ChrisAdam

Tapasztalat: 1719 film
Kompetencia: 31 film
Súly: 2494
Regisztráció: 2011. július 3. (5 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 69 user

Bemutatkozás

Instagram. | Alkotói blogom. | Amerikai Plán.

Filmszerető, amatőr fotós, filmes. Jelenleg Németországban egy kisebb videóstúdióban dolgozom. Írás, kiadványok vizuális tervezése, Photoshop-őrület.

Kedvencek

Rendezők: Alejandro González Iñárritu, Charles Chaplin, Christopher Nolan, Ridley Scott, Stanley Kubrick, Terrence Malick
Színészek: Alicia Vikander, Brad Pitt, Charlize Theron, Harrison Ford, Matthew McConaughey, Natalie Portman, Sigourney Weaver
Műfajok: dráma, fantasy, sci-fi, thriller
Országok: amerikai, angol, francia, kínai
Korszakok: mindenevő, de leginkább a 60-70-80-as évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1996
Lakhely: Friedensau (Németország) - Veszprém

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Captain America: Civil War
Amerika Kapitány: Polgárháború
4 2017-01-15 3,6
(380)
Remember
Emlékezz!
4 2017-01-12 3,8
(86)
Batman v Superman: Dawn of Justice
Batman Superman ellen: Az igazság hajnala
1 2017-01-08 2,8
(360)
Hardware Wars
 
1 2017-01-08 ?
(8)
Star Trek Beyond
Star Trek: Mindenen túl
4 2017-01-07 3,3
(270)
The Nice Guys
Rendes fickók
5 2017-01-07 3,8
(462)
Nocturnal Animals
Éjszakai ragadozók
5 2017-01-05 4,2
(86)
Sully
Sully - Csoda a Hudson folyón
4 2017-01-04 3,7
(149)
Arrival
Érkezés
5 2017-01-03 4,1
(297)
Eddie the Eagle
Eddie, a sas
4 2017-01-03 3,8
(222)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Azt mondod, csináljak videóblogot Szirmai módra? :) Hmm.

Hát, tudod olyan nagy, mint a spanyolviasz feltalálása. Na, hát most nem érthető? :)

előzmény: BonnyJohnny (#76)

Én a rendezői változathoz ültem neki annak idején, úgy volt katarzis, imádat, vizuális orgazmus, a rövidebbhez biztos nem állok hozzá már. Lehet, hogy neked működni fog a 2 és fél órás változat, tegyél vele egy próbát, de szerintem majd csak egy-két év múlva, hogy valamiképp újdonságként hasson. :)

előzmény: kajaktej (#106)

Nahát. Nocsak. Micsoda meglepetés. Micsoda kellemes élmény.

Pontosan egy hete néztem meg a Batman és Superman párharcát alkotó szennyet, erősen gondolkodok, hogy a kettest egyesre változtassam, hogy még inkább büntessem a DC-t, amiért nem tudott legalább egy fele olyan jó filmet összehozni, mint amilyen a Civil War.

És igen, meglepődött arccal nyugtáztam, hogy talán ezek az újkeletű szuperhősmozik is tudnak olyat, amit talán legutóbb A sötét lovag tudott. Igazi drámát, háromdimenziós karaktereket, egy kitűnő gonoszt, valódi problémát, ütős párharcokat.
Ha megkérdeznék, DC párti lennék, a Marvel nekem csak langyi szórakozás. Valahogy ezt is sugározzák az első filmek, szerencsére a Marvel rájött, hogy az embereknek drámára van szükségük, ezt sikerült aztán összehozni 2016-ra, méghozzá remekül.

Alább már mindent elmondtak, Rorschach kollega nagyon szépen összeszedte a film erényeit, szinte teljesen egyet is értek, azt tessék elolvasni (#14). Talán azt azért megemlíteném, hogy még mindig nagyon idegesít az, ami a Batman v Superman esetében is zavart, hogy anélkül, hogy Lipcse reteknagy repülőterét lerombolták volna, meg egy rakás fáradságot megtettek volna, egy jó öreg Cserpes menüre beülhettek volna és átbeszélhették volna a dolgot. Volna. Felőlem le is tilthatják egymást Facebookon, meg leihatják magukat a földig mérgükben, de ha egy csapat az csapat, akkor nem az első az, hogy "ellenem vagy?" "ja" "akkor nesze bazz" és érkezik az ökölcsapás. Persze a Civil War ezt a blődséget mérföldekkel jobban kezeli, mint a BvS, itt még a konfliktusnak is van alapja, meg széle, hossza, mélysége, míg ott már azt se tudom, mi volt.

Azért a Marvel jóval nagyobb előnyben van, míg a DC csak próbál kutyagolni a hirtelen összerántott karaktergárdával a Marvel után, addig a Marvel már lassan 10 éve elkezdte építgetni az univerzumát mégpedig ugyanarra a közös nevezőre. Persze az már más kérdés, hogy ennek ellenére a Marvel karakterek fele olyan súlyosak nincsenek, mint mondjuk egy Batman vagy Joker, de az újkeletű DC áradat karaktereit messze lekörözik.

Jó pont, hogy elővették Pókembert, egy-két momentum erejéig Hangya is feltűnt, de a film pozitívuma mégis csak a fináléban, a főgonoszban rejlik, az okos és tudatos dialógokban. Eszembe jutott A sötét lovag, hangulatra és minőségre is hasonló volt, na persze azért Nolan filmje még egy pár méterrel előrébb nyargal.

Nem mondanék többet, mert már egyrészt késő van, másrészt nincs spanyolviasz méretű gondolatom, a filmet pedig nem lehet szerencsére bekezdéseken keresztül alázni, mint ahogy megtettem azt a BvS esetében.
A Civil War jó film, erős film, erős drámában, erős történetben a maga műfaján belül. Kellemes meglepetés és nagyon reméljük, hogy a Marvel marad ezen az úton és hanyagolja a városméretű pusztulásokat, gigaszörnyeket, űrlényeket és akkor még lehet, hogy én is azt mondom a következő sztorira, hogy na egye fene, nem csak a Vapiti miatt nézem meg majd év végén, hanem beülök rá.

Úgyhogy csak így tovább, Disney jól csinálja a dolgait, a Warner meg tegyen be kémet abba a csapatba és tudja meg, hogy csinálják. Mert olyan nagy kontraszt van egyelőre a két univerzum között a kiterjesztett univerzumok terén, hogy csak na (ilyen az, amikor valami nagy hasonlatot akarsz mondani hajnali háromkor, de nem jut eszedbe semmi).

75%

2017-01-15 02:35:01 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] ChrisAdam #22450

Kérlek ne floodold tele a fórumot! Köszi.

Nem haragszom, egyrészt lehet, hogy komolyabban vetted a dolgot, mint én magam, másrészt pedig Ugor kollega jól mondja: keress rá a zenére (vagy bármelyik számra erről az albumról) és meg fogod érteni, hogy miért így. :)

Ugor: Köszi!

előzmény: necksprain (#604)

Egy kis péntek délutáni feszültségkiadás a stúdióban: Of Monsters and Men: Winter Sound. :)

2017-01-13 22:27:04 Passengers (2016) / Utazók ChrisAdam (?) #11

Van egy olyan érzésem, hogy Jenniferrel kezdődik és Lawrencével végződik. :)

előzmény: Rorschach (#10)

2017-01-12 00:09:53 Remember (2015) / Emlékezz! ChrisAdam (4) #10

Egész komoly kis dráma, sőt, eléggé nyomot hagyott bennem, elgondolkodtatott. Sajnos az ötös szintjét csak egy-egy rövid jelenetig éri el. Christopher Plummer előtt le a kalappal, ilyen idősen is viszi a hátán a filmet, a többiek sem különbek, a hangulata nyomasztó, rendesen rászáll az emberre.
A bajom a fináléval van, sajnos. Kicsit eszembe jutott egyébként A halál és a lányka, persze más film, de hasonló eszközökkel éri el a hatást. De ott nem akart egy percig sem hatásvadászkodni, sajnos itt az utolsó jelenet feleslegesen drámai volt, persze hirtelen nem jut eszembe ütősebb lezárás. A film a maga egyszerű medrében kellett volna maradjon.

Ajánlom. 60% Gyenge négyes.

Amúgy legalább a fele irtó nagy faszság amit összehordtál, de sajnos megfogadtam, hogy egy olyannal nem szállok vitába, akinek a 7. egy fikarcnyit is jobban tetszik.

Bölcs gondolkodás.

Ebbe több fan service-t belelátni meg már konkrétan elfogultságot sejtet számomra.

Egyáltalán nem mondtuk azt, hogy több ebben a fan service, az egy nosztalgiavonat, ez tény, de jól használja és ahogy mondja Rorschach, inkább tisztelgés, mint képtelen erőltetés (természetesen ott is akad néhány túltolt elem). Itt meg tökre nem illik a sorba ez a sok-sok utalgatás, a karakterektől kezdve a helyszíneken túl minden kisebbfajta elemig. Oda illik, ide nem. Az egy nosztalgiavonatként utal magára, fel is vállalja, hogy az, míg ez azt hirdette, hogy letér az ösvényről, ezzel szemben minduntalan arcunkba toltak egy-egy ismerős dolgot, nehogy elfeledjük, hogy Star Warson ülünk.

Egyébként tény, Rorschach véleménye kissé intenzív, Gareth Edwards pedig tényleg lehet valami kiszemelt barátnőt rabolt el előle, hogy ennyire szívja az erejét, de igenis van ráció azokban, amit ír, több ponttal is egyet tudok érteni - részben. :)

A Prometheus pedig igenis zseniális, mint ahogy az Alien negyedik része is - bár bevallom utóbbit vagy 5-6 éve láttam, de most fogom őket felfrissíteni - alig várom! ;)

előzmény: paksiendre (#129)

Nahát, ezeket a rettenetes számokat, 33 Rotten, 51 meta, pedig ezt a filmet vártam. Még van azért egy pici reményem. (Btw, csak én látom úgy, hogy a plakáton lehetne Affleck egy Anger Zsolt-rokon? :D)

Összes komment...