ChrisAdam

2018-02-23 19:53:14 [Vapiti 2017] ChrisAdam #98

A 15. Vapiti nyerteseiArany
TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL

Női Ezüst
BORBÉLY ALEXANDRA
Testről és lélekről

Férfi Ezüst
CASEY AFFLECK
A régi város


Az idehaza 2017-ben bemutatott filmek közül egy magyar alkotás bizonyult a legjobbnak, maga mögé utasítva egy tucat Oscar-díjas vagy díjra jelölt filmet.
Ez a mondat önmagában gyönyörű!
A Vapiti történetében pedig először nyer hazai film.

(Az már csak a sors humora, hogy a "vapiti" eredeti jelentése és a Testről és lélekről milyen szoros kapcsolatban is állnak. :))

Ha bánt, egy délutánomat rászánom és kiteszem OFF-ba, oké?

előzmény: PG (#631)

2018-02-23 17:50:58 [Vapiti 2017] ChrisAdam #97

Lehet egy 5 percet kések, ha odaérnétek, a nevemen van az asztal (Csabai Kristóf). De igyekszem. :)

2018-02-23 12:44:01 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] ChrisAdam #23498

Én vagyok a hülye, hogy válaszolok még rá. :D

előzmény: BonnyJohnny (#23497)

2018-02-23 12:42:01 [JÁTÉK] ChrisAdam #31613JÁTÉK!
Tegyél félre minden statisztikát, elemzést és pletykát, mert most csak a saját ízlésed számít!
Állítsd sorrendbe a kilenc Oscarra jelölt filmet a saját véleményed alapján: első helyen legyen az, amit a legjobban szerettél, utolsón pedig az, amit a legkevésbé kedveltél. Nem kötelező minden címet listázni, de egy TOP 3 azért kerekedjen a dologból :)
A listádat másold be Facebookon a kép alá a kommentek közé és ezzel be is neveztél a játékra, amelynek végén megnyerheted a 4 Oscar-díjra jelölt Mudbound alapjául szolgáló nagyszerű regényt az Athenaeum kiadó jóvoltából.
A játék vége: február 27. éjfél.

Tovább a Facebookra >>>

2018-02-23 11:25:24 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] ChrisAdam #23495

A Csillagainkban a hibát láttam már. Az Alkonyatot is.

--
Áthelyezve a(z) L'uccello dalle piume di cristallo topikból.

előzmény: Havierez (#23494)

Igen, erre a megoldásra gondoltam.

IMDb: Ha nem is tartalomleírás, sok minden más (kép, cím, bemutató) - leginkább ismeretlenebb filmeknél - pontatlan.

előzmény: Dió (#12326)

Hát mert az IMDb-n ész nélkül fogadják el a tartalmakat például. Ez csak rajtunk, szerkesztőkön múlik. :)

előzmény: Ugor (#12324)

Ennek az lenne a megoldása, hogy a törzstagok beírnak tartalmat és azt mi engedélyezzük egy kattintással. Ez tök elképzelhető megoldás és más oldalon is így működik. Jogos felvetés.

előzmény: Dió (#12321)

Korrekt kis krimi, amiből meglepő módon kihagyták az agyatlan logikátlanságot, az eszeveszett, szürreális vérengzéseket és a női testek imádatának vérgőzös ábrázolását. Így aztán tényleg ez is egy atipikus giallo, egyrészről látszik, hogy Argento első munkája, másrészt beköszön pár későbbi filmjében csúcsra járatott filmes elem. Elsőfilmként egyébként eléggé erős, masszív darab. A feszültség egyes jelenetekben csúcsra van járatva, rettenet jól működik. A gyilkos személyének kérdése egész végig izgalomban tartja a nézőt, a megoldás pedig egészen meglepő - habár a nő, mint gyilkos igencsak felemásra sikeredett, nekem kicsit gagyi volt ez a idiótán vihogó stílus, bár persze meg is magyarázzák, miért. Viszont kifejezetten örültem neki, hogy végül nem a kiszámítható befejezéssel hagytak magunkra - miszerint a férj a gyilkos.
Összességében tehát hangulatos kis krimi, sikerült folyamatos feszkót pumpálni a játékidőbe, Argento egyedi stílusa már itt megmutatkozott, a hangsávban hallható zajok és Morricone zenéje pedig itt is hátborzongatóan jó. A 71 szavazat talán kevés is neki, többet érdemelne! 75%

Ez valamelyik régi VHS-borítóról kerülhetett ide, ott nyomtak ilyen szövegeket. :)

előzmény: csabaga (#12307)

2018-02-22 11:05:26 Suspiria (1977) / Sóhajok ChrisAdam (5) #48

Tegnap majdnem a Kilenc farkút néztem, mert az is listán van, de aztán a Suspiria mellett döntöttem. :)
Alapvetően nagyon bele tudok helyezkedni ezekbe a filmekbe, kész hangulatbombák. Kár, hogy sokszor a sztori igencsak gyenge. :D Habár annak idején nem tetszett annyira a Tenebrae, most visszatekintve jó emlékeim vannak róla.

Amúgy igen, a Suspiria is atipikus giallo, valószínű ezért is talált be.

Bonny, neked meg ajánlom ezt. És van bizony listám, egyszer tomside bombázott meg egy adag címmel, onnan is van még tartozásom...

előzmény: BonnyJohnny (#47)

2018-02-22 10:04:56 Suspiria (1977) / Sóhajok ChrisAdam (5) #44

Köszi! Listán van. :)

A remake egyébként érdekel, kíváncsi vagyok, mit hoz ki belőle Guadagnino, azért nem hótbiztos biztosíték a rendező neve a sikerre, hiszen korábban nem munkálkodott a műfajban. Nagyok lesznek az elvárások, én egy középszerű pofás filmet várok. E filmnek erőssége éppen Argento erős stílusa, a zene, egy újragondoláskor elveszhet mindez. Mindenesetre kíváncsi vagyok.

előzmény: ryood (#43)

2018-02-22 09:21:44 Suspiria (1977) / Sóhajok ChrisAdam (5) #42

A giallo nem is olyan rossz - habár korábban határozottan kijelentettem, hogy nem az én műfajom. Ilyen intenzív, erős kezdést nem nagyon láttam még. Tulajdonképpen a legelső másodperctől kezdve magába szippant a tömény, sötét atmoszféra, brutális, milyen hangulatot teremt Argento, tényleg már az első jelenetekben a borús esős Berlinnel. Habár az első húsz perc így színtiszta zsenialitás, utána kicsit néhol leül a játékidő, de folyamatosan előrukkol valami finoman fűszerezett jelenette (vak az éjszakában). A vége valóban suta, de valami ilyesmire számítottam, a korábban megtekintett Argentók is ilyen hirtelen lezárást kapnak.
A hangulata brutálisan jó, az operatőri munka és a fény-árnyék játék zseniális, a vörös és kék használata, a képi megoldásokból fakadó feszültség remek, inspiráló. Nem hiába hivatkozási pont ez a film bizonyos értelemben. És... és a zene! Kirázott a hideg minden egyes ördögi suttogásnál, brutális. Ma reggel ezzel keltem, éjszaka ezzel álmodtam. Zseniális.
Úgyhogy habár a finálé kicsit suta, nem tudja elvenni a zseniális élményt az előtte történtektől. Nem a legerősebb ötöst kapja tőlem, vannak benne esetlen dolgok, de nem tudok egy ilyen élményre kevesebbet adni. 85%

2018-02-22 07:17:05 Wakefield (2016) ChrisAdam (4) #5

Ebben lehet igazad van, sőt. Viszont jelenleg nem tudom, milyen síkra kellett volna helyezni, hogy abban megmaradjon az elidegenedés témája, Bryan Cranston egyéni drámája, stb. Ha elviszik a sztorit, akkor meg lehet, hogy pont ez a hangulatos atmoszférával körülitatott egyszemélyes sztori veszik el.
Elkezd meth-et gyártani a padláson? :D

Amúgy tényleg kíváncsi vagyok, mire gondolsz vagy van-e ötleted, mert nekem nincs. :)

előzmény: Dió (#4)

2018-02-21 11:38:34 [Vapiti 2017] ChrisAdam #91

Testről és lélekről

Borbély Alexandra

Andrew Garfield

2018-02-21 09:14:30 Wakefield (2016) ChrisAdam (4) #3

Nyilvánvaló tény, hogy Bryan Cranston nélkül a film érdektelenül unalmas lenne (kis túlzással) és persze az is, hogy nem is néztem volna meg. Mert tényleg Cranston az, aki a hátán viszi a filmet és ő zseniális (bár mikor nem az?). A film már kevésbé tündöklő, de mindenképpen kellemes meglepetés. Egy igen érdekes, egyedi alaphelyzetet mutat be és ezt szépen körüljárja, bár ebben is legnagyobb érdeme Cranstonnak van, inkább ő az, aki erővel pumpálja a perceket.
A nagyszerű, tényleg majdnemhogy zseniális felütés után a film kicsit leül és úgy éreztem, sok felesleges jelenetbe botlunk a játékidő során, a beletűzdelt visszatekintések jók, a fináléhoz közeledve viszont egyre inkább emelkedik a színvonal, ám a finálé igencsak felemás érzéssel hagy magunkra. Valóban sótlannak és esetlennek hathat ez a befejezés, de kicsit végiggondolva feltettem magamnak a kérdést: hogy lehetne jobb? Igazából ez az a sztori, aminek - megkockáztatom - bármilyen befejezése negatív érzéseket vált ki. A csupa boldogság, ahogy Wakefieldnek örülnek, mint hazatért tékozló fiú? Hatalmas veszekedés, ami aztán újabb nyitott kérdéseket szül? Netán ha meghalna főhősünk, az kielégítő lenne? Vagy elmenekülne és új életet kezdene valahol máshol? A rendező inkább választotta a levegőben hagyott véget, amivel ugyancsak hiányérzetünk maradt, mint egy befejezetlen mondat után, de legalább nem torkollott oltári drámáskodásba vagy giccsbe és kissé nyitott is lesz a vég: számomra egyáltalán nem egyértelmű, hogy Wakefield milyen helyzetben is van a fináléban - sok valótlan képzelgés után miért ne lehetne ez is egy újabb? A happy end pedig kizárva: Wakefield vagy feladja a "számkivetettségét" a kényelemért és családjáért vagy egyszerűen csak visszacsúszik ebbe a felületes posványba, amit 2 órán keresztül felvázolt nekünk a flashbackeken keresztül.

Összességében nagyon érdekes film és kifejezetten örülök, hogy láthattam. Érdekes kérdéseket vet fel, a narráció remek, van benne egy jó adag szatirikus humor is és valódi dráma - alapvetően a helyzet maga pedig érdekfeszítő, az embernek nem lankad a figyelme.
Tökéletes zavarban vagyok azzal kapcsolatban, hogy miért csak 16 árva szavazat van itt, érdemelne többet. Egy igencsak aktuális problémákkal jelentkező film, a társadalmunk gyermekbetegségeiről és abból való menekülésről, s habár lehetett volna többet is kihozni ebből, hibái ellenére érdemes megnézni. Cranston pedig tényleg zseniális, pedig nem vagyok elfogult. (De igen.)

70%

Ejnye, én voltam az, aki kitettem ezeket. Valszeg rajta maradt a másik url a vágólapon. Pedig szoktam figyelni... Köszi, hogy szóltál. :)

előzmény: BonnyJohnny (#12300)

2018-02-20 10:51:30 [Vapiti 2017] ChrisAdam #88

Egy kis kedvcsináló a Vapitihez. Csütörtök éjjel zárul a szavazás, péntek este meg Jelen Bisztró! :)

Nem, és jogosan. :)

előzmény: Olórin (#11)

Abban igazad van, hogy mindig megvan egy különleges kontakt a nőkkel Poirot-val kapcsolatban, de ezt én sose éreztem bármiféle szexuális indíttatásúnak, inkább amolyan "apai" szerepet szokott betölteni a fiatal, megtépázott lányok esetében. Bár lehet túl fiatal voltam és nem éreztem azt, amit te mondasz, na meg igen, nem volt meg a kötelező kvóta erre nézve.

előzmény: kwzatz (#22)

Erre gondoltam én is, de mindenesetre elég suta ez így, erőltetett. De ez a legkisebb baja a filmnek. :)

előzmény: BonnyJohnny (#20)

Ma 5-kor a Bemben, ingyenes vetítés (angol felirattal)!

Ez egy tökéletesen közepes film. Nagy Agatha Christie rajongó vagyok 8-10 éves korom óta, akkortájt olvastam 20-30 regényét, megnéztük a filmes, sorozatos adaptációkat, úgyhogy igazán nehéz dolga volt Branaghnak, hogy meggyőzzön.
És nem is győzött meg, habár a negatív elvárások azért egy kellemes csalódást okoztak. Pedig tényleg kritikus embernek tartom magam, főleg, ha régi, becses értékű dolgokat újra és újra tésztává gyúrják és megsütik, de azt kell mondjam, a stáb egy egész pofás kis filmet tettek össze, ami ugyanakkor se jó, se nem pedig rossz.

Egyértelmű, hogy Hercule Poirot karakterét az egyetlen és legendás David Suchet alkotta meg igazán jól. Ebben talán mindannyian egyetértünk. Persze Albert Finney és Peter Ustinov is kiváló Poirot megszemélyesítők, de pont azért, mert mindannyian könyvhűen álltak a karakterhez. Na, most itt nem ez történt.
Hercule Poirot az az ember, aki a tökéletes magabiztosság, fegyelem és rend. Bátor és hősies karakter, de mégsem annyira, hogy verekedjen vagy harcoljon. Ezen felül hiú és pökhendi... és igen, el van szállva magától. Aszexuális alkat, aki nagyon ritkán mutatja meg érzelmeit, de mégis látszik, hogy van szíve.
Hát Kenneth Branagh nagyon félrement ilyen szempontból. Nem rossz a karakter, amit megalkot, mert egyértelműen elviszi a hátán a filmet, de ez nem Hercule Poirot. Ez egy laza, humoroskodó, bátor, harcias, és még mindig persze hiú és pökhendi, magabiztos ember.... aki a volt kedvesének (?) képe fölött kesereg.... Te szent szar. Komoly? Branagh nagyon nem érti a karaktert, nagyon nem. Egy érzelgős, drámakirálynőt hozott össze. Persze mondhatnánk, hogy miért ne. Hiszen Holmes is új gatyába lett rázva Robert Downey Jr.-ral, és nincs is probléma azzal, hogy egy ilyen lépést megtesznek, inkább azzal, hogy hogyan.

De nem csak Poirot-val van a probléma, a történetvezetés is igencsak suta. Azzal sincs baj, hogy korszerűsítették pár izgalmasabb "akciójelenettel" a sztorit, mert hát 2017-ben már érthető, hogy nem fekszik a sima krimi, amiben az emberek beszélnek és ide-oda mászkálnak csak. Szabad újraértelmezés, én tényleg nyitott vagyok az ilyesmire. Viszont az igencsak nagy probléma, hogy közben az igazi krimi szál pedig sután össze lesz csapva, a valódi izgalom teljesen kivész a történetből - és nem csak azért, mert ismerjük a sztorit, hanem mert egyszerűen túl gyorsan végiglovaglunk a nyomozáson és hipp-hopp, összecsapva már a megoldás küszöbén álldogálunk.
Ez igencsak bosszantó, már csak azért is, mert az az érzése az embernek, mintha butának nézné nézőjét: "ugyan, Kenneth, a mai közönség hülye, legyenek benne szép tájak és gyönyörű látvány, meg jó sok híresség... szerinted ki kíváncsi arra, hogy most itt Poirot nyomozgat, ugyan."
A jó krimi éppen attól lesz jó, hogy meglep, titokzatoskodik, de itt mintha ezt szépen elkerülték volna és tényleg felesleges időt adtak a szép látványnak, Isztambulnak, meg a kezdő jelenetnek (ami pocsék). És így aztán szépen elvész a misztikum, az izgalom, a hangulat a filmből. Az eleje el van nyújtva, a vége pedig össze van csapva. Ezért is csapongó a film.
Apropó: látvány. Értem, hogy már mindent meg tudunk csinálni CGI-jal és gyönyörű dolgok születnek 0-ból és 1-ből, de ez nem azt jelenti, hogy mindent meg is kell. Egy-egy pillanatra azt hittem, a Polar Expresszt nézem, a Dinári-hegység 4000-5000 méter magas csúcsai pedig már-már túl valódinak hat. A kevesebb néha több. Visszasírom a Poirot-sorozat hangulatos, igazi angolosan fakó látványvilágát, aminek hatására az atmoszférát csak úgy harapni lehetett (ami sorozat egyébként beleesett ugyanebbe a hibába néhány kései epizódnál). Zavaró a folyamatos zöld háttér, a mesterséges fények és tárgyak, a túlzott színesség és szépség. És tényleg annyira zavaró, hogy szerintem ha kimennek forgatni a szent szabad ég alá és visszafogják a szaturációt meg a sok hasonló származékot, akkor kellemesebb szájízzel álltam volna fel. Hol van már a film, a celluloid? Mon dieu.

Összességében azért nem olyan rossz film ez, rosszabbra számítottam. Kellemes szórakozás egy laza szombat estére. Persze Agatha annak idején nem ennek szánta. De hát meg kell ismernie a mai generációnak is Agatha Christie történeteit, még akkor is, ha van ennek bizonyos ára. Persze ezt az árat sokkal magasabbra húzták fel, mint amennyire kellett volna, sajnos. Remélhetőleg a következő filmben kicsit visszább vesznek. Én meg inkább újra előveszek pár Poirot-sztorit David Suchet-től, no meg újra kedvem lett elolvasni pár könyvet Agatha Christie-től. 50%

Apropó: A Halál a Níluson sztorijára van utalás a végében, ok... De hogyan is van ez? Gyilkossághoz riasztják Poirot-ot, mikor - ha jól emlékszem -, abban a sztoriban is hasonló a felállás, Poirot éppen csak utazik valamerre, amikor a hajón gyilkosság történik. Szóval WTF.

Én szoktam törölni érdekességet és idézetet is, de persze csak nagyon ritkán, mert elfér és ki tudja, kinek mi az érdekes. És alapvetően csak akkor szoktam ilyenre szánni magam, amikor valami totál bullshitet találok, vagy teljesen érdektelen dolgot (pont minap volt ilyen, fogtam is a fejem, de már nem is emlékszem, de nem tőled volt:), vagy semmitmondó idézetet. Ritka azért, hála égnek.

előzmény: Edwest12 (#12284)

Nem kezdek el gondolkodni, hogy mit jelenthez ez. :O :D

előzmény: tomside (#12)

Tényleg kiemelkedő alkotás, a finálé hatalmasat üt, ahogy bezárul a kör, az utolsó jelenetek libabőrösek. Kicsit nehezen indult be számomra és nem nyúlt igazán értem a film (vagy én nem engedtem neki?), de legszívesebben ötöst adnék neki, mert a 'jó' túl snassz ehhez az alkotáshoz, ám nem érzem azt a pluszt. Az viszont biztos, hogy megjegyzendő és erősen ajánlott film, úgyhogy nézzétek.

Igen, amúgy a Játék miatt gondolom ezt. Be is ütött a nosztalgia. :)

előzmény: BonnyJohnny (#627)

Te nagyon szeretsz a Rushból idézni/példálozni. :D

előzmény: BonnyJohnny (#625)

Megérkezett Csabai Úr is, de csak pár szót szólnék. Szóval dikalosz, megértem én, hogy arra törekedsz, hogy a KT adatbázisa a lehető legcsiszoltabb gyémántja legyen, de hidd el, mi is, Ugor is erre törekszik. A szabály pedig nem véletlenül szabály: olyan filmet kérjetek, amit láttatok, vagy tervezitek megnézni. És ez egy elég laza szabály, mert ide még bele szokott tartozni az a film is, hogy "rábukkantam egy filmre, ami népszerű/fontos, de itt nincs fent, beküldöm". És a többi.
De az, hogy rábukkant az illető 20+ filmre, amiről lehet fogalma sincs és akkor gyorsan küldjük be a KT-ra, hogy ott is meglegyen, annak sok értelme nincs és nem azért, mert nem akarjuk, hogy ezek felkerüljenek, hanem azért, mert az időnk véges, szeretetből, hobbiból dolgozunk itt - természetesen nagyon szívesen és örömmel -, és nem mindegy, hogy naponta 6-8-10 vagy 40-45 filmkérés érkezik csak azzal a felkiáltással, hogy találtam egy szingaléz horrorvígjátékot 1923-ból, ami itt nincs meg.
És valljuk be, azért elég durván naprakész és teljes a KT adatbázisa, ha hiányzik is valami, azok inkább az ilyen eldugott apacs-irokéz drámák és maori-szigetekbeli thrillerek. Szóval nem lehet panasz, pedig nincs 20-30 sebtiben dolgozó kínai munkatársunk a garázsban, akik nyomják az ipart napi 1 dollárért.

Azt pedig én is kikérném magamnak, hogy nem érkezik be annyi film, ami alatt megszakadnánk. Leginkább Ugort venném védelmem alá most, mert ő az a szerkesztő, aki hetente több tucat olyan filmet tesz fel, amit nem is látott, lehet nem is fog megnézni, de ugyanakkor önszorgalomból felteszi úgy, hogy bárki kérné. Úgyhogy releváns Olórin ide vonatkozó válasza, más idejét könnyű megítélni, most is, úgy, hogy csak olykor-olykor benézel ide vagy a várólistába.

Egyébként pedig PG megkönnyíthette volna a dolgunkat, feltehette volna ezeket a filmkérő formon keresztül. De ez már csak részletkérdés.

Lehet Ugor nem a hivatalos selymes formális hangnemben válaszolt PG-nek, de semmi rosszat nem olvastam ki (ugye ki hogy olvassa), de a neked írt válaszból se. Ehelyett te személyeskedni kezdtél, meg mindenfélét nekivágni, az ilyet hagyjuk meg máshova. Offenzíva nélkül. :)

2018-02-15 19:43:59 [Általános fórum] ChrisAdam #7307

VAPITI 2017 Díjátadó és Találkozó

Kire lehet számítani? Gyertek!

Egyszer volt már törölve? Újabb regisztrációja lenne egy korábban kitiltott felhasználónak?

(Üvegszemre gondolsz, ugye?)

előzmény: Mizi (#12278)

Na, álljon meg a menet, most már tényleg. Visszaolvasod, miket írsz vagy csak kontrollálatlanul jön a sok blődség?

Én adtam neked a figyelmeztetőt, mert ez egy folyamatnak az eredménye, ami remélem ma végre valahogy, valami csoda folytán nem folytatódik. A folyamat, hogy folyamatosan burkolt személyeskedve írogatsz, rúgsz bele valakibe (legtöbbször én vagyok a szerencsés, hála), nem bírod a békés egymás mellett élést. Vagyunk itt több százan ezen a csodálatos helyen és mindenki kifejezi az eltérő véleményét, a fórum erről híres. És mindenki elfogadja a másét, de valahogy nálad mindig kinyílik valamennyi fórumtársunk zsebében a bicska. Kötekedsz, aztán neked áll feljebb, mikor pedig látod, hogy veszélyben van a bőröd, gyorsan benyalsz annak, akit támadtál mindenkinek. (Tudok konkrét példákat, de itt a következő komment megmutatja.)
A figyelmeztető pedig mindennek a viselkedésnek szólt, ez a szimpla "leszarom" már csak utolsó csepp volt a pohárban... és hidd el, hogy nem érdekel, hogy a Bibliára vagy a Koránra mondtad vagy a Velvet bulvárcikke alá akartad kommentelni, ide írtad és kész.
A figyelmeztető pedig nem csak az én döntésem és javaslatom. Ezért van úgy aláírva, ahogy.

előzmény: Havierez (#12272)

Premier előtti vetítések, az országos bemutató jövő csütörtök. :)

előzmény: Umberto (#25)

Mától egy hétre.

Igen, tegnap vettem ki, mert nem hivatalos magyar cím. A "rajongói" feliratban van így fordítva, de hivatalos megjelenése itthon nem volt. Lehet van, amikor ilyen címek is fent vannak az adatbázisban, de nem kéne. :)

előzmény: zéel (#12266)

Mondjuk valakinek moderálnia is kéne, úgyhogy én maradok a várfalon kívül, ti menjetek fedezékbe.

előzmény: BonnyJohnny (#12264)

Az ignorálás/jelentés/tiltás funkciók nagyon hiányoznak, tényleg.

Példabeszédek 26:5.

előzmény: Havierez (#12256)

És tulajdonképpen minden, ami a múltban játszódik, valaha megtörtént kort ábrázolva. :)

előzmény: The Hungarian (#12254)

Alul írja, de szerintem is túlzás.

Havierez: A Macbeth-et se jelölném meg történelmi filmnek, bár már nem tiszta előttem a sztori, régen volt. Az IMDb nem mindig szentírás, sőt. A többi OK.

előzmény: The Hungarian (#12252)

2018-02-14 18:35:04 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] ChrisAdam #23491

Úgy érzem, sok meló lesz ebben a topikban. És még nem is mutatták be a filmet! *feeling excited*

--
Áthelyezve a(z) Black Panther topikból.

2018-02-14 12:38:59 The Man from Earth (2007) / Az őslakó ChrisAdam (1) #111

Valami Júdea.

előzmény: Mizi (#110)

2018-02-14 09:26:07 The Man from Earth (2007) / Az őslakó ChrisAdam (1) #109

Eszembe jutott, hogy kéne csinálni egy magyar remake-t Hujber Ferivel.

Előbbi már volt, utóbbi pedig lett.

előzmény: PG (#593)

Örülök, hogy nem a húslevesszagú, fánkzabáló, vihogva szájcsörtető közönséggel köröttem láttam először ezt a filmet. Vannak alkotások ugyanis, amihez tényleg teljesen ki kell zárni a világot és szinte beleszületni egy másikba, csak arra a két órára. S habár e mozi alkalmával ez most kevésbé sikerült, mindenképpen tartoztam a filmnek azzal, hogy nagyvásznon is lássam.
A film értékéből természetesen egy fikarcnyit nem von le a körülmény, Sean Baker nagy mágus, Brooklynn pedig a hihetetlen varázslat, szenzációs alkotás újfent, a tavalyi év egyik legjobbja.

2018-02-12 16:27:35 Kojot (2017) ChrisAdam (?) #35

Nehéz eldönteni, igen, hogy melyik... Szerintem zseniális marketing, mindenesetre akként működik.

előzmény: necksprain (#34)

2018-02-12 15:42:46 Kojot (2017) ChrisAdam (?) #33

Még jó, hogy elhalasztottam a megtekintését a hétvégén, ugyanis a fordulat:

„Ezúton értesítjük, hogy a Megafilm Kft., a Kojot című Filmet a mai napon az összes magyar mozi részére felajánlotta 0 forintos kölcsöndíj ellenében.

A Filmet övező nézői érdeklődést gyártóként és forgalmazóként nagy örömmel fogadtuk.

Szeretnénk a Film számára minél szélesebb nézői platformot biztosítani, továbbá azt a lehetőséget, hogy a nézők, a Filmet mozivásznon tökéletes képi és hangminőségben tekinthessék meg, tisztelve ezzel nézőinket és alkotóink munkáját egyaránt.

Mindennek tekintetében fontos volt számunkra, hogy kölcsöndíjat ne kérjünk az üzemeltetőktől, mert a Film népszerűsítését és a nézői elérés lehetőségének megteremtését tartjuk elsősorban szem előtt.

A Film felajánlásával ma megkerestük a budapesti továbbá a vidéki mozikat egyaránt, természetesen az összes forgalmazói költség vállalása mellett.

Örömünkre szolgálna, ha a Kojot című Film mozikba történő felvételét és a nézői lehetőségeket jelen levelünk széles körű tájékoztatásával segítenék.”

2018-02-11 14:17:42 [Általános fórum] ChrisAdam #7305

Véget ért a 100 Napos Filmes Kihívás a Facebookon, megvannak a nyertesek is és van egy kis statiszika mellékelve. Itt is köszi, hogy játszottatok! :)

2018-02-11 01:14:11 Flatliners (1990) / Egyenesen át ChrisAdam (4) #5

Nagyon hangulatos, izgalmas kis thriller, jó dolgokat boncolgat, de van az egészben egy erőltetett hatásvadászat, ami elveszi a filmtől a lehetőséget, hogy igazán jó legyen. A vége meg sajnos igencsak elcsúszott, de nagyon. Na meg Julia Roberts igen pocsék... 65%

Két egész napba tellett, míg észhez tértem, csütörtök hajnalba menően néztem, miután rájöttem, hogy majd' 6 éve nem láttam Kubricktól filmet. És még mindig észhez kell térnem, hogy ennyire "alulértékelt" filmje Kubricknak, egy kicseszett zsenialitás. Nem is nagyon csépelném a számat, egyszerűen az elejétől a végéig színtiszta ötös, habár nem a legjobb filmje a mesternek, de még ez is egy csillogó gyémántja a filmművészetnek. Hihetetlen komplex, rétegzett alkotás, amit nem is utoljára láttam. Hú. 100%

A Kritikus Tömegen nem tudsz letölteni filmet, de sokszínű, széles választékot találhatsz arra, hogy mit tudsz itt csinálni. Arra, hogy hol szerezheted meg a filmet feliratosan, leginkább a Google tud segíteni.

előzmény: Rob (#380)

2018-02-09 15:31:23 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] ChrisAdam #23468

Most tették fel nemrég az új verziót, elvileg az rendben van!

--
Áthelyezve a(z) Kojot topikból.

előzmény: hhgygy (#23467)

2018-02-09 15:09:15 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] ChrisAdam #23466

Azt írták, már dolgoznak rajta. Úgyhogy gondolom, még ma jó lesz ez.

--
Áthelyezve a(z) Kojot topikból.

előzmény: elmouse (#23465)

2018-02-09 14:26:22 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] ChrisAdam #23464

Sajnos most látom, hogy a 6. és a 105. perc környékén megakad, reméljük hamar feltöltik újra valami rendes verzióban.

--
Áthelyezve a(z) Kojot topikból.

előzmény: TheDriver (#21)

2018-02-09 14:17:40 Kojot (2017) ChrisAdam (?) #20

BRÉKING!!!44 A gyártó Megafilm honlapján a teljes film elérhető HD minőségben február 11-ig.
ITT

Zsenge koromban történt az exodus, azóta sok mindent én is megéltem, de örülök, hogy így lett. :) Ugyanakkor a Call Me habár sok mindenben azonos a Brokebackkel, hangulatában és hangvételében is teljesen más. Nekem ez jobban is csúszott, de ideje lenne azt újranéznem.

előzmény: tomside (#9)

Nagyon szerettem ezt a filmet, egy csodaszép, napsütéses nyár apró kalandjai, a helyét kereső ifjú sodródása az életben, egy olyan korban, amikor még sok minden máshogy működött. Irigyeltem őket, ahogy az egyszerű, lassú hétköznapjaikban lubickoltak. Elio filmje, az ő ritmusát vesszük fel, ahogy egy nyár alatt egészen megérik. Luca Guadagnino pedig elképesztően szenzuálisan tudja bemutatni Elio apró élet-fejezeteit. Nem feltétlenül csak a barackszexre és egyéb ínyenc jelenetekre gondolok, hanem alapvetően olyan hangulatot teremt filmjével, amit nagyon ritkán tapasztalunk. Egyrészt kitűnően idézi a múlt század gondtalan 80-as éveinek atmoszféráját, főleg ebben a varázslatos észak-olaszországi közegben (nyáron épp errefele mászkáltunk), másrészt a két főszereplő közti kémia nagyon finoman és érzékien van ábrázolva. És olyan szépen fel van építve és lezárva, hogy tagadhatatlanul Oliver és Elio románca szépnek mondható. Nem lobbi, nem tabudöngetés, a film Elio coming-of-age filmje, melyben a szerelmi szál éppen úgy van elmesélve, mintha két hetero karakter közt történne. És pontosan ezzel tudja a filmet közel tudja hozni nézőjéhez Guadagnino, sutba dobja a felesleges művészkedést, drámaiskodást, nagy szavakat és giccset - kellemes egyszerűségével nyer el minket. 90%

2018-02-08 23:49:54 Lady Macbeth (2016) ChrisAdam (4) #3

Sok mindenben egyetértek, amit mondasz (például hatásos szexjelenetben és erotikában igencsak szegény a film, valóban). Viszont amit az első spoilerben írsz, azzal nem nagyon, de meg tudom érteni az aggályodat.

Azért is sokkoló a film, mert baromi jól megmutatja, hogy a viktoriánus, prűd Angliában hogyan működtek a dolgok. Igazságszolgáltatás azért itt még teljesen másként működött, egy ilyet bőven megúszhatott egy nemes. Félelemben éltek a szolgák, szava pedig a nemesnek volt. Szóval megmutatja azt az undorító hierarchiát, amiben működött az a világ, a szolga tudhat mindent, mégsem tudhat semmit, mert nincs szava. A nő pedig szintén elnyomott, teljes a férfiuralom: a nő egyetlen kiutat talál, megöli szerencsés módon elnyomóit. Így viszont saját magát löki lelki sötétségbe, ahova szeretője nem tudja követni. Viszont végiggondolva most, tényleg nagyobbat üthetett volna a finálé úgy, ha a paraszt férfi nem szerető, hanem szerelmes is egyben, kap egy rendes karaktert, megmutatják románcuk mélységét, stb.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

Ha már itt tartunk, a Life tökéletes Cloverfield előzményfilm lehetne, bármilyen erőszakos beleszuszakolás nélkül. :)

előzmény: BonnyJohnny (#10)

2018-02-07 11:55:30 [Hamarosan a mozikban!] ChrisAdam #6328

Egyetértek! Nagyon bízok bennük. 7 évadon keresztül tartották a színvonalat a GoT-ban, ami nem kis falat, akkor ennek is jónak kell lennie. Remélem affelé is hajlik majd a stúdió, hogy felnőtt sztori legyen, porgok meg mindenféle baromságok nélkül.

előzmény: MicaHiro (#6327)

2018-02-06 19:11:16 [Tévésorozatok] ChrisAdam #3230
2018-02-06 18:49:24 Star Wars (1977) / Csillagok háborúja ChrisAdam (5) #271

Mihez?

előzmény: Patrik9898 (#270)

Hát igencsak buta film, a szó szoros értelmében. Jó dolog ez a Netflix, sok olyan sztorinak helyet ad, ami talán sose készülne el, de azért van ennek a szalagon gyártott filmkészítésnek hátránya is, a sokszor megmutatkozó trehányság. Mint itt. A sztori fő motívumát jónak tartom, az utolsó percig. Ezért is a hármas. Viszont a sztorit már nem tudja ép ésszel kibontani a szkript, szörnyű balga dolgok történnek egymás után, orrba-szájba, fájdalmasan gyengék a konfliktusok, a fordulatok és hát mondanom sem kell, hogy feszkó sem szorult bele sok. A logikai baromságok végeláthatatlan sorban érkeznek egymás után (egy nemzetközi űrállomáson mi a jó életért beszél Zhang Ziyi mandarinul például).
Gyenge cucc, pedig volt benne lehetőség. És tetszik ez a Cloverfield univerzum, tágítják, tágítják, tegyék csak, de kérem... a zöldségleves se lesz még kész, ha csak összevágtuk a belevalót. Eh. 40%

2018-02-06 00:11:43 Az én XX. századom (1989) ChrisAdam (?) #8

Újra a mozikban. Március 1.

2018-02-05 23:38:40 Nyeljubov (2017) / Szeretet nélkül ChrisAdam (4) #17

Nagyjából együtt írtuk le - én utólag szerkesztettem bele az előző kommentembe. :)

Bennem is ott volt a tagadás - nagyon erős jelenet, hogy nem, nem, ez biztos, hogy nem a fiú, inkább tartson még a film, csak ne derüljön ki, hogy ez ő. Aztán fellélegeztem, mikor mondják, hogy nem... Egy pillanattal később viszont fájdalmasan belém hasított, hogy várjunk csak... mégsem olyan egyértelmű, kétségek közt hagytak. Erős, erős jelenet nagyon. Egészen kikészített.

előzmény: somogyireka (#16)

2018-02-05 23:30:51 Nyeljubov (2017) / Szeretet nélkül ChrisAdam (4) #15

Nos, igen. Itt jön be az a tényező, hogy a film ez oldaláról igencsak az egyéni megítélés dönt. Nálam elég volt az első erős 30-40 perc, ami tényleg vitathatatlanul zseniális, ahhoz, hogy bemásszon a bőr alá. Aztán utána jó/túl sok ideje volt a filmnek, hogy ki is másszon a bőr alól. :) De ez tényleg szubjektív. Nálam így hatott.

A katarzist pedig nem szabad rosszul érteni, nem világmegváltó, könnyfakasztó, libabőrös Sundance finálét vártam, egyáltalán nem. Viszont a hosszú játékidő miatt kimászott a bőr alól a film és onnantól kezdve nem tudott ütni úgy a lezárás - pedig a keretes szerkezet (a fán lógó jelzőszalag) és a semmibe meredő tekintet valahogy úgy éreztem, erre hajt. Vártam egy szívdobbanásnyi döbbenetet a végén.
Miközben egyébként a vége jó történetileg tekintve. Imádkoztam, hogy meg ne találják a fiút, vagy ha igen, ne legyen semmi se biztos - azért ott marad a levegőben, hogy vajon a szétmarcangolt fiú-e az és tagadják a szülők, avagy sem. Itt pedig tényleg nyitott finálé lóg a levegőben, ami úgy ütött volna arcon minket, hogy a padlót sikáltuk volna homlokunkkal, ha a film szorosabb, igazán a főszereplő karakterekre összpontosít, nem veszik el a részletekben (a férj barátnője, a sok üresjárat), jobban elmélyedünk a család megismerésében, stb... Legalábbis - hozzáteszem -, nekem ez hiányzott. Nekem szükségem lett volna erre.

előzmény: Ágó (#14)

2018-02-05 22:53:02 Nyeljubov (2017) / Szeretet nélkül ChrisAdam (4) #13

Ma egyébként sokszor eszembe jutott a film - ez jó, viszont nem mindig pozitívumai - ez nem jó. Ma egy fokkal szilárdabban állítom azt, hogy túl sokat akar markolni a film, de végül emiatt nem tud semmit igazán mélyen kiásni. Sok helyen erősen az érződik, mintha a vágószobát elsunnyogva került volna mozikba. A politikai szál is felesleges és nem tart sehová. Továbbá - óvatosan, nagyon óvatosan jegyzem meg - néhol kicsit hatásvadász lesz. E képletből adódik aztán az, hogy elmarad a katarzis és az átütő ötös. Pedig nagyon benne volt.

2018-02-05 21:12:00 Solo: A Star Wars Story (2018) ChrisAdam (?) #5

Hát... nem mondok semmit. Hozom az ásót, virágokat, a koporsó is érkezik. Fullkicsekk.

Kommentek: "looks like a pretty good fan film". Exact. Az első Star Wars film, amit nem fogok megnézni.

előzmény: paksiendre (#4)

Igen, valaki már szavazott rá még feltöltés után (1-re), mert a feltöltő kolléga nem zárta le rögtön a szavazást, valamikor decemberben tettem meg én. Szerdától már szavazható.

előzmény: deathcode (#12235)

Ezt is ügyesen titkolták...! Vagy csak én voltam figyelmetlen?

előzmény: Ubul (#1)

2018-02-05 01:16:02 Nyeljubov (2017) / Szeretet nélkül ChrisAdam (4) #8

Veled értek egyet. A film egy nagyon szépen, tűpontosan összetett realista dráma, ami tényleg csak úgy szárazan pörög, halad, szeretet, lélek nélkül. Persze megbújik ott a háttérben mindkettő, kerülgetjük, beszélünk róla, a szeretetlenség sem lehet szeretet nélkül. A gyermek kétségbeesett sírása az ajtó mögött, szétzúzott hulla feletti összeomlás, üres tekintetek a semmibe... Mindben ott van.
És a film aktuális témával érkezik, olyan regisztereket feszeget, ami nagyon mai és olykor kimondatlan. Mindene megvan ahhoz, hogy az emberre hasson, s lám, mégis távol marad. A film kőkemény, érzelem nélküli snittjei azt eredményezik, hogy a nézője is két lépéssel mögötte haladjon.
Egyenetlennek is éreztem, nagyon erős kezdéssel bír, de aztán a cselekmény kibontakozása, az a bizonyos "skandináv krimi" rész kissé túlnyújtottnak hat. Rengeteg felesleges jelenet van, melyek indokolatlanul hosszúvá teszik a filmet. Ezért is kicsit aztán szétesik, a finálé pedig habár tartogat kemény jeleneteket, összességében nem tud katarzist okozni. Kár érte, volt benne egy nagyon erős lehetőség arra, hogy újabb nemzetközi zsenialitás szülessen, mert a téma, a problémák bitang sokkoló erővel bírnak. 70%

Ja és ha már egy pályán játszanak: labdába se rúghat a Testről és lélekről mellett. :)

előzmény: sleepingdancer (#6)

2018-02-04 21:47:10 Eraserhead (1977) / Radírfej ChrisAdam (5) #39

Lynchet ügyesen kell adagolni. Nincs sok filmje, de egyre biztosabb vagyok abban, hogy mindegyik mestermű. Nem tudok még egy ilyen rendezőt, aki ennyire egyedi és komplex stílusvilággal dolgozna. Egyenesen megfeküdte a gyomromat, émelyegtem is utána egy jó ideig, de nem feltétlen a látványtól, hanem ettől a nyomasztó atmoszférától, ami körülvett. Szenvedő másfél óra ez, nagyon nehéz nézni, de mégis odaszegezi a tekintetet, képtelenség érdektelenül hozzáállni a filmhez. Inspiráló anyag, de csak egy jókora alvás és a mai napsütés tudta feloldani bennem azt a felgyülemlett feszültséget, amit ez a fekete-fehér rémálom okozott. Súlyos cucc. Megborított.

2018-02-02 23:50:59 The Shack (2017) / A viskó ChrisAdam (1) #9

Végül aztán elővettem, ha már félig elolvastam a könyvet. És odáig egy unalmas középszerű film, amíg nem találkozik a Szentháromsággal. Onnan pedig egyenesen szörnyűséges giccsparádé és kínos pillanatok sokasága.

Kezdjük csak a középszerű első résszel: lassú kínszenvedés, színészek hiányában azért ezt elég nehéz lejátszani, ráadásul a rendezéstől kezdve az operatőri munkán, zeneszerzőn keresztül a forgatókönyvig minden hihetetlenül sablonos. Aztán jön egy apró leheletnyi ív, amikor elmegy a viskóhoz, sikerül kábé 10 percre felkelteni az érdeklődést, és utána ami jön, az... hát kezdjük azzal, hogy hihetetlenül unalmas.
Tudjátok rólam, hogy vallásos ember vagyok, vagyis inkább szeretem magam hívőnek hívni. Hiszek Istenben, van egy stabil istenképem, vannak stabil fogalmaim arról, amiben hiszek. Javarészt egyet is tudok érteni mindazzal, ami a filmben elhangzik, nem is ezzel van a baj.
Hanem az a hihetetlenül szájbarágós, didaktikus módi, amivel nyomul a film. Tényleg mintha egy rakás keresztény életvezetéssel és bibliamagyarázattal foglalkozó könyvet kézbe vettek volna és összeollózták volna a legfontosabb és legegyszerűbb mondatokat. Gátlástalan és nagyon nyomakvó, hatásvadász.
Persze ez nem feltétlen csak a film hibája, hiszen annak idején pontosan ezért hagytam abba a könyvet, de a film még szörnyűbb, mert a könyvben legalább volt ezek körül a fontosnak ítélt mondatok körül körítés, ami nem tette ilyen tömény coelho bibliás érzetűvé a sztorit. Persze a játékidő az játékidő, így is túl hosszú lett a dolog.
Azon túl, hogy az ember átverekszi magát azon a tényen, hogy egy kétórás filmben próbálnak a Szentléleknek, Jézusnak és Istennek is valami karaktert adni - ami egyértelműen nem sikerül, szánalmasan sablonos, közhelyes karaktert kapnak -, ott van az, hogy mindezeket a karaktereket szánalmasan gyenge színészi képességek közt sikerül életre kelteni. Octavia Spencer még csak-csak, de Jézust és a Szentlelket megformálók rettenetesek. A közös jelenetek pedig erősen kínosak.
Van egy jobb jelenet egyébként - a barlangban levő Bölcs szcénája. Tulajdonképpen ez emelhetné kettesre a filmet és ez adott lökést arra, hogy továbbnézzem, ne hagyjam abba. De aztán visszasüpped ugyanabba a mocsárba. Sőt. Még tovább süllyed, a finálé kegyetlen, a nyál ömlik, leírhatatlanul.

Keményvonalas keresztény közegben nevelkedtem, ahol a filmben elhangzott mondatokat nem egyszer hallottam/hallom. Mint korábban írtam, magam is hiszek és igaznak gondolom a legtöbbet. De az, amilyen pofátlanul arcba tolják a dolgot, azt nagyon nem tudom tolerálni. Kábé pont olyan volt, mint az, hogy minap az Astorián ettem a csibebureszemet a Mekiben, erre egy német csávó odajött hozzám és megkérdezte mindenféle beköszönés nélkül, hogy "Do you believe in Jesus?". Én meg éppen menekülőben lettem volna, de mondom úgyis régen volt ilyenben részem, meghallgatom. Aztán el is kezdtünk beszélgetni, mondtam, hogy én miben hiszek és milyen kérdéseim vannak. És bármilyen kérdésre ott volt a jól bevált vallási válasz, a sablonszövegek, ennek a vére, annak a húsa és szegezzük tekintetünket Jézusra. És félreértés ne essék, vallásosként azt mondom, jó, ha valaki ezt hiszi és gondolja, de ne így szóljunk már a másikhoz. A film pedig ugyanezt teszi, az arcunkba tolja a nagy-nagy válaszokat, aztán bogarásszuk ki a sok sablonszöveg közül a lényeget.

Sokszor a hallgatás boldogság. Itt ebben a filmben is mindent ki kell mondani, meg kell fogalmazni, ki kell fejteni. Pedig sokszor oly sok mindent ki lehet mondani szavak nélkül (na lám, én is már ilyen sablonbölcsességekkel nyomulok wow). De itt nem, itt fecseg a felszín, hallgat a mély. Így lesz aztán, hogy nagyon mély akar lenni, nagyon, katarzisért és könnyekért esedezik a játékidő minden perce, de nem kap, csak sóhajtásokat és fejvakarózásokat, meg azt a folyamatos ingert, hogy a filmet előretekerjük (aminek olykor engednem kellett).

Úgyhogy nagyon messze elkerülte a film a pozitív jelzőket, meg a nézőjét is. Igazából mondhatnánk, hogy halva született ötlet, mert tényleg van ebben valami - a könyvvel együtt -, de mégis azt mondom, hogy nem. Az ember és Isten találkozása mindig is foglalkoztatta az embert, nem is kéne, hogy legyen az ábrázolásra bármiféle prekoncepció, így aztán jogosan védhetik a filmet, hogy miért így lett ábrázolva. Tehát a baj nem ezzel van. Nem is az istenábrázolás itt a probléma - mert miért ne lehetne fekete nő a Mindenható -, hanem azzal, hogy milyen gyermeteg módon tették mindezt. Sablonokba fojtották ezt is és egy rakás idő elmegy a nyáladzásra. Egy velős forgatókönyvvel és rendezővel - no meg persze színészekkel -, és kevesebb hatásvadász cuccal sokkal-sokkal nagyobb sikernek örvendhetnének. Kevesebb néha több, mondja az apacs közmondás.

De túl sokat pofázok, mondom én. Inkább osztályozzunk: 20%

Sajnos nem lesz mozikban. :(

előzmény: Gergely Gergő (#9)

2018-02-02 11:49:40 Lady Macbeth (2016) ChrisAdam (4) #1

Kemény film, odavág a falhoz. Kiváltképp dicsérendő, hogy 2016-ban még készülnék ilyen hosszú, megfontolt lépésekkel haladó filmek. A legnagyobb erénye maga Florence Pugh, aki szenzációs, belefészkelte magát a szerepébe, derék módon elcipeli hátán a filmet (apropó, kinek jutott eszébe a fiatal Olivia Hussey?). Az atmoszféra fojtogató, a feszültség pedig nőttön-nő. A finálé egyenesen sokkoló. Brutális alkotás, megüli a gyomrot. Nézzétek.

Gyönyörű film, pedig olyan egyszerű. Átható hangulat a szocializmus romjai közt, ártatlan boldogság a szegénység és rabság közepette. A két szerelmes keze pedig épp, csak összeér, de mégis valahogy mélyebb és szebb ez, mint ezer csók és ölelés. Szép film. Köszönöm mimóza!

2018-02-01 17:42:19 [Filmzene] ChrisAdam #582

Azt tudja valaki, miért nem a Blade Runner 2049-ért kapott a Dunkirk helyett Hans Zimmer Oscar-jelölést?! Most hallgattam végig (jelentem először) mindkét albumot, előző mérföldekkel jobb.

Mi köszönjük!

előzmény: oscarmániás (#12216)

Vedd fel a kapcsolatot cucuval, ő tud segíteni ebben.

hferi: köszi!

előzmény: chickikari (#12207)

Örök tél, na meg a Fantom Thread.

2018-01-30 01:17:01 Grave (2016) / Nyers ChrisAdam (4) #19

Na, ez fincsi volt. De azért kár az utolsó jelenetért, ha nincs, még az ötösön is elgondolkodom.

Ha ebbe az irányba mozdul a Marvel, akkor az örvendetes hír számomra. Remek kis önparódia, jó kis poénokkal, talán egy picit túl sikerült tolni, de sebaj. 70%

Mivelhogy a felsoroltak közül egyiket se láttam, én is erre nyomnám a voksom. :)

előzmény: erasto (#1)

Na, megnéztem, mi ez a 13 Oscar-díjra jelölt csodaság. Hát egyfelől megértem, mert látványvilága lenyűgöző, minden szempontból zseniális e téren a film, meg is érdemli majd a díjakat, mondjuk ha az operatőrit elviszi a Blade Runner elől, akkor valakit vízbe fojtok. Szóval tényleg nincs panasz a technikai részére, viszont a sztori meg úgy az egész nagyon középszerű.

Unalmas, kiszámítható, lassan csordogál, rettenet sok üresjárat van benne és az volt az érzésem, hogy Del Toro nem tudta eldönteni, hogy most egy thrillerféle filmet akart összehozni vagy romantikus művészfilmet, így aztán kapunk a szemünkbe vért is egy picit, meg olyan érzelmes művészkedést, mindkettő jó, csak egymás mellett nem élnek harmóniában, nem áll össze igazán a film. Hullámzó a történet is, nem eléggé fókuszált, sokszor szétfolyik, valahol meg igen érdekes és tényleg ötletes, viszont sok helyen - és e jelenetek vannak többségben - pedig fájdalmasan kiszámítható és lapos. Vártam arra, hogy bármilyen módon meglepjen a film, de egy percre sem sikerült sajnos. Persze ez nem feltétlen kell meglepnie, hisz ez csak egy szép mese, Del Toro meg igencsak szereti a meséket, de azért ennél kicsit rétegzettebb dolgot vártam. Persze nem sokszor láttunk százmilliós filmekben űrhalszörny-szexet, de volt már film, ami komolyabb dolgokat tett le az asztalra és mégsem kapott ennyi jelölést. ;)

Egyébként a Jenuet-párhuzam jogos, nagyon is emlékeztet a film stílusa az öreg franciáéra, főleg az első felében. Egyébként furcsa filmnyelvi eszközökkel dolgozott, pozitívan szólva, hangulatos filmecske lett így, ami sokszor kicsit olyan, mintha a színházban ülnénk. Én nem tudtam elhelyezni a hidegháborús korszakban, inkább egy szürreális, párhuzamos univerzumban, ez viszont már nem feltétlenül pozitívum.

Hármast kap, de nem csalódás, valami ilyesmire vártam. Csodaszép film, csak kicsit kong belülről, viszont nem tudom, hogy lehetett volna jobb. Ollóval biztos. Ha meg Oscart kap, akkor legalább követi a mai trendet: díjazzuk a középszerű alkotásokat, amik érintenek valami aktuális témát (vizet), aztán felejtsük el őket egy év múlva. 55%

2018-01-26 19:22:56 [JÁTÉK] ChrisAdam #31610KVÍZ NYEREMÉNYJÁTÉKKAL: Mennyire ismered a horrorfilmeket?

A Pannónia jóvoltából a jövő héten bemutatásra kerülő A BABADOOK című korábban nagy sikert aratott horrorra páros jegyet nyerhettek!
A játék menete egyszerű, 1. ki kell töltenetek a kvízt, 2. a kapott eredményt e Facebook poszt alá beírni a kommentek közé vagy ide a fórumba, e komment után, s ezzel részt is vesztek a játékban.
A kvíz indítása ITT*.

A határidő január 29-e, hétfő este 23:59, mi utána sorsolunk, a három szerencsés páros pedig szerda este, 31-én, 19:30-kor a Pólus Moziban megtekintheti a filmet!

A film előzetese.

(*Ha nem működik a link, pl. 404-es hibát dob ki, próbáld ki inkognitó módban vagy másik böngészőben.)

Hajrá! :)

Íme. :)

előzmény: PG (#582)

előzmény: BonnyJohnny (#12174)

2018-01-25 10:55:08 [Vapiti 2017] ChrisAdam #85

"Friss hírünk van a Testről és lélekről hazai elérhetőségéről.

Sok hír szól a Netflix bemutatóról, és az olvasók nem egészen értik, hogy akkor Magyarországon is elérhető lesz-e a Netflixen vagy sem. A válasz: NEM.

Magyarországon széles körben az HBO GO-n debütál március 1-én, ráadásul az 1 hónapos ingyenes próbaidőszak miatt gyakorlatilag bárki számára ingyenesen elérhető." (HBO)

2018-01-25 01:00:12 [Megérdemelte-e az Oscart...] ChrisAdam #10453

Főleg, hogy a tavalyi év legjobb filmje és női alakítása.

előzmény: ryood (#10452)

:D :D Kész, végem.

előzmény: BonnyJohnny (#9)

2018-01-24 11:03:28 [A film vasúti emlékei] ChrisAdam #123

McDonagh első filmje, a Six Shooter majdnem teljes egészében egy vonaton játszódik.

2018-01-24 09:49:42 [Vapiti 2017] ChrisAdam #83

Óh, valahogy teljesen figyelmen kívül hagytam a gányadék online nézős oldalakat, valóban. Egyébként meg fogom venni valószínű, csak a DVD-vel az a bajom, hogy már elavult minőség, mindent HD-ban nézek, a mai monitorokon, tévéken az SD azért eléggé pixeles tud lenni. Csak ugye a BD meg halott dolog, ezért sokszor nem is adnak ki, drága is, lejátszó se úgy terjedt el, mint annak idején a DVD.
Csak az ember akkor hol máshol szerezze be a filmeket jó minőségben? :)

2018-01-23 22:29:21 [Vapiti 2017] ChrisAdam #78

Szerintem van esélye Enyedi filmjének, bár persze itt leginkább nézettség dönt, azzal meg az a baj, hogy nehezen lehet növelni úgy, hogy a film tulajdonképpen elérhetetlen. A neten nincs fent, mozikba meg épp, hogy (és inkább csak Budapesten)... így aztán lehetősége sincs a filmnek, hogy növekedjen a népszerűsége. Reménységem, hogy bemutatják újra, mint annak idején a Sault. Én is láthatnám legalább nagyvásznon.

Nagyon is helyes, hogy erre a drámára helyezte a hangsúlyt, ezért is mondtam, hogy a lehetőség megvolt, de sajnos engem a film nem tudott megérinteni, a sablonok és klisék, az unalmas történetvezetés inkább távol tartott. Pedig nagyon pozitívan álltam hozzá.

előzmény: Ágó (#4)

2018-01-23 21:24:56 Tékasztorik (2017) ChrisAdam (1) #14

Őszinte leszek, messze felülmúlta a várakozásaimat. Egyetlen hatalmas baja van a filmnek, hogy egy ilyen nagyon nem működhet filmként. Elhiszem, hogy Bihari Viki sztorijai blogban, Facebook-posztként működnek, de ez filmbe átültetve, másfél órában tényleg teljes agypusztulást kezdeményez.
Habár nagyon nem bírom az ilyen nagyszájú kiégett megmondóembereket, akik a saját keseredettségükből sajtolják ki a humorukat és folyton ostorozzák és emlegetik hitvány életüket poénból, de elismerem, hogy Bihari Vikinek van egy markáns stílusa és ez olykor be is talál (éppen hogy/kinek hogy). Több Facebook posztot, sztorit olvastam tőle (egy-egy ismerősöm előszeretettel osztogatja) és valóban díszesen felépíti mondandóját, mindenhova próbál egy-egy vicces szófordulatot csempészni. És ez tök jó, hajrá, de forgatókönyvben nem működik, basszus. Nincs létjogosultsága a filmes megjelenítésnek.
Működhetne videoblog formájában tízperces blokkokban, működhetne stand up comedy műsorként, működhetne apró kis rövidfilmekként (talán), de így... talán csak a keményvonalas rajongóknak élvezet, egy átlagnézőnek, ha olykor-olykor fel-fel is röttyen egy-egy poénon, 15 perc után olyan unalmassá válik neki, hogy... nagyon. Így aztán nem is néztem végig, egyértelműen.

előzmény: Atazzz (#13)

Fájdalmasan sablonos film, a rendezés pocsék és hiába Domhnall Gleeson és Margot Robbie, ők se találják a helyüket a filmben. Elhangzik, hogy A. A. Milne abban az időszakban érezte magát jól igazán egész életében, amikor Robinnal együtt maradtak a vidéki birtokon, ahol aztán a Százholdas Pagony kalandjai megszülettek. A film ezt tökéletesen alátámasztja, mert ez a szekvencia jóra sikeredett, de egyébként pedig minden más totál unalmas és kiszámítható. Sajnálom, pedig benne volt a lehetőség. 40%

2018-01-23 20:48:54 [Megérdemelte-e az Oscart...] ChrisAdam #10449

A Floridai álom mellőzése igencsak fáj, de a Testről és lélekről jelölése gyógyír a sebnek. Hajrá! Micsoda évek!