ChrisAdam

Tapasztalat: 2135 film
Kompetencia: 33 film
Súly: 2960
Regisztráció: 2011. július 3. (7 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 100 user

Bemutatkozás

Néha fotózok, na meg videózok: Instagram | Flickr.
Ha éppen nem, akkor filmet nézek. Valamikor meg fordítva.
KT szerkesztő.

Kedvencek

Rendezők: Charles Chaplin, Dario Argento, David Lynch, Denis Villeneuve, Ethan Coen, Joel Coen, Luca Guadagnino, Paolo Sorrentino, Stanley Kubrick, Woody Allen
Műfajok: dráma, sci-fi, thriller
Országok: amerikai, angol, francia, kínai
Korszakok: mindenevő, de leginkább a 70-80-90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: nem publikus
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Under the Silver Lake
Kaliforniai rémálom
4 2018-12-15 3,6
(35)
Columbo: Strange Bedfellows
Columbo: Testvéri szeretet
3 2018-12-15 3,5
(82)
Columbo: A Bird in the Hand...
Columbo: Jobb ma egy veréb
4 2018-12-15 3,8
(105)
Columbo: Requiem for a Falling Star
Columbo: Rekviem egy hullócsillagért
4 2018-12-14 3,9
(100)
Columbo: The Bye-Bye Sky High I.Q. Murder Case
Columbo: A szuperintelligens gyilkos
3 2018-12-14 3,7
(109)
Columbo: By Dawn's Early Light
Columbo: Hajnali derengés
4 2018-12-08 3,7
(113)
Ruben Brandt, a gyűjtő
Ruben Brandt, Collector
5 2018-12-06 4,2
(73)
Columbo: Lovely But Lethal
Columbo: Gyönyörű gyilkos
3 2018-12-04 3,7
(90)
Columbo: Fade in to Murder
Columbo: Két detektív, egy gyilkosság
4 2018-12-03 3,8
(100)
Karácsonyi fény
 
2 2018-12-02 1,6
(13)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Wow! Igen, Lynch fanok előnyben, ez biztos. Olyan szép tempóval, feszültséggel, szimbólumrendszerrel és wtf momentekkel díszíti fel a sztorit, hogy arra a Mester is megemelhette a kalapját, ebben biztos vagyok. Ráadásul a fülledt Los Angeles-i milliő rögtön beszippant, a bizarr karakterek és fordulatok az utolsó momentumig fenntartják a figyelmet, pedig lassú lefolyású és hosszú film. Mondanom sem kell, hogy Andrew Garfield kifejezetten illik a képbe, az egész pedig egy baromi erős stílusgyakorlat. A vége lehetett volna ütősebb, nagyobb katarzissal, kicsit túl lett bonyolítva, ezért nem megy az ötös. De amúgy wow!

Sosem szabad ennyire csűrni-csavarni egy Columbó epizódot. Amúgy az baromság, hogy a hadnagy nem tud olaszul, hiszen korábban (pl. Az ínyenc gyilkos) beszélt már.

Hű, mondanám, hogy az egyik legcsavarosabb Columbo, és bizonyára nem lőnék mellé, elképesztő, hogyan vezeti a nézőjét (és Columbót is) egész végig a cselekmény. Frappáns, bár ugyanakkor hangulatában nem ér fel a koraiakhoz és a gyilkos személye messze nem olyan karizmatikus, mint azt megszokhattuk.

Szerintem ritkán ennyire feszült a finálé. Bár a nyomozás valóban sovány.

Olykor-olykor becsúszik egy-egy esküvői videó a nyár alatt, ez évből, amire a legbüszkébb vagyok: Anna x Beni. Persze ebben lesznek érzelmek, nyálas giccs, szóval vigyázat!

Alapvetően azért emlékezetes, mert Columbót kicsit közelebbről is megismerjük - például először ülünk a kocsijában (a kamerával), először látjuk aludni, felkelni, mosakodni. Szóval ezek mind-mind apró plusz, de fontos dolgok, ha egy karakterért ennyire rajong az ember. Na, és persze a gyilkos személye is remek, a nyomozás ugyanakkor néhol kicsit túl lassú, sok a felesleges jelenet és a végét egy hangyányit összecsapottnak érzem. Összességében kiemelkedő rész.

Elképesztő film. Tömény gyönyör, magával ragadó, brutális lendület és kreativitás sugárzik belőle. Nagy wow!
Viszont tényleg teljesen jogos lenne egy 16-os karika (minimum).

2018-12-04 11:04:51 Karácsonyi fény (2018) ChrisAdam (2) #14

Nagyon pontos látleletet adsz erről a jelenségről és a műfajról. Bár annyit tudok, hogy habár a film terméknek hat, a rendezőnek ez korántsem üzlet, inkább kiadás és szenvedély - személyesen ismerem. Az már szubjektív, hogy milyen minőség származik ebből a szenvedélyből. De persze ez nem befolyásolhatja az osztályzatot.

Az viszont inkább szomorú, hogy ez tényleg az a "termék", amit jól ismerünk az internetről. Jó dolog, ha valaki szíve erre dobban és ettől fog jobb emberré válni. Öröm. De ezek inkább azok a pár perces történetek, amik leginkább azért készülnek, hogy felébredjen a nézőben a jó, adjon egy jó impulzust. És megnyugtassa a lelkiismeretét, hogy igen, helyén van még a lelkem, ha erre az impulzusra érzékenyen reagálok. És ennyi. Ez jól hangzik, pedig csak egyszerű felületes érzékenység. És igen szomorú az, ha a fánkzabáló internetezőknek ennyi kell - magyarán a társadalomnak. Apró kis impulzusok, amikkel megsimogatjuk a lelkiismeretünket, miközben semmit nem teszünk. Nem csak a karácsonynál van így, mindennel kapcsolatban: osztjuk, hogy tele van szeméttel India és Kuba, de közben telibe teszünk rá, hogy mit veszünk és hogyan alakítjuk a saját fertályunkon a környezetünk védelmét. Osztjuk, hogy ezt és azt teszi a kormány, de csak ölbe tett kézzel várjuk a sült galambot, miközben megnyugtatjuk magunkat, hogy hiszen kinyilvánítottuk, hogy ellene vagyunk. A film pedig mindennek aládolgozik, erősíti ennek táborát, és ez az igazán szomorú és káros. Nem az az ízléstelen giccs és sablontörténet, amivel felruházták ezt a 12 percet.

előzmény: tomside (#10)

Máig áldom azt a szombat délelőttöt, amikor zsenge 15 évesként egy 15 évvel idősebb nem is annyira közeli ismerősömmel és haverjával elkezdtünk teljesen véletlenszerűen a 2001: Űrodüsszeiáról beszélni. Teljesen véletlenszerű volt az is, hogy összefutottunk... És nagyban agyaltunk Kubrick zsenijén, aztán hirtelen feljött a téma: melyik oldalon lehet jókat olvasni róla? Nagy lelkesen mondtam, hogy a PORT.hu-n szoktam aktívkodni, meg a Filmkatalógust olvasgatni. És akkor hallottam ettől az ismerősömtől a Kritikus Tömeg nevét. Furcsamód ő azóta teljesen inaktív, és nem is találkoztam vele... Én viszont itt vagyok. :)

Elég suta néhol, a lebukás se világszám, egy jó ügyvéd megint kimentheti a gyilkost, aki amúgy igencsak felületesen járt el. Szóval ez olyan rutin-Columbo.

Összes komment...