs túltolva felesleges érzékenységgel, mégis megérint, ott van benne az a megfoghatatlan feszültség amitől jó lesz és amiért szívesen megnézném többször is.

2017-02-19 12:10:19 Doctor Strange (2016) Lanie (5) #14

Én, aki cseppet sincs oda a szuperhős filmektől, remekül szórakoztam rajta. Nem vettem komolyan egyetlen percét sem, nem kerestem benne csodálatosan mély párbeszédeket, csak hagytam hogy sodorjon az ár. Nekem sem tűnt volna fel, ha még egy órácskával is tovább tartott volna, én teljes mértékig elégedett voltam, ha tudom hogy bejön, még moziban is szívesen megnézem.

Olyan egyedi, különleges hangulatú film, amit már azért is érdemes megnézni, hogy elmondhassam, végre valami más! No, de nem csak ezért volt érdemes megnézni, engem szórakoztatott a történet is, imádtam a színészeket is és a leginkább emberi az egész abszurd humorú történésben az a vége. Egyszerűen számomra szívfájdítóan zseniális amikor nem erőltetik a hepiendet, amikor tudod hogy nem történik minden úgy ahogy a mesékben és csak úgy arcon vág a melankólia, hogy csak úgy csilingel órákig a fejem tőle.

Egészen a végéig nem mondanám kifejezett horrornak, csak sugallják azt, hogy mi is történik az egészben amíg szépen lassan ki nem bontakozik a dolog és nem látod a valódi történéseket. A vége valami irdatlan komédiába fullad a számomra, egyszerűen sajnos emiatt nem olyan film amit nyugodt szívvel ajánlanék.

2017-02-19 11:42:36 Split (2016) / Széttörve Lanie (5) #60

Engem sem zavar a személyiségek száma, úgy gondolom, nem lehet mindent egyszerre, de remek felvezetése annak, hogy láthatunk még sokkal többet is, egészen más hangulatú, más típusú "emberekkel". A színész pedig szerintem meg fog birkózni a feladattal, tartom őt olyan jónak.

Amy Addams számomra az a szomszéd lány típus akivel könnyű azonosulni átlag nőként. Szeretem nézni a képernyőn, nagyon életszagú amit csinál, nincs túljátszva, tényleg nem az a ripacs színésznő amit ont magából hálivúd évtizedek óta.

2017-02-19 11:07:26 The Cell (2000) / A sejt Lanie (5) #26

Vincent D'Onofrio zseniális ebben a szerepben, imádom látni amikor tényleg jó illetve a szerephez megfelelő színészt találnak és ez ebben az esetben sikerült is. Nekem is nagyon bejön a tudatalatti téma, a beteg képi világ, az a sok elvont jelentéssel teli dolog amit láthattunk a filmben. Szuper ötlet az egész és bár igen, a többi főszereplőt egy minimálisan azért megkérdőjelezném, mégsem annyira rosszak ha még így is simán rányomtam az ötöst erre a már mondhatni; nem annyira mai filmre.

2017-02-12 22:07:02 Dark Places (2015) / Sötét helyek Lanie (2) #4

Az alapja, maga a történet annyi lehetőséget hordozott magában, hogy nem is értem, hogy lehetett egy ilyen jó kis sztorit ennyire elrontani. Annyira érdektelenségbe fulladt az egész még a jó színészek mellett, olyan komolytalan jelenetekkel, hogy nem érte megnéznem.

2017-02-12 15:24:39 Lake Mungo (2008) Lanie (3) #9

Engem sem a dokementarista jelleg, sem a kis költségvetés nem zavar, egyszerűen nekem nem működött a film, nem éreztem sem érdekesnek, sem hátborzongatónak. Az a típus amit holnapra biztos elfelejtek. Ki lehetett volna hozni belőle sokkal többet is.

  • 1
  • 2