ChrisAdam

2017-06-22 12:22:17 Kárhozat (1988) / Damnation ChrisAdam (5) #44

Természetesen nem amiatt aggódok, hogy más mit gondol majd, ha nekem nem tetszik. Ezzel sose volt problémám, úttörője vagyok a KT-n az ellenvéleménynek, főleg, ha mondjuk a Prometheusról van szó, vagy a Rogue One-ról, stb. :) De egyébként nem aggódok annyira, hogy nem fog tetszeni. Szóval régen valóban így voltam, hogy mi van, ha... ma már inkább csak a megfelelő pillanatra várok. :) Látatlanban is tudom, hogy Tarkovszkijt nem csak nézni kell, hanem látni is, ahhoz meg kell az alkalmas idő. Mostanában pedig csak igénytelen fosokra van leginkább energiám, pedig a gépemen van már az egész Tarr és Tarkovszkij életmű. (Kivéve a Sátántangót, olyan nagy merevlemezem nincs, haha.)

előzmény: critixx (#43)

2017-06-22 12:16:42 [JÁTÉK] ChrisAdam #31581

Hát az egyik legmagasabb átlaggal rendelkező film és egyben a legnézettebb, úgyhogy a KT ízlését reprezentálja. Tudom, hogy neked nem tetszik, de ez még nem azt jelenti, hogy a film buta és igénytelen (remélem nem ezt mondtad azzal a mondatoddal, mert én is megsértődök). Attól még, hogy nem elvont magasművészet, attól még egy örök klasszikus, ami műfajának nagyon is alapja és filmnyelvileg is tanítandó. :) Lehet, hogy nincsenek benne filozofikus, magvas gondolatok, de nem azoktól lesz egy film zseniális és "műértő" (bármit is jelentsen ez a szó).

Amúgy éppenséggel tervbe volt egy új borítókép, mert ez a Ponyvaregényes se mostani, csak tegnap tettem át erre, mert a Modern idők bemutatóját hirdető cover már idejétmúlt volt, de egyelőre időm és ötletem se volt újat kreálni.

előzmény: dikalosz (#31580)

2017-06-22 10:33:03 [JÁTÉK] ChrisAdam #31579

Mostanában szokott lenni a KT Facebook oldalán egy-egy poszteres rejtvény, és még lesz is, szóval ha valaki kedvet érez és tudást, ne fogja vissza magát.

2017-06-22 01:24:38 The Fountain (2006) / A forrás ChrisAdam (4) #90

Nagyon különleges film, ez tény és való, az sem vitatható, hogy ez nem is csak film, hanem élmény is. Egészen szokatlan utakat jár be, olyan helyeken járunk, amiket ritkán látunk mozgóképen. És ez jól is van így. Viszont mégis azt érzem, hogy annyira nagyot akar markolni a film, hogy a stáblista alatti némaság nem a csodálatnak szól, hanem annak, hogy mégis "mégis mit láttunk most?".
Kicsit megosztott a film. Habár az összkép mindenképp süvegelendő, egy részem kicsit idegenként kezeli a filmet, a másik részem pedig egy-egy jelenetnél meghatódott, ahol meg kellett. Mert való igaz, vannak benne igazán erőteljes, magával ragadó jelenetek, de ugyanakkor ezek a jelenet inkább azon a fertályon vannak, ahol a kevesebb és ezért lesz több. A nagyot szóló finálénál pedig előbújt belőlem az ódzkodó, szemöldöktornásztató néző, aki nem biztos abban, hogy az adott pillanatban éppen jó irányba halad a film.
Egyébként gyönyörű látványvilággal bír a film, az operatőri munka pedig zseniális, a zene se volt rossz, de talán nem elég kreatív és eredeti volt ahhoz, hogy igazán szeressem. De kellemes volt a film alá. Hugh Jackman Hugh Jackman, tehát jó és való igaz, hogy az egyik legjobb alakítása, de a film legjobb alakítása mégis Rachel Weisz, aki nem csak hogy gyönyörű, de rendkívül hatásos játéka van. Áttört.
Összességében nagyon különleges élmény, ami attól lesz jó vagy rossz, hogy a néző hogyan fogadja be és mennyire tolerálja a filmben látottakat. Nálam nem vizsgázott túl fényesen, a "fecseg a felszín hallgat a mély" szindróma sajnos fel-felbukkan, pedig én mindig vevő vagyok a humbug szövegekre és a hatásvadász drámákra, legalábbis azt hittem eddig, de lehet az az idő is elmúlt. Mindenesetre érzem, hogy nagyon-nagyon akar törtetni és hatni az emberre, de ugyanakkor nem adott semmit. Nem érzem azt, hogy tanultam volna, hogy elgondolkodtam volna, hogy igazán megérintett volna. Nem tudom, mi az oka. Lehet, hogy én. Ezért van az, hogy valakinél meg fényesen vizsgázik. Mindenesetre egy gyengébb négyest megér mindenképpen és "megjegyzendő filmek listájára" is bőven felfér, mert az tény, hogy ilyet nem minden nap látni. 65%

2017-06-21 21:26:57 [Hamarosan a mozikban!] ChrisAdam #6254

Hidd el, hogy Nolan ide vagy oda, erre a filmre nem fognak úgy tolongani az emberek, mint az előző Nolan filmre, főleg nem tinilányok. Csillagok között, Eredet, Batman filmek, csupa hangzatos címek, bennük hangzatos színészek. Lehet, hogy drága film, ettől függetlenül ez közönségben nem fog akkorát szólni, főleg, hogy nincsen hiperszuper előzetese, meg miegymás. Lehet, hogy Nolannek viszont éppen ez hozza el majd az igazi kritikai elismerést (díjak, stb.).

előzmény: BalaKovesi (#6253)

2017-06-21 19:11:21 [Hamarosan a mozikban!] ChrisAdam #6252

Egyébként szerintem ez nem az a közönségfilmes mainstream film lesz, mint az előző filmjei (az Álmatlanságtól). Ezért sem volt akkora nagy dobra verve és ezért lesz "csak" 1 óra 50 perc. Ami tök oké, egy film nem attól lesz jó, mert rövid vagy hosszú.

2017-06-21 10:49:47 [Általános fórum] ChrisAdam #6999

Olvastam valahol, hogy kapott egy szerepet, ami arról szól, hogy egy színész visszavonul a színészettől, s lehet, hogy totál átszellemüléssel arra gyakorol!

előzmény: tomside (#6998)

2017-06-20 11:46:12 The Narrow World (2017) ChrisAdam (4) #4

Hihetetlenül látványos, brutálisan szépen, stílusosan van fényképezve, a vágás lehengerlően jó, remek lendületet ad neki, a speciális effektek is hollywoodi minőséget produkálnak többnyire. És mindez 15 ezer dollárból, le a kalappal. A sztori is tetszett, a vége meglepett és szerintem nagyon nem igaz az, hogy "semmi", mert egyrészt hangzottak el érdekes dolgok és volt neki egy nagyon szép íve, gyönyörű jelentéstartalommal él a film, a feszültség és a kíváncsiság is kellően húzva volt és amit egy rövidfilmnek hoznia kell 13 percben, azt bőven hozza, sőt, bizonyos értelemben többet is hoz, ha már csak a technikai megoldásokat nézzük. Nem ötös, de egy erős négyes.

2017-06-19 01:15:51 The Mummy (1999) / A múmia ChrisAdam (3) #13

Ha mondjuk ezt 14-15 évesen látom, biztos szerettem volna, de sok-sok kalandfilmen és fantasyn túl már azért nem ájultam el tőle. A látványvilágon nagyon látszik az 1999, mintha egy mai film végső render előtti fázisát látnánk. A sztori se nagy szám, de azért élvezhető. Az első fele valóban jobb, a finálé már egyenesen rossz. Brendan Fraser pedig nem egy Indiana Jones, sem Harrison Ford és habár nem is kell az lennie, az tény, hogy sosem volt az a színész, aki hátán el tud vinni egy filmet. És tulajdonképpen igaz ez mindenkire a filmben: senki sem olyan karakter vagy színész, aki igazán kiemelkedne a mezőnyből. Maga a főgonosz sem, félni nem lehet tőle, nem fenyegető, bár azért érezni lehet, hogy szándékosan nem akarták befosatni a mozidélutánon piknikező közönséget. S valamiért a Scooby Doo jutott eszembe, persze az eredeti sorozat, de azon kívül, hogy a legendás rajzfilmsorozat '72-es szériájában is van egy múmiaszörny, nem sok közük van egymáshoz, de mégis a feeling valahogy ahhoz közelít - a kergetőzés, a titokzatos helyszínek és csapdák, stb.
Összességében nem rossz film, de közelít hozzá. Sajnos a felétől kezdve érdektelenné válik és kiszámíthatóvá, de nagy erénye, hogy még a régivágású kalandfilmek közé tartozik, amiknek megvan a bája és a maga hangulata, a boldog 90-es évek szele pedig még jócskán tetten érhető. Az ocsmány számítógépes animáció ugyanakkor büntetendő, néhol rendkívül rosszul néz ki, persze minden bizonnyal 1999-ben nem volt ez olyan szörnyű. Ma igen.
A film pedig egyszernézős, közepes és nem sok vizet kavar. 50%

2017-06-18 00:44:50 Forrest Gump (1994) ChrisAdam (5) #124

Szinte napra pontosan két éve láttam utoljára és most újra felidéződtek bennem a szilveszter esték, amikor a család leült Forrestet nézni. Mert ez mindenki kedvence volt. Akkoriban még nem fogtam fel sok mindent, máshogy érintett érzékenyen Forrest élettörténete. Aztán két éve, sok év után nagyon meghatott. S hiába láttam ma tizedik alkalommal, még ma is mutatott újat és találtam benne a jelenre vonatkozó üzenetet. Hihetetlen jó forgatókönyve van ennek a filmnek, talán egy kezemen se tudom megszámolni, melyek azok a filmek, amik ennyire összeszedetten tudnak sok mindenről mesélni. Bitang erős jelenetekkel van tele, különleges lendülete van hihetetlen jó zenékkel a háttérben, Forrest Gump pedig önálló életre kel.
Bizony, még mindig a világ egyik legszebb filmje. :)

Igényes filmnézésre nem futja, ezért próbáltam kimaxolni azt, hogy az energiát és figyelmet kevésbé megizzasztó filmet húzzak le péntek este. Az Ace Ventura pedig tökéletes erre. De csak Jim Carreyvel, ezt a gumiarcú pofátlanul töménytelen ripacskodást csak neki lehet elnézni. Még mindig a 90-es évek egyik legjobb vígjátéka.

2017-06-14 19:52:48 Aliens (1986) / A bolygó neve: Halál ChrisAdam (5) #177

Érdekes, eddig sose hallgattam külön a filmzenéjét ennek a filmnek, pedig aztán brutálisan hatalmasan jó album, rettentő nagy hangulat van benne. (A klingon témával együtt.)

2017-06-13 23:17:08 [Általános fórum] ChrisAdam #6996

Amint mondtam, itt nem a legjobb filmek vannak, hanem a legnépszerűbb legjobbak (ami alapján nyer tulajdonképp a Vapiti is). Az, meg hogy az átlagév valahova 80-90-es évekre tehető, azért van, mert egyértelműen régi filmeket kevesebben néznek, mint újakat, de ezzel most nem mondtam újat. :) Szigorúan közönséglista, ettől függetlenül vet a latba és tény, hogy jó filmek.

2017-06-13 16:43:14 [Általános fórum] ChrisAdam #6985

100 legjobb film az Empire olvasói szerint.

Elég szép lista, tulajdonképp minden igényt kielégít, bár vannak wtf pillanatok, mikor pl. meglátod a Polgárháborút vagy a Social Networköt, vagy a Bosszúállókat, vagy a Galaxis őrzőit a 34. helyen (?! :D), de azért vannak kellemes meglepetések is: az Alien előrébb van, mint az Aliens (igaz, csak egy hellyel), pár régi, elfeledhetetlen klasszikus is felfért a listára és olyan filmek, amik nagy kedvenceim, előkelő helyen végeztek (a top 10-ben két Csillagok háborúja-film is szerepel), s hát vannak sajnos nagy hiányosságok, amik abból adódnak, hogy ez a lista tulajdonképpen nem a legjobb filmeket takarja, hanem a legnépszerűbb legjobbakat, így nem kerülhetett a listára Tarkovszkij, Tarr vagy Malick, vagy a régi Hollywood egy-egy gyöngyszeme, vagy éppen maga a Ben-Hur.

Plusz: Ki mennyit látott ebből? Én 86-ot, van még mit pótolni, ráadásul fontos filmeket.

Alig várom, de most egy kicsit hagyom ülepedni ezt a filmet. Úgy érzem, időre van szükségem. :D Durva, de a sorozat sose viselt meg, bármi is volt benne és most valahogy a fejemben még veszélyesebb hely lett Twin Peaks. És még a harmadik évad előtt vagyok, ez hihetetlen izgalmas! :D

Attól függ, milyen droggal veszed be, szerintem. :D Lehet, bizonyos drogokkal új aspektusait látod meg a filmnek!

előzmény: Tenebra (#29)

Habár merően más, mint a sorozat, kénytelen vagyok ráadni az ötöst. Másfél hete nem tudom, hogy van Annie, s gondoltam, e kérdésen gondolkodok egy picit, mielőtt belevágok a filmbe.
Nos. Az első órában sok az üresjárat, már az elején nem éreztem teljesen indokoltnak azt, hogy Teresa nyomába eredjünk, mert ott sok újdonságot és érdekességet nem találtunk. Viszont ahogy Twin Peaksbe érünk, a film totálisan bedurvul, olyat látunk, amit Twin Peaksben előtte nem.

Mit mondjak: kicseszettül nyomasztó a film. A megszokott Twin Peaks hangulat is lóg, de erre rátesz egy lapáttal Lynch azzal, hogy folyamatos feszültség alatt tartja a nézőt. Hallucinációk, álmok, félelmek, s nem csak éjjel, fényes nappal is bárhol ott lehet Bob. Az utolsó egy óra pedig színtiszta zsenialitás, tömény horror. Számítottam rá, hogy majd félni és rettegni kell, de mégis olyan brutálisan megvágott engem a film, hogy leizzadtam. A filmben pedig tényleg az a zseniális, hogy pontosan tudjuk, mi, ki, hol, merre, hogyan, de mégis feszkó be, rettegés be. Laura meggyilkolásának jelenete teljesen lesokkolt. Tátott szájjal néztem. Brutális. Szinte éreztem a filmből a gonoszt, most ez nagyon misztikusan hangzik, de semmi komoly. :) Az előző éjszakai erőszakolós jelenet is durva, előmelegíti a helyet a finálénak, de az... fel kellett utána ocsúdnom. Megviselt, felzaklatott. Ez már nem a szappanopera.

Megértem, hogyha valakinek nincs ínyére. Egyrészt, aki nem látta a sorozatot, az ne számítson túl sok jóra, de aki látta és nem szereti, az se. Aki szerette, annak is óvatosan, mert nem ugyanaz az atmoszféra lengi körül, mint a tévében. Ez sokkal sötétebb és fenyegetőbb, itt a szappanoperának nincs helye, se a humornak és a felesleges szálaknak. Ez Laura Palmer kálváriája, tömény horror és sokk. Lynch és Frost pedig kib*szott zsenik. Ez az egész, a Twin Peaks egy zseniális mestermunka, pont.
85%

Ui.: vajon milyen lehet megnézni ezt a filmet droggal?

2017-06-11 20:08:02 Rush Hour (1998) / Csúcsformában ChrisAdam (2) #2

Tökre jó lehetne a film, ha Chris Tucker nem tenné tiszteletét a filmben. Lehet, hogy csak a magyar szinkronja miatt idegesített ennyire, de összességében baromi irritáló a jelenléte. Nem értem, miért kell egy fekete főszereplőnek a legtöbb esetben ócska humorú taplónak lenni, aki mindent elront? Amikor Jackie Channel az apjukról veszekednek kábé egy ötéves szintjén két percen keresztül, akkor elhaladt a kezem a nézhetetlen gomb felett és majdnem kikapcsoltam. Szerencsére azért a finálé még valami izgalmat tartogat, de az, hogy a 97 perces játékidőt hosszúnak és vontatottnak éreztem, elmond mindent. Összességében persze nem rossz... nem rossz egy RTL Klub - Film+ szombat esti tengely magasságába, ott adják is rendszeresen, szóval szerencsére helyén van kezelve. Erős kettes. 40%

2017-06-11 14:08:44 Se ying diu sau (1978) / A kobra ChrisAdam (3) #3

Nagy Jackie Chan fanokkal néztem, azt mondták, hogy habár kicsit más, de nagyon is meglátszik a későbbi stílus és a film felépítése is totálisan Jackie Chanes. :) Egyébként érdemes megnézni, szerintem. Egynek tényleg jó szórakozás. A legnagyobb online videótékában megtalálható.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2017-06-11 01:58:47 Se ying diu sau (1978) / A kobra ChrisAdam (3) #1

Valószínű ez egy erősebb Jackie Chan filmnek számít, nem tudom, mert egyet se láttam ezen kívül még. Van egy jó hangulata és tempója, a verekedések baromi jók, az egész egy nagy komédia, s minden bizonnyal sok helyen parodizál is, de ugyanakkor ezt a műfajt komolyan nem ismerem, így nem vettem minden poént. Vannak benne visítós részek is, amikor macskanyávogással a háttérben kezd el verekedni főhősünk, akkor azért nehezen lehet visszatartani a rekeszizmot. Egy laza szombat esti kikapcsolódást elég jól kiszolgál. Kellemes.
60%

2017-06-10 00:49:10 [Foci EB 2016] ChrisAdam #699

Amúgy ez brutális. Komolyan. Messze minden fröcsögéstől, utálattól, tavalyi örömtől, ez a folyamat elképesztő. Felfoghatatlan. De hogy mi ennek az oka, arra hihetetlen kíváncsi lennék. Vagy KI ennek az oka. Totális sokk. És totális törés, a játékosoknak is.

Viszont ez az odamegyünk bocsánatot kérni dolog elég gyenge és erőltetett. A szurkolók részéről meg enyhén szólva utálatos a reakció. Ez az egész videó és benne minden úgy ahogy van, szörnyű. Érdekes jelenség az, hogy bizonyos magyar szurkolók minden esetben a végleteket feszegetik.

előzmény: Olórin (#698)

2017-06-09 22:55:52 The Others (2001) / Más világ ChrisAdam (5) #44

Igazából négyest érdemelne így másodszorra, de egyszerűen olyan brutálisan jó a látványvilága a filmnek, hogy csak gyönyörködni lehet benne. Azon túl, hogy ez az ódon kastély hihetetlenül hangulatos és pofás, a fények és a kamera munkája lehengerlő. A finálé pedig annak ellenére, hogy pontosan tudtam, mi fog történni, még így is üt. Akivel néztem, ő első megtekintője volt a filmnek, s külön élvezet volt nézni, ahogy szépen csordogált neki a vége. Nagyon hangulatos kis filmecske, szépen építkezik, tetszik, ahogy mindenre hagy időt, szépen lassan bontakozik ki és habár nincsenek benne izomfeszítő ijesztgetések (szerencsére), akad pár olyan jelenet, ahol az atmoszférát behabzsolva lehet a karfát csikorgatni három hete le nem vágott körmünkkel.
80%

2017-06-09 14:23:09 [Általános fórum] ChrisAdam #6980

:)

előzmény: The Hungarian (#6979)

2017-06-09 13:02:04 [Általános fórum] ChrisAdam #6978

:D :D Nekem meg ez nem esett le.

előzmény: Ugor (#6977)

2017-06-09 11:58:57 [Általános fórum] ChrisAdam #6976

Nem, Ugor se gondolt jóra. :)
Na, de elárulom. A "Star Wars semmiképpen se Star Trek!" a leguniverzálisabb mondat, amivel minden Star Wars és Star Trek rajongó egyetérthet. A lényeg ugyanis csak a vessző - és most megidézem tomside-ot, aki a vesszők védőszentje -, ahogy azt a delphoi jósdákból ismertük. Ugyanis a melyik jobb kérdésre lehet így válaszolni:

"Star Wars semmiképpen se, Star Trek!" vagy
"Star Wars semmiképpen, se Star Trek!" vagy
"Star Wars, semmiképpen se Star Trek!"

Tehát a mai nap tanulsága, hogy a vesszőhasználat milyen fontos, semmiképpen sem lehet elhagyni. Bizony.

előzmény: MicaHiro (#6975)

2017-06-08 20:58:17 [Általános fórum] ChrisAdam #6972

Na játszunk egyet: van itt egy válasz, ki hogyan olvassa ki.
A kérdés: - Melyik jobb, a Star Wars vagy a Star Trek?
- Star Wars semmiképpen se Star Trek!
(görög dal) :)

2017-06-08 18:38:53 The Exorcist (1973) / Az ördögűző ChrisAdam (3) #116

Egyértelmű hogy szar. :D Nem véletlenül süllyedt el az idő mocsarában, rettenet.

előzmény: BonnyJohnny (#115)

2017-06-08 11:54:32 Life (2017) / Élet ChrisAdam (4) #12

Szerintem elég jó film lett. Egyszerű és nagyszerű. Nem túlcsavart, inkább, mint a bot, de épp ez a jó benne. Persze, nem lesz úttörő, sem mestermű műfajában, hiszen vannak hibái és hiányosságai bőven és sok eredetiséget nem mutat fel. Azaz de, tök jó, hogy végre földközelbe tudtak hozni egy ilyen tragédiát, azaz nem egy távoli galaxis, távoli idejében játszódik a horror, hanem ma, a Föld orbitális pályáján olyan műszerek és eszközök közt, ami ma is létezik. Valahogy ez ad a filmnek egy különleges pikantériát, egy plusz izgalomfokozót és hangulatot. Egyébként pedig persze, Gravitáció és Alien szerelemgyereke lehetne, de szerencsére szerelemgyerek, nem pedig holmi unalmas gyalázás. Tök rendben fel van építve a film, nincs benne egy rakat felesleges vagy unos-untalan végigzongorázott sablonos karakter. A szörny tök jól néz ki, undorító, fenyegető, érdekes. Ryan Reynolds halálának jelenete különösen jó, mert ahogy tomside, úgy nekem sem kedvencem a srác, de maga a jelenet megér egy ötöst simán már onnantól kezdve, hogy árammal lesokkolják a nyavalyást, elkapja a kezét, nagyon szépen össze van rakva.
Igazából tényleg nem sok újat láttunk - habár az ISS fedélzetén még nem hajkurásztunk szörnyeket, ha jól tudom, de a kissé kiszámítható sztori ellenére tök jó szórakozás, mert a film baromi korrektül van rendezve. Izgalom van bőven, a hangulat sem száll tova, nem lesz se giccses, nyálas. A finálé pedig szintén kiszámítható, de jól meg lett oldva és egy kicsit sokkoló is, ha az ember továbbgondolja. És basszus, tomside: tényleg szó nélkül lehetne a zseniális Cloverfield előzménye. :)

Mindent egybevetve azt mondanám, hogy emlékezetes film, emlékezetes pillanatokkal. Persze a műfaj szerelmeseinek, akinek minden jöhet ami űrös és szörnyes, mint jómagam, ez különösen jó szórakozás. Egy remek felvezetés után kitűnő thrillert kapunk, amit egy igen jó lezárás követ. Ja, és tök kreatívan haltak meg a szereplők. Nem csak csupán belezés volt, sőt. Ez plusz pont. Úgyhogy tőlem egy erősebb négyest mindenképp kap. 75% Ja, hogy elvitte a Covenant elől a "legjobb űrszörnyes film az évben" címet? Jahogy.

Persze, mindenképpen, azonnal. :)

előzmény: necksprain (#11807)

Még egy is sok belőle, gyorsan orvosoltam. :)

előzmény: Mizi (#11805)

2017-06-06 19:06:25 Passengers (2016) / Utazók ChrisAdam (4) #47

Persze, mint általában mindig. :)

előzmény: terika (#46)

Eléggé túl van tolva, sokszor már idegesítő a sok csetlés-botlás, ennek ellenére egynek elmegy, s valóban vannak nagyon jó poénok. Az ötlet zseniális, a zenék ütnek, a hangulat is megvan, a csajok meg... boldog 80-as évek. De ez most csak egy erős közepes. Nem talált jó kedvemben a film. :) 55%

Egy filozófus kutyus négy életen elmélkedik az élet értelmén. Nem is lenne ez rossz koncepció, mert hát mi mindent láttunk már a vásznon. A baj az, hogy olyan szirupos sallangok szállnak a magasba, hogy kiakadt a coelhodetektorom. Persze Lasse Hallströmtől nem áll messze az ilyen, szeret a felületesség rózsaszín, vattacukorba tekert gumicukros olvadt fagylaltjában megfürödni. Ha van ilyen.
Szóval ez a lélekvándorló kutya, aki örökké élni fog és bölcselkedni, végigszánt négy életen. A főszál persze az első, leghosszabb kaland, a többi csak körítés, de ez az egyik nagy hátránya a filmnek. Arra a szűk háromnegyed órára totál érdektelen lesz a film, papír karakterekkel és kétszavas bonyodalmakkal.
A szerencséje a filmnek, hogy akinek van kutyája és/vagy szereti a kutyákat, annak garantáltan szórakoztató a film. Magam is így vagyok, mivel a kutyák gyönyörűek benne, okosak, szépek, intelligensek, s mivel egész kreatívan mutatja be az ő szemszögüket, ezért szirupot és giccset, sablonos sallangokat feledve tudjuk élvezni a kalandot. De ez is inkább az első, hosszú részre értendő, mert ott még nem bölcselkedik annyit a főszereplő barátunk, az a rész önmagában is érdekes, ott meg tudjuk szeretni a karaktereket és a helyet, a többiben nem így van.

Szóval összességében aranyos film, tökre családi matiné, Hallmarkos délután, az élet értelmét ne innen keressük, főleg, hogy itt a kutyaélet értelmét találjuk meg, szirupos, meg olyan idilli minden, de hát na, ilyen is kell. A célközönségnek, a családos kutyás pároknak, gyerekeknek garantált kedvenc lesz. A kritikusabb kutyaszeretőknek meg csak egy közepes. 45%

Ui.: A szinkronrendezők szándékosan keresik meg a legidegesítőbb, legáltalánosabb béna hangokat? Olyan régen néztem mai szinkronos filmet, hogy el is felejtettem milyen pocsék szokott lenni.

2017-06-05 19:55:09 Passengers (2016) / Utazók ChrisAdam (4) #45

Anyám, ez mennyivel jobb. Tényleg. Be is indult a fantáziám.

előzmény: guybrush (#44)

2017-06-05 19:30:17 Passengers (2016) / Utazók ChrisAdam (4) #43

Nem lett volna baj, ha tényleg dráma lesz a filmből.

Hát, valószínű elhasaltak volna. :) Egyébként igazad van, remek jó lehetőség lenne még ebben a sztoriban, sőt, láttunk is már hasonlót. Viszont én az egyszerűségének örültem, nem volt túlcsavart, nem erőltettek valami mindfuckot a végére, sem pedig az űrhöz sokszor kötelezőnek hitt filozófiai gondolatokat. Attól féltem, hogy a végén kiderül valami turpisság, hogy "a cég direkt ébresztette fel őket, mert igazából ők nem azok, amik és a cég se az, ami és a többi... Szerencsére nem így lett. Ennek ez állt jól, amit láttunk. :)

előzmény: terika (#42)

2017-06-05 16:58:56 Passengers (2016) / Utazók ChrisAdam (4) #41

Igazából az a szerencséje a filmnek, hogy egy pillanatig sem akar korszakalkotó sci-fi lenni, komolykodó dráma, vagy mély szerelmi történet. Csupán egy kalandos limonádé, amiben minden úgy működik, mint ahogy az egy limonádéban illik. A szerelmi szál kicsit túl csöpögős, a kalandok túl vannak húzva és persze a boldog vég. De azért van ebben a filmben egy-két nagyon jó dolog. Például a komplett első fél óra, talán azt mondhatnám, hogy ötös. Rendkívül jó a hangulata, engem beszippantott (bár aki alapból nem szereti ezt a műfajt, annak megértem, hogy az első fél óra unalmas, stb.), a látvány brutáljó, szépen körüljárjuk a helyszínt. Az atmoszféra egyébként igen erős, működik a bezártság érzet, a végtelen űr feeling is átjön tulajdonképpen a végéig. Aztán még mindig tök jó a film egészen addig, míg meg nem csókolják egymást, aztán megy a szirup. De addig komolyan mondom közelít a zseniálishoz. Ha abban a mederben maradt volna, ejj, de jó lett volna. De hát limonádéra szerződtetett, mit lehet tenni. Persze utána se rossz, inkább csak olyan kis aranyos. :) De hogy Jennifer Lawrence milyen jó csaj még mindig, hát igen.
70% Stabil négyes. Megérdemli, jó szórakozás. Aki komoly sci-fit keres, itt nem talál.

Semmi komoly baj nincs ezzel a főszereplővel. Közvetlen környezetemben, de a tág ismerettségi körömben is van olyan lány/nő, aki tökéletesen reprezentálja Bridget Jones karakterét. Az örök szingli, fagyi, fotel, tévé és sok-sok nyavalygás és nyavaja.
Az már más kérdés, hogy a film totál életszerűtlen. Mert a nagy szingli nőcit hirtelen alfahímek bombázzák meg, egyszerre ketten, még verekednek is érte, szóval túl sok itt a baromság egy rakáson. Persze, ez itt egy szándékosan túltolt vígjáték, csakhogy ez bizonyos nőknek a bibliája, innen merítenek erőt és kitartást amellett, hogy nem kell a fagyit letenned, sem a cigit, majd úgyis jön a szőke herceg.
És vajon miért szingli Bridget? Mert hájas a segge, vagy mert néha büdös? Vagy mert idegesítően sokat beszél? Vagy mert éppen ő is annyira válogatós, hogy csak a felső kategóriás hímeket detektálja?
Persze, ez nem hiteltelen, hiszen olyan ellenkező nemű ismerősöm is van, aki sipákol, mert hol az igazi, vagy épp azért, mert mindig átcseszik az alfahímek, közben meg nem veszik észre maguk körül a potenciális rendes fiúkat.
Szóval a film nem lehetetlen felállással dolgozik, ugyanakkor hibája az, hogy erre a jelenségre azt mondja, oké. Ha nem is közvetlenül.
Na de, nem szabad ennyire a mélyére menni. Az igazság az, hogy baromi jól kezdődik a film, Renée Zellwegert meg is lehet kedvelni, tökéletesen mutatja be a tipikus koros szinglit, de aztán a közepe fele nagyon elkezd lejtmenetbe menni, a vége pedig egy nagyon sallangos ürülék lesz, kifejezetten gyenge fináléval. Sokszor idegesítő a film, de szerencsére inkább felejthető. Pár jelenet azért megmosolyogtatott, de az a helyzet, hogy ez is csak rémlik, mert már nem tudnám pontosan összeszedni, mik.
Kettes. 35%

2017-06-04 23:42:08 The Truman Show (1998) / Truman show ChrisAdam (5) #119

Nem is tudom, hányadszorra láttam, de most még többet mondott a film. Persze ahogy az ember öregszik, egyre mélyebbre lát, jó esetben. Ez a film pedig elég komplex, nem is könnyű elfogyasztani, meg kitűnő fórumalap.
Miután nem mondtam semmi újat, mondok még pár dolgot, amit úgyis mindenki tud: mestermű a film, de most annyira így gondolom, hogy egy all time listán kedvező helyezést kapna. Nagyon egyben van, nagyon sokrétű és mégis, hajszálpontosan megmarad az, amit üzenni akar. Beszélgettünk is utána vagy 2 órát e kapcsán.

Valóban semmi különös, csak egy délutáni matiné Star Trek rajongóknak. Igazából semmi sem rossz benne, de nem is kiemelkedő. Ja, de. Sigourney Weaver mellei, amik valamiért a film felétől kezdve folyamatosan a képernyő középpontjában vannak. Középszerű kellemes szórakozás, mármint maga a film. 55%

2017-06-03 19:02:41 [Általános fórum] ChrisAdam #6970

Mivel kifejezetten a szerkesztőségnek írt Facebookon, s előre le volt beszélve, hogy kiírhatja ide, ez így tisztességes és oké. Először a szerkesztőséget akarta felkérni, hogy írjunk az oldalra, mondtam neki, hogy rossz helyen kopogtat, de az oldalon van pár fórumtag, aki lehet, hogy szívesen írna, így tegye ki ebbe a topikba.
Az oldal, ahova toboroz cikkírókat, nem konkurens oldal, mivel a KT-nak sosem volt főprofilja a blogolás vagy bármi hasonszőrű dolog, a KT filmadatbázis és fórum. Való igaz, rengeteg sok elemzés született közvetlenül az oldalra a tagoktól, de az utóbbi két évben egy, azaz egy KT-ra írt elemzést sem kellett jóváhagynunk, tehát minden írás, amit oldalt láttok nap mint nap, az külső oldalról származik. :) Nincs itt semmi baj, akinek tetszik, írni fog oda, de ez nem jelenti azt, hogy a KT-nak ebből bármi baja esne, ez logikátlan.

előzmény: csabaga (#6969)

Rendkívül fontos film, sajnos nem terjedt el eléggé és nem került mozikba elég hamar, csak két héttel az elnökválasztások előtt. Néhol kicsit szentimentális és hatásvadász, de mindenképpen jól átadja az üzenetet, külön figyel, hogy a különösen fontos pontokat többször is elmondja. Szerencsére abba a hibába se esett bele, hogy a klímaváltozás bő fogalmát teljesen kimerítse, így letisztult, átlátható és érthető üzenetet kapunk.
Leonardo DiCaprio munkája pedig csodálatra méltó. Ő lehetne korunk legjobban kereső színésze, évente fél tucatnyi filmmel, de nem, ő ehelyett a klímaváltozás témájának szenteli az energiáját és idejét. És még így is korunk egyik legjobb színésze. És hiteles, aki követi őt különféle szociális médiákon (is), láthatja, hogy nem csak egy film kedvéért ugrott bele a témába, hanem évek óta és azóta is naprakészen kiáll a dolgok mellett.
Fontos film, a héten történt események után egyenesen kötelező. 80%

Totális agymenés, avagy oktatófilm lehetne arra, hogy drogozva hogyan csinálj jó filmet. Paraszthajszálnyira van attól, hogy szörnyűséges kínzóeszköz legyen, de szerencsére sikerült megtalálni egy olyan egyensúlyt, ahol minden működik rendesen. Nem is nevezném gagyinak, hiszen az egyértelműen negatív jelző, de itt csak az látszik, hogy hihetetlen kevés pénzből forgatták. Ennek ellenére viszont tényleg a lehető legtöbbet kihoztak belőle, sőt, vannak bizonyos dolgok, amiket nem is tudom, hogyan tudtak leforgatni. A technikai problémákat is hamar meg lehet szokni és ha minden olyan dologtól elvonatkoztatunk, hogy rossz minőség, olcsó díszletek, miegymás, akkor - teljesen komolyan - profi munkát kapunk. Mert a kamerakezelés is, vágás is, forgatókönyv is nagyon rendben van. A filmes eszközök működnek. Vicces, pörgős és nem éreztem, hogy kifáradt volna a másfél óra végére.
Több éve adta kezembe még egy ismerősöm a DVD-t, hogy egyszer ezt nézzem meg, akkor szemforgatva elutasítottam, mondván, hogy még sok-sok film van, amit látnom kell előbb. Pedig aztán ezt is látni kell, különleges gyöngyszem a magyar, amatőr filmgyártásban. Ja, és Eperjes, Koltai, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter cameoja külön meglepetés volt!

Mióta a face swap alkalmazások vagy a Snapchat meg tudja öregíteni az arcod, vagy bármilyen maszkot rátenni élő videóban, azóta ez már nem nagy csoda. :)

Persze a moziban azért különleges ez, mert nem szokás annyira szerencsére (eddig), de amúgy a Rogue Oneban is ez történt, talán egy fokkal komplikáltabb volt.

előzmény: Havierez (#6)

2017-06-02 02:29:11 [Tévésorozatok] ChrisAdam #3005

Befejezve a Twin Peaks első két évadát azt tudom mondani, hogy bizony, az egyik legjobb tévésorozat élményem. Még a Szomszédokat is lekörözte. Viccen kívül: tényleg elképesztő két évad volt ez, nem gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fogom.

Mielőtt azonban pár sort írnék, kicsit az utolsó részről essen szó:
Mikor Bob elkezdett gyakrabban mutatkozni Coopnak, már felötlött bennem, hogy majd valószínű valami olyasmi fog történni, amiben Coop lesz Bob "hordozója". De nem is csavarként volt ez eladva, hiszen szépen fel volt vezetve a pirosfüggönyös alvilág történéseiben. Itt inkább tényleg az a "csavar", hogy milyen különleges, formabontó módon mesélték el. Egyszerre tudtam tőle irtózni, viszolyogni, hiszen a szappanoperát most messze dobva igazán nyers lett a Twin Peaks, s gondolom ezt a vonalat viszi tovább a harmadik évad. S egy időben tudtam szeretni és csodálni ezt az epizódot, mert valami olyasmit mutatott, ami se azóta, se előtte nem volt. Hihetetlen, hogy Lynch meg merte ezt csinálni a szappanopera, igénytelen sorozatzabáló néppel. Most már értem, miért helyezte új szintre a sorozat műfaját.
Borzongató, rideg érzés visszagondolni erre a részre. Egyben idegesítő persze ez a nyitott vég és hihetetlen negatív érzést hagy maga után. Hihetetlen milyen bátor Lynch. És így, kérdések közt marasztani az embereket 25 évig, nos hát. Well done. (Mi lesz Cooppal? Mi lesz Leoval? Mi lesz Nadinékkel? Mi lesz Shellyékkel? Mi lesz mindenkivel?


És akkor hát a sorozatról pár szót. Igen, ahogy mondtam, az egyik legjobb sorozatélményem volt. Valószínűleg jobb nála egy True Detective vagy Bron/Broen, de az a helyzet, hogy a Twin Peaks annyira egyedi kategóriát érdemel és birtokol, hogy nem lehet nagyon összehasonlítani más sorozattal, persze én nem vagyok sorozatokos. DE Twin Peaks, maga a hely, a környék és a benne levő szereplők valósággal külön világot alkotnak, a legérdekesebb pedig, hogy hiába van tele szürrealista, absztrakt elemekkel, az ember tökéletesen oda tudja magát képzelni. Pedig minden oka megvan az embernek, hogy utálja a sorozatot és kidobja a csudába - valószínű sokan meg is teszik -, hiszen olyan dolgok szerepelnek benne és olyan ellentmondások, történetbeli értelmetlenségek, amik totálisan szétszaggatnák az egész sorozatot és űznék a gyehennára. Szerencsére Lynch ügyesebb alkotó ennél, így szinte tökéletesen megoldja azt, hogy egymás mellett éljen tökéletes szimbiózisban a harsány szatíra és vígjáték a vérfagyasztó horrorral. Persze láttunk már erre példát, de akkor is, ennyire behatárolhatatlanul nem. Hiszen a Twin Peaks nem vígjáték, hanem bizony dráma és krimi és ennek ellenére Lynch és Frost úgy sakkoznak, hogy a harapható atmoszférában csak nőttön nőjön a kíváncsiságunk, a feszültség szinte folytonos, s a főszál mellett humoros, érdekes, sokszor pedig totál lényegtelen és unalmas mellékszálakat kapunk, de mindezt nézni élvezetes. Az abszurditás szinte folyamatos, maga az egész alapsztori ezen alapul, de Nadine vagy a Log Lady karaktere a totális "WTF". De ezek is zseniálisak, hihetetlen kreatívak.

Való igaz, hogy a második évad kilencedik epizódjától kicsit gurulni kezd lefelé a sorozat, de a helyzet az, hogy Earl karaktere már elég arra, hogy a korábbi misztériát folytatni tudja. Ez többek közt annak köszönhető, hogy az atmoszféra megmarad és mert számtalan kérdés van bennünk és mert Earl karaktere zseniális. Továbbá olyan szépen sikerül felépíteni Twin Peaks lakóinak karaktereit, hogy az utolsó mellékszereplőig mindenkit valamilyen szinten megszeretünk vagy éppen érdeklődünk felőle. Így hiába nézhet ki unalmasnak Bobby apja, a major, ha aztán őt hozzák egy izgalmas helyzetbe, mely során szinte kulcsszerepet kap. Aki pedig izgalmas, az mindvégig az, így Shelly, Audrey vagy Donna szálát mindig öröm nézni. Mondanom sem kell, hogy Coop azonnal a kedvenc tévés karakterem lett.

A sorozat nagy erénye az, hogy nem csak nézni lehet Twin Peakst, hanem beköltözni. Persze ez a szappanopera lényege, hogy a néző együtt éljen a szereplőkkel, de hiába néztem már több sorozatot, valahogy ennyire jól egyik sem sikerült. És ez pont azért van, mert totál nem sablonkarakterek vágtatnak a képernyőn, hanem mindegyiknek van valamije, ami miatt rendkívül érdekes lesz.

Visszatekintve pedig tényleg azt tudnám mondani, hogy nem nagyon találok kivetnivalót. Pontosabban dehogynem: rengeteg baromság van, amiket fel lehetne sorolni. De pont ezekért lesz jó a Twin Peaks. Ezekért lesz szerethető. És Lynch tudta ezt.
Eleinte rettentő módon idegesített a zene, a végére pedig már el sem tekertem a főcímet sem, pedig enyhén szólva nem a legkellemesebb melódia. A történet briliáns, a kreativitás határtalan, Lynch mesterien mosta össze a magas szintű mozi minőségű tévét a nép által áhított szappanoperával.

Az pedig biztos, hogy bizony érdemes Twin Peaksbe költözni, mert ott minden lány szép. :) A sors szerencséje, hogy amerikai cimborám a forgatási helyszíntől alig 50 km-re lakik, Seattle mellett, így aztán bejelentkeztem hozzá a következő évre, hogy megnézzem, hogy van Annie.

100%

2017-06-02 00:02:10 [Hamarosan a mozikban!] ChrisAdam #6247

Nem tudom miért lett divat, de egyszerűen szörnyű az, hogy minden trélerben már kell lennie egy popslágernek, bármi műfajú legyen is a film: legújabban a Gyilkosság az Orient Expresszen vélhetően felesleges feldolgozásának előzetesében, miközben Hercule Poirot elég vérszegény újragondolását mutatják meg, beindul a Sláger FM.

Persze azért Daisy Ridley miatt meg kell majd nézni.

Hadd osszam meg veletek bátyám két évvel ezelőtt írt novelláját, mely valami oknál fogva csak ma került elém elolvasásra. Tavaly ősszel az Apokrifben is megjelent, elég súlyos, nyers próza, lehet elmerülni benne:

A szervcsempész

2017-06-01 23:13:07 [Tévésorozatok] ChrisAdam #3004

Talált. Süllyedt. :)

előzmény: dikalosz (#3003)

2017-06-01 22:35:53 HOPP (2015) ChrisAdam (2) #2

Szépen, precízen fényképezett filmecske (bár a 2.35:1-et nem értem most se), a színészek is jók, a vágás is nagyon rendben van, de valahogy a történet (volt egyáltalán?) nekem elég gyér volt, kicsit több spirituszt lehetett volna belefektetni.

2017-06-01 22:22:42 [Tévésorozatok] ChrisAdam #3001

Gyors játék: Mi a kapcsolat az Ed, Edd és Eddy és a Twin Peaks közt?

BonnyJohnny: Persze, hogy szeretem. Imádom, oda meg vissza. Ha lehet ilyet mondani. :)

Jupiter holdjára rettentő módon kíváncsi vagyok, nagyon várom ezt a filmet, moziban fogom mindenképp megnézni. Egyrészt maga a sztori hihetetlenül érdekes, másrészt operatőri, technikai szemszögből is nagyon nívósnak mondták.

De ezen felül érdekel a Baby Driver, gyerekkori rajongásom előtt tisztelegve majd megnézem a Verdák harmadik részét is, valamint érdekel ez a Schwarzi dráma. De utóbbiakat majd DVD-n Blu-Ray-en később nézem meg. (WW ha jó lesz, adok neki egy esélyt.)

2017-05-31 13:57:38 Passengers (2016) / Utazók ChrisAdam (4) #39

Ragyogás. Már az előzetesben asszociáltam rá és valószínű/remélhetőleg tudatos tisztelgés/utalás.

előzmény: terika (#38)

2017-05-30 00:43:43 Logan (2017) / Logan - Farkas ChrisAdam (5) #62

Én totál nem értem, miért kell ezt. Puszta reklámfogás. Ha valamit színesben forgattak le azzal a szándékkal, hogy színes lesz a végtermék, akkor ahhoz mérten állították be a kamerát, a fényeket. Egy fekete-fehér és egy színes film teljesen más beállítást kíván meg. Így ez a Noir verzió lehet jól hangzó, meg egzotikus meg egyebek, de csupán parasztvakítás, mert csak a csúszkákon állítottak az After Effectsben és kész. :) (Úgy hülyeség, mint annak idején The Man Who Wasn't There színes verziója, mikor az alapból fekete-fehérre született.)

update: Megtekintve a trailert mintha duplán igazam is lenne, totál úgy tűnik nekem, hogy ráhúzták a fekete-fehér effektet, aztán csókolom. (Alapból a noir stílus nem illik a Loganhez. A Logan western lehetne - persze itt a képi világra céloznak, de akkor is, ez nem az Instagram.)

2017-05-28 20:49:29 [Hamarosan a mozikban!] ChrisAdam #6243

Szerintem semmi extra. Beírod a Google-be, hogy "deviantart apocalypse", érdekesebb dolgok jönnek ki. :)

előzmény: BalaKovesi (#6242)

2017-05-28 19:52:20 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] ChrisAdam #22682

Minden kedden/hétfőn érkezik az új műsor. A honlapon kint van, tehát minden bizonnyal vetíteni fogják csütörtöktől.

--
Áthelyezve a(z) Wonder Woman topikból.

előzmény: MicaHiro (#22681)

2017-05-28 19:48:54 [Tévésorozatok] ChrisAdam #2998

Twin Peaks második évad spoiler.
Ma éjszaka azt álmodtam, hogy Shelly otthon van egyedül és elmegy az áram, majd mikor visszajön, Leo nincs a kerekesszékében, hanem hátulról rátámad. Erre ma a 13. részt megtekintettem és leesett az állam. Félnem kell? (Ma este valami lottós dolgot kéne álmodnom.)

Figyelem a baglyokat.

2017-05-28 18:23:54 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #146

Egyébként a negyedik epizód nem abban bukik, hogy Ripleyt visszahozzák illetve hogy hogyan teszik ezt, hanem az, amit Dió leír. Itt nem arról van szó, hogy bizarr egésszé áll össze a szexjelenet meg mennyire FI, hanem az, hogy egy franchise központi karakterét meggyalázzák: Ripleyt. De nem is csak Ripleyt, hanem a xenomorph faját (poor Giger). Ezen kívül pedig tele van aberrált baromságokkal, a finálé (a szexjelenettől kezdve a végéig) olyan szinten logikátlan és BUTA, hogy párja nincs a filmtörténelemben. S igen, kérdés nekem is, hogy ez hogy nem húzza ki többeknél a gyufát. Főleg nálad, dikalosz, aki pont, hogy nem vagy vevő a hollywoodiánus maszlagokra. :)

2017-05-27 23:30:55 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #133

Same here.

Amúgy nem a börtönbolygón talált vérmaradványaiból halászták ki? Azt hiszem, valami ilyesmit mondtak, ezért van az, hogy az alienkirálynő még fejlődés alatt van a hasában, kelés előtt. Nem mintha az értékéhez valamit hozzáadna ez a tény... :D

előzmény: Dió (#132)

2017-05-27 19:33:26 [Tévésorozatok] ChrisAdam #2997

Az első három-négy részt kicsit vonakodva néztem, annyira nem fogott meg, aztán az első évad végén, az utolsó két epizódnál annyira elkapott, hogy azóta minden más helyett Twin Peakst választok, nem sok kell a végéig, aztán melegítem is a filmet. :)

Manapság meg így vagyok.

előzmény: miraculum (#2996)

2017-05-27 17:21:03 [Tévésorozatok] ChrisAdam #2995

A Twin Peaks az egyik legjobb dolog, ami valaha a tévében történt. Most tartok a második évad felénél, de most muszáj volt ezt leírnom. (Még mielőtt lecsúszik, ahogy többen mondtátok.) :)

2017-05-27 14:46:30 Casino Royale (2006) ChrisAdam (4) #138

Túl karakteres = túl határozott, karakán. Ami egy Bond-lányhoz nem illik. Tulajdonképp Vesper nem is Bond-lány, s a filmnek ezzel nincs is Bond-lánya, mert Vesper az egyik gonosztevő. És ez nem baj, ahogy az sem, hogy Vesper karaktere ennyire domináns és határozott, mert jól működik, csak ezzel a korábbi James Bond filmektől fogja ellökni magát.

Amúgy Craigben benne van az elegancia, csak nem olyan paródia szintű, mint Moore vagy Brosnan.
Ez konkrétan fájt. És reménykedj, hogy Cesare Gonzago nem olvasta e sorokat. :D Egyrészt, totál más az az elegancia, amit Craig és Moore képvisel. Másrészt Moore eleganciája pontosan az a James Bond attitűd, amit vár az ember Bondtól és amit olykor Craig is fel-felvillant. Mert hiába James Bond a könyvekben eredetileg ilyen és olyan, a néző a 20. film után még szép, hogy James Bondot annak az embernek ismerte meg, aki elegáns, öltözékében és megjelenésében, ezen felül jó humora van, laza, de tisztelettudó, gentleman, de Craig Bondja meg egy csupasz gyilkológép, még csak nem is Bourne. Fapofával öl, érzéketlen, és igen, azzal, hogy komolyan vették az egészet, elkezdtek Bond eredetsztorijában turkálni, azzal is aláástak a dolognak.

És nem, Nolan Batmanjei totál nem hozhatók ide. Totálisan más műfajok. Batman sztorija alapból tragikus, az egész Gothan közege simán elbírja azt a masszív anyagot, amit Nolan megalkotott, sőt. Ugyanígy totálisan más az, hogyha egy Marvel-film komolyabb hangvételt vesz fel, de a James Bond nem ilyen. Vagyis egykor nem ilyen volt, most már Craiggel meg lehetett szokni azt, hogy itt is drámáznak az emberek és a többi. Pedig a James Bond filmeknek pont az a pikantériájuk, hogy mindenféle "rajzfilmes" kütyüt behoznak, ami kicsit képtelenség, de ugyanakkor menő (nem mindig sikerült persze). Emellett James Bond örök és állandó volt, nem foglalkoztunk azzal, hogy árva volt, vagy miért került az MI6-hez. És szórakoztató volt, humoros és azért szerettük meg James Bondot, mert mindent megtehetett. Daniel Craig Bondja, habár én nagyon bírom a színészt, már nem ilyen. És nem lehet jönni azzal, hogy de hát fejlődik, változik a karakter, az miért baj, mert ez pont olyan lenne, mintha Han Solo az előzményfilmben nem az lenne, akit megszoktunk évtizedeken keresztül, hanem hirtelen egy hősszerelmes nyáladzó drámázó fiúcska lenne. Ugye, hogy nem tetszene. Van, ami nem változik. Szerintem.

előzmény: BonnyJohnny (#137)

Az apja utal rá.
Igen, egy mondatban. Nem nagy dolog. :)

Hát oké, hogy fontos feladat, de ha a Lázadás egyik nagy alakja, akkor bizony ott lett volna a vezetőségben a helye. De oké, elfogadom, nem keresek kákán is csomót.

előzmény: BonnyJohnny (#159)

Szerintem van abban ráció, amit BonnyJohnny mond. Sőt, részben igaza van, mert totál blődség azt mondani, hogy diplomáciai hajó - csak ugye annak idején még nem volt se csata, se egyáltalán Rogue One hála égnek. Viszont azt hazudni, hogy nincsenek itt a tervrajzok, az oké, mert Leia kitart. De természetesen ez nem a negyedik epizód hibája. :) Hanem ezé. Itt meg választaniuk kellett a hatásvadászat és a logika között, végül az előzőt választották. Sajnos.

Egyébként bennem még az is felmerült, hogy ez az egész rettentő erőltetett összekötés szörnyen jön ki. Persze az ilyen utólag beékelt előzményfilmeknél sosem passzol minden, de sok minden mellett most az jutott eszembe - talán még nem hangzott el -, hogy habár kimagyarázható, de átgondolva logikátlan az, hogy Leia az egész Rogue One-ban nincs jelen. A negyedik epizódban a Lázadás egyik arcaként ismertük meg, aki határozott, karakán, kiáll és kitart az elveiért és azért, amiért harcol. Nem csak egy kis hercegnő, akit feltesznek az első buszra és ölébe teszik a tervrajzokat, ahová a Rogue One-ban kábé sikerült degradálni. Persze képtelenség lett volna megoldani, hacsak nem CGI-val, de attól meg isten ments! Csak így meg furán jön ki, hogy se szó nem esik róla, se meg nem jelenik... na, többek között ezért sem kellett volna ehhez a sztorihoz hozzányúlni. :D

előzmény: paksiendre (#156)

2017-05-27 01:21:27 Casino Royale (2006) ChrisAdam (4) #136

Igazából úgy lenne ez az egyik legjobb Bond film, hogy tulajdonképpen nem is Bond film, hanem egy akciófilm Daniel Craiggel. Az igazság az, hogy itt kellett ráébrednem arra, hogy bármennyire is bírom Craiget, nem igazán jó Bondként. Totál nincs benne az az elegancia, úriemberes könnyedség, ő tényleg ez érzelemmentes akcióhős, aki darálja az ellenséget, pedig Bond nem ilyen.
Eva Green pedig ugyanígy: hiába baromi szexi, meg minden, totál nem Bond-lány, ahhoz ő túl karakteres, túl domináns és határozott.
A filmben nincsenek kütyük, Q, vagy bármi, ami még a James Bond-filmekhez kötné.
Szóval ahhoz képest, hogy annak idején eléggé tetszett, most nem így vagyok, mindezen túl azt gondolom, feleslegesen túlnyújtott, az utolsó fél óra kb. felesleges, a szerelmi szál is inkább kínos.
Na persze mindent egybevetve akciófilmként nagyon is helytáll, kifejezetten pörgős, brutális akciók vannak benne, baromi látványos, a kaszinós jelenet zseniális, a kezdő beugró pedig nagyon menő.
Ez így most egy négyes, s ezek után kicsit félve nézném újra a többi James Bond-filmet, mert ha az ötösből gyengébb négyes lett, akkor a középszerű részek vajon hova süllyedhetnek...


65%

2017-05-26 21:09:53 [Tévésorozatok] ChrisAdam #2988

Mert Twin Peaks, maga a hely le van maradva... :D El van dugva, távol mindentől - és persze gondolom, a hangulatát roncsolná a sorozatnak, ha 27 inches iMacen dolgoznának és Viberen értesítene mindenkit Lucy, hogy mi a helyzet. :)

előzmény: paksiendre (#2987)

Kevesebb néha több, sokszor erőltetett humorforrással nézhetünk szembe, de azért vannak zseniális, a Csupasz pisztoly és a Top Secret filmeket idéző poénok, azokhoz a filmekhez ugyanakkor nem ér fel. Sajnos Emilio Estevez nem az a főhős, akit annyira meg lehet kedvelni, talán ezért se működik annyira jól ez a buddy cop movie. A cameok nagyon jók, a 80-90-es évek hangulata is megvan, s összességében a remek utolsó fél óra, negyven perc az, ami igazán szórakoztató, vicces, így aztán egy erős hármast mindenképp megérdemel. 60%

2017-05-25 22:43:34 [In Memoriam...] ChrisAdam #2147

Sírva nevetek. Hatalmas! :DDDDDDDD

előzmény: napola (#2145)

2017-05-25 19:20:40 Star Wars (1977) / Csillagok háborúja ChrisAdam (5) #264

Legyen itt egy komment, mely megjegyzi eme nemes napon, hogy bizony, 40 éve, 1977. május 25-én csendült fel először John Williams témája, először lépett vászonra a "réges régen, egy messzi-messzi galaxisban...." mára szállóigévé vált szöveg, először szuszogott maszkjába Darth Vader, először láthatta a közönség mindazt, ami mára legenda, gyermekkor, egy egész univerzum, egy különleges hangulatvilág. Azt hiszem nem tévedek, hogy habár sok rosszat megélt a Csillagok háborúja, mégis ez az, ami a legtündöklőbb íveket járta be a filmtörténelemben. Nem hiába, fel sem lehet fogni, mennyivel kevesebb lenne ez a művészet nélküle. Az Erő legyen veletek hát ezen a negyvenedik születésnapon!

2017-05-25 17:47:35 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #128

Ebből KT poszt lesz facebookra. :D

előzmény: goromba (#127)

2017-05-25 15:14:24 Megiddo: The Omega Code 2 (2001) ChrisAdam (1) #3

Valamiből meg kell teremteni a nyugdíjalapot. :D

előzmény: critixx (#2)

2017-05-25 11:17:16 Megiddo: The Omega Code 2 (2001) ChrisAdam (1) #1

Minap megláttam egy oldalon a Megiddó szócskát, hirtelen eszembe jutott az a szörnyű szombat éjjel, mikor szüleim színházban voltak, én pedig rászabadultam a tévére, ahol a Film+ műsorán ez a mestermunka került vetítésre, apumnak pedig aztán másnap büszkén mondtam, micsoda keresztény filmet láttam. (Olvassátok el a leírást.) :D

2017-05-24 22:05:21 Prometheus (2012) ChrisAdam (5) #439

A Prometheus nem egy jó folytatás reménye miatt volt számomra zseniális.

előzmény: BonnyJohnny (#438)

2017-05-24 19:25:42 Prometheus (2012) ChrisAdam (5) #437

Olvasd el a véleményemet a Covenantban és megtudod. :)

előzmény: Rorschach (#436)

2017-05-24 17:03:07 [Kritikus kód] ChrisAdam #1928

Régen foglalkoztat ez, azt hittem, le is írtam ide, de most visszatekerve láttam, hogy mégse, szóval jó, hogy felhoztad. Az a baj, hogy nekem is rengeteg film a listámon (de a rekord még mindig Danesz99, azt hiszem:) és képtelenség nekiállni ennek a 700 filmnek egy családi szombat estén, hogy akkor na, melyiket nézzük, gyerekek. :D
Aztán az jutott eszembe, hogy a YouTube, vagy Pinterest, Spotify, stb. módszerét lehetne itt is követni, nem csak egyszerűen benyomjuk a "meg akarom nézni" gombot, hanem egy plusz kattintással rátesszük egy, a megnézendő filmek alatt elhelyezkedő listára, s mindenki annyi kis listát hoz létre, amennyit jónak lát. Tehát ha én megyek A smaragd románcára, akkor azt ráteszem a "családdal nézendő" listára, de ha meglátok egy ismeretlen gyöngyszemet, mint pl. a tegnapi nap filmje, akkor azt a "horror - este és egyedül!" listára teszem és így tovább: "ellentétes neművel, kettesben!", "csöpögős romantikus dráma, amikor senki se lát", és a többi, mert így tényleg ömlesztett lista alakul ki, ami átláthatatlan és számomra pont ezért ez a funkció már annyira nem játszik. Az meg már külön pikantériát ad a dolognak, hogy így láthatnánk kedvencünknek is a listáit, amiből lehet ötletet meríteni, ha már nekünk nem maradt. ("Nézzük meg, milyen megnézendői vannak horror esetére tomside-nak!") Ésatöbbi.

előzmény: tomside (#1927)

2017-05-24 14:45:28 [Hamarosan a mozikban!] ChrisAdam #6238

Oké, az egyes pontot el tudom fogadni, de mivel Ridley producereli a filmet és ő a rendezői változatot preferálja, nem kizárt, hogy ezzel kapcsolatban is lesz valamilyen csavar.
A második pontot viszont totál nem értem. Egyrészt Deckard közel sem akciófigura, másrészt pedig ha rossz is volt a hetedik epizód, akkor az nem azért, mert benne volt Harrison Ford, de ha számodra mégis, ezzel még totál nem következik az, hogy a BR2049 rossz lesz. :) Szerintem több minden áll egy filmen, mint amitől neked félelmeid vannak. :)

előzmény: ender1112 (#6237)

2017-05-24 10:42:22 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #113

Szerintem én egy pillanatig nem mondtam, hogy Ridley Scott ártatlan és ajnározni kell. Direkt kihangsúlyoztam többször is, hogy bizony, volt elég sara a filmben, DE ha már valakit számon akarunk kérni, akkor legyenek azok az írók először, mert a gyermetegül szar forgatókönyven hasal el leginkább a film.

Egyébként szerintem Scott hullámzása a forgatókönyvek miatt van és talán azért, mert nem megfelelően választ. De azért hozzá kell tenni, hogy Ridley még mindig az a rendező, aki azok közt van, akinek a legtöbb élvezhető filmje van manapság és ritka az is, amikor valaki ennyi műfajban maradandót okoz, mert horror is van (Alien), sci-fi is van (Blade Runner, Martian, Prometheus), akció is (Black Rain), kaland (Thelma and Louise), háborús akció (Black Hawk Down), történelmi dráma (Gladiator), krimi (Matchstick Men, American Gangster, Hannibal)... Lehet, hogy nem mindegyik színtiszta ötös és mestermű, de kiemelkedő jó, vagy stabil ötös filmek. Szóval na, Ridley elátkozása elég balga dolog, csak azért mert a Covenant nem lett jó. És még egyszer leírom, de azért én is haragszok rá emiatt és én megmondanám a magamét.

2017-05-23 23:23:26 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #107

Azért ez nem ilyen egyszerű. Félreértés ne essék, szerintem is e film kapcsán sok van a rovásán az öregnek, de közel sem rajta bukott a film. Közel sem. Ridley Scott az a rendező, aki elé letesznek egy közel kész forgatókönyvet, amit jelen esetben négy nagyszerű úriember írt és megrendezi azt saját tudásához mérten a legjobban. És Ridley nem szar rendező, közel sem. Sőt. Ezt támasztja alá az, hogy rengeteg jó filmje van. És az sem igaz, hogy kifáradt vagy öreg lett. (Fizikailag persze lehet.) Ezt az támasztja alá, hogy nem pályafutásának elején vannak a jó filmjei, hanem filmográfiáján szanaszét.
Itt az a probléma, hogy Scotty össze sem kapta magát, így a rendezés sem a legjobb, de egy-két pozitív kivételtől csak simán jellegtelen. De Scott rendezéseiben - ha csak végignézünk filmográfiáján - sosem a különleges rendezői víziót, stílust látjuk, nem egy Tarantino vagy Tarr, de még akár csak testvére, Tony Scott, akiknek filmjeit látván rögtön sejteni lehet, hogy kik a rendezők. Éppen ezért lehetséges az, hogy Ridley kábé az összes műfajban kipróbálta magát a romantikus vígjátéktól kezdve a belezős horrorig, keresztül kasul thrilleren és történelmi drámán át. És elismerendő az, hogy a legtöbb műfajban van legalább egy filmje, amire lehet egyet csettinteni, mert jó vagy épp zseniális. Tehát Ridley rendezéseit nagyon befolyásolja a forgatókönyv. És persze nem csak Ridley rendezéseit, hiszen minden filmnek alapköve és kiindulási pontja a szkript, és ha az rossz, ha az pocsék fostömeg (tudnám még spilázni), mint épp ez, akkor bizony Ridley bármit csinálhat, kapálózhat, cigánykereket hányhat, megnézheti a Sátántangót egy nap alatt négyszer is, nem lesz az a film sokkal jobb. Fel lehet róni neki, hogy urambocsá' miért nem ütötted ki a kezükből azt a szkriptet, de azért ez nem így megy, egy ilyen blockbuster esetében, ami nem szerzői film, nem egy rendező lelkes projektje, stb., a stúdió a főnök, a film pedig a munkahely, ha a főnök azt mondta, oké, a szkriptelők pedig nem látták át azt, hogy mekkora blődségeket írtak le, akkor Ridley már csak apró változtatásokat eszközölhet, javasolhat, és a többi, de az alapjaiban romló sztorit már nagyon nem tudja megváltoztatni. Úgyhogy oké, hogy nevét adja a dologhoz, de a stúdió meg nevéhez adott egy csomó dollárt és még pár lehetőséget, hogy Alient rendezzen. De ha nem rendezi, a film valószínű ugyanígy megtörtént volna, a jó ég tudja, kinek a kezében.

Még egyszer ne értsék félre, feleim, Ridleynek én is odasúgnám azt halkan, hogy "azért ez elég szar volt, öreg", de először a hátsó kijáraton húznám ki a kukába az alagsorban leütött négy "írót" - elsősorban Michael Greent és Jack Paglent, valamint John Logant, Dante Harpert. Csak hogy név szerint is említsük a mákvirágokat.

ender: Jelenleg még nem látom a Harrison Ford és a csalódás közti párhuzamot, de ha kifejted mondjuk a Hamarosan a mozikban... topikban, szívesen olvasom és értelmezem.

előzmény: dikalosz (#104)

2017-05-23 20:58:44 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #101

Érdekes, mindenki Scottyt gyalulja, pedig aztán nem az ő hibája. Habár a rendezés is langyos, de a film szinte 80%-ban a kifejezetten trágya forgatókönyvben bukik el. Össze van csapva, felületes, kesze-kusza, Scotty pedig abban bűnözött csak, hogy bólintott a szkriptre. Scotty iparosmunkás, ha jó könyvet kap a kezébe, akkor jó filmet forgat, ha rosszat, akkor nem lesz túl acélos a film - mert nem lehet azt mondani, hogy "elfáradt és már öreg", hiszen tavalyelőtt pont azért éltettük, hogy tucatnyi fiatal rendezőt lekörözve összedobta a 2010-es évek egyik legjobb popcornmoziját a Mentőexpedícióval A marsival.
Ezért nem szeretem ezeket a szélsőségeket, hogy mikor valaki rossz filmet csinál, akkor gyehennára vele, amikor meg jót, akkor meg oltárépítés és áldozás neki. Scotty korrekt rendező és iparosmunkás, méghozzá a legjobb manapság - amit elé tesznek, azt megcsinálja, ha jót, abból nagyon jó dolog lesz, ha szart, akkor... de szarból nem tud várat építeni. Szóval tessék megjegyezni inkább a forgatókönyvírók neveit és vérrel azokat a félfára írni!

ender1112: Kezeskedem érte, hogy abban nem kell csalódnod.

előzmény: ryood (#100)

2017-05-23 17:36:48 [Tévésorozatok] ChrisAdam #2975

Köszi srácok! Úgy látszik, valahogy rá kell vennem, hogy megnézze az eredeti szériákat. :)

2017-05-23 17:36:14 [Általános fórum] ChrisAdam #6964

Ha 30 napig nem érkezik aktivitás az adott topikba, hanem azután, akkor az értesítő nem jön, kivéve ha nincsen bejelölve a "meg akarom nézni" gomb.

előzmény: Ubul (#6963)

2017-05-23 15:37:36 [In Memoriam...] ChrisAdam #2139

Elhunyt Roger Moore. 89 éves volt. Nyugodjék békében.

2017-05-23 15:22:47 [Tévésorozatok] ChrisAdam #2969

Aki látta már az új Twin Peaks részeket - mennyire nézhető/érthető a régi szériák nélkül?
Nem, nem, nyugi, én már végignézem az előző két évadot, viszont haveromat érdekelné, de mivel már leírtam neki a régiek szappanopera-szerűségét, ezért azokhoz nincs kedve. Érthető/élvezhető lenne számára?

Nem vagyok a giallok híve, ezt már múltkor valamelyik Argento filmnél elmondtam. Az viszont tény, hogy A nevető ablakos ház mérföldekkel jobb, mint az általam látott giallok többsége. Egyrészt nincs tele bugyuta baromságokkal, logikátlanságokkal, felesleges hatásvadászattal. Másrészt pedig valóban izgalmas a sztori és fent tudja tartani a figyelmet. Persze a telefonba suttogó rekedt hangú baljóslatú némberektől nem szabadulunk, meg a Scooby Doo-i mélységeket megjáró kissé suta nyomozásokat, de úgy látszik, ez már a giallo védjegye, s nekem csak későn szóltak. :)
A film erőssége kétségkívül az, hogy nem kell a fél filmet félhomályba tölteni, meg sikoltozni, belezni, mert anélkül is működik a vérfagyasztó hangulat. Tényleg hihetetlen erős atmoszférája van a filmnek és az embert nem hagyja a kíváncsisága, az infókat pedig szépen adagolja a film. A finálé kicsit suta, kicsit bénácska, de ez már az a pont, ahol - gondolom én - a giallo erős jellemzői megjelennek a filmben. Merthogy - de javítsatok ki, ha tévedek - azért A nevető ablakos ház nem az a giallo, amivel a műfajt körülírja az ember, atipikus példa. És pont ezért tetszett nekem. :D A baj már csak az volt, hogy fényes nappal néztem, ezt utólag bánom nagyon, mert éjszaka hajnal kettőkor bizonyosan jobban agyonnyomott volna a film veszedelmes hangulatával.
Ez így egy stabil négyes. Köszi dikalosz! Most már több kedvem lesz a giallohoz, tomside úgyis múltkor egy rakás atipikus példát küldött. :) 70%

Alig tudok olyan rendezőt mondani, akinek filmjeit látván azt tudom mondani, hogy pályafutásának első percétől kezdve érződik a stílusa. A Coen-tesók egyike lenne ennek a felsorolásnak, méghozzá az élvonalban. Elképesztő, ahogy már 1984-ben is olyan erős atmoszférával, rendezői fogásokkal vértezik fel filmjüket, amik később visszaköszönnek - persze jóval érettebb formában. A Véresen egyszerűn kicsit ugyanakkor persze érződik, hogy korai, zsenge alkotás, számos olyan rendezői/forgatókönyvi fogást is találhatunk a filmben, amit aztán később helyesen kidobtak a kukába. Kicsit talán nehezen indul be és a nyers, vad hangulata miatt nagyon nehezen lehet beleférkőzni a filmbe - bár ez a legtöbb Coen-filmnél így van. Viszont miután fejest ugrani a filmbe, onnantól kezdve nincs megállás, bivalyerős jelenetek sora pereg le előttünk, az országúti temetés és a finálé jelenete színtiszta ötöst érdemel.
A filmnek az egyik legerősebb pontja tényleg az, hogy olyan atmoszférája van, ami szépen lassan a bőröd alá mászik, aztán bekebelez. És ez az atmoszféra nagyon sűrű, nehéz, dohos, lehetetlen megszokni. Viszont nem enged. Más rendezőnek sokadik filmje se ennyire precízen megalkotott, mint nekik az első.

Mindennek ellenére négyes a végeredmény, habár ez természetesen egy nagyon erős négyes, amely egy újranézés során - ami egy Coen-filmnél mindig javallott - ötös is lehet, sőt. Addig meg lehet vakargatni ezt a nyomasztó hangulatot magamról.

2017-05-22 21:41:24 True Lies (1994) / Két tűz között ChrisAdam (4) #18

Ha definiálni kéne a popcornfilmet, minden bizonnyal a Két tűz között című filmmel tökéletesen körül lehetne írni ezt a "műfajt". Ha pedig meg kéne nevezni a popcornfilm koronázatlan királyát, minden bizonnyal James Cameron lenne az.
A Két tűz között hamisítatlan 90-es évekbeli akcióvígjáték, amelyben páratlanul jól egyensúlyoznak az összetevők: minden pontosan addig tart, ameddig kell, sose tolnak túl semmit, nincs feleslegesen idegesítő mellékszereplő, fárasztó fordulatok és megoldások, valamint logikátlanságok. Ami a filmben található, annak ott is a helye. Arnold Schwarzeneggert hiába szokás antiszínésznek titulálni, mégis ha valami szerep rá illik, akkor az senki másra nem. Itt is így van, mással fele ilyen jó nem lett volna. Jamie Lee Curtis is hatalmas pontja a filmnek, habár őt kifejezetten nem kedveltem korábban. Rendkívül jó nő, kár, hogy arcra nem szép. :)
Amiért viszont hatalmas taps jár a filmnek, az a látvány. Néha fejemet fogtam és nem tudtam elhinni, hogy valóban robbantottak és nem pedig számítógépes animációval oldották meg a jeleneteket. Pedig nem, a CGI messze van a filmtől, hála égnek, ez nagyon jót tesz neki. Nem hiába volt az évtized egyik legdrágább filmje.

Kérdezhetnétek, hogy miért nem adok ötöst, hiszen egyetlen negatívumot sem soroltam fel és valóban: akárhogy is erőlködök, csak apróságok jutnak eszembe. Bámulatosan szórakoztató jelenetek kavalkádja (a motoros-lovas üldözés a műfaj egyik legjobban komponált jelenete), látványos, vicces, tényleg száz százalékban hátra lehet dőlni és élvezni. De ugyanakkor mégsem tudok ötöst adni, lehet, pont azért, mert csak egy ártalmatlan akcióvígjáték. :)

2017-05-22 18:46:30 [Általános fórum] ChrisAdam #6959

Igen, a színészi része még nem is olyan durva, Samuel L. Jackson is évente 10 filmet letol és kb. egyben szerepel is valamit, de még így is sok a 16, viszont én inkább a rendezői részre csodálkoztam rá, számtalan kérdés felmerült bennem: hogy van ennyi ideje és energiája? Hogy adnak neki ennyi pénzt a studiók? Hogy van ennyi sztorija? Valamire való filmek lesznek? Gondolom nem, de akkor minek. :)

előzmény: bambula (#6958)

2017-05-22 18:25:12 Jumanji (1995) ChrisAdam (3) #11

Amikor CGI-ről példáloznak, majdnem mindig felmerül ez a film, merthogy korához képest rendkívül sok számítógépes effektet alkalmaz. És tényleg korához képest okoz meglepetést - az oroszlán még nem is sikerült olyan szörnyen rosszul, de egyébként mai szemmel hihetetlen gagyi, bár máshogy meg nem készülhetett volna el. Érdekes ugyanakkor látni azt, hogy az első filmek közt van, amiben tisztán vegyítik az élőszereplős módit és az animációt - még kevesebb sikerrel. Egyébként maga a film nem rossz, érdekességképpen először láttam, pedig aztán ez az a tipikus gyerekfilm, amit időnként elővesz az ember. Én nem így voltam és ezt nem is tartom olyan nagy veszteségnek, egyszeri szórakozásnak elment. :)

2017-05-22 18:07:30 [Általános fórum] ChrisAdam #6957

Hány klónt gyártott le magából James Franco, hogy aztán ennyi filmet készítsen?! Idén neve mellett csak rendezőként 9 film szerepel, színészként 16. Ez valami verseny része vagy hirtelen ennyi eredeti ötlet szállta meg a srácot? :D

2017-05-21 20:32:31 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #78

Szerintem most amivel jól lakna mindenki, az egy független Alien film, ami nem a Prometheus sztoriját viszi tovább. Egy spin-off, valahol a távoli jövőben/múltban/jelenben. (Ezért lett volna érdekesebb Blomkamp filmje, bár majdnem biztos, hogy nem igazán lett volna az se jó, Blomkamp azért nem egy nagy rendező, lehet, nem bírta volna el ezt a franchise-t.)

előzmény: BalaKovesi (#77)

2017-05-21 20:08:19 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #74

Na igen. Tulajdonképpen ezért nem szeretem azt se, mikor Scottyt meg Lucast vagy bárki mást elküldik a hóhérnak, lehordják mindennek. Pedig aztán mind Lucasnak, mind Scottynak mennyi mindent köszönhetünk. Előbbinek ott van az univerzum legnagyobb űroperája, mely nélkül valamennyiünk gyerekkora kevesebb lenne, meg az Indiana Jones is, utóbbinak az Alien, a Blade Runner, a Gladiátor, de még a tavalyi év egyik legjobb popcornmozija is. Szóval sokszor nem tudom nagyon lenyelni ezt a töménytelen hálátlanságot, bármennyi rosszat is került ki a kezeik közül.

Tenebra: Olyan szörnyen szomorú én se vagyok, mert a Covenant kudarca nem jelenti a széria kudarcát, hiszen az Alien (mint ahogy a Star Wars is) olyan franchise, amiben igen sok a lehetőség és nem feltétlen kötöttek ezek a lehetőségek.
Lesz még jó Alien film... Villeneuve-vel. :)

előzmény: Ugor (#72)

2017-05-21 19:38:04 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #71

Igazából az olyan kijelentéseket, mint: "ilyen-olyan franchise immár halott", sosem értettem. Az Alien esetében meg még úgy sem. Hiszen ott van egy mestermű első rész, egy kiemelkedő második rész, egy jó harmadik rész (a Prometheus meg kinek hogy). Szerintem ezek értékét nem tudja egy picit sem csorbítani a Covenant. Mint ahogy a Genesys sem tudja elrontani a Terminátor első két részének élményét, és így tovább. :)

előzmény: Gergely Gergő (#69)

2017-05-20 19:50:25 Logan (2017) / Logan - Farkas ChrisAdam (5) #51

Ennyi ember rosszul látná a dolgokat?

előzmény: Rorschach (#50)

2017-05-20 11:40:29 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #63

Pontosan, azzal, hogy folyamatosan sokat mutogatják azt, hogy merre jár a xeno, mit csinál, teljes valójában, azzal elveszik minden feszkó. A finálé pl. ezért nem/sem működik. Össze van csapva, el van csak simán mesélve. Az pedig, hogy világosban mutogatják a CGI szörnyet, az.... megbocsáthatatlan. Szörnyen rosszul néznek ki.

Érkezés: van ott még egy baromi jó Sicario, Fogságban, amik hozzák a feszkót. Persze nem Érkezés féle filmet kéne összehozni, hiszen teljesen más műfaj. (Btw, nekem Villeneuve talán legjobbja az Arrival.) ;)

előzmény: Tenebra (#62)

2017-05-19 22:33:01 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #59

Micsoda öröm lenne, ha Villeneuve Alien-filmet készítene! *szívecskés szemű lelkendező szmájli*

Amúgy Dió, egyetértek, hasonló érzések kavarognak bennem is. De ettől függetlenül örülök, hogy Ugor másképp látja, mivel sokszor egyezik vele ízlésem, talán még egyszer nekem is tetszeni fog ez a film. :)

előzmény: McCl@ne (#58)

2017-05-19 09:22:30 [Tévésorozatok] ChrisAdam #2959

Továbbnézem, igen. Most vagyok épp az első (pontosabban első a pilot után) rész közepén, de már visítok. :D Vattával a függönyt csendesítő nő meg a farönköt csecsemőként pátyolgató hölgy, WTF. :D Ahhoz képest, hogy azt hittem, ki fog ütni tömény feszkóval, olyan, mintha Family Guyt néznék.

2017-05-19 01:56:05 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #44

Egyetértek. Tulajdonképpen ha nem lenne szívem csücske a sorozat, mert az első részt oda-vissza, keresztbe-hosszába imádom, a Prometheust és a második részt is nagyon szeretem, a harmadikkal se volt sose bajom... akkor nem fájna az hogy ennyire végtelenül ostoba filmet csináltak, amiben a látvány az, ami kiemelkedő, az első szűk óra az, ami többé-kevésbé kellemesen jó, de onnantól kezdve egy oltári nagy blődhalmaz, egy minősíthetetlen hulladék, ami inkább hajaz egy B film Alien másolatra, mint a sorozat egy elemére... Gagyi, logikátlan, buta és ami legfájóbb, hogy egy árva, de árva feszültség nincs benne. Tényleg, hiába horror és van kint a 18-as karika, csak szimplán véres... de hiába véres, ha nincs felépített atmoszféra, nem tud hatni a lélekre annak látványa, így azok a jelenetek se sokkolóak. Csak úgy, mint egy olcsó horrorban. Ezek mellett nincsenek karakterek, egy nevet, egy arcot nem tudnék felsorolni, persze a szintetikus brigádon kívül. A főszereplő csajt beerőltették Ripley helyére, kifejezetten eredménytelenül, ennek a nőnek tizedannyi jelenléte nincs a vásznon, mint bárki másnak.

Pedig egész jól kezdődik, bár az első jelenetet idegesítően feleslegesnek találtam, semmivel nem tett hozzá a filmhez, tökre nem is illik bele az Alien stílusába az ilyen. Megbontotta a hangulatot, de aztán utána egész jól kezd építkezni a film, érdekes, jól néz ki, stb... a katasztrófa és az utáni történések pörögnek, de úgy összességében lószar nem történik. Aztán az adás érkezésétől kezd meg-megbicsaklani a film, egyre rosszabb lesz, mígnem David megjelenésénél totál elhasal, onnan meg csak olykor-olykor az mentu meg pár pillanatra, hogy Darius Wolfski összeszedte minden tudását és szépen fényképezett, mert a látványra tényleg nem lehet panasz.
Persze azt se mondhatom, hogy tehát a felétől kezdve minden hulladék, ami benne van, mert nem, inkább úgy mondom, hogy minden, ami a vásznon megjelenik, jó dolog felé is kifuthatott volna, ehelyett mindent szépen elcsesztek. Enyhén szólva.
De nem leszek olyan kíméletes, leírok mindent, ami eszembe jut.

Alapból David negatív szereplővé fordítása tök jó dolog lehetne, de ennek a pofátlanul gagyi tálalása a hatásvadász szó minden magasságát eléri. Világok pusztítása, vírus elterjesztése, tök jó, de hatásvadász flashbackek, alatta még egy idézet hatezer évvel ezelőttről... túltolják ezt is.
Aztán ott van az, hogy kegyetlenül pofánszarják az Alien-mítoszt azzal, hogy David elkészíti a xenomorphokat. Egyrészt tök kiábrándító és lealacsonyító a xenomorphokra nézve, másrészt pedig azt tudva, hogy az alienek nem egy öröktől fogva létező faj, amik tökéletesek és pont, hanem egy kimesterkélt kikísérletezett alienek, egy szintetikus droid keze munkája...
Ahogy írtam, egy pillanatra sem lehet megijedni vagy a sűrű verejtékkel kísérő feszkót beszippantani. Felesleges jelenetek: mutatják, ahogy a xenomorph béta verziója mászik fel az ősi civilizáció fellegvárának oldalán, mutatják a finálében, hogy épp merre jár, még a szemével is látunk... így aztán egy pillanatra sem lesz olyan jelenet, amikor izgulnunk kell azért, hogy vajon hol lehet az alien, merre jár, vagy a karakterek hiánya miatt egy pillanatra sem aggódunk amiatt se, mert ki fogja túlélni. A légzsilipes megoldás működött kétszer, még egyszer hiba volt elsütni.
A szexjelenet a zuhany alatt kritikán aluli. A fordulatok retekmód nem működnek, szenzációsan nem lepődik meg az ember azon, hogy David ment fel a hajóra. Ki gondolta volna?!!!! Már a megjelenésekor gondolhattuk, hogy lesz valami szerepcsere.


Nem is fecsérlem tovább a szót. Igen, meglett a kettes. És nagyon dühös vagyok a filmre, mert míg mondjuk a Resurrection semmiképpen nem lehetett volna jó film, ebben legalább volt potenciál. De ehelyett képen szart az egész szériát, a Prometheusban felépített dolgokat is egy pillanat alatt lerombolja.
Olcsó, béna, szenzációs csalódás. 40%

előzmény: McCl@ne (#43)

2017-05-19 00:11:30 Alien: Covenant (2017) ChrisAdam (2) #38

Egyelőre semmi kiemelkedőt nem tudok mondani a filmről. A látvány már alap, azon túl meg... gyenge hármas.
Kicsit lehiggadok, aztán jön az oltás. :)

2017-05-17 09:40:17 [Tévésorozatok] ChrisAdam #2951

JA, az eredetit néztem, az új asszem még ki se jött. Amúgy nem mondom, hogy rosszul áll a humor benne, mert működik, elszórakáztam azon, hogy az egyik pillanatban még a Douglas fenyőkről ábrándozik az FBI ügynök, aztán komolyan kérdezi a következő mondatban, hogy hol láthatja a halottkém jelentését. (Néhol azért erőltetett.)

Szóval kicsit fura volt inkább, meglepett, azt hittem tömény feszkót kapok, de folytatni fogom, megnézem a sorozatot, felkeltette az érdeklődésemet.

előzmény: BonnyJohnny (#2950)

Bámulatos látni, ahogy Coenék már a kezdetekben is milyen precizitással nyúltak a munkához. Milyen odafigyelést és teret kap a film minden összetevője, mint minden filmjüknél, úgy itt is - a színészi játék, a dramaturgia, a zene, a fényképezés, a rendezés, nem csak egy dologban erős a film, hanem mindenben. Ugyanakkor valahogy mégsem tudok rá ötöst adni, mert habár bitang erős jelenetei vannak, s nagyon jó, fordulatos sztorija, remek atmoszférája, egyelőre nem adott igazi nagy katarzist, de érzem én, hogy a második megtekintéssel az is eljöhet.
80%

2017-05-17 06:05:22 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] ChrisAdam #22679

.

2017-05-17 03:37:31 [Tévésorozatok] ChrisAdam #2949

Twin Peaks Pilot részét megnéztem, kérdezném, hogy ez csak nekem hihetetlenül gagyi és nevetséges, vagy tényleg az és csak az idő emelte kultstátuszba. Persze gondolom összejön valami jó kis sztori (bár nem valami nagy szám egyelőre), de olyan döcögős a rendezés, életszerűtlen a forgatókönyv néha paródiába illő jelenetekkel, borzalmas színészekkel, hogy egy pillanatig elgondolkodtam, vajon nem csak úgy kult ez a sorozat, ahogy itthon a Szomszédok? :)

Adam Taylor: Nem hagyom figyelmen kívül a kommentedet, válaszolni fogok még rá!