ChrisAdam

Tapasztalat: 1768 film
Kompetencia: 7 film
Súly: 1943
Regisztráció: 2011. július 3. (5 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 72 user

Bemutatkozás

Instagram. | Alkotói blogom. | Amerikai Plán.

Filmszerető, amatőr fotós, filmes. Jelenleg Németországban egy kisebb videóstúdióban dolgozom. Írás, kiadványok vizuális tervezése, Photoshop-őrület.
KT szerkesztő.

Kedvencek

Rendezők: Alejandro González Iñárritu, Charles Chaplin, Christopher Nolan, Denis Villeneuve, Ridley Scott, Stanley Kubrick, Terrence Malick
Színészek: Amy Adams (III), Brad Pitt, Charlize Theron, Harrison Ford, Jake Gyllenhaal, Matthew McConaughey, Michael Fassbender, Natalie Portman
Műfajok: dráma, kalandfilm, sci-fi
Országok: amerikai, angol, francia, kínai
Korszakok: mindenevő, de leginkább a 60-70-80-as évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1996
Lakhely: Friedensau (Németország) - Veszprém

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Kung Fury
 
3 2017-03-20 4,0
(185)
Tiszta szívvel
 
5 2017-03-19 4,0
(114)
Fifty Shades Darker
A sötét ötven árnyalata
1 2017-03-19 1,9
(38)
Dune
Dűne
1 2017-03-18 3,1
(427)
Roman Holiday
Római vakáció
5 2017-03-17 4,4
(454)
The Night of the Hunter
A vadász éjszakája
3 2017-03-16 3,9
(133)
McCabe & Mrs. Miller
McCabe és Mrs. Miller
4 2017-03-14 4,3
(77)
Notorious
Forgószél
4 2017-03-14 4,2
(213)
The Holy Mountain
A szent hegy
5 2017-03-13 4,0
(125)
Kramer vs. Kramer
Kramer kontra Kramer
5 2017-03-12 4,3
(489)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-03-22 22:09:36 [Hamarosan a mozikban!] ChrisAdam #6195

Hát valószínűleg az történt, hogy lusták voltak magukat felpakolni, de senki rájuk sem hederített, így aztán maradtak ott, ahol. De aztán ha valaki beinvitálja egy kék tejre őket, nem fogom paraszt módon kiáltani, hogy "hé, droidokat itt nem szolgálunk ki", hanem csöndesen, engedelmesen kitöltöm a löttyöt, meg van még itt pár szorgos csapos, aki hasonlóan tesz majd.

előzmény: dikalosz (#6194)

Remélem addig nem látom a színedet, amíg végig nem nézed! [szigorú szemöldök]

előzmény: BalaKovesi (#278)

Te, ez zseniális. :D

előzmény: ryood (#634)

Mondjuk lassan átalakult a kérdés kicsit arra, hogy melyik sorozat főcímzenéje a legjobb, miközben itt a klasszikusokról beszélünk. Mert amúgy meg persze a Bron/Broen nyerne, magasan. Meg aztán ott van egy TD meg a Westworld.

Tök jó kérdés, kicsit el lehet merülni a régi sorozatok hangulatában, hiába nem éltem abban a korban, hála a Viasat3-nak meg a hasonló másodrangú tévéknek, ezek a sorozatok elég sokáig futottak a hazai műsorokon. Most végighallgatva mindegyiket egyértelműen kettőt mondanék: Dallas és a Friends, ezek főcímei szinte első pillanatra belemásznak az emberbe, bár lehet csak azért mondom ezt, mert ezekből láttam a legtöbbet.
Ja, és a Szomszédoknak hiába láttam az összes részét oda és vissza, a főcímét mindig is utáltam, olyannyira, hogy direkt kiszámoltam, hogy mikor ér véget és akkor csatlakoztam csak a család többi tagjához. :)

2017-03-21 00:09:27 Kung Fury (2015) ChrisAdam (3) #19

Zsenge középiskolásként bejártam a könyvtár médiagyűjteményébe, az ottani könyvtárossal összehaverkodtam, aki a 80-as években volt pezsgő tizenéves. Ő persze javában mesélt a régi szép időkről, amikor a hatodszorra másolt, hangalámondásos Terminátort került terítékre a lakótelep fiataljai körében, mert valamelyik tehetősebb havernak volt lejátszója meg színes tévéje. Aztán a tizenhárom fiatal, aki a körömnyi tévé köré gyűlve nézte A halálosztót, utána minden bokortól megijedve szaladt hazafele, pedig csak pár háztömbnyire volt a haza. Meg aztán persze ezeregy rege szól videojátékokról, felnőtt filmekről és számtalan csodadologról, ami a közeli betonpálya focija után megesett.
Kicsit mindig irigy voltam, hogy nem élhettem a 80-as években, már csak azért is, mert ma is úgy gondolom, hogy az az évtized (pontosabban a késő 70-es, kora 80-as évek), ami igazán filmügyileg is szívem csücske. Itt készültek azok a filmek, amik máig örök kedvenceim, vagy amik meghatározták gyerekkoromat, kezdve a Bud Spencer filmektől kezdve egészen A nyolcadik utasig.
A videojátékok és a Zs-kategóriás filmek viszont kimaradtak, csak akkor kezdtem bepótolni a szörnyű VHS-korszakot, amikor a fent említett médiagyűjteményben a videokazetta kollekciót elkezdtem végigzongorázni. Akadt itt thriller, horror, dráma, rajzfilm és természetesen akciófilm is. Sajnos a kollekció azóta valahol a hulladéklerakó alján van, s számtalan örök kincs kimaradt, de a lényeg, hogy így is belekóstoltam abba, hogy milyenek ezek a guilty pleasure filmek, a trash szent és sérthetetlen műfaja azon túl, hogy bizony még csekély 20 évem ellenére még én is videokazettával a seggem alatt nőttem fel, a lézer diszk akkor jött, mikor már elmúltam vagy 10 éves. Így tökéletesen tudom és nosztalgiaélményt okoz az, amikor a tizennyolcadszorra agyonhasznált szalagon több a hangya és az ugrálás, mint az ép kép, a Play felirat percenként felugrik és néha hiányoznak részek és örökké bennem ég a hang, mikor a szalag végére ért a lejátszó és visító disznóként visszapörgette az elejére olyan hangosan, hogy még a felső szobában is felébredtek rá. (Egyébként talán mégsem maradtam ki annyira a VHS-korszakból, az összes eredeti Star Warsot, az Alient, az Indy első részét is videokazettáról láttam többek közt, mégpedig olyan minőségűről, ami után a DVD-ről nézett film egyenesen új filmet adott.)
Na és ilyen Victor Hugo-s bevezetés után akkor kérdezhetnétek, hogy miért hármas az osztályzatom, hiszen lubickolhattam volna a magam kis szerény nosztalgiájában. Tettem is bőszen, mosolyogtam is eleget, de két dolog volt a filmmel, ami nagyon nem tetszett: túl rövid volt, fullba nyomták a kretént. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez egy paródia, sőt, annak is a paródiája. Viszont. Mint ahogy Rodriguez is beleesett abba a hibába, hogy a Planet Terror esetén agyonplasztikázta a filmet a sok-sok oldschool effekttel, meg mai számítógépes animációt tett be a filmbe, itt is ez történt: valahogy nagyon kellemetlenül találkozik a film azon része, amikor egy egyébként profin grafikázott, tisztán láthatóan mai technológiával meganimált elemet összeeresztenek a 80-as évek kazettás hangulatával. Kezdve az olyan nyilvánvaló csúnyaságokig, mint a Triceracop animációja, vagy Thor effektjei, vagy a dínók. Ha mondjuk ezeket maszkokkal, bábúkkal, stop motionnel oldják meg, akkor azt tudom mondani, hogy ez igen! Tényleg mindenhol ott van a 80-as évek! De ugyanígy rettentően látszik a túlzott animációs film szaga a filmnek, amikor városképet látunk. És ez nem is lenne baj, ha ez az animáció nem létezett volna a 80-as években. Lehet, hogy csak túlságosan is fókuszálok alapvetően a filmek technikai kivitelezésére, szakmai ártalom lehet, de ez engem zavar. Azt már mondjuk talán csak súgva teszem hozzá, hogy a videokazettás korszakot elsősorban egy 4:3-as képarány tudja szépen idézni. :)
A másik pedig az, hogy paródia ide, "csak baromkodás" oda, nekem ez a 30 perc nem volt még elég meggyőző. Habár impozáns a történetvezetés, hiszen tényleg totális baromság az egész, ahogy az kell, de ugyanakkor ha csak 15 percet tesznek rá erre a történetre, már sokkal vaskosabb eredményt kaptunk volna és a gyomrunk se lenne éhes. Persze sokszor érezni azt, hogy azért ebből 90 perc elég kemény lehet, az már talán meg is fekszi a gyomrot, de ugyanakkor bizton mondhatom, hogy simán elbír 90 percet, a kérdés persze az, hogy ami színvonalat fél órában tudtak hozni, vajon másfélben tudtak-e.
Na, sokat pofázok, több ideig tart elolvasni a kommentet lassan, mint megnézni a filmet, úgyhogy rövidre zárom: remek szórakozás a Kung Fury, szerencsére nem esik át totálisan a ló tulsó oldalára azzal, hogy oltári nagy blődség lesz, persze nem veszi magát komolyan, baromi jó szövegekkel, egysorosokkal szolgál (bár még mindig kevesebb és kevésbé jók, mint pl. a Planet Terrorban). Ugyanakkor többet vártam, valahol pedig kevesebbet, de reméljük egy egészestés moziban jobb lesz a helyzet. Ja, zenék oltári jók, Hasselhoff priceless!
60%

2017-03-19 23:01:30 Tiszta szívvel (2016) ChrisAdam (5) #9

Ha ezt a filmet mondjuk Vapiti előtt látom, biztosan jelölöm Thuróczyt. Ha ez a film mondjuk Amerikában készült volna el, biztos bezsebelt volna pár díjat. De sajnos mivel nem kapott díjakat sehol, csak egy szimplán jó magyar film, a magyar átlagember nem igazán kíváncsi rá.
Pedig aztán baromi jó film. Messze nem tökéletes, de van egy kiemelkedően jó színvonala és hangulata, amit az elejétől a végéig fenn tart. Amellett, hogy baromi jó dráma, aminek van mélysége és nem fuldokol a sablonban, baromi egyedi humora is van. A forgatókönyv parádés, első osztályú, Tilla bebizonyította megint, hogy nem csak az őrült celebkedéshez ért, a három főszereplő briliáns, az ötlet és a történet pedig nagyon frappáns, szerintem nem nagyon van ilyen film, ahol mozgássérült maffia van a középpontban. Most nem is mondanék többet, talán ennyi plusz pozitív megerősítés elég ahhoz, hogy megnézzétek. Mert megérdemli. 85%

Nagyon felkeltettétek az érdeklődésemet, barátaim, pedig már régóta szemezek a filmmel, de most, hogy a megérthetetlenség és elvontság függönye libbent fel szemeim előtt, még inkább.

előzmény: Kalevala (#33)

2017-03-19 15:10:03 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] ChrisAdam #22608

Hát ő Szirmai Gergő, valakinek bejön, valakinek nem. Én valamikor jót szórakozok rajta, valamikor idegesít. Az "Ajánlom" pedig természetesen a filmre ment. :)

--
Áthelyezve a(z) Fifty Shades Darker topikból.

előzmény: noresz02 (#22607)

Jogos a kérdés, de sajnos a képlet egészen bonyolult és titkos, mint a kólarecept. :) A megtekintés pedig egyébként onnan eredt, hogy manapság sok filmtörténelmileg fontos, minőségben jó, sőt zseniális filmet néztem és kellett már valami, amit jól lehordhatok a sárga földig, a Szirmai új videója pedig megadta a kezdőlökést. Ajánlom! ;)

Dangar: Jobban átgondolva, valóban. Újra meg fogom tekinteni, hogy ebből a kontextusból is felfedezzem a filmet! Köszönöm!

előzmény: terika (#7)

Összes komment...