A MI IDŐNK

(kitiltva)

A "jól behatárolható politikai szubkultúra" elég eufemisztikus kifejezés a neonácikra, újfasisztákra.

Ez a film is szélsőséges propagandafilm, mint az összes Koltay-fércmű. Egy szó sincs róla benne, hogy 1956-ban az egyház például visszakövetelte a földeket, amiken már a parasztok dolgoztak. Arról sincs benne egy szó sem, hogy az egyház hogyan sanyargatta, adóztatta ezt a parasztságot Mindszenty segédletével. Az sincs benne, hogy a bíboros milyen jó kapcsolatokat ápolt a nyugati hírszerzéssel, magyarul államellenes összeesküvő volt. Azt sem mondják el benne, hogy a vallásszabadságot sem támogatta, a katolikusok ugyanis kötelezővé tették anno az iskolákban a misét, az imádkozást a nem hívő nebulóknak is.

És végül: Már a címe is átverés: Vértanú. Mindszenty teljes nyugalomban, 83 évesen egy bécsi kórházban hunyt el... nem végezték ki, nem halt erőszakos halált, mint azt a cím sugallja.

2011-07-03 22:52:43 Adjátok vissza a hegyeimet! (2007) A MI IDŐNK (?) #59

Az, hogy Wass Albert nácibarát, nyilasbarát, fasiszta, antiszemita volt, az történelmi tény. Az is, hogy egyszerű gyilkos volt, lemészároltatta az erdélyi bevonulás után az üzleti ellenfeleit. Ennek folytán ilyen filmet csinálni róla gyalázat. Ha a szélsőjobbnak nincsenek valódi hősei (nem is lehetnek), akkor próbálnak gyártani maguknak, hogy bizonyos információkat elfelejtenek. Kiemelnek az életéből apró mozzanatokat, meg nyálas kis versecskéket, és a morzsák alapján ítélkeznek, mint ahogy ez a film is teszi. Minusz 10, mert nagyon kártékony.

Rossz nacionalista propagandafilm. Szem elől téveszti Lenin azon tételét, hogy "Trianon imperialista rablóbéke" volt. Ebből a szempontból kell vizsgálni a témát, nem Koltay rossz filozófiájával és elvakult szélsőjobboldali propagandista történelemszemléletével.

Ez egy rossz propagandafilm, és figyeljetek az évszámra: 1968, amikor még nagyban folyt a háború, tehát toborzófilm is egy személyben.

Az pedig tényleg történelemhamisító eleme a filmnek, és sokan a fórumban is azt nyilatkozzák, hogy a vietkongok kegyetlenek voltak. Ez ostobaság, amit pont az ilyen filmek táplálnak. Történtek atrocitások a vietnámi oldalon is, mint minden háborúban, de ezek szórványos esetek voltak és nem lehet általánosítani, mert akkor ugyanolyan rasszisták leszünk, mint ez a film. A vietnámi partizánok felszabadítani akarták az országot több százéves elnyomás alól és sikerült is nekik. 4 millió ember halt meg ezért, tehát csak ne gyalázzuk őket, ennek a népnek kijár a tisztelet. Nem úgy, mint ennek a filmnek.

2011-06-19 01:52:53 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] A MI IDŐNK #11612

Ebben a filmben semmi ferdítés nincs, nem is értem, hogy veszik egyesek a bátorságot, hogy egy ilyen nagyformátumú, Oscar-díjas, világot megjárt tényfeltáró rendezőt egyszerűen leminősítsenek. Ha van valami bizonyíték, hogy a filmben elhangzó állítások hamisak, akkor várjuk a linkeket. De nem csoda, tele az internet szélsőjobbos nethuszárokkal, akik csak azért támadják Moore-t, mert marxista. Ez van, viseljétek el, hogy a mesternek igaza van.

A Chavez rendszer is mocskolva volt. Nos, Venezuela annyira "diktatórikus", hogy Chavez 8 éves elnöksége alatt 11 népszavazást tartottak ilyen olyan kérdésekben, az elnök személyéről is.

Morales kokatermesztó???? Fujj!! Elvégre a kokalevél rágása sokkal ártalmatlanabb és enyhébb hatású, mint az alkohol, a kávé vagy a dohányzás. A koka nem kokain.

Sztálinnak, Ceausescunak és Észak-Koreának pedig köze nincs a szocializmushoz, és ma a kommunisták ezeket mind rühellik, szóval erre hivatkozni elég fals. Ezt Michael Moore is tudja, és ideje a jobbos propagandistáknak is fejébe verni.

--
Áthelyezve a(z) Capitalism: A Love Story topikból.

2011-06-19 01:44:54 Sicko (2007) A MI IDŐNK (?) #26

Michael Moore ha tetszik, ha nem marxista. Kritikus marxista, azaz nem sztálinista, hanem igazi tökös komcsi, ám ezen felül mégis sok embernek szúrja a szemét. Ebben a filmben nincs semmi elhallgatás és hazugság, Mike igazi profi. Persze őt is csak politikai indokból próbálják mocskolni, mert az a nézete, ami, és nem azért mert amit állít, az nem igaz. Aki úgy gondolja, hogy Moore ferdít, vagy hazudik, az cáfoljon bizonyítékkal és ne vádaskodjon csak a levegőbe. Mellesleg teljesen igaza van, a kubai egészségüggyel kapcsolatban pedig pláne. Lám, ilyen a nem piacorientált gyógyítás, és csak a fantázia szabhat határt annak, milyen gazdag ország lenne amerikai blokád nélkül. Viva Castro!

előzmény: remete bácsi (#23)

A kapitalizmus kritika klissés és közhelyes. Miért? Mert a közhely a legalapvetőbb törvény. Tehát nem kell csodálkozni a multizáson. Ha egyszer így működik a világ, akkor így működik. Osztályharc van, és gazdasági kizsákmányolás. Sajnos ma ezt sokan (elmebetegek) zsidó összeesküvésnek tekintik, pedig erről szó sincs. Ez osztálykérdés, nem faji. Ez egy kiváló dokumentumfilm.

előzmény: cucu (#5)

2011-06-19 01:34:51 Horthy, a kormányzó (2006) A MI IDŐNK (?) #26

Ez egy őrült rossz szélsőjobboldali propagandafilm. Óriási károkat okoz a fiatalok fejében, mert abszolút rossz képet kapnak erről a hazaáruló tömeggyilkosról. Én beszéltem több emberrel, akik elmesélték, hogy a zsidókat nem csak SS-ek deportálták, hanem maga a csendőrség is (Horthy parancsára).

Horthy fehérterrorista volt, több ezer embert gyilkoltatott meg parancsra. Már az orgoványi mészárlás során is zsidókat öletett, 1919-ben, mikor még náci párt sem létezett Németországban.

Magyarországon már akkor zsidótörvényeket hoztak, amikor a náci párt még épphogy csak megalakult. Szóval senki ne próbálja meg azzal a nácibarátságot magyarázni, hogy "történelmi helyzet és kényszer", mert 1919-ben ilyen kényszer nem volt.

Horthy mellesleg 1919-ben a francia antantparancsnokságon székelt, várva az alkalmat, hogy átvegye a hatalmat. Amíg a vörös hadsereg küzdött a kisantant megszálló csapatai ellen, Horthy és későbbi vezérkari tisztje báró Julier Ferenc átadta a románoknak a honvédők terveit, ami folytán a román hadsereg bevonulhatott Budapestre... követte őket Horthy fehér lovon. Majd aláírta trianont, amit ránk lehetett kényszeríteni a katonai kudarc miatt.

Nem is beszélve arról, hogy horthy korában az egyház kapta meg a parasztok földjeit (tiszta középkor), nem foglalkoztak sem oktatással, sem egészségüggyel (illetve Kleberberg próbálkozott, de nem ért el jelentős eredményt). Ha a munkások tüntettek, a csendőrök rendszerint a tömegbe lőttek, több ezren haltak meg ilyen sortüzekben. Fasiszta diktátor volt a javából, és ezen semmilyen szélsőjobbos propagandafilm nem tud változtatni. Ez sem.

Nagyon jó film. Ám nem olyan igényes, mint az első, kicsit vontatottabb. Bizonyára ezt a fórumot is majd elárasztják a szélsőjobboldali propagandisták, de inkább magát Guevarát olvassátok, mint az ő kurucinfo-s hülyeségeiket.

2011-06-19 01:19:52 Comandante (2003) A MI IDŐNK (?) #6

Mindenki azt várja Kubától, hogy az ottani szocializmus legyen a földi paradicsom. Amerikai blokád van, amit az ENSZ határozatok ellenére sem hajlandók felbontani. Ez súlyos gazdasági csapás Kubának, mégis képes volt 50 éven keresztül nem csak fennmaradni, de bőven elérni a kapitalista országok átlag életszínvonalát. Nincs kolbászból a kerítés, de tisztességesen lehet élni. Természetes, hogy a nyugati sajtóból állandóan Castro-t démonizáló jelentések jönnek át, amiből semmi sem igaz. Ezért is ment Oliver Stone a helyszínre, és kérdezte meg ő maga a Comandante-t. És nem hízelgett, nem udvarolt, hanem kőkemény kérdéseket tett fel, amire korrekt választ kapott minden egyes esetben. Castro-t ellenben csak azok a milliárdosok és nácik bírálják, akik politikailag nem mellette állnak, és kizárólag csak azért. Értelmes indokot nem tudnak felhozni ellene!!!

2011-06-19 00:51:36 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] A MI IDŐNK #11611

Nem értem, hogy van valakinek bátorsága az USA-ban élő értelmiséget, művészeket (köztük e film rendezőjét) megtévesztettnek nevezni. Szerintem sokkal jobban képben van Noam Chomsky, Oliver Stone, Michael Moore, a Rage against the machine zenekar és Soderbergh is, hogy mi folyt a történelemben, sőt, ők bejárták a világ jórészét, mert ez a foglalkozásuk és hitelesen tudtak tájékozódni. Talán inkább az a megtévesztett, aki a nyugati politikai propagandából értesül a Che-t gyalázó történelemhamisításról, amely semmiben nem különbözik a holocaust-tagadás elmebeteg ál-teóriáitól.

--
Áthelyezve a(z) Che: Part One topikból.

előzmény: critixx (#18)

2011-06-19 00:46:41 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] A MI IDŐNK #11610

HejjaX szélsőjobboldali propagandista véleményének sajnos semmi köze nincs a valósághoz, az általa felsorolt lista Che-ről szemenszedett hazugság az utolsó szóig.

Che nem végzett ki ártatlanokat, csupán egyetlen gerillát, aki megölte egy társát.

14 éves gyereket ki sem végeztek még parancsra sem. A forradalom utáni perek a havannai sportcsarnokban teljesen nyilvánosan történtek: hóhérok, gyilkosok, árulók kaptak olyan halálbüntetést, amelyet nyugati elemzők is teljesen megalapozottnak tekintenek.

Egyetlen embert nem küldött kivégzőosztag elé, csupán börtönparancsnok volt. Különben sem ezrekről van szó, hanem kb. 120 az előző fasiszta diktatúrát kiszolgáló vallatótiszt, háborús bűnös, emberiség ellen elkövetett bűncselekményekben részt vevők, stb..

Che a Kuba elleni támadás esetére alkalmazta a nukleáris elrettentés taktikáját, pont ez a lényege. Minden ország alkalmazza, pusztán az atomfegyvereik birtoklásával. Nézz utána a MAD-nak.

Che tisztelte a feketéket, ezért harcolt értük Kongóban, az életét kockáztatva. Tisztelt minden egyes embertípust, következetes antirasszista és antifasiszta volt. (Vádlóival ellentétben.)

Kuba ipara tökéletesen működött, ma is ingyenes az oktatás és az egészségügy. A jenki blokád ellenére nincs mesés gazdagság, de a kapitalista országok átlag életszínvonalát bőven elérték, Castro előtt pedig óriási csecsemőhalandóság, analfebetizmus, éhhalál és nyomor volt.

Che a népért küzdő marxista munkásmozgalom ikonikus alakja. Nem csoda, hogy a tőkés burzsoák és a fasiszták kedvelt célpontja és igyekeznek minden erejükkel besározni. Az ilyen primitív agymosásnak senki ne üljön fel. Aki olvassa a műveit, az nem ül fel ilyen ostobaságoknak, mert minden fejezetében gondosan ecseteli az emberség, a humánum fontosságát, a szeretet fontosságát, a nép iránti odaadást.



--
Áthelyezve a(z) Che: Part One topikból.

előzmény: HejjaX (#28)

Abszolút etalon a film és nagyon jól bemutatja az akkori és sok tekintetben még mai dél-amerikai helyzetet. És természetesen az okokat, amiért az ifjú Che végül marxista forradalmárrá vált, sőt saját hős mártírsorsát is megjósolja. A színészek, a zene, a rendezés, a forgatókönyv kiváló.